• Ακούστε τώρα | KosmosFM
  • Sara & Mara | Blog
Τετάρτη, 20 Μαΐου, 2026
agrinionet.gr
No Result
View All Result
  • Αγρίνιο
  • Τοπικά Νέα
  • Δυτική Ελλάδα
  • Ελλάδα
  • Πολιτική
  • Παραπολιτική
  • Coloured Stories
  • Οικονομία
  • Υγεία
  • Πολιτισμός
agrinionet.gr
  • Αγρίνιο
  • Τοπικά Νέα
  • Δυτική Ελλάδα
  • Ελλάδα
  • Πολιτική
  • Παραπολιτική
  • Coloured Stories
  • Οικονομία
  • Υγεία
  • Πολιτισμός
No Result
View All Result
agrinionet.gr
No Result
View All Result

Μεγαλειώδης η συγκέντρωση Φαρμάκη στο Αγρίνιο

by Συντακτική Ομάδα
20/03/2019
in Αγρίνιο, Πολιτική
Reading Time: 1 min read
A A
0
Μεγαλειώδης η συγκέντρωση Φαρμάκη στο Αγρίνιο

Τη βεβαιότητά του πως η Αιτωλοακαρνανία θα βρεθεί στην πρώτη γραμμή για «αλλαγή εποχής» στη Δυτική Ελλάδα, εξέφρασε ο υποψήφιος Περιφερειάρχης Δυτικής Ελλάδας, κατά την παρουσίαση του ψηφοδελτίου Αιτωλοακαρνανίας, το βράδυ της Τρίτης στο Αγρίνιο.

Σε μία εκδήλωση που κατά κοινή ομολογία, δεν έχει προηγούμενο και απέδειξε πως το Παπαστράτειο Μέγαρο ήταν μικρό για να χωρέσει τους φίλους του υποψηφίου Περιφερειάρχη, ο κ. Φαρμάκης, με μεγάλη συγκίνηση ανέφερε μεταξύ άλλων: «Είμαι βέβαιος, πια. Αυτός εδώ ο τόπος, ο τόπος που με γέννησε, με μεγάλωσε και με κράτησε κοντά του, σε πείσμα των καιρών και των συνθηκών, είναι ο τόπος που θα οδηγήσει όλη τη Δυτική Ελλάδα στη νέα εποχή».

Σχετικά Άρθρα.

Επίσκεψη Κ. Μητσοτάκη στο Αγρίνιο

Φ. Ζαΐμης: «Έγκαιρη προετοιμασία και βελτιστοποίηση της πρόληψης εν όψει της επερχόμενης αντιπυρικής περιόδου»

Συνάντηση εργασίας με τους Δήμους της Δυτικής Ελλάδας – Ν. Φαρμάκης: «Με συνεργασία και συντονισμό θα πάμε όλοι ψηλότερα»

Ο Νεκτάριος Φαρμάκης στις Φυτείες, Παπαδάτο, Κατούνα και Κανδήλα Αιτωλοακαρνανίας

Τόνισε, μάλιστα, πως η Αιτωλοακαρνανία και στις προηγούμενες εκλογές είχε δείξει το δρόμο της αλλαγής, αυτή τη φορά όμως το «ποτάμι δεν γυρίζει πίσω» καθώς ο άνεμος της ανανέωσης φυσάει σε όλη τη Δυτική Ελλάδα.

«Αρκετά ανεχτήκαμε τη φτώχεια και την υπανάπτυξη.  Αρκετά υποχωρήσαμε και είδαμε τις πόλεις μας να αποδυναμώνονται, την ύπαιθρο μας να ρημάζει, τα χωριά μας να αδειάζουν και τους νέους αυτού του τόπου να διαπρέπουν σε άλλες περιοχές και σε άλλες χώρες. Είμαι βέβαιος ότι στις εκλογές του Μαΐου, η Αιτωλοακαρνανία θα γίνει το κάστρο μίας σύγχρονης επανάστασης. Μίας δημοκρατικής επανάστασης του 21ου αιώνα, που θα φέρει στο προσκήνιο τις νέες ιδέες και τους νέους ανθρώπους» τόνισε μεταξύ άλλων στην ομιλία του.

Ο κ. Φαρμάκης, παρουσιάζοντας τις υποψήφιες και τους υποψήφιους του συνδυασμού του, μίλησε για «στελέχη που θα βάλουν πλάτη για να… ξεσκουριάσουν και να γυρίσουν τα γρανάζια της περιφερειακής διοίκησης, που από γραφειοκρατικός μηχανισμός, σ θα γίνει μία πραγματική τοπική κυβέρνηση», αλλά και για «πραγματικές φίλες και πραγματικούς φίλους, ανθρώπους που έχουν μάθει να αγωνίζονται και να νικούν»

Παρουσιάζοντας κομμάτια του προγράμματός του για την Αιτωλοακαρνανία, ο υποψήφιος Περιφερειάρχης, μίλησε για το υδατικό δυναμικό του νομού, τονίζοντας ότι αποτελεί έναν ανεκμετάλλευτο τεράστιο πλούτο και στόχος του είναι η αξιοποίηση των ποταμών και λιμνών του νομού. «Θέλουμε την Αιτωλοακαρνανία, το μεγάλο υδάτινο πάρκο της Ελλάδας, μοναδικό σε όλη την Ευρώπη» υπογράμμισε χαρακτηριστικά.

Επίσης, σημείωσε ότι η Αιτωλοακαρνανία είναι ο νομός με τα περισσότερα κάστρα στην Ελλάδα και μέσα από ένα συνολικό πρόγραμμα αναστήλωσης και δικτύωσης, μπορεί να δημιουργηθεί ένα τουριστικό πακέτο που να αφορά την μεγαλύτερη «καστροπολιτεία» της χώρας.

Σημαντικό τμήμα της ομιλίας του, αφιέρωσε ο κ. Φαρμάκης και στην πρωτογενή παραγωγή, ξεκινώντας από τις ιχθυοκαλλιέργειες. «Διαθέτουμε το 20% της συνολικής εγχώριας παραγωγής, στην οποία απασχολούνται περίπου 2.000 άτομα. Θέλουμε να ενισχύσουμε ακόμα περισσότερο την ιχθυοκαλλιέργεια και θα κάνουμε αναπτύσσοντας πρωτοβουλίες στήριξης των υδατοκαλλιεργειών, αλλά και διεκδικώντας την απλούστευση των διαδικασιών αδειοδότησης» σημείωσε, προσθέτοντας πως η δική του Περιφερειακή Αρχή θα αναλάβει πρωτοβουλίες και για ενίσχυση των εξαγωγών, αλλά και διασύνδεση της αγροτικής παραγωγής με τον τουριστικό κλάδο.

«Το σχέδιό μας για την Αιτωλοακαρνανία όμως, δεν σταματάει εδώ. Για παράδειγμα, περνάω από το Αιτωλικό και διαρκώς σκέφτομαι πως είναι δυνατόν, αυτή η Βενετία της Ελλάδας να μένει αναξιοποίητη. Μπορούμε να αλλάξουμε πλήρως την μορφή του Αιτωλικού, να το κάνουμε τουριστική ατραξιόν. Και θα το κάνουμε. Όπως επίσης, θα δώσουμε την μέγιστη δυνατή προβολή και θα αξιοποιήσουμε τη Ναύπακτο και την ιστορική ναυμαχία της…» ανέφερε επίσης, προσθέτοντας και ότι, ενόψει των 200 ετών από την εθνική παλιγγενεσία, το Μεσολόγγι μαζί με τα Καλάβρυτα θα πρέπει να αποτελέσουν επίκεντρο των επετειακών εκδηλώσεων και εορτασμών.

Τέλος, υπογράμμισε ότι το οικονομικό κέντρο της Αιτωλοακαρνανίας, δηλαδή το Αγρίνιο, θα ξαναβρεί τη χαμένη αίγλη του. «Στη δική μας θητεία, το Αγρίνιο θα αποκτήσει οδική σύνδεση με την Ιόνια Οδό, αλλά και επιχειρηματικό πάρκο. Θα σπάσουμε την απομόνωση της πόλης, θα τονώσουμε την επιχειρηματικότητα. Και φυσικά, σε συνεργασία πάντα με τον δήμο, θα λάβουμε κάθε αναγκαία πρωτοβουλία ώστε η περιφέρεια του Αγρινίου να αποκτήσει πάλι δύναμη και ζωντάνια» τόνισε.

Ο κ. Φαρμάκης ζήτησε από το σύνολο των πολιτών της Αιτωλοακαρνανίας να ενισχύσουν την προσπάθειά του, επισημαίνοντας πως όλοι μαζί οι πολίτες της Δυτικής Ελλάδας θα πρέπει να προσπαθήσουν για να φέρουν την αλλαγή.

«Σας υπόσχομαι πως εγώ δεν θα είμαι ένας Περιφερειάρχης του κέντρου και του γραφείου. Αλλά ένας Περιφερειάρχης της γειτονιάς, του χωραφιού και της πλατείας. Από την κοινωνία προέρχομαι και στην κοινωνία θα βρίσκομαι…» κατέληξε.

Οι υποψήφιοι του Νεκτάριου Φαρμάκη

Tags: περιφέρειαΦαρμάκης
Συντακτική Ομάδα

Συντακτική Ομάδα

Η συντακτική ομάδα του AgrinioNet.gr δεσμεύεται να παρέχει έγκυρη, έγκαιρη και αξιόπιστη ενημέρωση για όλα τα θέματα που αφορούν την τοπική και εθνική επικαιρότητα. Με επαγγελματισμό και αφοσίωση, καταγράφουμε τις εξελίξεις, αναλύουμε τα γεγονότα και φέρνουμε στο προσκήνιο θέματα που ενδιαφέρουν τους αναγνώστες μας. Στόχος μας είναι η αντικειμενική πληροφόρηση και η ουσιαστική κάλυψη των ειδήσεων με υπευθυνότητα και σεβασμό στην αλήθεια.

Διαβάστε ακόμα.

Αγρίνιο: απολογείται στον εισαγγελέα ο πατροκτόνος του Χαλκιόπουλου
Αγρίνιο

Καταδίκες για το σκάνδαλο του ΟΠΕΚΕΠΕ στο Αγρίνιο – Πλαστά μισθωτήρια και «μαϊμού» βοσκοτόπια

Την ενοχή και των 38 κατηγορουμένων για τις παράνομες επιδοτήσεις που φέρονται να εισέπραξαν μέσω πλαστών μισθωτηρίων...

by Συντακτική Ομάδα
20/05/2026, 09:45
Π. Καψάλης “αν το Αγρίνιο ακούγεται μόνο για τα φρυγαδέλια, πάμε χαμένοι”
Αγρίνιο

Αιχμηρή κριτική Καψάλη: «Κομπάρσος το Αγρίνιο στα έργα αγροτικής οδοποιίας»

Σφοδρή επίθεση στη Δημοτική Αρχή εξαπολύει ο δημοτικός σύμβουλος της μείζονος αντιπολίτευσης Παναγιώτης Καψάλης, με...

by Συντακτική Ομάδα
19/05/2026, 21:28
Μήνυμα Δημάρχου Ιεράς Πόλεως Μεσολογγίουγια την Ημέρα Μνήμης της Γενοκτονίας του Ποντιακού Ελληνισμού
Ειδήσεις

Μήνυμα Δημάρχου Ιεράς Πόλεως Μεσολογγίουγια την Ημέρα Μνήμης της Γενοκτονίας του Ποντιακού Ελληνισμού

Η 19η Μαΐου δεν είναι απλώς μια θλιβερή επέτειος που σημαδεύει το ημερολόγιο. Είναι μια...

by Συντακτική Ομάδα
19/05/2026, 21:05
Άκαρπη η συνάντηση Π.Ο.Ε.-Ο.Τ.Α. – Υπουργείο Εσωτερικών: Στο τραπέζι κινητοποιήσεις για τη μονιμοποίηση εργαζομένων στις Κοινωνικές Δομές
Ειδήσεις

Αδιέξοδο ΠΟΕ-ΟΤΑ με το ΥΠΕΣ – Στο τραπέζι κινητοποιήσεις και σύγκρουση για ΕΣΠΑ και «διάταξη Βορίδη»

Άκαρπη χαρακτηρίζεται η συνάντηση της Εκτελεστικής Επιτροπής της Π.Ο.Ε.-Ο.Τ.Α. με την πολιτική ηγεσία του Υπουργείο...

by Συντακτική Ομάδα
19/05/2026, 15:36
Άκαρπη η συνάντηση Π.Ο.Ε.-Ο.Τ.Α. – Υπουργείο Εσωτερικών: Στο τραπέζι κινητοποιήσεις για τη μονιμοποίηση εργαζομένων στις Κοινωνικές Δομές
Ειδήσεις

Άκαρπη η συνάντηση Π.Ο.Ε.-Ο.Τ.Α. – Υπουργείο Εσωτερικών: Στο τραπέζι κινητοποιήσεις για τη μονιμοποίηση εργαζομένων στις Κοινωνικές Δομές

Άκαρπη απέβη η συνάντηση της Εκτελεστικής Επιτροπής της Π.Ο.Ε.-Ο.Τ.Α. με την πολιτική ηγεσία του Υπουργείο...

by Συντακτική Ομάδα
18/05/2026, 22:45
Αγγελική Συργιάννη: Παιδιά στις οθόνες, κίνδυνοι στο διαδίκτυο και «αγκάθια» στην αξιολόγηση εκπαιδευτικών
Αγρίνιο

Αγγελική Συργιάννη: Παιδιά στις οθόνες, κίνδυνοι στο διαδίκτυο και «αγκάθια» στην αξιολόγηση εκπαιδευτικών

Η Αγγελική Συργιάννη πρόεδρος των Εκπαιδευτικών και Νηπιαγωγών Αγρινίου - Θέρμου μίλησε στον ΔΥΤΙΚΑ FM...

by Συντακτική Ομάδα
18/05/2026, 22:01
Τεχνική Εταιρεία A4B

RSS Sara & Mara | Blog

  • Αράκυνθος: τα έργα κοινά, οι δάφνες… ιδιωτικές και οι κάλπες στον ορίζοντα sara-mara
  • «Πράσινος πονοκέφαλος με άρωμα… γαλάζιο: ο Σαλμάς, οι μουρμούρες και ο φόβος στο ΠΑΣΟΚ» sara-mara
  • Ελάτε πίσω… αλλά όχι όλοι: οι επιστροφές, οι αποκλεισμοί και τα πανηγύρια της Ν.Δ. sara-mara
  • Μύτικας: Το άτυπο ΚΑΠΗ δημάρχων με θέα στο Ιόνιο sara-mara
  • Ψάχνουν αντίπαλο για τον Φαρμάκη, βρήκαν... τον Μωραΐτη sara-mara
  • Δήμος Αγρινίου: Αιχμές για σχέδιο διάλυσης της παράταξης και παιχνίδια υστεροφημίας του δημάρχου Γάκια sara-mara

agrinionet .gr

Αγρίνιο

Τοπικά Νέα

Δυτική Ελλάδα

Ελλάδα

Πολιτική

Παραπολιτική

Coloured Stories

Ροή Ειδήσεων

 

Οικονομία

Υγεία

Πολιτισμός

 

Συνεντεύξεις

Info

Ταυτότητα

Πολιτική Απορρήτου

Πολιτική Cookies

Όροι Χρήσης

 

Επικοινωνία

....

Web Design & Development

© 2025 Agrinionet

Το σύνολο του περιεχομένου και των υπηρεσιών του agrinionet.gr διατίθεται στους επισκέπτες αυστηρά για προσωπική χρήση. Απαγορεύεται η χρήση ή επανεκπομπή του, σε οποιοδήποτε μέσο, μετά ή άνευ επεξεργασίας, χωρίς γραπτή άδεια του εκδότη.

agrinionet .gr

Αγρίνιο

Τοπικά Νέα

Δυτική Ελλάδα

Ελλάδα

Πολιτική

Παραπολιτική

Coloured Stories

Ροή Ειδήσεων

 

Οικονομία

Υγεία

Πολιτισμός

 

Συνεντεύξεις

Info

Ταυτότητα

Πολιτική Απορρήτου

Πολιτική Cookies

Όροι Χρήσης

 

Επικοινωνία

....

Web Design & Development

© 2024 Agrinionet

Το σύνολο του περιεχομένου και των υπηρεσιών του agrinionet.gr διατίθεται στους επισκέπτες αυστηρά για προσωπική χρήση. Απαγορεύεται η χρήση ή επανεκπομπή του, σε οποιοδήποτε μέσο, μετά ή άνευ επεξεργασίας, χωρίς γραπτή άδεια του εκδότη.

No Result
View All Result
  • Αγρίνιο
  • Τοπικά Νέα
    • Αγρίνιο
    • Άκτιο Βόνιτσας
    • Αμφιλοχία
    • Θέρμο
    • Μεσολόγγι
    • Ναύπακτος
    • Ξηρόμερο
  • Δυτική Ελλάδα
  • Ελλάδα
  • Πολιτική
  • Παραπολιτική
  • Coloured Stories
  • Οικονομία
  • Υγεία
  • Πολιτισμός
    • Εκδηλώσεις
    • Θέατρο
    • Σινεμά

© 2024 Agrinionet.gr. Όλα τα δικαιώματα διατηρούνται.