• Ακούστε τώρα | KosmosFM
  • Sara & Mara | Blog
Τρίτη, 17 Ιουνίου, 2025
agrinionet.gr
Κανένα αποτέλεσμα
Προβολή όλων των αποτελεσμάτων
  • Αγρίνιο
  • Τοπικά Νέα
  • Δυτική Ελλάδα
  • Ελλάδα
  • Πολιτική
  • Παραπολιτική
  • Coloured Stories
  • Οικονομία
  • Υγεία
  • Πολιτισμός
agrinionet.gr
  • Αγρίνιο
  • Τοπικά Νέα
  • Δυτική Ελλάδα
  • Ελλάδα
  • Πολιτική
  • Παραπολιτική
  • Coloured Stories
  • Οικονομία
  • Υγεία
  • Πολιτισμός
Κανένα αποτέλεσμα
Προβολή όλων των αποτελεσμάτων
agrinionet.gr
Κανένα αποτέλεσμα
Προβολή όλων των αποτελεσμάτων

Στην Πάτρα η πρώτη Περιφερειακή Συνάντηση για το ΤΕΒΑ στη Δυτική Ελλάδα

από Συντακτική Ομάδα
27/06/2022
σε Δυτική Ελλάδα, Οικονομία
Χρόνος ανάγνωσης: 1 ′
A A
0
Στην Πάτρα η πρώτη Περιφερειακή Συνάντηση για το ΤΕΒΑ στη Δυτική Ελλάδα
Share on FacebookShare on Twitter

 

Στο σύνολο των δράσεων και πρωτοβουλιών που ανέλαβε η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας τα τελευταία 2,5 χρόνια, στο πλαίσιο του ΤΕΒΑ, εστίασε ο Περιφερειάρχης Δυτικής Ελλάδας Νεκτάριος Φαρμάκης, μιλώντας σήμερα Δευτέρα 27 Ιουνίου 2022, στηνΠεριφερειακή Συνάντηση των Φορέων Κοινωνικών Συμπράξεων των Π.Ε. Αιτωλοακαρνανίας, Αχαΐας και Ηλείας, που πραγματοποιήθηκε στο ξενοδοχείο “MyWay”, στην Πάτρα.

Σχετικά Άρθρα.

H Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας στη Σύνοδο του Ευρωπαϊκού Δικτύου των Περιφερειών για την Υγεία, του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας

Περαιτέρω ελαφρύνσεις περιορισμών για την πανώλη των μικρών μηρυκαστικών στην Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας

Η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας συνεργάζεται με το Πανεπιστήμιο Πατρών για την αντιμετώπιση μείωσης πληθυσμού των αγροτικών περιοχών

Στην Περιφέρεια για το σχέδιο ΑΠΟΛΛΩΝ η Αλεξάνδρα Σδούκου υφ Περιβάλλοντος και Ενέργειας

Η συνάντηση εντάσσεται στο πλαίσιο της υλοποίησης του Επιχειρησιακού Προγράμματος «Επισιτιστικής και Βασικής Υλικής Συνδρομής» του Ταμείου Ευρωπαϊκής Βοήθειας προς τους Απόρους (ΤΕΒΑ/FEAD) 2014-2020, της πράξης ΑΠΟΚΕΝΤΡΩΜΕΝΕΣ ΠΡΟΜΗΘΕΙΕΣ ΤΡΟΦΙΜΩΝ ΚΑΙ ΒΑΣΙΚΗΣ ΥΛΙΚΗΣ ΣΥΝΔΡΟΜΗΣ, ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΕΣ ΔΑΠΑΝΕΣ ΚΑΙ ΠΑΡΟΧΗ ΣΥΝΟΔΕΥΤΙΚΩΝ ΜΕΤΡΩΝ 2018-2019.

«Δεν αντιλαμβανόμαστε το ΤΕΒΑ μόνο ως ένα πρόγραμμα διανομής κάποιων προϊόντων που ανακουφίζουν τις βασικές βιοτικές ανάγκες των συμπολιτών μας. Άλλα ως μία ολοκληρωμένη υπηρεσία που αποδεικνύει πως κανένας δεν είναι μόνος του» τόνισε ο Περιφερειάρχης κι εξήγησε ότι η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας,  με τα Συνοδευτικά Μέτρα του ΤΕΒΑ που διακρίνονται σε εθνικό αλλά και ευρωπαϊκό επίπεδο για τις καινοτόμες προσεγγίσεις αλλά και τα αποτελέσματά τους, επεκτείνει το πλέγμα αλληλεγγύης με δράσεις που αφορούν σε όλες τις ομάδες του πληθυσμού: γυναίκες, παιδιά, εφήβους, φροντιστές, κ.ά.

«Πρόκειται, επί της ουσίας, για το πιο μεγάλο κοινωνικό δίχτυ ασφαλείας που έχουμε στα χέρια μας, γιατί μιλά απευθείας στο πορτοφόλι των νοικοκυριών που αντιμετωπίζουν πραγματικά προβλήματα διαβίωσης» πρόσθεσε ο Περιφερειάρχης για το ΤΕΒΑ και σε ό,τι αφορά τους δικαιούχους συμπλήρωσε: «Ένα πρόγραμμα που αφορά σε 44.456 ωφελούμενους και ανάμεσα τους είναι περίπου 9.300 παιδιά και έφηβοι.  Ο πληθυσμός του ΤΕΒΑ αντιστοιχεί στο 6,5% της Περιφέρειας μας».

Αναφερόμενος στις πρωτοβουλίες στήριξης της κοινωνίας, είπε ακόμα: «Για πρώτη φορά εφαρμόζεται στο επίπεδο της Περιφέρειας ολοκληρωμένο Σχέδιο για τα κοινωνικά ζητήματα με πυξίδα βεβαίως τον Μηχανισμό Συντονισμού Κοινωνικής Πολιτικής και Κοινωνικής Καινοτομίας και το Περιφερειακό Παρατηρητήριο Κοινωνικής Ένταξης που θέσαμε σε εφαρμογή.Για πρώτη φορά αντιμετωπίσαμε ολοκληρωμένα και με πρόγραμμα σε συνθήκες πανδημίες τις γνωστές αλλά και τις έκτακτες ανάγκες. Σχεδιάζουμε κοινωνικές δράσεις όχι μόνο στο πλαίσιο του Επιχειρησιακού μας Προγράμματος αλλά ευρύτερα. Είναι επιλογή μας να μην κρυβόμαστε πίσω από τους κοινωνικούς φορείς. Αλλά να είμαστε μαζί τους, στην πρώτη γραμμή.Λέμε με έμφαση: «Κανένας μόνος του στη Δυτική Ελλάδα. Και το εννοούμε».

Μιλώντας για την παροχή υπηρεσιών αυτόνομης διαβίωσης για τους ηλικιωμένους που ζουν μόνοι πρόσθεσε ότι περισσότερες από 750 αιτήσεις κατατέθηκαν στην Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας σε μόλις δύο μήνες, ενώ παρέπεμψε και πρωτοβουλία koinoniapde.gr, αλλά και την ηλεκτρονική σελίδα του Παρατηρητηρίου που απαντά στο socialpolicy-pde.gr, όπουο πολίτης πλέον έχει πρόσβαση με εύκολη πλοήγηση, έγκυρη ενημέρωση και καθοδήγηση, ώστε να ενημερώνεται για κοινωνικές υπηρεσίες.

Η Διοικήτρια Οργανισμού Προνοιακών Επιδομάτων  και Κοινωνικής Αλληλεγγύης (ΟΠΕΚΑ), Ξένια Παπασταύρου, επισήμανε τη μεγάλη σπουδαιότητα των δράσεων του ΤΕΒΑ λέγοντας μεταξύ άλλων πως σκοπός του ΤΕΒΑ είναι να ανακουφίσει τις μορφές ακραίας φτώχειας με τις μεγαλύτερες επιπτώσεις στον κοινωνικό αποκλεισμό.

Συνεχίζοντας ο Αντιπεριφερειάρχης ΠΕ Αχαΐας Χαράλαμπος Μπονάνος εξειδίκευσε σε βέλτιστες πρακτικές ψυχοκοινωνικής στήριξης οικονομικά αδύναμων πολιτών που προκρίθηκαν σε ευρωπαϊκό επίπεδο, όπως η δράση γνωριμία με τον αθλητισμό που απευθύνθηκε σε παιδιά 6-12 ετών, αλλά και η τηλεφωνική ψυχολογική στήριξη απόρων που υλοποιήθηκε στη διάρκεια της πανδημίας. «Δεν θέλουμε κανέναν στο περιθώριο, αγωνιζόμαστε για την ισοτιμία και την ελεύθερη συμμετοχή των 700.000 ψυχών της Περιφέρειας μας» τόνισε ο κ. Μπονάνος.

Στις κοινωνικές συμπράξεις και το έργο που μέχρι σήμερα έχει παραχθεί αναφέρθηκε αναλυτικά η Αντιπεριφερειάρχης ΠΕ Αιτωλοακαρνανίας  Μαρία Σαλμά , επισημαίνοντας ότι το ΤΕΒΑ «αποτελεί βασικό εργαλείο ανακούφισης για χιλιάδες οικογένειες και πολίτες» και πρόσθεσε: «Ως αυτοδιοίκητος φορέας έχουμε πλήρη επίγνωση της καθημερινότητας των οπλιτών. Γνωρίζουμε τις ανάγκες, είμαστε παρόντες και έτοιμοι να ανταποκριθούμε σε νέες προκλήσεις με προτάσεις, λύσεις και ιδέες που μοναδικό σκοπό και στόχο έχουν την αλληλεγγύη και την κι9νωνική προστασία των ευάλωτων ομάδων».

Αντιστοίχως ο Αντιπεριφερειάρχης ΠΕ Ηλείας Βασίλης Γιαννόπουλος, χαρακτήρισε υποδειγματικό τον τρόπο που υλοποιείται το πρόγραμμα. Για τον λόγο αυτό ευχαρίστησε τους υπαλλήλους της Περιφέρειας για την σωστή προετοιμασία και τόνισε: «Δική μας ευθύνη είναι να αξιοποιούμε στο ακέραιο κάθε πρόγραμμα που στοχεύει στη στήριξη των αδύναμων συμπολιτών μας και αυτό να γίνεται με συνέπεια και διακριτικότητα».

Ο Προϊστάμενος της Γενικής Διεύθυνσης Δημόσιας υγείας και Κοινωνικής Μέριμνας, Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας, Ιωάννης Πασπάλας παρουσίασε συμπεράσματα και απολογιστικά στοιχεία που οριοθετούν το ποιοτικό άλμα στην νέα προγραμματική περίοδο αναφέροντας μεταξύ άλλων πως το 72% των τελικών δικαιούχων στη Δυτική Ελλάδα έχει λάβει βοήθεια πάνω από μία φορά και στην υπόλοιπη Ελλάδα το 83% έχει λάβει βοήθεια πάνω από μία φορά.

Όσο για τη δυνατότητα αγοράς των προϊόντων, όπως παρουσίασε ο κ.Πασπάλας, το 57% των Τελικών Δικαιούχων στη Δυτική Ελλάδα και το 60% στην υπόλοιπη Ελλάδα πριν από έναν χρόνο δεν μπορούσαν αυτοί ή τα μέλη της οικογένειάς τους να αγοράσουν τα προϊόντα που παίρνουν από το ΤΕΒΑ ενώ το 26% των Τελικών Δικαιούχων στη Δυτική Ελλάδα και το 23% στην υπόλοιπη Ελλάδα δήλωσε ότι πριν από έναν χρόνο μπορούσαν αυτοί ή τα μέλη της οικογένειάς τους να αγοράσουν τα προϊόντα που παίρνουν από το ΤΕΒΑ.

Από την μεριά του, ο Προϊστάμενος της γενικής Διεύθυνσης Δημόσιας Υγείας και Κοινωνικής Μέριμνας της ΠΔΕ, Χρήστος Παπασημακόπουλος, παρουσίασε το πρόγραμμα ΤΕΒΑ. Αναφερόμενος στην πορεία εξέλιξης του έργου, υποστήριξε ό,τι ο συνολικός αριθμός ωφελούμενων που παρέλαβαν Τρόφιμα στην Αχαΐα, αντιστοιχεί σε  24.848 και ο συνολικός αριθμός ωφελούμενων που παρέλαβαν ΒΥΣ, αντιστοιχεί σε 15.601. Στην Αιτωλοακαρνανία αντιστοιχεί σε 26.288 και ο συνολικός αριθμός ωφελούμενων που παρέλαβαν ΒΥΣ σε 21.457. Στην Ηλεία αντιστοιχεί σε 19.083 και ο συνολικός ωφελούμενων που παρέλαβαν ΒΥΣ σε 12.922.

Για τον σχεδιασμό και Μοντέλο νέων συνοδευτικών μέτρων Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας μίλησε η Υπεύθυνη Συνοδευτικών Μέτρων MScΥγειονολόγος – Λογοθεραπεύτρια, Γενική Διεύθυνση Δημόσιας Υγείας και Κοινωνικής Μέριμνας, Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας, Μαίρη Ξένου. Η ίδιααναφέρθηκε μεταξύ άλλων στιςΔράσεις συνοδευτικών Μέτρων που έχουν υλοποιηθεί στην ΠΔΕ και για τον νέο σχεδιασμό ο οποίος περιλαμβάνει 10 διαφορετικούς τομείς συνοδευτικών μέτρων, συμμετοχή περισσότερων από 5.000 ωφελούμενων και στις 3 Περιφερειακές Ενότητες, συνεργασίες με περισσότερους από 50 φορείςκαι δράσεις σχεδιασμένες για παιδιά, εφήβους, ενήλικες, άτομα με ειδικές ανάγκες.

Ακόμα, αναφορά στο πρόγραμμα έκανε και η Προϊσταμένη της Μονάδας Β’ Διαχείρισης και Υλοποίησης Παρακολούθησης πράξεων του Προγράμματος ΤΕΒΑ Ε. Φωτοπούλου

Στη συνέχεια ακολούθησε διάλογος και ανταλλαγή απόψεων ανάμεσα στους ομιλητές και τους εκπροσώπους των κοινωνικών φορέων.

Τέλος, το Πρόγραμμα της Περιφερειακής συνάντησης ΤΕΒΑ ΠΔΕ ολοκληρώθηκε με δύο Workshopsμε στόχο την ενδυνάμωση του ανθρώπινου δυναμικού των φορέων που συμμτέχουν στο πρόγραμμα ενώ πραγματοποιήθηκε και μία σύντομη ξενάγηση στο κέντρο της Αχαϊκής Πρωτεύουσας.

Tags: περιφέρεια δυτικής ΕλλάδαςΤΕΒΑ
Συντακτική Ομάδα

Συντακτική Ομάδα

Η συντακτική ομάδα του AgrinioNet.gr δεσμεύεται να παρέχει έγκυρη, έγκαιρη και αξιόπιστη ενημέρωση για όλα τα θέματα που αφορούν την τοπική και εθνική επικαιρότητα. Με επαγγελματισμό και αφοσίωση, καταγράφουμε τις εξελίξεις, αναλύουμε τα γεγονότα και φέρνουμε στο προσκήνιο θέματα που ενδιαφέρουν τους αναγνώστες μας. Στόχος μας είναι η αντικειμενική πληροφόρηση και η ουσιαστική κάλυψη των ειδήσεων με υπευθυνότητα και σεβασμό στην αλήθεια.

Διαβάστε ακόμα.

Πρώτη «καμπάνα» €392 εκατ. από την Ευρωπαϊκή Ένωση για τον ΟΠΕΚΕΠΕ – Πώς θα πληρωθεί
Ελλάδα

Πρώτη «καμπάνα» €392 εκατ. από την Ευρωπαϊκή Ένωση για τον ΟΠΕΚΕΠΕ – Πώς θα πληρωθεί

Παρατυπίες, ελλιπείς ελέγχους και κακή διαχείριση των κοινοτικών αγροτικών επιδοτήσεων περιγράφει σε απόφασή της η...

από Συντακτική Ομάδα
17/06/2025, 09:48
Τέλος οι ουρές στα φαρμακεία ΕΟΠΥΥ – Πώς πήγε η πρώτη μέρα αποστολής φαρμάκων κατ’ οίκον
Ελλάδα

Τέλος οι ουρές στα φαρμακεία ΕΟΠΥΥ – Πώς πήγε η πρώτη μέρα αποστολής φαρμάκων κατ’ οίκον

Οι αιτήσεις για κατ’ οίκον παραλαβή έως και χθες το βράδυ, ανέρχονταν σε 1.000 -...

από Συντακτική Ομάδα
17/06/2025, 09:43
«Ενεργειακές Κοινότητες και Πρωτογενής Τομέας» –  Ημερίδα από την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας  
Δυτική Ελλάδα

Άνοιξαν οι αιτήσεις για συμμετοχή 500 επιχειρήσεων στη Δράση «DigiWest – Κόμβος για τον Ψηφιακό Μετασχηματισμό των Επιχειρήσεων»

Η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας ανακοινώνει την έναρξη της διαδικασίας υποβολής αιτήσεων για συμμετοχή στη Δράση...

από Συντακτική Ομάδα
16/06/2025, 20:15
Από τον Άραχθο στο χειρουργείο ζωής – Ολοκληρώθηκαν οι έλεγχοι για τα όργανα των δύο αγοριών
Δυτική Ελλάδα

Από τον Άραχθο στο χειρουργείο ζωής – Ολοκληρώθηκαν οι έλεγχοι για τα όργανα των δύο αγοριών

Αργά το βράδυ θα γίνει το πρώτο χειρουργείο αφαίρεσης των οργάνων από τον 14χρονο, σύμφωνα...

από Συντακτική Ομάδα
14/06/2025, 20:06
Σύσκεψη στην Αιτωλοακαρνανία για τις επιπτώσεις στην κτηνοτροφία από την απαγόρευση μετακινήσεων των κοπαδιών, λόγω της νόσου της ευλογιάς
Δυτική Ελλάδα

Σύσκεψη στην Αιτωλοακαρνανία για τις επιπτώσεις στην κτηνοτροφία από την απαγόρευση μετακινήσεων των κοπαδιών, λόγω της νόσου της ευλογιάς

Σύσκεψη στην Αιτωλοακαρνανία για τις επιπτώσεις στην κτηνοτροφία από την απαγόρευση μετακινήσεων των κοπαδιών, λόγω...

από Συντακτική Ομάδα
13/06/2025, 20:43
Άρτα: Διασωληνωμένα τα δύο παιδιά που ανασύρθηκαν χωρίς τις αισθήσεις τους από τον Άραχθο
Δυτική Ελλάδα

Άρτα: Διασωληνωμένα τα δύο παιδιά που ανασύρθηκαν χωρίς τις αισθήσεις τους από τον Άραχθο

Διασωληνωμένοι στο Γενικό Νοσοκομείο Άρτας νοσηλεύονται οι δύο ανήλικοι που ανασύρθηκαν χωρίς τις αισθήσεις τους από τον ποταμό Άραχθο....

από Συντακτική Ομάδα
11/06/2025, 19:08

Αφήστε μια απάντηση Ακύρωση απάντησης

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Τεχνική Εταιρεία A4B

RSS Sara & Mara | Blog

  • Εις την Γαλλικήν ... sara-mara
  • Άτολμος λόγω πολιτικής ομηρίας; sara-mara
  • Μην τάξεις στον άγιο κερί... sara-mara
  • Ο Βοεβόδας... μήνυσε ... sara-mara
  • Μια βοσκοπούλα έμορφη... sara-mara
  • ΔΕΥΑ Αγρινίου: “ξεβούλωσαν” τα φρεάτια στην οδό Αγγελοκάστρου sara-mara

agrinionet .gr

Αγρίνιο

Τοπικά Νέα

Δυτική Ελλάδα

Ελλάδα

Πολιτική

Παραπολιτική

Coloured Stories

Ροή Ειδήσεων

 

Οικονομία

Υγεία

Πολιτισμός

 

Συνεντεύξεις

Info

Ταυτότητα

Πολιτική Απορρήτου

Πολιτική Cookies

Όροι Χρήσης

 

Επικοινωνία

....

Web Design & Development

© 2025 Agrinionet

Το σύνολο του περιεχομένου και των υπηρεσιών του agrinionet.gr διατίθεται στους επισκέπτες αυστηρά για προσωπική χρήση. Απαγορεύεται η χρήση ή επανεκπομπή του, σε οποιοδήποτε μέσο, μετά ή άνευ επεξεργασίας, χωρίς γραπτή άδεια του εκδότη.

agrinionet .gr

Αγρίνιο

Τοπικά Νέα

Δυτική Ελλάδα

Ελλάδα

Πολιτική

Παραπολιτική

Coloured Stories

Ροή Ειδήσεων

 

Οικονομία

Υγεία

Πολιτισμός

 

Συνεντεύξεις

Info

Ταυτότητα

Πολιτική Απορρήτου

Πολιτική Cookies

Όροι Χρήσης

 

Επικοινωνία

....

Web Design & Development

© 2024 Agrinionet

Το σύνολο του περιεχομένου και των υπηρεσιών του agrinionet.gr διατίθεται στους επισκέπτες αυστηρά για προσωπική χρήση. Απαγορεύεται η χρήση ή επανεκπομπή του, σε οποιοδήποτε μέσο, μετά ή άνευ επεξεργασίας, χωρίς γραπτή άδεια του εκδότη.

Welcome Back!

Login to your account below

Forgotten Password?

Retrieve your password

Please enter your username or email address to reset your password.

Log In
Κανένα αποτέλεσμα
Προβολή όλων των αποτελεσμάτων
  • Αγρίνιο
  • Τοπικά Νέα
    • Αγρίνιο
    • Άκτιο Βόνιτσας
    • Αμφιλοχία
    • Θέρμο
    • Μεσολόγγι
    • Ναύπακτος
    • Ξηρόμερο
  • Δυτική Ελλάδα
  • Ελλάδα
  • Πολιτική
  • Παραπολιτική
  • Coloured Stories
  • Οικονομία
  • Υγεία
  • Πολιτισμός
    • Εκδηλώσεις
    • Θέατρο
    • Σινεμά

© 2024 Agrinionet.gr. Όλα τα δικαιώματα διατηρούνται.