• Ακούστε τώρα | KosmosFM
  • Sara & Mara | Blog
Τετάρτη, 23 Σεπτεμβρίου, 2026
agrinionet.gr
No Result
View All Result
  • Αγρίνιο
  • Τοπικά Νέα
  • Δυτική Ελλάδα
  • Ελλάδα
  • Πολιτική
  • Παραπολιτική
  • Coloured Stories
  • Οικονομία
  • Υγεία
  • Πολιτισμός
agrinionet.gr
  • Αγρίνιο
  • Τοπικά Νέα
  • Δυτική Ελλάδα
  • Ελλάδα
  • Πολιτική
  • Παραπολιτική
  • Coloured Stories
  • Οικονομία
  • Υγεία
  • Πολιτισμός
No Result
View All Result
agrinionet.gr
No Result
View All Result

Από Δευτέρα 19 Απριλίου  υποχρεωτικά τα selftests εργαζομένων στον ιδιωτικό τομέα

by Συντακτική Ομάδα
17/04/2021
in Αγρίνιο, Οικονομία
Reading Time: 1 min read
A A
0
Στο Αγρίνιο η εκπομπή “Από πέτρα και χρόνο”

 

Το ΔΣ του Εμπορικού Σύλλογο Αγρινίου σας ενημερώνει ότι, στο πλαίσιο των μέτρων που λαμβάνονται για την προστασία της δημόσιας υγείας επιστρατεύονται τα selftests για τον έλεγχο της διασποράς του κορωνοϊού στους χώρους εργασίας. Επεκτείνεται η χρήση αυτού του μέτρου σε μια σειρά δραστηριοτήτων του ιδιωτικού τομέα και συγκεκριμένα:

Σχετικά Άρθρα.

Τι λέει ο Εμπορικός Σύλλογος Αγρινίου για το φορολογικό νομοσχέδιο

Ανακοίνωση Γενικής Συνέλευσης Εμπορικού Συλλόγου Αγρινίου

Το ωράριο του ΕΣ Αγρινίου

Αύριο η Γενική Συνέλευση του Εμπορικού Συλλόγου Αγρινίου

– Λιανεμπόριο (συμπεριλαμβανομένων των σουπερμάρκετ και των καταστημάτων πώλησης τροφίμων και ποτών)

– Εστίαση

– Μεταφορές (χερσαίες, θαλάσσιες, αεροπορικές κ.λπ.)

– Υπηρεσίες καθαρισμού

– Κομμωτήρια, κουρεία και κέντρα αισθητικής

– Υπηρεσίες τυχερών παιχνιδιών και στοιχημάτων

Για την άσκηση των δραστηριοτήτων αυτών, τα  self-tests  είναι υποχρεωτικά  για την προσέλευση των εργαζομένων στους χώρους εργασίας τους  και την παροχή εργασίας με φυσική παρουσία. Θα πρέπει δε να διενεργούνται μια φορά την εβδομάδα.

Το σύστημα θα λειτουργεί ως εξής:

1.Το Υπουργείο Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων θα στείλει στην ΗΔΙΚΑ τα ΑΜΚΑ των εργαζομένων που απασχολούνται σε επιχειρήσεις-εργοδότες στους προαναφερθέντες κλάδους, όπως αυτά είναι καταχωρημένα στο ΠΣ ΕΡΓΑΝΗ.

2.Κάθε εβδομάδα το Υπουργείο θα επικαιροποιεί τα στοιχεία των εργαζομένων  στέλνοντας στην ΗΔΙΚΑ τις όποιες μεταβολές, δηλαδή νέες προσλήψεις, λύσεις ή λήξεις συμβάσεων εργασίας κλπ.

3.Οι εργαζόμενοι στις δραστηριότητες που αναφέρθηκαν υπάγονται στο μέτρο των υποχρεωτικών selftest. Αυτοί προμηθεύονται τα τεστ δωρεάν από το φαρμακείο, με χρήση του ΑΜΚΑ τους. Αν για κάποιο λόγο ο εργαζόμενος επιλέξει αντί για selftest να κάνει rapid ή μοριακό τεστ (με δαπάνη δική του ή του εργοδότη του) έχει αυτή τη δυνατότητα.  Ο εργαζόμενος δηλώνει το αποτέλεσμα του τεστ στο ΠΣ ΕΡΓΑΝΗ, με την ακόλουθη διαδικασία:

4.Οι εργαζόμενοι θα μπαίνουν στην ηλεκτρονική πλατφόρμα self-testing.gov.gr και θα επιλέγουν «Δήλωση Αποτελέσματος selftest για εργαζόμενο». Στη συνέχεια θα μεταφέρονται στην πλατφόρμα supportemployees.gov.gr και στη «Δήλωση Αποτελεσμάτων COVID-19 tests» στο ΠΣ ΕΡΓΑΝΗ. Εκεί υποβάλλουν το αποτέλεσμα του ελέγχου του τεστ με τη συμπλήρωση του ειδικού εντύπου «Υπεύθυνη Δήλωση εργαζομένων καταγραφής αποτελέσματος COVID-19».

5.Αν το αποτέλεσμα του selftest είναι αρνητικό, εννοείται ότι ο εργαζόμενος προσέρχεται κανονικά στην εργασία του.

6.Αν το αποτέλεσμα του selftest είναι θετικό, ο εργαζόμενος θα πρέπει εντός 24 ωρών να κάνει επαναληπτικό έλεγχο, είτε σε δωρεάν δημόσια δομή (μεταξύ αυτών που είναι αναρτημένες στην πλατφόρμα self-testing.gov.gr), είτε σε ιδιωτική δομή της επιλογής του (με επιβάρυνση δική του ή του εργοδότη του). Μέχρι να βγει το αποτέλεσμα του δεύτερου ελέγχου, ο εργαζόμενος μένει στο σπίτι σε  καραντίνα.

7.Αν το αποτέλεσμα του δεύτερου επαναληπτικού ελέγχου είναι θετικό, εκδίδεται βεβαίωση που αποτελεί δικαιολογητικό για να μπει ο  εργαζόμενος σε καραντίνα σύμφωνα με το πρωτόκολλο του ΕΟΔΥ.

8.Αν το αποτέλεσμα του δεύτερου ελέγχου βγει αρνητικό, πάλι εκδίδεται σχετική βεβαίωση και ο εργαζόμενος πρέπει να προσέλθει στην εργασία του.

9.Το αποτέλεσμα του επαναληπτικού ελέγχου δηλώνεται υποχρεωτικά στην Πλατφόρμα Δήλωσης Αποτελεσμάτων COVID-19 tests, με τη συμπλήρωση του ειδικού εντύπου «Υπεύθυνη Δήλωση εργαζομένων καταγραφής αποτελέσματος COVID-19 έπειτα από θετικό αποτέλεσμα selftest.

10.Οι εργοδότες είναι υποχρεωμένοι να ενημερώσουν τους εργαζομένους τους για την υποχρέωσή τους να κάνουν self-test και τις συνέπειες που θα επέλθουν αν δεν τηρηθεί η υποχρέωση.

11.Σημειώνεται ότι μέσω της πλατφόρμας της ΗΔΙΚΑ θα ενημερώνονται και οι φαρμακοποιοί για το ποιοι εργαζόμενοι είναι δικαιούχοι των selftest.

Οδηγίες για τον ΕΡΓΟΔΟΤΗ

☑Εάν ο εργαζόμενος προσέλθει για να εργαστεί χωρίς να έχει δηλώσει το αποτέλεσμα του selftest ο εργοδότης υποχρεούται να μη αποδεχθεί την παροχή της εργασίας και απαλλάσσεται από την υποχρέωση καταβολής αποδοχών, έως ότου ο εργαζόμενος συμμορφωθεί με τις υποχρεώσεις του.

☑Εάν ο εργοδότης δεν τηρήσει την υποχρέωση ενημέρωσης των εργαζομένων του με κάθε πρόσφορο μέσο (ηλεκτρονικό ταχυδρομείο, ηλεκτρονικό μήνυμα, ανακοίνωση κλπ.) για τα υποχρεωτικά self-test, του επιβάλλεται από το ΣΕΠΕ πρόστιμο 300 ευρώ.

☑Εάν σε έλεγχο του ΣΕΠΕ βρεθεί εργοδότης που απασχολεί εργαζόμενο ο οποίος δεν έχει δηλώσει αποτέλεσμα selftest, του επιβάλλεται πρόστιμο 500 ευρώ ανά εργαζόμενο.

☑Αν βρεθεί εργοδότης που απασχολεί εργαζόμενο με θετικό selftest (είτε στον πρώτο, είτε στον επαναληπτικό έλεγχο), του επιβάλλεται πρόστιμο 1500 ευρώ ανά εργαζόμενο.

Η δωρεάν διανομή των selftests από τα φαρμακεία ξεκινά τη Δευτέρα 19 Απριλίου, για την πρώτη εβδομάδα εφαρμογής του μέτρου, οι δηλώσεις των αποτελεσμάτων του τεστ μπορούν να γίνονται οποιαδήποτε στιγμή  από τη Δευτέρα 19  μέχρι και την Κυριακή 25 Απριλίου.

 

Tags: Self testεμπορικός σύλλογος Αγρινίου
Συντακτική Ομάδα

Συντακτική Ομάδα

Η συντακτική ομάδα του AgrinioNet.gr δεσμεύεται να παρέχει έγκυρη, έγκαιρη και αξιόπιστη ενημέρωση για όλα τα θέματα που αφορούν την τοπική και εθνική επικαιρότητα. Με επαγγελματισμό και αφοσίωση, καταγράφουμε τις εξελίξεις, αναλύουμε τα γεγονότα και φέρνουμε στο προσκήνιο θέματα που ενδιαφέρουν τους αναγνώστες μας. Στόχος μας είναι η αντικειμενική πληροφόρηση και η ουσιαστική κάλυψη των ειδήσεων με υπευθυνότητα και σεβασμό στην αλήθεια.

Διαβάστε ακόμα.

Εξαρθρώθηκε σπείρα 29 ατόμων που εξαπατούσε επιχειρηματίες και στην Αιτωλ/νια
Δυτική Ελλάδα

35,7 εκατ. ευρώ σε 981 νέους γεωργούς της Δυτικής Ελλάδας

Χρηματοδότηση συνολικού ύψους 35,7 εκατ. ευρώ εξασφαλίζουν 981 νέοι γεωργοί στην Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας, στο...

by Συντακτική Ομάδα
22/09/2026, 22:54
Επαφές της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας και της ΠΕΔ στο Γενικό Προξενείο της Ελλάδας στη Σαγκάη
Δυτική Ελλάδα

Επαφές της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας και της ΠΕΔ στο Γενικό Προξενείο της Ελλάδας στη Σαγκάη

    Με επικεφαλής τον Περιφερειάρχη Νεκτάριο Φαρμάκη και τη συμμετοχή Δημάρχων, η αποστολή θέτει...

by Συντακτική Ομάδα
22/09/2026, 22:44
Στο Αγρίνιο ο Κώστας Τσουκαλάς του ΠΑΣΟΚ για «κόκκινα» δάνεια και ακρίβεια
Αγρίνιο

Στο Αγρίνιο ο Κώστας Τσουκαλάς του ΠΑΣΟΚ για «κόκκινα» δάνεια και ακρίβεια

Στο Αγρίνιο θα βρεθεί την Παρασκευή 25 Σεπτεμβρίου ο Εκπρόσωπος Τύπου και μέλος του Πολιτικού...

by Συντακτική Ομάδα
22/09/2026, 22:31
Κοκκινοπύλια: «Φοβάμαι να κατέβω στην πόλη» – Νέα κραυγή αγωνίας των κατοίκων
On Camera

Κοκκινοπύλια: «Φοβάμαι να κατέβω στην πόλη» – Νέα κραυγή αγωνίας των κατοίκων

  Η έντονη βροχόπτωση που σημειώθηκε σήμερα ανέδειξε για ακόμη μία φορά τα προβλήματα που...

by Συντακτική Ομάδα
22/09/2026, 21:55
Αγρίνιο: Νέο περιστατικό με μπάρα στον πεζόδρομο της Ι. Σταΐκου – Αγροτικό υπέστη σοβαρές ζημιές
Αγρίνιο

Αγρίνιο: Νέο περιστατικό με μπάρα στον πεζόδρομο της Ι. Σταΐκου – Αγροτικό υπέστη σοβαρές ζημιές

  Σύμφωνα με πληροφορίες του AgrinioNet.gr, αγροτικό όχημα που είχε δικαίωμα πρόσβασης στον πεζόδρομο, προκειμένου...

by Συντακτική Ομάδα
21/09/2026, 15:12
ΕΛ.Α.Σ.: Τα 11 πρόσωπα που αναλαμβάνουν ρόλο στην Αιτωλοακαρνανία – Συντονιστής ο Γρηγόρης Τσαπαρέλης
Αγρίνιο

«Έρχεται ο Τσίπρας στην Αιτωλοακαρνανία – Οι νέοι συντονιστές, τα πρόσωπα της Αυτοδιοίκησης και οι επόμενες κινήσεις της ΕΛ.Α.Σ.»

Η πρώτη φάση της οργανωτικής συγκρότησης της Ελληνικής Αριστερής Συμπαράταξης (ΕΛ.Α.Σ.) στην Αιτωλοακαρνανία ολοκληρώθηκε με...

by Συντακτική Ομάδα
21/09/2026, 14:31
Τεχνική Εταιρεία A4B

RSS Sara & Mara | Blog

  • Από τον ΟΠΕΚΕΠΕ… στο δημαρχείο με μια τροπολογία; sara-mara
  • Όνειρα θερινής νυκτός, κοστούμια και… κατραπακιές sara-mara
  • «Ο Δήμος πάει κατά διαόλου»; Ο Παπαναστασίου συγκαλεί τη δημοτική ομάδα και προαναγγέλλει ανασχηματισμό sara-mara
  • Αμάν, αμάν, ψήφους δεν παίρνεις ... παραπάν... sara-mara
  • ΔΕΥΑ Αγρινίου: Απ’ έξω βιτρίνα, από μέσα… εγκατάλειψη με 2.500 ευρώ τον μήνα! sara-mara
  • Η έδρα πάνω απ’ όλα! sara-mara

agrinionet .gr

Αγρίνιο

Τοπικά Νέα

Δυτική Ελλάδα

Ελλάδα

Πολιτική

Παραπολιτική

Coloured Stories

Ροή Ειδήσεων

 

Οικονομία

Υγεία

Πολιτισμός

 

Συνεντεύξεις

Info

Ταυτότητα

Πολιτική Απορρήτου

Πολιτική Cookies

Όροι Χρήσης

 

Επικοινωνία

....

Web Design & Development

© 2025 Agrinionet

Το σύνολο του περιεχομένου και των υπηρεσιών του agrinionet.gr διατίθεται στους επισκέπτες αυστηρά για προσωπική χρήση. Απαγορεύεται η χρήση ή επανεκπομπή του, σε οποιοδήποτε μέσο, μετά ή άνευ επεξεργασίας, χωρίς γραπτή άδεια του εκδότη.

agrinionet .gr

Αγρίνιο

Τοπικά Νέα

Δυτική Ελλάδα

Ελλάδα

Πολιτική

Παραπολιτική

Coloured Stories

Ροή Ειδήσεων

 

Οικονομία

Υγεία

Πολιτισμός

 

Συνεντεύξεις

Info

Ταυτότητα

Πολιτική Απορρήτου

Πολιτική Cookies

Όροι Χρήσης

 

Επικοινωνία

....

Web Design & Development

© 2024 Agrinionet

Το σύνολο του περιεχομένου και των υπηρεσιών του agrinionet.gr διατίθεται στους επισκέπτες αυστηρά για προσωπική χρήση. Απαγορεύεται η χρήση ή επανεκπομπή του, σε οποιοδήποτε μέσο, μετά ή άνευ επεξεργασίας, χωρίς γραπτή άδεια του εκδότη.

No Result
View All Result
  • Αγρίνιο
  • Τοπικά Νέα
    • Αγρίνιο
    • Άκτιο Βόνιτσας
    • Αμφιλοχία
    • Θέρμο
    • Μεσολόγγι
    • Ναύπακτος
    • Ξηρόμερο
  • Δυτική Ελλάδα
  • Ελλάδα
  • Πολιτική
  • Παραπολιτική
  • Coloured Stories
  • Οικονομία
  • Υγεία
  • Πολιτισμός
    • Εκδηλώσεις
    • Θέατρο
    • Σινεμά

© 2024 Agrinionet.gr. Όλα τα δικαιώματα διατηρούνται.