• Ακούστε τώρα | KosmosFM
  • Sara & Mara | Blog
Παρασκευή, 9 Μαΐου, 2025
agrinionet.gr
Κανένα αποτέλεσμα
Προβολή όλων των αποτελεσμάτων
  • Αγρίνιο
  • Τοπικά Νέα
  • Δυτική Ελλάδα
  • Ελλάδα
  • Πολιτική
  • Παραπολιτική
  • Coloured Stories
  • Οικονομία
  • Υγεία
  • Πολιτισμός
agrinionet.gr
  • Αγρίνιο
  • Τοπικά Νέα
  • Δυτική Ελλάδα
  • Ελλάδα
  • Πολιτική
  • Παραπολιτική
  • Coloured Stories
  • Οικονομία
  • Υγεία
  • Πολιτισμός
Κανένα αποτέλεσμα
Προβολή όλων των αποτελεσμάτων
agrinionet.gr
Κανένα αποτέλεσμα
Προβολή όλων των αποτελεσμάτων

Ν. Φαρμάκης από τη Μασσαλία: «Τίποτα για τους πολίτες, χωρίς τους πολίτες»

από Συντακτική Ομάδα
04/03/2022
σε Δυτική Ελλάδα, Πολιτική
Χρόνος ανάγνωσης: 1 ′
A A
0
Ν. Φαρμάκης από τη Μασσαλία: «Τίποτα για τους πολίτες, χωρίς τους πολίτες»
Share on FacebookShare on Twitter

 

«Η Αυτοδιοίκηση ως θεσμός που βρίσκεται κοντά στον πολίτη, αλλά και που εφαρμόζει το 70% της νομοθεσίας της Ε.Ε., είναι ο θεσμός που πρέπει να ισχυροποιηθεί, να μπει στην καρδιά της ευρωπαϊκής πολιτικής και να αποτελέσει συνδιαμορφωτή των εξελίξεων. Με άλλα λόγια, δεν μπορεί να γίνει τίποτα για τους πολίτες, χωρίς τους πολίτες.

Σχετικά Άρθρα.

Ν. Φαρμάκης και Λ. Μπλέτσας στα έργα του φυσικού αερίου στο Αγρίνιο

Ν. Φαρμάκης: «Μεγάλη επιτάχυνση του ΕΣΠΑ 2021-2027, μέσα στο 2024 η πλήρης ενεργοποίηση των ΟΧΕ και ΒΑΑ (video)

Ν. Φαρμάκης: «Τίποτα δεν μπορεί να σταματήσει την πρόοδο ενός τόπου με ισχυρές δυνατότητες και ικανούς ανθρώπους»

Ν. Φαρμάκης: «Αρχίζει η δουλειά για μία Δυτική Ελλάδα… πιο γρήγορα, πιο ψηλά, πιο δυνατά!»

Αυτό είναι το συμπέρασμα της Συνόδου Κορυφής Δήμων και Περιφερειών της Ευρώπης, το οποίο έχει ιδιαίτερη αξία στις μέρες μας, όπου βλέπουμε να απειλείται η Ευρώπη της ειρήνης και της ασφάλειας που οικοδομήθηκε μετά το τέλος της ψυχροπολεμικής εποχής και τελικά, να απειλείται η κοινωνία των πολιτών και της ευημερίας των λαών της Ευρώπης.

Το μυαλό και η καρδιά όλων μας αυτή τη στιγμή βρίσκεται στην Ουκρανία. Και η απόφασή όλων των αυτοδιοικητικών είναι να κάνουμε κάθε τι δυνατό, αφενός για να συνδράμουμε τον λαό της Ουκρανίας που υποφέρει και αφετέρου, για να ασκήσουμε πιέσεις προς κάθε κατεύθυνση ώστε εμείς και τα παιδιά μας να μπορούμε να ζήσουμε καλύτερα, χωρίς φόβο. Η Ευρώπη, από άκρη σε άκρη, ανήκει στους λαούς και στους πολίτες της και όχι σε γεωπολιτικά και άλλα συμφέροντα. Γι’ αυτό λέμε: Σταματήστε τον πόλεμο, δώστε χώρο στον διάλογο και στην αλληλοκατανόηση, συμβάλλετε όλοι ώστε η Ευρώπη να γίνει αυτό που ονειρεύονται οι λαοί της και όχι ένα νέο πεδίο άδικων αιματοχυσιών».

Αυτά, μεταξύ άλλων, δήλωσε ο Περιφερειάρχης Δυτικής Ελλάδας, Νεκτάριος Φαρμάκης από τη Μασσαλία, στο κλείσιμο των εργασιών της 9ης Συνδιάσκεψης Δήμων και Περιφερειών της Ευρώπης, που πραγματοποιήθηκε υπό τη βαριά σκιά του πολέμου στην Ουκρανία, για τον οποίο εκφράστηκε η απόλυτη και σύσσωμη καταδίκη, αλλά και η μεγιστοποίηση των προσπαθειών για ανταπόκριση στην τεράστια ανθρωπιστική κρίση που έχει επιφέρει. Παράλληλα όμως, συζητήθηκαν ζητήματα που αφορούν το μέλλον της αυτοδιοίκησης, την οικονομία, αλλά και την ανθεκτικότητα των πόλεων και των περιφερειών απέναντι στην κλιματική αλλαγή.

Η σύνοδος ολοκληρώθηκε με την έκδοση του «Μανιφέστο της Μασσαλίας», ενός κειμένου συμπερασμάτων 12 σημείων, το οποίο περιγράφει πως η Ευρώπη θα μπορέσει να φέρει πιο κοντά τους πολίτες της. Στο Μανιφέστο αναφέρεται ότι «τα θεμέλια της δημοκρατίας στην ΕΕ εδράζονται στις 240 περιφέρειές της, στους 90.000 δήμους της και σε πάνω από 1,2 εκατομμύρια αιρετούς πολιτικούς σε τοπικό και περιφερειακό επίπεδο, που εκπροσωπούν 450 εκατομμύρια πολίτες» και υπογραμμίζεται η ανάγκη λήψης αποφάσεων «από τη βάση προς την κορυφή» στα θεσμικά όργανα της ΕΕ, ώστε να έλθει η ΕΕ πιο κοντά στην καρδιά και στο μυαλό των πολιτών και να αποκαταστήσει την εμπιστοσύνη στην ΕΕ ως δημοκρατικό εγχείρημα που βασίζεται σε ισχυρή εκλογική εκπροσώπηση και σέβεται την ισότητα των φύλων.

Για τον λόγο αυτό ζητείται η ουσιαστική αναβάθμιση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής των Περιφερειών, ως όργανο που δεν θα έχει πλέον συμβουλευτικό, αλλά αποφασιστικό και δεσμευτικό ρόλο σε συγκεκριμένους τομείς της πολιτικής. Επίσης, καλείται η Διάσκεψη για το Μέλλον της Ευρώπης να επαναβεβαιώσει τη «συνοχή» ως θεμελιώδη αξία και πυξίδα όλων των πολιτικών της ΕΕ και η ενίσχυση της ανθεκτικότητας να ασκείται με τη συμμετοχή των τοπικών αρχών και την πρόσβασή τους σε άμεση χρηματοδότηση.

Ακόμα, σημειώνεται πως η ΕΕ θα πρέπει να αποκτήσει μία «Ευρωπαϊκή Ένωση Υγείας», ενώ  ζητείται και η υιοθέτηση ενός μακρόπνοου ευρωπαϊκού αγροτικού θεματολογίου.

«Προκειμένου να ξανακερδίσουμε την εμπιστοσύνη των πολιτών, οφείλουμε να ανανεώσουμε τη λειτουργία της δημοκρατίας και των ευρωπαϊκών αξιών μέσω της εκπαίδευσης και της αγωγής του πολίτη, ιδίως μεταξύ των νέων και στις διασυνοριακές περιοχές, προάγοντας παράλληλα τον σεβασμό των ίσων ευκαιριών. Ας εργαστούμε από κοινού ώστε η δημοκρατία να αποφέρει αποτελέσματα και η Ευρώπη να προσεγγίσει περισσότερο τους πολίτες της» καταλήγει το Μανιφέστο.

«Ως επικεφαλής μίας Περιφερειακής Αρχής που από την αρχή της θητείας της έχει πρωτοστατήσει στην προσπάθεια ενίσχυσης της Περιφερειακής Διακυβέρνησης και άσκησης πολιτικών από τα κάτω προς τα πάνω, αισθάνομαι περήφανος που αυτή η διεκδίκηση γίνεται πλέον ευρωπαϊκή και αποκτάει ένα ευρύτερο πλαίσιο. Η Ελλάδα διαθέτει αυτή τη στιγμή ένα πολύ ισχυρό αυτοδιοικητικό στίγμα, κάτι που αποδείχτηκε στη σύνοδο κορυφής. Και η Δυτική Ελλάδα ιδιαίτερα, μπαίνει πλέον με αυτοπεποίθηση και δυναμισμό στο προσκήνιο των ευρωπαϊκών εξελίξεων» συμπλήρωσε ο κ. Φαρμάκης

Tags: Ν. Φαρμάκης
Συντακτική Ομάδα

Συντακτική Ομάδα

Η συντακτική ομάδα του AgrinioNet.gr δεσμεύεται να παρέχει έγκυρη, έγκαιρη και αξιόπιστη ενημέρωση για όλα τα θέματα που αφορούν την τοπική και εθνική επικαιρότητα. Με επαγγελματισμό και αφοσίωση, καταγράφουμε τις εξελίξεις, αναλύουμε τα γεγονότα και φέρνουμε στο προσκήνιο θέματα που ενδιαφέρουν τους αναγνώστες μας. Στόχος μας είναι η αντικειμενική πληροφόρηση και η ουσιαστική κάλυψη των ειδήσεων με υπευθυνότητα και σεβασμό στην αλήθεια.

Διαβάστε ακόμα.

Συνάντηση του Αναπλ. Περιφερειάρχη, Χαράλαμπου Μπονάνου με τον Υφυπουργό Υγείας, Δημήτρη Βαρτζόπουλο
Δυτική Ελλάδα

Συνάντηση του Αναπλ. Περιφερειάρχη, Χαράλαμπου Μπονάνου με τον Υφυπουργό Υγείας, Δημήτρη Βαρτζόπουλο

Συνάντηση με τον Υφυπουργό Υγείας, Δημήτρη Βαρτζόπουλο, αρμόδιο για θέματα ψυχικής υγείας, είχε στο Υπουργείο...

από Συντακτική Ομάδα
07/05/2025, 19:56
Π.Δ.Ε.: Επιστολή του Αντιπεριφερειάρχη, Ανδρέα Φίλια για την οικονομική ενίσχυση των κτηνοτρόφων εξαιτίας των μέτρων αντιμετώπισης της ευλογιάς
Δυτική Ελλάδα

Ανδρέας Φίλιας για ΤΟΕΒ: «Για να μην μπορούν να ρυθμίσουν τα χρέη τους κάτι δεν κάνουν σωστά»

Την ανάγκη οι ΤΟΕΒ να προχωρήσουν σε ρύθμιση των οφειλών τους ύψους εκατομμυρίων ευρώ που...

από Συντακτική Ομάδα
06/05/2025, 19:46
Όλγα Δασκαλή: Η δημοτική αρχή ακυρώνει το ίδιο της το συμβούλιο με την απουσία των δημοτικών της συμβούλων
Μεσολόγγι

Όλγα Δασκαλή: Η δημοτική αρχή ακυρώνει το ίδιο της το συμβούλιο με την απουσία των δημοτικών της συμβούλων

Πρωτοφανής υπονόμευση του Δημοτικού Συμβουλίου από τη δημοτική αρχή. Με έκπληξη και βαθιά ανησυχία γινόμαστε...

από Συντακτική Ομάδα
05/05/2025, 20:19
Επίσκεψη του Θανάση Παπαθανάση στην Διοίκηση της Π.Υ. Αιτωλοακαρνανίας και στις Π.Υ. Αγρινίου και Μεσολογγίου.
Πολιτική

Επίσκεψη του Θανάση Παπαθανάση στην Διοίκηση της Π.Υ. Αιτωλοακαρνανίας και στις Π.Υ. Αγρινίου και Μεσολογγίου.

Την Πυροσβεστική Υπηρεσία Νομού Αιτωλοακαρνανίας καθώς και τις Π.Υ. Μεσολογγίου και Αγρινίου επισκέφθηκε ο βουλευτής...

από Συντακτική Ομάδα
05/05/2025, 20:12
Πάνω από το τηλέφωνο περιμένουν οι υποψήφιοι… διοικητές
Παραπολιτική

Νοσοκομείο: Γραμματίκας – Σερασκέρης και στο βάθος Κουταλιανός για την θέση του διοικητή

Ήγγικεν η ώρα που ο υπουργός Υγείας Άδωνις Γεωργιάδης θα ανακοινώσει τον διοικητή των διασυνδεόμενων...

από Συντακτική Ομάδα
04/05/2025, 19:16
Μεσολόγγι: Στα σκαριά νέο αρχαιολογικό μουσείο στο «Ξενοκράτειο»
Μεσολόγγι

Μεσολόγγι: επιστρέφουν προσωρινά στις θέσεις τους δημοτικοί σύμβουλοι, που εξέπεσαν στο Δήμο Μεσολογγίου

Εξελίξεις υπάρχουν σχετικά με την έκπτωση αιρετών δημοτικών συμβούλων και αντιδημάρχων αλλά και επικεφαλή παράταξης...

από Συντακτική Ομάδα
03/05/2025, 11:57

Αφήστε μια απάντηση Ακύρωση απάντησης

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Τεχνική Εταιρεία A4B

RSS Sara & Mara | Blog

  • Νοσοκομείο: Γραμματίκας – Σερασκέρης και στο βάθος Κουταλιανός για την θέση του διοικητή sara-mara
  • Τι άλλο "εξάγει" η Λευκάδα; sara-mara
  • Τα πίσω διαμερίσματα της δεξιάς πολυκατοικίας και οι υποψήφιοι ... sara-mara
  • Θέρμο: από τα 4 στα 10 ευρώ στο εισιτήριο στο Αρχαιολογικό Μουσείο. Αυξήσεις έως και 70% σε αρχαιολογικούς χώρους. Τι λέει ο δήμαρχος Θέρμου sara-mara
  • Τι κι αν δεν έρθει ο Ανδρουλάκης στο Μεσολόγγι... sara-mara
  • Μήπως να μπούμε στο Discovery να ανακαλύψουμε νέους κόσμους sara-mara

agrinionet .gr

Αγρίνιο

Τοπικά Νέα

Δυτική Ελλάδα

Ελλάδα

Πολιτική

Παραπολιτική

Coloured Stories

Ροή Ειδήσεων

 

Οικονομία

Υγεία

Πολιτισμός

 

Συνεντεύξεις

Info

Ταυτότητα

Πολιτική Απορρήτου

Πολιτική Cookies

Όροι Χρήσης

 

Επικοινωνία

....

Web Design & Development

© 2025 Agrinionet

Το σύνολο του περιεχομένου και των υπηρεσιών του agrinionet.gr διατίθεται στους επισκέπτες αυστηρά για προσωπική χρήση. Απαγορεύεται η χρήση ή επανεκπομπή του, σε οποιοδήποτε μέσο, μετά ή άνευ επεξεργασίας, χωρίς γραπτή άδεια του εκδότη.

agrinionet .gr

Αγρίνιο

Τοπικά Νέα

Δυτική Ελλάδα

Ελλάδα

Πολιτική

Παραπολιτική

Coloured Stories

Ροή Ειδήσεων

 

Οικονομία

Υγεία

Πολιτισμός

 

Συνεντεύξεις

Info

Ταυτότητα

Πολιτική Απορρήτου

Πολιτική Cookies

Όροι Χρήσης

 

Επικοινωνία

....

Web Design & Development

© 2024 Agrinionet

Το σύνολο του περιεχομένου και των υπηρεσιών του agrinionet.gr διατίθεται στους επισκέπτες αυστηρά για προσωπική χρήση. Απαγορεύεται η χρήση ή επανεκπομπή του, σε οποιοδήποτε μέσο, μετά ή άνευ επεξεργασίας, χωρίς γραπτή άδεια του εκδότη.

Welcome Back!

Login to your account below

Forgotten Password?

Retrieve your password

Please enter your username or email address to reset your password.

Log In
Κανένα αποτέλεσμα
Προβολή όλων των αποτελεσμάτων
  • Αγρίνιο
  • Τοπικά Νέα
    • Αγρίνιο
    • Άκτιο Βόνιτσας
    • Αμφιλοχία
    • Θέρμο
    • Μεσολόγγι
    • Ναύπακτος
    • Ξηρόμερο
  • Δυτική Ελλάδα
  • Ελλάδα
  • Πολιτική
  • Παραπολιτική
  • Coloured Stories
  • Οικονομία
  • Υγεία
  • Πολιτισμός
    • Εκδηλώσεις
    • Θέατρο
    • Σινεμά

© 2024 Agrinionet.gr. Όλα τα δικαιώματα διατηρούνται.