• Ακούστε τώρα | KosmosFM
  • Sara & Mara | Blog
Σάββατο, 4 Απριλίου, 2026
agrinionet.gr
Κανένα αποτέλεσμα
Προβολή όλων των αποτελεσμάτων
  • Αγρίνιο
  • Τοπικά Νέα
  • Δυτική Ελλάδα
  • Ελλάδα
  • Πολιτική
  • Παραπολιτική
  • Coloured Stories
  • Οικονομία
  • Υγεία
  • Πολιτισμός
agrinionet.gr
  • Αγρίνιο
  • Τοπικά Νέα
  • Δυτική Ελλάδα
  • Ελλάδα
  • Πολιτική
  • Παραπολιτική
  • Coloured Stories
  • Οικονομία
  • Υγεία
  • Πολιτισμός
Κανένα αποτέλεσμα
Προβολή όλων των αποτελεσμάτων
agrinionet.gr
Κανένα αποτέλεσμα
Προβολή όλων των αποτελεσμάτων

Κώστας Πιστιόλας: «Δεν κάνουμε αντιπολίτευση για να δημιουργούμε πιρουέτες»

από Συντακτική Ομάδα
12/06/2025
σε Αγρίνιο, Πολιτική, Συνεντεύξεις
Χρόνος ανάγνωσης: 2 ′
A A
0
Κώστας Πιστιόλας: «Δεν κάνουμε αντιπολίτευση για να δημιουργούμε πιρουέτες»
Share on FacebookShare on Twitter
Συνέντευξη εφ’ όλης της ύλης παραχώρησε ο επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης του Δήμου Αγρινίου Κώστας Πιστιόλας στο «Δυτικά FM 92,8».

Μιλώντας στην εκπομπή της Δήμητρας Λαοπόδη, ο επικεφαλής της παράταξης «Αγρίνιο Πάμε Ψηλά», υπογράμμισε πώς η παράταξη του με τη στάση της στο δημοτικό συμβούλιο έχει επιλέξει τη δημιουργική αντιπολίτευση.

«Δεν είμαστε ευχαριστημένοι από αυτό που βιώνουμε σε αυτή την πόλη και ειδικά τα τελευταία χρόνια με την παρούσα δημοτική αρχή, όμως δεν κάνουμε αντιπολίτευση για να δημιουργούμε πιρουέτες, αλλά φέρνουμε στο τραπέζι μία διαφορετική πρόταση» είπε χαρακτηριστικά ο Κώστας Πιστιόλας.

Σχετικά Άρθρα.

Αγρίνιο: Πρόσκληση για την ενημερωτική εκδήλωση δωρεάς μυελού των οστών.

Θανάσης Παπαθανάσης: «Ένα κράτος πιο φιλικό, πιο αποτελεσματικό και πιο κοντά στον πολίτη»

Ο πρωθυπουργός Κ. Μητσοτάκης στο Μεσολόγγι για τα 200 χρόνια της Εξόδου

Στις Εορτές Εξόδου ο Σ. Φάμελλος

Αναφερόμενος στις πρόσφατες περιοδείες της παράταξής του σε τοπικές κοινότητες, όπως προ ημερών στη Λεπενού, ο Κώστας Πιστιόλας εξήγησε ότι ο σκοπός των περιοδειών αυτών είναι να ακούσουμε τους ανθρώπους της περιφέρειας, τους προέδρους των κοινοτήτων και των κοινοτικών συμβουλίων, αλλά και να τους αναλύσουμε τη δική μας προοπτική.

Με αυτό τον τρόπο η παράταξη «Αγρίνιο Πάμε Ψηλά» σύμφωνα με τον επικεφαλής της σκοπεύει να επικαιροποιήσει το πρόγραμμά της. Ιδίως σε σχέση με τις κοινότητες του Δήμου ο Κώστας Πιστιόλας ανέφερε ότι η διαχείριση της καθημερινότητας είναι το ζήτημα που πραγματικά «καίει» τον κόσμο, γιατί όπως ανέφερε χαρακτηριστικά όταν το ζητούμενο είναι η ύδρευση ή η άρδευση ή η πρόσβαση στα χωράφια, αυτό δεν αφήνει περιθώρια στον κόσμο να σκεφτεί κάτι πιο σημαντικό, κάτι αναπτυξιακό για τον τόπο του.

«Η Αιτωλοακαρνανία είναι εγκαταλελειμμένη εδώ και πάρα πολλά χρόνια και με τους ρυθμούς που υλοποιούνται τα μεγάλα έργα υποδομών στην Ελλάδα, δεν έχουμε την πολυτέλεια να περιμένουμε, γιατί δεν θα έχει προλάβει να μείνει κανείς εδώ, όταν θα ολοκληρωθούν οι δρόμοι, όπως η σύνδεση του Αγρινίου με την Ιόνια Οδό ή ο δρόμος Αγρίνιο – Καρπενήσι», είπε σε άλλο σημείο της συνέντευξης του ο Κώστας Πιστιόλας, τονίζοντας ότι πρέπει «με αυτά που έχουμε να κάνουμε ένα «big bang», βασιζόμενοι σε 3 +1 πυλώνες για την ανάπτυξη της περιοχής, με τεχνάσματα και έξυπνες προτάσεις, με στόχο να καταστεί ο τόπος μας πιο ελκυστικός.

https://youtube.com/watch?v=75hT4q4ui7A%3Fsi%3DVmQFoyp12y8m4Wd9

Αυτοί οι πυλώνες, σύμφωνα με τον Κώστα Πιστιόλα, είναι η αγροτική οικονομία, η ανάπτυξη του τουρισμού με επίκεντρο την Τριχωνίδα, η εδραίωση του Πανεπιστημίου στην περιοχή και η επένδυση στον παράγοντα άνθρωπο και ευρύτερα την κοινωνία. Ο Κώστας Πιστιόλας, για παράδειγμα, επέμεινε πως ακόμα και σήμερα παρά την έλλειψη χωροταξικού σχεδιασμού είναι εφικτό στην Τριχωνίδα να αναπτυχθεί ναυταθλητισμός με τη δημιουργία μαρίνων ιστιοπλοϊκών σκαφών.

Παράλληλα όμως, ο Κώστας Πιστιόλας εμφανίστηκε απόλυτος σε ό,τι αφορά τα μεγάλα ενεργειακά project που σχεδιάζονται στην περιοχή, όπως αυτό της αντλισιοταμίευσης. «Πρέπει να φροντίσουμε να μας ακούσουν, διαφορετικά να δείξουμε με κάθε τρόπο ότι αυτός ο τόπος είναι δικός μας και παρά το έγκλημα να εγκαταλείψουμε τον τόπο μας αναπτυξιακά τα προηγούμενα χρόνια, αυτό δεν σημαίνει ότι μπορεί ο καθένας να οραματίζεται ότι θα έρθει και θα λεηλατήσει τον τόπο αυτό» σημείωσε.

Αντίστοιχα ο Κώστας Πιστιόλας εκτίμησε ότι η παρουσία του Πανεπιστημίου στο Αγρίνιο θα εμπεδωθεί με ένα ανεξάρτητο ίδρυμα, όπως είπε χαρακτηριστικά, με επίκεντρο τη Γεωπονική και Κτηνιατρική Σχολή, «σε ένα campus που θα είναι τόσο μεγάλο που δεν θα μπορεί να μεταφέρεται». Με αυτό τον τρόπο εκτίμησε ο Κώστας Πιστιόλας πως θα πάψει να συμβαίνει αυτό που γίνονταν στο παρελθόν, δηλαδή το Αγρίνιο να αντιμετωπίζεται ως θερμοκοιτίδα πανεπιστημιακών τμημάτων, που μόλις αναπτύσσονται λεηλατούνται από την Πάτρα.

Ο Κώστας Πιστιόλας έδωσε έμφαση στην επένδυση που πρέπει να γίνει στους ανθρώπους λέγοντας χαρακτηριστικά πως το πρώτο που πρέπει να γίνει «να ανεβάσουμε τον πήχη των προσδοκιών των ανθρώπων, γιατί σήμερα έχουν πολύ χαμηλό πήχη και γι’ αυτό και πολύ εύκολα για λίγο τσιμέντο, για λίγη άσφαλτο ή μία μικρή εξυπηρέτηση πουλάνε μία πενταετία και τη διαπραγματεύονται την ώρα των εκλογών».

Τέλος ο επικεφαλής της παράταξης «Αγρίνιο Πάμε Ψηλά» ερωτηθείς σχετικά με το αν θα είναι εκ νέου υποψήφιος στις επόμενες δημοτικές εκλογές απάντησε με μία ρητορική ερώτηση: «Δείχνει η πορεία μας και η εν γένει παρουσία μας αυτή τη στιγμή, ότι δεν θα το κάνουμε;»

«Δεν έχουμε την πολυτέλεια να περιμένουμε, γιατί δεν θα έχει προλάβει να μείνει κανείς εδώ, όταν θα ολοκληρωθούν οι δρόμοι. Πρέπει με αυτά που έχουμε να κάνουμε ένα «big bang» ανάπτυξης»

Ακούστε ολόκληρη τη συνέντευξη του Κώστα Πιστιόλα στο «Δυτικά FM 92,8»:

Tags: editor pickΑγρίνιοΕπικαιρότηταΠολιτικήΣυνεντεύξεις
Συντακτική Ομάδα

Συντακτική Ομάδα

Η συντακτική ομάδα του AgrinioNet.gr δεσμεύεται να παρέχει έγκυρη, έγκαιρη και αξιόπιστη ενημέρωση για όλα τα θέματα που αφορούν την τοπική και εθνική επικαιρότητα. Με επαγγελματισμό και αφοσίωση, καταγράφουμε τις εξελίξεις, αναλύουμε τα γεγονότα και φέρνουμε στο προσκήνιο θέματα που ενδιαφέρουν τους αναγνώστες μας. Στόχος μας είναι η αντικειμενική πληροφόρηση και η ουσιαστική κάλυψη των ειδήσεων με υπευθυνότητα και σεβασμό στην αλήθεια.

Διαβάστε ακόμα.

Αγρίνιο: Πρόσκληση για την ενημερωτική εκδήλωση δωρεάς μυελού των οστών.
Αγρίνιο

Αγρίνιο: Πρόσκληση για την ενημερωτική εκδήλωση δωρεάς μυελού των οστών.

ΣΩΣΕ ΜΙΑ ΖΩΗ - ΘΑ ΕΙΜΑΙ ΕΚΕΙ Τη Μεγάλη Τρίτη, 7 Απριλίου, από τις 16:00...

από Συντακτική Ομάδα
04/04/2026, 14:17
Θανάσης Παπαθανάσης: Ο Προϋπολογισμός του 2025 στοχεύει στην κοινωνική συνοχή και την αύξηση των εισοδημάτων.  
Ελλάδα

Θανάσης Παπαθανάσης: «Ένα κράτος πιο φιλικό, πιο αποτελεσματικό και πιο κοντά στον πολίτη»

Την ανάγκη για ένα κράτος πιο λειτουργικό, πιο διαφανές και πιο αποτελεσματικό, που θα στέκεται...

από Συντακτική Ομάδα
03/04/2026, 20:26
Μητσοτάκης: ο Κων/νος Τασούλας υποψήφιος Πρόεδρος της Δημοκρατίας
Εκδηλώσεις

Ο πρωθυπουργός Κ. Μητσοτάκης στο Μεσολόγγι για τα 200 χρόνια της Εξόδου

Ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης θα επισκεφθεί το Μεσολόγγι την Κυριακή των Βαΐων, προκειμένου να παραστεί...

από Συντακτική Ομάδα
02/04/2026, 22:09
«Η περιφέρεια δεν αντέχει άλλη εγκατάλειψη» – Μήνυμα Φάμελλου από το Αγρίνιο
Εκδηλώσεις

Στις Εορτές Εξόδου ο Σ. Φάμελλος

Στις επετειακές εκδηλώσεις για τα 200 χρόνια από την Έξοδος του Μεσολογγίου θα παραστεί ο...

από Συντακτική Ομάδα
02/04/2026, 22:05
Δεύτερη Ακολουθία των Νυμφίων και του Νιπτήρος στο Αγρίνιο 
Αγρίνιο

Δεύτερη Ακολουθία των Νυμφίων και του Νιπτήρος στο Αγρίνιο 

Η Ιερά Μητρόπολη Αιτωλίας και Ακαρνανίας θέλοντας να προσφέρει την δυνατότητα σε εργαζομένους, νέους και...

από Συντακτική Ομάδα
02/04/2026, 21:59
To “Αγρίνιο Ανοιχτό & Πράσινο” για το τροχαίο του ιατρού Αριστείδη Τζιόβα
Αγρίνιο

Δημήτρης Τραπεζιώτης: Ζητά άμεση ενεργοποίηση του Τοπικού Συμβουλίου Πρόληψης Παραβατικότητας στο Αγρίνιο

Ο επικεφαλής της δημοτικής παράταξης «Αγρίνιο – Ανοιχτό και Πράσινο», Δημήτρης Τραπεζιώτης, επαναφέρει στο προσκήνιο...

από Συντακτική Ομάδα
02/04/2026, 21:53

Αφήστε μια απάντηση Ακύρωση απάντησης

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Τεχνική Εταιρεία A4B

RSS Sara & Mara | Blog

  • Ο Γάκιας πιάνει τ' άρματα... sara-mara
  • «Άξιος» από κάτω… «παγωμάρα» στην πρώτη σειρά sara-mara
  • Καθαριότητα στα χαρτιά, βρωμιά στους δρόμους: η άλλη όψη του Αγρινίου sara-mara
  • Καθάρισαν άλλοι, φωτογραφήθηκαν οι «αρμόδιοι» sara-mara
  • Δήμαρχος Γάκιας κυνηγά καρέκλα στη Βουλή... sara-mara
  • Ποιος θα καθίσει στην καρέκλα και ποιος… λογαριάζει χωρίς τον ξενοδόχο sara-mara

agrinionet .gr

Αγρίνιο

Τοπικά Νέα

Δυτική Ελλάδα

Ελλάδα

Πολιτική

Παραπολιτική

Coloured Stories

Ροή Ειδήσεων

 

Οικονομία

Υγεία

Πολιτισμός

 

Συνεντεύξεις

Info

Ταυτότητα

Πολιτική Απορρήτου

Πολιτική Cookies

Όροι Χρήσης

 

Επικοινωνία

....

Web Design & Development

© 2025 Agrinionet

Το σύνολο του περιεχομένου και των υπηρεσιών του agrinionet.gr διατίθεται στους επισκέπτες αυστηρά για προσωπική χρήση. Απαγορεύεται η χρήση ή επανεκπομπή του, σε οποιοδήποτε μέσο, μετά ή άνευ επεξεργασίας, χωρίς γραπτή άδεια του εκδότη.

agrinionet .gr

Αγρίνιο

Τοπικά Νέα

Δυτική Ελλάδα

Ελλάδα

Πολιτική

Παραπολιτική

Coloured Stories

Ροή Ειδήσεων

 

Οικονομία

Υγεία

Πολιτισμός

 

Συνεντεύξεις

Info

Ταυτότητα

Πολιτική Απορρήτου

Πολιτική Cookies

Όροι Χρήσης

 

Επικοινωνία

....

Web Design & Development

© 2024 Agrinionet

Το σύνολο του περιεχομένου και των υπηρεσιών του agrinionet.gr διατίθεται στους επισκέπτες αυστηρά για προσωπική χρήση. Απαγορεύεται η χρήση ή επανεκπομπή του, σε οποιοδήποτε μέσο, μετά ή άνευ επεξεργασίας, χωρίς γραπτή άδεια του εκδότη.

Welcome Back!

Login to your account below

Forgotten Password?

Retrieve your password

Please enter your username or email address to reset your password.

Log In
Κανένα αποτέλεσμα
Προβολή όλων των αποτελεσμάτων
  • Αγρίνιο
  • Τοπικά Νέα
    • Αγρίνιο
    • Άκτιο Βόνιτσας
    • Αμφιλοχία
    • Θέρμο
    • Μεσολόγγι
    • Ναύπακτος
    • Ξηρόμερο
  • Δυτική Ελλάδα
  • Ελλάδα
  • Πολιτική
  • Παραπολιτική
  • Coloured Stories
  • Οικονομία
  • Υγεία
  • Πολιτισμός
    • Εκδηλώσεις
    • Θέατρο
    • Σινεμά

© 2024 Agrinionet.gr. Όλα τα δικαιώματα διατηρούνται.