• Ακούστε τώρα | KosmosFM
  • Sara & Mara | Blog
Τρίτη, 1 Ιουλίου, 2025
agrinionet.gr
Κανένα αποτέλεσμα
Προβολή όλων των αποτελεσμάτων
  • Αγρίνιο
  • Τοπικά Νέα
  • Δυτική Ελλάδα
  • Ελλάδα
  • Πολιτική
  • Παραπολιτική
  • Coloured Stories
  • Οικονομία
  • Υγεία
  • Πολιτισμός
agrinionet.gr
  • Αγρίνιο
  • Τοπικά Νέα
  • Δυτική Ελλάδα
  • Ελλάδα
  • Πολιτική
  • Παραπολιτική
  • Coloured Stories
  • Οικονομία
  • Υγεία
  • Πολιτισμός
Κανένα αποτέλεσμα
Προβολή όλων των αποτελεσμάτων
agrinionet.gr
Κανένα αποτέλεσμα
Προβολή όλων των αποτελεσμάτων

Α. Κατσιφάρας “Την Κυριακή ψηφίστε «ναι» στο δικαίωμα στην πρόοδο”

από Συντακτική Ομάδα
22/05/2019
σε Χωρίς κατηγορία
Χρόνος ανάγνωσης: 1 ′
A A
0
Α. Κατσιφάρας “Την Κυριακή ψηφίστε «ναι» στο δικαίωμα στην πρόοδο”
Share on FacebookShare on Twitter

«Την Κυριακή, ψηφίστε προοδευτικά, ψηφίστε “ναι” στην αξιοπρέπεια, “ναι” στο μέλλον, “ναι” στο δικαίωμα στην πρόοδο». Μ’ αυτή τη φράση έκλεισε την ομιλία του, το βράδυ της Τετάρτης στο Αγρίνιο, ο Περιφερειάρχης Δυτικής Ελλάδας και επικεφαλής του συνδυασμού «Δυτική Ελλάδα-Δικαίωμα στην Πρόοδο» Απόστολος Κατσιφάρας.

Μιλώντας σε μια μεγάλη συγκέντρωση έξω απ’ το εκλογικό κέντρο του συνδυασμού του στον πεζόδρομο Χαριλάου Τρικούπη, ο κ. Κατσιφάρας εξέφρασε την βεβαιότητα ότι αυτή την Κυριακή οι πολίτες της Δυτικής Ελλάδας θα δώσουν στο «Δικαίωμα στην Πρόοδο» τη δύναμη να συνεχίσει ένα έργο που ξαναβάζει την Περιφέρεια σε τροχιά ανάπτυξης και παράλληλα δημιουργεί συνθήκες στήριξης όλης της οικογένειας αλλά και ευκαιρίες για όσους χτυπήθηκαν απ’ την κρίση.

Σχετικά Άρθρα.

Γιατί “απασφάλισε” ο Π. Τσιχριτζής : “Δεν άντεχα άλλο την υποκρισία” είπε στον “Δυτικά Fm 92.8”

«Λήθη των ιδίων κακών θρασύτητα γεννά…»

Η Κυβέρνησηκαι η Περιφερειακή Αρχή αδυνατούν να ανταποκριθούν στις ανάγκες της Δυτικής Ελλάδας

Εκλογές ΕΝΠΕ: Άνετη εκλογή Κατσιφάρα – Κοντογιάννη

Στο πρώτο μέρος της ομιλίας του ο κ. Κατσιφάρας αναφέρθηκε στο πρόγραμμα «Στηρίζουμε την οικογένεια» που έχει ήδη δρομολογήσει η Περιφέρεια.

Ο Περιφερειάρχης, αναλύοντας συνοπτικά τις δράσεις του προγράμματος, είπε μεταξύ άλλων:

Για τις νέες και τους νέους μας:

*Χρηματοδοτούμε άμεσα με 2,5 εκατομμύρια ευρώ πρόγραμμα απόκτησης εργασιακής εμπειρίας νέων ανέργων πτυχιούχων, με επιχορήγηση 50-100%.

*Χρηματοδοτούμε με 3 εκατομμύρια ευρώ πρόγραμμα ένταξης ανέργων στην αγορά εργασίας, με επιχορήγηση των επιχειρήσεων που θα δημιουργήσουν νέες μόνιμες θέσεις εργασίας.

*Χρηματοδοτούμε με 3 εκατομμύρια ευρώ πρόγραμμα κατάρτισης ανέργων και ευάλωτων κοινωνικών ομάδων.

*Θεσμοθετούμε βραβείο ακαδημαϊκής εκκίνησης –με εισοδηματικά κριτήρια– για τους νέους φοιτητές μας, για τους αριστούχους μας, με 1.000 ευρώ έπαθλο για κάθε νέο φοιτητή που θα εισάγεται στη Σχολή του στις πρώτες θέσεις.

*Αλλά και για τα νέα παιδιά που θέλουν να μπουν στον κόσμο των επιχειρήσεων με αιχμή την Καινοτομία και τις νέες τεχνολογίες, δημιουργούμε θερμοκοιτίδες νεοφυών ομάδων σε κτίρια της Περιφέρειας στον Πύργο, στην Πάτρα και στο Αγρίνιο.

Για τη νέα μητέρα και τη γυναίκα:

*Εξασφαλίζουμε χρηματοδότηση 10 εκατομμυρίων ευρώ για την κατασκευή 28 νέων Νηπιαγωγείων σε όλη την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας, με τη συνεργασία των κατά τόπους Δήμων.

*Χρηματοδοτούμε την κάλυψη όλων των παιδιών σε Παιδικούς Σταθμούς με 3,1 εκατομμύρια ευρώ κάθε χρόνο. Και εδώ με τη συνεργασία των Δήμων της Περιφέρειας.

* Χρηματοδοτούμε την κάλυψη των Ατόμων με Αναπηρία σε παιδικούς σταθμούς με 800.000 ευρώ κάθε χρόνο.

*Ενισχύουμε τις εξωσχολικές δραστηριότητες, όπως η μάθηση ξένων γλωσσών και οι αθλητικές δραστηριότητες, για παιδιά άπορων οικογενειών, με 300.000 ευρώ το χρόνο και πόρους απ’ το Ευρωπαϊκό Κοινωνικό Ταμείο.

*Από το 2020 και μετά, απ’ του χρόνου δηλαδή, καλύπτουμε για όλα τα παιδιά άπορων οικογενειών τις παροχές που χρειάζονται σε σχολικά είδη.

*Για τις γυναίκες που πέφτουν θύματα βίας, χρηματοδοτούμε τη λειτουργία Κέντρων Συμβουλευτικής Υποστήριξης καθώς και την δημιουργία Ξενώνων Φιλοξενίας, με ποσό 3 εκατομμυρίων ευρώ.

Για όσους χτυπήθηκαν απ’ την κρίση:

*Ξεκινάμε άμεσα δράσεις που αποβλέπουν στην ενθάρρυνση της δημιουργίας νέων θέσεων εργασίας, με επιδότηση ύψους 300 ευρώ το μήνα στις δαπάνες ασφαλιστικών εισφορών για κάθε νεοπροσλαμβανόμενο και για περίοδο δύο έως τριών ετών.

*Καλύπτουμε δαπάνες για την εκπαίδευση και την κατάρτιση των νεοπροσλαμβανόμενων.

*Δρομολογούμε προγράμματα ενίσχυσης της μικρής και μεσαίας επιχειρηματικότητας.

*Δίνουμε δεύτερη ευκαιρία σε πρώην αυτοαπασχολούμενους που είναι σήμερα άνεργοι. Τους βοηθάμε να στήσουν τη νέα τους επιχείρηση και να δραστηριοποιηθούν ξανά στον κόσμο του επιχειρείν, με προγράμματα για υπό σύσταση και νέες μικρές και πολύ μικρές επιχειρήσεις.

Σε ό,τι αφορά στις προτεραιότητες της Περιφέρειας για την Αιτωλοακαρνανία ο κ. Κατσιφάρας, μεταξύ άλλων, αναφέρθηκε στη σύνδεση του Αγρινίου με την Ιόνια Οδό, τον κόμβο στο Μενίδι και την Αμβρακία Οδό.

Για την έλευση του φυσικού αερίου επεσήμανε ότι «επί 25 –και παραπάνω– χρόνια η περιοχή διεκδικούσε πρόσβαση σ’ αυτή τη φθηνή και φιλική στο περιβάλλον πηγή ενέργειας που έρχεται τώρα να κάνει ανταγωνιστικότερη και πιο ελκυστική την Αιτωλοακαρνανία σε νέες επενδύσεις και παράλληλα να μειώσει τα ενεργειακά κόστη για δημόσιες δομές και νοικοκυριά. Ήδη προχωρούμε στην κατασκευή των δικτύων διανομής στο Αγρίνιο».

Αναφέρθηκε επίσης στην αναμόρφωση των χώρων του παλιού Νοσοκομείου Αγρινίου, σε μεγάλης κλίμακας αθλητικά έργα όπως η αναβάθμιση του γηπέδου του Παναιτωλικού με 1,6 εκατομμύρια ευρώ, σε έργα στον τομέα της σχολικής στέγης όπως η κατασκευή του 7ου Γυμνασίου Αγρινίου που ήδη δρομολογείται με δεσμευμένες πιστώσεις ύψους 2,8 εκατομμυρίων ευρώ.

«Χρηματοδοτούμε έργα ενεργειακής αναβάθμισης, όπως η ενεργειακή αναβάθμιση του Κέντρου Ψυχικής Υγείας Αγρινίου, με ταυτόχρονη ενίσχυση των υπηρεσιών του» υπογράμμισε ο κ. Κατσιφάρας και πρόσθεσε ότι η Περιφέρεια με ποσό 9,4 εκατομμυρίων ευρώ αναβαθμίζει τους δρόμους προς τις Ιερές Μονές της Αιτωλοακαρνανίας.

Και πρόσθεσε:

*Σχεδιάζουμε την ανάπλαση της παραλίμνιας ζώνης της Τριχωνίδας, με ήπιες παρεμβάσεις ώστε ν’ αναδείξουμε την τουριστική και περιβαλλοντική ταυτότητα μιας περιοχής με ιδιαίτερο κάλλος και πολλές δυνατότητες.

*Με 48 εκατομμύρια ευρώ και συνολικά 33 έργα αλλάζουμε όλη την εικόνα στη ζώνη Μεσολογγίου-Αιτωλικού, μέσω της Ολοκληρωμένης Χωρικής Επένδυσης (ΟΧΕ) που βρίσκεται ήδη σ’ εξέλιξη.

*Διεκδικήσαμε χρήματα και καταφέραμε να πάρουμε χρήματα για τη δημιουργία Μαρίνας στη Ναύπακτο.

*Διεκδικήσαμε χρήματα και πήραμε χρήματα για το Ξενοκράτειο Μουσείο στο Μεσολόγγι, το οποίο θα είναι έτοιμο σ’ έναν χρόνο.

Επίσης, εκτενή αναφορά έκανε ο κ. Κατσιφάρας και στα έργα οδοποιίας στην Αιτωλοακαρνανία. «Ξέρουμε τα προβλήματα, έχουμε ιεραρχήσει τις ανάγκες, έχουμε παρέμβει μέχρι σήμερα με 50 μεγάλα οδικά έργα συντήρησης και αποκατάστασης σ’ όλη την Αιτωλοακαρνανία. Επιπλέον, αντιμετωπίσαμε ανάγκες που προέκυψαν από θεομηνίες, αντιμετωπίσαμε έκτακτες καταστάσεις, δώσαμε λύσεις εκεί που έπρεπε και στο χρόνο που έπρεπε», ανέφερε.

Και υπενθύμισε ότι μόλις πρόσφατα «εντάξαμε στο Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων, με 2,5 εκατομμύρια ευρώ, το έργο αναβάθμισης του δρόμου Αγρίνιο –Καρπενήσι και Αγρίνιο – Θέρμο ενώ με 6 εκατομμύρια ευρώ βελτιώνουμε την εθνική οδό Αντιρρίου-Ιωαννίνων».

 

Tags: κατσιφαρας
Συντακτική Ομάδα

Συντακτική Ομάδα

Η συντακτική ομάδα του AgrinioNet.gr δεσμεύεται να παρέχει έγκυρη, έγκαιρη και αξιόπιστη ενημέρωση για όλα τα θέματα που αφορούν την τοπική και εθνική επικαιρότητα. Με επαγγελματισμό και αφοσίωση, καταγράφουμε τις εξελίξεις, αναλύουμε τα γεγονότα και φέρνουμε στο προσκήνιο θέματα που ενδιαφέρουν τους αναγνώστες μας. Στόχος μας είναι η αντικειμενική πληροφόρηση και η ουσιαστική κάλυψη των ειδήσεων με υπευθυνότητα και σεβασμό στην αλήθεια.

Διαβάστε ακόμα.

 Αγρίνιο:  Όταν τα σχολεία σταματούν το daily camp αρχίζει!
Αγρίνιο

 Αγρίνιο: Όταν τα σχολεία σταματούν το daily camp αρχίζει!

Από τις 23 Ιουνίου έως 18 Ιουλίου  διοργανώνεται στο Δημοτικό Αθλητικό Κέντρο Αγρινίου «Μιχάλης Κούσης»...

από Συντακτική Ομάδα
05/06/2025, 21:29
Αγρίνιο ΔΕΥΑ Αγρινίου: παρεμβάσεις στις δημοτικές ενότητες Μακρυνείας και Αρακύνθου
Χωρίς κατηγορία

Αγρίνιο ΔΕΥΑ Αγρινίου: παρεμβάσεις στις δημοτικές ενότητες Μακρυνείας και Αρακύνθου

Σε εξέλιξη είναι οι σημαντικές παρεμβάσεις της ΔΕΥΑΑ στον  κεντρικό αγωγό  υδροδότησης των Δημοτικών Ενοτήτων...

από Συντακτική Ομάδα
30/05/2025, 12:15
Λάβρος για όσα συμβαίνουν στο ΠΑΣΟΚ ο Γιώργος Ζήσιμος: «Δεν πείθουμε, δεν έχουμε αφήγημα»
Αγρίνιο

Λάβρος για όσα συμβαίνουν στο ΠΑΣΟΚ ο Γιώργος Ζήσιμος: «Δεν πείθουμε, δεν έχουμε αφήγημα»

Η ατμόσφαιρα που επικρατεί εντός του ΠΑΣΟΚ και όσα συμβαίνουν μετά τα όχι ευχάριστα, όπως...

από Συντακτική Ομάδα
19/03/2025, 22:07
Κ.Καραγκούνης στο Αγρίνιο για την ημερίδα με θέμα τον επαγγελματικό προσανατολισμό
Χωρίς κατηγορία

Κ.Καραγκούνης στο Αγρίνιο για την ημερίδα με θέμα τον επαγγελματικό προσανατολισμό

Με μεγάλη χαρά παρευρέθηκα στην ημερίδα με θέμα «Επαγγελματικός Προσανατολισμός Μαθητών Λυκείου: ΣΧΕΔΙΑΖΟΝΤΑΣ ΤΟ ΜΕΛΛΟΝ...

από Συντακτική Ομάδα
06/03/2025, 21:59
Τέμπη: Ράγισε καρδιές η μητέρα της Κυριακής Γρίβα
Ελλάδα

Τέμπη: Ράγισε καρδιές η μητέρα της Κυριακής Γρίβα

«Ήρθα να πω τον πόνο μου και βρήκα μεγαλύτερο», τόνισε στην ομιλία της στο συλλαλητήριο...

από Συντακτική Ομάδα
28/02/2025, 20:28
Ιερατική Σύναξη στην Ι. Μ. Αιτωλοακαρνανίας
Χωρίς κατηγορία

Ιερατική Σύναξη στην Ι. Μ. Αιτωλοακαρνανίας

Με θέμα: «Ενδοοικογενειακή βία, μια ποιμαντικοψυχολογική θεώρηση» πραγματοποιήθηκε η έκτη Γενική Σύναξη των Κληρικών της...

από Συντακτική Ομάδα
18/02/2025, 20:45

Αφήστε μια απάντηση Ακύρωση απάντησης

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Τεχνική Εταιρεία A4B

RSS Sara & Mara | Blog

  • Τι θα κάνει ο Γάκιας αν ο κοριός έχει πιάσει κι άλλον από την παράταξη του; sara-mara
  • Ο Δήμαρχος Αγρινίου δεν μπορεί να κάνει ζάφτι την παράταξη του. Ποιον θέλει για δήμαρχο; Μήπως υπάρχει τρίτο πρόσωπο που θα αναγκαστούν να τον βάλουν μπροστά για να μην χαθεί ο δήμος; sara-mara
  • Εις την Γαλλικήν ... sara-mara
  • Άτολμος λόγω πολιτικής ομηρίας; sara-mara
  • Μην τάξεις στον άγιο κερί... sara-mara
  • Ο Βοεβόδας... μήνυσε ... sara-mara

agrinionet .gr

Αγρίνιο

Τοπικά Νέα

Δυτική Ελλάδα

Ελλάδα

Πολιτική

Παραπολιτική

Coloured Stories

Ροή Ειδήσεων

 

Οικονομία

Υγεία

Πολιτισμός

 

Συνεντεύξεις

Info

Ταυτότητα

Πολιτική Απορρήτου

Πολιτική Cookies

Όροι Χρήσης

 

Επικοινωνία

....

Web Design & Development

© 2025 Agrinionet

Το σύνολο του περιεχομένου και των υπηρεσιών του agrinionet.gr διατίθεται στους επισκέπτες αυστηρά για προσωπική χρήση. Απαγορεύεται η χρήση ή επανεκπομπή του, σε οποιοδήποτε μέσο, μετά ή άνευ επεξεργασίας, χωρίς γραπτή άδεια του εκδότη.

agrinionet .gr

Αγρίνιο

Τοπικά Νέα

Δυτική Ελλάδα

Ελλάδα

Πολιτική

Παραπολιτική

Coloured Stories

Ροή Ειδήσεων

 

Οικονομία

Υγεία

Πολιτισμός

 

Συνεντεύξεις

Info

Ταυτότητα

Πολιτική Απορρήτου

Πολιτική Cookies

Όροι Χρήσης

 

Επικοινωνία

....

Web Design & Development

© 2024 Agrinionet

Το σύνολο του περιεχομένου και των υπηρεσιών του agrinionet.gr διατίθεται στους επισκέπτες αυστηρά για προσωπική χρήση. Απαγορεύεται η χρήση ή επανεκπομπή του, σε οποιοδήποτε μέσο, μετά ή άνευ επεξεργασίας, χωρίς γραπτή άδεια του εκδότη.

Welcome Back!

Login to your account below

Forgotten Password?

Retrieve your password

Please enter your username or email address to reset your password.

Log In
Κανένα αποτέλεσμα
Προβολή όλων των αποτελεσμάτων
  • Αγρίνιο
  • Τοπικά Νέα
    • Αγρίνιο
    • Άκτιο Βόνιτσας
    • Αμφιλοχία
    • Θέρμο
    • Μεσολόγγι
    • Ναύπακτος
    • Ξηρόμερο
  • Δυτική Ελλάδα
  • Ελλάδα
  • Πολιτική
  • Παραπολιτική
  • Coloured Stories
  • Οικονομία
  • Υγεία
  • Πολιτισμός
    • Εκδηλώσεις
    • Θέατρο
    • Σινεμά

© 2024 Agrinionet.gr. Όλα τα δικαιώματα διατηρούνται.