• Ακούστε τώρα | KosmosFM
  • Sara & Mara | Blog
Τρίτη, 9 Δεκεμβρίου, 2025
agrinionet.gr
Κανένα αποτέλεσμα
Προβολή όλων των αποτελεσμάτων
  • Αγρίνιο
  • Τοπικά Νέα
  • Δυτική Ελλάδα
  • Ελλάδα
  • Πολιτική
  • Παραπολιτική
  • Coloured Stories
  • Οικονομία
  • Υγεία
  • Πολιτισμός
agrinionet.gr
  • Αγρίνιο
  • Τοπικά Νέα
  • Δυτική Ελλάδα
  • Ελλάδα
  • Πολιτική
  • Παραπολιτική
  • Coloured Stories
  • Οικονομία
  • Υγεία
  • Πολιτισμός
Κανένα αποτέλεσμα
Προβολή όλων των αποτελεσμάτων
agrinionet.gr
Κανένα αποτέλεσμα
Προβολή όλων των αποτελεσμάτων

Άκτιο-Αμβρακία: Αντίστροφη μέτρηση για την παράδοση της Παράκαμψης Αμφιλοχίας

από Συντακτική Ομάδα
10/02/2022
σε Αμφιλοχία, Οικονομία
Χρόνος ανάγνωσης: 1 ′
A A
0
Άκτιο-Αμβρακία: Αντίστροφη μέτρηση για την παράδοση της Παράκαμψης Αμφιλοχίας
Share on FacebookShare on Twitter
Αντίστροφη μέτρηση ξεκίνησε για την παράδοση της Παράκαμψης Αμφιλοχίας στον αυτοκινητόδρομο Άκτιο-Αμβρακία.

Σήμερα είμαστε αρκετά προχωρημένο στάδιο εργασιών και 14 μήνες μετά την έναρξη του έργου. Τα εργοτάξια που έχουν στηθεί κατά μήκος του αυτοκινητόδρομου δουλεύουν εντατικά προκειμένου το σύνολο του έργου να παραδοθεί μέχρι το τέλος του 2023 που είναι και η οριακή του προθεσμία.

Η μάχη που δίδεται αυτή τη στιγμή είναι στο τμήμα των 17 χιλιομέτρων, που ξεκινά από την σύνδεση με την Ιόνια Οδό στον Ανισόπεδο Κόμβο Ριβίου και καταλήγει στην περιοχή του Δρυμού. Πρόκειται για την Παράκαμψη Αμφιλοχίας η οποία αποτελεί το πρώτο ορόσημο στην κατασκευή του αυτοκινητόδρομου.

Σχετικά Άρθρα.

Χρήστος Σταϊκούρας: «Άκτιο – Αμβρακία, ένας σύγχρονος και ασφαλής αυτοκινητόδρομος για τους πολίτες»

ΟΑΣ: οι αγρότες στήνουν μπλόκο στη διασταύρωση Βόνιτσας-Λευκάδας, την Τετάρτη 31 Γενάρη

Έργο Άκτιο – Αμβρακία: Στόχος να παραδοθεί το τμήμα Βόνιτσα – Δρυμός νωρίτερα από τον προβλεπόμενο χρόνο

Υπεγράφη το μεγάλο έργο για τον αυτοκινητόδρομο Άκτιο-Αμβρακία

Μεγάλος στόχος του υπουργείου Υποδομών και Μεταφορών είναι εντός του καλοκαιριού το τμήμα αυτό να δοθεί στην κυκλοφορία. Αυτή η παράδοση θα αλλάξει συνολικά τις οδικές μεταφορές από την Ιόνια Οδό και δυτικά της περιοχής της Αμφιλοχίας.

Αυτή τη στιγμή η πόλη δέχεται όλα τα οχήματα από και προς τη δυτική ακτή και τα νησιά του Ιονίου με αποτέλεσμα ειδικά τους καλοκαιρινούς μήνες το κυκλοοφοριακό να αποτελεί ένα από τα μεγαλύτερα προβλήματα.

Ποιο είναι το έργο
Το έργο για την ολοκλήρωση του αυτοκινητόδρομου της Αμβρακίας Οδού, υπεγράφη στα τέλη Νοεμβρίου του 2020. Ανάδοχος είναι η Μυτιληναίος και το κόστος του έργου φτάνει τα 150 εκατ. ευρώ. Αναθέτουσα Αρχή είναι το υπουργείο ΥΠΟΜΕ.

Αποτελεί το μεγαλύτερο οδικό έργο για τη Δυτική Ελλάδα (μέχρι τουλάχιστον να ξεκινήσουν τα έργα για τον αυτοκινητόδρομο Πάτρα-Πύργος). Στο σύνολο του ο αυτοκινητόδρομος έχει 48,5 χιλιόμετρα εκ των οποίων 14 χιλιόμετρα (Άκτιο-Βόνιτσα) έχουν δοθεί στην κυκλοφορία από το 2019.

Με την παράδοση και των 17 χιλιομέτρων της Παράκαμψης Αμφιλοχίας θα απομένουν περίπου ακόμα 17 χιλιόμετρα για την πλήρη αποπεράτωση του άξονα. Αυτά αφορούν στο τμήμα Βόνιτσα-Δρυμός περίπου 14 χιλιομέτρων, σχεδόν όλο ορεινό και ένα μικρό τμήμα στο Άκτιο.

Σημερα στα οδικά έργα του Άκτιο-Αμβρακία εργάζονται περίπου 200 άτομα, αρκετά εκ των οποίων από την ευρύτερη περιοχή. Με την έλευση εργαζομένων για το έργο παρατηρήθηκε και αύξηση στα μισθωμένα ακίνητα σε Βόνιτσα και Αμφιλοχία.

Η πλήρης παράδοση
Το υπόλοιπο έργο έχει σήμερα, σύμφωνα με το χρονοδιάγραμμα κατασκευής, χρόνο μέχρι το καλοκαίρι του 2023 για να ολοκληρωθεί (η διάρκεια καθορίστηκε σε 30 μήνες από την υπογραφή). Σε κάθε περίπτωση, αυτό που δεν μπορεί να ξεπεραστεί, είναι το απόλυτο χρονικό όριο που έχει τεθεί από την Ε.Ε. και είναι η 31η Δεκεμβρίου 2023. Μέχρι τότε ο αυτοκινητόδρομος στο σύνολο του πρέπει να είναι λειτουργικός.

Ο αυτοκινητόδρομος Άκτιο-Αμβρακία, έχει χαρακτηριστικά κλειστού αυτοκινητόδρομου με 2+2 λωρίδες ανά ρεύμα κυκλοφορίας και ανισόπεδους κόμβους. Το έργο υλοποιείται με χρηματοδότηση από το ΕΣΠΑ 2014-2020 μέσω του Επιχειρησιακού Προγράμματος ΥΜΕ-ΠΕΡΑΑ. Είναι έργο γέφυρα, καθώς ξεκίνησε με πόρους του ΕΣΠΑ 2007-2013. Με τη λειτουργία του εκτιμάται ότι θα αυξηθούν σημαντικά τα επίπεδα οδικής ασφάλειας και θα σταματήσει ο μεγάλος φόρος αίματος που βιώνει η περιοχή με τα τροχαία στον υφιστάμενο δρόμο.

Τα μεγάλα κέρδη της περιοχής
Ο αυτοκινητόδρομος Άκτιο-Αμβρακία θεωρείται πολύτιμος όχι μόνο για την περιοχή της Αιτωλοακαρνανίας η οποία αποκτά δίκτυο αυτοκινητόδρομων μαζί με την Ιόνια Οδό αλλά και για τα νησιά του Ιονίου. Πρώτη κερδισμένη θα είναι η Λευκάδα καθώς ο χρόνος οδήγησης θα μειωθεί σχεδόν κατά μία ώρα και από την Αθήνα θα απαιτούνται περίπου 3 ώρες για να φτάσει κανείς στην πόλη της Λευκάδας.

Μεγάλο κέρδος θα έχουν και οι οδικές μεταφορές από Κέρκυρα, Παξούς και Αντίπαξους, αλλά και τα παράλια της Ηπείρου (από Πρέβεζα μέχρι Ηγουμενίτσα) με παρόμοια μείωση στους χρόνους οδήγησης.

Ένα “παράπλευρο” κέρδος, θα είναι και η μεγαλύτερη κίνηση που αναμένεται να έχει η υποθαλάσσια σήραγγα Ακτίου-Πρέβεζας η οποία θα ενωθεί με τον αυτοκινητόδρομο Ακτίου-Αμβρακίας και κατ` επέκταση με το δίκτυο αυτοκινητόδρομων της χώρας.

Τέλος, ως συμπληρωματικό έργο τρέχει και το έργο της διπλής οδικής σύνδεσης Λευκάδας με την Αμβρακία Οδό. Το έργο το οποίο έχει αναλάβει η ΑΚΤΩΡ προχωρά και αναμένεται να ολοκληρωθεί σχεδόν παράλληλα με τον αυτοκινητόδρομο. Η διπλή σύνδεση θα μεταφέρει με μεγαλύτερη ασφάλεια τους οδηγούς από τον αυτοκινητόδρομο μέχρι την πόλη της Λευκάδας μέσω ενός δρόμου ταχείας κυκλοφορίας.

Νίκος Καραγιάννης

ypodomes.com

Tags: Άκτιο Αμβρακία
Συντακτική Ομάδα

Συντακτική Ομάδα

Η συντακτική ομάδα του AgrinioNet.gr δεσμεύεται να παρέχει έγκυρη, έγκαιρη και αξιόπιστη ενημέρωση για όλα τα θέματα που αφορούν την τοπική και εθνική επικαιρότητα. Με επαγγελματισμό και αφοσίωση, καταγράφουμε τις εξελίξεις, αναλύουμε τα γεγονότα και φέρνουμε στο προσκήνιο θέματα που ενδιαφέρουν τους αναγνώστες μας. Στόχος μας είναι η αντικειμενική πληροφόρηση και η ουσιαστική κάλυψη των ειδήσεων με υπευθυνότητα και σεβασμό στην αλήθεια.

Διαβάστε ακόμα.

Συνάντηση Πιερρακάκη – Lescure: Ενίσχυση της στρατηγικής συνεργασίας Ελλάδας – Γαλλίας
Ειδήσεις

Συνάντηση Πιερρακάκη – Lescure: Ενίσχυση της στρατηγικής συνεργασίας Ελλάδας – Γαλλίας

Ο Υπουργός Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών Κυριάκος Πιερρακάκης συναντήθηκε με τον Γάλλο Υπουργό Οικονομίας, Οικονομικών,...

από Συντακτική Ομάδα
09/12/2025, 14:57
Παναγιώτης Τσιχριτζής: Ο ΕΦΕΠΑΕ ως εργαλείο ανάπτυξης και ο ρόλος των Επιμελητηρίων
Ειδήσεις

Παναγιώτης Τσιχριτζής: Ο ΕΦΕΠΑΕ ως εργαλείο ανάπτυξης και ο ρόλος των Επιμελητηρίων

Με την παρουσία του Προέδρου της ΔΕΠ και Προέδρου του Επιμελητηρίου Αιτωλοακαρνανίας, Παναγιώτη Τσιχριτζή, πραγματοποιήθηκε...

από Συντακτική Ομάδα
09/12/2025, 14:43
Άρθρο Γιώργου Κώτσηρα: Προϋπολογισμός 2026 με επίκεντρο την κοινωνία
Ειδήσεις

Άρθρο Γιώργου Κώτσηρα: Προϋπολογισμός 2026 με επίκεντρο την κοινωνία

Προϋπολογισμός με επίκεντρο την κοινωνία Ο Προϋπολογισμός του 2026 αναδεικνύει με τον πιο ξεκάθαρο τρόπο...

από Συντακτική Ομάδα
08/12/2025, 16:49
Ένωση Εργαζομένων Καταναλωτών: Καθυστερήσεις λογαριασμών από τα ΕΛΤΑ οδηγούν σε άδικες ληξιπρόθεσμες οφειλές στη ΔΕΗ
Διάφορα

Ένωση Εργαζομένων Καταναλωτών: Καθυστερήσεις λογαριασμών από τα ΕΛΤΑ οδηγούν σε άδικες ληξιπρόθεσμες οφειλές στη ΔΕΗ

Το τελευταίο διάστημα πληθαίνουν οι καταγγελίες στην Ένωση Εργαζομένων Καταναλωτών Ελλάδας από καταναλωτές που είτε...

από Συντακτική Ομάδα
08/12/2025, 14:14
Αποκλειστικό:Η Σοφία Ζαχαράκη απαντά γιατί δεν στέλνει ο “Διόφαντος” τα βιβλία στα σχολεία. Τι καταγγέλλουν οι εκπαιδευτικοί VIDEO
On Camera

Αποκλειστικό:Σ. Ζαχαράκη “σας διαβεβαιώνω ότι θα δω το θέμα για το κλείσιμο του δημοτικού στην Αμφιλοχία VIDEO

Στο Αγρίνιο για το 3ο Καρδιολογικό Συνέδριο βρέθηκε η υπουργός Παιδείας Σοφία Ζαχαράκη. Η κ....

από Συντακτική Ομάδα
07/12/2025, 23:32
Συνάντηση Πιερρακάκη με πρέσβεις ΕΕ – Επιτάχυνση μεταρρυθμίσεων & δημοσιονομική ισορροπία
Ειδήσεις

Συνάντηση Πιερρακάκη με πρέσβεις ΕΕ – Επιτάχυνση μεταρρυθμίσεων & δημοσιονομική ισορροπία

Συνάντηση με τους πρέσβεις των κρατών - μελών της Ευρωπαϊκής Ένωσης πραγματοποίησε σήμερα ο Υπουργός...

από Συντακτική Ομάδα
06/12/2025, 22:27

Αφήστε μια απάντηση Ακύρωση απάντησης

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Τεχνική Εταιρεία A4B

RSS Sara & Mara | Blog

  • Κακός οιωνός το φαναράκι που πιάστηκε στο Χριστουγεννιάτικο δέντρο; sara-mara
  • Επίπληξη σε αντιδήμαρχο για φήμες περί «διαδοχής» σε δήμο της Αιτωλοακαρνανίας sara-mara
  • Γιατί ο Παπαναστασίου έψαχνε στη σακούλα; sara-mara
  • Οι "πολέμιοι" και τα μονοκούκια... sara-mara
  • Ποια είναι η "Σιδηρά Κυρία" του πικρού πρωινού καφέ; sara-mara
  • Ανάβω Φωτιές... sara-mara

agrinionet .gr

Αγρίνιο

Τοπικά Νέα

Δυτική Ελλάδα

Ελλάδα

Πολιτική

Παραπολιτική

Coloured Stories

Ροή Ειδήσεων

 

Οικονομία

Υγεία

Πολιτισμός

 

Συνεντεύξεις

Info

Ταυτότητα

Πολιτική Απορρήτου

Πολιτική Cookies

Όροι Χρήσης

 

Επικοινωνία

....

Web Design & Development

© 2025 Agrinionet

Το σύνολο του περιεχομένου και των υπηρεσιών του agrinionet.gr διατίθεται στους επισκέπτες αυστηρά για προσωπική χρήση. Απαγορεύεται η χρήση ή επανεκπομπή του, σε οποιοδήποτε μέσο, μετά ή άνευ επεξεργασίας, χωρίς γραπτή άδεια του εκδότη.

agrinionet .gr

Αγρίνιο

Τοπικά Νέα

Δυτική Ελλάδα

Ελλάδα

Πολιτική

Παραπολιτική

Coloured Stories

Ροή Ειδήσεων

 

Οικονομία

Υγεία

Πολιτισμός

 

Συνεντεύξεις

Info

Ταυτότητα

Πολιτική Απορρήτου

Πολιτική Cookies

Όροι Χρήσης

 

Επικοινωνία

....

Web Design & Development

© 2024 Agrinionet

Το σύνολο του περιεχομένου και των υπηρεσιών του agrinionet.gr διατίθεται στους επισκέπτες αυστηρά για προσωπική χρήση. Απαγορεύεται η χρήση ή επανεκπομπή του, σε οποιοδήποτε μέσο, μετά ή άνευ επεξεργασίας, χωρίς γραπτή άδεια του εκδότη.

Welcome Back!

Login to your account below

Forgotten Password?

Retrieve your password

Please enter your username or email address to reset your password.

Log In
Κανένα αποτέλεσμα
Προβολή όλων των αποτελεσμάτων
  • Αγρίνιο
  • Τοπικά Νέα
    • Αγρίνιο
    • Άκτιο Βόνιτσας
    • Αμφιλοχία
    • Θέρμο
    • Μεσολόγγι
    • Ναύπακτος
    • Ξηρόμερο
  • Δυτική Ελλάδα
  • Ελλάδα
  • Πολιτική
  • Παραπολιτική
  • Coloured Stories
  • Οικονομία
  • Υγεία
  • Πολιτισμός
    • Εκδηλώσεις
    • Θέατρο
    • Σινεμά

© 2024 Agrinionet.gr. Όλα τα δικαιώματα διατηρούνται.