• Ακούστε τώρα | KosmosFM
  • Sara & Mara | Blog
Σάββατο, 27 Ιουνίου, 2026
agrinionet.gr
No Result
View All Result
  • Αγρίνιο
  • Τοπικά Νέα
  • Δυτική Ελλάδα
  • Ελλάδα
  • Πολιτική
  • Παραπολιτική
  • Coloured Stories
  • Οικονομία
  • Υγεία
  • Πολιτισμός
agrinionet.gr
  • Αγρίνιο
  • Τοπικά Νέα
  • Δυτική Ελλάδα
  • Ελλάδα
  • Πολιτική
  • Παραπολιτική
  • Coloured Stories
  • Οικονομία
  • Υγεία
  • Πολιτισμός
No Result
View All Result
agrinionet.gr
No Result
View All Result

Δημοτικό Συμβούλιο Αγρινίου: Συζήτηση για το Νοσοκομείο

by Συντακτική Ομάδα
01/12/2020
in Αγρίνιο, Πολιτική
Reading Time: 1 min read
A A
0
Τι απαντά ο δήμος Αγρινίου στην ανακοίνωση του ΕΠΑΛ

Στο επίκεντρο η άρνηση του Νοσοκομείου στη δωρέα της Περιφέρειας

«Να μην αναλάβουν οι Δήμοι ευθύνες της Πολιτείας»

Σχετικά Άρθρα.

Συνεδριάζει στις 29 Αυγούστου το Δημοτικό Συμβούλιο Αγρινίου

Έκκληση για αίμα από τον διοικητή του νοσοκομείου Αγρινίου

Συνεδριάζει την Τετάρτη το Δημοτικό Συμβούλιο Αγρινίου

Νοσοκομείο Αγρινίου: στάση εργασίας για να μην απολυθούν εργαζόμενοι Σ.Ο.Χ.

Η κατάσταση, που διαμορφώνεται εξ’αιτίας της πανδημίας στο Νοσοκομείο Αγρινίου απασχόλησε τη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Αγρινίου. Μια συζήτηση που προκλήθηκε, με αφορμή τη μεγάλη καθυστέρηση στην έκδοση των αποτελεσμάτων των τεστ για κορονοϊό, που παρατηρήθηκε το προηγούμενο διάστημα. Το θέμα τέθηκε από την πλευρά της μείζονος αντιπολίτευσης του Δήμου Αγρινίου, αλλά και από την πλευρά της «Συμμαχίας Πολιτών» που με ερώτημά της είχε ζητήσει τη συνδρομή του Δήμου Αγρινίου στην αγορά μοριακού αναλυτή από το Νοσοκομείο Αγρινίου.

Η συζήτηση που έγινε αναλώθηκε σε μεγάλο βαθμό στην ενίσχυση του Νοσοκομείου με προσωπικό, όμως επικεντρώθηκε στο ζήτημα της προμήθεια μοριακού αναλυτή για τη διεξαγωγή των τεστ στο Αγρίνιο. Μια προμήθεια που όπως η αποκάλυψε η «Σ» δρομολογήθηκε εν τέλει από την απόφαση του ΔΣ του Νοσοκομείου την περασμένη Παρασκευή. Ενέργεια όμως ήρθε με πολύ μεγάλη καθυστέρηση.

Αξίζει να σημειωθεί ότι οι τοποθετήσεις όλων σε μεγάλο βαθμό συνέκλιναν ότι βασικές υποχρεώσεις και αρμοδιότητες του Κράτους δεν θα πρέπει να μετακυλίονται στους δήμους, όταν και αυτών τα οικονομικά τους πλήττονται από την πανδημία. Ο Δήμαρχος Αγρινίου Γ. Παπαναστασίου τόνισε πως η δημοτική αρχή από την έναρξη της πανδημίας ήταν σε συνεχή επαφή με τη διοίκηση του Νοσοκομείου, προκειμένου να υπάρξει ο δήμος Αγρινίου να συνδράμει στην ενίσχυσή του με κάθε εφικτό τρόπο. Στάθηκε όμως ιδιαίτερα αναφορικά με το μοριακό αναλυτή στο γεγονός ότι την άνοιξη το Νοσοκομείο δεν θέλησε τη δωρεά μοριακού αναλυτή, που προσφέρθηκε από την πλευρά της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας.

Υπενθύμισε ότι η βασική ευθύνη για το Νοσοκομείο είναι στη διοίκηση του Νοσοκομείου, την 6ηΥΠΕ και το Υπουργείο, ωστόσο επανέλαβε πως ο Δήμος είναι πρόθυμος να συνδράμει αν όχι για την προμήθεια του αναλυτή, με την συνδρομή του στην αγορά ενός ορισμένου αριθμού τεστ. Πάντως το γενικό πνεύμα των όσων αναφέρθηκαν από την πλευρά του Δημάρχου ήταν ότι δεν ζητήθηκε από την διοίκηση του Νοσοκομείου κάποια συγκεκριμένη κίνηση από το Δήμο.

Από την παράταξη «Αγρίνιο Μπορείς» η επικεφαλής της στάθηκε στο γεγονός πως ούτε οι προσλήψεις που έγιναν ήταν τέτοιες που θα έλυναν το πρόβλημα, ούτε η προμήθεια αναλυτή προχώρησε έγκαιρα. Υπογράμμισε ακόμη ότι δεν πρέπει να περνούν απαρατήρητες οι μετακινήσεις προσωπικού από τα περιφερειακά ιατρεία ή το γεγονός ότι λόγω έλλειψης προσωπικού λειτουργούν τα πέντε από τα οκτώ κρεβάτια της ΜΕΘ.

Ακόμη εκτίμησε ότι από την πλευρά της Δημοτικής Αρχής δεν υπήρξε κάποια σημαντική παρέμβαση όταν τον περασμένο Σεπτέμβριο η Ένωση Νοσοκομειακών Γιατρών έκρουσε τον κώδωνα, όταν το Νοσοκομείο ορίστηκε ως Νοσοκομείο Αναφορά για τον κορονοϊό. Επίσης υπενθύμισε ότι το 2016 οι κινητοποιήσεις για το Νοσοκομείο είχαν αποτέλεσμα, αφού ακολούθησε η στελέχωση της καρδιολογικής κλινικής που τότε ήταν το κορυφαίο πρόβλημα. Τέλος πρότεινε να υπάρξει μια τηλεδιάσκεψη με τη Διοίκηση του Νοσοκομείου για περαιτέρω ενημέρωση.

Από την Ανεξάρτητη Ενωτική Πρωτοβουλία ο Στ. Καμμένος εκτίμησε ότι το μεγάλο πρόβλημα είναι η έλλειψη προσωπικού και η προετοιμασία του συστήματος υγείας που δεν έγινε από την πλευρά της κυβέρνησης. Στάθηκε επίσης στο γεγονός οι Δήμοι δεν θα πρέπει να αναλάβουν υποχρεώσεις της Πολιτείας. «Άλλο είναι να συνδράμει ο δήμος και άλλο να αναλάβει το κόστος προμηθειών για λογαριασμό του Κράτους» είπε χαρακτηριστικά.

Από την πλευρά της Λαϊκής Συσπείρωσης ο Τίμος Παπανικολάου επέκρινε και αυτός με τη σειρά του τις μετακινήσεις από την Πρωτοβάθμια Φροντίδα Υγείας και   πρότεινε το ψήφισμα του Δημοτικού Συμβουλίου να απαιτήσει την άμεση στελέχωση του Νοσοκομείου με προσωπικό και τη δωρεάν διενέργεια τεστ στον πληθυσμό, όπως επίσης την επίταξη των ιδιωτικών κλινικών / θεραπευτηρίων.

Ο Στ. Μερμίγκης  από το Ανυπότακτο Αγρίνιο εξήγησε ότι από τη στιγμή που δεν υπήρξε ενίσχυση της Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας το βάρος της πανδημίας έπεσε στα Νοσοκομεία. Ζήτησε να εφαρμοστεί η απόφαση για τη εμπλοκή του Κέντρου Υγείας Αγρινίου στη μάχη κατά της πανδημίας.

Στάθηκε και αυτός στο γεγονός ότι δεν δόθηκε ποτέ καμία επίσημη απάντηση-εξήγηση για το γεγονός ότι το Νοσοκομείο αρνήθηκε τη δωρεά της Περιφέρειας για το μοριακό αναλυτή και τη διενέργεια 2.000 τεστ και υπογράμμισε ότι ο αριθμός αυτός ήταν αρκετά σημαντικός αν αναλογιστεί κανείς ότι από την έναρξη της πανδημίας έως το Σεπτέμβριο στο Νοσοκομείο προσήλθαν περί τα 500 ύποπτα περιστατικά.

Τέλος, ο Γ. Καραμητσόπουλος επικεφαλής της «Συμμαχίας Πολιτών» συμφώνησε ότι δεν θα πρέπει να επωμιστεί ο Δήμος τις υποχρεώσεις της Πολιτείας, ωστόσο το δικό του ερώτημα όπως εξήγησε απηχούσε την αγωνία όλων για την κατάσταση στο Νοσοκομείο της περιοχής και την όποια πιθανότητα συνδρομής του Δήμου.

Εφημερίδα Συνείδηση

 

Tags: δημοτικό συμβούλιο Αγρινίουνοσοκομείο Αγρινίου
Συντακτική Ομάδα

Συντακτική Ομάδα

Η συντακτική ομάδα του AgrinioNet.gr δεσμεύεται να παρέχει έγκυρη, έγκαιρη και αξιόπιστη ενημέρωση για όλα τα θέματα που αφορούν την τοπική και εθνική επικαιρότητα. Με επαγγελματισμό και αφοσίωση, καταγράφουμε τις εξελίξεις, αναλύουμε τα γεγονότα και φέρνουμε στο προσκήνιο θέματα που ενδιαφέρουν τους αναγνώστες μας. Στόχος μας είναι η αντικειμενική πληροφόρηση και η ουσιαστική κάλυψη των ειδήσεων με υπευθυνότητα και σεβασμό στην αλήθεια.

Διαβάστε ακόμα.

Το τελευταίο αντίο στη μεγάλη κυρία της προσφοράς, Μαρία Τσούτσου
Αγρίνιο

Το τελευταίο αντίο στη μεγάλη κυρία της προσφοράς, Μαρία Τσούτσου

Σε μια ατμόσφαιρα βαριά από συγκίνηση, δάκρυα και σιωπηλό σεβασμό, το Αγρίνιο αποχαιρέτησε σήμερα την...

by Συντακτική Ομάδα
26/06/2026, 14:11
Συγκλονίζει η μάχη του 16χρονου Λάμπρου για τη ζωή – Συγκινητικό κύμα αλληλεγγύης για το ταξίδι ελπίδας στο εξωτερικό
Αγρίνιο

Συγκλονίζει η μάχη του 16χρονου Λάμπρου για τη ζωή – Συγκινητικό κύμα αλληλεγγύης για το ταξίδι ελπίδας στο εξωτερικό

Μια μεγάλη μάχη για τη ζωή δίνει ο 16χρονος Λάμπρος, με καταγωγή από το Αγρίνιο,...

by Συντακτική Ομάδα
25/06/2026, 21:23
Για ένα νέο εθνικό αφήγημα
Δυτική Ελλάδα

«Επιστολή-παρέμβαση Φεύγα στο Μαξίμου: προτάσεις για αυτοδυναμία ΝΔ και “ανατροπές” σε πολιτικές και Αιτωλοακαρνανία»

Ο Γραμματέας Στρατηγικού Σχεδιασμού και Επικοινωνίας της Νέας Δημοκρατίας, Βασίλης Φεύγας, με επιστολή του προς...

by Συντακτική Ομάδα
24/06/2026, 22:17
Ευχαριστίες Θεοδωράκη σε Τσίπρα για την ανάθεση της θέσης του Τομεάρχη Δημόσιας Διοίκησης
Ειδήσεις

Ευχαριστίες Θεοδωράκη σε Τσίπρα για την ανάθεση της θέσης του Τομεάρχη Δημόσιας Διοίκησης

Την ευγνωμοσύνη του προς τον Αλέξη Τσίπρα για την ανάθεση των καθηκόντων του Τομεάρχη Δημόσιας...

by Συντακτική Ομάδα
24/06/2026, 22:10
Χρηματοδότηση 52 εκατ. ευρώ για την προστασία των υδάτινων πόρων και τη βιώσιμη διαχείριση λυμάτων στη Δυτική Ελλάδα
Αγρίνιο

Δ. Τραπεζιώτης: Συλλυπητήριο Μήνυμα για την απώλεια της Μαρίας Τσούτσου

Με αισθήματα βαθιάς θλίψης πληροφορηθήκαμε την απώλεια της Μαρίας Τσούτσου, μιας σπουδαίας γυναίκας που αφιέρωσε...

by Συντακτική Ομάδα
24/06/2026, 22:04
Χρηματοδότηση 52 εκατ. ευρώ για την προστασία των υδάτινων πόρων και τη βιώσιμη διαχείριση λυμάτων στη Δυτική Ελλάδα
Αγρίνιο

Μίλτος Ζαμπάρας για την απώλεια της Μαρίας Τσούτσου: Μετέτρεψε τον πόνο της σε αγκαλιά για όλους

Υπάρχουν άνθρωποι που όταν φεύγουν, νιώθεις ότι ο τόπος έχασε κάτι από την ψυχή του....

by Συντακτική Ομάδα
24/06/2026, 22:02
Τεχνική Εταιρεία A4B

RSS Sara & Mara | Blog

  • Ξινιστκουμένους ο Σπανάκης στ' Αγρίνιου... sara-mara
  • Η καρέκλα της διαδοχής και τα υπόγεια ρεύματα στον Δήμο Αγρινίου sara-mara
  • Φισεκλίκια και ΕΛΑΣ… άκουσε και μη γελάς sara-mara
  • Η ανοχή τελείωσε... αλλά πότε άρχισε; sara-mara
  • Ποιος κάνει τις συστάσεις και γιατί; sara-mara
  • Το πολιτικό casting άρχισε στην Αιτωλοακαρνανία. Ποιοι κοιτούν προς την ΕΛΠΙΔΑ της Καρυστιανού sara-mara

agrinionet .gr

Αγρίνιο

Τοπικά Νέα

Δυτική Ελλάδα

Ελλάδα

Πολιτική

Παραπολιτική

Coloured Stories

Ροή Ειδήσεων

 

Οικονομία

Υγεία

Πολιτισμός

 

Συνεντεύξεις

Info

Ταυτότητα

Πολιτική Απορρήτου

Πολιτική Cookies

Όροι Χρήσης

 

Επικοινωνία

....

Web Design & Development

© 2025 Agrinionet

Το σύνολο του περιεχομένου και των υπηρεσιών του agrinionet.gr διατίθεται στους επισκέπτες αυστηρά για προσωπική χρήση. Απαγορεύεται η χρήση ή επανεκπομπή του, σε οποιοδήποτε μέσο, μετά ή άνευ επεξεργασίας, χωρίς γραπτή άδεια του εκδότη.

agrinionet .gr

Αγρίνιο

Τοπικά Νέα

Δυτική Ελλάδα

Ελλάδα

Πολιτική

Παραπολιτική

Coloured Stories

Ροή Ειδήσεων

 

Οικονομία

Υγεία

Πολιτισμός

 

Συνεντεύξεις

Info

Ταυτότητα

Πολιτική Απορρήτου

Πολιτική Cookies

Όροι Χρήσης

 

Επικοινωνία

....

Web Design & Development

© 2024 Agrinionet

Το σύνολο του περιεχομένου και των υπηρεσιών του agrinionet.gr διατίθεται στους επισκέπτες αυστηρά για προσωπική χρήση. Απαγορεύεται η χρήση ή επανεκπομπή του, σε οποιοδήποτε μέσο, μετά ή άνευ επεξεργασίας, χωρίς γραπτή άδεια του εκδότη.

No Result
View All Result
  • Αγρίνιο
  • Τοπικά Νέα
    • Αγρίνιο
    • Άκτιο Βόνιτσας
    • Αμφιλοχία
    • Θέρμο
    • Μεσολόγγι
    • Ναύπακτος
    • Ξηρόμερο
  • Δυτική Ελλάδα
  • Ελλάδα
  • Πολιτική
  • Παραπολιτική
  • Coloured Stories
  • Οικονομία
  • Υγεία
  • Πολιτισμός
    • Εκδηλώσεις
    • Θέατρο
    • Σινεμά

© 2024 Agrinionet.gr. Όλα τα δικαιώματα διατηρούνται.