Σημαντικές αποφάσεις ελήφθησαν στη χθεσινή εκδήλωση για τον οδικό άξονα Πλατυγιάλι–Αγρίνιο–Καρπενήσι–Λαμία. Μεταξύ άλλων, αποφασίστηκε η σύνταξη ψηφίσματος από το Δημοτικό Συμβούλιο Αγρινίου, με πρόσκληση προς όλους τους βουλευτές και δημάρχους της Αιτωλοακαρνανίας να το συνυπογράψουν και να διεκδικήσουν από κοινού, στην Αθήνα, την άμεση και κατά προτεραιότητα υλοποίηση του έργου.
Παράλληλα, τέθηκε ως στόχος η πρόσληψη τεχνικού συμβούλου για το τμήμα 7ο–28ο χλμ. Αγρίνιο–Καρπενήσι, ώστε να ολοκληρωθούν οι μελέτες έως το 2026, καθώς και η κατάθεση των πιο ώριμων τμημάτων για χρηματοδότηση. Προγραμματίζεται επίσης νέα εκδήλωση στην Αθήνα, με τη συνδρομή της ΠΑΝΣΥ, έως την άνοιξη του 2026.
Την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία και τις τοποθετήσεις τους βουλευτές, δήμαρχοι, αυτοδιοικητικοί, εκπρόσωποι φορέων και συλλόγων, επιβεβαιώνοντας τη διακομματική και διαπεριφερειακή στήριξη στο αίτημα για την ολοκλήρωση του κρίσιμου οδικού άξονα.

Πλατυγιάλι-Αγρίνιο-Καρπενήσι-Λαμία: Αποτελέσματα από τη σύσκεψη:
1. Σύνταξη ψηφίσματος από το Δημοτικό Συμβούλιο με ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ σε όλους τους βουλευτές και Δημάρχους της Αιτωλοακαρνανίας να το συνυπογράψουν, να πάνε όλοι μαζί στην Αθήνα και να ζητήσουν κάθετα και σε προτεραιότητα την υλοποίηση του οδικού άξονας, Ψήφισμα για τον οδικό άξονα είχε βγάλει πρώτη η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας το 2023 μετά τη διαπεριφερειακή διάσκεψη της 12ης Mαρτίου 2022. Αυτή τη φορά όμως πρέπει να προστεθεί προσκλητήριο στους βουλευτές και αυτοδιοικητικούς του τόπου και να επιμεριστούν ευθύνες -όχι από ένα συντονιστικό πολιτών όπως εμείς- αλλά από το ΑΝΩΤΑΤΟ θεσμό που μας εκπροσωπεί, το Δήμο Αγρινίου. Αυτό θα προκαλέσει κατά την άποψη μας εξελίξεις. Η ευθύνη για ό,τι έγινε μέχρι τώρα ανήκει σε όλες τις κυβερνήσεις όπως αναφέρει και ο Πανευρυτανικός Σύλλογος Αιτ/νιας στο ψήφισμα που κατέθεσε στη χθεσινή εκδήλωση.
2. Στόχος η πρόσληψη τεχνικού συμβούλου για το 7ο ως το 28χμ Αγρινίου-Καρπενησίου με στόχο την ολοκλήρωση των μελετών μέσα στο 2026 όπως ακριβώς και για τη κάθετη σύνδεση Αγρινίου-Ιονίας Οδού. Ολοκλήρωση μελετών για τα δύο πιο έτοιμα τμήματα και κατάθεση τους για χρηματοδότηση.
3. Εκδήλωση στην Αθήνα με τη συνδρομή της ΠΑΝΣΥ έως την άνοιξη του 2026. Μέχρι τότε ορίζουμε το χρονοδιάγραμμα για να υπάρξουν εξελίξεις για τα σημεία 1.2.
Τίμησαν χθες με την παρουσία τους και με τις τοποθετήσεις τους.
α)Από βουλευτές και δημάρχους:
Ο Βουλευτής Αιτωλοακαρνανίας του ΣΥΡΙΖΑ Μίλτος Ζαμπάρας.
Ο Δήμαρχος Αγρινίου Γιώργος Παπαναστασίου και ο Δήμαρχος Αγράφων Αλέξης Καρδαμπίκης.
β) Έλειπαν δικαιολογημένα λόγω υποχρεώσεων στη Βουλή ΚΑΙ ΕΚΠΡΟΣΩΠΗΘΗΚΑΝ :
Ο βουλευτής Αιτ/νιας της ΝΔ Θανάσης Παπαθανάσης και η βουλευτής Αιτ/νιας του ΠΑΣΟΚ Χριστίνα Σταρακά.
-Γρηγορης Θεοδωράκης, Αν.Εκπροσωπου Τύπου Σύριζα
Τοποθετήσεις έγιναν πέρα από το συντονιστικό από:
– Πρώην βουλευτη του ΠΑΣΟΚ Δημήτρη Κωνσταντόπουλο.
-Περιφερειακό Σύμβουλο Χρήστο Κωστακόπουλο.
-Κώστα Πιστιόλα επικεφαλής Δημοτικής Παράταξης Αγρίνιο Παμε Ψηλά
-Δημήτρη Τραπεζιώτη , Επικεφαλής Δημοτικής Παράταξης Αγρίνιο Ανοιχτό και Πράσινο.
-Σωκράτη Μπέκο Ρόκκο, μέλος Κεντρικής Αντιπροσωπείας ΤΕΕ ,
-Παναγιώτη Κέκελο, Πρόεδρο ΤΕΕ Αιτωλοακαρνανίας.
-Παναγιώτη Χολή, Προέδρου Παναιτωλοακαρνανικής Συνομοσπονδίας Συλλόγων (ΠΑΝΣΥ)
-Πατέρα Ευάγγελο Φεγγούλη, Πρόεδρο Πανευρυτανικού Συλλόγου Αιτωλοακαρνανίας
– Γιώργο Καλλιακμάνη, Πρώην Υποψηφιος Ευρωβουλευτής ΠΑΣΟΚ, Αναπληρωτη Γραμματέα, τομέα Προστασίας του Πολίτη ΠΑΣΟΚ.
– Κώστα Βραχώριτη, Δημοτικό Σύμβουλο Δ.Ε Παρακαμπυλίων Δήμου Αγρινίου
-Παναγιώτη Καψάλη, Δημοτικό Σύμβουλο Δήμου Αγρινίου.
-Κολοβός Χρήστος, Δημοτικός Σύμβουλος Μείζονος Αντιπολίτευσης Δήμου Ξηρομέρου.
-Λεχουρίτη Γιώργο, Πρόεδρο ΙΝΚΑ
-Καπλανίδης Κωνσταντίνος, εκπρόσωπο Κινήματος Δημοκρατίας
– Μακρή Δημήτριου, Πρώην Διοικητή Α.Τ. Αγίου Βλασίου.
-Mαλτέζου Παρασκευή, Εκπροσώπου μη αποζημιωθέντων από τις απαλλοτριώσεις στα πρώτα 5χμ Αγρινίου-Καρπενησίου.
Την εκδήλωση συντόνιζε ο δημοσιογράφος του Αχελώου TV Παντελής Κούτσικος.








