Ο χειμώνας 2025-2026, με τις ασυνήθιστα έντονες βροχοπτώσεις, έδωσε σημαντική «ανάσα» στον ποταμό Αχελώος και τους παραποτάμους του, γεμίζοντας τις τρεις μεγάλες τεχνητές λίμνες της περιοχής.
Ιδιαίτερη εντύπωση προκαλεί η Λίμνη Καστρακίου, η οποία έφτασε στο 101% της πληρότητάς της, σύμφωνα με τα στοιχεία του ΑΔΜΗΕ. Οι τέσσερις γεννήτριες της λίμνης λειτούργησαν ταυτόχρονα στο μέγιστο των δυνατοτήτων τους, παράγοντας μεγάλες ποσότητες ηλεκτρικής ενέργειας. Ακολουθούν οι Λίμνη Κρεμαστών και Λίμνη Στράτου, που επίσης έφτασαν σε υψηλά επίπεδα πληρότητας, ενισχύοντας την υδροηλεκτρική παραγωγή της περιοχής.
Στο τέλος, οι όγκοι νερού από τις τρεις λίμνες συγκεντρώνονται και απελευθερώνονται στον Αχελώο, δημιουργώντας τεράστιες ροές σε όγκο και ταχύτητα που κατευθύνονται προς τη θάλασσα. Οι εικόνες της κίνησης των νερών προκαλούν εντυπωσιασμό, καθώς αποτυπώνουν τη δύναμη του ποταμού και την επίδραση των συνεχόμενων βροχοπτώσεων στις τεχνητές λίμνες και στην παραγωγή ενέργειας.
Επιμέλεια βίντεο: Κωσταρέλλος Βασίλης








