• Ακούστε τώρα | KosmosFM
  • Sara & Mara | Blog
Πέμπτη, 18 Σεπτεμβρίου, 2025
agrinionet.gr
Κανένα αποτέλεσμα
Προβολή όλων των αποτελεσμάτων
  • Αγρίνιο
  • Τοπικά Νέα
  • Δυτική Ελλάδα
  • Ελλάδα
  • Πολιτική
  • Παραπολιτική
  • Coloured Stories
  • Οικονομία
  • Υγεία
  • Πολιτισμός
agrinionet.gr
  • Αγρίνιο
  • Τοπικά Νέα
  • Δυτική Ελλάδα
  • Ελλάδα
  • Πολιτική
  • Παραπολιτική
  • Coloured Stories
  • Οικονομία
  • Υγεία
  • Πολιτισμός
Κανένα αποτέλεσμα
Προβολή όλων των αποτελεσμάτων
agrinionet.gr
Κανένα αποτέλεσμα
Προβολή όλων των αποτελεσμάτων

Εγκαίνια Νέας Πτέρυγας Σελιβείου Γηροκομείου Μεσολογγίου

από Συντακτική Ομάδα
27/08/2023
σε Εκδηλώσεις, Μεσολόγγι
Χρόνος ανάγνωσης: 1 ′
A A
0
Share on FacebookShare on Twitter

 

 

Σχετικά Άρθρα.

Υπερσυσσώρευση ΑΠΕ και περικοπές: ταφόπλακα για παραγωγούς, αγρότες και ενεργειακές κοινότητες

Αγρίνιο: εξαρθρώθηκε εγκληματική οργάνωση που διακινούσε ηρωίνη και κοκαΐνη

Μνημόνιο Συνεργασίας μεταξύ της Ι. Μ. Αιτωλοακαρνανίας και των Διευθύνσεων Εκπαιδεύσεως Αιτωλοακαρνανίας

Παρουσίαση του Θεατρικού Έργου “Αριστερόχειρες”

Τα επίσημα Εγκαίνια της νέας πτέρυγας που κατασκευάστηκε στο Σελίβειο Γηροκομείο Μεσολογγίου πραγματοποιήθηκαν το απόγευμα του Σαββάτου 26 Αυγούστου 2023. Τον Αγιασμό των Εγκαινίων τέλεσε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Αιτωλίας και Ακαρνανίας κ. Δαμασκηνός παρουσία πλήθους κόσμου.

Παρέστησαν ο Δήμαρχος Ιεράς Πόλεως Μεσολογγίου κ. Κωνσταντίνος Λύρος, η Αντιπεριφερειάρχης Αιτωλοακαρνανίας κ. Μαρία Σαλμά, η οποία εκπροσώπησε και τον Περιφερειάρχη Δυτικής Ελλάδος κ. Νεκτάριο Φαρμάκη, η Βουλευτής Αιτωλοακαρνανίας κ. Χριστίνα Σταρακά, ο Αντιπεριφερειάρχης κ. Λάμπρος Δημητρογιάννης, ο Πρόεδρος του Δικηγορικού Συλλόγου Μεσολογγίου κ. Χρήστος Παϊσιος, ο οποίος είναι και μέλος του Δ.Σ. του Γηροκομείου και άλλοι εκπρόσωποι Δημοτικών και Περιφερειακών Αρχών και τοπικών Φορέων.

Αρχικά η Διευθύντρια του Γηροκομείου κ. Θεοδώρα Κουτσαγγέλη καλωσόρισε τους προσκεκλημένους και τους ευχαρίστησε για την τιμητική παρουσία τους.

Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Αιτωλίας και Ακαρνανίας κ. Δαμασκηνός, ο οποίος είναι και Πρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου του Σελιβείου Γηροκομείου, κατά τον χαιρετισμό του ανέφερε:

«Είναι μεγάλη η συγκίνηση μου, γιατί σήμερα συμμετέχω με την διπλή, όπως αναφέρθηκε, ιδιότητα, στην εκδήλωση που αφορά τον εγκαινισμό της νέας πτέρυγας του Σελιβείου Γηροκομείου Μεσολογγίου. Για την νέα πτέρυγα εργάστηκαν ο Προκάτοχός μου, ο μακαριστός Μητροπολίτης Κοσμάς με την ιδιότητα και εκείνος του Προέδρου της Διοικούσας Επιτροπής, όλα τα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου, η Διευθύντρια κ. Κουτσαγγέλη και το διοικητικό προσωπικό του Ιδρύματος. Εργάστηκαν όμως και οι Περιφερειακές αρχές της περιοχής μας, με τελευταίο τον Περιφερειάρχη  μας, τον κ. Νεκτάριο Φαρμάκη. Αυτό αποδεικνύει περίτρανα, ότι κάθε φορά που η Περιφέρεια, οι Δημοτικές Αρχές, η ιδιωτική πρωτοβουλία και τα Κληροδοτήματα της πόλης μας συνεργάζονται μπορεί να επιτευχθεί ένα ιερό και θεάρεστο έργο.

Σήμερα, όλοι αναγνωρίζουμε, ότι αυτό το πρόγραμμα υλοποιήθηκε με τον καλύτερο δυνατό τρόπο και ήδη συμβάλει τα μέγιστα στην εύρυθμη λειτουργία αυτού του Ιδρύματος που, όπως εύστοχα ειπώθηκε, επιτελεί έναν ιερό σκοπό. Είναι ένα ίδρυμα που στεγάζει τους συμπολίτες μας, οι οποίοι διανύουν το τρίτο στάδιο της ηλικίας. Ο καθένας, για τους δικούς του λόγους, εισέρχεται μέσα σε έναν χώρο, όπου θα είναι η τελευταία του παραμονή πριν ο Θεός τον καλέσει κοντά του. Και αυτό δεν είναι απαξιωτικό. Είναι κάτι που μας γεμίζει με ευθύνη, τόσο εμένα προσωπικά, όσο και τα μέλη του Δ.Σ., την κ. Διευθύντρια και όλο το διοικητικό, ιατρικό, νοσηλευτικό και βοηθητικό προσωπικό. Στα πρόσωπα όλων των τροφίμων βλέπουμε τη ζωντανή εικόνα του Θεού. Ανθρώπους, οι οποίοι φέρουν στους ώμους τους βαρύ το φορτίο πολλών ετών εργασίας, διαφόρων προβλημάτων και κοινωνικών αντιξοοτήτων. Οφείλουμε να τους σεβαστούμε, όπως το κάνουμε. Οφείλουμε στα πρόσωπά τους να δούμε τα δικά μας συγγενικά πρόσωπα. Οφείλουμε να τους παρέχουμε ένα οικογενειακό περιβάλλον, υποδειγματική ιατροφαρμακευτική περίθαλψη, ασφάλεια, παρηγοριά, ελπίδα. Όπως είπα, αυτός ο χώρος θα διατηρηθεί ως η τελευταία ανάμνηση πριν από το ταξίδι για την αιωνιότητα.

Θέλω να γνωρίζετε όλοι σας, ότι ο ρόλος μου στην προεδρία του Δ.Σ είναι καθαρά συντονιστικός και μαζί με τα υπόλοιπα μέλη, σε συνεργασία με την Διεύθυνση και το υπόλοιπο προσωπικό αγωνιζόμαστε για αυτόν ακριβώς το σκοπό, το Ίδρυμα αυτό να είναι ανοιχτό στην πόλη, να υποδέχεται ανθρώπους της τρίτης ηλικίας που χρειάζονται περίθαλψη, φροντίδα και ασφάλεια για να μπορούμε όλοι πραγματικά να καυχόμαστε, ότι έχουμε ένα φιλανθρωπικό ίδρυμα που λειτουργεί υποδειγματικά μέσα στα όρια της Ιεράς μας Πόλεως.

Θέλω να ευχαριστήσω την κ. Διευθύντρια για την μέχρι τώρα συνεργασία μας και για την πολυετή εργασία της στο χώρο του Ιδρύματος. Θέλω να ευχαριστήσω το διοικητικό, το ιατρικό, το νοσηλευτικό και το βοηθητικό προσωπικό, καθώς και όλα τα μέλη του Δ.Σ. Δίνουμε την υπόσχεση, ότι θα παραμείνουμε σταθεροί και αμετακίνητοι στις αρχές που διέπουν ήδη τη λειτουργία του Ιδρύματος, αλλά ταυτόχρονα εκφράζουμε και τη θέλησή μας να παραμείνει όχι ένας ιδρυματικός χώρος, αλλά ένας χώρος οικογενειακής ατμόσφαιρας και ασφάλειας για όσους πραγματικά επιζητούν να φιλοξενηθούν ως τρόφιμοι μέσα σε αυτόν.

Σας ευχαριστώ όλους για την παρουσία σας και εύχομαι ο Θεός να ευλογεί εσάς και τις οικογένειες σας».

Χαιρετισμούς απηύθυναν η Αντιπεριφερειάρχης Αιτωλοακαρνανίας κ. Μαρία Σαλμά, ως εκπρόσωπος του Περιφερειάρχη Δυτικής Ελλάδος κ. Νεκτάριου Φαρμάκη και ο Δήμαρχος Ιεράς Πόλεως Μεσολογγίου κ. Κωνσταντίνος Λύρος.

Το έργο, το οποίο έχει ολοκληρωθεί εδώ και καιρό, υλοποιήθηκε από την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας και χρηματοδοτήθηκε από το Ευρωπαϊκό Ταμείο Περιφερειακής Ανάπτυξης, μέσω του Περιφερειακού Επιχειρησιακού Προγράμματος Δυτικής Ελλάδος ΕΣΠΑ 2014-2020.

Στο υπάρχον κτιριακό συγκρότημα προστέθηκε νέα πτέρυγα εμβαδού 308,44 τ.μ. και κατασκευάσθηκε χώρος εμβαδού 43,20 τ.μ., ως επέκταση του υπάρχοντος μαγειρείου στο ισόγειο. Προστέθηκαν 10 επί πλέον θάλαμοι διαμονής, που καλύπτουν τις ανάγκες 24 τροφίμων, επί πλέον, του Ιδρύματος, φθάνοντας στο σύνολο τους 100 τροφίμους.

Συντακτική Ομάδα

Συντακτική Ομάδα

Η συντακτική ομάδα του AgrinioNet.gr δεσμεύεται να παρέχει έγκυρη, έγκαιρη και αξιόπιστη ενημέρωση για όλα τα θέματα που αφορούν την τοπική και εθνική επικαιρότητα. Με επαγγελματισμό και αφοσίωση, καταγράφουμε τις εξελίξεις, αναλύουμε τα γεγονότα και φέρνουμε στο προσκήνιο θέματα που ενδιαφέρουν τους αναγνώστες μας. Στόχος μας είναι η αντικειμενική πληροφόρηση και η ουσιαστική κάλυψη των ειδήσεων με υπευθυνότητα και σεβασμό στην αλήθεια.

Διαβάστε ακόμα.

Μνημόνιο Συνεργασίας μεταξύ της Ι. Μ. Αιτωλοακαρνανίας και των Διευθύνσεων Εκπαιδεύσεως Αιτωλοακαρνανίας
Ειδήσεις

Μνημόνιο Συνεργασίας μεταξύ της Ι. Μ. Αιτωλοακαρνανίας και των Διευθύνσεων Εκπαιδεύσεως Αιτωλοακαρνανίας

Την Τετάρτη 17 Σεπτεμβρίου 2025 στο Ξενοκράτειο Αρχαιολογικό Μουσείο της Ιεράς Πόλεως Μεσολογγίου, πραγματοποιήθηκε η...

από Συντακτική Ομάδα
17/09/2025, 19:39
Έναρξη της Νέας Χρονιάς με ακόμη 5 νέες ειδικότητες
Ειδήσεις

Έναρξη της Νέας Χρονιάς με ακόμη 5 νέες ειδικότητες

Μετά την ολοκλήρωση της αρχικής περιόδου εγγραφών, στη Σ.Α.Ε.Κ. Μεσολογγίου ξεκινάμε φέτος με ακόμη 5...

από Συντακτική Ομάδα
17/09/2025, 19:26
Πέθανε την ώρα του ρεπορτάζ ο καμεραμάν του ΑΝΤ1 Πάτρας Γιώργος Παυλάκης
Ειδήσεις

Πέθανε την ώρα του ρεπορτάζ ο καμεραμάν του ΑΝΤ1 Πάτρας Γιώργος Παυλάκης

Κατά τη διάρκεια ρεπορτάζ, ο καμεραμάν ένιωσε αδιαθεσία – Υπέστη καρδιακό επεισόδιο – Δεν κατάφεραν...

από Συντακτική Ομάδα
17/09/2025, 19:02
Ιατρικός Σύλλογος Αγρινίου: “Σ’ ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ  ΔΟΤΗ-THANK YOU DONOR”
Αγρίνιο

Ιατρικός Σύλλογος Αγρινίου: “Σ’ ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΔΟΤΗ-THANK YOU DONOR”

Ο Ιατρικός Σύλλογος Αγρινίου και ο Σύλλογος Εθελοντών Αιμοδοτών & Δωρητών Οργάνων Σώματος Ν. Αιτωλοακαρνανίας,...

από Συντακτική Ομάδα
16/09/2025, 21:07
Αγιασμός για την έναρξη της νέας χρονιάς στο Σπίτι Γαλήνης Χριστού Ι. Π. Μεσολογγίου
Εκδηλώσεις

Αγιασμός για την έναρξη της νέας χρονιάς στο Σπίτι Γαλήνης Χριστού Ι. Π. Μεσολογγίου

Στον Ιερό Ναό Αγίας Παρασκευής στην Ιερά Πόλη του Μεσολογγίου πραγματοποιήθηκε το απόγευμα της Δευτέρας...

από Συντακτική Ομάδα
16/09/2025, 20:59
Πρώτη Ιερατική Σύναξη στην Ι. Μ. Αιτωλοακαρνανίας
Αγρίνιο

Πρώτη Ιερατική Σύναξη στην Ι. Μ. Αιτωλοακαρνανίας

Με θέμα: «Η θεολογική, λειτουργική, τελετουργική και ποιμαντική διάσταση της ακολουθίας του Εσπερινού» πραγματοποιήθηκε η...

από Συντακτική Ομάδα
16/09/2025, 20:00

Αφήστε μια απάντηση Ακύρωση απάντησης

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Τεχνική Εταιρεία A4B

RSS Sara & Mara | Blog

  • "Πολιτικοί γυρολόγοι" θέλουν να επιστρέψουν στο ΠΑΣΟΚ sara-mara
  • Έσπευσε να δηλώσει ότι είναι σταθερά και αταλάντευτα με το ΠΑΣΟΚ... sara-mara
  • Ποιοι κοιτάζουν δεξιότερα της Ν.Δ. μετά την "μεταγραφή" Λοβέρδου; sara-mara
  • Σόι πάει το βασίλειο; sara-mara
  • Μέσα στις επόμενες μέρες πέφτουν οι υπογραφές για την πεζοέφυρα στη Μεγάλη Χώρα sara-mara
  • Τι συμβαίνει με την Duchess του ΠΑΣΟΚ; sara-mara

agrinionet .gr

Αγρίνιο

Τοπικά Νέα

Δυτική Ελλάδα

Ελλάδα

Πολιτική

Παραπολιτική

Coloured Stories

Ροή Ειδήσεων

 

Οικονομία

Υγεία

Πολιτισμός

 

Συνεντεύξεις

Info

Ταυτότητα

Πολιτική Απορρήτου

Πολιτική Cookies

Όροι Χρήσης

 

Επικοινωνία

....

Web Design & Development

© 2025 Agrinionet

Το σύνολο του περιεχομένου και των υπηρεσιών του agrinionet.gr διατίθεται στους επισκέπτες αυστηρά για προσωπική χρήση. Απαγορεύεται η χρήση ή επανεκπομπή του, σε οποιοδήποτε μέσο, μετά ή άνευ επεξεργασίας, χωρίς γραπτή άδεια του εκδότη.

agrinionet .gr

Αγρίνιο

Τοπικά Νέα

Δυτική Ελλάδα

Ελλάδα

Πολιτική

Παραπολιτική

Coloured Stories

Ροή Ειδήσεων

 

Οικονομία

Υγεία

Πολιτισμός

 

Συνεντεύξεις

Info

Ταυτότητα

Πολιτική Απορρήτου

Πολιτική Cookies

Όροι Χρήσης

 

Επικοινωνία

....

Web Design & Development

© 2024 Agrinionet

Το σύνολο του περιεχομένου και των υπηρεσιών του agrinionet.gr διατίθεται στους επισκέπτες αυστηρά για προσωπική χρήση. Απαγορεύεται η χρήση ή επανεκπομπή του, σε οποιοδήποτε μέσο, μετά ή άνευ επεξεργασίας, χωρίς γραπτή άδεια του εκδότη.

Welcome Back!

Login to your account below

Forgotten Password?

Retrieve your password

Please enter your username or email address to reset your password.

Log In
Κανένα αποτέλεσμα
Προβολή όλων των αποτελεσμάτων
  • Αγρίνιο
  • Τοπικά Νέα
    • Αγρίνιο
    • Άκτιο Βόνιτσας
    • Αμφιλοχία
    • Θέρμο
    • Μεσολόγγι
    • Ναύπακτος
    • Ξηρόμερο
  • Δυτική Ελλάδα
  • Ελλάδα
  • Πολιτική
  • Παραπολιτική
  • Coloured Stories
  • Οικονομία
  • Υγεία
  • Πολιτισμός
    • Εκδηλώσεις
    • Θέατρο
    • Σινεμά

© 2024 Agrinionet.gr. Όλα τα δικαιώματα διατηρούνται.