• Ακούστε τώρα | KosmosFM
  • Sara & Mara | Blog
Κυριακή, 11 Μαΐου, 2025
agrinionet.gr
Κανένα αποτέλεσμα
Προβολή όλων των αποτελεσμάτων
  • Αγρίνιο
  • Τοπικά Νέα
  • Δυτική Ελλάδα
  • Ελλάδα
  • Πολιτική
  • Παραπολιτική
  • Coloured Stories
  • Οικονομία
  • Υγεία
  • Πολιτισμός
agrinionet.gr
  • Αγρίνιο
  • Τοπικά Νέα
  • Δυτική Ελλάδα
  • Ελλάδα
  • Πολιτική
  • Παραπολιτική
  • Coloured Stories
  • Οικονομία
  • Υγεία
  • Πολιτισμός
Κανένα αποτέλεσμα
Προβολή όλων των αποτελεσμάτων
agrinionet.gr
Κανένα αποτέλεσμα
Προβολή όλων των αποτελεσμάτων

Δέκα μέτρα 3,3 δισ ευρώ για εργαζόμενους και επιχειρήσεις που πλήττονται από την πανδημία (VIDEO)

από Συντακτική Ομάδα
05/11/2020
σε Οικονομία
Χρόνος ανάγνωσης: 1 ′
A A
0
Δέκα μέτρα 3,3 δισ ευρώ για εργαζόμενους και επιχειρήσεις που πλήττονται από την πανδημία (VIDEO)
Share on FacebookShare on Twitter

Τα μέτρα στήριξης της οικονομίας για το διάστημα του lockdown των επόμενων τριών εβδομάδων ανακοίνωσε ο υπουργός Οικονομικών. Ποιοι θα πάρουν επίδομα 534 ευρώ και ποιοι 800 ευρώ. Και πάλι σε ισχύ η μείωση ενοικίου 40% για επιχειρήσεις και πρώτη κατοικία. Μέτρα στήριξης και για τους ιδιοκτήτες.

Τον τρόπο με τον οποίο η κυβέρνηση τα στηρίξει την οικονομία με αφορμή την απόφαση για ολικό lockdown από το Σάββατο 7 Νοεμβρίου 2020 περιέγραψε στα μέτρα που ανακοίνωσε ο υπουργός Οικονομικών, Χρήστος Σταϊκούρας.

Σχετικά Άρθρα.

Ενημέρωση για το Πρόγραμμα «Προσωπικός Βοηθός για Άτομα με Αναπηρία» στον Δήμο Ιερής Πόλης Μεσολογγίου

Στο πλευρό των εργαζομένων της ΔΟΥ Μεσολογγίου ο Δήμος Ιερής Πόλης Μεσολογγίου

ΚΚΕ: Να στελεχωθούν πλήρως οι υπηρεσίες της ΑΑΔΕ με μόνιμο προσωπικό και να μην προχωρήσει η κεντρικοποίηση τους. 

Αγιολογική Σύναξη για Άγιο Εφραίμ Κατουνακιώτη

Ο κ. Σταϊκούρας είπε ξεκινώντας ότι ενεργοποιούνται τα ταμειακά διαθέσιμα της χώρας που ανέρχονται στα 37,5 δις ευρώ. Οι παρεμβάσεις αφορούν εργαζόμενους, ανέργους, ελεύθερους επαγγελματίες, αυτοαπασχολούμενους δανειολήπτες και ιδιοκτήτες ακινήτων.

Ανακοίνωσε αναλυτικά: 

1ον. Οι εργαζόμενοι επιχειρήσεων-εργοδοτών, ανά την επικράτεια, που πλήττονται σύμφωνα με τη διευρυμένη λίστα ΚΑΔ Απριλίου, δύνανται να τεθούν σε προσωρινή αναστολή σύμβασης εργασίας. Συνεπώς, είναι δικαιούχοι αποζημίωσης ειδικού σκοπού, αναλογικά με το διάστημα που τίθενται σε αναστολή. Για το ανωτέρω χρονικό διάστημα, καλύπτονται από τον Κρατικό Προϋπολογισμό, αναλογικά, και όλες οι ασφαλιστικές εισφορές, υπολογιζόμενες επί του ονομαστικού μισθού. Το κόστος του μέτρου υπολογίζεται, με βάση τα νέα δεδομένα, στα 675 εκατ. ευρώ,  μόνο για το μήνα Νοέμβριο.

Σήμερα, εκτός της επέκτασης του μέτρου, ανακοινώνουμε και μία πρόσθετη πολιτική επιλογή οικονομικής ενίσχυσης των εργαζομένων, ενόψει των εορτών: 

Οι εργαζόμενοι των επιχειρήσεων μέχρι και χθες, 4 Νοεμβρίου 2020, που τίθενται σε αναστολή κατά τον μήνα Νοέμβριο, θα λάβουν, εντός Δεκεμβρίου, αντί για 534 ευρώ, 800 ευρώ, υπολογιζόμενο αναλογικά για τις ημέρες που τέθηκαν σε αναστολή. Η εφάπαξ αυτή οικονομική ενίσχυση στους εργαζόμενους είναι επιπλέον της κάλυψης του δώρου Χριστουγέννων, όπως ήδη έχει εξαγγελθεί και θα εφαρμοστεί. Το κόστος υπολογίζεται στα 215 εκατ. ευρώ.

2ον. Για τις επιχειρήσεις που αναστέλλεται η λειτουργία τους με εντολή δημόσιας αρχής, στις οποίες περιλαμβάνεται πλέον το λιανεμπόριο και άλλες δραστηριότητες, παρέχεται δυνατότητα αναστολής καταβολής του ΦΠΑ, πληρωτέου τον μήνα Νοέμβριο, μέχρι τις 30 Απριλίου 2021.

Η εν λόγω οφειλή θα αποπληρωθεί σε 12 δόσεις με μηδενικό επιτόκιο, ή 24 δόσεις με επιτόκιο 2,5%, από τον Μάιο του 2021 και έπειτα. Το κόστος υπολογίζεται στα 230 εκατ. ευρώ.

3ον. Για τις επιχειρήσεις που αναστέλλεται η λειτουργία τους με εντολή δημόσιας αρχής, στις οποίες περιλαμβάνεται πλέον το λιανεμπόριο και άλλες δραστηριότητες, δίνεται η δυνατότητα αναστολής πληρωμής των δόσεων ρυθμισμένων φορολογικών και ασφαλιστικών οφειλών, πληρωτέων τον μήνα Νοέμβριο.

Η αποπληρωμή τους μετατίθεται σε αντίστοιχες δόσεις, στο τέλος τις ισχύουσας ρύθμισης. Το κόστος υπολογίζεται στα 66 εκατ. ευρώ. Υπενθυμίζεται ότι για όλες τις πληττόμενες επιχειρήσεις ισχύουν οι ρυθμίσεις που πρόσφατα ψηφίσαμε στη Βουλή, και καλύπτουν τους προηγούμενους μήνες.

4ον. Για τους εργαζόμενους που η σύμβαση εργασίας τους τίθεται σε αναστολή, ανά την επικράτεια, δίνεται η δυνατότητα αναστολής πληρωμής των δόσεων ρυθμισμένων φορολογικών οφειλών, πληρωτέων τον μήνα Νοέμβριο. Η αποπληρωμή τους μετατίθεται σε αντίστοιχες δόσεις, στο τέλος τις ισχύουσας ρύθμισης. Το κόστος υπολογίζεται στα 27 εκατ. ευρώ.

5ον. Συνεχίζεται η αναστολή πληρωμής δόσεων τραπεζικών δανείων, με βάση τη διευρυμένη λίστα ΚΑΔ Απριλίου, σε συνεννόηση με την Ελληνική Ένωση Τραπεζών, έως το τέλος του έτους.

6ον. Επεκτείνονται όλα τα επιδόματα ανεργίας που έληξαν και λήγουν τους μήνες Σεπτέμβριο, Οκτώβριο, Νοέμβριο και Δεκέμβριο, κατά 2 μήνες. Το κόστος υπολογίζεται στα 308 εκατ. ευρώ.

7ον. Χορηγείται νέα εφάπαξ οικονομική ενίσχυση, ύψους 400 ευρώ, σε μη επιδοτούμενους μακροχρόνια ανέργους, κατ’ αναλογία της ενίσχυσης του Απριλίου.

Το συγκεκριμένο μέτρο πολιτικής αφορά σε περίπου 130.000 άνεργους συμπατριώτες μας, που απέκτησαν την ιδιότητα του μακροχρόνια ανέργου μετά την 1η Μαρτίου 2020. Το κόστος υπολογίζεται στα 50 εκατ. ευρώ.

8ον. Όλες οι επιχειρήσεις που πλήττονται σύμφωνα με τη διευρυμένη λίστα ΚΑΔ Απριλίου, πλέον ανά την επικράτεια, δικαιούνται υποχρεωτική μείωση ενοικίου κατά 40% στα επαγγελματικά τους ακίνητα.

Το ίδιο ισχύει και για την κύρια κατοικία των εργαζομένων που τίθενται σε αναστολή σύμβασης εργασίας, αλλά και για τη φοιτητική κατοικία των τέκνων τους, ανά την επικράτεια.

Επιπλέον όμως, από τον μήνα Νοέμβριο, για τους ιδιοκτήτες που εκμισθώνουν ακίνητα, το 1/2 της ζημίας τους δεν θα συμψηφίζεται με τις φορολογικές τους υποχρεώσεις, όπως προβλέπεται μέχρι σήμερα, αλλά θα καταβάλλεται άμεσα στους δικαιούχους, και θα πιστώνεται απευθείας στους τραπεζικούς τους λογαριασμούς. Το κόστος υπολογίζεται στα 30 εκατ. ευρώ.

9ον. Διευρύνεται η λίστα των επιχειρήσεων που έχουν δικαίωμα συμμετοχής στην Επιστρεπτέα Προκαταβολή 4.

Οι επιχειρήσεις που κλείνουν με κρατική εντολή, δικαιούνται να συμμετάσχουν στο χρηματοδοτικό σχήμα, ανεξαρτήτως πτώσης τζίρου τους, ενώ λαμβάνουν κατ’ ελάχιστο 2.000 ευρώ.

Σημειώνεται ότι ισχύουν όλα όσα έχουν εξαγγελθεί το Σάββατο, αναφορικά τόσο με τη μη επιστροφή του 50% της ενίσχυσης, όσο και με το δικαίωμα συμμετοχής όλων των ατομικών επιχειρήσεων, καθώς και των νέων επιχειρήσεων.

Το κόστος της ενισχυμένης Επιστρεπτέας Προκαταβολής 4 υπολογίζεται στο 1 δισ. ευρώ.

Και της Επιστρεπτέας Προκαταβολής 5 στα 700 εκατ. ευρώ.

10ον. Επεξεργαζόμαστε, και σύντομα θα ανακοινώσουμε, νέο σχέδιο για την παράταση πληρωμής των επιταγών.

Δείτε όλα τα μέτρα που ανακοίνωσε ο Χρήστος Σταϊκούρας

Συντακτική Ομάδα

Συντακτική Ομάδα

Η συντακτική ομάδα του AgrinioNet.gr δεσμεύεται να παρέχει έγκυρη, έγκαιρη και αξιόπιστη ενημέρωση για όλα τα θέματα που αφορούν την τοπική και εθνική επικαιρότητα. Με επαγγελματισμό και αφοσίωση, καταγράφουμε τις εξελίξεις, αναλύουμε τα γεγονότα και φέρνουμε στο προσκήνιο θέματα που ενδιαφέρουν τους αναγνώστες μας. Στόχος μας είναι η αντικειμενική πληροφόρηση και η ουσιαστική κάλυψη των ειδήσεων με υπευθυνότητα και σεβασμό στην αλήθεια.

Διαβάστε ακόμα.

Στο πλευρό των εργαζομένων της ΔΟΥ Μεσολογγίου ο Δήμος Ιερής Πόλης Μεσολογγίου
Αγρίνιο

Στο πλευρό των εργαζομένων της ΔΟΥ Μεσολογγίου ο Δήμος Ιερής Πόλης Μεσολογγίου

Ο Δήμος Ιερής Πόλης Μεσολογγίου στέκεται στο πλευρό των εργαζομένων της Δημόσιας Οικονομικής Υπηρεσίας Μεσολογγίου,...

από Συντακτική Ομάδα
10/05/2025, 19:22
Ερώτηση για την Υπολειτουργία των Δημοσίων Οικονομικών Υπηρεσιών στο Αγρίνιο
Οικονομία

ΚΚΕ: Να στελεχωθούν πλήρως οι υπηρεσίες της ΑΑΔΕ με μόνιμο προσωπικό και να μην προχωρήσει η κεντρικοποίηση τους. 

Το προηγούμενο διάστημα έγιναν δραματικές αλλαγές στη δομή των φορολογικών υπηρεσιών στα μεγάλα αστικά κέντρα...

από Συντακτική Ομάδα
10/05/2025, 19:18
Ν. Φαρμάκης: «Ας είναι το φετινό Πάσχα μια αφετηρία για νέα ξεκινήματα και δημιουργικές πορείες για όλους»
Δυτική Ελλάδα

Νέα πρόσκληση 20 εκατομμυρίων ευρώ για εκσυγχρονισμού και κατασκευής θερμοκηπίων στην Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας 

Η Διεύθυνση Αγροτικής Οικονομίας της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας γνωστοποιεί την έκδοση της Πρόσκλησης για την...

από Συντακτική Ομάδα
10/05/2025, 12:58
Καταβολή αποζημιώσεων από τον ΕΛΓΑ
Οικονομία

ΕΛΓΑ: Υποβολή αιτήσεων αποζημίωσης για την απώλεια φυτικού κεφαλαίου

Εν αναμονή έκδοσης Κοινής Υπουργικής Απόφασης, με την οποία θα καθορίζονται οι όροι και οι...

από Συντακτική Ομάδα
09/05/2025, 14:29
Αγρίνιο: Κινητοποίηση εργαζομένων στη ΔΟΥ Αγρινίου. Φόβοι για κλείσιμο των ΔΟΥ. Κλείνουν την ΔΟΥ Μεσ/γγίου και την μεταφέρουν στην Πάτρα;
Αγρίνιο

Αγρίνιο: Κινητοποίηση εργαζομένων στη ΔΟΥ Αγρινίου. Φόβοι για κλείσιμο των ΔΟΥ. Κλείνουν την ΔΟΥ Μεσ/γγίου και την μεταφέρουν στην Πάτρα;

Η ΑΑΔΕ έχει εκφράσει εδώ και αρκετό καιρό την βούληση της να καταργηθούν περιφερειακές ΔΥΟ...

από Συντακτική Ομάδα
08/05/2025, 14:27
Μίλτος Ζαμπάρας: Πάνω από μισό εκατομμύριο συνταξιούχοι εκτός του επιδόματος που εξάγγειλε ο Πρωθυπουργός
Οικονομία

Μίλτος Ζαμπάρας: Πάνω από μισό εκατομμύριο συνταξιούχοι εκτός του επιδόματος που εξάγγειλε ο Πρωθυπουργός

            Ερώτηση προς τους Υπουργούς Εργασίας και Οικονομικών κατέθεσε ο Βουλευτής Αιτωλοακαρνανίας και Αναπληρωτής Κοινοβουλευτικός...

από Συντακτική Ομάδα
02/05/2025, 09:39

Αφήστε μια απάντηση Ακύρωση απάντησης

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Τεχνική Εταιρεία A4B

RSS Sara & Mara | Blog

  • Σκαλί … σκαλί το μεροκάματο. Από τα σκαλιά της εκκλησίας στα σκαλιά του Δικαστικού Μεγάρου. sara-mara
  • Νοσοκομείο: Γραμματίκας – Σερασκέρης και στο βάθος Κουταλιανός για την θέση του διοικητή sara-mara
  • Τι άλλο "εξάγει" η Λευκάδα; sara-mara
  • Τα πίσω διαμερίσματα της δεξιάς πολυκατοικίας και οι υποψήφιοι ... sara-mara
  • Θέρμο: από τα 4 στα 10 ευρώ στο εισιτήριο στο Αρχαιολογικό Μουσείο. Αυξήσεις έως και 70% σε αρχαιολογικούς χώρους. Τι λέει ο δήμαρχος Θέρμου sara-mara
  • Τι κι αν δεν έρθει ο Ανδρουλάκης στο Μεσολόγγι... sara-mara

agrinionet .gr

Αγρίνιο

Τοπικά Νέα

Δυτική Ελλάδα

Ελλάδα

Πολιτική

Παραπολιτική

Coloured Stories

Ροή Ειδήσεων

 

Οικονομία

Υγεία

Πολιτισμός

 

Συνεντεύξεις

Info

Ταυτότητα

Πολιτική Απορρήτου

Πολιτική Cookies

Όροι Χρήσης

 

Επικοινωνία

....

Web Design & Development

© 2025 Agrinionet

Το σύνολο του περιεχομένου και των υπηρεσιών του agrinionet.gr διατίθεται στους επισκέπτες αυστηρά για προσωπική χρήση. Απαγορεύεται η χρήση ή επανεκπομπή του, σε οποιοδήποτε μέσο, μετά ή άνευ επεξεργασίας, χωρίς γραπτή άδεια του εκδότη.

agrinionet .gr

Αγρίνιο

Τοπικά Νέα

Δυτική Ελλάδα

Ελλάδα

Πολιτική

Παραπολιτική

Coloured Stories

Ροή Ειδήσεων

 

Οικονομία

Υγεία

Πολιτισμός

 

Συνεντεύξεις

Info

Ταυτότητα

Πολιτική Απορρήτου

Πολιτική Cookies

Όροι Χρήσης

 

Επικοινωνία

....

Web Design & Development

© 2024 Agrinionet

Το σύνολο του περιεχομένου και των υπηρεσιών του agrinionet.gr διατίθεται στους επισκέπτες αυστηρά για προσωπική χρήση. Απαγορεύεται η χρήση ή επανεκπομπή του, σε οποιοδήποτε μέσο, μετά ή άνευ επεξεργασίας, χωρίς γραπτή άδεια του εκδότη.

Welcome Back!

Login to your account below

Forgotten Password?

Retrieve your password

Please enter your username or email address to reset your password.

Log In
Κανένα αποτέλεσμα
Προβολή όλων των αποτελεσμάτων
  • Αγρίνιο
  • Τοπικά Νέα
    • Αγρίνιο
    • Άκτιο Βόνιτσας
    • Αμφιλοχία
    • Θέρμο
    • Μεσολόγγι
    • Ναύπακτος
    • Ξηρόμερο
  • Δυτική Ελλάδα
  • Ελλάδα
  • Πολιτική
  • Παραπολιτική
  • Coloured Stories
  • Οικονομία
  • Υγεία
  • Πολιτισμός
    • Εκδηλώσεις
    • Θέατρο
    • Σινεμά

© 2024 Agrinionet.gr. Όλα τα δικαιώματα διατηρούνται.