Thursday, March 22, 2018
Home  >  Υγεία  >  Αποκλειστικές δηλώσεις Υπεάρχη κ. Νικολόπουλου για τα νοσοκομεία Αγρινίου- Μεσολογγίου
Αποκλειστικές δηλώσεις Υπεάρχη κ. Νικολόπουλου για τα νοσοκομεία Αγρινίου- Μεσολογγίου
Αξιολόγηση Χρήστη: / 0
ΧείριστοΆριστο 
Περισσότερα - Αρθρα Αgrinionet! - ΥΓΕΙΑ
Συντάχθηκε απο τον/την ΔΗΜΗΤΡΑ ΛΑΟΠΟΔΗ   
Κυριακή, 23 Ιούλιος 2017 20:51

Μοιραστείτε το άρθρο

Αποτέλεσμα εικόνας για τάκης νικολόπουλος 6η υπε

Μετά τα όσα έγραψε ως απάντηση στο AgrinioNet.gr στον προσωπικό του λογαριασμό στο fb, ο διοικητής των διασυνδεόμενων νοσοκομείων Αγρινίου και Μεσολογγίου, σχετικά με το ρεπορτάζ «"Rooms to Let "τα ΚΕΦΙΑΠ Αμφιλοχίας και Αγρινίου με εντολή Μιχάλη για λόγους Φολκλόρ» επικοινωνήσαμε με τον διοικητή της 6ης ΥΠΕ Τάκη Νικολόπουλο για να θέσουμε κάποια ερώτημα αναφορικά με αν γνώριζε εάν στο πρόσφατο παρελθόν στο ΚΕΦΙΑΠ Αγρινίου είχαν φιλοξενηθεί 10 άτομα Σαμαρείτες όπως ο ίδιος ανέφερε για να πάρουμε την απάντηση «πότε έγινε αυτή η φιλοξενία;» Ο κ. Νικολόπουλος δεν γνώριζε για αυτή τη φιλοξενία; Στα έγγραφα που δημοσίευσε το AgrinioNet.grφαίνεται ότι υπήρξαν διαφωνίες μέσα στο Δ.Σ. και τότε ζητήθηκε η γνωμοδότηση της 6ης ΥΠΕ και η 6η ΥΠΕ ζήτησε την επανεξέταση του θέματος…

Ο διοικητής της 6ης ΥΠΕ κ. Νικολόπουλος θέλοντας ίσως να «στρογγυλέψει» την κατάσταση ερωτηθείς για το θέμα της φιλοξενίας σε κρατικές δομές απάντησε «εμείς είχαμε ένα αίτημα γνωμοδότησης στην απόφαση του Διοικητικού Συμβουλίου, στείλαμε την άποψη μας και από κει και πέρα αποφασίζει το Δ.Σ.»

Ερωτηθείς εάν συμφωνεί τέτοιες δομές να φιλοξενούν φολκλορικά συγκροτήματα είπε «δεν θα σας απαντήσω διότι αφορά τη συζήτηση μας με το νοσοκομείο και δεν νομίζω ότι είναι θέμα συζήτησης στα ΜΜΕ. Το θέμα που αφορά την εσωτερική μας επικοινωνία, αφορά εμάς. Δεν νομίζω ότι είναι θέμα ή ότι ενδιαφέρει τα ΜΜΕ. Εσείς εκτιμάται θετικά ή αρνητικά την απόφαση που έχει παρθεί».

Στην περίπτωση που φιλοξενηθούν πολλά άτομα ή κλαπεί οτιδήποτε ποιος θα φέρει την ευθύνη, ρωτήσαμε τον κ. Νικολόπουλο για να απαντήσει «επειδή την ευθύνη διαχείρισης την έχει το νοσοκομείο. Θα πρέπει να ρωτήσετε το νοσοκομείο».

Ο διοικητής του νοσοκομείου Αγρινίου την Παρασκευή επισκέφθηκε την 6η ΥΠΕ και συζήτησε σύμφωνα με τον κ. Νικολόπουλο θέματα και προβλήματα του νοσοκομείου Αγρινίου.

Ερωτηθείς για το τι συμβαίνει τελικά με το θέμα του μαγνητικού ο κ. Νικολόπουλος απάντησε «είναι ένα πρόβλημα για το οποίο είμαστε ενήμεροι και πρέπει να πάρουμε μερικές αποφάσεις. Ορισμένα μέτρα. Επειδή αυτή τη στιγμή υπάρχει μια βλάβη στον περιβάλλοντα χώρο του μαγνήτη, όχι στο μηχάνημα, θα διερευνηθεί εάν αφορά την εγκατάσταση του μαγνήτη ή κτηριακά προβλήματα. Ανάλογα με την αιτιολογία είναι και διαφορετική η αντιμετώπιση, για να μπορέσει να γίνει λειτουργικός ο χώρος και μετά να προχωρήσουμε στο θέμα του προσωπικού που πρέπει να τον στελεχώσει για να λειτουργήσει»

Στην περίπτωση που χρειαστεί η μετακίνηση του μαγνητικού ποιο είναι το κόστος ρωτήθηκε για να πει «κοιτάμε να δούμε την περίπτωση να αποφύγουμε τη μετακίνηση. Όχι μόνο το κόστος είναι επιβαρυντικό αλλά είναι και μια διαδικασία επιβαρυντική. Αλλά αυτό θα είναι γνωστό όταν έχουμε την τεχνική έκθεση. Σήμερα το συζητήσαμε. Μέσα στον επόμενο μήνα, παρόλο που είναι μήνας διακοπών θα πρέπει να έχουμε μια εικόνα για να προχωρήσουμε».

Αναφορικά με το φλέγον θέμα των μετακινήσεων ρωτήθηκε ο κ. Νικολόπουλος σε ποιο σημείο βρίσκεται αυτό το θέμα που είναι ένα από τα αγκάθια στη σχέση του κ. Μιχάλη και του κ. Παπαδόπουλου απάντησε «ναι υπάρχουν μετακινημένοι εργαζόμενοι από το Μεσολόγγι. Υπάρχει αντίρρηση απέναντι στο νοσοκομείο Μεσολογγίου από το νοσοκομείο Αγρινίου. Νομίζω ότι πρέπει να διευθετηθεί το θέμα και μάλιστα σε συνδυασμό και με τυχόν αιτήματα αλλά και διαδικασίες που θα γίνουν για να ενισχυθεί το προσωπικό και στα δυο νοσοκομεία. Αυτό το ζήτημα είναι πιο σύνθετο. Εμείς νομίζουμε ότι η κατανομή προσωπικού θα πρέπει να είναι ισόρροπη και στα δυο νοσοκομεία σε όλες τις περιπτώσεις. Άλλωστε εκεί που εμείς σαν ΥΠΕ κάναμε εσωτερικές μετακινήσεις, ξέρουμε ότι μπορεί να δημιουργήσει κενό η μετακίνηση. Φροντίζουμε όμως να υπάρχει μια ισορροπία μεταξύ των προβλημάτων που δημιουργούνται και των προβλημάτων που πάει να λύσει. Άρα θεωρούμε ότι πρέπει να υπάρχει μια δίκαιη, ας πούμε, όσο μπορεί να υπάρχει κατανομή των βαρών. Η προσπάθεια μας είναι η κατανομή του προσωπικού ανάμεσα στα δυο νοσοκομεία, τα δυο συνδεδεμένα να είναι σταθερή, Δεν θεωρούμε ότι είναι η λογική το νοσοκομείο του Αγρινίου με το διοικητή, το νοσοκομείο Μεσολογγίου με τον υποδιοικητή θα πρέπει να είναι σε αντιπαράθεση. Θα πρέπει να είναι σε συνεργασία. Προσπαθούμε να λύσουμε και το θέμα της συνεργασίας του διοικητή και του υποδιοικητή των δυο νοσοκομείων ώστε να είναι πληρέστερες οι υπηρεσίες».   

Τελευταία Ενημέρωση στις Κυριακή, 23 Ιούλιος 2017 20:52
 

Facebook comments: