• Ακούστε τώρα | KosmosFM
  • Sara & Mara | Blog
Κυριακή, 23 Αυγούστου, 2026
agrinionet.gr
No Result
View All Result
  • Αγρίνιο
  • Τοπικά Νέα
  • Δυτική Ελλάδα
  • Ελλάδα
  • Πολιτική
  • Παραπολιτική
  • Coloured Stories
  • Οικονομία
  • Υγεία
  • Πολιτισμός
agrinionet.gr
  • Αγρίνιο
  • Τοπικά Νέα
  • Δυτική Ελλάδα
  • Ελλάδα
  • Πολιτική
  • Παραπολιτική
  • Coloured Stories
  • Οικονομία
  • Υγεία
  • Πολιτισμός
No Result
View All Result
agrinionet.gr
No Result
View All Result

ΚΝΕ_46ο_ΦΕΣΤΙΒΑΛ_ΚΝΕ-ΟΔΗΓΗΤΗ_ΑΓΡΙΝΙΟ

by Συντακτική Ομάδα
06/09/2020
in Αγρίνιο, Εκδηλώσεις
Reading Time: 1 min read
A A
0
ΚΝΕ_46ο_ΦΕΣΤΙΒΑΛ_ΚΝΕ-ΟΔΗΓΗΤΗ_ΑΓΡΙΝΙΟ

Το 46ο Φεστιβάλ ΚΝΕ – «Οδηγητή» με σύνθημα «Σοσιαλισμός, για να μπορούμε να ανασαίνουμε, για να νικήσει η ζωή!» έκανε στάση στο Αγρίνιο, το Σάββατο στις 5 Σεπτέμβρη. Το φετινό Φεστιβάλ ήταν αλλιώς, οι εκδηλώσεις προσαρμόστηκαν για να προφυλαχθεί σε αυτές τις ιδιαίτερες συνθήκες η υγεία των μελών και φίλων του Κόμματος και της ΚΝΕ, όλων των επισκεπτών. Πάρθηκαν όλα τα μέτρα προστασίας, η τήρηση των αποστάσεων, οι επισκέπτες παρακολουθούσαν καθιστοί, η χρήση μάσκας ήταν υποχρεωτική κατά την είσοδο, έξοδο και κατά τη διάρκεια του Φεστιβάλ, ενώ κατά την είσοδο των επισκεπτών στο Φεστιβάλ γίνονταν και θερμομέτρηση.

Το Φεστιβάλ άνοιξε με χαιρετισμό ο Μιχάλης Νταβλούρος, Γραμματέας του Τομεακού Συμβουλίου Αιτωλοακαρνανίας της ΚΝΕ. Την κεντρική ομιλία έκανε ο Γιώργος Μαρίνος, μέλος του Πολιτικού Γραφείου της ΚΕ του ΚΚΕ.

Σχετικά Άρθρα.

Σφαίρα εξοστρακίστηκε σε πανηγύρι στο Αιτωλικό – Τραυματίστηκε 21χρονη

«Λεωφορείο ή μπουζουκλερί;» Καταγγελία για οδηγό του ΚΤΕΛ Αιτωλοακαρνανίας

«Η συμβολή της Ιεράς Μονής και της Ενορίας Λεσινίου στον Αγώνα των επαναστατημένων Ελλήνων»

Οδός Κρυστάλλη: Ένας δρόμος που τιμά τον ποιητή, αλλά όχι τους ανθρώπους που τον διασχίζουν VIDEO FOTO

«Το Φεστιβάλ φέτος, δίνει το αγωνιστικό του παρόν στις δύσκολες συνθήκες της πανδημίας συνεχίζοντας τις εκατοντάδες δραστηριότητες του ΚΚΕ και της ΚΝΕ που αναπτύχθηκαν την προηγούμενη περίοδο», ανέφερε στην αρχή της ομιλίας του.

Ενώ για την πανδημία και τα μέτρα της κυβέρνησης, τόνισε: «Τα κρούσματα αυξάνονται, η κατάσταση στα γηροκομεία, σε πολλούς χώρους, είναι πολύ ανησυχητική και εκθέτει την κυβέρνηση [..] Η πολιτική της κυβέρνησης, οι αντιφατικές δηλώσεις της, τα πρωτόκολλα με τις επιθυμίες ισχυρών οικονομικών συμφερόντων, η έλλειψη προστασίας στους χώρους δουλειάς, εκθέτουν τη δημόσια υγεία σε μεγάλους κινδύνους και παράλληλα τροφοδοτούν τη χαλαρότητα και τις διάφορες ανορθολογικές, σκοταδιστικές θεωρίες συνωμοσίας.», όταν ταυτόχρονα: «Παρά τις αυξημένες απαιτήσεις της πανδημίας, το Δημόσιο Σύστημα Υγείας έχει τα χάλια του κι αυτό δεν ξεπερνιέται με τις φιλότιμες προσπάθειες των γιατρών και των νοσηλευτών. 24.000 κενές θέσεις και οι προσλήψεις που προβάλλει η κυβέρνηση είναι με συμβάσεις ορισμένου χρόνου, σταγόνα στον Ωκεανό, αφορούν νοσηλευτές και λοιπό προσωπικό αλλά ελάχιστους γιατρούς. Το Γενικό Νοσοκομείο Αγρινίου μετατράπηκε σε νοσοκομείο αναφοράς για κρούσματα Καρονοϊού και ρωτάμε: Πως θα ανταποκριθεί; Τέσσερεις μήνες δεν έγινε ούτε μία πρόσληψη μόνιμου προσωπικού, οι ελλείψεις είναι μεγάλες. Κέντρο αναφοράς χωρίς εξοπλισμό για μοριακό test, χωρίς Θάλαμο Αρνητικής Πίεσης. Αυτή είναι η κατάσταση».

 

Για τις εξελίξεις στην Ανατολική Μεσόγειο: «Υπάρχει μεγάλη συγκέντρωση στρατιωτικών δυνάμεων και μέσα στην καπιταλιστική κρίση θα ενισχύεται ο ανταγωνισμός μεταξύ ΗΠΑ, ΝΑΤΟ, ΕΕ, Ρωσίας και Κίνας με αιχμή τον έλεγχο των πλουτοπαραγωγικών πηγών, της ενέργειας, των αγωγών, τους δρόμους μεταφοράς των εμπορευμάτων. Ο λαός δεν πρέπει να έχει καμιά εμπιστοσύνη στην αστική τάξη και τα κόμματα της. Είναι βουτηγμένοι μέχρι το λαιμό στους ιμπεριαλιστικούς ανταγωνισμούς με ευθύνη όλων των κυβερνήσεων», τονίζοντας ότι: «Το ΝΑΤΟ θέλει ισχυρή τη Νοτιο-Ανατολική του πτέρυγα και στηρίζει την τουρκική επιθετικότητα, εντάσσει και τα δύο κράτη στους σχεδιασμούς του και στην περικύκλωση της Ρωσίας. Τη μια μέρα αμερικάνικα πλοία και αεροσκάφη κάνουν ασκήσεις με τις ελληνικές ένοπλες δυνάμεις και την άλλη με τις τουρκικές».

Κάλεσε το λαό να είναι σε ετοιμότητα: «Η κατάσταση εγκυμονεί μεγάλους κινδύνους για θερμότερα επεισόδια και πολεμική εμπλοκή και ο λαός μας πρέπει να είναι σε ετοιμότητα. Με τη σκέψη και τη δράση του να αντιταχθεί στην παραπληροφόρηση και τη χειραγώγηση που έχουν οργανώσει η κυβέρνηση και τα αστικά κόμματα».

Οι θέσεις του ΚΚΕ: «δίνουν προτεραιότητα στη τήρηση των συνόρων και των συνθηκών που τα καθορίζουν, θέτουν το ζήτημα ότι τα νησιά έχουν δικαιώματα, όπως οι ηπειρωτικές ακτές, όπως προβλέπει το Δίκαιο της Θάλασσας, ότι τα νησιά είναι μέρος της ενιαίας ελληνικής επικράτειας και κανέναν δεν έχει εξουσιοδοτήσει ο λαός να το καταπατά αυτό. Το ΚΚΕ απορρίπτει τόσο τους απαράδεκτους συμβιβασμούς όσο και τους πολεμικούς τυχοδιωκτισμούς. Παλεύει ενάντια στους ιμπεριαλιστικούς πολέμους, απαιτεί κλείσιμο των ΑμερικανοΝΑΤΟικών βάσεων, καμία συμμετοχή των ελληνικών ενόπλων δυνάμεων σε αποστολές στο εξωτερικό, αγωνίζεται για την αποδέσμευση της χώρας από το ΝΑΤΟ και την ΕΕ».

Στο κλείσιμο της ομιλίας του ανέπτυξε τη συνολική πρόταση διεξόδου του ΚΚΕ: «ο ορυκτός πλούτος, η ενέργεια, οι τηλεπικοινωνίες, οι μεταφορές, η γη, όλα τα οικονομικά εργαλεία,  να γίνουν κοινωνική, λαϊκή ιδιοκτησία που θα  αναπτυχθεί με κεντρικό επιστημονικό σχεδιασμό με κριτήριο της λαϊκές ανάγκες και όχι  τα  κέρδη των λίγων. Αυτός ο δρόμος ανάπτυξης θα σταματήσει τις καπιταλιστικές κρίσεις, θα δώσει τέλος στην ανεργία και θα εξασφαλίσει το δικαίωμα στη δουλειά για όλους. Θα εγγυηθεί για δωρεάν και αναβαθμισμένες υπηρεσίες υγείας και πρόνοιας, για πραγματική μόρφωση και επαγγελματική αποκατάσταση των παιδιών, για υποδομές που έχει ανάγκη ο τόπος μας, για προστασία και αξιοποίηση του φυσικού πλούτου, για την ανάπτυξη του πολιτισμού και του αθλητισμού, για να ζήσει ο λαός μας μια ζωή που του αξίζει».

Στη συνέχεια ακολούθησε αφιέρωμα στο λαϊκό τραγούδι από το συγκρότημα “Rebetmotive orchestra”.

 

Συντακτική Ομάδα

Συντακτική Ομάδα

Η συντακτική ομάδα του AgrinioNet.gr δεσμεύεται να παρέχει έγκυρη, έγκαιρη και αξιόπιστη ενημέρωση για όλα τα θέματα που αφορούν την τοπική και εθνική επικαιρότητα. Με επαγγελματισμό και αφοσίωση, καταγράφουμε τις εξελίξεις, αναλύουμε τα γεγονότα και φέρνουμε στο προσκήνιο θέματα που ενδιαφέρουν τους αναγνώστες μας. Στόχος μας είναι η αντικειμενική πληροφόρηση και η ουσιαστική κάλυψη των ειδήσεων με υπευθυνότητα και σεβασμό στην αλήθεια.

Διαβάστε ακόμα.

«Λεωφορείο ή μπουζουκλερί;» Καταγγελία για οδηγό του ΚΤΕΛ Αιτωλοακαρνανίας
Αγρίνιο

«Λεωφορείο ή μπουζουκλερί;» Καταγγελία για οδηγό του ΚΤΕΛ Αιτωλοακαρνανίας

    Λεωφορείο του Υπεραστικού ΚΤΕΛ Αιτωλοακαρνανίας ή… κινητή μπουζουκλερί; Το ερώτημα δεν είναι υπερβολικό,...

by Συντακτική Ομάδα
19/08/2026, 22:31
«Η συμβολή της Ιεράς Μονής και της Ενορίας Λεσινίου στον Αγώνα των επαναστατημένων Ελλήνων»
Εκδηλώσεις

«Η συμβολή της Ιεράς Μονής και της Ενορίας Λεσινίου στον Αγώνα των επαναστατημένων Ελλήνων»

  Με αφορμή τη συμπλήρωση διακοσίων ετών από την Ηρωική Έξοδο των Ελεύθερων Πολιορκημένων (1826–2026),...

by Συντακτική Ομάδα
19/08/2026, 21:56
Οδός Κρυστάλλη: Ένας δρόμος που τιμά τον ποιητή, αλλά όχι τους ανθρώπους που τον διασχίζουν VIDEO FOTO
Αγρίνιο

Οδός Κρυστάλλη: Ένας δρόμος που τιμά τον ποιητή, αλλά όχι τους ανθρώπους που τον διασχίζουν VIDEO FOTO

  Υπάρχουν δρόμοι που κουβαλούν ιστορία. Υπάρχουν και δρόμοι που κουβαλούν καθημερινά προβλήματα. Η οδός...

by Συντακτική Ομάδα
19/08/2026, 19:43
Ο Χρ. Κατσιμπίνης μιλά για τον Πανάγιο Τάφο . ΔΕΙΤΕ VIDEO
On Camera

Χρήστος Κατσιμπίνης: Ο Αγρινιώτης που άγγιξε τον Πανάγιο Τάφο και έζησε την ιστορία από κοντά

Υπάρχουν άνθρωποι που περνούν από τη ζωή μας και υπάρχουν άνθρωποι που γίνονται κομμάτι της...

by Συντακτική Ομάδα
15/08/2026, 21:09
Οι πολιτικές κολεγιές στον δήμο Αγρινίου έχουν πάρει φωτιά
Αγρίνιο

Οι πολιτικές κολεγιές στον δήμο Αγρινίου έχουν πάρει φωτιά

Οι συμφωνίες, οι υποσχέσεις και τα «χέρια» κάτω από το τραπέζι – Ποιοι σπεύδουν να...

by Συντακτική Ομάδα
14/08/2026, 19:47
Ολοκληρώθηκαν οι εργασίες στο Προπονητικό Κέντρο της Λίμνης Στράτου
Αγρίνιο

Ολοκληρώθηκαν οι εργασίες στο Προπονητικό Κέντρο της Λίμνης Στράτου

    Η αντίστροφη μέτρηση για το Πανευρωπαϊκό  Πρωτάθλημα Θαλάσσιου Σκι Νέων (U14 & U17)...

by Συντακτική Ομάδα
07/08/2026, 11:25
Τεχνική Εταιρεία A4B

RSS Sara & Mara | Blog

  • «Φωτισμένος» για το μεταβατικό, σκοτάδι για το 2028... Η καρέκλα μπορεί να έχει προσωρινό ένοικο, αλλά η παράταξη ψάχνει ακόμη ποιος θα κρατήσει το τιμόνι. sara-mara
  • Όταν η χημεία φέρνει έργα... sara-mara
  • Ο Φαρμάκης επενδύει εκεί που άλλοι μένουν στα λόγια sara-mara
  • Βασίλης Καραθανάσης: Ένα νέο πρόσωπο που κερδίζει πολιτικό έδαφος sara-mara
  • Αμπάρια Παναιτωλίου: Η παιδική χαρά… για τους λάτρεις της άγριας φύσης! video foto sara-mara
  • Αγρίνιο: Διατηρητέο κτίριο και δίπλα… αποθήκη. Λίγα μέτρα από το δημαρχείο Αγρινίου εικόνες ντροπής. Κανείς από τους αρμόδιους δεν βλέπει; sara-mara

agrinionet .gr

Αγρίνιο

Τοπικά Νέα

Δυτική Ελλάδα

Ελλάδα

Πολιτική

Παραπολιτική

Coloured Stories

Ροή Ειδήσεων

 

Οικονομία

Υγεία

Πολιτισμός

 

Συνεντεύξεις

Info

Ταυτότητα

Πολιτική Απορρήτου

Πολιτική Cookies

Όροι Χρήσης

 

Επικοινωνία

....

Web Design & Development

© 2025 Agrinionet

Το σύνολο του περιεχομένου και των υπηρεσιών του agrinionet.gr διατίθεται στους επισκέπτες αυστηρά για προσωπική χρήση. Απαγορεύεται η χρήση ή επανεκπομπή του, σε οποιοδήποτε μέσο, μετά ή άνευ επεξεργασίας, χωρίς γραπτή άδεια του εκδότη.

agrinionet .gr

Αγρίνιο

Τοπικά Νέα

Δυτική Ελλάδα

Ελλάδα

Πολιτική

Παραπολιτική

Coloured Stories

Ροή Ειδήσεων

 

Οικονομία

Υγεία

Πολιτισμός

 

Συνεντεύξεις

Info

Ταυτότητα

Πολιτική Απορρήτου

Πολιτική Cookies

Όροι Χρήσης

 

Επικοινωνία

....

Web Design & Development

© 2024 Agrinionet

Το σύνολο του περιεχομένου και των υπηρεσιών του agrinionet.gr διατίθεται στους επισκέπτες αυστηρά για προσωπική χρήση. Απαγορεύεται η χρήση ή επανεκπομπή του, σε οποιοδήποτε μέσο, μετά ή άνευ επεξεργασίας, χωρίς γραπτή άδεια του εκδότη.

No Result
View All Result
  • Αγρίνιο
  • Τοπικά Νέα
    • Αγρίνιο
    • Άκτιο Βόνιτσας
    • Αμφιλοχία
    • Θέρμο
    • Μεσολόγγι
    • Ναύπακτος
    • Ξηρόμερο
  • Δυτική Ελλάδα
  • Ελλάδα
  • Πολιτική
  • Παραπολιτική
  • Coloured Stories
  • Οικονομία
  • Υγεία
  • Πολιτισμός
    • Εκδηλώσεις
    • Θέατρο
    • Σινεμά

© 2024 Agrinionet.gr. Όλα τα δικαιώματα διατηρούνται.