• Ακούστε τώρα | KosmosFM
  • Sara & Mara | Blog
Τετάρτη, 22 Οκτωβρίου, 2025
agrinionet.gr
Κανένα αποτέλεσμα
Προβολή όλων των αποτελεσμάτων
  • Αγρίνιο
  • Τοπικά Νέα
  • Δυτική Ελλάδα
  • Ελλάδα
  • Πολιτική
  • Παραπολιτική
  • Coloured Stories
  • Οικονομία
  • Υγεία
  • Πολιτισμός
agrinionet.gr
  • Αγρίνιο
  • Τοπικά Νέα
  • Δυτική Ελλάδα
  • Ελλάδα
  • Πολιτική
  • Παραπολιτική
  • Coloured Stories
  • Οικονομία
  • Υγεία
  • Πολιτισμός
Κανένα αποτέλεσμα
Προβολή όλων των αποτελεσμάτων
agrinionet.gr
Κανένα αποτέλεσμα
Προβολή όλων των αποτελεσμάτων

Επιστολή Φρμάκη, Τζιτζικώστα, Κασαπίδη στον Μητσοτάκη για έκτακτη επιχορήγηση

από Συντακτική Ομάδα
04/04/2021
σε Δυτική Ελλάδα, Οικονομία
Χρόνος ανάγνωσης: 1 ′
A A
0
Παρουσία Μητσοτάκη μιλά στην Πάτρα ο υπ. Περιφερειάρχης Ν. Φαρμάκης
Share on FacebookShare on Twitter

Επιστολή στον πρωθυπουργό, Κυριάκο Μητσοτάκη, με την οποία ζητούν έκτακτη επιχορήγηση 5.000 ευρώ για κάθε επιχείρηση απέστειλαν οι Περιφερειάρχες Κεντρικής Μακεδονίας, Δυτικής Ελλάδας και Δυτικής Μακεδονίας, στον απόηχο της απόφασης κυβέρνησης και ειδικών να αναστείλουν έως και τις 12 Απριλίου την επαναλειτουργία του εμπορίου.

Οι κ. Απ. Τζιτζικώστας, Νεκ. Φαρμάκης και Γ. Κασαπίδης, ζητούν από τον πρωθυπουργό να προβλέψει είτε με νομοθετική ρύθμιση είτε υπό μορφή αποζημίωσης ανά επιχείρηση και χωρίς κριτήρια (κύκλος εργασιών/εργαζόμενοι κλπ) ποσό τουλάχιστον 5.000 ευρώ, ώστε να αποκατασταθεί η ρευστότητα και να καλυφθεί μέρος των δαπανών που πραγματοποιήθηκαν ενόψει της προαναγγελθείσας άρσης των περιορισμών που αιφνιδίως δεν υλοποιήθηκε στις περιοχές μας.

Σχετικά Άρθρα.

DigiWest: Δημοσίευση Οριστικού Πίνακα Αποτελεσμάτων – Έναρξη Ψηφιακού Μετασχηματισμού των Επιχειρήσεων στη Δυτική Ελλάδα

Π.Δ.Ε. : Μέτρα πρόληψης για την ευλογιά των αιγοπροβάτων και ενίσχυση των σταθμών απολύμανσης

Μεσολόγγι: κινητοποίηση κτηνοτρόφων στην Περιφέρεια για την ευλογιά των αιγοπροβάτων

Π.Δ.Ε. : παράταση ενοικίασης κτηρίων που λειτουργούν σχολεία στην Περιφέρεια.

Νωρίτερα, με Με αποδοκιμασίες υποδέχθηκαν μέλη του εμπορικού κόσμου των Πατρών τον αναπληρωτή υπουργό Εσωτερικών Στέλιο Πέτσα ο οποίος μετέβη σήμερα στην αχαϊκή πρωτεύουσα μετά την απόφαση για περαιτέρω αναστολή της λειτουργίας του λιανεμπορίου στη συγκεκριμένη περιφερειακή ενότητα.

Μερίδα συγκεντρωμένων, κατά την προσέλευση του υπουργού στο δημαρχιακό μέγαρο, διαμαρτυρήθηκε έντονα ζητώντας το άνοιγμα των καταστημάτων.

Χθες σε ανακοίνωση που εξέδωσε ο εμπορικός σύλλογος των Πατρών προειδοποίησε ότι ως ένδειξη διαμαρτυρίας, οι έμποροι θα ανοίξουν τα μαγαζιά τους τη Δευτέρα χωρίς όμως να εξυπηρετούν πελάτες.

Την ανάκληση της απόφασης που «παγώνει» το λιανεμπόριο και για τη Θεσσαλονίκη ζήτησε και ο Εμπορικός Σύλλογος Θεσσαλονίκης προειδοποιώντας ότι «δεν είναι σε θέση να προτρέψει τον κόσμο να μην υπακούσει σε έναν νόμο του κράτους και το σίγουρο είναι ότι δεν θα το κάνουμε. Ωστόσο αυτό δεν πρέπει να το εκλάβετε ως αδυναμία».

«Δυστυχώς αυτή τη στιγμή ο εμπορικός κόσμος της Θεσσαλονίκης και όχι μόνο, είναι δικαιολογημένα σε έξαλλη κατάσταση, σε σημείο να μην ελέγχεται», αναφέρει η ανακοίνωση, προσθέτοντας ότι ο εμπορικός κόσμος «δεν μπορεί να κατανοήσει πώς αλλάζουν οι αποφάσεις εντός 36 ωρών, με αποτέλεσμα οι επιχειρηματίες να δηλώνουν ότι δεν θέλουν να πειθαρχήσουν στην κυβερνητική απόφαση».

«Σας ζητώ να ανακαλέσετε άμεσα την παραπάνω απόφαση, και να ανοίξετε την αγορά της πόλης της Θεσσαλονίκης τη Δευτέρα 5 Απριλίου 2021, όπως είχε προαναγγείλει η κυβέρνηση», καταλήγει ο πρόεδρος του ΕΣΘ Παντελής Φιλιππίδης, καταλήγοντας ότι το λιανεμπόριο «δεν αντέχει άλλη παράταση, τη στιγμή μάλιστα που δεν έχει καμία ευθύνη για την αύξηση των κρουσμάτων».

Η επιστολή των τριών περιφερειαρχών

«Αξιότιμε κύριε Πρωθυπουργέ,

Όπως γνωρίζετε οι Περιφερειακές Ενότητες Θεσσαλονίκης, Αχαΐας και Κοζάνης βρίσκονται σε καθεστώς πολύ αυξημένου κινδύνου με συνέπεια να έχουν επιβληθεί μέτρα πλήρους αναστολής λειτουργίας όλων των εμπορικών δραστηριοτήτων (λιανεμπόριο), προτού μάλιστα επιβληθούν αντίστοιχα μέτρα στους ίδιους κλάδους άλλων περιοχών που λειτουργούσαν τότε με το σύστημα click away ή click inside.

Ήδη και ενώ στις 31.3.2021 ανακοινώθηκε επίσημα η άρση των περιορισμών λειτουργίας (lockdown) αναφορικά με τις επιχειρήσεις λιανικού εμπορίου, με νεότερη απόφαση εξαιρέθηκαν ρητά του μέτρου, οι περιοχές της Θεσσαλονίκης, της Αχαΐας και της Κοζάνης με την αιτιολογία ότι στην περίπτωσή τους συντρέχουν «ειδικά επιδημιολογικά δεδομένα και τοπικά χαρακτηριστικά που επιβάλλουν τη διαφοροποίηση».

Τα ανωτέρω δεδομένα, πέρα από το γεγονός ότι ανατρέπουν κατά τρόπο αιφνίδιο – και μάλλον παράδοξο καθώς άλλες περιοχές με υψηλό επιδημιολογικό φορτίο δεν εξαιρέθηκαν της ρύθμισης – τον προγραμματισμό των επαγγελματιών του λιανεμπορίου στις ήδη πολλαπλώς πληγείσες περιοχές μας, επιφέρουν δυσμενέστατες συνέπειες στη βιωσιμότητα των επιχειρήσεων αυτών καθώς τους στερούν από τους ελάχιστους αναμενόμενους πόρους ρευστότητας μόλις 3 εβδομάδες πριν από την εορταστική περίοδο του Πάσχα. Το γεγονός δε ότι η εξαίρεση από την άρση των περιοριστικών μέτρων αφορά μόνο ελάχιστες περιοχές, συνιστά ειδική συνθήκη που χρήζει στοχευμένης ρύθμισης για την παροχή ενίσχυσης στις επιχειρήσεις αυτές υπό την μορφή εφ άπαξ αποζημίωσης, ώστε μέσω αυτής να επιδιωχθεί η κάλυψη της απώλειας ρευστότητας και των εξόδων των επιχειρήσεων του λιανεμπορίου και η προστασία των θέσεων εργασίας.

Οφείλουμε δε να υπενθυμίσουμε ότι υπάρχει αντίστοιχο προηγούμενο καθώς με την με αριθμ. 29013/2021 (ΦΕΚ Β’ 900/08.03.2021) απόφαση του Υφυπουργού Ανάπτυξης και Επενδύσεων «Ενίσχυση επιχειρήσεων που παρέμειναν κατ’εξαίρεση σε αναστολή λειτουργίας κατά την περίοδο των Χριστουγέννων 2020 λόγω τοπικής ισχύος μέτρων για τον περιορισμό της διασποράς της νόσου Covid 19», προβλέφθηκε η κατ΄ εξαίρεση οικονομική στήριξη των σε αυτήν αναφερόμενων κλάδων (με προσδιορισμό ανά ΚΑΔ) μέσω δημοσίευσης πρόσκλησης δράσης ενίσχυσης με την μορφή αποζημίωσης ύψους 3.000 ευρώ, με την αιτιολογία ότι σε αυτές επιβλήθηκαν περιοριστικά μέτρα επαχθέστερα των προβλεπόμενων για αντίστοιχες επιχειρήσεις στο σύνολο της επικράτειας, λόγω του αυξημένου επιδημιολογικού φορτίου των συγκεκριμένων περιοχών στις οποίες λειτουργούσαν.

Για τον λόγο αυτό στην περίπτωση των επιχειρήσεων του λιανεμπορίου των Π.Ε. Θεσσαλονίκης, Αχαΐας και Κοζάνης συντρέχει ειδική περίπτωση που δικαιολογεί, προς αποκατάσταση της αρχής της ισότητας, την πρόβλεψη είτε με νομοθετική ρύθμιση είτε με αντίστοιχη με την ανωτέρω δημοσίευση πρόσκλησης δράσης ενίσχυσης υπό μορφή αποζημίωσης ανά επιχείρηση και χωρίς κριτήρια (κύκλος εργασιών/εργαζόμενοι κλπ) τουλάχιστον ποσού 5.000 ευρώ, ώστε να αποκατασταθεί η ρευστότητα και να καλυφθεί μέρος των δαπανών που πραγματοποιήθηκαν ενόψει της προαναγγελθείσας άρσης των περιορισμών που αιφνιδίως δεν υλοποιήθηκε στις περιοχές μας.

Θεωρώντας ότι το συγκεκριμένο μέτρο αποτελεί μια ελάχιστη αναγνώριση της επιβάρυνσης που έχει επέλθει στους επαγγελματίες του λιανικού εμπορίου που αποτελούν την ραχοκοκαλιά της τοπικής οικονομίας, αναμένουμε την εκ μέρους σας εξαγγελία του σχετικού μέτρου».

kathrimerini

Tags: δυτική ελλάδαΝεκτάριος φαρμάκης
Συντακτική Ομάδα

Συντακτική Ομάδα

Η συντακτική ομάδα του AgrinioNet.gr δεσμεύεται να παρέχει έγκυρη, έγκαιρη και αξιόπιστη ενημέρωση για όλα τα θέματα που αφορούν την τοπική και εθνική επικαιρότητα. Με επαγγελματισμό και αφοσίωση, καταγράφουμε τις εξελίξεις, αναλύουμε τα γεγονότα και φέρνουμε στο προσκήνιο θέματα που ενδιαφέρουν τους αναγνώστες μας. Στόχος μας είναι η αντικειμενική πληροφόρηση και η ουσιαστική κάλυψη των ειδήσεων με υπευθυνότητα και σεβασμό στην αλήθεια.

Διαβάστε ακόμα.

Ο Ν. Φαρμάκης στα εγκαίνια της Φοιτητικής Εστίας στο Μεσολόγγι – Τα έργα για την εκπαίδευση στην Π.Ε. Αιτωλοακαρνανίας
Δυτική Ελλάδα

Ο Ν. Φαρμάκης στα εγκαίνια της Φοιτητικής Εστίας στο Μεσολόγγι – Τα έργα για την εκπαίδευση στην Π.Ε. Αιτωλοακαρνανίας

Στην τελετή Αγιασμού και εγκαινίων των ανακαινισμένων δωματίων και χώρων της Φοιτητικής Εστίας του Πανεπιστημίου...

από Συντακτική Ομάδα
21/10/2025, 23:30
Υποδοχή Ιερού Λειψάνου Αγίου Δημητρίου στην Ι.Μ. Αιτωλοακαρνανίας
Δυτική Ελλάδα

Υποδοχή Ιερού Λειψάνου Αγίου Δημητρίου στην Ι.Μ. Αιτωλοακαρνανίας

Υποδοχή Ιερού Λειψάνου Αγίου Δημητρίου  στην Ι. Μ. Αιτωλοακαρνανίας Σε πανηγυρική ατμόσφαιρα η πόλη του...

από Συντακτική Ομάδα
21/10/2025, 23:22
Τριάντα πέντε χρόνια INTERREG: Η Δύναμη της Συνεργασίας για την Ευρωπαϊκή και Περιφερειακή Συνοχή
Ελλάδα

Τριάντα πέντε χρόνια INTERREG: Η Δύναμη της Συνεργασίας για την Ευρωπαϊκή και Περιφερειακή Συνοχή

Η Γενική Γραμματεία ΕΣΠΑ κι ειδικότερα η Διαχειριστική Αρχή INTERREG, οργάνωσε στη Θεσσαλονίκη εκδήλωση για...

από Συντακτική Ομάδα
21/10/2025, 23:16
Συνάντηση Κώστα Τσιάρα με τη Διεπαγγελματική Οργάνωση Βάμβακος: Συντονισμένες δράσεις για τη στήριξη του βαμβακιού
Ελλάδα

Συνάντηση Κώστα Τσιάρα με τη Διεπαγγελματική Οργάνωση Βάμβακος: Συντονισμένες δράσεις για τη στήριξη του βαμβακιού

Σε ιδιαίτερα θετικό κλίμα πραγματοποιήθηκε η συνάντηση του Υπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, Κώστα Τσιάρα,...

από Συντακτική Ομάδα
21/10/2025, 21:21
Ενημερωτικό Σημείωμα – Υποχρεωτική αποδοχή άμεσων πληρωμών (IRIS)
Ελλάδα

Ενημερωτικό Σημείωμα – Υποχρεωτική αποδοχή άμεσων πληρωμών (IRIS)

Ενημερωτικό Σημείωμα Υποχρεωτική αποδοχή άμεσων πληρωμών (IRIS)           Ο Σύλλογος Εμπόρων και Επιχειρηματιών Δήμου Αγρινίου...

από Συντακτική Ομάδα
21/10/2025, 20:52
Διορίστηκε οφθαλμίατρος στο Νοσοκομείο Μεσολογγίου
Δυτική Ελλάδα

Διορίστηκε οφθαλμίατρος στο Νοσοκομείο Μεσολογγίου

Η Διοίκηση του Γενικού Νοσοκομείου Μεσολογγίου ανακοινώνει με χαρά τον διορισμό νέου Ειδικευμένου Ιατρού Οφθαλμολογίας,...

από Συντακτική Ομάδα
21/10/2025, 19:50

Αφήστε μια απάντηση Ακύρωση απάντησης

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Τεχνική Εταιρεία A4B

RSS Sara & Mara | Blog

  • Ποιοι "μουρμούριζαν" στον Άγιο Κων/νο για το κήρυγμα του Δεσπότη; sara-mara
  • "Πολιτικοί γυρολόγοι" θέλουν να επιστρέψουν στο ΠΑΣΟΚ sara-mara
  • Έσπευσε να δηλώσει ότι είναι σταθερά και αταλάντευτα με το ΠΑΣΟΚ... sara-mara
  • Ποιοι κοιτάζουν δεξιότερα της Ν.Δ. μετά την "μεταγραφή" Λοβέρδου; sara-mara
  • Σόι πάει το βασίλειο; sara-mara
  • Μέσα στις επόμενες μέρες πέφτουν οι υπογραφές για την πεζοέφυρα στη Μεγάλη Χώρα sara-mara

agrinionet .gr

Αγρίνιο

Τοπικά Νέα

Δυτική Ελλάδα

Ελλάδα

Πολιτική

Παραπολιτική

Coloured Stories

Ροή Ειδήσεων

 

Οικονομία

Υγεία

Πολιτισμός

 

Συνεντεύξεις

Info

Ταυτότητα

Πολιτική Απορρήτου

Πολιτική Cookies

Όροι Χρήσης

 

Επικοινωνία

....

Web Design & Development

© 2025 Agrinionet

Το σύνολο του περιεχομένου και των υπηρεσιών του agrinionet.gr διατίθεται στους επισκέπτες αυστηρά για προσωπική χρήση. Απαγορεύεται η χρήση ή επανεκπομπή του, σε οποιοδήποτε μέσο, μετά ή άνευ επεξεργασίας, χωρίς γραπτή άδεια του εκδότη.

agrinionet .gr

Αγρίνιο

Τοπικά Νέα

Δυτική Ελλάδα

Ελλάδα

Πολιτική

Παραπολιτική

Coloured Stories

Ροή Ειδήσεων

 

Οικονομία

Υγεία

Πολιτισμός

 

Συνεντεύξεις

Info

Ταυτότητα

Πολιτική Απορρήτου

Πολιτική Cookies

Όροι Χρήσης

 

Επικοινωνία

....

Web Design & Development

© 2024 Agrinionet

Το σύνολο του περιεχομένου και των υπηρεσιών του agrinionet.gr διατίθεται στους επισκέπτες αυστηρά για προσωπική χρήση. Απαγορεύεται η χρήση ή επανεκπομπή του, σε οποιοδήποτε μέσο, μετά ή άνευ επεξεργασίας, χωρίς γραπτή άδεια του εκδότη.

Welcome Back!

Login to your account below

Forgotten Password?

Retrieve your password

Please enter your username or email address to reset your password.

Log In
Κανένα αποτέλεσμα
Προβολή όλων των αποτελεσμάτων
  • Αγρίνιο
  • Τοπικά Νέα
    • Αγρίνιο
    • Άκτιο Βόνιτσας
    • Αμφιλοχία
    • Θέρμο
    • Μεσολόγγι
    • Ναύπακτος
    • Ξηρόμερο
  • Δυτική Ελλάδα
  • Ελλάδα
  • Πολιτική
  • Παραπολιτική
  • Coloured Stories
  • Οικονομία
  • Υγεία
  • Πολιτισμός
    • Εκδηλώσεις
    • Θέατρο
    • Σινεμά

© 2024 Agrinionet.gr. Όλα τα δικαιώματα διατηρούνται.