• Ακούστε τώρα | KosmosFM
  • Sara & Mara | Blog
Παρασκευή, 6 Νοεμβρίου, 2026
agrinionet.gr
No Result
View All Result
  • Αγρίνιο
  • Τοπικά Νέα
  • Δυτική Ελλάδα
  • Ελλάδα
  • Πολιτική
  • Παραπολιτική
  • Coloured Stories
  • Οικονομία
  • Υγεία
  • Πολιτισμός
agrinionet.gr
  • Αγρίνιο
  • Τοπικά Νέα
  • Δυτική Ελλάδα
  • Ελλάδα
  • Πολιτική
  • Παραπολιτική
  • Coloured Stories
  • Οικονομία
  • Υγεία
  • Πολιτισμός
No Result
View All Result
agrinionet.gr
No Result
View All Result

Η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας στην 43η Έκθεση International Tourism Fair  IFT 2022 στο Βελιγράδι 

by Συντακτική Ομάδα
18/04/2022
in Δυτική Ελλάδα, Οικονομία
Reading Time: 1 min read
A A
0
Η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας στην 43η Έκθεση International Tourism Fair  IFT 2022 στο Βελιγράδι 

 

Ν. Κοροβέσης: « Ο τουρισμός θα παίξει κυρίαρχο ρόλο στην  ΠΔΕ στην μεταcovid εποχή»

Σχετικά Άρθρα.

Η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας παρουσιάζει την πρότασή της για τη νέα ΚΑΠ 2028-2034

Συμμετοχή της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας στο «OnSea» με δράσεις για την προσβασιμότητα και τη βιώσιμη κινητικότητα στη Λίμνη Τριχωνίδα

Νέες δομές Ψυχικής Υγείας ύψους  6,76 εκατ. ευρώ από την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας

Επιμελητήριο Αιτωλοακαρνανίας: Προγραμματισμός συμμετοχής της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδος σε συνεργασία με το Επιμελητήριο Αιτωλοακαρνανίας σε διεθνείς και εθνικές εκθέσεις κατά το δεύτερο εξάμηνο του 2026

Στην 43η Εκθεση International Tourism Fair  IFT 2022 που πραγματοποιήθηκε στο Βελιγράδι από τις 24 ως τις 27 Μαρτίου 2022, το σημαντικότερο τουριστικό γεγονός της Σερβίας και της περιοχής της Νοτιοανατολικής Ευρώπης, συμμετείχε η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας ως συνεκθέτης στο εθνικό περίπτερο του Ελληνικού Οργανισμού Τουρισμού (Ε.Ο.Τ.).

Μετά από ένα διάλειμμα ενός έτους, η πολυαναμενόμενη  43η Διεθνής Έκθεση Τουρισμού,  είχε ως στόχο την ανάκαμψη και ανανέωση του τουριστικού κλίματος, καθώς και την προώθηση τάσεων και καινοτομιών που θα διαμορφώσουν το μέλλον της τουριστικής βιομηχανίας. Η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας δεν θα μπορούσε να λείπει από αυτήν την μεγάλη γιορτή του Τουρισμού, καθώς κεντρικός της στόχος κατά την υλοποίηση της συγκεκριμένης δράσης τουριστικής προβολής της,  είναι η ενημέρωση της Σερβικής αγοράς και του διεθνούς κοινού, για να περάσει το μήνυμα ότι η Δυτική Ελλάδα αποτελεί έναν ασφαλή και ελκυστικό πολυδιάστατο προορισμό για αξέχαστες διακοπές καθ’ όλη τη διάρκεια του έτους.

Στο περίπτερό της, η Π.Δ.Ε. υποδέχτηκε πλήθος επαγγελματιών του τουρισμού και επισκεπτών, οι οποίοι είχαν την ευκαιρία να ενημερωθούν μέσα από το πλούσιο οπτικοακουστικό και έντυπο υλικό της, για τις πολλαπλές δυνατότητες που προσφέρει στον επισκέπτη, το ταξίδι στη Δυτική Ελλάδα. Ενδεικτικά, προβλήθηκαν τόσο οι ξεχωριστοί τουριστικοί προορισμοί της περιοχής και κάθε δραστηριότητα, κατάλληλη για κάθε τύπο επισκέπτη και για κάθε οικονομική δυνατότητα, που μπορεί να περιλαμβάνεται σε ένα ασφαλές και αξέχαστο ταξίδι διακοπών στη Δυτική Ελλάδα, καθ’ όλη τη διάρκεια του έτους.

Στην 43η Έκθεση International Tourism Fair 2022, την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας εκπροσώπησαν, ο Γενικός Διευθυντής ΠΔΕ,Χρήστος Παπασημακόπουλος, η Επικεφαλής Γραφείου Europe Direct της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας, Μαρία Βουτσινά και το στέλεχος του Γραφείου Αντιπεριφερειάρχη Πολιτισμού & Τουρισμού, Γιάννης Σύψας.Στην Έκθεση επίσης παρευρέθηκε ο Έλληνας Πρέσβης, Γεώργιος Διακοφωτάκης και  η υπεύθυνη Τουριστικής Προβολής της Ελλάδας για τις χώρες της Σερβίας, Σλοβενία & Κροατία, Αγγέλα Βαρελά.

Ο Αντιπεριφερειάρχης Τουρισμού και Πολιτισμού, Νίκος Κοροβέσης επισήμανε τα εξής:  «Η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας με σταθερά βήματα, προσανατολισμό και στρατηγικό σχεδιασμό αναδεικνύει την πραγματική της ταυτότητα προωθώντας το «Olympian land», την «Ολυμπιακή γη» με επίκεντρο τον παγκοσμίου φήμης ιερό τόπο της Αρχαίας Ολυμπίας, κτίζοντας το νέο τουριστικό προφίλ της περιοχής μας, το οποίο ταξιδεύουμε σε όλες τις μεγάλες διεθνούς κύρους  εκθέσεις τουρισμού. Απώτερος στόχος μας, η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας να αποτελέσει ελκυστικό τουριστικό προορισμό και μετά από δύο δύσκολα χρόνια πανδημίας να βγει ξανά στο διεθνές προσκήνιο. Παράλληλα με την συμμετοχή μας αυτή, επιτυγχάνουμε την ενίσχυση της εξωστρέφειας και την προβολή των τουριστικών πλεονεκτημάτων της Περιφέρειας μας, με στόχο να αποτελέσει έναν 12μηνο προορισμό με αυθεντικές τουριστικές εμπειρίες και επιλογές. Η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας, προσφέρει πλέον υψηλές υπηρεσίες τουρισμού στους επισκέπτες της , καθώς οι επιχειρηματίες του τουρισμού και της εστίασης, καταβάλλουν συνεχώς πολύ μεγάλες προσπάθειες για να διατηρήσουν ψηλά τον πήχη. Πιστεύουμε ότι ο τουρισμός μπορεί να αποτελέσει ένα βασικό εργαλείο μόνιμης οικονομικής και επιχειρηματικής ανάπτυξης της περιοχής μας, ένα εργαλείο πολλαπλής ισχύος σε πολλά θεματικά τουριστικά πεδία, γιατί  η ανάπτυξη του τουρισμού έχει μεγάλο αντίκτυπο και σε άλλους κλάδους της οικονομίας. Βεβαίως, για την πλήρη ανάκαμψη του μεταπανδημικού τουρισμού είναι απαραίτητος ο καθορισμός νέων μηχανισμών, γιατί έχουν αλλάξει και οι συνθήκες στις οποίες ζούμε, εργαζόμαστε και ταξιδεύουμε. Όμως ο τουρισμός έχει επιδείξει μια εξαιρετική προσαρμοστικότητα στις νέες συνθήκες και ευελπιστούμε ότι θα έχει κυρίαρχο ρόλο στην μετά covid εποχή».

 

Tags: περιφέρεια δυτικής Ελλάδας
Συντακτική Ομάδα

Συντακτική Ομάδα

Η συντακτική ομάδα του AgrinioNet.gr δεσμεύεται να παρέχει έγκυρη, έγκαιρη και αξιόπιστη ενημέρωση για όλα τα θέματα που αφορούν την τοπική και εθνική επικαιρότητα. Με επαγγελματισμό και αφοσίωση, καταγράφουμε τις εξελίξεις, αναλύουμε τα γεγονότα και φέρνουμε στο προσκήνιο θέματα που ενδιαφέρουν τους αναγνώστες μας. Στόχος μας είναι η αντικειμενική πληροφόρηση και η ουσιαστική κάλυψη των ειδήσεων με υπευθυνότητα και σεβασμό στην αλήθεια.

Διαβάστε ακόμα.

Αναθεωρημένη αίτηση καταχώρισης της ονομασίας «Γαρίδα Αμβρακικού/Γάμπαρη Αμβρακικού» στο μητρώο γεωγραφικών ενδείξεων ως ΠΓΕ
Αμφιλοχία

Αναθεωρημένη αίτηση καταχώρισης της ονομασίας «Γαρίδα Αμβρακικού/Γάμπαρη Αμβρακικού» στο μητρώο γεωγραφικών ενδείξεων ως ΠΓΕ

  Το Τμήμα Αλιείας της Διεύθυνσης Αγροτικής Οικονομίας γνωστοποιεί ότι για την καταχώριση της ονομασίας...

by Συντακτική Ομάδα
04/11/2026, 21:34
Π.Δ.Ε.: Επιστολή του Αντιπεριφερειάρχη, Ανδρέα Φίλια για την οικονομική ενίσχυση των κτηνοτρόφων εξαιτίας των μέτρων αντιμετώπισης της ευλογιάς
Δυτική Ελλάδα

Πρόταση ένταξης της Ελληνικής Μελισσοκομίας στη νέα ΚΑΠ 2028–2034, ζητάει επιστολή του ο Αντιπεριφερειάρχης, Ανδρέας Φίλιας

    Επιστολή στον Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, Μαργαρίτη Σχοινά , απέστειλε ο Αντιπεριφερειάρχης...

by Συντακτική Ομάδα
04/11/2026, 20:44
Δήμος Ξηρομέρου – Αγροτικό Πετρέλαιο: Άμεση απαλλαγή στην αντλία με τη νέα πλατφόρμα myDiesel.
Ειδήσεις

Δήμος Ξηρομέρου – Αγροτικό Πετρέλαιο: Άμεση απαλλαγή στην αντλία με τη νέα πλατφόρμα myDiesel.

Ο Δήμος Ξηρομέρου ενημερώνει τους δημότες ότι από την 1η Νοεμβρίου 2026, τέθηκε σε επίσημη...

by Συντακτική Ομάδα
03/11/2026, 22:40
Δήμος Αγρινίου – Απαλλαγή έως 100% σε  τόκους και προσαυξήσεις  οφειλών που δημιουργήθηκαν στην πανδημία
Αγρίνιο

Δημοτικά τέλη: Τι σημαίνει στην πράξη η νέα επιβάρυνση για ένα ακίνητο 100 τ.μ.

  Με στόχο την πληρέστερη ενημέρωση των δημοτών σχετικά με τη μεταβολή των δημοτικών τελών,...

by Συντακτική Ομάδα
03/11/2026, 22:06
Τοπικές βροχές και παροδικές χιονοπτώσεις
Δυτική Ελλάδα

Νέα Επιδείνωση του καιρού με ισχυρές βροχές, καταιγίδες και χαλαζοπτώσεις

  Με έγγραφό της, η Αυτοτελής Διεύθυνση Πολιτικής Προστασίας της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας ενημερώνει το...

by Συντακτική Ομάδα
02/11/2026, 23:08
Μίλτος Χατζηγιαννάκης από το Αγρίνιο: «Θέλουμε να φτιάξουμε ένα σχέδιο μαζί με τους πολίτες, για τους πολίτες»
On Camera

Μίλτος Χατζηγιαννάκης από το Αγρίνιο: «Θέλουμε να φτιάξουμε ένα σχέδιο μαζί με τους πολίτες, για τους πολίτες»

Στο Αγρίνιο βρέθηκε ο Μίλτος Χατζηγιαννάκης, γραμματέας της Πολιτικής Επιτροπής της Ελληνικής Αριστερής Συμπαράταξης ΕΛΑΣ ,...

by Συντακτική Ομάδα
29/10/2026, 19:28
Τεχνική Εταιρεία A4B

Ροή RSS: Sara & Mara | Blog Sara & Mara | Blog

  • Και μη χειρότερα! Το «χειρότερό μου» του δημάρχου Γάκια και τα χειρότερα που έρχονται για τους δημότες… sara-mara
  • Θάμα- Θάμα ... sara-mara
  • Ο Πέτρος και ο λύκος της υποψηφιότητας… sara-mara
  • Ο δήμαρχος Γάκιας, η ΚΕΔΕ και τα κουκιά που δεν βγαίνουν... sara-mara
  • Ποιος θα βγάλει τα κάστανα από τη φωτιά και ποιος θα πληρώσει τη θράκα; sara-mara
  • «Βοηθήστε τον κόσμο»… αλλά μην ξεχνάτε ποιος πρέπει να ξαναβγεί sara-mara

agrinionet .gr

Αγρίνιο

Τοπικά Νέα

Δυτική Ελλάδα

Ελλάδα

Πολιτική

Παραπολιτική

Coloured Stories

Ροή Ειδήσεων

 

Οικονομία

Υγεία

Πολιτισμός

 

Συνεντεύξεις

Info

Ταυτότητα

Πολιτική Απορρήτου

Πολιτική Cookies

Όροι Χρήσης

 

Επικοινωνία

....

Web Design & Development

© 2025 Agrinionet

Το σύνολο του περιεχομένου και των υπηρεσιών του agrinionet.gr διατίθεται στους επισκέπτες αυστηρά για προσωπική χρήση. Απαγορεύεται η χρήση ή επανεκπομπή του, σε οποιοδήποτε μέσο, μετά ή άνευ επεξεργασίας, χωρίς γραπτή άδεια του εκδότη.

agrinionet .gr

Αγρίνιο

Τοπικά Νέα

Δυτική Ελλάδα

Ελλάδα

Πολιτική

Παραπολιτική

Coloured Stories

Ροή Ειδήσεων

 

Οικονομία

Υγεία

Πολιτισμός

 

Συνεντεύξεις

Info

Ταυτότητα

Πολιτική Απορρήτου

Πολιτική Cookies

Όροι Χρήσης

 

Επικοινωνία

....

Web Design & Development

© 2024 Agrinionet

Το σύνολο του περιεχομένου και των υπηρεσιών του agrinionet.gr διατίθεται στους επισκέπτες αυστηρά για προσωπική χρήση. Απαγορεύεται η χρήση ή επανεκπομπή του, σε οποιοδήποτε μέσο, μετά ή άνευ επεξεργασίας, χωρίς γραπτή άδεια του εκδότη.

No Result
View All Result
  • Αγρίνιο
  • Τοπικά Νέα
    • Αγρίνιο
    • Άκτιο Βόνιτσας
    • Αμφιλοχία
    • Θέρμο
    • Μεσολόγγι
    • Ναύπακτος
    • Ξηρόμερο
  • Δυτική Ελλάδα
  • Ελλάδα
  • Πολιτική
  • Παραπολιτική
  • Coloured Stories
  • Οικονομία
  • Υγεία
  • Πολιτισμός
    • Εκδηλώσεις
    • Θέατρο
    • Σινεμά

© 2024 Agrinionet.gr. Όλα τα δικαιώματα διατηρούνται.