• Ακούστε τώρα | KosmosFM
  • Sara & Mara | Blog
Σάββατο, 31 Οκτωβρίου, 2026
agrinionet.gr
No Result
View All Result
  • Αγρίνιο
  • Τοπικά Νέα
  • Δυτική Ελλάδα
  • Ελλάδα
  • Πολιτική
  • Παραπολιτική
  • Coloured Stories
  • Οικονομία
  • Υγεία
  • Πολιτισμός
agrinionet.gr
  • Αγρίνιο
  • Τοπικά Νέα
  • Δυτική Ελλάδα
  • Ελλάδα
  • Πολιτική
  • Παραπολιτική
  • Coloured Stories
  • Οικονομία
  • Υγεία
  • Πολιτισμός
No Result
View All Result
agrinionet.gr
No Result
View All Result

ΛΑΪΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ ΑΚΤΙΟΥ ΒΟΝΙΤΣΑΣ για την Δημοτική Αρχή

by Συντακτική Ομάδα
30/09/2020
in Άκτιο Βόνιτσας, Πολιτική
Reading Time: 1 min read
A A
0
Στήριξη λαϊκής οικογένειας και μικρομεσαίων επιχειρήσεων ζητά η Λαϊκή Συσπείρωση

Η  συνεδρίαση του ΔΣ Ακτίου Βόνιτσας της Τρίτης 29/9/20 που πραγματοποιήθηκε στη Κατούνα απέδειξε άλλη μια φορά την ουσιαστική συμπόρευση της Δημοτικής Αρχής (ΠΑΣΟΚ/ΚΙΝΑΛ-ΝΔ) και των παρατάξεων ΚΥΜΑ ΑΛΛΑΓΗΣ(ΝΔ) και ΣΥΜΦΩΝΙΑ ΕΛΠΙΔΑΣ(ΣΥΡΙΖΑ), παρά τις επιμέρους διαφοροποιήσεις, στην πολιτική μετατροπής του Δήμου Ακτίου Βόνιτσας σε πλασιέ επιχειρηματικών συμφερόντων. Τα πρώτα δείγματα γραφείς τα είχαν δείξει με την στρατηγική και πολιτική σύμπλευση τους στο θέμα της διαχείρισης των απορριμμάτων σχετικά με το ΧΥΤΑ Παλαίρου.

Στη συγκεκριμένη συνεδρίαση σε κομβικά ζητήματα ψήφισαν απο κοινού αντιδραστικές και αντιλαίκες αποφάσεις. Συγκεκριμένα στο θέμα:

Σχετικά Άρθρα.

Μίλτος Ζαμπάρας: «Κλείνει ένας κύκλος, αλλά η μάχη για κοινωνική δικαιοσύνη και πολιτική αλλαγή συνεχίζεται»

Αγρίνιο: Στο στόχαστρο της ΕΛ.ΑΣ. εγκληματική οργάνωση με 430 εταιρείες και χρέη 95,5 εκατ. ευρώ – 59 συλλήψεις

Μίλτος Χατζηγιαννάκης από το Αγρίνιο: «Το πρόγραμμα της ΕΛΑΣ θα διαμορφωθεί μαζί με την κοινωνία – Καλοδεχούμενος ο Μίλτος Ζαμπάρας» VIDEO

Ναύπακτος: Ξανά ισόβια για τη δολοφονία του Σπύρου Καρέλη – Δικαίωση για τη μητέρα που έχασε τον μοναχογιό της

“Συζήτηση – ενημέρωση από τη Δημοτική Αρχή Ακτίου – Βόνιτσας και λήψη απόφασης σχετικά με τις άδειες για τους Αιολικούς σταθμούς στον Δήμο Ακτίου – Βόνιτσας που εξέδωσε η Ρυθμιστική Αρχή Ενέργειας (ΡΑΕ)”

Ως Λαϊκή Συσπείρωση Ακτίου Βόνιτσας εισηγηθήκαμε στο δημοτικό συμβούλιο να πάρει απόφαση  τα παρακάτω αιτήματα:

  1. Εκφράζει την έντονη διαµαρτυρία του για τη σχεδιαζόµενη εγκατάσταση ανεµογεννητριών εντός των ορίων του δήμου Ακτίου Βόνιτσας
  2. Καλεί όλα τα τοπικά συμβούλια να πάρουν αποφάσεις ενάντια σε αυτές τις άδειες
  3. Απαιτεί τη µη αδειοδότηση εγκατάστασης ανεµογεννητριών στις προαναφερόµενες θέσεις και την παύση όλων των διαδικασιών που σχετίζονται µε τις σχεδιαζόµενες επενδύσεις, οι οποίες Όχι μόνο θα επιβαρύνουν την υγεία και το περιβάλλον, την αγροτική παραγωγή, την κτηνοτροφία, αλλά θα πληρώνουμε και για τη λειτουργία τους.
  4. Δηλώνει ότι θα προβεί µαζί µε τους κατοίκους σε δυναµικές κινητοποιήσεις για την αποτροπή του ενδεχόμενου υλοποίησης των σχεδιαζόµενων εγκαταστάσεων.

Καλεί την Δημοτική Αρχή Ακτίου Βόνιτσας  αφενός να απευθυνθεί προς κάθε αρµόδιο φορέα της πολιτείας, Υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Αποκεντρωµένη ∆ιοίκηση Πελοποννήσου – ∆υτικής Ελλάδας και Ιονίου, Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας, όπως και προς τους κοινοβουλευτικούς εκπροσώπους της Αιτωλοακαρνανίας,  τους τοπικούς Συλλόγους  όλων των μαζικών φορέων και συνδικάτων των εργατών, αγροτών, συνταξιούχων, μικροεπαγγελματιώνπου και να εκφράσουν δυναμικά την αντίθεσή τους στην παράδοση του φυσικού πλούτου της περιοχής μας στα μεγάλα ιδιωτικά συμφέροντα.

Την παραπάνω πρόταση δεν την ψήφισε καμία παράταξη πλην της Λαϊκής Συσπείρωσης. Αφού οι υπόλοιπες παρατάξεις από κοινού αποφάσισαν να συστήσουν επιτροπή παρακολουθήσης που να είναι ουσιαστικά “παρατηρητές” στο περιβαλλοντικό έγκλημα που συντελείται σχεδόν σε όλο το μήκος και πλάτος των Ακαρνανικών με την εγκατάσταση ανεµογεννητριών σε προστατευόμενες περιοχές “Natura” και εντός του Καταφυγίου Άγριας Ζωής, που προϋποθέτουν τη διάνοιξη πολλών χιλιόμετρων νέων δρόμων σε κορυφογραμμές και πλαγιές, σε προστατευόμενα λόγω της ευαισθησίας τους οικοσυστήματα,  μέσα σε απόκρημνες και δασωμένες περιοχές ιδιαίτερου φυσικού κάλλους και να οδηγούν την μετατροπή των Ακαρνανικών από παρθένα φύση σε βιομηχανική ζώνη.

Στο θέμα: “Περί σύστασης χρησιδανείου του αντλιοστασίου της γεώτρησης στη θέση ΜΠΑΛΚΩΤΟ της Κοινότητας Κατούνας Δήμου Ακτίου Βόνιτσας”.

Η Δημοτική Αρχή αφού άφησε στο έλεος αυτή την γεώτρηση, αφού την υποβάθμισε, ήρθε τώρα με την παραπάνω πρόταση να την παραδώσει και να στηρίξει τα επιχειρηματικά συμφέροντα και να αδιαφορεί για τις  ανάγκες των μικρομεσαίων αγροτοκτηνοτρόφων της περιοχής. Τη συγκεκριμένη απόφαση την πήρε από κοινού με τις υπόλοιπες παρατάξεις ΚΥΜΑ ΑΛΛΑΓΗΣ(ΝΔ) και ΣΥΜΦΩΝΙΑ ΕΛΠΙΔΑΣ(ΣΥΡΙΖΑ) καθώς μόνο η Λαϊκή Συσπείρωση καταψήφισε αυτή την πρόταση έκτρωμα.

Λέμε καθαρά ΟΧΙ στην ιδιωτικοποίηση του νερού και σε κάθε μορφή ιδιωτικής διαχείρισής του.

Αντί να διεκδικούν και να κατασκευάζουν υποδομές  άρδευσης καθώς  αποτελούν έναν από τους βασικούς πυλώνες ενίσχυσης κυρίως μικρών και μεσαίων παραγωγών, δενδροκαλλιεργητών και κτηνοτρόφων, αφού ο μικρός κλήρος είναι απαγορευτικός για μεγάλες δαπάνες. Τα παραδίδουν τσάμπα σε επιχειρηματικά συμφέροντα. Δεν ενδιαφέρονται για το γεγονός ότι η άρδευση αποτελεί βασικό όρο για να συνεχίσουν να παράγουν και να μείνουν στα χωριά τους  οι νεοι άνθρωποι.

Διαχρονικά οι δημοτικές αρχές και οι παρατάξεις των κομμάτων που κυβέρνησαν και κυβερνούν  υλοποιούν τις αποφάσεις των κυβερνήσεων τους, σύμφωνα με τις οδηγίες και κατευθύνσεις της ΕΕ για την παραπέρα εμπορευματοποίηση και την απελευθέρωση της διαχείρισης των υδάτινων πόρων.

Επιβάλλουν δυσβάσταχτες τιμές στο νερό ύδρευσης και άρδευσης, τα χαράτσια της ανταποδοτικότητας, θέτουν σε προτεραιότητα την εξοικονόμηση της ζήτησης νερού σε αντιπαράθεση με τη μεγιστοποίηση της προσφοράς σε κάθε υδατικό διαμέρισμα, αδιαφορούν για τα αναγκαία τεχνικά έργα από τον κρατικό προϋπολογισμό (αρδευτικά, υδρευτικά, εγγειοβελτιωτικά κλπ.).

Στα υπόλοιπα 2 θέματα που εισηγηθήκαμε ως παράταξη:

α) ΠΡΟΤΑΣΗ ΨΗΦΙΣΜΑΤΟΣ ΓΙΑ ΤΟ ΚΥ ΚΑΤΟΥΝΑΣ

β)Μετατροπή σε πλήρους απασχόλησης από μερικής όλων των σχολικών καθαριστριών του δήμου Ακτίου Βόνιτσας

Ψηφίστηκαν ομόφωνα.

Από την πλευρά μας θα ΣΥΝΕΧΊΣΟΥΜΕ να δίνουμε τη μάχη μέσα και έξω από το ΔΣ, της ενημέρωσης, της αντιπολίτευσης  και της οργάνωσης της πάλης του λαού, στους χώρους δουλειάς, μέσα στις λαϊκές γειτονιές και στα χωριά.

Δίνουμε τη μάχη της ενίσχυσης των πρωτοβουλιών που παίρνουν μια σειρά μαζικοί φορείς της περιοχής, εργατικά σωματεία και σύλλογοι, ενάντια στα σχέδια ΕΕ, κυβέρνησης, Περιφερειακής και Δημοτικής Αρχής και κεφαλαίου που αποτελούν ταφόπλακα για το παρόν και μέλλον του λαού του δήμου μας.

 

Νώντας Μωραΐτης,

Δημοτικός σύμβουλος,

επικεφαλής της δημοτικής παράταξης

ΛΑΪΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ

ΑΚΤΙΟΥ ΒΟΝΙΤΣΑΣ

 

Συντακτική Ομάδα

Συντακτική Ομάδα

Η συντακτική ομάδα του AgrinioNet.gr δεσμεύεται να παρέχει έγκυρη, έγκαιρη και αξιόπιστη ενημέρωση για όλα τα θέματα που αφορούν την τοπική και εθνική επικαιρότητα. Με επαγγελματισμό και αφοσίωση, καταγράφουμε τις εξελίξεις, αναλύουμε τα γεγονότα και φέρνουμε στο προσκήνιο θέματα που ενδιαφέρουν τους αναγνώστες μας. Στόχος μας είναι η αντικειμενική πληροφόρηση και η ουσιαστική κάλυψη των ειδήσεων με υπευθυνότητα και σεβασμό στην αλήθεια.

Διαβάστε ακόμα.

Μίλτος Χατζηγιαννάκης από το Αγρίνιο: «Το πρόγραμμα της ΕΛΑΣ θα διαμορφωθεί μαζί με την κοινωνία – Καλοδεχούμενος ο Μίλτος Ζαμπάρας» VIDEO
On Camera

Μίλτος Ζαμπάρας: «Κλείνει ένας κύκλος, αλλά η μάχη για κοινωνική δικαιοσύνη και πολιτική αλλαγή συνεχίζεται»

  Με σαφές πολιτικό στίγμα και μηνύματα για την επόμενη ημέρα στον χώρο της Αριστεράς,...

by Συντακτική Ομάδα
30/10/2026, 23:46
Μίλτος Χατζηγιαννάκης από το Αγρίνιο: «Το πρόγραμμα της ΕΛΑΣ θα διαμορφωθεί μαζί με την κοινωνία – Καλοδεχούμενος ο Μίλτος Ζαμπάρας» VIDEO
Αγρίνιο

Μίλτος Χατζηγιαννάκης από το Αγρίνιο: «Το πρόγραμμα της ΕΛΑΣ θα διαμορφωθεί μαζί με την κοινωνία – Καλοδεχούμενος ο Μίλτος Ζαμπάρας» VIDEO

Στο Αγρίνιο βρέθηκε ο γραμματέας της Ελληνικής Αριστερής Συμπαράταξης (ΕΛΑΣ), Μίλτος Χατζηγιαννάκης, στο πλαίσιο των...

by Συντακτική Ομάδα
30/10/2026, 22:23
Κ. Πιστιόλας: Γιατί, αλήθεια, το Αγρίνιο δεν αξιώθηκε να αποκτήσει φοιτητική εστία;
Αγρίνιο

8.609 φοιτητικές εστίες σε όλη την Ελλάδα – Γιατί το Αγρίνιο έμεινε έξω από τον σχεδιασμό των νέων εστιών;

737,5 εκατομμύρια ευρώ για τη φοιτητική στέγη, δεκάδες παρεμβάσεις σε πανεπιστημιακές πόλεις και χιλιάδες νέες...

by Συντακτική Ομάδα
30/10/2026, 11:19
Μίλτος Χατζηγιαννάκης από το Αγρίνιο: «Θέλουμε να φτιάξουμε ένα σχέδιο μαζί με τους πολίτες, για τους πολίτες»
On Camera

Μίλτος Χατζηγιαννάκης από το Αγρίνιο: «Θέλουμε να φτιάξουμε ένα σχέδιο μαζί με τους πολίτες, για τους πολίτες»

Στο Αγρίνιο βρέθηκε ο Μίλτος Χατζηγιαννάκης, γραμματέας της Πολιτικής Επιτροπής της Ελληνικής Αριστερής Συμπαράταξης ΕΛΑΣ ,...

by Συντακτική Ομάδα
29/10/2026, 19:28
Μίλτος Ζαμπάρας: Παρέμβαση στη Βουλή για παράταση των προγραμμάτων «Εξοικονομώ»
On Camera

Παραιτήθηκε από βουλευτής ο Μίλτος Ζαμπάρας – Το νέο πολιτικό βήμα με τον Αλέξη Τσίπρα VIDEO

Την παραίτησή του από το βουλευτικό αξίωμα υπέβαλε ο Μίλτος Ζαμπάρας, ανακοινώνοντας παράλληλα, μέσα από...

by Συντακτική Ομάδα
29/10/2026, 11:06
“Τα παιδία παίζει” και ο δήμος περιμένει…
Αγρίνιο

“Τα παιδία παίζει” και ο δήμος περιμένει…

  «Κανείς ποτέ δεν έχασε από το τάξιμο», λέει ο σοφός λαός. Κι αν αυτός...

by Συντακτική Ομάδα
29/10/2026, 09:00
Τεχνική Εταιρεία A4B

Ροή RSS: Sara & Mara | Blog Sara & Mara | Blog

  • Ο δήμαρχος Γάκιας, η ΚΕΔΕ και τα κουκιά που δεν βγαίνουν... sara-mara
  • Ποιος θα βγάλει τα κάστανα από τη φωτιά και ποιος θα πληρώσει τη θράκα; sara-mara
  • «Βοηθήστε τον κόσμο»… αλλά μην ξεχνάτε ποιος πρέπει να ξαναβγεί sara-mara
  • «Κάντε όσες μηνύσεις θέλετε…– Εμείς έχουμε λεφτά, εγώ θα ξαναβγώ...» sara-mara
  • Από τον ΟΠΕΚΕΠΕ… στο δημαρχείο με μια τροπολογία; sara-mara
  • Όνειρα θερινής νυκτός, κοστούμια και… κατραπακιές sara-mara

agrinionet .gr

Αγρίνιο

Τοπικά Νέα

Δυτική Ελλάδα

Ελλάδα

Πολιτική

Παραπολιτική

Coloured Stories

Ροή Ειδήσεων

 

Οικονομία

Υγεία

Πολιτισμός

 

Συνεντεύξεις

Info

Ταυτότητα

Πολιτική Απορρήτου

Πολιτική Cookies

Όροι Χρήσης

 

Επικοινωνία

....

Web Design & Development

© 2025 Agrinionet

Το σύνολο του περιεχομένου και των υπηρεσιών του agrinionet.gr διατίθεται στους επισκέπτες αυστηρά για προσωπική χρήση. Απαγορεύεται η χρήση ή επανεκπομπή του, σε οποιοδήποτε μέσο, μετά ή άνευ επεξεργασίας, χωρίς γραπτή άδεια του εκδότη.

agrinionet .gr

Αγρίνιο

Τοπικά Νέα

Δυτική Ελλάδα

Ελλάδα

Πολιτική

Παραπολιτική

Coloured Stories

Ροή Ειδήσεων

 

Οικονομία

Υγεία

Πολιτισμός

 

Συνεντεύξεις

Info

Ταυτότητα

Πολιτική Απορρήτου

Πολιτική Cookies

Όροι Χρήσης

 

Επικοινωνία

....

Web Design & Development

© 2024 Agrinionet

Το σύνολο του περιεχομένου και των υπηρεσιών του agrinionet.gr διατίθεται στους επισκέπτες αυστηρά για προσωπική χρήση. Απαγορεύεται η χρήση ή επανεκπομπή του, σε οποιοδήποτε μέσο, μετά ή άνευ επεξεργασίας, χωρίς γραπτή άδεια του εκδότη.

No Result
View All Result
  • Αγρίνιο
  • Τοπικά Νέα
    • Αγρίνιο
    • Άκτιο Βόνιτσας
    • Αμφιλοχία
    • Θέρμο
    • Μεσολόγγι
    • Ναύπακτος
    • Ξηρόμερο
  • Δυτική Ελλάδα
  • Ελλάδα
  • Πολιτική
  • Παραπολιτική
  • Coloured Stories
  • Οικονομία
  • Υγεία
  • Πολιτισμός
    • Εκδηλώσεις
    • Θέατρο
    • Σινεμά

© 2024 Agrinionet.gr. Όλα τα δικαιώματα διατηρούνται.