• Ακούστε τώρα | KosmosFM
  • Sara & Mara | Blog
Τετάρτη, 16 Σεπτεμβρίου, 2026
agrinionet.gr
No Result
View All Result
  • Αγρίνιο
  • Τοπικά Νέα
  • Δυτική Ελλάδα
  • Ελλάδα
  • Πολιτική
  • Παραπολιτική
  • Coloured Stories
  • Οικονομία
  • Υγεία
  • Πολιτισμός
agrinionet.gr
  • Αγρίνιο
  • Τοπικά Νέα
  • Δυτική Ελλάδα
  • Ελλάδα
  • Πολιτική
  • Παραπολιτική
  • Coloured Stories
  • Οικονομία
  • Υγεία
  • Πολιτισμός
No Result
View All Result
agrinionet.gr
No Result
View All Result

Λιβανός από την Έδεσσα: Προτεραιότητά μας η προώθηση των ελληνικών προϊόντων στο εξωτερικό

by Συντακτική Ομάδα
17/03/2021
in Οικονομία, Πολιτική
Reading Time: 1 min read
A A
0
Λιβανός από την Έδεσσα: Προτεραιότητά μας η προώθηση των ελληνικών προϊόντων στο εξωτερικό

 

Την ανάγκη προώθησης των  ελληνικών προϊόντων στο εξωτερικό και επένδυσης στο brand name της ελληνικής διατροφής επισήμανε ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων κ. Σπήλιος Λιβανός, σε διαδοχικές συσκέψεις με εκπροσώπους της Αυτοδιοίκησης και συνεταιριστικών οργανώσεων στην Έδεσσα.

«Κεντρικός άξονας της πολιτικής μας είναι η ελληνική διατροφή, τόσο σε σχέση με την εξαγωγή των προϊόντων και την προστιθέμενη αξία που μπορεί να έχουν, όσο και με την ιστορία μας, τον πολιτισμό μας, την υγεία και τον τουρισμό μας. Σε αυτό θα επενδύσουμε και κάθε ιδέα που συνδέει την τοπικότητα των προϊόντων με αυτόν τον στόχο για μας είναι καλοδεχούμενη», τόνισε ο κ. Λιβανός στη σύσκεψη που είχε με τον επικεφαλής της Περιφερειακής Ενότητας Πέλλας κ. Ιορδάνη Τζαμτζή, τους βουλευτές του Νομού κ.κ. Διονύση Σταμενίτη και Βασίλη Βασιλειάδη και τους Δημάρχους Έδεσσας κ. Δημήτρη Γιάννου, Αλμωπείας κ. Χρήστο Μπάτση, τον Περιφερειακό Σύμβουλο κ. Άλκη Νουσικύρου και τον Αντιδήμαρχο Σκύδρας κ. Σταύρο Πασχαλίδη.

Σχετικά Άρθρα.

Επιστολή Λιβανού σε Σκρέκα για τα ΤΟΕΒ

Λιβανός : χαιρετίζω την απόφαση χρηματοδότησης στα ΤΟΕΒ

Λιβανός: Στόχος μας οι επενδύσεις στον πρωτογενή τομέα

Κτηνοτροφία:  Μέτρα ανάπτυξης και χρηματοδοτικά εργαλεία ΠΑΑ Νομοθετικές πρωτοβουλίες ΥπΑΑΤ

«Η Πέλλα ανοίγει το δρόμο με τις δυναμικές καλλιέργειες που έχει και με την καθετοποίηση της παραγωγής που κάνει», τόνισε ο κ. Λιβανός, απαντώντας στον κ. Τζαμτζή ο οποίος ανέφερε ότι στην Πέλλα με τα 359.000 στρέμματα δενδρώδους καλλιέργειας,  έχουμε το 66,62% της πανελλαδικής παραγωγής κερασιών, το 53% της παραγωγής ροδάκινων για βιομηχανική χρήση και το 33% νεκταρινιών, ενώ η παραγωγή βερίκοκων έχει ανέλθει στο 31,85% της πανελλαδικής παραγωγής.

Απαντώντας στα θέματα που ετέθησαν από τους παρισταμένους ο κ. Λιβανός εξέφρασε την πρόθεσή του να δημιουργήσει, ως αρμόδιος υπουργός, εντός του έτους, νέο πλαίσιο λειτουργίας των ΤΟΕΒ, επισημαίνοντας ότι τα αποτελεί κυβερνητική προτεραιότητα ο εκσυγχρονισμός των δικτύων άρδευσης και η κατασκευή φραγμάτων, ενώ τόνισε ότι  τα μεγαλύτερα αρδευτικά έργα εντάσσονται στο Ταμείο Ανάκαμψης. Όπως είπε,  θα ανοίξει ο δρόμος για την κατασκευή έργων σε ό,τι αφορά τους υδάτινους πόρους και μέσω ΣΔΙΤ.

Ο αντιπεριφερειάρχης κ. Τζαμτζής έθεσε μια σειρά θεμάτων που αφορούν την παραχώρηση εκτάσεων του ΥΠΑΑΤ στην Περιφερειακή Ενότητα Πέλλας για δημιουργία δημοπρατηρίου τοπικών προϊόντων και Ινστιτούτου Έρευνας για δενδρώδεις καλλιέργειες.

Στη σύσκεψη που ακολούθησε με εκπροσώπους συνεταιριστικών οργανώσεων ετέθησαν θέματα που αφορούν την εμπορία κερασιού και τη «μαύρη» διακίνηση του προϊόντος από την οποία η χώρα χάνει όχι μόνο έσοδα αλλά και υπεραξία, καθώς το προϊόν καθώς εξάγεται χωρίς «ταυτότητα».

Ετέθη επίσης το πρόβλημα με τους εργάτες γης και ζητήθηκε η μείωση του φορολογικού συντελεστή για τους αγρότες που πωλούν τα προϊόντα τους προς τους συνεταιρισμούς και η αλλαγή του κανονισμού του ΕΛΓΑ για να καλύπτει τις καταστροφές που επιφέρει η κλιματική αλλαγή.

Ο κ. Λιβανός επανέλαβε ότι πολιτική της κυβέρνησης είναι να δώσει κίνητρα για ενίσχυση των συνεταιρισμών γιατί μόνο μέσα από τη συνένωση δυνάμεων μπορεί να αντιμετωπιστούν τα μεγάλα προβλήματα του αγροτικού κόσμου και να γίνουν πιο ανταγωνιστικά τα ελληνικά προϊόντα. Σε αυτή τη λογική εξετάζεται κάθε πρόταση που συμβάλει προς την επίτευξη αυτού του στόχου. Όπως σημείωσε ο κ. Λιβανός μόνο μέσα από τη συμμετοχή των αγροτών στους συνεταιρισμούς θα μπορέσει να επιτευχθεί και μείωση του κόστους παραγωγής.

Τέλος, αναφέρθηκε στις προεκλογικές δεσμεύσεις της κυβέρνησης, όπως αυτή για την τιμή του πετρελαίου για αγροτική χρήση και επισήμανε ότι η υλοποίηση αυτής της δέσμευσης θα εξαρτηθεί από την πορεία των δημοσιονομικών δεδομένων, που δυστυχώς έχουν αλλάξει λόγω της πανδημίας και της πρωτόγνωρης κατάστασης που βιώνει η χώρα μας αλλά και ολόκληρη η υφήλιος.

 

 

 

Tags: Λιβανός
Συντακτική Ομάδα

Συντακτική Ομάδα

Η συντακτική ομάδα του AgrinioNet.gr δεσμεύεται να παρέχει έγκυρη, έγκαιρη και αξιόπιστη ενημέρωση για όλα τα θέματα που αφορούν την τοπική και εθνική επικαιρότητα. Με επαγγελματισμό και αφοσίωση, καταγράφουμε τις εξελίξεις, αναλύουμε τα γεγονότα και φέρνουμε στο προσκήνιο θέματα που ενδιαφέρουν τους αναγνώστες μας. Στόχος μας είναι η αντικειμενική πληροφόρηση και η ουσιαστική κάλυψη των ειδήσεων με υπευθυνότητα και σεβασμό στην αλήθεια.

Διαβάστε ακόμα.

Παιδιά με αναπηρία στις σκάλες! Αίθουσες-κλουβιά και σχολεία χωρίς ασφαλή πρόσβαση στο Αγρίνιο
Αγρίνιο

ΕΕΕΕΚ και ΕΝΕΕΓΥΛ Αγρινίου: 101 μαθητές ΑμεΑ σε κτήριο που χαρακτηρίζεται ακατάλληλο

  Καμπανάκι κινδύνου για την κατάσταση στην οποία λειτουργούν τα ΕΕΕΕΚ και ΕΝΕΕΓΥΛ Αγρινίου χτυπά...

by Συντακτική Ομάδα
14/09/2026, 19:46
Νίκος Παπαναστάσης στον “Δυτικά Fm”: “Θερίζει” ο καρκίνος στις Ραΐνες Αγρινίου (ηχητικό) foto
Δυτική Ελλάδα

Νέα ερώτηση Παπαναστάση στη Βουλή για τον ευτροφισμό στη λιμνοθάλασσα Αιτωλικού

  Στη Βουλή φέρνει για ακόμη μία φορά το σοβαρό ζήτημα του ευτροφισμού στη λιμνοθάλασσα...

by Συντακτική Ομάδα
14/09/2026, 19:37
Ενημερωτική συνάντηση για τους εργαζόμενους των Δήμων την Παρασκευή στο Αγρίνιο
Αγρίνιο

Ενημερωτική συνάντηση για τους εργαζόμενους των Δήμων την Παρασκευή στο Αγρίνιο

Ενημερωτική συνάντηση για ζητήματα που αφορούν άμεσα τους εργαζόμενους στους Δήμους πραγματοποιείται την Παρασκευή 18...

by Συντακτική Ομάδα
14/09/2026, 19:26
Μίλτος Ζαμπάρας: Βασική Ενίσχυση–Βατερλό: Μικρότερα ποσά, λιγότεροι δικαιούχοι, περισσότερη κοροϊδία
Αγρίνιο

ΟΣΔΕ 2026: Κυβερνητικό φιάσκο με τον παραγωγό να πληρώνει τον λογαριασμό

      Το ΟΣΔΕ 2026 εξελίσσεται σε ακόμη ένα κυβερνητικό φιάσκο, με τους παραγωγούς...

by Συντακτική Ομάδα
13/09/2026, 22:19
Παναγιώτης Καψάλης : «Πληρώνουμε αυξήσεις και ακόμη ψάχνουμε το νερό» – Σκληρή κριτική στη Δημοτική Αρχή video
On Camera

Παναγιώτης Καψάλης : «Πληρώνουμε αυξήσεις και ακόμη ψάχνουμε το νερό» – Σκληρή κριτική στη Δημοτική Αρχή video

Νερό με το σταγονόμετρο, αυξήσεις με το… κυβικό, έργα που σέρνονται και ένας Δήμος που...

by Συντακτική Ομάδα
08/09/2026, 22:56
Συγκροτήθηκαν οι Επιτροπές του Περιφερειακού Συμβουλίου Δυτικής Ελλάδας
Δυτική Ελλάδα

Συνεδριάζει την Τετάρτη το Περιφερειακό Συμβούλιο Δυτικής Ελλάδας

  Στην αίθουσα του Περιφερειακού Συμβουλίου στην Πάτρα συνεδριάζει την Τετάρτη 9 Σεπτεμβρίου 2026, στις...

by Συντακτική Ομάδα
07/09/2026, 22:46
Τεχνική Εταιρεία A4B

RSS Sara & Mara | Blog

  • Η έδρα πάνω απ’ όλα! sara-mara
  • Ποιος είναι ο «καθαρός Αγρινιώτης» που ετοιμάζεται για τη Νέα Δημοκρατία; sara-mara
  • Σηκώνει βάρη και δεν κλατάρει... sara-mara
  • Πρέπει να πλημμυρίσει το Αγρίνιο για να θυμηθεί ο Δήμος να καθαρίσει τα φρεάτια; sara-mara
  • «Πισίνα» έκανε το μνημείο των 120 στο Αγρίνιο – Βουτιές μέσα στον ιερό χώρο VIDEO FOTO sara-mara
  • Αγρίνιο: Νέα καταγγελία συμπολίτισσας για επίθεση από αγέλη σκύλων – «Η τρομάρα που πήρα δεν περιγράφεται» sara-mara

agrinionet .gr

Αγρίνιο

Τοπικά Νέα

Δυτική Ελλάδα

Ελλάδα

Πολιτική

Παραπολιτική

Coloured Stories

Ροή Ειδήσεων

 

Οικονομία

Υγεία

Πολιτισμός

 

Συνεντεύξεις

Info

Ταυτότητα

Πολιτική Απορρήτου

Πολιτική Cookies

Όροι Χρήσης

 

Επικοινωνία

....

Web Design & Development

© 2025 Agrinionet

Το σύνολο του περιεχομένου και των υπηρεσιών του agrinionet.gr διατίθεται στους επισκέπτες αυστηρά για προσωπική χρήση. Απαγορεύεται η χρήση ή επανεκπομπή του, σε οποιοδήποτε μέσο, μετά ή άνευ επεξεργασίας, χωρίς γραπτή άδεια του εκδότη.

agrinionet .gr

Αγρίνιο

Τοπικά Νέα

Δυτική Ελλάδα

Ελλάδα

Πολιτική

Παραπολιτική

Coloured Stories

Ροή Ειδήσεων

 

Οικονομία

Υγεία

Πολιτισμός

 

Συνεντεύξεις

Info

Ταυτότητα

Πολιτική Απορρήτου

Πολιτική Cookies

Όροι Χρήσης

 

Επικοινωνία

....

Web Design & Development

© 2024 Agrinionet

Το σύνολο του περιεχομένου και των υπηρεσιών του agrinionet.gr διατίθεται στους επισκέπτες αυστηρά για προσωπική χρήση. Απαγορεύεται η χρήση ή επανεκπομπή του, σε οποιοδήποτε μέσο, μετά ή άνευ επεξεργασίας, χωρίς γραπτή άδεια του εκδότη.

No Result
View All Result
  • Αγρίνιο
  • Τοπικά Νέα
    • Αγρίνιο
    • Άκτιο Βόνιτσας
    • Αμφιλοχία
    • Θέρμο
    • Μεσολόγγι
    • Ναύπακτος
    • Ξηρόμερο
  • Δυτική Ελλάδα
  • Ελλάδα
  • Πολιτική
  • Παραπολιτική
  • Coloured Stories
  • Οικονομία
  • Υγεία
  • Πολιτισμός
    • Εκδηλώσεις
    • Θέατρο
    • Σινεμά

© 2024 Agrinionet.gr. Όλα τα δικαιώματα διατηρούνται.