• Ακούστε τώρα | KosmosFM
  • Sara & Mara | Blog
Δευτέρα, 16 Μαρτίου, 2026
agrinionet.gr
Κανένα αποτέλεσμα
Προβολή όλων των αποτελεσμάτων
  • Αγρίνιο
  • Τοπικά Νέα
  • Δυτική Ελλάδα
  • Ελλάδα
  • Πολιτική
  • Παραπολιτική
  • Coloured Stories
  • Οικονομία
  • Υγεία
  • Πολιτισμός
agrinionet.gr
  • Αγρίνιο
  • Τοπικά Νέα
  • Δυτική Ελλάδα
  • Ελλάδα
  • Πολιτική
  • Παραπολιτική
  • Coloured Stories
  • Οικονομία
  • Υγεία
  • Πολιτισμός
Κανένα αποτέλεσμα
Προβολή όλων των αποτελεσμάτων
agrinionet.gr
Κανένα αποτέλεσμα
Προβολή όλων των αποτελεσμάτων

Γιώργος Παπαναστασίου: «Στόχος μου η 1η Κυριακή για να ολοκληρώσουμε το έργο μας»

από Συντακτική Ομάδα
20/04/2019
σε Πολιτική
Χρόνος ανάγνωσης: 1 ′
A A
0
Συγκέντρωση άλλης εποχής η πρώτη του Γ. Παπαναστασίου στο Αγρίνιο
Share on FacebookShare on Twitter

Μεγάλη συνέντευξη του Δημάρχου Αγρινίου, στον «ΔΥΤΙΚΑ FM 92,8» – Γιατί χαρακτήρισε αχυράνθρωπο την Χρ. Σταρακά, τι δήλωσε για τον Θ. Μωραΐτη, τους πρώην συνεργάτες του καθώς και για το έργο της μέχρι τώρα θητείας του και το όραμά του για τα επόμενα χρόνια

Για όλους και για όλα, με φόντο τις δημοτικές εκλογές της 26ης Μαΐου, μίλησε χθες, ο Δήμαρχος Αγρινίου, επικεφαλής του συνδυασμού «Αγρίνιο Μπορείς – Τόπος να ζεις, Γιώργος Παπαναστασίου, σε μεγάλη συνέντευξη που παραχώρησε στον «ΔΥΤΙΚΑ FM 92,8» και στους δημοσιογράφους Νίκο Αγγελόπουλο και Δήμητρα Λαοπόδη.

Σχετικά Άρθρα.

Κώστας Καρράς: «Ανεξέλεγκτη και τραγική η κατάσταση στο ΔΑΚ με κάποιους Ρομά». Τι απαντά o Χ. Ζαρκαβέλης

Επίσκεψη Κ. Μητσοτάκη στο Αγρίνιο

Αγρίνιο: Την Παρασκευή ο αγιασμός του εκλογικού κέντρου του υπ. δημάρχου Γιώργου Παπαναστασίου

Σε ζεστό κλίμα έγινε η συνάντηση με πολίτες σε Σπολάϊτα, Νεάπολη και Τριαντέϊκα.

Ο κ. Παπαναστασίου, ξετύλιξε το πρόγραμμά του για τη νέα θητεία, προέβη σε ένα μίνι απολογισμό των πεπραγμένων της σημερινής του θητείας, ενώ απάντησε στα όσα του καταλογίζει η αντιπολίτευση και η Χριστίνα Σταρακά. Οι τοποθετήσεις του κ. Παπαναστασίου το μόνο σίγουρο είναι ότι θα συζητηθούν.

«Η αγάπη του κόσμου είναι μεγάλη. Και αυτό φάνηκε και στην προ ημερών εκδήλωση παρουσίασης των υποψηφίων του συνδυασμού μας. Η στήριξη του κόσμου καθημερινά μεγαλώνει. Ξέρετε, εγώ όπου πηγαίνω, πηγαίνω μόνος μου και χωρίς κουστωδίες. Ήταν μία εξαιρετική εβδομάδα αυτή που πέρασε για μένα. Πρώτα η συγκέντρωση στο Παπαστράτειο Μέγαρο και στη συνέχεια η εξασφάλιση του εμβληματικού έργου ύδρευσης Καστρακίου – Αγρινίου» ανέφερε αρχικά ο κ. Παπαναστασίου.

Εν συνεχεία κλήθηκε να σχολιάσει τα όσα υποστήριξε για το πρόσωπό του η Χριστίνα Σταρακά στην προχθεσινή της συγκέντρωση στο Παπαστράτειο αναφέροντας χαρακτηριστικά: «Σηκώνω τα χέρια ψηλά με αυτό το επίπεδο της πολιτικής. Τι να σχολιάσω; Εγώ σχολιάζω μόνο προγράμματα και θέσεις που εν προκειμένω δεν άκουσα. Από την άλλη τα περί δημοκρατίας που ακούστηκαν είναι πλέον κλισέ. Σε ότι αφορά ομάδες και παρεούλες, όλο το Αγρίνιο γνωρίζει ποιες είναι αυτές. Το λέω ξεκάθαρα. Η υποψηφιότητα της κ. Σταρακά προέκυψε από τον Θάνο Μωραΐτη. Στο Αγρίνιο θέλουμε Δήμαρχο, όχι αχυράνθρωπο. Να μας πει ένα έργο η κ. Σταρακά δικό της όλα αυτά τα χρόνια που ήταν αντιπεριφερειάρχης. Πρόκειται για υποψήφια χωρίς πρόγραμμα και με κακούς συμβούλους που την οδηγούν σε πολιτικές ύβρεις. Αν εκλεγεί Δήμαρχος δεν θα διοικεί η ίδια αλλά κάποιοι άλλοι».

Ο Δήμαρχος Αγρινίου Γιώργος Παπαναστασίου, έπειτα τοποθετήθηκε στο προφίλ του συνδυασμού του, στην απλή αναλογική και αν είναι εφικτός ο στόχος της 1ης Κυριακής.

«Η αυτοδιοίκηση δεν έχει κόμματα και χρώματα. Το ψηφοδέλτιό μας είναι πολυσυλλεκτικό. Αναφορικά με την απλή αναλογική και τον Κλεισθένη θα πω απλά ότι δεν είναι υγιής. Φοβάμαι ότι θα γίνουν πράγματα κάτω από το τραπέζι. Στόχος μου είναι η 1η Κυριακή, έτσι ώστε να ολοκληρώσουμε το τεράστιο έργο που έχουμε ετοιμάσει».

Στη συνέχεια στο τραπέζι της συζήτησης ήρθε το μεγάλο θέμα του Πάρκου. Όπως υποστήριξε ο κ. Παπαναστασίου: «Το Πάρκο θα γίνει αμέσως μετά τις εκλογές. Η διαχειριστική μελέτη ανάπλασης βρίσκεται στην τελική της φάση. Είναι κρίμα να χρησιμοποιείται για αντιπολιτευτικούς λόγους».

Ο κ. Παπαναστασίου ρωτήθηκε και για τις παρεμβάσεις που έχουν γίνει στους πρώην Καποδιστριακούς Δήμους καθώς και την οικονομική κατάσταση στην οποία βρισκόταν όταν συνενώθηκαν με τον Δήμο Αγρινίου.

«Παραλάβαμε χρεωμένους Δήμους. Όμως ρυθμίσαμε τα χρέη. Τα χρέη που ερχόταν από το παρελθόν, δικαστικές αποφάσεις και δαπάνες. Έπρεπε λοιπόν αρχικά να προχωρήσουμε σε εξορθολογισμό έχοντας ταυτόχρονα να αντιμετωπίσουμε γενναία μείωση πόρων από την κεντρική εξουσία. Έγιναν αρκετά στόχος μας είναι να γίνουν ακόμα περισσότερα» σημείωσε.

Παράλληλα, ο κ. Παπαναστασίου, ρωτήθηκε για επιμέρους έργα και βελτιώσεις όπως ο ΧΥΤΑ Στράτου, λέγοντας χαρακτηριστικά: Η λειτουργία του ΧΥΤΑ Στράτου είναι υποδειγματική. Προχωράμε την επέκτασή του και τη λειτουργία άλλων τεσσάρων κυττάρων. Έργο για το οποίο περιμένουμε έγκριση. Και όλα αυτά εν αναμονή της κατασκευής του εργοστασίου».

Είναι ικανοποιημένος όμως ο Δήμαρχος Αγρινίου, από την καθαριότητα στην πόλη;

«Αλήθεια είναι ότι έχουμε έλλειψη προσωπικού στην καθαριότητα κυρίως με συνταξιοδοτήσεις. Είναι προμετωπίδα για μας η καθαριότητα. Προσπαθούμε και καλύπτουμε τις ελλείψεις με τα δίμηνα και την κοινωφελή εργασία» υπογράμμισε.

Θέση όμως ο κ. Παπαναστασίου πήρε και για τις αποχωρήσεις στελεχών της δημοτικής του ομάδας και πρώην αντιδημάρχων, ξεκαθαρίζοντας πως «δεν ήταν αντάξιοι, προσπάθησαν και προσπαθούν ακόμα και σήμερα να δημιουργήσουν προβλήματα. Προσπάθησαν να διαλύσουν την ομάδα μας».

Επιπροσθέτως, ο Γιώργος Παπαναστασίου επανέλαβε ότι στόχος του είναι μία ακόμα θητεία η οποία θα είναι και η τελευταία και ότι δεν πρόκειται ο ίδιος την επόμενη μέρα να δώσει δαχτυλίδι στο πρόσωπο που θα ηγηθεί της παράταξης.

Στη συνέντευξή του ο Δήμαρχος Αγρινίου, έκανε και αυτοκριτική αναγνωρίζοντας λάθη του παρελθόντος από τα οποία όπως τόνισε έμαθε, ενώ για μία ακόμα φορά εξέφρασε την επιθυμία του για αλλαγή του οργανισμού στο Δήμο Αγρινίου, για αξιολόγηση και τη δυνατότητα διευθυντικού δικαιώματος από τον κάθε Δήμαρχο.

Σε ότι αφορά τη σύσταση του ψηφοδελτίου δήλωσε ότι αυτό σχηματίστηκε πολύ εύκολα λόγω της μεγάλης διάθεση και προθυμίας που συνάντησε από δεκάδες πολίτες.

Στο μεταξύ, δήλωσε ξεκάθαρα ότι επιθυμεί τη διενέργεια προεκλογικού debate, με τους έτερους διεκδικητές του Δημαρχιακού θώκου.

Τέλος, στο ερώτημα ποιος είναι ο βασικότερος αντίπαλός του στις εκλογές, απάντησε ότι είναι το χαμηλό επίπεδο κάποιων και οι κατηγορίες χωρίς πολιτική πρόταση, ενώ δεν παρέλειψε να ευχαριστήσει την οικογένειά του για την καθημερινή της στήριξη.

 

Tags: παπαναστασίουσυνέντευξη
Συντακτική Ομάδα

Συντακτική Ομάδα

Η συντακτική ομάδα του AgrinioNet.gr δεσμεύεται να παρέχει έγκυρη, έγκαιρη και αξιόπιστη ενημέρωση για όλα τα θέματα που αφορούν την τοπική και εθνική επικαιρότητα. Με επαγγελματισμό και αφοσίωση, καταγράφουμε τις εξελίξεις, αναλύουμε τα γεγονότα και φέρνουμε στο προσκήνιο θέματα που ενδιαφέρουν τους αναγνώστες μας. Στόχος μας είναι η αντικειμενική πληροφόρηση και η ουσιαστική κάλυψη των ειδήσεων με υπευθυνότητα και σεβασμό στην αλήθεια.

Διαβάστε ακόμα.

Συντριβάνι-φιάσκο στην πλατεία Αγρινίου: όταν το πείσμα κοστίζει στους δημότες
Αγρίνιο

Συντριβάνι-φιάσκο στην πλατεία Αγρινίου: όταν το πείσμα κοστίζει στους δημότες

Στο Αγρίνιο έχουμε πια συνηθίσει το ίδιο έργο να παίζεται σε επανάληψη. Μόνο που αυτή...

από Συντακτική Ομάδα
15/03/2026, 22:26
Τάκης Παπαδόπουλος: «Η Δυτική Ελλάδα,  Περιφέρεια–πιλότος,  στη μελέτη του ΟΟΣΑ για το 2028–2034»
Δυτική Ελλάδα

Τάκης Παπαδόπουλος: «Η Δυτική Ελλάδα,  Περιφέρεια–πιλότος,  στη μελέτη του ΟΟΣΑ για το 2028–2034»

Με αυξημένο ενδιαφέρον για την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη 18 Φεβρουαρίου 2026, συνάντηση...

από Συντακτική Ομάδα
12/03/2026, 21:48
Γιώργος Καλιακμάνης για το ΠΑΣΟΚ: «Το κόμμα πρέπει να μεγαλώσει και να ξαναγίνει κόμμα εξουσίας»
Αγρίνιο

Γιώργος Καλιακμάνης για το ΠΑΣΟΚ: «Το κόμμα πρέπει να μεγαλώσει και να ξαναγίνει κόμμα εξουσίας»

Συνέντευξη στον Δυτικά FM 92,8 και τη δημοσιογράφο Δήμητρα Λαοπόδη, παραχώρησε ο Γιώργος Καλιακμάνης αναφερόμενος...

από Συντακτική Ομάδα
11/03/2026, 20:34
Μίλτος Ζαμπάρας: Πάνω από μισό εκατομμύριο συνταξιούχοι εκτός του επιδόματος που εξάγγειλε ο Πρωθυπουργός
Αμφιλοχία

Μίλτος Ζαμπάρας: «Η ύπαιθρος ερημώνει και αυτό παρουσιάζεται ως νέα κανονικότητα»

Σοβαρό προβληματισμό για το μέλλον της ελληνικής περιφέρειας προκαλεί η αποχώρηση υπηρεσιών της ΔΕΗ από...

από Συντακτική Ομάδα
11/03/2026, 15:27
Νεκτάριος Φαρμάκης: Στο επίκεντρο η προστασία των μνημείων της Δυτικής Ελλάδας από την κλιματική αλλαγή
Δυτική Ελλάδα

Νεκτάριος Φαρμάκης: Στο επίκεντρο η προστασία των μνημείων της Δυτικής Ελλάδας από την κλιματική αλλαγή

Στο Μουσείο Ακρόπολης παρουσιάστηκε σήμερα η Εθνική Στρατηγική για την Προστασία της Πολιτιστικής Κληρονομιάς από...

από Συντακτική Ομάδα
09/03/2026, 22:04
Ξηρόμερο: Αναρτήθηκαν οι προσωρινοί πίνακες προσληφθέντων της ΣΟΧ2/2026 για τέσσερα (4) άτομα στο Κοινωνικό Συσσίτιο. Ενστάσεις εντός προθεσμίας 10 ημερολογιακών ημερών.
Ειδήσεις

Ξηρόμερο: Αναρτήθηκαν οι προσωρινοί πίνακες προσληφθέντων της ΣΟΧ2/2026 για τέσσερα (4) άτομα στο Κοινωνικό Συσσίτιο. Ενστάσεις εντός προθεσμίας 10 ημερολογιακών ημερών.

Ανακοινώνεται ότι αναρτήθηκαν οι προσωρινοί πίνακες προσληφθέντων της ΣΟΧ2/2026, η προκήρυξη της οποίας δημοσιεύτηκε στην ιστοσελίδα του...

από Συντακτική Ομάδα
09/03/2026, 21:48

Αφήστε μια απάντηση Ακύρωση απάντησης

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Τεχνική Εταιρεία A4B

RSS Sara & Mara | Blog

  • Ποιος θα καθίσει στην καρέκλα και ποιος… λογαριάζει χωρίς τον ξενοδόχο sara-mara
  • Άγριο πολιτικό καρφί: η καρέκλα που άναψε φωτιά μεταξύ Παπαναστασίου – Καραγκούνη sara-mara
  • Δήμαρχος Γάκιας: Λιβάνισμα Πέμπτη – «Δεν είμαι κυβέρνηση» Δευτέρα sara-mara
  • Γιατί μάλλιασε η γλώσσα Παπαναστασίου στον Ψιλόβραχο... sara-mara
  • Δένδιας προειδοποιεί: «Αυτά τα ποσοστά δεν είναι δικά μας» – Σκληρά μηνύματα μέσα στην αίθουσα sara-mara
  • ΠΑΣΟΚικές "στριφλιώρες": Το Ζεϊμπέκικο της Πολιτικής Επιστροφής sara-mara

agrinionet .gr

Αγρίνιο

Τοπικά Νέα

Δυτική Ελλάδα

Ελλάδα

Πολιτική

Παραπολιτική

Coloured Stories

Ροή Ειδήσεων

 

Οικονομία

Υγεία

Πολιτισμός

 

Συνεντεύξεις

Info

Ταυτότητα

Πολιτική Απορρήτου

Πολιτική Cookies

Όροι Χρήσης

 

Επικοινωνία

....

Web Design & Development

© 2025 Agrinionet

Το σύνολο του περιεχομένου και των υπηρεσιών του agrinionet.gr διατίθεται στους επισκέπτες αυστηρά για προσωπική χρήση. Απαγορεύεται η χρήση ή επανεκπομπή του, σε οποιοδήποτε μέσο, μετά ή άνευ επεξεργασίας, χωρίς γραπτή άδεια του εκδότη.

agrinionet .gr

Αγρίνιο

Τοπικά Νέα

Δυτική Ελλάδα

Ελλάδα

Πολιτική

Παραπολιτική

Coloured Stories

Ροή Ειδήσεων

 

Οικονομία

Υγεία

Πολιτισμός

 

Συνεντεύξεις

Info

Ταυτότητα

Πολιτική Απορρήτου

Πολιτική Cookies

Όροι Χρήσης

 

Επικοινωνία

....

Web Design & Development

© 2024 Agrinionet

Το σύνολο του περιεχομένου και των υπηρεσιών του agrinionet.gr διατίθεται στους επισκέπτες αυστηρά για προσωπική χρήση. Απαγορεύεται η χρήση ή επανεκπομπή του, σε οποιοδήποτε μέσο, μετά ή άνευ επεξεργασίας, χωρίς γραπτή άδεια του εκδότη.

Welcome Back!

Login to your account below

Forgotten Password?

Retrieve your password

Please enter your username or email address to reset your password.

Log In
Κανένα αποτέλεσμα
Προβολή όλων των αποτελεσμάτων
  • Αγρίνιο
  • Τοπικά Νέα
    • Αγρίνιο
    • Άκτιο Βόνιτσας
    • Αμφιλοχία
    • Θέρμο
    • Μεσολόγγι
    • Ναύπακτος
    • Ξηρόμερο
  • Δυτική Ελλάδα
  • Ελλάδα
  • Πολιτική
  • Παραπολιτική
  • Coloured Stories
  • Οικονομία
  • Υγεία
  • Πολιτισμός
    • Εκδηλώσεις
    • Θέατρο
    • Σινεμά

© 2024 Agrinionet.gr. Όλα τα δικαιώματα διατηρούνται.