• Ακούστε τώρα | KosmosFM
  • Sara & Mara | Blog
Κυριακή, 11 Μαΐου, 2025
agrinionet.gr
Κανένα αποτέλεσμα
Προβολή όλων των αποτελεσμάτων
  • Αγρίνιο
  • Τοπικά Νέα
  • Δυτική Ελλάδα
  • Ελλάδα
  • Πολιτική
  • Παραπολιτική
  • Coloured Stories
  • Οικονομία
  • Υγεία
  • Πολιτισμός
agrinionet.gr
  • Αγρίνιο
  • Τοπικά Νέα
  • Δυτική Ελλάδα
  • Ελλάδα
  • Πολιτική
  • Παραπολιτική
  • Coloured Stories
  • Οικονομία
  • Υγεία
  • Πολιτισμός
Κανένα αποτέλεσμα
Προβολή όλων των αποτελεσμάτων
agrinionet.gr
Κανένα αποτέλεσμα
Προβολή όλων των αποτελεσμάτων

Επιστολή Ν. Φαρμάκη για να μην κινδυνεύσει η αρδευτική περίοδος από διακοπές ρευματοδότησης σε ΤΟΕΒ και ΓΟΕΒ

από Συντακτική Ομάδα
13/03/2023
σε Δυτική Ελλάδα, Οικονομία
Χρόνος ανάγνωσης: 1 ′
A A
0
Ν. Φαρμάκης: «30+30 εκατομμύρια ευρώ για τη στήριξη των τοπικών επιχειρήσεων και των εργαζομένων»
Share on FacebookShare on Twitter

Επιστολή Ν. Φαρμάκη στους υπουργούς Αγροτικής Ανάπτυξης και Περιβάλλοντος με τρεις προτάσεις για να μην κινδυνεύσει η αρδευτική περίοδος από διακοπές ρευματοδότησης σε ΤΟΕΒ και ΓΟΕΒ

Τρεις προτάσεις που έχουν ως στόχο να αποφευχθούν για άλλη μια χρονιά οι «περιπέτειες» σε ΤΟΕΒ – ΓΟΕΒ και να μην δημιουργηθούν προβλήματα στις αρδεύσεις των καλλιεργειών, κατέθεσε ο Περιφερειάρχης Δυτικής Ελλάδας Νεκτάριος Φαρμάκης με επιστολή του προς τους συναρμόδιους υπουργούς Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, Γιώργο Γεωργαντά,Περιβάλλοντος και Ενέργειας,Κωνσταντίνο Σκρέκα.

Σχετικά Άρθρα.

ΔΕΥΑ Αγρινίου: “ξεβούλωσαν” τα φρεάτια στην οδό Αγγελοκάστρου

Ενημέρωση για το Πρόγραμμα «Προσωπικός Βοηθός για Άτομα με Αναπηρία» στον Δήμο Ιερής Πόλης Μεσολογγίου

Στο πλευρό των εργαζομένων της ΔΟΥ Μεσολογγίου ο Δήμος Ιερής Πόλης Μεσολογγίου

ΚΚΕ: Να στελεχωθούν πλήρως οι υπηρεσίες της ΑΑΔΕ με μόνιμο προσωπικό και να μην προχωρήσει η κεντρικοποίηση τους. 

Ο κ. Φαρμάκης υπογραμμίζει ότι είναι αναγκαίο να υπάρξει κατεπειγόντως πρόνοια ώστε να μην επαναληφθούν τα προβλήματα που ταλαιπωρούν τον αγροτικό κόσμο και ζητάει από τους υπουργούς την εξέταση των εξής προτάσεων:

Ρύθμιση των χρεών των ΤΟΕΒ και ΓΟΕΒ προς τους παρόχους ενέργειας, καθώς και  παροχή έκτακτης και απευθείας χρηματοδότησης με τη μορφή επιχορήγησης προς τους ΟΕΒ με σκοπό την κάλυψη των εκτεταμένων αναγκών στις υποδομές και τη συντήρηση του δικτύου.

Οι ΤΟΕΒ και οι ΓΟΕΒ, βάσει της φύσης τους, παρέχουν «Υπηρεσίες Κοινής Ωφελείας» (ΥΚΩ). Με βάση τα όσα ισχύουν και περιγράφουν τις ΥΚΩ προτείνεται η ένταξη των ΤΟΕΒ και των ΓΟΕΒ ως υπηρεσίες ΥΚΩ στους λογαριασμούς ρεύματος για διάστημα τέτοιο που θα εξυπηρετήσει την αδιάκοπη λειτουργία τους.

Για τους ΤΟΕΒ και τους ΓΟΕΒ με παύση εκπροσώπησης ή που βρίσκονται εκτός προμήθειας ηλεκτρικού ρεύματος από τον «Προμηθευτή Τελευταίου Καταφυγίου», να ισχύσει η υπαγωγή τους στην «Καθολική Υπηρεσία Ηλεκτρικής Ενέργειας» μέχρι το τέλος του τρέχοντος έτους, ώστε να αποτραπεί η διακοπή του ρεύματος και να υπηρετήσουν αδιάκοπο το σκοπό τους. Σημειώνεται ότι αυτή η πρόταση αποτελεί άμεση λύση α) για την επανασύνδεση των ΟΕΒ που αντιμετωπίζουν αντίστοιχα προβλήματα σε όλη την χώρα και όχι μόνο στην Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας και β) για την αδειοδότηση των έργων ενεργειακής αυτονομίας/αναβάθμισης των ΟΕΒ.

Ο κ. Φαρμάκης, στην επιστολή του επισημαίνει όλα τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι οργανισμοί εγγείων βελτιώσεων, τονίζοντας ότι «παρά τις δυσκολίες η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας, αξιοποιεί κάθε διαθέσιμο χρηματικό πόρο τόσο από το Πρόγραμμα Αγροτικής Ανάπτυξης όσο και από ιδίους πόρους ώστε να βελτιωθούν επικουρικά τα υφιστάμενα έργα υποδομής, αλλά και να υλοποιήσουμε-χρηματοδοτήσουμε νέα καλύπτοντας ταυτόχρονα παλιές και έκτακτες ανάγκες στο δίκτυο των υποδομών (κτίρια, διώρυγες, δεξαμενές κλπ.), προκειμένου να προστατεύονται όχι μόνο οι καλλιέργειες, αλλά οι ανθρώπινες ανθρώπινες ζωές, καθώς τα στραγγιστικά δίκτυα εξυπηρετούν αντιπλημμυρικά τα μεγάλα αστικά κέντρα».  Επίσης, αναφέρεται και στο πρωτοποριακό έργο  των Ενεργειακών Κοινοτήτων, με την ολοκλήρωση του οποίου θα επιτευχθεί η εξυγίανση της λειτουργίας των ΤΟΕΒ και θα ικανοποιηθούν οι ενεργειακές ανάγκες του αγροτικού πληθυσμού στο σύνολο της Δυτικής Ελλάδας.

Παρά ταύτα, και καθώς μένουν πολλά ακόμα να γίνουν, ο Περιφερειάρχης Δυτικής Ελλάδας, «κρούει τον κώδωνα του κινδύνου», σημειώνοντας ότι ενδεχόμενη διακοπή ηλεκτροδότησης στους ΤΟΕΒ και ΓΟΕΒ θα πλήξει – άμεσα και έμμεσα – τα εισόδημα των παραγωγών που εξαρτώνται αποκλειστικά από την ενασχόλησή τους με τη γη τα οποία θα συρρικνωθούν ή θα εκμηδενιστούν, συμπαρασύροντας και όσους απασχολούνται ως εργαζόμενοι σε μεγάλους παραγωγούς, εργοστάσια και συσκευαστήρια και σε όλη την αλυσίδα αξίας του αγροδιατροφικού κλάδου. «Συνακόλουθα, η μη καλλιέργεια τοπικών προϊόντων θα επηρεάσει μια σειρά επαγγελματικών κατηγοριών που σχετίζονται με την παραγωγή (στην καλλιέργεια, στην συσκευασία, στην διακίνηση κλπ.), ενώ μοιραία θα εκτοξεύσει τις τιμές των εισερχόμενων, από άλλες περιοχές, προϊόντων. Τέλος, η έλλειψη ρευστότητας και κυκλοφορίας χρήματος, θα επηρεάσει πολύπλευρα την τοπική, περιφερειακή αλλά και ευρύτερα την εθνική οικονομία», επισημαίνει.

Σημειώνεται ότι στην αρχή της επιστολής του, ο κ. Φαρμάκης τονίζει την σπουδαιότητα του αγροτοδιατροφικού τομέα στην Δυτική Ελλάδα, καθώς όπως αναφέρει, από τις 98.452 επιχειρήσεις που δραστηριοποιούνται συνολικά στην Δυτική Ελλάδα το 54%(53.110 επιχειρήσεις) δραστηριοποιούνται στον ευρύτερο τομέα της Αγροδιατροφής και της Βιομηχανίας Τροφίμων, ενώ ο κλάδος της Αγροδιατροφής αποτελεί τον μεγαλύτερο εργοδότη της περιφέρειας καθώς απασχολούνται 43.705 άτομα (23% του συνολικού αριθμού απασχολούμενων στην περιφέρεια).Σε ό,τι αφοράτον συνολικό κύκλο εργασιώντων επιχειρήσεων που δραστηριοποιούνται στην Περιφέρεια, ανέρχεται στα 7,3 δισ. ευρώ, με τις επιχειρήσεις που δραστηριοποιούνται στον τομέα της Αγροδιατροφής και Βιομηχανίας Τροφίμων να πραγματοποιούν έναν κύκλο εργασιών ύψους 1,6 δισ. ευρώ.

Συντακτική Ομάδα

Συντακτική Ομάδα

Η συντακτική ομάδα του AgrinioNet.gr δεσμεύεται να παρέχει έγκυρη, έγκαιρη και αξιόπιστη ενημέρωση για όλα τα θέματα που αφορούν την τοπική και εθνική επικαιρότητα. Με επαγγελματισμό και αφοσίωση, καταγράφουμε τις εξελίξεις, αναλύουμε τα γεγονότα και φέρνουμε στο προσκήνιο θέματα που ενδιαφέρουν τους αναγνώστες μας. Στόχος μας είναι η αντικειμενική πληροφόρηση και η ουσιαστική κάλυψη των ειδήσεων με υπευθυνότητα και σεβασμό στην αλήθεια.

Διαβάστε ακόμα.

Στο πλευρό των εργαζομένων της ΔΟΥ Μεσολογγίου ο Δήμος Ιερής Πόλης Μεσολογγίου
Αγρίνιο

Στο πλευρό των εργαζομένων της ΔΟΥ Μεσολογγίου ο Δήμος Ιερής Πόλης Μεσολογγίου

Ο Δήμος Ιερής Πόλης Μεσολογγίου στέκεται στο πλευρό των εργαζομένων της Δημόσιας Οικονομικής Υπηρεσίας Μεσολογγίου,...

από Συντακτική Ομάδα
10/05/2025, 19:22
Ερώτηση για την Υπολειτουργία των Δημοσίων Οικονομικών Υπηρεσιών στο Αγρίνιο
Οικονομία

ΚΚΕ: Να στελεχωθούν πλήρως οι υπηρεσίες της ΑΑΔΕ με μόνιμο προσωπικό και να μην προχωρήσει η κεντρικοποίηση τους. 

Το προηγούμενο διάστημα έγιναν δραματικές αλλαγές στη δομή των φορολογικών υπηρεσιών στα μεγάλα αστικά κέντρα...

από Συντακτική Ομάδα
10/05/2025, 19:18
Ξεκινούν εκπαιδευτικά προγραμμάτων υποψήφιων θετών και αναδόχων γονέων από την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας
Δυτική Ελλάδα

Ξεκινούν εκπαιδευτικά προγραμμάτων υποψήφιων θετών και αναδόχων γονέων από την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας

Η Αντιπεριφερειάρχης Κοινωνικής Πολιτικής και Οικογένειας της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας, Γεωργία Ντάτσικα, ανακοινώνει την έναρξη...

από Συντακτική Ομάδα
10/05/2025, 13:08
Ν. Φαρμάκης: «Ας είναι το φετινό Πάσχα μια αφετηρία για νέα ξεκινήματα και δημιουργικές πορείες για όλους»
Δυτική Ελλάδα

Νέα πρόσκληση 20 εκατομμυρίων ευρώ για εκσυγχρονισμού και κατασκευής θερμοκηπίων στην Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας 

Η Διεύθυνση Αγροτικής Οικονομίας της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας γνωστοποιεί την έκδοση της Πρόσκλησης για την...

από Συντακτική Ομάδα
10/05/2025, 12:58
Καταβολή αποζημιώσεων από τον ΕΛΓΑ
Οικονομία

ΕΛΓΑ: Υποβολή αιτήσεων αποζημίωσης για την απώλεια φυτικού κεφαλαίου

Εν αναμονή έκδοσης Κοινής Υπουργικής Απόφασης, με την οποία θα καθορίζονται οι όροι και οι...

από Συντακτική Ομάδα
09/05/2025, 14:29
Ενημερωτική εκδήλωση για την άνοια στο Αγρίνιο υπό την αιγίδα της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας
Δυτική Ελλάδα

Ενημερωτική εκδήλωση για την άνοια στο Αγρίνιο υπό την αιγίδα της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας

Ενημερωτική εκδήλωση για την άνοια στο Αγρίνιο υπό την αιγίδα της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας Η...

από Συντακτική Ομάδα
08/05/2025, 19:32

Αφήστε μια απάντηση Ακύρωση απάντησης

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Τεχνική Εταιρεία A4B

RSS Sara & Mara | Blog

  • ΔΕΥΑ Αγρινίου: “ξεβούλωσαν” τα φρεάτια στην οδό Αγγελοκάστρου sara-mara
  • Σκαλί … σκαλί το μεροκάματο. Από τα σκαλιά της εκκλησίας στα σκαλιά του Δικαστικού Μεγάρου. sara-mara
  • Νοσοκομείο: Γραμματίκας – Σερασκέρης και στο βάθος Κουταλιανός για την θέση του διοικητή sara-mara
  • Τι άλλο "εξάγει" η Λευκάδα; sara-mara
  • Τα πίσω διαμερίσματα της δεξιάς πολυκατοικίας και οι υποψήφιοι ... sara-mara
  • Θέρμο: από τα 4 στα 10 ευρώ στο εισιτήριο στο Αρχαιολογικό Μουσείο. Αυξήσεις έως και 70% σε αρχαιολογικούς χώρους. Τι λέει ο δήμαρχος Θέρμου sara-mara

agrinionet .gr

Αγρίνιο

Τοπικά Νέα

Δυτική Ελλάδα

Ελλάδα

Πολιτική

Παραπολιτική

Coloured Stories

Ροή Ειδήσεων

 

Οικονομία

Υγεία

Πολιτισμός

 

Συνεντεύξεις

Info

Ταυτότητα

Πολιτική Απορρήτου

Πολιτική Cookies

Όροι Χρήσης

 

Επικοινωνία

....

Web Design & Development

© 2025 Agrinionet

Το σύνολο του περιεχομένου και των υπηρεσιών του agrinionet.gr διατίθεται στους επισκέπτες αυστηρά για προσωπική χρήση. Απαγορεύεται η χρήση ή επανεκπομπή του, σε οποιοδήποτε μέσο, μετά ή άνευ επεξεργασίας, χωρίς γραπτή άδεια του εκδότη.

agrinionet .gr

Αγρίνιο

Τοπικά Νέα

Δυτική Ελλάδα

Ελλάδα

Πολιτική

Παραπολιτική

Coloured Stories

Ροή Ειδήσεων

 

Οικονομία

Υγεία

Πολιτισμός

 

Συνεντεύξεις

Info

Ταυτότητα

Πολιτική Απορρήτου

Πολιτική Cookies

Όροι Χρήσης

 

Επικοινωνία

....

Web Design & Development

© 2024 Agrinionet

Το σύνολο του περιεχομένου και των υπηρεσιών του agrinionet.gr διατίθεται στους επισκέπτες αυστηρά για προσωπική χρήση. Απαγορεύεται η χρήση ή επανεκπομπή του, σε οποιοδήποτε μέσο, μετά ή άνευ επεξεργασίας, χωρίς γραπτή άδεια του εκδότη.

Welcome Back!

Login to your account below

Forgotten Password?

Retrieve your password

Please enter your username or email address to reset your password.

Log In
Κανένα αποτέλεσμα
Προβολή όλων των αποτελεσμάτων
  • Αγρίνιο
  • Τοπικά Νέα
    • Αγρίνιο
    • Άκτιο Βόνιτσας
    • Αμφιλοχία
    • Θέρμο
    • Μεσολόγγι
    • Ναύπακτος
    • Ξηρόμερο
  • Δυτική Ελλάδα
  • Ελλάδα
  • Πολιτική
  • Παραπολιτική
  • Coloured Stories
  • Οικονομία
  • Υγεία
  • Πολιτισμός
    • Εκδηλώσεις
    • Θέατρο
    • Σινεμά

© 2024 Agrinionet.gr. Όλα τα δικαιώματα διατηρούνται.