• Ακούστε τώρα | KosmosFM
  • Sara & Mara | Blog
Τετάρτη, 2 Σεπτεμβρίου, 2026
agrinionet.gr
No Result
View All Result
  • Αγρίνιο
  • Τοπικά Νέα
  • Δυτική Ελλάδα
  • Ελλάδα
  • Πολιτική
  • Παραπολιτική
  • Coloured Stories
  • Οικονομία
  • Υγεία
  • Πολιτισμός
agrinionet.gr
  • Αγρίνιο
  • Τοπικά Νέα
  • Δυτική Ελλάδα
  • Ελλάδα
  • Πολιτική
  • Παραπολιτική
  • Coloured Stories
  • Οικονομία
  • Υγεία
  • Πολιτισμός
No Result
View All Result
agrinionet.gr
No Result
View All Result

«Είμαστε ριζοσπάστες φιλελεύθεροι, προοδευτικοί και συντηρητικοί. Είμαστε η παράταξη του μέτρου, των μεγάλων εθνικών αποφάσεων, της λογικής.»

by Συντακτική Ομάδα
28/07/2020
in Μεσολόγγι, Πολιτική
Reading Time: 1 min read
A A
0
«Είμαστε ριζοσπάστες φιλελεύθεροι, προοδευτικοί και συντηρητικοί. Είμαστε η παράταξη του μέτρου, των μεγάλων εθνικών αποφάσεων, της λογικής.»

Ομιλία Σπήλιου Λιβανού στη Βουλή κατά τη συζήτηση του νομοσχεδίου για την ιδιωτική εκπαίδευση

Για την κριτική του κ. Νίκου Φίλη και του ΣΥΡΙΖΑ στο νομοσχέδιο : “Είναι πραγματικά υποκριτικό να προσπαθείτε να συνδέσετε με συμφέροντα και «χρηματισμούς» την προσπάθεια αναβάθμισης της ιδιωτικής εκπαίδευσης. Καταντά, δε, κωμικό να αναφέρεστε σε ένα «ατελείωτο ρουσφέτι», τη στιγμή που και πολλοί από εσάς για την εκπαίδευση των παιδιών σας επιλέγετε τα ιδιωτικά σχολεία.

Σχετικά Άρθρα.

Αγρίνιο: Συναγερμός για 15χρονη που αγνοείται – Την αναζητούν οι Αρχές

Δεύτερο χρυσό μετάλλιο για τον Γιώργο Παπασπύρου και την ελληνική χορωδία “Αγ. Σπυρίδων” στη Σουηδία ΔΕΙΤΕ VIDEO FOTO

RΕ-START abc Ρούλα Κοντογιώργου – 32 χρόνια εμπειρίας στη διδασκαλία της Αγγλικής Γλώσσας.

Δύο περιστατικά πυρκαγιάς και καύσης υπολειμμάτων – Σύλληψη στο Ξηρόμερο και πρόστιμο 2.625 ευρώ στην Αχαΐα

Και είναι θλιβερός ο χαρακτηρισμός «μεσίτρια συμφερόντων» για την Υπουργό Παιδείας της Πατρίδας μας. Όπως, επίσης, είναι εκτός κοινοβουλευτικής δεοντολογίας η χαρακτηριστική κίνηση των δαχτύλων που υπονοεί χρηματισμό. Τι εννοεί, αλήθεια; Ότι υπάρχουν στελέχη της Κυβέρνησης που χρηματίζονται; Ότι η ΝΔ χρηματίζεται;

Με όλο τον σεβασμό κ. Φίλη, σας καλώ να ανακαλέσετε. Πραγματικά σας σέβομαι και πάντα ακούω με προσοχή τις απόψεις σας, ασχέτως εάν διαφωνώ μα αυτά που προτείνετε. Αναγνωρίζω ότι έχετε το θάρρος της γνώμης ενός πραγματικού αριστερού και ενίοτε είστε κόντρα στο ρεύμα για να υποστηρίζετε τις απόψεις σας.  Όμως, αυτή τη φορά αισθάνομαι ότι εκτρέπεστε. Αν τα εννοείτε αυτά που είπατε, δώστε ονόματα και στοιχεία. Όχι λάσπη στον ανεμιστήρα.

Οι προσωπικές επιθέσεις στην πολιτική επιστρατεύονται για να υπερκαλύψουν ένδεια επιχειρημάτων. Η κ. Κεραμέως κρίνεται πολιτικά και δικαιώνεται. Το καλύτερο και για εσάς και για τη διαδικασία και για την ίδια τη συζήτηση για την παιδεία είναι να ανακαλέσετε τους χαρακτηρισμούς.”.

Για τα πεπραγμένα του ΣΥΡΙΖΑ στην ιδιωτική εκπαίδευση: «Με παρωχημένες αντιλήψεις περί κρατισμού, αποκηρύσσετε κάθετί ιδιωτικό, και βεβαίως στο πλαίσιο αυτό, την ιδιωτική εκπαίδευση!

«Αφυδατώσατε» την ιδιωτική εκπαίδευση, υπό το πρίσμα εξισωτικών αντιλήψεων που ζητούν εκπαιδευτική ομοιομορφία, ενισχύσατε τον παρεμβατισμό και την υπερσυγκέντρωση, καθιστώντας ασφυκτικό τον κρατικό έλεγχο στην ιδιωτική εκπαίδευση.

Θέλετε να ρυθμίζετε τα πάντα, ενώ η τάση σε όλα τα ανεπτυγμένα κράτη είναι η παροχή βαθμών ελευθερίας στα σχολεία και η ενίσχυση της αυτονομίας τους.»

Για την ουσία του νομοσχεδίου : “ Με το νομοσχέδιο παρέχεται στα ιδιωτικά σχολεία η απαιτούμενη ευελιξία, προκειμένου να ενισχυθεί η πρωτοβουλία και καινοτομία και να αυξηθεί η αποτελεσματικότητα των σχολικών μονάδων προς όφελος των μαθητών, χωρίς να χάνεται η συνταγματικά προβλεπόμενη εποπτεία από το κράτος.

Εμείς θεωρούμε ότι ο δημόσιος και ο ιδιωτικός τομέας μπορούν να λειτουργούν παράλληλα και να αλληλοσυμπληρώνονται. Δεν τους βλέπουμε αντιπαραθετικά και αντιδιασταλτικά.

Για εμάς, η αγορά, η ιδιωτική πρωτοβουλία δεν είναι εχθρός. Είναι τομέας κρίσιμος και αναγκαίος για την ευημερία και την πρόοδο της κοινωνίας και της οικονομίας. Με θεμέλιο λίθο της πολιτικής μας την ισότητα ευκαιριών και την κοινωνική δικαιοσύνη, οι φιλελεύθερες και προοδευτικές μας προτάσεις, είναι αποτελεσματικές  και αναπτυξιακές ιδίως στον ευαίσθητο χώρο της Παιδείας, δημόσιας και ιδιωτικής.”.

Συμπερασματικά : «Δεν είμαστε νεοφιλελεύθεροι. Είμαστε ριζοσπάστες φιλελεύθεροι, προοδευτικοί και συντηρητικοί. Είμαστε δημοκράτες δεξιοί, κεντρώοι και μιλάμε στην καρδιά όλων των φιλελεύθερων και προοδευτικών κεντροαριστερών. Είμαστε η παράταξη του μέτρου, των μεγάλων εθνικών αποφάσεων, της λογικής.

Η αναβάθμιση της παιδείας, απαιτεί μείωση του κρατικού συγκεντρωτισμού και αύξηση της ελευθερίας, του πειραματισμού και του ανταγωνισμού. Ο ανταγωνισμός μεταξύ περισσότερων παρόχων εκπαιδευτικών υπηρεσιών δημόσιων και ιδιωτικών, οδηγεί σε αναβάθμιση της  ποιότητας και μείωση του κόστους. Και τα δύο, προσέξτε, είναι ιδιαίτερα σημαντικά ειδικά για τους μη προνομιούχους.

Στόχος μας είναι η συνολική φυγή της ελληνικής παιδείας προς τα μπρος για όλες τις Ελληνίδες και τους Έλληνες και ειδικά για τους πιο αδύναμους.»

 

Συντακτική Ομάδα

Συντακτική Ομάδα

Η συντακτική ομάδα του AgrinioNet.gr δεσμεύεται να παρέχει έγκυρη, έγκαιρη και αξιόπιστη ενημέρωση για όλα τα θέματα που αφορούν την τοπική και εθνική επικαιρότητα. Με επαγγελματισμό και αφοσίωση, καταγράφουμε τις εξελίξεις, αναλύουμε τα γεγονότα και φέρνουμε στο προσκήνιο θέματα που ενδιαφέρουν τους αναγνώστες μας. Στόχος μας είναι η αντικειμενική πληροφόρηση και η ουσιαστική κάλυψη των ειδήσεων με υπευθυνότητα και σεβασμό στην αλήθεια.

Διαβάστε ακόμα.

Μητροπολίτης Δαμασκηνός: Μήνυμα Μεγάλης Παρασκευής “Η τόλμη της αγάπης απέναντι στην παραφροσύνη της βίας”
Αγρίνιο

Εβδομαδιαίο Πρόγραμμα Μητροπολίτου Αιτωλίας και Ακαρνανίας κ. Δαμασκηνού

Ο Μητροπολίτης Αιτωλίας και Ακαρνανίας κ. Δαμασκηνός συνεχίζει και αυτή την εβδομάδα το πλούσιο ποιμαντικό...

by Συντακτική Ομάδα
31/08/2026, 14:47
ΠΟΕ-ΟΤΑ «με προχειρότητα και έλλειψη σοβαρότητας η ένταξη και συμμετοχή παιδιών στα ΚΔΑΠ
Άκτιο Βόνιτσας

Καταγγελία για επίθεση και απειλές σε βάρος εργαζόμενης στην Κατούνα

Σοβαρές καταγγελίες για φραστική επίθεση, ύβρεις και απειλές σε βάρος εργαζόμενης κατά την εκτέλεση των...

by Συντακτική Ομάδα
29/08/2026, 20:04
Εκδηλώσεις

30 Αυγούστου 2026 — Το Μεσολόγγι τραγουδά την Ιστορία του ΜΕΣΟΛΟΓΓΙ — «Όλα γύρω σου είναι Φως»

    Δεν είναι απλώς μια συναυλία. Δεν είναι ακόμη μία εκδήλωση για τα 200...

by Συντακτική Ομάδα
28/08/2026, 14:12
Καπναποθήκες Παπαστράτου: Αιχμές του προέδρου του ΤΕΕ Πάνου Κέκελου για την ανάθεση μελέτης από τον Δήμο Αγρινίου video
On Camera

Καπναποθήκες Παπαστράτου: Αιχμές του προέδρου του ΤΕΕ Πάνου Κέκελου για την ανάθεση μελέτης από τον Δήμο Αγρινίου video

  Στο επίκεντρο η επιλογή εξωτερικών μηχανικών για τη μελέτη του δημοτικού κτιρίου – Ο...

by Συντακτική Ομάδα
25/08/2026, 22:09
Μεσολόγγι: ανοικτή διαβούλευση για προαιρετική κυριακάτικη λειτουργία εμπορικών καταστημάτων Μεσολογγίου
Δυτική Ελλάδα

Διάθεση κλιματιζόμενων χώρων για τις ημέρες του καύσωνα στον Δήμο Ιεράς Πόλεως Μεσολογγίου

      Ο Δήμος Ιεράς Πόλεως Μεσολογγίου ενημερώνει για την διαθεσιμότητα κλιματιζόμενων αιθουσών, για...

by Συντακτική Ομάδα
24/08/2026, 14:38
Σφαίρα εξοστρακίστηκε σε πανηγύρι στο Αιτωλικό – Τραυματίστηκε 21χρονη
Δυτική Ελλάδα

Σφαίρα εξοστρακίστηκε σε πανηγύρι στο Αιτωλικό – Τραυματίστηκε 21χρονη

Αναστάτωση προκλήθηκε κατά τη διάρκεια του πανηγυριού της Αγίας Αγάθης στο Αιτωλικό, όταν μία 21χρονη...

by Συντακτική Ομάδα
22/08/2026, 21:33
Τεχνική Εταιρεία A4B

RSS Sara & Mara | Blog

  • Σηκώνει βάρη και δεν κλατάρει... sara-mara
  • Πρέπει να πλημμυρίσει το Αγρίνιο για να θυμηθεί ο Δήμος να καθαρίσει τα φρεάτια; sara-mara
  • «Πισίνα» έκανε το μνημείο των 120 στο Αγρίνιο – Βουτιές μέσα στον ιερό χώρο VIDEO FOTO sara-mara
  • Αγρίνιο: Νέα καταγγελία συμπολίτισσας για επίθεση από αγέλη σκύλων – «Η τρομάρα που πήρα δεν περιγράφεται» sara-mara
  • Μαυρομμάτης… εκτός πόλης, αλλά εντός χωριών sara-mara
  • Το Τάμα του Γάκια sara-mara

agrinionet .gr

Αγρίνιο

Τοπικά Νέα

Δυτική Ελλάδα

Ελλάδα

Πολιτική

Παραπολιτική

Coloured Stories

Ροή Ειδήσεων

 

Οικονομία

Υγεία

Πολιτισμός

 

Συνεντεύξεις

Info

Ταυτότητα

Πολιτική Απορρήτου

Πολιτική Cookies

Όροι Χρήσης

 

Επικοινωνία

....

Web Design & Development

© 2025 Agrinionet

Το σύνολο του περιεχομένου και των υπηρεσιών του agrinionet.gr διατίθεται στους επισκέπτες αυστηρά για προσωπική χρήση. Απαγορεύεται η χρήση ή επανεκπομπή του, σε οποιοδήποτε μέσο, μετά ή άνευ επεξεργασίας, χωρίς γραπτή άδεια του εκδότη.

agrinionet .gr

Αγρίνιο

Τοπικά Νέα

Δυτική Ελλάδα

Ελλάδα

Πολιτική

Παραπολιτική

Coloured Stories

Ροή Ειδήσεων

 

Οικονομία

Υγεία

Πολιτισμός

 

Συνεντεύξεις

Info

Ταυτότητα

Πολιτική Απορρήτου

Πολιτική Cookies

Όροι Χρήσης

 

Επικοινωνία

....

Web Design & Development

© 2024 Agrinionet

Το σύνολο του περιεχομένου και των υπηρεσιών του agrinionet.gr διατίθεται στους επισκέπτες αυστηρά για προσωπική χρήση. Απαγορεύεται η χρήση ή επανεκπομπή του, σε οποιοδήποτε μέσο, μετά ή άνευ επεξεργασίας, χωρίς γραπτή άδεια του εκδότη.

No Result
View All Result
  • Αγρίνιο
  • Τοπικά Νέα
    • Αγρίνιο
    • Άκτιο Βόνιτσας
    • Αμφιλοχία
    • Θέρμο
    • Μεσολόγγι
    • Ναύπακτος
    • Ξηρόμερο
  • Δυτική Ελλάδα
  • Ελλάδα
  • Πολιτική
  • Παραπολιτική
  • Coloured Stories
  • Οικονομία
  • Υγεία
  • Πολιτισμός
    • Εκδηλώσεις
    • Θέατρο
    • Σινεμά

© 2024 Agrinionet.gr. Όλα τα δικαιώματα διατηρούνται.