• Ακούστε τώρα | KosmosFM
  • Sara & Mara | Blog
Πέμπτη, 12 Φεβρουαρίου, 2026
agrinionet.gr
Κανένα αποτέλεσμα
Προβολή όλων των αποτελεσμάτων
  • Αγρίνιο
  • Τοπικά Νέα
  • Δυτική Ελλάδα
  • Ελλάδα
  • Πολιτική
  • Παραπολιτική
  • Coloured Stories
  • Οικονομία
  • Υγεία
  • Πολιτισμός
agrinionet.gr
  • Αγρίνιο
  • Τοπικά Νέα
  • Δυτική Ελλάδα
  • Ελλάδα
  • Πολιτική
  • Παραπολιτική
  • Coloured Stories
  • Οικονομία
  • Υγεία
  • Πολιτισμός
Κανένα αποτέλεσμα
Προβολή όλων των αποτελεσμάτων
agrinionet.gr
Κανένα αποτέλεσμα
Προβολή όλων των αποτελεσμάτων

ΛΑΪΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ ΑΚΤΙΟΥ ΒΟΝΙΤΣΑΣ για την Δημοτική Αρχή

από Συντακτική Ομάδα
30/09/2020
σε Άκτιο Βόνιτσας, Πολιτική
Χρόνος ανάγνωσης: 1 ′
A A
0
Στήριξη λαϊκής οικογένειας και μικρομεσαίων επιχειρήσεων ζητά η Λαϊκή Συσπείρωση
Share on FacebookShare on Twitter

Η  συνεδρίαση του ΔΣ Ακτίου Βόνιτσας της Τρίτης 29/9/20 που πραγματοποιήθηκε στη Κατούνα απέδειξε άλλη μια φορά την ουσιαστική συμπόρευση της Δημοτικής Αρχής (ΠΑΣΟΚ/ΚΙΝΑΛ-ΝΔ) και των παρατάξεων ΚΥΜΑ ΑΛΛΑΓΗΣ(ΝΔ) και ΣΥΜΦΩΝΙΑ ΕΛΠΙΔΑΣ(ΣΥΡΙΖΑ), παρά τις επιμέρους διαφοροποιήσεις, στην πολιτική μετατροπής του Δήμου Ακτίου Βόνιτσας σε πλασιέ επιχειρηματικών συμφερόντων. Τα πρώτα δείγματα γραφείς τα είχαν δείξει με την στρατηγική και πολιτική σύμπλευση τους στο θέμα της διαχείρισης των απορριμμάτων σχετικά με το ΧΥΤΑ Παλαίρου.

Στη συγκεκριμένη συνεδρίαση σε κομβικά ζητήματα ψήφισαν απο κοινού αντιδραστικές και αντιλαίκες αποφάσεις. Συγκεκριμένα στο θέμα:

Σχετικά Άρθρα.

Προγραμματισμένοι καθαρισμοί και χλωρίωση δεξαμενών σε Φυτείες

Νίκος Παπαθανάσης: Δεν υπάρχει περίπτωση να δοθεί ούτε ένα ευρώ χωρίς να είναι σύννομο

Η Εθνική Στρατηγική για την αγροτική εκπαίδευση στο επίκεντρο της 3ης συνεδρίασης της Εθνικής Επιτροπής AKIS

Αγρίνιο: Πρόσκληση στην 2η Συνάντηση Ακαδημίας Γονέων

“Συζήτηση – ενημέρωση από τη Δημοτική Αρχή Ακτίου – Βόνιτσας και λήψη απόφασης σχετικά με τις άδειες για τους Αιολικούς σταθμούς στον Δήμο Ακτίου – Βόνιτσας που εξέδωσε η Ρυθμιστική Αρχή Ενέργειας (ΡΑΕ)”

Ως Λαϊκή Συσπείρωση Ακτίου Βόνιτσας εισηγηθήκαμε στο δημοτικό συμβούλιο να πάρει απόφαση  τα παρακάτω αιτήματα:

  1. Εκφράζει την έντονη διαµαρτυρία του για τη σχεδιαζόµενη εγκατάσταση ανεµογεννητριών εντός των ορίων του δήμου Ακτίου Βόνιτσας
  2. Καλεί όλα τα τοπικά συμβούλια να πάρουν αποφάσεις ενάντια σε αυτές τις άδειες
  3. Απαιτεί τη µη αδειοδότηση εγκατάστασης ανεµογεννητριών στις προαναφερόµενες θέσεις και την παύση όλων των διαδικασιών που σχετίζονται µε τις σχεδιαζόµενες επενδύσεις, οι οποίες Όχι μόνο θα επιβαρύνουν την υγεία και το περιβάλλον, την αγροτική παραγωγή, την κτηνοτροφία, αλλά θα πληρώνουμε και για τη λειτουργία τους.
  4. Δηλώνει ότι θα προβεί µαζί µε τους κατοίκους σε δυναµικές κινητοποιήσεις για την αποτροπή του ενδεχόμενου υλοποίησης των σχεδιαζόµενων εγκαταστάσεων.

Καλεί την Δημοτική Αρχή Ακτίου Βόνιτσας  αφενός να απευθυνθεί προς κάθε αρµόδιο φορέα της πολιτείας, Υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Αποκεντρωµένη ∆ιοίκηση Πελοποννήσου – ∆υτικής Ελλάδας και Ιονίου, Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας, όπως και προς τους κοινοβουλευτικούς εκπροσώπους της Αιτωλοακαρνανίας,  τους τοπικούς Συλλόγους  όλων των μαζικών φορέων και συνδικάτων των εργατών, αγροτών, συνταξιούχων, μικροεπαγγελματιώνπου και να εκφράσουν δυναμικά την αντίθεσή τους στην παράδοση του φυσικού πλούτου της περιοχής μας στα μεγάλα ιδιωτικά συμφέροντα.

Την παραπάνω πρόταση δεν την ψήφισε καμία παράταξη πλην της Λαϊκής Συσπείρωσης. Αφού οι υπόλοιπες παρατάξεις από κοινού αποφάσισαν να συστήσουν επιτροπή παρακολουθήσης που να είναι ουσιαστικά “παρατηρητές” στο περιβαλλοντικό έγκλημα που συντελείται σχεδόν σε όλο το μήκος και πλάτος των Ακαρνανικών με την εγκατάσταση ανεµογεννητριών σε προστατευόμενες περιοχές “Natura” και εντός του Καταφυγίου Άγριας Ζωής, που προϋποθέτουν τη διάνοιξη πολλών χιλιόμετρων νέων δρόμων σε κορυφογραμμές και πλαγιές, σε προστατευόμενα λόγω της ευαισθησίας τους οικοσυστήματα,  μέσα σε απόκρημνες και δασωμένες περιοχές ιδιαίτερου φυσικού κάλλους και να οδηγούν την μετατροπή των Ακαρνανικών από παρθένα φύση σε βιομηχανική ζώνη.

Στο θέμα: “Περί σύστασης χρησιδανείου του αντλιοστασίου της γεώτρησης στη θέση ΜΠΑΛΚΩΤΟ της Κοινότητας Κατούνας Δήμου Ακτίου Βόνιτσας”.

Η Δημοτική Αρχή αφού άφησε στο έλεος αυτή την γεώτρηση, αφού την υποβάθμισε, ήρθε τώρα με την παραπάνω πρόταση να την παραδώσει και να στηρίξει τα επιχειρηματικά συμφέροντα και να αδιαφορεί για τις  ανάγκες των μικρομεσαίων αγροτοκτηνοτρόφων της περιοχής. Τη συγκεκριμένη απόφαση την πήρε από κοινού με τις υπόλοιπες παρατάξεις ΚΥΜΑ ΑΛΛΑΓΗΣ(ΝΔ) και ΣΥΜΦΩΝΙΑ ΕΛΠΙΔΑΣ(ΣΥΡΙΖΑ) καθώς μόνο η Λαϊκή Συσπείρωση καταψήφισε αυτή την πρόταση έκτρωμα.

Λέμε καθαρά ΟΧΙ στην ιδιωτικοποίηση του νερού και σε κάθε μορφή ιδιωτικής διαχείρισής του.

Αντί να διεκδικούν και να κατασκευάζουν υποδομές  άρδευσης καθώς  αποτελούν έναν από τους βασικούς πυλώνες ενίσχυσης κυρίως μικρών και μεσαίων παραγωγών, δενδροκαλλιεργητών και κτηνοτρόφων, αφού ο μικρός κλήρος είναι απαγορευτικός για μεγάλες δαπάνες. Τα παραδίδουν τσάμπα σε επιχειρηματικά συμφέροντα. Δεν ενδιαφέρονται για το γεγονός ότι η άρδευση αποτελεί βασικό όρο για να συνεχίσουν να παράγουν και να μείνουν στα χωριά τους  οι νεοι άνθρωποι.

Διαχρονικά οι δημοτικές αρχές και οι παρατάξεις των κομμάτων που κυβέρνησαν και κυβερνούν  υλοποιούν τις αποφάσεις των κυβερνήσεων τους, σύμφωνα με τις οδηγίες και κατευθύνσεις της ΕΕ για την παραπέρα εμπορευματοποίηση και την απελευθέρωση της διαχείρισης των υδάτινων πόρων.

Επιβάλλουν δυσβάσταχτες τιμές στο νερό ύδρευσης και άρδευσης, τα χαράτσια της ανταποδοτικότητας, θέτουν σε προτεραιότητα την εξοικονόμηση της ζήτησης νερού σε αντιπαράθεση με τη μεγιστοποίηση της προσφοράς σε κάθε υδατικό διαμέρισμα, αδιαφορούν για τα αναγκαία τεχνικά έργα από τον κρατικό προϋπολογισμό (αρδευτικά, υδρευτικά, εγγειοβελτιωτικά κλπ.).

Στα υπόλοιπα 2 θέματα που εισηγηθήκαμε ως παράταξη:

α) ΠΡΟΤΑΣΗ ΨΗΦΙΣΜΑΤΟΣ ΓΙΑ ΤΟ ΚΥ ΚΑΤΟΥΝΑΣ

β)Μετατροπή σε πλήρους απασχόλησης από μερικής όλων των σχολικών καθαριστριών του δήμου Ακτίου Βόνιτσας

Ψηφίστηκαν ομόφωνα.

Από την πλευρά μας θα ΣΥΝΕΧΊΣΟΥΜΕ να δίνουμε τη μάχη μέσα και έξω από το ΔΣ, της ενημέρωσης, της αντιπολίτευσης  και της οργάνωσης της πάλης του λαού, στους χώρους δουλειάς, μέσα στις λαϊκές γειτονιές και στα χωριά.

Δίνουμε τη μάχη της ενίσχυσης των πρωτοβουλιών που παίρνουν μια σειρά μαζικοί φορείς της περιοχής, εργατικά σωματεία και σύλλογοι, ενάντια στα σχέδια ΕΕ, κυβέρνησης, Περιφερειακής και Δημοτικής Αρχής και κεφαλαίου που αποτελούν ταφόπλακα για το παρόν και μέλλον του λαού του δήμου μας.

 

Νώντας Μωραΐτης,

Δημοτικός σύμβουλος,

επικεφαλής της δημοτικής παράταξης

ΛΑΪΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ

ΑΚΤΙΟΥ ΒΟΝΙΤΣΑΣ

 

Συντακτική Ομάδα

Συντακτική Ομάδα

Η συντακτική ομάδα του AgrinioNet.gr δεσμεύεται να παρέχει έγκυρη, έγκαιρη και αξιόπιστη ενημέρωση για όλα τα θέματα που αφορούν την τοπική και εθνική επικαιρότητα. Με επαγγελματισμό και αφοσίωση, καταγράφουμε τις εξελίξεις, αναλύουμε τα γεγονότα και φέρνουμε στο προσκήνιο θέματα που ενδιαφέρουν τους αναγνώστες μας. Στόχος μας είναι η αντικειμενική πληροφόρηση και η ουσιαστική κάλυψη των ειδήσεων με υπευθυνότητα και σεβασμό στην αλήθεια.

Διαβάστε ακόμα.

Η Εθνική Στρατηγική για την αγροτική εκπαίδευση στο επίκεντρο της 3ης συνεδρίασης της Εθνικής Επιτροπής AKIS
Ειδήσεις

Η Εθνική Στρατηγική για την αγροτική εκπαίδευση στο επίκεντρο της 3ης συνεδρίασης της Εθνικής Επιτροπής AKIS

Τη συνεργασία των φορέων που συμμετέχουν στην Εθνική Επιτροπή για τη Γνώση και την Καινοτομία...

από Συντακτική Ομάδα
12/02/2026, 00:46
Ξηρόμερο: Συνεχίζεται η προσπάθεια χαρακτηρισμού ως «Μαρτυρικών Χωριών» των Κοινοτήτων Μαχαιράς και Αγραμπέλου
Ειδήσεις

Ξηρόμερο: Συνεχίζεται η προσπάθεια χαρακτηρισμού ως «Μαρτυρικών Χωριών» των Κοινοτήτων Μαχαιράς και Αγραμπέλου

Συνάντηση εργασίας πραγματοποιήθηκε σήμερα 11/02/2026 στο Υπουργείο Εσωτερικών μεταξύ του Γενικού Γραμματέα του Υπουργείου Εσωτερικών,...

από Συντακτική Ομάδα
11/02/2026, 21:23
Σπ. Σκιαδαρέσης, υπ για την Π.Δ.Ε. με την στήριξη του ΠΑΣΟΚ. Ποιοι “έφαγαν” τον Δ. Κωνσταντόπουλο…
Δυτική Ελλάδα

Εκατοντάδες εκατομμύρια δαπανήθηκαν το 2025 στην Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας, αλλά η καθημερινότητα των πολιτών παραμένει ίδια.

«Εκατοντάδες εκατομμύρια δαπανήθηκαν το 2025 στην Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας, αλλά η καθημερινότητα των πολιτών παραμένει...

από Συντακτική Ομάδα
11/02/2026, 20:54
Συνάντηση του Υπουργού Υποδομών και Μεταφορών Χρίστου Δήμα με την Πρέσβη των ΗΠΑ Kimberly Guilfoyle    
Ελλάδα

Συνάντηση του Υπουργού Υποδομών και Μεταφορών Χρίστου Δήμα με την Πρέσβη των ΗΠΑ Kimberly Guilfoyle    

Συνάντηση εργασίας είχε, σήμερα, ο Υπουργός Υποδομών και Μεταφορών Χρίστος Δήμας με την Πρέσβη των...

από Συντακτική Ομάδα
11/02/2026, 00:52
«Ενεργειακές Κοινότητες και Πρωτογενής Τομέας» –  Ημερίδα από την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας  
Δυτική Ελλάδα

Συμμετοχή της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας σε εκθέσεις Τουρισμού το Α’ εξάμηνο του 2026

Το Επιμελητήριο Αιτωλοακαρνανίας επιθυμεί να ενημερώσει τα μέλη του ότι η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας, στο...

από Συντακτική Ομάδα
10/02/2026, 21:49
Ορισμός νέου Συντονιστή στο ΣΕΑΔΕ και σχεδιασμός του Σχεδίου Δράσης 2026
Δυτική Ελλάδα

Ορισμός νέου Συντονιστή στο ΣΕΑΔΕ και σχεδιασμός του Σχεδίου Δράσης 2026

Κατά τη συνεδρίαση του Δικτύου «Συμμαχία για την Επιχειρηματικότητα και την Ανάπτυξη στη Δυτική Ελλάδα»...

από Συντακτική Ομάδα
10/02/2026, 20:55

Αφήστε μια απάντηση Ακύρωση απάντησης

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Τεχνική Εταιρεία A4B

RSS Sara & Mara | Blog

  • Ο Γάκιας και το Δαχτυλίδι sara-mara
  • Ίμια ή Ημια; Η γλωσσική τραγωδία του Δήμου Αγρινίου sara-mara
  • Δήμος Αγρινίου: ο δελφίνος βγήκε στο παζάρι – ρόλοι, ψήφοι και "όχι Γάκιας” στο τραπέζι sara-mara
  • Very very χολοσκασμένος ο Δήμαρχος Γάκιας.... sara-mara
  • Ποιο πρόσωπο και πως έμαθε ότι δεν θα πάρει την αντιδημαρχία τουρισμού στο δήμο Αγρινίου; sara-mara
  • Μικρές κινήσεις, μεγάλα παιχνίδια: Οι δελφίνοι χτίζουν το δικό τους δίκτυο... sara-mara

agrinionet .gr

Αγρίνιο

Τοπικά Νέα

Δυτική Ελλάδα

Ελλάδα

Πολιτική

Παραπολιτική

Coloured Stories

Ροή Ειδήσεων

 

Οικονομία

Υγεία

Πολιτισμός

 

Συνεντεύξεις

Info

Ταυτότητα

Πολιτική Απορρήτου

Πολιτική Cookies

Όροι Χρήσης

 

Επικοινωνία

....

Web Design & Development

© 2025 Agrinionet

Το σύνολο του περιεχομένου και των υπηρεσιών του agrinionet.gr διατίθεται στους επισκέπτες αυστηρά για προσωπική χρήση. Απαγορεύεται η χρήση ή επανεκπομπή του, σε οποιοδήποτε μέσο, μετά ή άνευ επεξεργασίας, χωρίς γραπτή άδεια του εκδότη.

agrinionet .gr

Αγρίνιο

Τοπικά Νέα

Δυτική Ελλάδα

Ελλάδα

Πολιτική

Παραπολιτική

Coloured Stories

Ροή Ειδήσεων

 

Οικονομία

Υγεία

Πολιτισμός

 

Συνεντεύξεις

Info

Ταυτότητα

Πολιτική Απορρήτου

Πολιτική Cookies

Όροι Χρήσης

 

Επικοινωνία

....

Web Design & Development

© 2024 Agrinionet

Το σύνολο του περιεχομένου και των υπηρεσιών του agrinionet.gr διατίθεται στους επισκέπτες αυστηρά για προσωπική χρήση. Απαγορεύεται η χρήση ή επανεκπομπή του, σε οποιοδήποτε μέσο, μετά ή άνευ επεξεργασίας, χωρίς γραπτή άδεια του εκδότη.

Welcome Back!

Login to your account below

Forgotten Password?

Retrieve your password

Please enter your username or email address to reset your password.

Log In
Κανένα αποτέλεσμα
Προβολή όλων των αποτελεσμάτων
  • Αγρίνιο
  • Τοπικά Νέα
    • Αγρίνιο
    • Άκτιο Βόνιτσας
    • Αμφιλοχία
    • Θέρμο
    • Μεσολόγγι
    • Ναύπακτος
    • Ξηρόμερο
  • Δυτική Ελλάδα
  • Ελλάδα
  • Πολιτική
  • Παραπολιτική
  • Coloured Stories
  • Οικονομία
  • Υγεία
  • Πολιτισμός
    • Εκδηλώσεις
    • Θέατρο
    • Σινεμά

© 2024 Agrinionet.gr. Όλα τα δικαιώματα διατηρούνται.