• Ακούστε τώρα | KosmosFM
  • Sara & Mara | Blog
Τετάρτη, 21 Οκτωβρίου, 2026
agrinionet.gr
No Result
View All Result
  • Αγρίνιο
  • Τοπικά Νέα
  • Δυτική Ελλάδα
  • Ελλάδα
  • Πολιτική
  • Παραπολιτική
  • Coloured Stories
  • Οικονομία
  • Υγεία
  • Πολιτισμός
agrinionet.gr
  • Αγρίνιο
  • Τοπικά Νέα
  • Δυτική Ελλάδα
  • Ελλάδα
  • Πολιτική
  • Παραπολιτική
  • Coloured Stories
  • Οικονομία
  • Υγεία
  • Πολιτισμός
No Result
View All Result
agrinionet.gr
No Result
View All Result

ΓΕΑ: «Από τη Βιέννη στη Μόσχα, ένα μουσικό ταξίδι»

by Συντακτική Ομάδα
26/03/2025
in Αγρίνιο, Εκδηλώσεις
Reading Time: 2 mins read
A A
0
ΓΕΑ: «Από τη Βιέννη στη Μόσχα, ένα μουσικό ταξίδι»

Το Τμήμα ”Πνευματικών και Καλλιτεχνικών Εκδηλώσεων” της Γυμναστικής Εταιρείας Αγρινίου παρουσιάζει την Παρασκευή 4 Απριλίου στις 21.15 στο Παπαστράτειο Μέγαρο μια συναυλία μουσικής δωματίου για βιολοντσέλο και πιάνο με τίτλο «Από τη Βιέννη στη Μόσχα, ένα μουσικό ταξίδι» και συντελεστές το Χριστόφορο Μιρόσνικοφ στο τσέλο και την Πόπη Μαλαπάνη στο πιάνο.

Την παρουσίαση της βραδιάς θα κάνει η Έβελυν Τριανταφύλλου.

Σχετικά Άρθρα.

Αγρίνιο: Δύο αδελφές στον τελικό του Πανελληνίου Taekwondo – Πρωταθλητής Ελλάδας ο σύλλογος του Νίκου Κακαρέλη

Η εορτή του Αγίου Γερασίμου στην Ι. Μ. Αιτωλοακαρνανίας

Χρηματοδότηση 261.262 ευρώ για τη δημιουργία πλατφόρμας διαχείρισης εκδηλώσεων και Κέντρου Τηλεδιασκέψεων στο Επιμελητήριο Αιτωλοακαρνανίας

Άνω Κλεισορρεύματα Αγρινίου: Τα ξεραμένα κυπαρίσσια απειλούν την εκκλησία του Αγίου Γεωργίου – Από την άνοιξη περιμένουν το «άμεσα» του Δήμου

Η είσοδος θα είναι ελεύθερη

Με αφετηρία δύο από τις σπουδαιότερες κοιτίδες της μουσικής δημιουργίας όλων των εποχών, τη Βιέννη και τη Μόσχα, θα έχουμε τη χαρά να ακούσουμε ένα πρόγραμμα υψηλής δεξιοτεχνίας με κάποια από τα σπουδαιότερα έργα μουσικής δωματίου για τσέλο και πιάνο.

Έργα συνθετών όπως ο Σούμπερτ, ο Σοστακόβιτς και ο Ραχμάνινοφ θα μας «ταξιδέψουν» στην εποχή του ρομαντισμού, όπως αυτός αποτυπώθηκε από δύο διαφορετικές μουσικές παραδόσεις: τη συγκρατημένη και εσωτερική γερμανική σχολή και την πληθωρική και παθιασμένη ρωσική.

Αναλυτικά το πρόγραμμα :

C. M. von Weber – Σονάτα για βιολοντσέλο και πιάνο σε Ντο μείζονα

F. Schubert – Σονάτα Αρπετζιόνε

D. Shostakovich – Σονάτα για βιολοντσέλο και πιάνο σε Ρε ελάσσονα, Έργο 40

S. Rachmaninov – Ελεγεία

I. Stravinsky – Chanson Russe

A. Arutiunian – Impromptu

Βιογραφικά των καλλιτεχνών:

Νικητής κορυφαίων βραβείων σε διεθνείς διαγωνισμούς και ECHO “Rising Star” το 2004, ο τσελίστας Χριστόφορος Μιρόσνικοβ έχει εμφανιστεί σε σημαντικούς ευρωπαϊκούς χώρους, όπως το Wigmore Hall στο Λονδίνο, το Symphony Hall στο Μπέρμιγχαμ, το Concertgebouw στο Άμστερνταμ, το Konzerthaus στη Βιέννη, το Mozarteum στο Σάλτσμπουργκ, το Palais des Beaux-Arts στις Βρυξέλλες, τη Cité de la Musique στο Παρίσι, το Μέγαρο Μουσικής Αθηνών, την Κολωνία Φιλαρμονία και το Weill Recital Hall στο Carnegie Hall.

Χαρακτηρισμένος για την «μουσική ευαισθησία και την τεχνική του δεξιοτεχνία», ο κ. Μιρόσνικοβ έχει εμφανιστεί ως σολίστ με ορχήστρες δωματίου και συμφωνικές ορχήστρες σε Ευρώπη, Βόρεια και Νότια Αμερική και Ασία. Στην Ιαπωνία, έχει συνεργαστεί με τις Φιλαρμονικές Ορχήστρες του Τόκιο και της Ναγκόγια υπό τη διεύθυνση του μαέστρου Βλαντίμιρ Φεντοσέγιεφ και έχει εμφανιστεί ξανά μαζί του στη Μόσχα και σε περιοδεία στο Ηνωμένο Βασίλειο με τη Συμφωνική Ορχήστρα Τσαϊκόφσκι.

Ο Χριστόφορος έχει συμμετάσχει σε σημαντικά φεστιβάλ, όπως το Φεστιβάλ του Βλαντιμίρ Σπιβάκοφ στο Κολμάρ της Γαλλίας και το Music Isle Festival στη Νότια Κορέα. Από το 2004 είναι τακτικός προσκεκλημένος στο Διεθνές Μουσικό Φεστιβάλ της Αίγινας. Έχει παραδώσει masterclasses στην Ακαδημία Μπασμέτ στη Λευκορωσία, καθώς και σε Ηνωμένες Πολιτείες, Μεξικό, Γαλλία και άλλες χώρες. Έχει συνεργαστεί με διακεκριμένους μαέστρους, όπως οι Ενρίκε Μπάτιζ, Κρίστοφερ Γουόρεν-Γκριν, Νάνσε Γκουμ, Αλόντρα ντε λα Πάρα, Τζεντ Γκέιλιν και Γιοχάν Γκορίτσκι.

Ο Μιρόσνικοβ έχει έντονο ενδιαφέρον για τη μουσική του 20ού αιώνα, έχοντας πραγματοποιήσει πρώτες εκτελέσεις έργων Ελλήνων, Ρώσων και Αμερικανών συνθετών, όπως οι Μ. Ζελέναγια, Λ. Κανάρης, Ν. Πιπέρης, Δ. Αρρίβας και Λ. Άουερμπαχ. Έχει συμμετάσχει, επίσης, σε συναυλίες και ηχογραφήσεις σύγχρονων έργων.

Σε ηλικία 15 ετών εισήχθη στο Μουσικό Κολλέγιο της Ακαδημίας Τσαϊκόφσκι, μελετώντας με την Γκαγιάνε Μντογιάν, και έναν χρόνο αργότερα έγινε ο νεότερος βραβευμένος στον 14ο Διεθνή Διαγωνισμό Νέων Καλλιτεχνών στην Ουγγαρία. Συνέχισε τις σπουδές του με τη Νατάλια Σαχόφσκαγια στο Κρατικό Ωδείο Τσαϊκόφσκι της Μόσχας για επτά χρόνια. Το 2000 απέκτησε το Artist Diploma από το Ωδείο Oberlin στις Ηνωμένες Πολιτείες, υπό την καθοδήγηση του Καθηγητή Άντορ Τοτ.

Εκτός από τη δραστήρια καριέρα του ως ερμηνευτής, ο Χριστόφορος διδάσκει στο Ωδείο “Eratio” στην Αθήνα, όπου διαμένει, και είναι διευθυντής του Muse Classics International Music Competition. Παίζει δύο τσέλα: ένα κατασκευασμένο από τον Francesco Guadagnini το 1905 και ένα νέο όργανο του 2023, δημιουργία του Κρεμονέζου οργανοποιού Lucas Curraz.

Η Πόπη Μαλαπάνη παρακολούθησε μαθήματα πιάνου στο Δημοτικό Ωδείο Καλαμάτας με τους Στάθη Γυφτάκη, Μαρία Παπαπετροπούλου και Νέλλη Σεμιτέκολο. Συνέχισε τις μουσικές της σπουδές στην Ακαδημία του ‘Εσσεν, στη Γερμανία, με τους Prof. Michael Roll και Prof. Til Engel. Έχει παρακολουθήσει σεμινάρια με τους Prof. Xavier Poncette, Alexander Schmalcz, Duo Ganev, Lilia Bojiadjieva, Δόμνα Ευνουχίδου, Θοδωρη Τζοβανακη κ.α.

Έχει εμφανιστεί σε ρεσιτάλ και συναυλίες μουσικής δωματίου στην Ελλάδα και στη Γερμανία. Έχει συνεργαστεί με την ΚΟΑ στον κύκλο “Μουσικοί Περίπατοι στα Μουσεία” καθώς και στον κύκλο ηχογραφήσεων, που πραγματοποίησε η ΚΟΑ τον Ιούλιο 2020.

Από το καλοκαίρι του 2021 έχει αναλάβει την παραγωγή του Διεθνούς Μουσικού φεστιβάλ Αίγινας και από τον Οκτώβριο του 2022 στο πλαίσιο της συνεργασίας της με το Καλογεροπούλειο Ίδρυμα Κορίνθου είναι υπεύθυνη του Προγράμματος «Ακούμε τους Νέους».

Από το Σεπτέμβρη του 2023 ως μέλος της θερμοκοιτίδας D-HUB του σωματείου ΔΙΑΖΩΜΑ είναι Υπεύθυνη Δράσεων Σύγχρονου Πολιτισμού. Aπό το Σεπτέμβρη του 2014 εργάζεται ως συνοδός μουσικών οργάνων και καθηγήτρια πιάνου στο Ωδείο Φίλιππος Νάκας.

Είναι απόφοιτος του Τμήματος Ιστορίας και Αρχαιολογίας του Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών (1995-2000)

Tags: ΑγρίνιοΕκδηλώσεις
Συντακτική Ομάδα

Συντακτική Ομάδα

Η συντακτική ομάδα του AgrinioNet.gr δεσμεύεται να παρέχει έγκυρη, έγκαιρη και αξιόπιστη ενημέρωση για όλα τα θέματα που αφορούν την τοπική και εθνική επικαιρότητα. Με επαγγελματισμό και αφοσίωση, καταγράφουμε τις εξελίξεις, αναλύουμε τα γεγονότα και φέρνουμε στο προσκήνιο θέματα που ενδιαφέρουν τους αναγνώστες μας. Στόχος μας είναι η αντικειμενική πληροφόρηση και η ουσιαστική κάλυψη των ειδήσεων με υπευθυνότητα και σεβασμό στην αλήθεια.

Διαβάστε ακόμα.

Αγρίνιο: Δύο αδελφές στον τελικό του Πανελληνίου Taekwondo – Πρωταθλητής Ελλάδας ο σύλλογος του Νίκου Κακαρέλη
Αγρίνιο

Αγρίνιο: Δύο αδελφές στον τελικό του Πανελληνίου Taekwondo – Πρωταθλητής Ελλάδας ο σύλλογος του Νίκου Κακαρέλη

Ο Νίκος Κακαρέλης μίλησε στη Δήμητρα Λαοπόδη και τον ΔΥΤΙΚΑ FM 92,8 για τη μεγάλη...

by Συντακτική Ομάδα
20/10/2026, 22:39
Η εορτή του Αγίου Γερασίμου στην Ι. Μ. Αιτωλοακαρνανίας
Αγρίνιο

Η εορτή του Αγίου Γερασίμου στην Ι. Μ. Αιτωλοακαρνανίας

    Με λαμπρότητα εορτάστηκε η ιερά μνήμη του Οσίου και Θεοφόρου Πατρός ημών Γερασίμου,...

by Συντακτική Ομάδα
20/10/2026, 21:41
ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟ: Επιτυχημένη έναρξη του έργου «ECOBASE INTERREG IPA-ADRION».
Αγρίνιο

Χρηματοδότηση 261.262 ευρώ για τη δημιουργία πλατφόρμας διαχείρισης εκδηλώσεων και Κέντρου Τηλεδιασκέψεων στο Επιμελητήριο Αιτωλοακαρνανίας

Την ψηφιακή αναβάθμιση του Επιμελητηρίου Αιτωλοακαρνανίας χρηματοδοτεί η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας. Ειδικότερα, με απόφαση του...

by Συντακτική Ομάδα
20/10/2026, 21:37
Άνω Κλεισορρεύματα Αγρινίου: Τα ξεραμένα κυπαρίσσια απειλούν την εκκλησία του Αγίου Γεωργίου – Από την άνοιξη περιμένουν το «άμεσα» του Δήμου
Αγρίνιο

Άνω Κλεισορρεύματα Αγρινίου: Τα ξεραμένα κυπαρίσσια απειλούν την εκκλησία του Αγίου Γεωργίου – Από την άνοιξη περιμένουν το «άμεσα» του Δήμου

  Στα Άνω Κλεισορρεύματα του Δήμου Αγρινίου, στην περιοχή του Μπρέσιακου, ο κίνδυνος βρίσκεται δίπλα...

by Συντακτική Ομάδα
20/10/2026, 15:06
Συνελήφθη γνωστός γιατρός από το νοσοκομείο Μεσολογγίου. Μετέφερε ναρκωτικά φάρμακα
Αγρίνιο

Νοσοκομείο Μεσολογγίου: Κλειστό το μικροβιολογικό, τα αίματα στο Αγρίνιο και επιστροφή μετά από πέντε ώρες

  Κλειστό θα παραμείνει από την Τρίτη 20 έως και την Παρασκευή 23 Οκτωβρίου το...

by Συντακτική Ομάδα
20/10/2026, 14:38
Εύη Βέρρη: «Το αυτονόητο στην Ελλάδα έχει γίνει ζητούμενο» – Η ολονύχτια αγωνία μιας μητέρας στη Ρώμη για τη μεταμόσχευση της κόρης της
Αγρίνιο

Εύη Βέρρη: «Το αυτονόητο στην Ελλάδα έχει γίνει ζητούμενο» – Η ολονύχτια αγωνία μιας μητέρας στη Ρώμη για τη μεταμόσχευση της κόρης της

Μια μητέρα έφτασε στη Ρώμη για να βρίσκεται δίπλα στην κόρη της, η οποία μεταφέρθηκε...

by Συντακτική Ομάδα
20/10/2026, 10:13
Τεχνική Εταιρεία A4B

RSS Sara & Mara | Blog

  • Ποιος θα βγάλει τα κάστανα από τη φωτιά και ποιος θα πληρώσει τη θράκα; sara-mara
  • «Βοηθήστε τον κόσμο»… αλλά μην ξεχνάτε ποιος πρέπει να ξαναβγεί sara-mara
  • «Κάντε όσες μηνύσεις θέλετε…– Εμείς έχουμε λεφτά, εγώ θα ξαναβγώ...» sara-mara
  • Από τον ΟΠΕΚΕΠΕ… στο δημαρχείο με μια τροπολογία; sara-mara
  • Όνειρα θερινής νυκτός, κοστούμια και… κατραπακιές sara-mara
  • «Ο Δήμος πάει κατά διαόλου»; Ο Παπαναστασίου συγκαλεί τη δημοτική ομάδα και προαναγγέλλει ανασχηματισμό sara-mara

agrinionet .gr

Αγρίνιο

Τοπικά Νέα

Δυτική Ελλάδα

Ελλάδα

Πολιτική

Παραπολιτική

Coloured Stories

Ροή Ειδήσεων

 

Οικονομία

Υγεία

Πολιτισμός

 

Συνεντεύξεις

Info

Ταυτότητα

Πολιτική Απορρήτου

Πολιτική Cookies

Όροι Χρήσης

 

Επικοινωνία

....

Web Design & Development

© 2025 Agrinionet

Το σύνολο του περιεχομένου και των υπηρεσιών του agrinionet.gr διατίθεται στους επισκέπτες αυστηρά για προσωπική χρήση. Απαγορεύεται η χρήση ή επανεκπομπή του, σε οποιοδήποτε μέσο, μετά ή άνευ επεξεργασίας, χωρίς γραπτή άδεια του εκδότη.

agrinionet .gr

Αγρίνιο

Τοπικά Νέα

Δυτική Ελλάδα

Ελλάδα

Πολιτική

Παραπολιτική

Coloured Stories

Ροή Ειδήσεων

 

Οικονομία

Υγεία

Πολιτισμός

 

Συνεντεύξεις

Info

Ταυτότητα

Πολιτική Απορρήτου

Πολιτική Cookies

Όροι Χρήσης

 

Επικοινωνία

....

Web Design & Development

© 2024 Agrinionet

Το σύνολο του περιεχομένου και των υπηρεσιών του agrinionet.gr διατίθεται στους επισκέπτες αυστηρά για προσωπική χρήση. Απαγορεύεται η χρήση ή επανεκπομπή του, σε οποιοδήποτε μέσο, μετά ή άνευ επεξεργασίας, χωρίς γραπτή άδεια του εκδότη.

No Result
View All Result
  • Αγρίνιο
  • Τοπικά Νέα
    • Αγρίνιο
    • Άκτιο Βόνιτσας
    • Αμφιλοχία
    • Θέρμο
    • Μεσολόγγι
    • Ναύπακτος
    • Ξηρόμερο
  • Δυτική Ελλάδα
  • Ελλάδα
  • Πολιτική
  • Παραπολιτική
  • Coloured Stories
  • Οικονομία
  • Υγεία
  • Πολιτισμός
    • Εκδηλώσεις
    • Θέατρο
    • Σινεμά

© 2024 Agrinionet.gr. Όλα τα δικαιώματα διατηρούνται.