• Ακούστε τώρα | KosmosFM
  • Sara & Mara | Blog
Πέμπτη, 15 Ιανουαρίου, 2026
agrinionet.gr
Κανένα αποτέλεσμα
Προβολή όλων των αποτελεσμάτων
  • Αγρίνιο
  • Τοπικά Νέα
  • Δυτική Ελλάδα
  • Ελλάδα
  • Πολιτική
  • Παραπολιτική
  • Coloured Stories
  • Οικονομία
  • Υγεία
  • Πολιτισμός
agrinionet.gr
  • Αγρίνιο
  • Τοπικά Νέα
  • Δυτική Ελλάδα
  • Ελλάδα
  • Πολιτική
  • Παραπολιτική
  • Coloured Stories
  • Οικονομία
  • Υγεία
  • Πολιτισμός
Κανένα αποτέλεσμα
Προβολή όλων των αποτελεσμάτων
agrinionet.gr
Κανένα αποτέλεσμα
Προβολή όλων των αποτελεσμάτων

Ν. Φαρμάκης: «Κολοσσιαίο το ιστορικό και πολιτισμικό υπόβαθρο της Δυτικής Ελλάδας και πρέπει να μετατραπεί σε προμετωπίδα ανάπτυξης»

από Συντακτική Ομάδα
16/11/2019
σε Πολιτισμός
Χρόνος ανάγνωσης: 1 ′
A A
0
Ν. Φαρμάκης: «Κολοσσιαίο το ιστορικό και πολιτισμικό υπόβαθρο της Δυτικής Ελλάδας και πρέπει να μετατραπεί σε προμετωπίδα ανάπτυξης»
Share on FacebookShare on Twitter

 

 

«Η ιστορία και ο πολιτισμός, δεν αποτελούν μόνο το παρελθόν που οφείλουμε να σεβόμαστε, αλλά και το μέλλον της Δυτικής Ελλάδας, προς το οποίο πρέπει να τρέξουμε με μεγάλη ταχύτητα» υπογράμμισε ο Περιφερειάρχης Δυτικής Ελλάδας, Νεκτάριος Φαρμάκης, κατά τη διάρκεια της σύσκεψης που πραγματοποιήθηκε σήμερα Σάββατο 16 Νοεμβρίου 2019 στην Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας, με τον Γενικό Γραμματέα του Υπουργείου Πολιτισμού, Γιώργο Διδασκάλου και υπηρεσιακά στελέχη της Περιφέρειας και του Υπουργείου.

Σχετικά Άρθρα.

Διασφαλίζεται η συνέχιση λειτουργίας του Περιφερειακού Μηχανισμού Διάγνωσης της Αγοράς Εργασίας στη Δυτική Ελλάδα

Νεκτάριος Φαρμάκης: «Νέα σχολική χρονιά, νέα διαδρομή…»

Νεκτάριος Φαρμάκης: Μαζί και για το επόμενο άλμα

Με διαπεριφερειακή συνεργασία μεταξύ Δυτικής και Στερεάς Ελλάδας αποκαθίσταται  η Γέφυρα του Μόρνου

Ο κ. Φαρμάκης, καλωσόρισε τον κ. Διδασκάλου στην Πάτρα, ως ένα φίλο της περιοχής, σημειώνοντας μεταξύ άλλων ότι κατά τη διάρκεια της θητείας του ως Γενικός Γραμματέας της Αποκεντρωμένης Διοίκησης είχε αποδείξει την αγάπη του για την περιοχή και τη διάθεσή του να συμβάλλει στην επίλυση ζητημάτων της περιοχής.

«Σας καλωσορίζουμε και πάλι στον τόπο που ξέρω ότι αισθάνεστε και ως δικό σας και από τη θέση που σήμερα κατέχετε, είμαι βέβαιος ότι μπορούμε να κάνουμε σπουδαία πράγματα στη Δυτική Ελλάδα, στην οποία, δυστυχώς, έχουν καθυστερήσει πολλά, ιδιαίτερα στον τομέα του πολιτισμού» ανέφερε μεταξύ άλλων ο κ. Φαρμάκης, προσθέτοντας πως η νέα Περιφερειακή Αρχή αποδίδει τεράστια σημασία στον συγκεκριμένο τομέα, γνωρίζοντας πως αποτελεί έναν από τους καθοριστικούς παράγοντες ανάπτυξης της Περιφέρειας.

«Η Δυτική Ελλάδα είναι ο τόπος, που η ελληνική ιστορία έχει σφραγίσει ανεξίτηλα με κάποιες από τις πιο μεγάλες και ισχυρές σφραγίδες της. Είναι η γη του Ολυμπισμού, η γη της επανάστασης του 1821, η γη των Ελεύθερων Πολιορκημένων. Σε αυτό τον τόπο “συναντήθηκαν” τα έργα του Μπαϊρον και του Τσίλερ. Από αυτόν τον τόπο εμπνεύστηκε ο ένας μας εθνικός ποιητής, ο Διονύσιος Σολωμός και σε αυτόν τον τόπο γεννήθηκε ο άλλος μας εθνικός ποιητής, Κωστής Παλαμάς. Εδώ έζησε και μαρτύρησε ο Πρωτόκλητος των Αποστόλων και από εδώ ξεκίνησε ο Κοσμάς ο Αιτωλός. Είναι κολοσσιαίο το ιστορικό και πολιτισμικό μας υπόβαθρο και πραγματικά αποτελεί τεράστιο έλλειμμα που μέχρι σήμερα δεν έχει αναδειχθεί και δεν έχει μετατραπεί σε προμετωπίδα μίας σοβαρής και μεγάλης αναπτυξιακής προσπάθειας» ανέφερε ο κ. Φαρμάκης.

Από την πλευρά του, ο κ. Διδασκάλου ευχαρίστησε τον Περιφερειάρχη για την θερμή υποδοχή και τη διάθεση για αποδοτική συνεργασία, επισημαίνοντας ότι υπάρχει ένας κοινός στόχος να μην χαθεί ούτε ένα ευρώ από την τρέχουσα προγραμματική περίοδο. «Τα έργα πολιτισμού έχουν πολλαπλασιαστικά οφέλη για την κοινωνία. Θέλουμε έργα χρήσιμα στην κοινωνία. Ο πολιτισμός είναι ανάπτυξη και τα έργα πολιτισμού δημιουργούν θέσεις εργασίας» ανέφερε ο Γενικός Γραμματέας και πρόσθεσε:

«Η αγρανάπαυση για το Υπουργείο Πολιτισμού τελείωσε. Οι ρυθμοί έχουν αλλάξει και όλοι μαζί προχωράμε για να καλύψουμε το χαμένο έδαφος. Το Υπουργείο Πολιτισμού είναι ένα παραγωγικό υπουργείο και στο πλαίσιο αυτό, εξετάζουμε την πορεία των έργων πολιτισμού που είναι ενταγμένα στην τρέχουσα προγραμματική περίοδο και διαμορφώνουμε τον οδικό χάρτη για την επόμενη».

Η ΣΥΣΚΕΨΗ

Σημειώνεται ότι κατά τη διάρκεια της σύσκεψης τέθηκε το ζήτημα αποκατάστασης του θεάτρου «Απόλλων» της Πάτρας, το οποίο ο κ. Διδασκάλου χαρακτήρισε ως το σημαντικότερο για την πόλη αυτή την περίοδο, σημειώνοντας την ανάγκη το έργο να ολοκληρωθεί εντός της τρέχουσας προγραμματικής περιόδου.  Ο Περιφερειάρχης Δυτικής Ελλάδας έκανε λόγο για ένα εμβληματικό μνημείο και έργο πρώτης προτεραιότητας. Εξετάστηκαν όλοι οι τρόποι με τους οποίους το έργο μπορεί να υλοποιηθεί το συντομότερο δυνατό και συμφωνήθηκε, το Υπουργείο Πολιτισμού να αναλάβει όλες τις διαδικασίες των αναγκαίων μελετών.

Σημειώνεται ότι για το έργο υπάρχει εξασφαλισμένη χρηματοδότηση ύψους 5 εκατομμυρίων ευρώ, καθώς το έργο είναι ενταγμένο στη Βιώσιμη Αστική Ανάπτυξης της Πάτρας και συγκεκριμένα στο σκέλος «επενδύσεις για τη διαφοροποίηση των τοπικών οικονομιών με την προστασία και την αξιοποίηση της πολιτιστικής κληρονομιάς και των φυσικών τοπίων και προώθηση δράσεων βιώσιμης κινητικότητας».

Επίσης, συζητήθηκαν οι λεπτομέρειες προκειμένου να προχωρήσει η διαδικασία για την σύναψη Προγραμματικής Σύμβασης του Υπουργείου Πολιτισμού με την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας, που θα χρηματοδοτήσει μελέτη για τη δημιουργία διαχρονικού μουσείου στις Αποθήκες Παπαπέτρου στο Αγρίνιο, την οποία θα εκπονήσει το ΥΠΠΟ με στόχο το έργο να είναι να είναι ώριμο, προκειμένου να ενταχθεί στο Περιφερειακό Επιχειρησιακό Πρόγραμμα Δυτικής Ελλάδας.

Ακόμα, συζητήθηκε το ζήτημα αποκατάστασης του Αρχαίου Θεάτρου «Στράτου», για την οποία υπήρξε πρόσφατα έγκριση του Κεντρικού Αρχαιολογικού Συμβουλίου για την εκπόνηση μελέτης, βάσει της οποίας θα εκτελεστούν οι εργασίες αναστύλωσης του σημαντικού μνημείου με χρηματοδότηση 700.000 περίπου ευρώ από το Επιχειρησιακό Πρόγραμμα Δυτικής Ελλάδας.

Επίσης, στη διάρκεια της συνάντησης αναλύθηκε η πορεία έργων πολιτισμού που είναι ενταγμένα στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα «Δυτική Ελλάδα 2014-2020» και έχουν συνολικό προϋπολογισμό 5,6 εκατ ευρώ. Πρόκειται για την αποκατάσταση του Ξενοκράτειου στο Μεσολόγγι και τη μετατροπή του σε Μουσείο που βρίσκεται στο στάδιο της υλοποίησης, την Ψηφιοποίηση Συλλογών Δημοτικής Βιβλιοθήκης Πατρών που είναι ενταγμένο στο ολοκληρωμένο, στρατηγικό, αναπτυξιακό σχέδιο της Βιώσιμης Αστικής Ανάπτυξης (ΒΑΑ) της Πάτρας και βρίσκεται σε εξέλιξη η διαγωνιστική διαδικασία, την Αποκατάσταση και Αναβάθμιση του Μουσείου Σύγχρονων Ολυμπιακών Αγώνων στην Αρχαία Ολυμπία που βρίσκεται σε διαδικασία δημοπράτησης, το Περιβαλλοντικό Παρατηρητήριο Δήμου Αγρινίου που αναμένεται να συμβάλει στην ανάπτυξη καινοτόμων διαδικασιών και υπηρεσιών διαχέοντας τα οφέλη της ψηφιακής οικονομίας στην κοινωνία και το Σπίτι του Τουρίστα της Ιεράς Πόλεως Μεσολογγίου που αφορά την υλοποίηση ψηφιακών υπηρεσιών ολοκλήρωσης θεματικών τουριστικών διαδρομών της περιοχής του Μεσολογγίου

Tags: Νεκτάριος φαρμάκης
Συντακτική Ομάδα

Συντακτική Ομάδα

Η συντακτική ομάδα του AgrinioNet.gr δεσμεύεται να παρέχει έγκυρη, έγκαιρη και αξιόπιστη ενημέρωση για όλα τα θέματα που αφορούν την τοπική και εθνική επικαιρότητα. Με επαγγελματισμό και αφοσίωση, καταγράφουμε τις εξελίξεις, αναλύουμε τα γεγονότα και φέρνουμε στο προσκήνιο θέματα που ενδιαφέρουν τους αναγνώστες μας. Στόχος μας είναι η αντικειμενική πληροφόρηση και η ουσιαστική κάλυψη των ειδήσεων με υπευθυνότητα και σεβασμό στην αλήθεια.

Διαβάστε ακόμα.

 Έκδοση για τα 100 χρόνια του Παναιτωλικού  Γ.Φ.Σ    
Αγρίνιο

 Έκδοση για τα 100 χρόνια του Παναιτωλικού  Γ.Φ.Σ    

     Η Φιλοτελική Εταιρεία Αγρινίου (Φ.Ε.Α) βρίσκεται στην ευχάριστη θέση να ανακοινώσει ότι η έκδοση...

από Συντακτική Ομάδα
15/01/2026, 19:29
Οι Ένοπλες Δυνάμεις θα τιμήσουν τα 200 χρόνια της Ηρωικής Εξόδου με μεγάλη στρατιωτική παρέλαση στο Μεσολόγγι
Δυτική Ελλάδα

Οι Ένοπλες Δυνάμεις θα τιμήσουν τα 200 χρόνια της Ηρωικής Εξόδου με μεγάλη στρατιωτική παρέλαση στο Μεσολόγγι

Συνάντηση με τον Υπουργό Εθνικής Άμυνας, Νίκο Δένδια και τον Αρχηγό του Γενικού Επιτελείου Στρατού,...

από Συντακτική Ομάδα
15/01/2026, 19:18
Ιερά Πόλη Μεσολογγίου: Με στρατιωτική παρέλαση η 25η Μαρτίου – Καθοριστικός ο ρόλος του Θανάση Μαυρομμάτη
Ειδήσεις

Ιερά Πόλη Μεσολογγίου: Με στρατιωτική παρέλαση η 25η Μαρτίου – Καθοριστικός ο ρόλος του Θανάση Μαυρομμάτη

Ιδιαίτερη βαρύτητα αποκτά η φετινή απόφαση για την πραγματοποίηση στρατιωτικής παρέλασης στην Ιερά Πόλη του...

από Συντακτική Ομάδα
15/01/2026, 10:42
Μεσολόγγι: Το Μεσολογγίτικο Καρναβάλι επιστρέφει… ακόμη πιο δυνατό!
Δυτική Ελλάδα

Μεσολόγγι: Το Μεσολογγίτικο Καρναβάλι επιστρέφει… ακόμη πιο δυνατό!

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ Το Μεσολογγίτικο Καρναβάλι επιστρέφει… ακόμη πιο δυνατό! Αγαπητοί συμπολίτες και φίλοι του Μεσολογγίου,...

από Συντακτική Ομάδα
13/01/2026, 00:29
Μεσολόγγι: Εγκαίνια Έκθεσης δυο αυθεντικών κειμηλίων στο Μουσείο της Βυρωνικής Εταιρείας για τον Λόρδο Βύρωνα και τον Φιλελληνισμό
Δυτική Ελλάδα

Μεσολόγγι: Εγκαίνια Έκθεσης δυο αυθεντικών κειμηλίων στο Μουσείο της Βυρωνικής Εταιρείας για τον Λόρδο Βύρωνα και τον Φιλελληνισμό

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ Εγκαίνια Έκθεσης δυο αυθεντικών κειμηλίων στο Μουσείο της ΒΥΡΩΝΙΚΗΣ ΕΤΑΙΡΕΙΑΣ  για τον Λόρδο...

από Συντακτική Ομάδα
12/01/2026, 21:11
Ο Δήμος Ιερής Πόλης Μεσολογγίου τιμήθηκε στην επετειακή εκδήλωση Επιδαύρου
Ειδήσεις

Ο Δήμος Ιερής Πόλης Μεσολογγίου τιμήθηκε στην επετειακή εκδήλωση Επιδαύρου

Ο Δήμος Ιερής Πόλης Μεσολογγίου συμμετείχε ως τιμώμενος Δήμος στις τριήμερες εκδηλώσεις της 204ης Επετείου...

από Συντακτική Ομάδα
12/01/2026, 20:40

Αφήστε μια απάντηση Ακύρωση απάντησης

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Τεχνική Εταιρεία A4B

RSS Sara & Mara | Blog

  • Ου Γάκιας ου Λιβάντς sara-mara
  • George Papanastasiou« L'État, c'est moi » sara-mara
  • Ποιο είναι το βαθύ λαρύγγι στο δημαρχείο... sara-mara
  • Ποιοι θα μοιράσουν σφαλιάρες για το δήμαρχο.... sara-mara
  • Το γούρι του Μητσοτάκη "γκαντεμιά" για wanna be βουλευτή... sara-mara
  • Κακός οιωνός το φαναράκι που πιάστηκε στο Χριστουγεννιάτικο δέντρο; sara-mara

agrinionet .gr

Αγρίνιο

Τοπικά Νέα

Δυτική Ελλάδα

Ελλάδα

Πολιτική

Παραπολιτική

Coloured Stories

Ροή Ειδήσεων

 

Οικονομία

Υγεία

Πολιτισμός

 

Συνεντεύξεις

Info

Ταυτότητα

Πολιτική Απορρήτου

Πολιτική Cookies

Όροι Χρήσης

 

Επικοινωνία

....

Web Design & Development

© 2025 Agrinionet

Το σύνολο του περιεχομένου και των υπηρεσιών του agrinionet.gr διατίθεται στους επισκέπτες αυστηρά για προσωπική χρήση. Απαγορεύεται η χρήση ή επανεκπομπή του, σε οποιοδήποτε μέσο, μετά ή άνευ επεξεργασίας, χωρίς γραπτή άδεια του εκδότη.

agrinionet .gr

Αγρίνιο

Τοπικά Νέα

Δυτική Ελλάδα

Ελλάδα

Πολιτική

Παραπολιτική

Coloured Stories

Ροή Ειδήσεων

 

Οικονομία

Υγεία

Πολιτισμός

 

Συνεντεύξεις

Info

Ταυτότητα

Πολιτική Απορρήτου

Πολιτική Cookies

Όροι Χρήσης

 

Επικοινωνία

....

Web Design & Development

© 2024 Agrinionet

Το σύνολο του περιεχομένου και των υπηρεσιών του agrinionet.gr διατίθεται στους επισκέπτες αυστηρά για προσωπική χρήση. Απαγορεύεται η χρήση ή επανεκπομπή του, σε οποιοδήποτε μέσο, μετά ή άνευ επεξεργασίας, χωρίς γραπτή άδεια του εκδότη.

Welcome Back!

Login to your account below

Forgotten Password?

Retrieve your password

Please enter your username or email address to reset your password.

Log In
Κανένα αποτέλεσμα
Προβολή όλων των αποτελεσμάτων
  • Αγρίνιο
  • Τοπικά Νέα
    • Αγρίνιο
    • Άκτιο Βόνιτσας
    • Αμφιλοχία
    • Θέρμο
    • Μεσολόγγι
    • Ναύπακτος
    • Ξηρόμερο
  • Δυτική Ελλάδα
  • Ελλάδα
  • Πολιτική
  • Παραπολιτική
  • Coloured Stories
  • Οικονομία
  • Υγεία
  • Πολιτισμός
    • Εκδηλώσεις
    • Θέατρο
    • Σινεμά

© 2024 Agrinionet.gr. Όλα τα δικαιώματα διατηρούνται.