• Ακούστε τώρα | KosmosFM
  • Sara & Mara | Blog
Δευτέρα, 7 Ιουλίου, 2025
agrinionet.gr
Κανένα αποτέλεσμα
Προβολή όλων των αποτελεσμάτων
  • Αγρίνιο
  • Τοπικά Νέα
  • Δυτική Ελλάδα
  • Ελλάδα
  • Πολιτική
  • Παραπολιτική
  • Coloured Stories
  • Οικονομία
  • Υγεία
  • Πολιτισμός
agrinionet.gr
  • Αγρίνιο
  • Τοπικά Νέα
  • Δυτική Ελλάδα
  • Ελλάδα
  • Πολιτική
  • Παραπολιτική
  • Coloured Stories
  • Οικονομία
  • Υγεία
  • Πολιτισμός
Κανένα αποτέλεσμα
Προβολή όλων των αποτελεσμάτων
agrinionet.gr
Κανένα αποτέλεσμα
Προβολή όλων των αποτελεσμάτων

Η Κυριακή των Μυροφόρων στην Ιερά Πόλη του Μεσολογγίου

από Συντακτική Ομάδα
30/04/2023
σε Εκδηλώσεις, Μεσολόγγι
Χρόνος ανάγνωσης: 1 ′
A A
0
Η Κυριακή των Μυροφόρων στην Ιερά Πόλη του Μεσολογγίου
Share on FacebookShare on Twitter

 

Στον Ιερό Ναό του Αποστόλου Παύλου, στην Ιερά Πόλη του Μεσολογγίου τέλεσε το μυστήριο της Θείας Ευχαριστίας, την Κυριακή των Μυροφόρων, 30 Απριλίου 2023 ο Σεβασμιώτατος Ποιμενάρχης μας, Μητροπολίτης Αιτωλίας και Ακαρνανίας κ. Δαμασκηνός, συμπαραστατούμενος από τον Προϊστάμενο του Ναού, οικονόμο π. Παντελεήμονα Μάχα, τον συνταξιούχο ιερέα π. Χρήστο Κουρέτση, τον Αρχιδιάκονο π. Στέφανο Καππέ και τον Διάκονο π. Αμβρόσιο Καλλιάφα. Το ιερό Αναλόγιο διακόνησαν ιεροψάλτες της περιοχής, υπό την διεύθυνση του πρωτοψάλτου κ. Αθανασίου Τσαπόκου.

Σχετικά Άρθρα.

Αγρίνιο: συνελήφθη ο οδηγός του φορτηγού που συγκρούστηκε πλαγιομετωπικά με το ΙΧ του Θανάση Καφρίτσα

Το Σωματείο των Εργαζομένων της Νοσηλευτικής Μονάδας Αγρινίου εκφράζουν τα θερμά τους συλλυπητήρια για το θάνατο του Θ. Καφρίτσα

Τρόμος σε σχολείο του Αγρινίου: Πυροβολούσε με αεροβόλο πάνω από τα κεφάλια παιδιών – Στο αυτόφωρο ο 65χρονος

Συναυλία με τους  «Passepartout» από την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας στο Λιμανάκι Ναυπάκτου

Στο κήρυγμά του ο Σεβασμιώτατος αναφέρθηκε στις Μυροφόρες Γυναίκες, τον Ιωσήφ τον από Αριμαθαίας και τον Νικόδημο, τον κεκρυμμένο μαθητή του Χριστού, που αποτελούν πρότυπα τόλμης, θάρρους και αγάπης. Ήταν αυτοί που δεν πίστεψαν, ότι επάνω στον Γολγοθά γράφθηκε το τέλος του Ιησού Χριστού. Όλοι τους υπήρξαν Μαθητές Του και μάρτυρες της τόλμης, του θάρρους και της αγάπης, που δεν τον εγκατέλειψαν έως το τέλος.

Ο Ιωσήφ τόλμησε και ζήτησε την άδεια από τον Πιλάτο για να λάβει το σώμα του Ιησού, διακινδυνεύοντας να αποκαλύψει την ιδιότητα του κεκρυμμένου μαθητού, να απωλέσει την κοινωνική του θέση, να στοχοποιηθεί από τους συμπατριώτες του και να χάσει ακόμα και τη ζωή του. Τόλμησε και αξιώθηκε να παραλάβει το νεκρό σώμα τού Ιησού, να Του προσφέρει τις επιθανάτιες τιμές, να Τον ενταφιάσει και να αναδειχθεί έτσι σε παράδειγμα ανδρείας, που μας διδάσκει και μας ελέγχει.

Ολοκληρώνοντας το κήρυγμά του ο Σεβασμιώτατος τόνισε, ότι οφείλουμε και εμείς να αποκτήσουμε αυτήν την τόλμη και την αγάπη για τον Χριστό. Να λαχταρούμε και να ποθούμε τον Χριστό. Να προσερχόμαστε στο Μυστήριο της Θείας Ευχαριστίας για να λαμβάνουμε το Σώμα και το Αίμα Του. Να του προσφέρουμε την καρδιά μας για να ενθρονισθεί σε αυτή και τότε όλη η ζωή μας θα έχει ως κέντρο της τον Ιησού Χριστό.

Πριν την Απόλυση της Θείας Λειτουργίας ο Σεβασμιώτατος χειροθέτησε στο οφφίκιο του πρωτοπρεσβυτέρου τους δύο ιερείς, τον π. Παντελεήμονα, τον οποίο ευχαρίστησε για την διακονία του στον Ιερό Ναό, αλλά και στο Γενικό Φιλόπτωχο Ταμείο της Ιεράς Μητροπόλεως και τον προέτρεψε να συνεχίσει με τον ίδιο ζήλο την προσφορά του και τον π. Χρήστο, τον σεμνό και ταπεινό κληρικό που, για πολλές δεκαετίες, υπηρέτησε σε διάφορες Ενορίες της Ιεράς Μητροπόλεως, κυρίως στην Αρχιερατική Περιφέρεια Μεσολογγίου.

Το μεσημέρι ο Μητροπολίτης Αιτωλίας και Ακαρνανίας κ. Δαμασκηνός παρέστη στην παρουσίαση του μυθιστορήματος του Ρένου Χριστοδουλίδη, με τίτλο «Το πιο γλυκό λεμόνι». Η εκδήλωση, που συνδιοργάνωσαν ο Τομέας Πολιτισμού της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδος και η Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Αιτωλοακαρνανίας, πραγματοποιήθηκε στο Κτίριο Χρυσόγελου, στην Ιερά Πόλη του Μεσολογγίου. Το βιβλίο παρουσίασε η φιλόλογος κ. Ελένη Πλακίδα, ενώ η φιλόλογος κ. Παναγιώτα Φλωροπούλου μίλησε με θέμα: «Η καθημερινότητα των ΑμεΑ στην σύγχρονη εποχή». Την μουσική επένδυση της εκδήλωσης ανέλαβαν μαθητές της ομάδας φιλαναγνωσίας του 2ου ΓΕΛ Μεσολογγίου.

Ο Σεβασμιώτατος κατά τον σύντομο χαιρετισμό του υπογράμμισε ότι όλοι οι άνθρωποι είμαστε ζωντανές εικόνες του Θεού, πλασμένοι κατ’ εικόνα και καθ’ ομοίωσή Του. Ο Χριστός μας δίδαξε την έμπρακτη αγάπη. Προσέφερε το φως στους τυφλούς, ήγειρε παραλυτικούς, αποκατέστησε χωλούς, χάρισε την ίαση στους ανθρώπους, ανέβηκε στον Σταυρό και θυσιάστηκε, διδάσκοντας μας, ότι η αληθινή αγάπη φθάνει μέχρι τη θυσία και την κένωση.

Μπροστά σε όλους αυτούς τους ανθρώπους, τα άτομα με ειδικές αναγκές, που προβάλλουν μέσα από τις σελίδες του βιβλίου και μας διδάσκουν με τη θέλησή τους, με την δύναμή τους, με τον αγώνα τους, υποκλινόμαστε ανυπόκριτα και παίρνουμε δύναμη από την δική τους δύναμη. Οφείλουμε να προσφέρουμε την αγάπη που πρέπει και να σηκώνουμε και εμείς, όσο μπορούμε, τον δικό τους σταυρό, μιμούμενοι τον Κύριό μας, ο οποίος βίωσε την σταυρική πορεία, χαρίζοντας μας την Ανάσταση.

Η κοινωνία μας αλλάζει και με τις μεγάλες, αλλά και με τις μικρές και ατομικές πρωτοβουλίες και χρειαζόμαστε όλοι μας μια ουσιαστική αλλαγή, η οποία θα μας κάνει να μπορούμε να αγαπάμε πιο ανθρώπινα όλους τους συνανθρώπους μας, ιδιαίτερα όσους ανήκουν στην κατηγορία των ανθρώπων με σωματική, ψυχική ή πνευματική αναπηρία.

 

 

Συντακτική Ομάδα

Συντακτική Ομάδα

Η συντακτική ομάδα του AgrinioNet.gr δεσμεύεται να παρέχει έγκυρη, έγκαιρη και αξιόπιστη ενημέρωση για όλα τα θέματα που αφορούν την τοπική και εθνική επικαιρότητα. Με επαγγελματισμό και αφοσίωση, καταγράφουμε τις εξελίξεις, αναλύουμε τα γεγονότα και φέρνουμε στο προσκήνιο θέματα που ενδιαφέρουν τους αναγνώστες μας. Στόχος μας είναι η αντικειμενική πληροφόρηση και η ουσιαστική κάλυψη των ειδήσεων με υπευθυνότητα και σεβασμό στην αλήθεια.

Διαβάστε ακόμα.

Συναυλία με τους  «Passepartout» από την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας στο Λιμανάκι Ναυπάκτου
Δυτική Ελλάδα

Συναυλία με τους  «Passepartout» από την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας στο Λιμανάκι Ναυπάκτου

Οι Πασπαρτού, το πολυσχιδές μουσικό σχήμα, έρχονται στο γραφικό λιμανάκι της Ναυπάκτου την Κυριακή 6...

από Συντακτική Ομάδα
06/07/2025, 19:12
Στα κάγκελα οι Αρματωμένοι του Μεσολογγίου με εκδήλωση στον Κήπο των Ηρώων
Μεσολόγγι

Ενημέρωση Δήμου Ιερής Πόλης Μεσολογγίου για φωτισμό τείχους Κήπου Ηρώων

Αναφορικά με την απουσία ηλεκτροφωτισμού σε σημεία του τείχους του Κήπου των Ηρώων, η οποία...

από Συντακτική Ομάδα
06/07/2025, 18:37
Επίσκεψη μαθητών στην έκθεση «Πέτρινοι Φάροι» του Πολεμικού Ναυτικού στο Μέγαρο Χρυσόγελου
Εκδηλώσεις

Επίσκεψη μαθητών στην έκθεση «Πέτρινοι Φάροι» του Πολεμικού Ναυτικού στο Μέγαρο Χρυσόγελου

Δεκάδες μαθητές από το Κέντρο Ειδικής Εκπαίδευσης «Το Χαμόγελο» και το 1ο ΚΔΑΠ Ιερής Πόλης...

από Συντακτική Ομάδα
03/07/2025, 21:32
Μετά τον Πάνο και το Θάνο… ποιοι θα πάνε στο ΣΥΡΙΖΑ; Ο Τσίπρας ετοιμάζει… αλλαγές
Μεσολόγγι

ΣΥΡΙΖΑ: Άριστοι στη διαφθορά και το φαγοπότι

Καλούμε τους Έλληνες πολίτες να μην συμβιβαστούν με τη σήψη. Να απαιτήσουν καθαρές απαντήσεις, λογοδοσία...

από Συντακτική Ομάδα
03/07/2025, 21:01
 Διακοπή νερού στη ζώνη του Μεσολογγίου
Μεσολόγγι

Ανακοίνωση ΔΕΥΑΜ για τη Ζώνη Παροχής Νερού Μεσολογγίου

Παρακαλούνται οι κάτοικοι της πόλης του Μεσολογγίου, του Αγίου Θωμά, των Ρετσίνων, Μουσούρων και Ελληνικών...

από Συντακτική Ομάδα
03/07/2025, 19:42
Ο Δήμος Αγρινίου στο 6ο Πανελλήνιο Αντάμωμα Μικρασιατικών Συλλόγων στο Ηράκλειο
Αγρίνιο

Ο Δήμος Αγρινίου στο 6ο Πανελλήνιο Αντάμωμα Μικρασιατικών Συλλόγων στο Ηράκλειο

Ο  Δήμος Αγρινίου, ως διοργανωτής του 5ου Πανελλήνιου Ανταμώματος Μικρασιατικών Συλλόγων, συμμετείχε στην τελετή έναρξης...

από Συντακτική Ομάδα
02/07/2025, 19:06

Αφήστε μια απάντηση Ακύρωση απάντησης

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Τεχνική Εταιρεία A4B

RSS Sara & Mara | Blog

  • Δήμος Αγρινίου: Έστειλαν δελτίο Τύπου που έγραφε "ΜΕ ΕΚΔΙΚΗΣΗ".... sara-mara
  • Τι θα κάνει ο Γάκιας αν ο κοριός έχει πιάσει κι άλλον από την παράταξη του; sara-mara
  • Ο Δήμαρχος Αγρινίου δεν μπορεί να κάνει ζάφτι την παράταξη του. Ποιον θέλει για δήμαρχο; Μήπως υπάρχει τρίτο πρόσωπο που θα αναγκαστούν να τον βάλουν μπροστά για να μην χαθεί ο δήμος; sara-mara
  • Εις την Γαλλικήν ... sara-mara
  • Άτολμος λόγω πολιτικής ομηρίας; sara-mara
  • Μην τάξεις στον άγιο κερί... sara-mara

agrinionet .gr

Αγρίνιο

Τοπικά Νέα

Δυτική Ελλάδα

Ελλάδα

Πολιτική

Παραπολιτική

Coloured Stories

Ροή Ειδήσεων

 

Οικονομία

Υγεία

Πολιτισμός

 

Συνεντεύξεις

Info

Ταυτότητα

Πολιτική Απορρήτου

Πολιτική Cookies

Όροι Χρήσης

 

Επικοινωνία

....

Web Design & Development

© 2025 Agrinionet

Το σύνολο του περιεχομένου και των υπηρεσιών του agrinionet.gr διατίθεται στους επισκέπτες αυστηρά για προσωπική χρήση. Απαγορεύεται η χρήση ή επανεκπομπή του, σε οποιοδήποτε μέσο, μετά ή άνευ επεξεργασίας, χωρίς γραπτή άδεια του εκδότη.

agrinionet .gr

Αγρίνιο

Τοπικά Νέα

Δυτική Ελλάδα

Ελλάδα

Πολιτική

Παραπολιτική

Coloured Stories

Ροή Ειδήσεων

 

Οικονομία

Υγεία

Πολιτισμός

 

Συνεντεύξεις

Info

Ταυτότητα

Πολιτική Απορρήτου

Πολιτική Cookies

Όροι Χρήσης

 

Επικοινωνία

....

Web Design & Development

© 2024 Agrinionet

Το σύνολο του περιεχομένου και των υπηρεσιών του agrinionet.gr διατίθεται στους επισκέπτες αυστηρά για προσωπική χρήση. Απαγορεύεται η χρήση ή επανεκπομπή του, σε οποιοδήποτε μέσο, μετά ή άνευ επεξεργασίας, χωρίς γραπτή άδεια του εκδότη.

Welcome Back!

Login to your account below

Forgotten Password?

Retrieve your password

Please enter your username or email address to reset your password.

Log In
Κανένα αποτέλεσμα
Προβολή όλων των αποτελεσμάτων
  • Αγρίνιο
  • Τοπικά Νέα
    • Αγρίνιο
    • Άκτιο Βόνιτσας
    • Αμφιλοχία
    • Θέρμο
    • Μεσολόγγι
    • Ναύπακτος
    • Ξηρόμερο
  • Δυτική Ελλάδα
  • Ελλάδα
  • Πολιτική
  • Παραπολιτική
  • Coloured Stories
  • Οικονομία
  • Υγεία
  • Πολιτισμός
    • Εκδηλώσεις
    • Θέατρο
    • Σινεμά

© 2024 Agrinionet.gr. Όλα τα δικαιώματα διατηρούνται.