• Ακούστε τώρα | KosmosFM
  • Sara & Mara | Blog
Σάββατο, 8 Νοεμβρίου, 2025
agrinionet.gr
Κανένα αποτέλεσμα
Προβολή όλων των αποτελεσμάτων
  • Αγρίνιο
  • Τοπικά Νέα
  • Δυτική Ελλάδα
  • Ελλάδα
  • Πολιτική
  • Παραπολιτική
  • Coloured Stories
  • Οικονομία
  • Υγεία
  • Πολιτισμός
agrinionet.gr
  • Αγρίνιο
  • Τοπικά Νέα
  • Δυτική Ελλάδα
  • Ελλάδα
  • Πολιτική
  • Παραπολιτική
  • Coloured Stories
  • Οικονομία
  • Υγεία
  • Πολιτισμός
Κανένα αποτέλεσμα
Προβολή όλων των αποτελεσμάτων
agrinionet.gr
Κανένα αποτέλεσμα
Προβολή όλων των αποτελεσμάτων

Λίνος Μπλέτσας πρ. ΤΕΕ “την επόμενη φορά θα ρωτήσω δημοσίως τον Μητσοτάκη για την Ιόνια Οδό” VIDEO

από Συντακτική Ομάδα
25/10/2021
σε Αγρίνιο, Συνεντεύξεις
Χρόνος ανάγνωσης: 1 ′
A A
0
Λίνος Μπλέτσας πρ. ΤΕΕ “την επόμενη φορά θα ρωτήσω δημοσίως τον Μητσοτάκη για την Ιόνια Οδό” VIDEO
Share on FacebookShare on Twitter

Ο πρόεδρος του ΤΕΕ Αιτωλοακαρνανίας μίλησε στον ΔΥΤΙΚΑ FM και την Δήμητρα Λαοπόδη για τα έργα που βρίσκονται σε εξέλιξη στο νομό, τις ομάδες εργασίας του ΤΕΕ και τις μελέτες που κάνουν για να αναδείξουν τοπόσημα δήμων όπως αυτά του δήμου Αμφιλοχίας και του Δήμου Ακτίου Βόνιτσας, αλλά και τις μελέτες για τις προτάσεις που αφορούν τρεις πλατείες του Αγρινίου, το νέο πρόγραμμα «ΔΙΑΤΗΡΩ» που αναμένεται να βγει στους δυο πρώτους μήνες του 2022 και την σύνδεση με την Ιόνια Οδό.

Ερωτηθείς για τις ομάδες εργασίας του ΤΕΕ είπε «Οι ομάδες εργασίας διαρκούν από 4-6 μήνες που είναι το σύνηθες, δύσκολες περιπτώσεις διαρκούν κι ένα χρόνο αλλά υπάρχουν και περιπτώσεις 2-3 μηνών, ανάλογα το αντικείμενο που έχουν και την πληθώρα των μηχανικών. Το ΤΕΕ αριθμεί 1300 μέλη,  έχουμε εξαιρετικά μορφωμένους συναδέλφους με μεταπτυχιακά, με εμπειρίες τόσο η νέα γενιά όσο και η παλαιότερη.  Στόχος μας είναι να προωθήσουμε αυτά τα παιδιά, να τα βάλουμε μέσα στους κόλπους του ΤΕΕ, να δουλέψουν στις ομάδες εργασίας στις μόνιμες επιστημονικές επιτροπές. Πολλά από αυτά που βλέπετε στις ομάδες εργασίας έρχονται από τις επιστημονικές επιτροπές ή από χωρική επιτροπή. Εργάζονται και στο Αγρίνιο και στις παρυφές του νομού.  Έχουμε το πλεονέκτημα σας ΤΕΕ να διαθέτουμε επιστημονικό προσωπικό που ενδεχομένως δεν το έχουν άλλοι φορείς κι άλλα επιμελητήρια.  Σκοπός μας είναι να δημιουργήσουμε έναν μπούσουλα, ένα κείμενο στο οποίο θα λέμε τι πρέπει να γίνεται. Και θα έχουμε τρία παραδείγματα που θα είναι τρεις πλατείες στο Αγρίνιο. Η πλατεία Δημοκρατίας, η πλατεία Άρη Βελουχιώτη και η πλατεία 28ης Οκτωβρίου, πρώην  Καραπανέικα. Αυτές οι τρείς πλατείες θα είναι μια μελέτη περίπτωσης που θα γίνει από το ΤΕΕ, για να το πάρουν μετά οι Τεχνικές Υπηρεσίες και να μπορούν  να τις υλοποιήσουν. Ο στόχος είναι να κάνουμε πιο βιώσιμους, πιο χωροθετικά σωστούς κοινόχρηστους χώρους. Ακόμη θα προτείνουμε κατασκευές που θα αφορούν τους πολίτες για να μπορούν να γίνουν  υπαίθριες εκθέσεις , μουσικές  παραστάσεις . Σε αυτή τη λογική  θα μπορεί να πάει και στους επιχειρηματίες. Δηλαδή στην εστίαση και σε άλλα καταστήματα που μπορούν να χρησιμοποιούν κοινόχρηστους χώρους. Η ομάδα εργασίας για να ξεκινήσει αυτή τη δουλειά που έκανε υπήρξε διάστημα 1-2 μηνών που έκανε συνεντεύξεις . Κάναμε έρευνα. Μιλούσαμε με τον κόσμο».

Σχετικά Άρθρα.

Διοικητής 6ης ΥΠΕ: Αναγκαία η μετακίνηση παθολόγου από το Αγρίνιο στην Πάτρα

O Μητροπολίτης Δαμασκηνός απαντά για την αποχώρηση ηγουμένης και μοναχών από τη Μονή Αγίου Κοσμά του Αιτωλού στο Μέγα Δένδρο (video)

Χρ. Μαυραγάνης: “το νυχτοκάματο των αστυνομικών είναι μετά την ΔΕΘ δυο εικοσάλεπτα την ώρα” VIDEO

Την Τετάρτη 5 Ιουνίου τελικά ξεκινούν τα έργα για το φυσικό αέριο

Ο κ. Μπλέτσας αναφέρθηκε και στην μελέτη ανάδειξης μνημείων στους δήμου Αμφιλοχίας και Ακτίου Βόνιτσας. «Είναι στις στρατηγικές επιλογές της Περιφέρειας ο πολιτισμός της Αιτωλοακαρνανίας, ο εναλλακτικός τουρισμός  κι εμείς αποφασίσαμε ότι θα βάλουμε ένα λιθαράκι και  κάναμε αυτή την ομάδα εργασίας».

Αναφερόμενος στο Αγρίνιο και σε κατοικίες που έχουν κριθεί διατηρητέες μίλησε για το νέο πρόγραμμα του υπουργείου που πρόκειται να βγει μέσα στους πρώτους μήνες του 2022. Το «ΔΙΑΤΗΡΩ».  «Από εκεί θα δοθούν πόροι και άλλου είδους επιχειρήματα στους πολίτες που έχουν σπίτια προκειμένου να τα αναδείξουν, να τα αναστηλώσουν και να ξεφύγουμε από αυτή την κατάσταση που βιώνουμε τώρα. Το επόμενο πρόγραμμα είναι αυτό που θέλουμε εδώ και δεκαετίες η μεταφορά του συντελεστή δόμησης. Αυτά θα ενταχθούν στο ΕΣΠΑ και στο Ταμείο Ανάκαμψης και θα τα δούμε από το 2022 και μετά».

Μιλώντας για την πόλη του Αγρινίου σχολίασε ότι ήταν παρεξηγημένη στο παρελθόν «Τις τελευταίες δεκαετίες έχουν γίνει πολλές προσπάθειες. Η πόλη μας έχει βελτιωθεί αρκετά αλλά έχουμε πολλά που πρέπει να κάνουμε».

Για την σύνδεση του Αγρινίου με την Ιόνια οδό τόνισε μεταξύ άλλων «Έχουμε την δήλωση του πρωθυπουργού στο Αγρίνιο που είπε ότι η σύνδεση με την Ιόνια Οδό θα γίνει. Νομίζω ότι τώρα που έχουμε το δήμαρχο, τον περιφερειάρχη Αγρινιώτη και έχουμε και τις δηλώσεις αυτής της κυβέρνησης, πιστεύω ότι μέχρι τέλος αυτής της τετραετίας θα υλοποιηθεί. Οι πληροφορίες που έχω λένε ότι έχει προχωρήσει ο σύμβουλος προκειμένου να γίνουν οι υπόλοιπες μελέτες. Το έργο φαίνεται ότι είναι στα σημαντικά έργα για την χώρα. Παρόλα αυτά δεν έχει προχωρήσει από κει και πέρα προτάσεις από το ΤΕΕ δεν έγιναν αποδεκτές ενώ με τις δικές μας προτάσεις γίνονται άλλα έργα. Είχα βρεθεί παλαιότερα σε σύσκεψη με αρμόδιους παράγοντες του υπουργείου όπου μου είπαν ότι και η μελέτη που δώρισε ο κ. Ράδος ότι δεν ήταν καλή. Αν δεν ήταν καλή τότε που είναι η δική τους η καλλίτερη; Την επόμενη φορά που θα έρθει ο Μητσοτάκης θα τον ρωτήσω δημοσίως τι περιμένουμε ακόμη προκειμένου για  να ολοκληρωθεί. Τώρα έχουμε μια χρυσή ευκαιρία να μπει στο Ταμείο Ανάκαμψης».

Tags: Δήμητρα ΛαοπόδηΔυτικά fmΤΕΕ Αιτωλ/νιας
Συντακτική Ομάδα

Συντακτική Ομάδα

Η συντακτική ομάδα του AgrinioNet.gr δεσμεύεται να παρέχει έγκυρη, έγκαιρη και αξιόπιστη ενημέρωση για όλα τα θέματα που αφορούν την τοπική και εθνική επικαιρότητα. Με επαγγελματισμό και αφοσίωση, καταγράφουμε τις εξελίξεις, αναλύουμε τα γεγονότα και φέρνουμε στο προσκήνιο θέματα που ενδιαφέρουν τους αναγνώστες μας. Στόχος μας είναι η αντικειμενική πληροφόρηση και η ουσιαστική κάλυψη των ειδήσεων με υπευθυνότητα και σεβασμό στην αλήθεια.

Διαβάστε ακόμα.

Αγρίνιο: η μεγάλη νεροποντή πλημμύρισε δρόμους και αγροτικές εκτάσεις VIDEO FOTO
Αγρίνιο

Γ. Βασιλείου, απαντά με αιχμές σε αντιπολίτευση, Περιφέρεια και Δασαρχείο

Εμμέσως πλην σαφώς απαντά στον Παναγιώτη Καψάλη αφήνοντας παράλληλα αιχμές τόσο για την Περιφέρεια όσο...

από Συντακτική Ομάδα
08/11/2025, 21:26
Π. Καψάλης: η κατανομή των χρημάτων γίνεται όπου «χρειαστεί» μεταξύ γνωστών και φίλων, το αποτέλεσμα είναι προδιαγεγραμμένο
Αγρίνιο

Π. Καψάλης: η κατανομή των χρημάτων γίνεται όπου «χρειαστεί» μεταξύ γνωστών και φίλων, το αποτέλεσμα είναι προδιαγεγραμμένο

Σε καταγγελία μέσω ανάρτησης στον προσωπικό του λογαριασμό στο fb, αναφορικά με τα προβλήματα από...

από Συντακτική Ομάδα
08/11/2025, 21:18
Αγρίνιο: η μεγάλη νεροποντή πλημμύρισε δρόμους και αγροτικές εκτάσεις VIDEO FOTO
Αγρίνιο

Αγρίνιο: η μεγάλη νεροποντή πλημμύρισε δρόμους και αγροτικές εκτάσεις VIDEO FOTO

Η μεγάλη νεροποντή που έπληξε περιοχές του δήμου Αγρινίου, είχε ως αποτέλεσμα να πλημμυρρίσουν πολλά...

από Συντακτική Ομάδα
08/11/2025, 21:07
ΕΛΟΠΥ στο AGROWN Conference – Παρουσίαση για τη βιώσιμη ελληνική ιχθυοκαλλιέργεια και τα φρέσκα ψάρια «Fish from Greece»
Αγρίνιο

ΕΛΟΠΥ: Στήριξη της εκπαίδευσης και της ελληνικής ιχθυοκαλλιέργειας στο AGROWN Conference και το Cardio Life Style

Με στόχο τη στήριξη της Δυτικής Ελλάδας και του Πανεπιστημίου Πατρών στο Αγρίνιο, η ΕΛΟΠΥ...

από Συντακτική Ομάδα
08/11/2025, 13:07
Το Λαϊκό Πανεπιστήμιο Αγρινίου συνεχίζει και φέτος – Νέος κύκλος διαλέξεων 2025–2026
Αγρίνιο

Το Λαϊκό Πανεπιστήμιο Αγρινίου συνεχίζει και φέτος – Νέος κύκλος διαλέξεων 2025–2026

Το "Λαϊκό Πανεπιστήμιο Αγρινίου" συνεχίζει και φέτος!Το 4ο ΓΕΛ και το 6ο ΓΕΛ Αγρινίου σε...

από Συντακτική Ομάδα
07/11/2025, 22:16
Στον ανακριτή σήμερα ο 22χρονος για τις 8 μαχαιριές σε 35χρονο
Αγρίνιο

Αγρίνιο: κόρη μαχαίρωσε στον θώρακα τον πατέρα της. Διακομίστηκε σοβαρά τραυματισμένος στο νοσοκομείο

Επίθεση με μαχαίρι δέχτηκε ένας άνδρας από την κόρη του, σήμερα το πρωί λίγο μετά...

από Συντακτική Ομάδα
07/11/2025, 10:02

Αφήστε μια απάντηση Ακύρωση απάντησης

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Τεχνική Εταιρεία A4B

RSS Sara & Mara | Blog

  • Ο λυρικός δήμαρχος Τζον Κητς στην πόλη sara-mara
  • Ποιοι "μουρμούριζαν" στον Άγιο Κων/νο για το κήρυγμα του Δεσπότη; sara-mara
  • "Πολιτικοί γυρολόγοι" θέλουν να επιστρέψουν στο ΠΑΣΟΚ sara-mara
  • Έσπευσε να δηλώσει ότι είναι σταθερά και αταλάντευτα με το ΠΑΣΟΚ... sara-mara
  • Ποιοι κοιτάζουν δεξιότερα της Ν.Δ. μετά την "μεταγραφή" Λοβέρδου; sara-mara
  • Σόι πάει το βασίλειο; sara-mara

agrinionet .gr

Αγρίνιο

Τοπικά Νέα

Δυτική Ελλάδα

Ελλάδα

Πολιτική

Παραπολιτική

Coloured Stories

Ροή Ειδήσεων

 

Οικονομία

Υγεία

Πολιτισμός

 

Συνεντεύξεις

Info

Ταυτότητα

Πολιτική Απορρήτου

Πολιτική Cookies

Όροι Χρήσης

 

Επικοινωνία

....

Web Design & Development

© 2025 Agrinionet

Το σύνολο του περιεχομένου και των υπηρεσιών του agrinionet.gr διατίθεται στους επισκέπτες αυστηρά για προσωπική χρήση. Απαγορεύεται η χρήση ή επανεκπομπή του, σε οποιοδήποτε μέσο, μετά ή άνευ επεξεργασίας, χωρίς γραπτή άδεια του εκδότη.

agrinionet .gr

Αγρίνιο

Τοπικά Νέα

Δυτική Ελλάδα

Ελλάδα

Πολιτική

Παραπολιτική

Coloured Stories

Ροή Ειδήσεων

 

Οικονομία

Υγεία

Πολιτισμός

 

Συνεντεύξεις

Info

Ταυτότητα

Πολιτική Απορρήτου

Πολιτική Cookies

Όροι Χρήσης

 

Επικοινωνία

....

Web Design & Development

© 2024 Agrinionet

Το σύνολο του περιεχομένου και των υπηρεσιών του agrinionet.gr διατίθεται στους επισκέπτες αυστηρά για προσωπική χρήση. Απαγορεύεται η χρήση ή επανεκπομπή του, σε οποιοδήποτε μέσο, μετά ή άνευ επεξεργασίας, χωρίς γραπτή άδεια του εκδότη.

Welcome Back!

Login to your account below

Forgotten Password?

Retrieve your password

Please enter your username or email address to reset your password.

Log In
Κανένα αποτέλεσμα
Προβολή όλων των αποτελεσμάτων
  • Αγρίνιο
  • Τοπικά Νέα
    • Αγρίνιο
    • Άκτιο Βόνιτσας
    • Αμφιλοχία
    • Θέρμο
    • Μεσολόγγι
    • Ναύπακτος
    • Ξηρόμερο
  • Δυτική Ελλάδα
  • Ελλάδα
  • Πολιτική
  • Παραπολιτική
  • Coloured Stories
  • Οικονομία
  • Υγεία
  • Πολιτισμός
    • Εκδηλώσεις
    • Θέατρο
    • Σινεμά

© 2024 Agrinionet.gr. Όλα τα δικαιώματα διατηρούνται.