• Ακούστε τώρα | KosmosFM
  • Sara & Mara | Blog
Τετάρτη, 13 Μαΐου, 2026
agrinionet.gr
No Result
View All Result
  • Αγρίνιο
  • Τοπικά Νέα
  • Δυτική Ελλάδα
  • Ελλάδα
  • Πολιτική
  • Παραπολιτική
  • Coloured Stories
  • Οικονομία
  • Υγεία
  • Πολιτισμός
agrinionet.gr
  • Αγρίνιο
  • Τοπικά Νέα
  • Δυτική Ελλάδα
  • Ελλάδα
  • Πολιτική
  • Παραπολιτική
  • Coloured Stories
  • Οικονομία
  • Υγεία
  • Πολιτισμός
No Result
View All Result
agrinionet.gr
No Result
View All Result

Κομμωτήρια:Προσωρινός περιορισμός στην εμπορία καλλυντικών προϊόντων για επαγγελματική χρήση

by Συντακτική Ομάδα
08/11/2021
in Αγρίνιο, Οικονομία
Reading Time: 1 min read
A A
0
Κομμωτήρια:Προσωρινός περιορισμός στην εμπορία καλλυντικών προϊόντων για επαγγελματική χρήση

Προσωρινός περιορισμός τίθεται στην εμπορία των καλλυντικών προϊόντων για επαγγελματική χρήση μέχρι και την πάροδο των μέτρων για τον κορονοϊό όπως αποφασίστηκε στη συνάντηση που είχε ο υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων, ‘Αδωνις Γεωργιάδης με το προεδρείο της Κλαδικής Ομοσπονδίας Καταστηματαρχών Κουρέων – Κομμωτών Ελλάδος.

Πλέον, τα επαγγελματικά αυτά προϊόντα θα πωλούνται μόνο σε επαγγελματίες με την επίδειξη της επαγγελματικής ταυτότητας. απόφαση που έχει να κάνει όχι μόνο για την προστασία της δημόσιας υγείας, αλλά και με την πάταξη της παραοικονομίας.

Παρόντες στη συνάντηση ήταν ο αναπληρωτής υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων, Νίκος Παπαθανάσης, ο Γενικός Γραμματέας Εμπορίου και Προστασίας του Καταναλωτή, Σωτήρης Αναγνωστόπουλος, ο Πρόεδρος του Επαγγελματικού Επιμελητηρίου Αθηνών, Γιάννης Χατζηθεοδοσίου και ο Πρόεδρος της ΓΣΕΒΕΕ, Γιώργος Καββαθάς.

Σχετικά Άρθρα.

Κ. Πιστιόλας :«Ο Τρίτωνας σε τροχιά διακρίσεων. Νέες επιτυχίες, διεθνείς στόχοι και ανάδειξη της Τριχωνίδας σε κέντρο κωπηλασίας»

Ηλιούπολη: «Είδα τις δύο κοπέλες στο πάτωμα μέσα στα αίματα, μιλούσα στην μία, έβγαζε επιφωνήματα», περιγράφει γειτόνισσα

Αγρίνιο: Δωρεάν σεμινάρια για τη διαφάνεια και ισότητα στις αμοιβές από τον WHEN

Οδηγίες για μέτρα βιοασφάλειας κατά την κουρά των ζώων και αποτροπή της διασποράς νοσημάτων.

Οι εκπρόσωποι του κλάδου δήλωσαν ικανοποιημένοι και εξέφρασαν την επιθυμία το μέτρο να εξελιχθεί σε μόνιμο και να μην περιοριστεί στην αρχική απόφαση για εξάμηνη διάρκεια.

Μετά τη συνάντηση, ακολούθησαν δηλώσεις:

Άδωνις Γεωργιάδης, υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων: «Σε πνεύμα καλόπιστης συνεννόησης, με τη συνεργασία του κυρίου Καββαθά και του κυρίου Χατζηθεοδοσίου και φυσικά με τη συνάντησή μας με το Προεδρείο της Κλαδικής Ομοσπονδίας Καταστηματαρχών Κουρέων – Κομμωτών Ελλάδος, λαμβάνουμε ένα μέτρο που πιστεύουμε και θα βοηθήσει τον κλάδο της κομμωτικής να τηρήσει τα μέτρα για τον Covid και θα συμβάλει στη βιωσιμότητα των επιχειρήσεων αυτών. Η Κυβέρνηση και εγώ προσωπικά είμαστε πάντα ανοιχτοί σε κάθε μέτρο που μπορούμε να λάβουμε για να βοηθήσουμε τους επαγγελματικούς κλάδους που πλήττονται ιδιαιτέρως από την πανδημία».

Νίκος Παπαθανάσης, αναπληρωτής υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων: «Ο κλάδος των κομμωτών είναι ένας κλάδος που βρίσκεται στην πρώτη γραμμή της καθημερινότητας. Αντιμετωπίζει και αυτός τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν όλοι οι κλάδοι. Από την άλλη, η πολιτεία έχει στηρίξει με πολλά μέτρα έτσι ώστε να διατηρηθεί η λειτουργία των επιχειρήσεων και των εργαζομένων. Το Υπουργείο Ανάπτυξης, στηρίζοντας τον κλάδο με απόφαση του Πρωθυπουργού, επιλύει ένα βασικό αίτημα, έτσι ώστε να μπορέσουν να λειτουργήσουν με τον καλύτερο δυνατό τρόπο, πάντα βέβαια τηρώντας τα μέτρα έτσι ώστε να περάσουμε το 4ο κύμα αυτό της πανδημίας με τον καλύτερο δυνατό τρόπο».

Σωτήρης Αναγνωστόπουλος, Γ.Γ. Εμπορίου και Προστασίας Καταναλωτή: «Η κυβέρνηση αναγνωρίζει το γεγονός ότι ο κλάδος των κομμωτών έχει υποστεί πλήγμα από τα νέα μέτρα, όπως και οι υπόλοιποι κλάδοι του εμπορίου και στο μέτρο αυτό, όπου μπορεί να ενισχύσει τον κλάδο, τον ενισχύει. Μία από αυτές τις περιπτώσεις κατά τις οποίες επιτυγχάνεται η ενίσχυση του κλάδου, είναι ο προσωρινός περιορισμός της εμπορίας των καλλυντικών προϊόντων για επαγγελματική χρήση μέχρι και την πάροδο των μέτρων για τον κορονοϊό».

Γιάννης Χατζηθεοδοσίου, Πρόεδρος του Επαγγελματικού Επιμελητηρίου Αθηνών: «Χαιρόμαστε ιδιαίτερα που μετά τη μεσολάβηση της Κεντρικής Ένωσης Επιμελητηρίων για τη ΓΣΕΒΕΕ, εισακούστηκε το αίτημα του κλάδου των κομμωτών και ο Υπουργός μετέφερε στον Πρωθυπουργό κάτι που είναι δίκαιο και σωστό: στον κλάδο αυτό δεν μπορεί τα επαγγελματικά προϊόντα να πωλούνται παντού, γιατί αυτό αυξάνει τη φοροδιαφυγή και το παραεμπόριο. Πλέον η Κυβέρνηση δεσμεύτηκε ότι τα προϊόντα αυτά θα πωλούνται μόνο σε όσους είναι επαγγελματίες και μόνο με την επίδειξη επαγγελματικής τους ταυτότητας. Εμείς θεωρούμε ότι είναι μια επιτυχία στα πολλά προβλήματα που αντιμετωπίζει αυτός ο κλάδος και θεωρούμε ότι άμεσα μπορεί αυτό το μέτρο να ευνοήσει τους επαγγελματίες του κλάδου».

Γιώργος Καββαθάς, Πρόεδρος ΓΣΕΒΕΕ: «Σήμερα λύνεται ένα μεγάλο και διαχρονικό πρόβλημα του κλάδου των κομμωτών, με παρέμβαση στον ίδιο τον κύριο Πρωθυπουργό και τη στήριξη από τον υπουργό Ανάπτυξης τον κύριο Γεωργιάδη. Πλέον θα πωλούνται επαγγελματικά προϊόντα μόνο σε επαγγελματίες με την επίδειξη της επαγγελματικής ταυτότητας. Και αυτό έχει να κάνει όχι μόνο για την προστασία της δημόσιας υγείας, αλλά έχει να κάνει και με την πάταξη της παραοικονομίας».

Μαρία Σωτηροπούλου, Πρόεδρος Κλαδικής Ομοσπονδίας Καταστηματαρχών Κουρέων – Κομμωτών Ελλάδος: «Θεωρώ πραγματικά ότι οι αγώνες που έχουν ξεκινήσει εδώ και 4 χρόνια με την κλαδική μας Ομοσπονδία για τη διακίνηση και την πώληση των επαγγελματικών προϊόντων των κομμωτηρίων, σήμερα έφτασαν στο τέλος τους. Ο κ. Γεωργιάδης, ο κ. Χατζηθεοδοσίου και ο κ. Καββαθάς βοήθησαν σε αυτή την κατεύθυνση έτσι ώστε αυτό το χρόνιο πρόβλημα να βρει αίσιο τέλος, δηλαδή να πωλείται σε επαγγελματίες κομμωτές με την επίδειξη της επαγγελματικής ταυτότητας και το ΑΦΜ. Είναι ένα θέμα το οποίο θα λύσει πολλά προβλήματα της παραοικονομίας του κλάδου μας και πιστεύω ότι πραγματικά θα προστατεύσει και τη δημόσια υγεία».

Δημήτρης Μαδεμτζής, Γενικός Γραμματέας της Ομοσπονδίας Καταστηματαρχών Κομμωτών, Κουρέων Ελλάδας: «Σήμερα έγινε ένα πρώτο βήμα προς την καλύτερη κατεύθυνση. Αν δεν πωλούνται τα επαγγελματικά προϊόντα παντού θα μπορέσουμε να ελέγξουμε ως έναν βαθμό την παραοικονομία. Θέλουμε ακόμα βήματα πολλά. Ευχαριστούμε τον υπουργό Ανάπτυξης και όσους συνέβαλαν σε αυτό».

Ιωάννης Διονυσόπουλος, Ταμίας της Ομοσπονδίας Κομμωτών Ελλάδος και Πρόεδρος των κομμωτών νομού Ηλείας: «Σήμερα πραγματικά πήραμε μια μεγάλη χαρά και πιστεύω ότι έτσι θα πολεμήσουμε την πειρατεία».

Αγαπητός Κυπραίος, Έφορος στην Κλαδική Ομοσπονδία Ελλάδος: «Πραγματικά οι απαντήσεις που μας έδωσε σήμερα ο κύριος Γεωργιάδης μας καλύπτουν σχετικά με το κομμάτι των επαγγελματικών προϊόντων. Απλά θα θέλαμε αυτό να είναι μόνιμο και όχι κάτι προσωρινό. Θέλουμε να διασφαλίσουμε το μέλλον σχετικά με το κλείδωμα των επαγγελματικών προϊόντων».

Βασίλης Πολίτης, Πρόεδρος του Τμήματος Καλλιτεχνίας της Ομοσπονδίας: «Θεωρώ ότι είναι ένα καλό ξεκίνημα έστω και για αυτούς τους έξι μήνες που θα σταματήσουν να πωλούνται στο εμπόριο τα προϊόντα μας. Θέλω να πιστεύω ότι θα προχωρήσουμε σε μεγαλύτερο χρονικό διάστημα γιατί με κάποιο τρόπο πρέπει να παταχθεί η πειρατεία»

dikaiologitika.gr

Συντακτική Ομάδα

Συντακτική Ομάδα

Η συντακτική ομάδα του AgrinioNet.gr δεσμεύεται να παρέχει έγκυρη, έγκαιρη και αξιόπιστη ενημέρωση για όλα τα θέματα που αφορούν την τοπική και εθνική επικαιρότητα. Με επαγγελματισμό και αφοσίωση, καταγράφουμε τις εξελίξεις, αναλύουμε τα γεγονότα και φέρνουμε στο προσκήνιο θέματα που ενδιαφέρουν τους αναγνώστες μας. Στόχος μας είναι η αντικειμενική πληροφόρηση και η ουσιαστική κάλυψη των ειδήσεων με υπευθυνότητα και σεβασμό στην αλήθεια.

Διαβάστε ακόμα.

Κώστας Πιστιόλας: «Δεν κάνουμε αντιπολίτευση για να δημιουργούμε πιρουέτες»
Αγρίνιο

Κ. Πιστιόλας :«Ο Τρίτωνας σε τροχιά διακρίσεων. Νέες επιτυχίες, διεθνείς στόχοι και ανάδειξη της Τριχωνίδας σε κέντρο κωπηλασίας»

Ξεχωριστή αναφορά έκανε ο Κώστας Πιστιώλας, μιλώντας στον ΔΥΤΙΚΑ FM 92,8 και τη Δημήτρα Λαοπόδη,...

by Συντακτική Ομάδα
12/05/2026, 22:25
ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟ: Επιτυχημένη έναρξη του έργου «ECOBASE INTERREG IPA-ADRION».
Αγρίνιο

Αγρίνιο: Δωρεάν σεμινάρια για τη διαφάνεια και ισότητα στις αμοιβές από τον WHEN

Δωρεάν επιμορφωτικά σεμινάρια για τη νέα Οδηγία (ΕΕ) 2023/970 σχετικά με τη διαφάνεια και την...

by Συντακτική Ομάδα
12/05/2026, 21:41
Κ. Πιστιόλας: «Η αλήθεια για την Τριχωνίδα αποκαταστάθηκε – στόχος η ανάπτυξη μέσω του αθλητισμού»
Αγρίνιο

Κ. Πιστιόλας: «Η αλήθεια για την Τριχωνίδα αποκαταστάθηκε – στόχος η ανάπτυξη μέσω του αθλητισμού»

Ο επικεφαλής του Τρίτωνα και της παράταξης «Αγρίνιο Πάμε Ψηλά» μιλά για δικαίωση απέναντι στις...

by Συντακτική Ομάδα
12/05/2026, 21:19
Τίμησαν τη μνήμη του Νίκου Γράψα στο Αγρίνιο με ονοματοδοσία αίθουσας στο Παπαστράτειο Μέγαρο
Αγρίνιο

Τίμησαν τη μνήμη του Νίκου Γράψα στο Αγρίνιο με ονοματοδοσία αίθουσας στο Παπαστράτειο Μέγαρο

Με ιδιαίτερη επιτυχία και σε κλίμα συγκίνησης πραγματοποιήθηκε τη Δευτέρα 11 Μαΐου 2026, στο Παπαστράτειο...

by Συντακτική Ομάδα
12/05/2026, 21:07
Τέλος στην υπόθεση της πλωτής εξέδρας στην Τριχωνίδα – «Δεν προκύπτει περιβαλλοντική παράβαση»
Αγρίνιο

Τέλος στην υπόθεση της πλωτής εξέδρας στην Τριχωνίδα – «Δεν προκύπτει περιβαλλοντική παράβαση»

Οριστικό τέλος στη συζήτηση που είχε ανοίξει γύρω από την πλωτή εξέδρα στη Λίμνη Τριχωνίδα...

by Συντακτική Ομάδα
11/05/2026, 23:29
Ν. Φαρμάκης: 23 εκατ. ευρώ για την ενίσχυση της μικρής επιχειρηματικότητας στη Δυτική Ελλάδα
Αγρίνιο

Ν. Φαρμάκης: 23 εκατ. ευρώ για την ενίσχυση της μικρής επιχειρηματικότητας στη Δυτική Ελλάδα

Με στόχο την ουσιαστική ενίσχυση της τοπικής οικονομίας και των μικρών επιχειρήσεων, παρουσιάστηκε η νέα...

by Συντακτική Ομάδα
11/05/2026, 23:22
Τεχνική Εταιρεία A4B

RSS Sara & Mara | Blog

  • Μύτικας: Το άτυπο ΚΑΠΗ δημάρχων με θέα στο Ιόνιο sara-mara
  • Ψάχνουν αντίπαλο για τον Φαρμάκη, βρήκαν... τον Μωραΐτη sara-mara
  • Δήμος Αγρινίου: Αιχμές για σχέδιο διάλυσης της παράταξης και παιχνίδια υστεροφημίας του δημάρχου Γάκια sara-mara
  • Ήξεις - αφίξεις από το Δήμαρχο Γάκια sara-mara
  • Ακάκιεεεε... sara-mara
  • Του Γάκια το μαράζι... sara-mara

agrinionet .gr

Αγρίνιο

Τοπικά Νέα

Δυτική Ελλάδα

Ελλάδα

Πολιτική

Παραπολιτική

Coloured Stories

Ροή Ειδήσεων

 

Οικονομία

Υγεία

Πολιτισμός

 

Συνεντεύξεις

Info

Ταυτότητα

Πολιτική Απορρήτου

Πολιτική Cookies

Όροι Χρήσης

 

Επικοινωνία

....

Web Design & Development

© 2025 Agrinionet

Το σύνολο του περιεχομένου και των υπηρεσιών του agrinionet.gr διατίθεται στους επισκέπτες αυστηρά για προσωπική χρήση. Απαγορεύεται η χρήση ή επανεκπομπή του, σε οποιοδήποτε μέσο, μετά ή άνευ επεξεργασίας, χωρίς γραπτή άδεια του εκδότη.

agrinionet .gr

Αγρίνιο

Τοπικά Νέα

Δυτική Ελλάδα

Ελλάδα

Πολιτική

Παραπολιτική

Coloured Stories

Ροή Ειδήσεων

 

Οικονομία

Υγεία

Πολιτισμός

 

Συνεντεύξεις

Info

Ταυτότητα

Πολιτική Απορρήτου

Πολιτική Cookies

Όροι Χρήσης

 

Επικοινωνία

....

Web Design & Development

© 2024 Agrinionet

Το σύνολο του περιεχομένου και των υπηρεσιών του agrinionet.gr διατίθεται στους επισκέπτες αυστηρά για προσωπική χρήση. Απαγορεύεται η χρήση ή επανεκπομπή του, σε οποιοδήποτε μέσο, μετά ή άνευ επεξεργασίας, χωρίς γραπτή άδεια του εκδότη.

No Result
View All Result
  • Αγρίνιο
  • Τοπικά Νέα
    • Αγρίνιο
    • Άκτιο Βόνιτσας
    • Αμφιλοχία
    • Θέρμο
    • Μεσολόγγι
    • Ναύπακτος
    • Ξηρόμερο
  • Δυτική Ελλάδα
  • Ελλάδα
  • Πολιτική
  • Παραπολιτική
  • Coloured Stories
  • Οικονομία
  • Υγεία
  • Πολιτισμός
    • Εκδηλώσεις
    • Θέατρο
    • Σινεμά

© 2024 Agrinionet.gr. Όλα τα δικαιώματα διατηρούνται.