• Ακούστε τώρα | KosmosFM
  • Sara & Mara | Blog
Τρίτη, 1 Ιουλίου, 2025
agrinionet.gr
Κανένα αποτέλεσμα
Προβολή όλων των αποτελεσμάτων
  • Αγρίνιο
  • Τοπικά Νέα
  • Δυτική Ελλάδα
  • Ελλάδα
  • Πολιτική
  • Παραπολιτική
  • Coloured Stories
  • Οικονομία
  • Υγεία
  • Πολιτισμός
agrinionet.gr
  • Αγρίνιο
  • Τοπικά Νέα
  • Δυτική Ελλάδα
  • Ελλάδα
  • Πολιτική
  • Παραπολιτική
  • Coloured Stories
  • Οικονομία
  • Υγεία
  • Πολιτισμός
Κανένα αποτέλεσμα
Προβολή όλων των αποτελεσμάτων
agrinionet.gr
Κανένα αποτέλεσμα
Προβολή όλων των αποτελεσμάτων

Αγρίνιο: Η πρώτη του έτους στην Μητρόπολη Αιτωλίας και Ακαρνανίας

από Συντακτική Ομάδα
01/01/2024
σε Αγρίνιο, Εκδηλώσεις
Χρόνος ανάγνωσης: 1 ′
A A
0
Αγρίνιο: Η πρώτη του έτους στην Μητρόπολη Αιτωλίας και Ακαρνανίας
Share on FacebookShare on Twitter

Με λαμπρότητα και ιεροπρέπεια εορτάστηκαν στην Ιερά Μητρόπολη Αιτωλίας και Ακαρνανίας η Δεσποτική Εορτή της Περιτομής του Χριστού και η ιερά μνήμη του Μεγάλου Βασιλείου, Αρχιεπισκόπου Καισαρείας, την Δευτέρα 1 Ιανουαρίου 2024.

Το πρωί της Πρωτοχρονιάς ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Αιτωλίας και Ακαρνανίας κ. Δαμασκηνός χοροστάτησε στην Ακολουθία του Όρθρου και προεξήρχε στην πανηγυρική Θεία Λειτουργία στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό Ζωοδόχου Πηγής Αγρινίου. Κατά τη διάρκεια του Κοινωνικού αναγνώσθηκε η Ποιμαντορική Εγκύκλιος του Μητροπολίτου για την πρώτη του έτους. Τους ύμνους της Εορτής απέδωσαν θαυμάσια οι χοροί του Ναού, υπό την διεύθυνση του Πρωτοψάλτου κ. Νικολάου Γκρίζη και του Λαμπαδαρίου κ. Νικολάου Βάτσιου.

Σχετικά Άρθρα.

Εκδήλωση προς τιμήν γηραιών κληρικών της Ιεράς Μητροπόλεως Αιτωλίας και Ακαρνανίας

Γιατί οι κυβερνητικοί βουλευτές δεν κάνουν δηλώσεις για το θέμα της Μητρόπολης;

Βαρύ τίμημα λόγω covid πληρώνουν κληρικοί στην Μητρόπολη Αιτωλίας και Ακαρνανίας

Ακολούθησε η επίσημη Δοξολογία για την έναρξη του νέου έτους, παρουσία του Δημάρχου Αγρινίου κ. Γεωργίου Παπαναστασίου, των πολιτικών, δημοτικών και στρατιωτικών αρχών. Αμέσως μετά, στο Δημαρχείο του Αγρινίου, ο Σεβασμιώτατος κ. Δαμασκηνός ευλόγησε την πρωτοχρονιάτικη βασιλόπιτα του Δήμου, παρουσία του Δημάρχου, Αντιδημάρχων, μελών του Δημοτικού Συμβουλίου, καθώς και των εκπροσώπων των τοπικών αρχών.

Κατά τον σύντομο χαιρετισμό του ευχήθηκε: «να έχουμε όλοι καλή χρονιά. Το έτος που πέρασε μας άφησε πολλές δυσάρεστες εμπειρίες και αναμνήσεις. Ο άνθρωπος είναι πλασμένος και να ξεχνά, αλλά και ένα θυμάται. Καλούμαστε, λοιπόν, να ξεχάσουμε, ό,τι μας δυσαρέστησε, μας πίκρανε και μας δημιούργησε ψυχικό ή σωματικό άλγος. Πρέπει να θυμόμαστε, όμως, ό,τι μας έκανε πιο δυνατούς, έμπειρους, σοφούς, ικανούς να αντιμετωπίσουμε προβλήματα και περιστάσεις στη ζωή μας. Αυτό θα ήθελα να είναι το σύνθημα σήμερα: ό,τι πρέπει να το αποθηκεύσουμε στη λήθη και ό,τι χρειάζεται να το αποθηκεύσουμε στην ανάμνηση».

Ο Σεβασμιώτατος ευχήθηκε επίσης στον επανεκλεγέντα Δήμαρχο Αγρινίου «να έχει μία καρποφόρο και εποικοδομητική νέα θητεία, όπως και όλα τα μέλη του Δημοτικού Συμβουλίου. Αυτό που μας ενώνει αυτή τη στιγμή όλους εμάς που βρισκόμαστε εδώ, είναι ότι είμαστε κάτοικοι αυτού του τόπου και διακονούμε με έναν και μοναδικό σκοπό, να ανταποκριθούμε στις προσδοκίες αυτού του λαού. Χρόνια πολλά και καλή χρονιά. Να έχετε υγεία, δύναμη. Να χαίρεστε με αυτό που κάνετε και να είναι δημιουργικό το πέρασμά σας από τον τόπο και από τη θέση που διακονείτε».

https://www.youtube.com/watch?v=RtNgmawkH0E

Ακολουθεί η Ποιμαντορική Εγκύκλιος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου:

Αγαπητοί μου πατέρες και αδελφοί, Παιδιά μου εν Κυρίω αγαπημένα.

Κάθε πρωτοχρονιά αποτελεί, συγχρόνως, τέλος και αρχή. Κατά τη στιγμή που ένας κύκλος του χρόνου ολοκληρώνεται και ένας καινούργιος διανοίγεται ενώπιόν μας, έχουμε την ευκαιρία να πραγματοποιήσουμε έναν απολογισμό του παρελθόντος, αλλά και να ανανεώσουμε τις ελπίδες μας για το μέλλον.

Είναι γεγονός πως η χρονιά που πέρασε μας επεφύλαξε δοκιμασίες, οι οποίες προκάλεσαν πόνο και απόγνωση σε πλήθος συνανθρώπων μας, όπως και σε εμάς τους ίδιους. Είδαμε το φυσικό περιβάλλον της πατρίδας μας να υφίσταται σοβαρές καταστροφές από τις πυρκαγιές, περιουσίες συμπατριωτών μας να καταστρέφονται από τις πλημμύρες, νέους ανθρώπους να χάνουν την ζωή τους σε πολύνεκρα δυστυχήματα. Παρόμοιες είναι και οι ειδήσεις από κάθε άκρη της γης. Η φρίκη στα πεδία των μαχών αυξάνεται, το φυσικό περιβάλλον απειλείται, οι σχέσεις των ανθρώπων δοκιμάζονται από την μοναχικότητα και την σκληροκαρδία.

Δεν υπάρχει αμφιβολία πως οι απογοητευτικές αυτές καταστάσεις πολιορκούν την ψυχή μας και οδηγούν εκατομμύρια ανθρώπων στην κατήφεια και την απαισιοδοξία. Όλοι μας αισθανόμαστε την ανάγκη να αφήσουμε πίσω μας όλα όσα μας ταλαιπωρούν και να ανοίξουμε μια νέα ολόλευκη σελίδα στη ζωή μας, γεμάτη ελπίδα και αποφασιστικότητα για ένα καλύτερο μέλλον. Το βράδυ της πρωτοχρονιάς, μετρήσαμε όλοι αντίστροφα τις τελευταίες στιγμές του περασμένου χρόνου, με την προσδοκία, το παλιό να παρέλθει και κάτι το καινούριο να γεννηθεί.

Ιδού, λοιπόν, ενώπιόν μας ο νέος χρόνος. Ιδού η πρώτη καινούρια και μεγάλη ευεργεσία που μας χαρίζει σήμερα ο Θεός. Ιδού η μεγάλη μας ευκαιρία να δώσουμε νέα ορμή στα όνειρά μας, να δυναμώσουμε την αποφασιστικότητά μας για κάτι καλύτερο, να μεταβάλλουμε την αέναη ροή του χρόνου, από διαδικασία φθοράς σε ευκαιρία εισόδου στην αιωνιότητα.

Ναι, αδελφοί μου. Κανείς δεν έχει την δυνατότητα να σταματήσει τον χρόνο. Ο καθένας όμως από μας μπορεί να του δώσει νόημα και να τον μεταβάλει σε καιρό διόρθωσης των λαθών, υπέρβασης των παθών και εκπλήρωσης του πόθου για μια ανώτερη και πληρέστερη ζωή. Πόθου τον οποίον φύτεψε ο Πλάστης και Θεός μας στην ανθρώπινη ψυχή από την αρχή της δημιουργίας μας. Η κάθε στιγμή του νέου έτους αποτελεί πρόσκληση ανανέωσης της ύπαρξής μας. Κάθε ημέρα και κάθε ώρα της νέας χρονιάς αποτελεί ευκαιρία ένωσης με Εκείνον, ο Οποίος υπέστη την φθορά του χρόνου, όμως, όπως αναφέρει ο Απόστολος Παύλος στην προς Ρωμαίους επιστολή του, ο θάνατος δεν τον νίκησε, όπως δεν μπορεί να νικήσει εκείνους που ζουν ενωμένοι μαζί του.

Αυτή η βεβαιότητα της ζωής είναι σε θέση να μας γεμίσει με δύναμη και αισιοδοξία μπροστά στις όποιες δυσκολίες και στα όποια έμπόδια φέρει στο δρόμο μας η νέα χρονιά. Γνωρίζουμε πως η απληστία θα συνεχίσει να πληγώνει τον κόσμο μας, οι τεχνολογικές εξελίξεις θα συνεχίσουν να αμφισβητούν την αξία του ανθρωπίνου προσώπου, η μοναξιά και ο φόβος θα συνεχίσουν να κτυπούν την πόρτα εκατομμυρίων ανθρώπων σε ολόκληρο τον πλανήτη. Κάθε απειλή όμως θα προσφέρει και μια ευκαιρία ανανέωσης της εμπιστοσύνης μας προς τον Δημιουργό μας Θεό, αλλά και μία ευκαιρία προσωπικής ενδυνάμωσης προκειμένου να συμβάλουμε με ακεραιότητα και υπευθυνότητα, στο μέτρο των δυνάμεών μας, στην διαμόρφωση ενός καλύτερου κόσμου.

Ας ευχηθούμε, λοιπόν, στη νέα ολόλευκη σελίδα που ο χρόνος ανοίγει ενώπιόν μας σήμερα, μαζί με τις πρωτοχρονιάτικες ευχές, να γραφεί ως επικεφαλίδα η αποφασιστικότητα να μεταβληθούμε από αδιάφορους και παθητικούς αποδέκτες των εξελίξεων, σε δυναμικούς πρωταγωνιστές. Μέσα σε ένα κόσμο διχασμού και αβεβαιότητας, ας περπατήσουμε με σύνεση και σοφία Θεού, εκμεταλλευόμενοι την κάθε ημέρα. Ας μετατρέψουμε την πρώτη ημέρα του καινούριου χρόνου σε αφετηρία προσωπικής αναγέννησης, προκειμένου να φανούμε αντάξιοι της εμπιστοσύνης του Θεού, ο οποίος μας θέλει συνεργούς στο σχέδιό Του για την μεταμόρφωση της ζωής σε παράδεισο.

Ο παντοδύναμος Κύριος της αγάπης ας ευλογεί καθ’ όλη την διάρκεια της νέας χρονιάς τις οικογένειές σας, την πατρίδα μας και τον κόσμο ολόκληρο.

Tags: Μητρόπολη Αιτωλίας και Ακαρνανίας
Συντακτική Ομάδα

Συντακτική Ομάδα

Η συντακτική ομάδα του AgrinioNet.gr δεσμεύεται να παρέχει έγκυρη, έγκαιρη και αξιόπιστη ενημέρωση για όλα τα θέματα που αφορούν την τοπική και εθνική επικαιρότητα. Με επαγγελματισμό και αφοσίωση, καταγράφουμε τις εξελίξεις, αναλύουμε τα γεγονότα και φέρνουμε στο προσκήνιο θέματα που ενδιαφέρουν τους αναγνώστες μας. Στόχος μας είναι η αντικειμενική πληροφόρηση και η ουσιαστική κάλυψη των ειδήσεων με υπευθυνότητα και σεβασμό στην αλήθεια.

Διαβάστε ακόμα.

Μουσική βραδιά από την Μπάντα του Πολεμικού Ναυτικού στο Λιμάνι Μεσολογγίου
Εκδηλώσεις

Μουσική βραδιά από την Μπάντα του Πολεμικού Ναυτικού στο Λιμάνι Μεσολογγίου

Εντυπωσιακό show με εκατοντάδες drones στον ουρανό της πόλης Μια καταπληκτική μουσική βραδιά με αγαπημένες...

από Συντακτική Ομάδα
30/06/2025, 21:36
Να πάρουν θέση όλοι κατά της εκτροπής του ΑΧΕΛΩΟΥ
Αγρίνιο

Μ. Ζαμπάρας: Ξαναζεσταίνουν την εκτροπή του Αχελώου – Δεν θα αφήσουμε την ιστορία να επαναληφθεί ως φάρσα

Είναι εδώ και πολλά χρόνια ξεκάθαρο ότι η εμμονή στην εκτροπή του Αχελώου αποτελεί πρόκληση,...

από Συντακτική Ομάδα
30/06/2025, 21:23
Λουκέτο στα συνεργεία αυτοκινήτων και μοτοσυκλετών. Απεργεί ο κλάδος για το ηλεκτρονικό πελατολόγιο. Τι λέει ο Σ. Νταρίλας.
Αγρίνιο

Λουκέτο στα συνεργεία αυτοκινήτων και μοτοσυκλετών. Απεργεί ο κλάδος για το ηλεκτρονικό πελατολόγιο. Τι λέει ο Σ. Νταρίλας.

Για το θέμα της υποχρεωτικής καταγραφής κάθε είδους τεχνικής εργασίας σχετικά με το ψηφιακό πελατολόγιο...

από Συντακτική Ομάδα
30/06/2025, 20:35
Η Σύναξη των Αγίων Αποστόλων στο Αγγελόκαστρο Αιτωλοακαρνανίας
Αγρίνιο

Η Σύναξη των Αγίων Αποστόλων στο Αγγελόκαστρο Αιτωλοακαρνανίας

Χριστού. Αυτός ήταν ο κεντρικός σκοπός της ύπαρξής τους∙ να υλοποιήσουν ό,τι διδάχτηκαν από τον...

από Συντακτική Ομάδα
30/06/2025, 18:49
Μητροπολίτης Δαμασκηνός: Να έχουμε και εμείς τον πόθο να βρούμε τον Χριστό
Αγρίνιο

Εβδομαδιαίο Πρόγραμμα Αιτωλίας και Ακαρνανίας κ. Δαμασκηνού

ΔΕΥΤΕΡΑ 30 ΙΟΥΝΙΟΥ 2025 07:30’  Αγγελόκαστρο – Ιερός Ναός Αγίων Αποστόλων Όρθρος και πανηγυρική Αρχιερατική...

από Συντακτική Ομάδα
30/06/2025, 18:07
Ανασχηματισμός και στο βάθος υποψηφιότητες
Αγρίνιο

Τι θα κάνει ο Γάκιας αν ο κοριός έχει πιάσει κι άλλον από την παράταξη του;

Κι εκεί που πήγε να το πάρει πάνω του ο Γάκιας κι αφού πίστευε ότι...

από Συντακτική Ομάδα
29/06/2025, 21:04

Αφήστε μια απάντηση Ακύρωση απάντησης

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Τεχνική Εταιρεία A4B

RSS Sara & Mara | Blog

  • Τι θα κάνει ο Γάκιας αν ο κοριός έχει πιάσει κι άλλον από την παράταξη του; sara-mara
  • Ο Δήμαρχος Αγρινίου δεν μπορεί να κάνει ζάφτι την παράταξη του. Ποιον θέλει για δήμαρχο; Μήπως υπάρχει τρίτο πρόσωπο που θα αναγκαστούν να τον βάλουν μπροστά για να μην χαθεί ο δήμος; sara-mara
  • Εις την Γαλλικήν ... sara-mara
  • Άτολμος λόγω πολιτικής ομηρίας; sara-mara
  • Μην τάξεις στον άγιο κερί... sara-mara
  • Ο Βοεβόδας... μήνυσε ... sara-mara

agrinionet .gr

Αγρίνιο

Τοπικά Νέα

Δυτική Ελλάδα

Ελλάδα

Πολιτική

Παραπολιτική

Coloured Stories

Ροή Ειδήσεων

 

Οικονομία

Υγεία

Πολιτισμός

 

Συνεντεύξεις

Info

Ταυτότητα

Πολιτική Απορρήτου

Πολιτική Cookies

Όροι Χρήσης

 

Επικοινωνία

....

Web Design & Development

© 2025 Agrinionet

Το σύνολο του περιεχομένου και των υπηρεσιών του agrinionet.gr διατίθεται στους επισκέπτες αυστηρά για προσωπική χρήση. Απαγορεύεται η χρήση ή επανεκπομπή του, σε οποιοδήποτε μέσο, μετά ή άνευ επεξεργασίας, χωρίς γραπτή άδεια του εκδότη.

agrinionet .gr

Αγρίνιο

Τοπικά Νέα

Δυτική Ελλάδα

Ελλάδα

Πολιτική

Παραπολιτική

Coloured Stories

Ροή Ειδήσεων

 

Οικονομία

Υγεία

Πολιτισμός

 

Συνεντεύξεις

Info

Ταυτότητα

Πολιτική Απορρήτου

Πολιτική Cookies

Όροι Χρήσης

 

Επικοινωνία

....

Web Design & Development

© 2024 Agrinionet

Το σύνολο του περιεχομένου και των υπηρεσιών του agrinionet.gr διατίθεται στους επισκέπτες αυστηρά για προσωπική χρήση. Απαγορεύεται η χρήση ή επανεκπομπή του, σε οποιοδήποτε μέσο, μετά ή άνευ επεξεργασίας, χωρίς γραπτή άδεια του εκδότη.

Welcome Back!

Login to your account below

Forgotten Password?

Retrieve your password

Please enter your username or email address to reset your password.

Log In
Κανένα αποτέλεσμα
Προβολή όλων των αποτελεσμάτων
  • Αγρίνιο
  • Τοπικά Νέα
    • Αγρίνιο
    • Άκτιο Βόνιτσας
    • Αμφιλοχία
    • Θέρμο
    • Μεσολόγγι
    • Ναύπακτος
    • Ξηρόμερο
  • Δυτική Ελλάδα
  • Ελλάδα
  • Πολιτική
  • Παραπολιτική
  • Coloured Stories
  • Οικονομία
  • Υγεία
  • Πολιτισμός
    • Εκδηλώσεις
    • Θέατρο
    • Σινεμά

© 2024 Agrinionet.gr. Όλα τα δικαιώματα διατηρούνται.