• Ακούστε τώρα | KosmosFM
  • Sara & Mara | Blog
Τρίτη, 3 Φεβρουαρίου, 2026
agrinionet.gr
Κανένα αποτέλεσμα
Προβολή όλων των αποτελεσμάτων
  • Αγρίνιο
  • Τοπικά Νέα
  • Δυτική Ελλάδα
  • Ελλάδα
  • Πολιτική
  • Παραπολιτική
  • Coloured Stories
  • Οικονομία
  • Υγεία
  • Πολιτισμός
agrinionet.gr
  • Αγρίνιο
  • Τοπικά Νέα
  • Δυτική Ελλάδα
  • Ελλάδα
  • Πολιτική
  • Παραπολιτική
  • Coloured Stories
  • Οικονομία
  • Υγεία
  • Πολιτισμός
Κανένα αποτέλεσμα
Προβολή όλων των αποτελεσμάτων
agrinionet.gr
Κανένα αποτέλεσμα
Προβολή όλων των αποτελεσμάτων

Η Δυτική Ελλάδα πραγματοποίησε το πρώτο Περιφερειακό Συμβούλιο   μέσω τηλεδιάσκεψης

από Συντακτική Ομάδα
31/03/2020
σε Πολιτική
Χρόνος ανάγνωσης: 1 ′
A A
0
Η Δυτική Ελλάδα πραγματοποίησε το πρώτο Περιφερειακό Συμβούλιο   μέσω τηλεδιάσκεψης
Share on FacebookShare on Twitter

 

Με απόλυτη επιτυχία ολοκληρώθηκε το Περιφερειακό Συμβούλιο Δυτικής Ελλάδας, τη Δευτέρα 30 Μαρτίου, με τη μέθοδο της τηλεδιάσκεψης. Και τα 51 μέλη του Περιφερειακού Συμβουλίου από τις Περιφερειακές Ενότητες Αιτωλοακαρνανίας, Αχαΐας και Ηλείας συνδέθηκαν με την online ηλεκτρονική πλατφόρμα του e:presence, σε μία συνεδρίαση που διεξήχθη με άψογο τρόπο και κράτησε αμείωτο το ενδιαφέρον, κυρίως λόγω της πανδημίας του covid-19 και των πρωτοβουλιών που έχει αναλάβει η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας.

Μεταξύ άλλων, ο Περιφερειάρχης Δυτικής Ελλάδας, Νεκτάριος Φαρμάκης, ενημέρωσε το Περιφερειακό Συμβούλιο και για την πρόταση που κατέθεσε προς τον Υπουργό Εργασίας, προκειμένου να γίνει κατορθωτό μέσω του ΤΕΒΑ, να αγοραστούν τρόφιμα από τοπικούς παραγωγούς, τα οποία θα διατεθούν σε ευάλωτες πληθυσμιακές ομάδες. Εφόσον κάτι τέτοιο γίνει κατορθωτό, όπως είπε ο κ. Φαρμάκης, αφενός θα στηριχθούν οι παραγωγοί των οποίων το εισόδημα έχει καταρρεύσει και τα προϊόντα τους μένουν αδιάθετα, ενώ επιπροσθέτως θα ωφεληθούν και χιλιάδες πολίτες της περιοχής.

Σχετικά Άρθρα.

Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις στις σήραγγες Πλατάνου λόγω εργασιών συντήρησης στην Ολυμπία Οδό

Κυριάκος Πιερρακάκης: Η Ελλάδα αλλάζει παραγωγικό μοντέλο και επιταχύνει τις επενδύσεις το 2026

Ημερήσια εκδρομή του Ι.Ν. Αγίας Βαρβάρας Αγρινίου σε Άρτα και Ιωάννινα

Εξαρθρώθηκε εγκληματική οργάνωση διακίνησης ναρκωτικών στη Ναύπακτο

Επίσης, ο Περιφερειάρχης ενημέρωσε το Σώμα και για την μεγάλη εκστρατεία εθελοντικής προσφοράς που έχει ξεκινήσει η Περιφέρεια, αλλά και για μία νέα πρωτοβουλία που αποσκοπεί στην ψυχοκοινωνική στήριξη των πολιτών – και κυρίως των οικογενειών – που παραμένουν στο σπίτι.

Πέραν τούτων, με ιδιαίτερη ικανοποίηση, ο κ. Φαρμάκης ενημέρωσε το Σώμα ότι το Υπουργείο Υποδομών ενέκρινε ποσό ύψους 10 εκατομμυρίων ευρώ προς την Περιφέρεια, τα οποία θα διατεθούν αποκλειστικά για βελτιώσεις στην Πατρών – Πύργου, έως ότου γίνει κατορθωτή η ολοκλήρωση του νέου αυτοκινητόδρομου. Ο κ. Φαρμάκης σημείωσε ότι επρόκειτο για μία διεκδίκηση της Περιφέρειας, η οποία από την πρώτη στιγμή επέμενε ότι μέχρι να ολοκληρωθούν οι διαδικασίες που έχει επιλέξει το Υπουργείο, στον υφιστάμενο οδικό άξονα θα πρέπει να υπάρξουν σημαντικές παρεμβάσεις για να βελτιωθεί το επίπεδο ασφάλειας των διερχομένων. Μάλιστα, στο ποσό των 10 εκ. ευρώ, προστίθεται και ένα ακόμα κονδύλι, ύψους 15 εκ. ευρώ, με παρεμβάσεις που θα κάνει το ίδιο το Υπουργείο. Συνολικά, δηλαδή, 25 εκ. ευρώ θα διατεθούν για την αύξηση του επιπέδου ασφάλειας του δρόμου.

Επίσης, σε ότι αφορά τα θέματα της ημερήσιας διάταξης, το Συμβούλιο ενέκρινε κατά πλειοψηφία την πρόταση κατάρτισης του συγχρηματοδοτούμενου Προγράμματος Δημοσίων Επενδύσεων της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας.  «Βασικός στόχος στην κατάρτιση του Προγράμματος Δημοσίων Επενδύσεων είναι η κατανομή των προκαθορισμένων πόρων κατά τρόπο που να επιτευχθεί το μέγιστο δυνατό αναπτυξιακό αποτέλεσμα για την ελληνική οικονομία και την κοινωνία» τόνισε μεταξύ άλλων κατά την εισήγησή του ο Περιφερειάρχης και πρόσθεσε ότι το συνολικό ύψος των πιστώσεων του συγχρηματοδοτούμενου σκέλους του Προγράμματος Δημοσίων Επενδύσεων που θα διατεθεί στην Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας ανέρχεται σε 95 εκατ. ευρώ.

Αναλύοντας την κατάρτιση του συγχρηματοδοτούμενου Προγράμματος Δημοσίων Επενδύσεων εξήγησε ότι οι πόροι θα διατεθούν για την εκτέλεση έργων η εκτέλεση και ολοκλήρωση των οποίων εκκρεμεί  από τα προηγούμενα έτη. Ειδικότερα χρηματοδοτούνται 274 έργα, τα οποία έχουν επίσης πηγές χρηματοδότησης το Ευρωπαϊκό Ταμείο Περιφερειακής Ανάπτυξης, το Ευρωπαϊκό Κοινωνικό Ταμείο, το πρόγραμμα INTERREG, ενώ συμπεριλαμβάνεται και η  Συμβολή του Περιφερειακού Επιχειρησιακού Προγράμματος Δυτικής Ελλάδας στο Ταμείο Επιχειρηματικότητας  (ΤΕΠΙΧ ΙΙ).

Εξάλλου, το Περιφερειακό Συμβούλιο ενέκρινε κατά πλειοψηφία το Επενδυτικό Πρόγραμμα της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας για το έτος 2020 που χρηματοδοτείται από τους Κεντρικούς Αυτοτελείς Πόρους (ΚΑΠ).

Βάσει της εισήγησης του αρμόδιου Αντιπεριφερειάρχη Οικονομικής Πολιτικής και Διοίκησης, Πάνου Σακελλαρόπουλου, το συνολικό ταμειακό υπόλοιπο της Περιφερειακής Ενότητας Αιτωλοακαρνανίας ανέρχεται στο συνολικό ποσό των 3.624.467,45 ευρώ. Σε αυτό το ποσό περιλαμβάνονται οι πιστώσεις για την κάλυψη των δαπανών των συνεχιζόμενων έργων/μελετών/υπηρεσιών ποσού 1.898.916,52 ευρώ. Το υπόλοιπο αδιάθετο ποσό, το οποίο μπορεί να δεσμευθεί (εφόσον απαιτηθεί) για την εκτέλεση νέων έργων/μελετών/υπηρεσιών, ανέρχεται στο ποσό των 1.725.550,93 ευρώ.

 

Αντίστοιχα, το συνολικό ταμειακό υπόλοιπο της Περιφερειακής Ενότητας Αχαΐας για το έτος 2020 που ανέρχεται στο συνολικό ποσό των 6.419.890,49 ευρώ.  Σε αυτό το ποσό περιλαμβάνονται οι πιστώσεις για την κάλυψη των δαπανών των συνεχιζόμενων έργων/μελετών/υπηρεσιών ποσού 1.376.347,58 ευρώ. Το υπόλοιπο αδιάθετο ποσό, το οποίο μπορεί να δεσμευθεί (εφόσον απαιτηθεί) για την εκτέλεση νέων έργων/μελετών/υπηρεσιών, ανέρχεται στο ποσό των 5.043.542,91 ευρώ.

 

Τέλος, το συνολικό ταμειακό υπόλοιπο της Περιφερειακής Ενότητας Ηλείας που ανέρχεται στο συνολικό ποσό των 4.057.459,79 ευρώ και σε αυτό το ποσό περιλαμβάνονται οι πιστώσεις για την κάλυψη των δαπανών των συνεχιζόμενων έργων/μελετών/υπηρεσιών ποσού 3.257.628,67 ευρώ. Το υπόλοιπο αδιάθετο ποσό, το οποίο μπορεί να δεσμευθεί (εφόσον απαιτηθεί) για την εκτέλεση νέων έργων/μελετών/υπηρεσιών, ανέρχεται στο ποσό των 799.831,12 ευρώ.

Συντακτική Ομάδα

Συντακτική Ομάδα

Η συντακτική ομάδα του AgrinioNet.gr δεσμεύεται να παρέχει έγκυρη, έγκαιρη και αξιόπιστη ενημέρωση για όλα τα θέματα που αφορούν την τοπική και εθνική επικαιρότητα. Με επαγγελματισμό και αφοσίωση, καταγράφουμε τις εξελίξεις, αναλύουμε τα γεγονότα και φέρνουμε στο προσκήνιο θέματα που ενδιαφέρουν τους αναγνώστες μας. Στόχος μας είναι η αντικειμενική πληροφόρηση και η ουσιαστική κάλυψη των ειδήσεων με υπευθυνότητα και σεβασμό στην αλήθεια.

Διαβάστε ακόμα.

Κυριάκος Πιερρακάκης: Η Ελλάδα αλλάζει παραγωγικό μοντέλο και επιταχύνει τις επενδύσεις το 2026
Ελλάδα

Κυριάκος Πιερρακάκης: Η Ελλάδα αλλάζει παραγωγικό μοντέλο και επιταχύνει τις επενδύσεις το 2026

Η ΕΤΕπ πολύτιμος αρωγός στο μετασχηματισμό της χώρας  Τον καταλυτικό ρόλο της Ευρωπαϊκής Τράπεζας Επενδύσεων...

από Συντακτική Ομάδα
02/02/2026, 23:38
Γ. Κώτσηρας: Νέο διεθνές πλαίσιο ανταλλαγής πληροφοριών για ισχυρότερη καταπολέμηση της φοροδιαφυγής
Ειδήσεις

Γ. Κώτσηρας: Νέο διεθνές πλαίσιο ανταλλαγής πληροφοριών για ισχυρότερη καταπολέμηση της φοροδιαφυγής

Στην πρόοδο που έχει επιτευχθεί στην αντιμετώπιση της φοροδιαφυγής και στην περαιτέρω ενίσχυση της προσπάθειας...

από Συντακτική Ομάδα
02/02/2026, 18:17
Κυριάκος Πιερρακάκης:Το στεγαστικό αποτελεί εθνική πρόκληση και δεν μπορεί να αντιμετωπιστεί χωρίς τους ιδιοκτήτες ακινήτων.Χρειάζεται εμπιστοσύνη στο νέο πλαίσιο και ενεργοποίηση του κλειστού αποθέματος κατοικιών
Ελλάδα

Κυριάκος Πιερρακάκης:Το στεγαστικό αποτελεί εθνική πρόκληση και δεν μπορεί να αντιμετωπιστεί χωρίς τους ιδιοκτήτες ακινήτων.Χρειάζεται εμπιστοσύνη στο νέο πλαίσιο και ενεργοποίηση του κλειστού αποθέματος κατοικιών

Χαιρετισμός του Υπουργού Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών Κυριάκου Πιερρακάκη στο «43ο Πανελλήνιο Συνέδριο της ΠΟΜΙΔΑ» ...

από Συντακτική Ομάδα
02/02/2026, 18:11
Τι κι αν δεν έρθει ο Ανδρουλάκης στο Μεσολόγγι…
Αγρίνιο

ΠΑΣΟΚ Αιτωλοακαρνανίας: οργανωτική ανασύνταξη ή εσωτερική μετατόπιση ισχύος;

Την ώρα που το ΠΑΣΟΚ μπαίνει στην τελική ευθεία για το Συνέδριο, στην Αιτωλοακαρνανία το...

από Συντακτική Ομάδα
01/02/2026, 15:26
Πλήρης ψηφιοποίηση της υποβολής αιτήσεων για παραχώρηση απλής χρήσης τμήματος αιγιαλού ή παραλίας σε όμορη επιχείρηση ή ναυταθλητικό σωματείο 
Ελλάδα

Πλήρης ψηφιοποίηση της υποβολής αιτήσεων για παραχώρηση απλής χρήσης τμήματος αιγιαλού ή παραλίας σε όμορη επιχείρηση ή ναυταθλητικό σωματείο 

Κοινό Δελτίο Τύπου των Υπουργείων Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών και Ψηφιακής Διακυβέρνησης Απλουστεύεται με την...

από Συντακτική Ομάδα
30/01/2026, 01:11
Ν. Φαρμάκης: «Η Δυτική Ελλάδα σχεδιάζει το μέλλον της ως ενιαία και αδιάσπαστη οντότητα» – Παρουσίαση της νέας Χωρικής Επένδυσης, ύψους 56 εκατ. ευρώ
Δυτική Ελλάδα

Ν. Φαρμάκης: «Η Δυτική Ελλάδα σχεδιάζει το μέλλον της ως ενιαία και αδιάσπαστη οντότητα» – Παρουσίαση της νέας Χωρικής Επένδυσης, ύψους 56 εκατ. ευρώ

«Ιστορική στροφή στον αναπτυξιακό σχεδιασμό της περιοχής», χαρακτήρισε ο Περιφερειάρχης Δυτικής Ελλάδας, Νεκτάριος Φαρμάκης, τη...

από Συντακτική Ομάδα
29/01/2026, 20:56

Αφήστε μια απάντηση Ακύρωση απάντησης

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Τεχνική Εταιρεία A4B

RSS Sara & Mara | Blog

  • Very very χολοσκασμένος ο Δήμαρχος Γάκιας.... sara-mara
  • Ποιο πρόσωπο και πως έμαθε ότι δεν θα πάρει την αντιδημαρχία τουρισμού στο δήμο Αγρινίου; sara-mara
  • Μικρές κινήσεις, μεγάλα παιχνίδια: Οι δελφίνοι χτίζουν το δικό τους δίκτυο... sara-mara
  • ΠΑΣΟΚ Αιτωλοακαρνανίας: Ποιοι παίρνουν τα ηνία; Ποιοι παρακολουθούν πίσω από τις κλειστές πόρτες; sara-mara
  • Ραμσής και Τουταγχαμούνα sara-mara
  • Ου Γάκιας ου Λιβάντς sara-mara

agrinionet .gr

Αγρίνιο

Τοπικά Νέα

Δυτική Ελλάδα

Ελλάδα

Πολιτική

Παραπολιτική

Coloured Stories

Ροή Ειδήσεων

 

Οικονομία

Υγεία

Πολιτισμός

 

Συνεντεύξεις

Info

Ταυτότητα

Πολιτική Απορρήτου

Πολιτική Cookies

Όροι Χρήσης

 

Επικοινωνία

....

Web Design & Development

© 2025 Agrinionet

Το σύνολο του περιεχομένου και των υπηρεσιών του agrinionet.gr διατίθεται στους επισκέπτες αυστηρά για προσωπική χρήση. Απαγορεύεται η χρήση ή επανεκπομπή του, σε οποιοδήποτε μέσο, μετά ή άνευ επεξεργασίας, χωρίς γραπτή άδεια του εκδότη.

agrinionet .gr

Αγρίνιο

Τοπικά Νέα

Δυτική Ελλάδα

Ελλάδα

Πολιτική

Παραπολιτική

Coloured Stories

Ροή Ειδήσεων

 

Οικονομία

Υγεία

Πολιτισμός

 

Συνεντεύξεις

Info

Ταυτότητα

Πολιτική Απορρήτου

Πολιτική Cookies

Όροι Χρήσης

 

Επικοινωνία

....

Web Design & Development

© 2024 Agrinionet

Το σύνολο του περιεχομένου και των υπηρεσιών του agrinionet.gr διατίθεται στους επισκέπτες αυστηρά για προσωπική χρήση. Απαγορεύεται η χρήση ή επανεκπομπή του, σε οποιοδήποτε μέσο, μετά ή άνευ επεξεργασίας, χωρίς γραπτή άδεια του εκδότη.

Welcome Back!

Login to your account below

Forgotten Password?

Retrieve your password

Please enter your username or email address to reset your password.

Log In
Κανένα αποτέλεσμα
Προβολή όλων των αποτελεσμάτων
  • Αγρίνιο
  • Τοπικά Νέα
    • Αγρίνιο
    • Άκτιο Βόνιτσας
    • Αμφιλοχία
    • Θέρμο
    • Μεσολόγγι
    • Ναύπακτος
    • Ξηρόμερο
  • Δυτική Ελλάδα
  • Ελλάδα
  • Πολιτική
  • Παραπολιτική
  • Coloured Stories
  • Οικονομία
  • Υγεία
  • Πολιτισμός
    • Εκδηλώσεις
    • Θέατρο
    • Σινεμά

© 2024 Agrinionet.gr. Όλα τα δικαιώματα διατηρούνται.