• Ακούστε τώρα | KosmosFM
  • Sara & Mara | Blog
Σάββατο, 13 Δεκεμβρίου, 2025
agrinionet.gr
Κανένα αποτέλεσμα
Προβολή όλων των αποτελεσμάτων
  • Αγρίνιο
  • Τοπικά Νέα
  • Δυτική Ελλάδα
  • Ελλάδα
  • Πολιτική
  • Παραπολιτική
  • Coloured Stories
  • Οικονομία
  • Υγεία
  • Πολιτισμός
agrinionet.gr
  • Αγρίνιο
  • Τοπικά Νέα
  • Δυτική Ελλάδα
  • Ελλάδα
  • Πολιτική
  • Παραπολιτική
  • Coloured Stories
  • Οικονομία
  • Υγεία
  • Πολιτισμός
Κανένα αποτέλεσμα
Προβολή όλων των αποτελεσμάτων
agrinionet.gr
Κανένα αποτέλεσμα
Προβολή όλων των αποτελεσμάτων

Δικαίωμα στην Πρόοδο: Πραγματική Στήριξη στις Μικρομεσαίες Επιχειρήσεις και τους Αυτοαπασχολούμενους

από Συντακτική Ομάδα
15/12/2020
σε Δυτική Ελλάδα, Οικονομία
Χρόνος ανάγνωσης: 1 ′
A A
0
Μήνυμα του Περιφερειάρχη Απόστολου Κατσιφάρα με αφορμή   την ανακοίνωση των αποτελεσμάτων των Πανελλαδικών Εξετάσεων
Share on FacebookShare on Twitter

Την υλοποίηση πολιτικών για την πραγματική στήριξη των μικρομεσαίων επιχειρήσεων και αυτοαπασχολούμενων φέρνει στο Περιφερειακό Συμβούλιο η παράταξη Δυτική Ελλάδα Δικαίωμα στην Πρόοδο.

Με εισήγηση που υπογράφεται από τους εκλεγμένους συμβούλους της παράταξης, το Περιφερειακό Συμβούλιο καλείται άμεσα να αποφασίσει για την αλλαγή της φιλοσοφίας ασκούμενης πολιτικής από την πλευρά της Περιφερειακής αρχής, μέσω της άμεσης προκήρυξης νέου προγράμματος με δημόσια δαπάνη τουλάχιστον 20 εκατομμύρια ευρώ, όπου θα περιλαμβάνονται όλοι οι ΚΑΔ και επιχειρήσεις, οι οποίες με το τρέχον πρόγραμμα δεν μπόρεσαν να χρηματοδοτηθούν, όπως και αυτές που έχουν λίγο ή καθόλου προσωπικό, ελεύθερους επαγγελματίες, επιστήμονες κ.ο.κ, με παράλληλη μείωση των ορίων των δικαιούμενων ποσών ανά επιχείρηση έως 8 χιλιάδες ευρώ δίνοντας την δυνατότητα να επιχορηγηθούν όσο το δυνατόν περισσότεροι. Κατά αυτήν την έννοια προκύπτει πραγματική διεύρυνση των ωφελούμενων αλλά και γενναία αύξηση του υφιστάμενου προϋπολογισμού.

Σχετικά Άρθρα.

Σύνδεσμος Γεωπόνων Αιτωλοακαρνανίας: Στήριξη στον δίκαιο αγώνα των αγροτών στα μπλόκα

Δεύτερη Συνάντηση Σχολής Νέων Συζύγων και Γονέων της Ι.Μ. Αιτωλοακαρνανίας στο Αγρίνιο

Κυριάκος Πιερρακάκης: Η τιμή ανήκει στην Ελλάδα – Ομιλία για τον Προϋπολογισμό 2026

Το «Δέντρο της Αγάπης» στόλισε την Πλατεία Παναγόπουλου στο Αγρίνιο

Η Περιφερειακή αρχή οφείλει να κατανοήσει, έστω και τώρα, ότι σε κρίσιμες στιγμές όπως η τωρινή, η δαπάνη κάθε ευρώ πρέπει να γίνεται με τρόπο που να απαντά στις ανάγκες όσο το δυνατόν ευρύτερων κοινωνικών στρωμάτων και όχι μόνο τις μεσαίες και μεγάλες επιχειρήσεις.

Ακολουθεί το πλήρες κείμενο.

“Θέμα: «Εισαγωγή στην ημερήσια διάταξη, θέματος για την ενίσχυση των μικρομεσαίων επιχειρήσεων»

Κύριε Πρόεδρε,

Ο εμπορικός κόσμος, οι επαγγελματίες και οι μικρομεσαίες επιχειρήσεις της περιοχής μας βρίσκονται σε απόγνωση, μετά τις αποφάσεις της κυβέρνησης για τις “click-away’’ αγορές από τους πολίτες.

Μόλις το 17% του λιανικού εμπορίου διαθέτει e-shop, με αποτέλεσμα το συντριπτικό ποσοστό του τζίρου ως τις 31 Δεκεμβρίου (20 δις ευρώ) να καταλήξει στις αλυσίδες καταστημάτων, οι οποίες, καθόλου τυχαία, ξεκίνησαν επιθετική διαφημιστική καμπάνια.

Ο τζίρος των εορτών αποτελεί το 25% του ετήσιου τζίρου για τα καταστήματα του λιανεμπορίου, τα οποία είναι άγνωστο πότε θα ανοίξουν, ενώ έχουν ήδη υποστεί απώλεια τζίρου από το πρώτο lockdown. Η συνολική απώλεια τζίρου το 2020 στην αγορά υπολογίζεται σε 50-52 δις ευρώ.

Στην αρχική μορφή του προγράμματος, ενίσχυσης των μικρομεσαίων επιχειρήσεων, όπως προκηρύχθηκε από την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας, οι αυτοαπασχολούμενοι και οι επιχειρήσεις με προσωπικό λίγων ατόμων πρακτικά αποκλείονταν από τη χρηματοδότηση, αφού προκρίνονταν (λάμβαναν υψηλότερη βαθμολογία) οι επιχειρήσεις που απασχολούσαν πολλά άτομα.

Αυτή την αδικία διόρθωσαν κάποιες περιφέρειες όπως η Περιφέρεια Αττικής με την προσθήκη επιπλέον 50 εκατ. ευρώ αποκλειστικά για τους αυτοαπασχολούμενους και τις επιχειρήσεις με προσωπικό ως 9 άτομα, ώστε να λάβουν και αυτές κάποια ενίσχυση.

Μάλιστα, στους δικαιούχους συμπεριλήφθηκαν επιχειρήσεις όπως περίπτερα, ασφαλιστικοί σύμβουλοι, μεσιτικά γραφεία, έμποροι χονδρικής (τρόφιμα-ζαχαρώδη-κρέατα) που είχαν αποκλειστεί από την αρχική προκήρυξη.

Η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας, αντί να κινηθεί προς την ίδια κατεύθυνση και παρ’ όλες τις παροτρύνσεις από όλους μας, ώστε να ενισχύσει τους πόρους του προγράμματος αλλά και να διευρύνει τους ΚΑΔ, εξήγγειλε ότι θα αυξήσει κατά 10 εκατ. τον προϋπολογισμό του προγράμματος (πράγμα που δεν έχει γίνει ακόμη) χωρίς και πάλι να ασχοληθεί επί της ουσίας με το πραγματικό πρόβλημα, δηλαδή με τις πολύ μικρές επιχειρήσεις και τους αυτοαπασχολούμενους, αυτούς δηλαδή που δεν έχουν τη δυνατότητα οικονομικής στήριξης και κρίνεται αναγκαία, δεδομένου του δεύτερου κύματος της πανδημίας που διανύουμε και που αναμένεται δυστυχώς να συνεχιστεί.

Προέβλεψε όμως 6.000.000. ευρώ (!) για τη δημιουργία μηχανισμού “έγκαιρης προειδοποίησης’’ των επιχειρήσεων, μέσα σε ασφυκτικές προθεσμίες που δεν επέτρεψαν την υποβολή αρκετών προτάσεων.

Ο μηχανισμός “έγκαιρης προειδοποίησης’’ είναι ένα πολύ σημαντικό εργαλείο για την ενημέρωση επιχειρήσεων και την πρόληψη της αφερεγγυότητας και εισήχθη στην εσωτερική έννομη τάξη με τα άρθρα 1-4 του Ν.4738/2020 (207 Α’) “Ρύθμιση οφειλών και παροχή δεύτερης ευκαιρίας και άλλες διατάξεις’’, γνωστό ως πτωχευτικό νόμο. Σκοπός του μηχανισμού αυτού είναι η παροχή συμβουλών και σχεδίου αναδιάρθρωσης σε επιχειρήσεις που βρίσκονται λίγο πριν τη φάση της αφερεγγυότητας, ώστε να αντιδράσουν άμεσα και να διορθώσουν την κατάσταση. Παρά το ότι κανείς δε διαφωνεί για τη σημασία αυτού του μηχανισμού, τα 6.000.000 ευρώ θεωρούνται υπερβολικά πολλά για τα δεδομένα της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας, συγκρινόμενα με παρεμφερή προγράμματα που έχουν εφαρμοστεί σε άλλες περιφέρειες.

Ενώ λοιπόν η Περιφερειακή αρχή είχε την ευχέρεια να τροποποιήσει τους όρους του προγράμματος σε διάφορους τομείς, σύμφωνα με τις ανάγκες και τα δεδομένα της Περιφέρειάς μας, όχι μόνο δεν το έπραξε αλλά επέλεξε να σπεύσει για επικοινωνιακούς λόγους, προφανώς, να το γνωστοποιήσει άμεσα, με απώτερο σκοπό να πείσει ότι έκανε τη δουλειά της. Δυστυχώς το μόνο που κατάφερε ήταν να αποκλείσει τη συντριπτική πλειοψηφία των μικρομεσαίων επιχειρήσεων της περιοχής μας.

Για τους παραπάνω λόγους εκτιμούμε ότι το Περιφερειακό Συμβούλιο πρέπει να αναλάβει πρωτοβουλίες με στόχο την άμεση προκήρυξη νέου προγράμματος με δημόσια δαπάνη τουλάχιστον 20.000.000 ευρώ, όπου να περιλαμβάνονται όλοι οι ΚΑΔ και όσες επιχειρήσεις, οι οποίες με το τρέχον πρόγραμμα δεν μπόρεσαν να χρηματοδοτηθούν, όπως και αυτές που έχουν λίγο ή καθόλου προσωπικό, ελεύθερους επαγγελματίες, επιστήμονες κ.ο.κ, με παράλληλη να μείωση των ορίων των δικαιούμενων ποσών ανά επιχείρηση έως 8.000 ευρώ δίνοντας την δυνατότητα να επιχορηγηθούν όσο το δυνατόν περισσότεροι. Αυτή είναι στήριξη των μικρών και πολύ μικρών επιχειρήσεων στην περιοχή μας και όχι να μοιράζουμε 50.000 ευρώ σε λίγες επιχειρήσεις.

Κύριε Πρόεδρε,

Η παράταξή μας πάντα πίστευε και πιστεύει, ότι έχει ιδιαίτερη αξία οποιαδήποτε προσπάθεια απαντά στις ανάγκες της κοινωνίας σε συνεργασία με τους κοινωνικούς φορείς και όχι με προσπάθειες εντυπωσιασμού διότι αυτές είναι εφήμερες και πολλές φορές, όπως στη προκειμένη, στη λάθος κατεύθυνση.

Για τους προαναφερθέντες λόγους ζητάμε με βάση τον Κανονισμό Λειτουργίας του Π.Σ να εισαχθεί το θέμα στην ημερήσια διάταξη της επόμενης συνεδρίασης του Περιφερειακού Συμβουλίου.”

 

 

Συντακτική Ομάδα

Συντακτική Ομάδα

Η συντακτική ομάδα του AgrinioNet.gr δεσμεύεται να παρέχει έγκυρη, έγκαιρη και αξιόπιστη ενημέρωση για όλα τα θέματα που αφορούν την τοπική και εθνική επικαιρότητα. Με επαγγελματισμό και αφοσίωση, καταγράφουμε τις εξελίξεις, αναλύουμε τα γεγονότα και φέρνουμε στο προσκήνιο θέματα που ενδιαφέρουν τους αναγνώστες μας. Στόχος μας είναι η αντικειμενική πληροφόρηση και η ουσιαστική κάλυψη των ειδήσεων με υπευθυνότητα και σεβασμό στην αλήθεια.

Διαβάστε ακόμα.

Σύνδεσμος Γεωπόνων Αιτωλοακαρνανίας: Στήριξη στον δίκαιο αγώνα των αγροτών στα μπλόκα
Διάφορα

Σύνδεσμος Γεωπόνων Αιτωλοακαρνανίας: Στήριξη στον δίκαιο αγώνα των αγροτών στα μπλόκα

Ο Σύνδεσμος Γεωπόνων Νομού Αιτωλίας και Ακαρνανίας εκφράζει την αμέριστη συμπαράστασή του στους αγρότες που...

από Συντακτική Ομάδα
13/12/2025, 02:44
Δεύτερη Συνάντηση Σχολής Νέων Συζύγων και Γονέων της Ι.Μ. Αιτωλοακαρνανίας στο Αγρίνιο
Αγρίνιο

Δεύτερη Συνάντηση Σχολής Νέων Συζύγων και Γονέων της Ι.Μ. Αιτωλοακαρνανίας στο Αγρίνιο

Ο ιερός θεσμός της οικογενείας αποτελεί έναν από τους βασικότερους πυλώνες ευημερίας και προόδου της...

από Συντακτική Ομάδα
13/12/2025, 02:37
Κυριάκος Πιερρακάκης: Η τιμή ανήκει στην Ελλάδα – Ομιλία για τον Προϋπολογισμό 2026
Διάφορα

Κυριάκος Πιερρακάκης: Η τιμή ανήκει στην Ελλάδα – Ομιλία για τον Προϋπολογισμό 2026

Ομιλία Προέδρου Eurogroup και  Υπουργού Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών Κυριάκου Πιερρακάκη επί του σχεδίου νόμου:...

από Συντακτική Ομάδα
13/12/2025, 02:30
Το «Δέντρο της Αγάπης» στόλισε την Πλατεία Παναγόπουλου στο Αγρίνιο
Αγρίνιο

Το «Δέντρο της Αγάπης» στόλισε την Πλατεία Παναγόπουλου στο Αγρίνιο

Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Αγάπης, η Διεύθυνση Κοινωνικής Προστασίας και Δημόσιας Υγείας του Δήμου...

από Συντακτική Ομάδα
13/12/2025, 02:26
ΥΠΑΑΤ: 96 εκατ. ευρώ για μείωση αποτυπώματος άνθρακα σε αρόσιμες καλλιέργειες
Διάφορα

ΥΠΑΑΤ: 96 εκατ. ευρώ για μείωση αποτυπώματος άνθρακα σε αρόσιμες καλλιέργειες

Προδημοσίευση της 1ης Πρόσκλησης της Παρέμβασης Π3-70-5.1  Με προϋπολογισμό 96 εκατομμυρίων ευρώ, το Υπουργείο Αγροτικής...

από Συντακτική Ομάδα
13/12/2025, 02:17
Συναντήσεις Καραγκούνη στις ΗΠΑ με αμερικανοεβραϊκούς οργανισμούς – Ενέργεια, οικονομία και γεωστρατηγική
Διάφορα

Συναντήσεις Καραγκούνη στις ΗΠΑ με αμερικανοεβραϊκούς οργανισμούς – Ενέργεια, οικονομία και γεωστρατηγική

Πολύ σημαντικές συναντήσεις με ισχυρούς αμερικανοεβραικούς οργανισμούς είχε στην Νέα Υόρκη ο υφυπουργός Εργασίας και...

από Συντακτική Ομάδα
13/12/2025, 02:13

Αφήστε μια απάντηση Ακύρωση απάντησης

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Τεχνική Εταιρεία A4B

RSS Sara & Mara | Blog

  • Κακός οιωνός το φαναράκι που πιάστηκε στο Χριστουγεννιάτικο δέντρο; sara-mara
  • Επίπληξη σε αντιδήμαρχο για φήμες περί «διαδοχής» σε δήμο της Αιτωλοακαρνανίας sara-mara
  • Γιατί ο Παπαναστασίου έψαχνε στη σακούλα; sara-mara
  • Οι "πολέμιοι" και τα μονοκούκια... sara-mara
  • Ποια είναι η "Σιδηρά Κυρία" του πικρού πρωινού καφέ; sara-mara
  • Ανάβω Φωτιές... sara-mara

agrinionet .gr

Αγρίνιο

Τοπικά Νέα

Δυτική Ελλάδα

Ελλάδα

Πολιτική

Παραπολιτική

Coloured Stories

Ροή Ειδήσεων

 

Οικονομία

Υγεία

Πολιτισμός

 

Συνεντεύξεις

Info

Ταυτότητα

Πολιτική Απορρήτου

Πολιτική Cookies

Όροι Χρήσης

 

Επικοινωνία

....

Web Design & Development

© 2025 Agrinionet

Το σύνολο του περιεχομένου και των υπηρεσιών του agrinionet.gr διατίθεται στους επισκέπτες αυστηρά για προσωπική χρήση. Απαγορεύεται η χρήση ή επανεκπομπή του, σε οποιοδήποτε μέσο, μετά ή άνευ επεξεργασίας, χωρίς γραπτή άδεια του εκδότη.

agrinionet .gr

Αγρίνιο

Τοπικά Νέα

Δυτική Ελλάδα

Ελλάδα

Πολιτική

Παραπολιτική

Coloured Stories

Ροή Ειδήσεων

 

Οικονομία

Υγεία

Πολιτισμός

 

Συνεντεύξεις

Info

Ταυτότητα

Πολιτική Απορρήτου

Πολιτική Cookies

Όροι Χρήσης

 

Επικοινωνία

....

Web Design & Development

© 2024 Agrinionet

Το σύνολο του περιεχομένου και των υπηρεσιών του agrinionet.gr διατίθεται στους επισκέπτες αυστηρά για προσωπική χρήση. Απαγορεύεται η χρήση ή επανεκπομπή του, σε οποιοδήποτε μέσο, μετά ή άνευ επεξεργασίας, χωρίς γραπτή άδεια του εκδότη.

Welcome Back!

Login to your account below

Forgotten Password?

Retrieve your password

Please enter your username or email address to reset your password.

Log In
Κανένα αποτέλεσμα
Προβολή όλων των αποτελεσμάτων
  • Αγρίνιο
  • Τοπικά Νέα
    • Αγρίνιο
    • Άκτιο Βόνιτσας
    • Αμφιλοχία
    • Θέρμο
    • Μεσολόγγι
    • Ναύπακτος
    • Ξηρόμερο
  • Δυτική Ελλάδα
  • Ελλάδα
  • Πολιτική
  • Παραπολιτική
  • Coloured Stories
  • Οικονομία
  • Υγεία
  • Πολιτισμός
    • Εκδηλώσεις
    • Θέατρο
    • Σινεμά

© 2024 Agrinionet.gr. Όλα τα δικαιώματα διατηρούνται.