• Ακούστε τώρα | KosmosFM
  • Sara & Mara | Blog
Τρίτη, 10 Μαρτίου, 2026
agrinionet.gr
Κανένα αποτέλεσμα
Προβολή όλων των αποτελεσμάτων
  • Αγρίνιο
  • Τοπικά Νέα
  • Δυτική Ελλάδα
  • Ελλάδα
  • Πολιτική
  • Παραπολιτική
  • Coloured Stories
  • Οικονομία
  • Υγεία
  • Πολιτισμός
agrinionet.gr
  • Αγρίνιο
  • Τοπικά Νέα
  • Δυτική Ελλάδα
  • Ελλάδα
  • Πολιτική
  • Παραπολιτική
  • Coloured Stories
  • Οικονομία
  • Υγεία
  • Πολιτισμός
Κανένα αποτέλεσμα
Προβολή όλων των αποτελεσμάτων
agrinionet.gr
Κανένα αποτέλεσμα
Προβολή όλων των αποτελεσμάτων

Κ α τ α σ κ η ν ώ σ ε ι ς    2 0 1 8 Ιεράς  Μητροπόλεως  Αιτωλίας  και  Ακαρνανίας

από Συντακτική Ομάδα
13/09/2018
σε Πολιτισμός
Χρόνος ανάγνωσης: 1 ′
A A
0
Κ α τ α σ κ η ν ώ σ ε ι ς    2 0 1 8  Ιεράς  Μητροπόλεως  Αιτωλίας  και  Ακαρνανίας
Share on FacebookShare on Twitter

Με επιτυχία λειτούργησαν εφέτος οι παιδικές Κατασκηνώσεις της Ιεράς Μητροπόλεως Αιτωλίας και Ακαρνανίας στην περιοχή Ρίζα Αντιρρίου, με την Χάρη και Ευλογία του Θεού και την πατρική μέριμνα και πνευματική καθοδήγηση του Σεβασμιωτάτου Ποιμενάρχου μας κ. Κοσμά.

Με τον απολογισμό, κατά τη Γενική Συνάντηση όλων των Υπευθύνων Στελεχών (αρχηγών, υπαρχηγών, ομαδαρχών) και των Επιτροπών Διοικήσεως – Διαχειρίσεως και Συντηρήσεως της Κατασκηνώσεως, υπό την ευλογία και παρουσία του Μητροπολίτου Αιτωλίας και Ακαρνανίας κ. Κοσμά, ολοκληρώθηκαν οι περίοδοι των φετινών κατασκηνώσεων της Ι. Μητροπόλεως.

Σχετικά Άρθρα.

10 Μαρτίου Παγκόσμια Ημέρα για την Καταπολέμηση της Βίας κατά των Ιατρών και των Επαγγελματιών Υγείας

«Ψηφιακός εθισμός & Dark Web»Δωρεάν ημερίδα ενημέρωσης για μαθητές, εκπαιδευτικούς και γονείς στο Αγρίνιο

Νεκτάριος Φαρμάκης για τα 100 χρόνια του Παναιτωλικού: «Σύμβολο προσφοράς και αλληλεγγύης για το Αγρίνιο»

Νεκτάριος Φαρμάκης: Στο επίκεντρο η προστασία των μνημείων της Δυτικής Ελλάδας από την κλιματική αλλαγή

Μετά από τη λήψη της αναγκαίας Αδείας για την ασφαλή λειτουργία του χώρου, που χορηγήθηκε φέτος αρμοδίως από την Περιφερειακή Ενότητα Αιτωλοακαρνανίας,  στις έξι (6) κατασκηνωτικές περιόδους που λειτούργησαν από τις 20 Ιουνίου μέχρι τις 27 Αυγούστου, φιλοξενήθηκαν περισσότερα από 500 παιδιά, αγόρια και κορίτσια Δημοτικού Γυμνασίου και Λυκείου. Σε κάθε περίοδο σημαντική ήταν η παρουσία των 20-30 στελεχών τουλάχιστον, τα οποία πάντα προσφέρουν, μαζί με τα μέλη των Επιτροπών, την εθελοντική διακονία τους στον ευλογημένο αυτό χώρο των Κατασκηνώσεων.

Πραγματοποιήθηκαν φέτος δύο περίοδοι για παιδιά Δημοτικού (μία κοριτσιών και μία αγοριών), δύο περίοδοι για κορίτσια Γυμνασίου-Λυκείου και μία κατασκηνωτική περίοδος για τα αγόρια Γυμνασίου-Λυκείου. Επίσης, κατόπιν αυτών, πραγματοποιήθηκε ένα τετραήμερο Φοιτητών και Στελεχών, καθώς και το τριήμερο των υπευθύνων κυριών της Φιλανθρωπικής Διακονίας.

Σημειώνεται ότι, όλων των ανωτέρω προηγήθηκε η λειτουργία μιας περιόδου Ειδικών Αναγκών για παιδιά με αυτισμό (20-25 Ιουνίου), κατά την οποία οι διακονούντες προσέφεραν χαρά και πνευματική ανάπαυση στα δοκιμαζόμενα αυτά μέλη της κοινωνίας, αλλά και στις οικογένειές τους.

Στο χώρο των Κατασκηνώσεων της Ιεράς Μητροπόλεως, όλα τα παιδιά είχαν την ευκαιρία να ζήσουν ξέγνοιαστα και δημιουργικά, να παίξουν, να ασκηθούν, να κολυμπήσουν στη θάλασσα, να λάβουν μέρος σε ομαδικά παιχνίδια, αλλά και να παρακολουθήσουν προβολές και παρουσιάσεις διαφόρων θεμάτων.

Παράλληλα είχαν στη διάθεσή τους το κυριότερο που προσφέρει αυτή η Εκκλησιαστική Κατασκήνωση:  τη δυνατότητα να ζήσουν την ορθόδοξη πνευματική ζωή μέσα από τη μελέτη και την προσευχή, τη συμμετοχή στις ιερές ακολουθίες, την ιερά εξομολόγηση και τη Θεία Ευχαριστία.

Επίσης, η ζωή των παιδιών μέσα στην Χριστιανική αυτή Κατασκήνωση, συνδέεται με τον ξεκάθαρο αγώνα για την Ορθόδοξη Εκκλησία και την ιδιαίτερη αγάπη προς την Πατρίδα μας, την Ελλάδα. Συνδέονται τα παιδιά με αξίες και ιδανικά, που λαμβάνουν από το παράδειγμα της ζωής των Αγίων της Εκκλησίας, τα ονόματα των οποίων έχουν ως προστάτες στις επιμέρους ομάδες τους. Αυτοί είναι οι οδοδείκτες για τον προσωπικό καθημερινό δύσκολο αγώνα των παιδιών.

Ο Σεβασμιώτατος Ποιμενάρχης μας, Μητροπολίτης Αιτωλίας και Ακαρνανίας κ. Κοσμάς, επισκέφθηκε τα παιδιά στο χώρο των Κατασκηνώσεων κατά την πρώτη ημέρα της κάθε περιόδου, για να τελέσει την ακολουθία του αγιασμού, ενώ δεν παρέλειψε να βρεθεί και άλλες στιγμές κοντά τους και να χαρεί την όμορφη κατασκηνωτική τους ζωή και τον νεανικό τους ενθουσιασμό.

Μιλώντας στα παιδιά, τους ευχήθηκε να έχουν πάντα ευλογημένη ζωή μέσα στην αγκαλιά της Εκκλησίας, γιατί, όπως τόνισε, «αισθάνεται κανείς πολλή χαρά όταν βλέπει νέους να μετέχουν σε μια χριστιανική κατασκήνωση, να έχουν προθυμία και πόθο για υψηλά και ανώτερα πράγματα.. να θέλουν να χαρούν, να τραγουδήσουν, αλλά και να ωφεληθούν πνευματικά. Χαίρεται κανείς όταν βλέπει μαθητές και μαθήτριες να έχουν όρεξη να αποκτήσουν αξίες, να γνωρίσουν αλήθειες και να ζήσουν μία ολοκληρωμένη καθαρή, ευλογημένη, προοδευμένη πορεία και ζωή. Εύχομαι να λάβετε αφορμή από την πνευματική ζωή της κατασκηνώσεως, ώστε να έχετε στη ζωή σας πνευματικά όπλα για να αγωνίζεστε για κάτι καλύτερο, για κάτι ωραιότερο και ανώτερο, που πρέπει να το επιδιώκει κάθε ψυχή και μάλιστα εσείς οι νέοι στη σύγχρονη πορεία μέσα στην κοινωνία».

Με τη λήξη των φετινών Κατασκηνώσεων της Ιεράς Μητροπόλεως, ο Σεβασμιώτατος  κ. Κοσμάς, ευχαριστεί και συγχαίρει ιδιαιτέρως τους φοιτητές και τους αποφοίτους, τους υπευθύνους και τα στελέχη της κατασκηνώσεως για την κοπιώδη προσφορά τους. Όλους εκείνους που αφιλοκερδώς διακόνησαν και με οποιοδήποτε τρόπο συνέβαλαν στην ευόδωση αυτής της ευλογημένης από το Θεό προσπάθειας, στηρίζοντας το σπουδαίο έργο της προσφοράς στα παιδιά.

 

Εκ  του  Γραφείου  Τύπου  και  Επικοινωνίας

της  Ιεράς  Μητροπόλεως

Συντακτική Ομάδα

Συντακτική Ομάδα

Η συντακτική ομάδα του AgrinioNet.gr δεσμεύεται να παρέχει έγκυρη, έγκαιρη και αξιόπιστη ενημέρωση για όλα τα θέματα που αφορούν την τοπική και εθνική επικαιρότητα. Με επαγγελματισμό και αφοσίωση, καταγράφουμε τις εξελίξεις, αναλύουμε τα γεγονότα και φέρνουμε στο προσκήνιο θέματα που ενδιαφέρουν τους αναγνώστες μας. Στόχος μας είναι η αντικειμενική πληροφόρηση και η ουσιαστική κάλυψη των ειδήσεων με υπευθυνότητα και σεβασμό στην αλήθεια.

Διαβάστε ακόμα.

Νεκτάριος Φαρμάκης: Στο επίκεντρο η προστασία των μνημείων της Δυτικής Ελλάδας από την κλιματική αλλαγή
Δυτική Ελλάδα

Νεκτάριος Φαρμάκης: Στο επίκεντρο η προστασία των μνημείων της Δυτικής Ελλάδας από την κλιματική αλλαγή

Στο Μουσείο Ακρόπολης παρουσιάστηκε σήμερα η Εθνική Στρατηγική για την Προστασία της Πολιτιστικής Κληρονομιάς από...

από Συντακτική Ομάδα
09/03/2026, 22:04
Ομιλία για την Απόφαση της Εξόδου στο Παπαστράτειο Μέγαρο Αγρινίου
Αγρίνιο

Ομιλία για την Απόφαση της Εξόδου στο Παπαστράτειο Μέγαρο Αγρινίου

Η Σχολή Τοπικής Ιστορίας και Πολιτισμού "Αθανάσιος Παλιούρας", της Γυμναστικής Εταιρείας Αγρινίου, παρουσιάζει την Τετάρτη...

από Συντακτική Ομάδα
09/03/2026, 21:42
Η Ιερά Εικόνα της Παναγίας Ελευθερώτριας του Ναυάρχου Ανδρέα Μιαούλη στον Ιερό Ναό Αγίας Βαρβάρας Αγρινίου
Αγρίνιο

Η Ιερά Εικόνα της Παναγίας Ελευθερώτριας του Ναυάρχου Ανδρέα Μιαούλη στον Ιερό Ναό Αγίας Βαρβάρας Αγρινίου

Την Ιερά και Ιστορική Εικόνα της Παναγίας της Ελευθερώτριας, του Ναυάρχου Ανδρέα Μιαούλη, εκ του...

από Συντακτική Ομάδα
09/03/2026, 21:32
14ο Πανελλαδικό Μαθητικό Φεστιβάλ Θεάτρου Δήμου ΑγρινίουΜε Τσέχοφ ανοίγει η αυλαία στο Αγρίνιο
Αγρίνιο

14ο Πανελλαδικό Μαθητικό Φεστιβάλ Θεάτρου Δήμου ΑγρινίουΜε Τσέχοφ ανοίγει η αυλαία στο Αγρίνιο

Με την ενέργεια και τη δημιουργικότητα της μαθητικής νεολαίας ανοίγει την Τρίτη 10 Μαρτίου 2026...

από Συντακτική Ομάδα
09/03/2026, 21:24
Επετειακή Εκδήλωση – Αφιέρωμα στις Γυναίκες της Εξόδου 
Ειδήσεις

Επετειακή Εκδήλωση – Αφιέρωμα στις Γυναίκες της Εξόδου 

«Στεκόμαστε σήμερα ενώπιον μιας ιερής μνήμης. Στεκόμαστε μπροστά στις Γυναίκες της Εξόδου. Στεκόμαστε μπροστά σε...

από Συντακτική Ομάδα
09/03/2026, 21:19
Μεγάλη συμμετοχή μαθητών στην ημερίδα για τον Ψηφιακό Εθισμό και το Dark Web στο Αγρίνιο
Αγρίνιο

Μεγάλη συμμετοχή μαθητών στην ημερίδα για τον Ψηφιακό Εθισμό και το Dark Web στο Αγρίνιο

Διαδραστική εκδήλωση ενημέρωσης στο Παπαστράτειο Μέγαρο με τη συμμετοχή ειδικών επιστημόνων, μαθητών, γονέων και εκπαιδευτικών...

από Συντακτική Ομάδα
09/03/2026, 21:11

Αφήστε μια απάντηση Ακύρωση απάντησης

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Τεχνική Εταιρεία A4B

RSS Sara & Mara | Blog

  • Δήμαρχος Γάκιας: Λιβάνισμα Πέμπτη – «Δεν είμαι κυβέρνηση» Δευτέρα sara-mara
  • Γιατί μάλλιασε η γλώσσα Παπαναστασίου στον Ψιλόβραχο... sara-mara
  • Δένδιας προειδοποιεί: «Αυτά τα ποσοστά δεν είναι δικά μας» – Σκληρά μηνύματα μέσα στην αίθουσα sara-mara
  • ΠΑΣΟΚικές "στριφλιώρες": Το Ζεϊμπέκικο της Πολιτικής Επιστροφής sara-mara
  • Τρεις Χάριτες, ένα δημαρχείο και μια πόλη που παρακολουθεί τα παρασκήνια sara-mara
  • Ο Γάκιας και το Δαχτυλίδι sara-mara

agrinionet .gr

Αγρίνιο

Τοπικά Νέα

Δυτική Ελλάδα

Ελλάδα

Πολιτική

Παραπολιτική

Coloured Stories

Ροή Ειδήσεων

 

Οικονομία

Υγεία

Πολιτισμός

 

Συνεντεύξεις

Info

Ταυτότητα

Πολιτική Απορρήτου

Πολιτική Cookies

Όροι Χρήσης

 

Επικοινωνία

....

Web Design & Development

© 2025 Agrinionet

Το σύνολο του περιεχομένου και των υπηρεσιών του agrinionet.gr διατίθεται στους επισκέπτες αυστηρά για προσωπική χρήση. Απαγορεύεται η χρήση ή επανεκπομπή του, σε οποιοδήποτε μέσο, μετά ή άνευ επεξεργασίας, χωρίς γραπτή άδεια του εκδότη.

agrinionet .gr

Αγρίνιο

Τοπικά Νέα

Δυτική Ελλάδα

Ελλάδα

Πολιτική

Παραπολιτική

Coloured Stories

Ροή Ειδήσεων

 

Οικονομία

Υγεία

Πολιτισμός

 

Συνεντεύξεις

Info

Ταυτότητα

Πολιτική Απορρήτου

Πολιτική Cookies

Όροι Χρήσης

 

Επικοινωνία

....

Web Design & Development

© 2024 Agrinionet

Το σύνολο του περιεχομένου και των υπηρεσιών του agrinionet.gr διατίθεται στους επισκέπτες αυστηρά για προσωπική χρήση. Απαγορεύεται η χρήση ή επανεκπομπή του, σε οποιοδήποτε μέσο, μετά ή άνευ επεξεργασίας, χωρίς γραπτή άδεια του εκδότη.

Welcome Back!

Login to your account below

Forgotten Password?

Retrieve your password

Please enter your username or email address to reset your password.

Log In
Κανένα αποτέλεσμα
Προβολή όλων των αποτελεσμάτων
  • Αγρίνιο
  • Τοπικά Νέα
    • Αγρίνιο
    • Άκτιο Βόνιτσας
    • Αμφιλοχία
    • Θέρμο
    • Μεσολόγγι
    • Ναύπακτος
    • Ξηρόμερο
  • Δυτική Ελλάδα
  • Ελλάδα
  • Πολιτική
  • Παραπολιτική
  • Coloured Stories
  • Οικονομία
  • Υγεία
  • Πολιτισμός
    • Εκδηλώσεις
    • Θέατρο
    • Σινεμά

© 2024 Agrinionet.gr. Όλα τα δικαιώματα διατηρούνται.