• Ακούστε τώρα | KosmosFM
  • Sara & Mara | Blog
Κυριακή, 3 Μαΐου, 2026
agrinionet.gr
No Result
View All Result
  • Αγρίνιο
  • Τοπικά Νέα
  • Δυτική Ελλάδα
  • Ελλάδα
  • Πολιτική
  • Παραπολιτική
  • Coloured Stories
  • Οικονομία
  • Υγεία
  • Πολιτισμός
agrinionet.gr
  • Αγρίνιο
  • Τοπικά Νέα
  • Δυτική Ελλάδα
  • Ελλάδα
  • Πολιτική
  • Παραπολιτική
  • Coloured Stories
  • Οικονομία
  • Υγεία
  • Πολιτισμός
No Result
View All Result
agrinionet.gr
No Result
View All Result

Μεσολόγγι: Κινητοποίηση των εκπαιδευτών οδηγών οδήγησης στην έδρα της Περιφερειακής Ενότητας

by Συντακτική Ομάδα
11/03/2021
in Δυτική Ελλάδα, Μεσολόγγι
Reading Time: 1 min read
A A
0
Μεσολόγγι: Κινητοποίηση των εκπαιδευτών οδηγών οδήγησης στην έδρα της Περιφερειακής Ενότητας

Τελειωτικό το χτύπημα στον κλάδο από το lockdown.

Περίπου 4.000 άτομα στο Αγρίνιο αναμένουν να πάρουν δίπλωμα οδήγησης

Σχετικά Άρθρα.

Ζαμπάρας: Ο Γεωργιάδης στην Αιτωλοακαρνανία και ο Χόντζα

Ανακοίνωση Γρηγόρη Θεοδωράκη για τα νοσοκομεία Μεσολογγίου και Αγρινίου

Με απόφαση του Υπουργείου Υγείας η αυτονόμηση του Νοσοκομείου Μεσολογγίου

ΣΥΡΙΖΑ Μεσολογγίου κατά Άδωνι Γεωργιάδη: «Κοροϊδία και προεκλογικά ψίχουλα για το Νοσοκομείο»

Μετά από τόσους μήνες, που οι σχολές οδηγών έχουν τραβήξει «χειρόφρενο», σήμερα τα μέλη του Σωματείου Εκπαιδευτών Οδηγών Οδήγησης Αγρινίου, αλλά και οι Μεσολογγίτες και Ναυπάκτιοι συνάδελφοί τους, συγκεντρώθηκαν στο Διοικητήριο της Αιτωλοακαρνανίας στο Μεσολόγγι, με σκοπό να διαμαρτυρηθούν για την σωρεία των προβλημάτων που έχουν ανακύψει στον κλάδο τους, τα οποία συνεπάγονται με έλλειψη ρευστότητας. Εκεί κατέθεσαν στην Αντιπεριφερειάρχη Αιτωλοακαρνανίας Μαρία Σαλμά ψήφισμα, το οποίο αναλύει την κατάσταση που αντιμετωπίζουν.

Το γεγονός ότι δεν διεξάγονται εξετάσεις έχει ως αποτέλεσμα ούτε οι υποψήφιοι οδηγοί να μπορούν να αποκτήσουν δίπλωμα, αλλά ούτε οι εκπαιδευτές να αμειφθούν, ενώ άλλο «αγκάθι» είναι ότι μεγάλο ποσοστό των εκπαιδευτών οδήγησης δεν έχουν εισπράξει κάποια από τις επιστρεπτέες και όσοι εισέπραξαν δεν έλαβαν όλες τις επιστρεπτέες προκαταβολές, ενώ την ίδια στιγμή καταβάλλουν κανονικά τα τέλη κυκλοφορίας και όλα τα υπόλοιπα έξοδα των επιχειρήσεών τους.

Ο Πρόεδρος  του Σωματείου Εκπαιδευτών Οδηγών Οδήγησης Αγρινίου Γιώργος Παλιούρας μιλώντας στη «Σ» τονίζει: «ο κλάδος των εκπαιδευτών οδήγησης είναι από τους άμεσα θιγόμενους, διότι όλες οι σχολές είναι κλειστές και στην πρώτη περίοδο του lockdown και στο δεύτερο lockdown μέχρι και τώρα. Δεν ανοίξαμε ούτε δευτερόλεπτο για να δουλέψουμε. Το 65% περίπου των εκπαιδευτών οδήγησης, ίσως και παραπάνω, δεν έχει εισπράξει καθόλου επιστρεπτέα προκαταβολή, ούτε την 4, ούτε την 5, αλλά και ούτε και την 6.

Όσοι έλαβαν κάποια από τις επιστρεπτέες δεν μπορούν να πουν πως βοηθήθηκαν πολύ, καθώς όταν εισπράττεις 1.000 ευρώ για να ανταποκριθείς στα έξοδα μιας σχολής δεν σημαίνει τίποτε, δεδομένου πως μόνο το ενοίκιο μπορεί να είναι από 250 ευρώ, μέχρι και 500 ευρώ. Ναι μεν είναι τα μισά χρήματα, αλλά έχουμε να ανταποκριθούμε χωρίς να εργαζόμαστε και σε άλλα έξοδα, ρεύμα, ΔΕΚΟ, συντήρηση οχημάτων, να πληρώσουμε τα τέλη κυκλοφορίας που δεν μειώθηκαν για εμάς, όπως στα τουριστικά λεωφορεία κλπ.

Η κατάσταση αυτή όπως διαμορφώθηκε μας έχει οδηγήσει σε δύσκολη θέση. Ο κλάδος μας δεν έχει έρθει σε δύσκολη θέση μόνο από τον covid, αλλά και από άλλα ζητήματα. Από τον Οκτώβριο του 2018 μέχρι και τον Ιούνιο του 2019 δεν πραγματοποιούνταν εξετάσεις για απόκτηση διπλώματος οδήγησης, άρα δεν πληρωνόμασταν, λόγω της αποχής που είχαν οι εξεταστές. Από τον Ιούνιο του 2019 και ως τον Αύγουστο υπήρχε αποχή του κλάδου ως ένδειξη διαμαρτυρίας στον ανεφάρμοστο νόμο της τότε κυβέρνησης. Η ζημιά μας συνεπώς είναι σοβαρή και μεγάλη. Για τους λόγους αυτούς και όχι μόνο επιλέξαμε την παράσταση διαμαρτυρίας στα γραφεία της Αντιπεριφέρειας στο Μεσολόγγι και την παράδοση ψηφίσματος στην Αντιπεριφερειάρχη κ. Σαλμά μήπως και εισακουστούμε».

Η κινητοποίηση έγινε στο πλαίσιο των πρωτοκόλλων του ΕΟΔΥ και τηρώντας όλα τα απαραίτητα μέτρα συμμετείχαν εκπαιδευτές οδηγών οδήγησης από όλη την Αιτωλοακαρνανία. Συγκεκριμένα, όπως αναφέρει ο κ. Παλιούρας: «οι εκπαιδευτές του Αγρινίου είναι 23, 10 είναι στο Μεσολόγγι και 7 στη Ναύπακτο. Έγιναν όλες οι επαφές, ώστε να προβούμε νόμιμα στην ενέργεια αυτή και πάνω απ’ όλα τηρώντας –επαναλαμβάνω- τα μέτρα κατά της διασποράς του covid. Με την εξέλιξη αυτή του lockdown έμειναν πολλές εκκρεμότητες. Μόνο αν αναλογισεί κανείς πως σε ετήσια βάση δηλώνουν για δίπλωμα οδήγησης 2.500 περίπου αντιλαμβάνεστε τον όγκο. Επιπροσθέτως, πρέπει να αναφέρω πως από τις 2.500 αυτές κάρτες που ανοίγονται δεν μπορούμε να ανταποκριθούμε σε όλες άμεσα και μαζί με όλες τις καθυστερήσεις μπορεί να αναμένουν σήμερα να δώσουν εξετάσεις τουλάχιστον 4.000 άτομα και αναφέρομαι μόνο στην περιοχή του Αγρινίου».

Το ψήφισμα της Πανελλαδικής Συνδιάσκεψης των Εκπαιδευτών Οδήγησης

Στην βάναυση πραγματικότητα που έχει επιφέρει η πανδημία, ένας από τους κλάδους που έχει πληγεί καίρια, είναι και οι Εκπαιδευτές Οδήγησης

Ο κλάδος μας, όπως γνωρίζετε, βρίσκεται ήδη από το 2016 σε ένα ιδιότυπο καθεστώς υπολειτουργίας, με ευθύνη της πολιτείας. Σήμερα έχουμε ήδη φτάσει σε κατάσταση απόλυτης ένδειας!

ΔΕΝ είμαστε λοιμωξιολόγοι, ούτε είμαστε σε θέση να γνωρίζουμε τους αλγορίθμους της πολιτικής προστασίας βάσει των οποίων καθορίζεται ποια επαγγέλματα θα ανοίξουν και ποια όχι. Για μας όπως έχουμε τονίσει πολλές φορές πρωτεύοντα ρόλο έχει η Δημόσια υγεία..!

Σήμερα όμως, η πανδημία και η πείνα απειλούν σωρευτικά την επιβίωση μας!

Προς τούτο, ως ελάχιστη προσφορά της πολιτείας, προς τον χειμαζόμενο κλάδο μας, απαιτούμε τα αυτονόητα:

  1. Απαλλαγή από τα τέλη κυκλοφορίας και την επιδότηση ασφαλειών των εκπαιδευτικών οχημάτων για ένα χρόνο
  2. Απαλλαγή από τις ασφαλιστικές εισφορές και έκδοση ασφαλιστικής ενημερότητας για όλους τους συναδέλφους που αναγκάστηκαν να χρωστάνε
  3. Να δοθεί σε όλους τους εκπαιδευτές επίδομα ειδικού σκοπού ύψους 1.000€ για κάθε μήνα εφαρμογής των περιοριστικών μέτρων για να μπορέσουμε να ζήσουμε εμείς και οι οικογένειές μας Πανελλαδική Συνδιάσκεψη Εκπαιδευτών Οδήγησης | 28.1.2021 Σελίδα 2
  4. Να γίνει αναστολή των ρυθμίσεων σε όλες τις δημόσιες και ιδιωτικές υπηρεσίες κοινής ωφέλειας μέχρι να επανέλθουμε σε κανονικούς ρυθμούς.
  5. Να σταματήσουν πλειστηριασμοί και οχλήσεις για χρέη και να διαγραφούν πρόστιμα και τόκοι
  6. Να χορηγηθεί επίδομα ανεργίας σε όσους έκλεισαν την σχολή τους, χωρίς όρους και προϋποθέσεις.
  7. Η επιστρεπτέα προκαταβολή να μετατραπεί σε μη επιστρεπτέα για όσους έχουν ετήσιο εισόδημα κάτω από 20.000€.
  8. Να νομοθετηθεί η αναστολή κατασχέσεων και η απαγόρευση πλειστηριασμών πρώτης κατοικίας.
  9. Να οριστεί αφορολόγητο όριο 12.000€ και να καταργηθεί το τέλος επιτηδεύματος.
  10. Να διαγραφούν τόκοι και πρόστιμα, όπως επίσης και τμήμα των χρεών προς τα ασφαλιστικά ταμεία, την εφορία και τις τράπεζες.
  11. Η απαλλαγή ενοικίου των επιχειρήσεων που σωστά θεσπίστηκε από την πολιτεία, να επεκταθεί και στις κατοικίες μας
  12. Απαλλαγή από δημοτικά τέλη για 8 μήνες και γενναία μείωση τους για το υπόλοιπο διάστημα.

Σας υποβάλουμε τα αιτήματά μας με την ελπίδα να μεριμνήσετε – αποφασίσετε για την συνέχιση ή όχι, της ύπαρξής μας και της εργασίας μας

Κωνσταντίνος Χονδρός – Εφημερίδα Συνείδηση

 

Tags: κινητοποίησηΜαρία ΣαλμάΜεσολόγγιπεριφέρεια
Συντακτική Ομάδα

Συντακτική Ομάδα

Η συντακτική ομάδα του AgrinioNet.gr δεσμεύεται να παρέχει έγκυρη, έγκαιρη και αξιόπιστη ενημέρωση για όλα τα θέματα που αφορούν την τοπική και εθνική επικαιρότητα. Με επαγγελματισμό και αφοσίωση, καταγράφουμε τις εξελίξεις, αναλύουμε τα γεγονότα και φέρνουμε στο προσκήνιο θέματα που ενδιαφέρουν τους αναγνώστες μας. Στόχος μας είναι η αντικειμενική πληροφόρηση και η ουσιαστική κάλυψη των ειδήσεων με υπευθυνότητα και σεβασμό στην αλήθεια.

Διαβάστε ακόμα.

Μίλτος Ζαμπάρας “«Σπίτι μου ΙΙ»: Κλείνουν άρον – άρον το πρόγραμμα”
Αγρίνιο

Ζαμπάρας: Ο Γεωργιάδης στην Αιτωλοακαρνανία και ο Χόντζα

Ο Γεωργιάδης στα νοσοκομεία Μεσολογγίου και Αγρινίου. Ανάμεσα στις εξαγγελίες και την πραγματικότητα Υπάρχει ένα...

by Συντακτική Ομάδα
03/05/2026, 13:58
Γρηγόρης Θεοδωράκης: Τα προβλήματα της Αιτωλοακαρνανίας δεν αντιμετωπίζονται με «θεατρικές» επισκέψεις
Μεσολόγγι

Ανακοίνωση Γρηγόρη Θεοδωράκη για τα νοσοκομεία Μεσολογγίου και Αγρινίου

Με αιχμηρή ανακοίνωση σχολιάζει την επίσκεψη του Υπουργού Υγείας στην Αιτωλοακαρνανία ο Γρηγόρης Θεοδωράκης, κάνοντας...

by Συντακτική Ομάδα
03/05/2026, 12:17
Με απόφαση του Υπουργείου Υγείας η αυτονόμηση του Νοσοκομείου Μεσολογγίου
Δυτική Ελλάδα

Με απόφαση του Υπουργείου Υγείας η αυτονόμηση του Νοσοκομείου Μεσολογγίου

Την ικανοποίησή του για την απόφαση του Υπουργείου Υγείας σχετικά με την αυτονόμηση του Γενικού...

by Συντακτική Ομάδα
03/05/2026, 12:10
Άδεια για τη διεξαγωγή του 1ου ετάπ του Διεθνής Ποδηλατικός Γύρος Ελλάδας 2026 στην Αιτωλοακαρνανία την Τετάρτη 6 Μαΐου
Αγρίνιο

Άδεια για τη διεξαγωγή του 1ου ετάπ του Διεθνής Ποδηλατικός Γύρος Ελλάδας 2026 στην Αιτωλοακαρνανία την Τετάρτη 6 Μαΐου

Την έγκριση διεξαγωγής του ποδηλατικού αγώνα Διεθνής Ποδηλατικός Γύρος Ελλάδας 2026 (1ο ετάπ) στην Αιτωλοακαρνανία...

by Συντακτική Ομάδα
03/05/2026, 12:01
Στο Υπερταμείο και το νοσοκομείο Καρπενησίου
Δυτική Ελλάδα

ΣΥΡΙΖΑ Μεσολογγίου κατά Άδωνι Γεωργιάδη: «Κοροϊδία και προεκλογικά ψίχουλα για το Νοσοκομείο»

Με σκληρή γλώσσα και υψηλούς τόνους, τοποθετείται ο ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ Μεσολογγίου απέναντι στην πρόσφατη...

by Συντακτική Ομάδα
03/05/2026, 11:48
Σειρά προληπτικών εξετάσεων στη Χρυσοβίτσα Ξηρομέρου
Δυτική Ελλάδα

Σειρά προληπτικών εξετάσεων στη Χρυσοβίτσα Ξηρομέρου

Το Υπουργείο Υγείας και οι Κινητές Ομάδες Υγείας (Κ.Ομ.Υ.) του Ε.Ο.Δ.Υ., σε συνεργασία με την...

by Συντακτική Ομάδα
03/05/2026, 11:35
Τεχνική Εταιρεία A4B

RSS Sara & Mara | Blog

  • Μύτικας: Το άτυπο ΚΑΠΗ δημάρχων με θέα στο Ιόνιο sara-mara
  • Ψάχνουν αντίπαλο για τον Φαρμάκη, βρήκαν... τον Μωραΐτη sara-mara
  • Δήμος Αγρινίου: Αιχμές για σχέδιο διάλυσης της παράταξης και παιχνίδια υστεροφημίας του δημάρχου Γάκια sara-mara
  • Ήξεις - αφίξεις από το Δήμαρχο Γάκια sara-mara
  • Ακάκιεεεε... sara-mara
  • Του Γάκια το μαράζι... sara-mara

agrinionet .gr

Αγρίνιο

Τοπικά Νέα

Δυτική Ελλάδα

Ελλάδα

Πολιτική

Παραπολιτική

Coloured Stories

Ροή Ειδήσεων

 

Οικονομία

Υγεία

Πολιτισμός

 

Συνεντεύξεις

Info

Ταυτότητα

Πολιτική Απορρήτου

Πολιτική Cookies

Όροι Χρήσης

 

Επικοινωνία

....

Web Design & Development

© 2025 Agrinionet

Το σύνολο του περιεχομένου και των υπηρεσιών του agrinionet.gr διατίθεται στους επισκέπτες αυστηρά για προσωπική χρήση. Απαγορεύεται η χρήση ή επανεκπομπή του, σε οποιοδήποτε μέσο, μετά ή άνευ επεξεργασίας, χωρίς γραπτή άδεια του εκδότη.

agrinionet .gr

Αγρίνιο

Τοπικά Νέα

Δυτική Ελλάδα

Ελλάδα

Πολιτική

Παραπολιτική

Coloured Stories

Ροή Ειδήσεων

 

Οικονομία

Υγεία

Πολιτισμός

 

Συνεντεύξεις

Info

Ταυτότητα

Πολιτική Απορρήτου

Πολιτική Cookies

Όροι Χρήσης

 

Επικοινωνία

....

Web Design & Development

© 2024 Agrinionet

Το σύνολο του περιεχομένου και των υπηρεσιών του agrinionet.gr διατίθεται στους επισκέπτες αυστηρά για προσωπική χρήση. Απαγορεύεται η χρήση ή επανεκπομπή του, σε οποιοδήποτε μέσο, μετά ή άνευ επεξεργασίας, χωρίς γραπτή άδεια του εκδότη.

No Result
View All Result
  • Αγρίνιο
  • Τοπικά Νέα
    • Αγρίνιο
    • Άκτιο Βόνιτσας
    • Αμφιλοχία
    • Θέρμο
    • Μεσολόγγι
    • Ναύπακτος
    • Ξηρόμερο
  • Δυτική Ελλάδα
  • Ελλάδα
  • Πολιτική
  • Παραπολιτική
  • Coloured Stories
  • Οικονομία
  • Υγεία
  • Πολιτισμός
    • Εκδηλώσεις
    • Θέατρο
    • Σινεμά

© 2024 Agrinionet.gr. Όλα τα δικαιώματα διατηρούνται.