Wednesday, April 25, 2018
Home  >  Άρθρα  >  «Αρκετά πια με τους… περαστικούς. Η Δυτική Ελλάδα δεν είναι σκηνή κυβερνητικών παραστάσεων!»
«Αρκετά πια με τους… περαστικούς. Η Δυτική Ελλάδα δεν είναι σκηνή κυβερνητικών παραστάσεων!»
Αξιολόγηση Χρήστη: / 0
ΧείριστοΆριστο 
Περισσότερα - Αρθρα Αgrinionet! - ΑΡΘΡΑ
Συντάχθηκε απο τον/την Administrator   
Τρίτη, 24 Ιανουάριος 2017 19:21

Μοιραστείτε το άρθρο

Αποτέλεσμα εικόνας για κατσανιώτης

ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ ΤΟΥ ΑΝΔΡΕΑ ΚΑΤΣΑΝΙΩΤΗ ΣΤΟ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΔΥΤΙΚΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ «ΑΠΟΥΣΙΑ» ΣΠΙΡΤΖΗ

 

«Ο κ. Σπίρτζης επιλέγει τη γνώριμη κυβερνητική τακτική των… μονόπρακτων παραστάσεων χωρίς διάλογο και αντίλογο, αγνοεί την Περιφέρεια και παραμένει άφαντος και άλαλος, προσβάλλοντας τον θεσμό της Περιφέρειας, αλλά και το σύνολο των πολιτών της Δυτικής Ελλάδας και κυρίως, της Αχαΐας και της Ηλείας που ακόμα περιμένουν την υλοποίηση της Πατρών – Πύργου. Με τη στάση του, αποδεικνύει ότι δεν σέβεται ούτε το… άδικο αίμα που διαρκώς χύνεται στον δρόμο καρμανιόλα, που με απόλυτα δική του ευθύνη παραμένει χωρίς να έχει πέσει ούτε ένα κυβικό τσιμέντου».

Αυτά, μεταξύ άλλων δήλωσε ο βουλευτής Ανδρέας Κατσανιώτης, που το μεσημέρι της Τρίτης βρέθηκε στο Περιφερειακό Συμβούλιο Δυτικής Ελλάδας και ως επικεφαλής της παράταξης «Μαζί να φτιάξουμε τον τόπο μας» έφερε προ ημερησίας διάταξης το ζήτημα της επίσκεψης του Υπουργού Υποδομών στην Αχαΐα, χωρίς να περιλαμβάνονται όμως στο πρόγραμμά του, συνάντηση με τον Περιφερειάρχη και συζήτηση για το μεγάλο οδικό έργο της Πατρών – Πύργου που στα δύο χρόνια της κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ καρκινοβατεί και στα αντίστοιχα χρόνια της υπουργίας Σπίρτζη, έχει πέσει έξω από όλα τα χρονοδιαγράμματα και όλες τις εξαγγελίες.

Ο κ. Κατσανιώτης ζήτησε από το Περιφερειακό Συμβούλιο να καταδικάσει την συμπεριφορά του Υπουργού Υποδομών προς το ανώτατο βουλευόμενο όργανο της Δυτικής Ελλάδας και κάλεσε, τόσο τον Περιφερειάρχη, Απ. Κατσιφάρα, όσο και το σύνολο του Σώματος να αποδείξουν πως η Δυτική Ελλάδα δεν παραμένει στον ρόλο του «φτωχού συγγενή» και του απλού ωτακουστή των κυβερνητικών μονολόγων, αλλά μπορεί να διεκδικήσει με δυναμισμό όσα η περιοχή δικαιούται.

«Ανέχεστε, κ. Περιφεριάρχη να θεωρείστε ο εκπρόσωπος μίας περιοχής που παριστάνει τον φτωχό συγγενή του κάθε υπουργικού κλιμακίου και κάθε γραφειοκράτη των Αθηνών ή θα αποδείξετε επιτέλους, πως μπορείτε να είστε ο πολιτικός ηγέτης μίας περιοχής που ξέρει και μπορεί να διεκδικεί το μέλλον της;» τόνισε ο κ. Κατσανιώτης, που ζήτησε από το Περιφερειακό Συμβούλιο να στηρίξει ψήφισμα καταδίκης της συμπεριφοράς και της αντιμετώπισης του κ. Σπίρτζη προς την περιοχή.

Τελικά, μετά από την παρέμβαση της παράταξης «Μαζί να φτιάξουμε τον τόπο μας» και εκτεταμένη συζήτηση στο Περιφερειακό Συμβούλιο, συμφωνήθηκε ομόφωνα η σύνταξη και αποστολή σχετικής επιστολής στον Υπουργό Υποδομών.

Μετά το τέλος της συνεδρίασης, ο κ. Κατσανιώτης δήλωσε: «Φορώντας την προβιά των δήθεν δημοκρατικών και με εξαγγελίες για δήθεν διαβουλεύσεις, οι υπουργοί της σημερινής κυβέρνησης συντάσσουν σχέδια στα γραφεία των Αθηνών και εκδράμουν στην ελληνική περιφέρεια, νομίζοντας ότι επισκέπτονται… ιθαγενείς. Ο  ήδη κατηγορούμενος στη συνείδηση των πολιτών της Δυτικής Ελλάδας, υπουργός Υποδομών, ας καταλάβει ότι στη Δυτική Ελλάδα, ούτε ζούμε με χάντρες και καθρεπτάκια, ούτε είμαστε διατεθειμένοι να πεθαίνουμε στους δρόμους της δικής του ανεπάρκειας. Αρκετά πια με τον ανυπόφορο λαϊκισμό σε αυτό τον τόπο. Η Δυτική Ελλάδα δεν είναι… σκηνή παραστάσεων. Είναι ο τόπος μας και το μέλλον του δεν το χαρίζουμε σε… περαστικούς!»

Τελευταία Ενημέρωση στις Τρίτη, 24 Ιανουάριος 2017 19:25
 

Facebook comments: