• Ακούστε τώρα | KosmosFM
  • Sara & Mara | Blog
Τρίτη, 25 Αυγούστου, 2026
agrinionet.gr
No Result
View All Result
  • Αγρίνιο
  • Τοπικά Νέα
  • Δυτική Ελλάδα
  • Ελλάδα
  • Πολιτική
  • Παραπολιτική
  • Coloured Stories
  • Οικονομία
  • Υγεία
  • Πολιτισμός
agrinionet.gr
  • Αγρίνιο
  • Τοπικά Νέα
  • Δυτική Ελλάδα
  • Ελλάδα
  • Πολιτική
  • Παραπολιτική
  • Coloured Stories
  • Οικονομία
  • Υγεία
  • Πολιτισμός
No Result
View All Result
agrinionet.gr
No Result
View All Result

Ν. Φαρμάκης: «Μοχλός ανάπτυξης του τόπου μας η Διεύθυνση Αναπτυξιακού Προγραμματισμού της Περιφέρειας 

by Συντακτική Ομάδα
16/01/2023
in Δυτική Ελλάδα, Εκδηλώσεις
Reading Time: 1 min read
A A
0
Ν. Φαρμάκης: «Μοχλός ανάπτυξης του τόπου μας η Διεύθυνση Αναπτυξιακού Προγραμματισμού της Περιφέρειας 

Με πληρωμές ύψους 40 εκ. ευρώ από το Πρόγραμμα Δημοσίων επενδύσεων και ενεργοποίηση όλων των καθεστώτων του αναπτυξιακού νόμου έκλεισε το 2022 για τη Διεύθυνση Αναπτυξιακού Προγραμματισμού (ΔΙΑΠ) της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας που ξεκίνησε ήδη να υλοποιεί το πρόγραμμα δράσης του έτους 2023. Ένας σύντομος απολογισμός, αλλά και η στοχοθεσία για τη νέα χρονιά έγιναν σήμερα Δευτέρα 16 Ιανουαρίου 2023, κατά την κοπή της πρωτοχρονιάτικης πίτας  της υπηρεσίας.

Ο Περιφερειάρχης Δυτικής Ελλάδας Νεκτάριος Φαρμάκης ευχαρίστησε τα στελέχη της ΔΙΑΠ για την παραγωγική συνεργασία τονίζοντάς τους: «Αναγνωρίζω την προσφορά σας, την προσπάθεια που καθημερινά καταβάλλετε και βεβαίως την αποτελεσματικότητα σας. Για όλα αυτά σας ευχαριστώ. Κατανοώ το άγχος και την αγωνία όλων, σας αλλά το αποτέλεσμα όλων αυτών μας δικαιώνει. Εύχομαι μια ακόμη καλύτερη και παραγωγική  χρονιά για τη Διεύθυνση Αναπτυξιακού Προγραμματισμού που αποτελεί τον μοχλό ανάπτυξης για την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας».

Σχετικά Άρθρα.

Ν. Φαρμάκης και Λ. Μπλέτσας στα έργα του φυσικού αερίου στο Αγρίνιο

Ν. Φαρμάκης: «Μεγάλη επιτάχυνση του ΕΣΠΑ 2021-2027, μέσα στο 2024 η πλήρης ενεργοποίηση των ΟΧΕ και ΒΑΑ (video)

Ν. Φαρμάκης: «Τίποτα δεν μπορεί να σταματήσει την πρόοδο ενός τόπου με ισχυρές δυνατότητες και ικανούς ανθρώπους»

Ν. Φαρμάκης: «Αρχίζει η δουλειά για μία Δυτική Ελλάδα… πιο γρήγορα, πιο ψηλά, πιο δυνατά!»

Από την πλευρά τους τόσο οΓενικός Διευθυντής Αναπτυξιακού Προγραμματισμού, Περιβάλλοντος και Υποδομών Δημήτριος Καραβίδας , όσο και η Προϊσταμένη της ΔΙΑΠ Νατάσα Πυργάκη εστίασαν στην δραστηριότητα της υπηρεσίας, η οποία μεταξύ άλλων συντάσσει το Τεχνικό Πρόγραμμα της Περιφέρειας που αποτελεί αναπόσπαστο παράρτημα του Προϋπολογισμού της ΠΔΕ και περιλαμβάνει 295 έργα συνολικού προϋπολογισμού 235εκ. ευρώ και το Πρόγραμμα έργων που χρηματοδοτούνται από επενδυτικούς ΚΑΠ  της  ΠΔΕ για το 2022, το οποίο περιλαμβάνει 135 έργα συνολικού εγκεκριμένου προϋπολογισμού 27 εκ. ευρώ.

Επίσης η ΔΙΑΠ συνέδραμε στην ένταξη 6 έργων που προετοιμάζονται στο Εθνικό Πρόγραμμα Ανάπτυξης ώστε να ενταχθούν στο ΕΣΠΑ 2021-2027 και υπέβαλε προτάσεις βάσει των οποίων εντάχθηκαν τρεις δράσεις στην Τεχνική Βοήθεια του ΕΣΠΑ 2014-2020.Τον Σεπτέμβριο 2022 ολοκληρώθηκε η διαδικασία μετάπτωσης – μεταφοράς των έργων που ήταν ενταγμένα και λειτουργικά στο Εθνικό Σκέλος του Προγράμματος Δημοσίων Επενδύσεων και εκδόθηκαν οι νέες συλλογικές αποφάσεις με αποτέλεσμα να μεταφέρονται 178 έργα συνολικού προϋπολογισμού 310 εκ ευρώ στους έξι Αναπτυξιακούς Στόχους του ΠΠΑ της ΠΔΕ.

Η ΔΙΑΠ υπέβαλε την Πρόταση έργων Στρατηγικής Σημασίας στις 29/11/2022 για την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας, ενώ  έχει αναλάβει τον συντονισμό ενεργειών για την υλοποίηση ευρωπαϊκών έργων εδαφικής συνεργασίας καθώς και των στρατηγικών Έργων που υλοποιεί η Περιφέρεια στο πλαίσιο του διακρατικού προγράμματος Ευρωπαϊκής Εδαφικής Συνεργασίας INTERREG V A GREECE-ITALY PROGRAMME 2014-2020.

Η Διεύθυνση Αναπτυξιακού Προγραμματισμού είναι Υπηρεσία Διαχείρισης για το Περιφερειακό Πρόγραμμα Ανάπτυξης και ενδιάμεσος φορέας Διαχείρισης του Τομεακού Προγράμματος Φυσικών Καταστροφών.Το 2022 εκπόνησε το ετήσιο πρόγραμμα δράσης για το 2023 στο οποίο προσδιορίστηκαν οιδράσεις του τετραετούς Επιχειρησιακού Προγράμματος, που θα υλοποιηθούν από τις υπηρεσίες της Περιφέρειας κατά το 2023.

Εκτός των άλλων, η ΔΙΑΠ είναι υπεύθυνη για τη διαχείριση των επενδυτικών σχεδίων που υλοποιούνται με τους Αναπτυξιακούς Νόμους. Κατά το 2022 ολοκλήρωσε τους πέντε κύκλους Επιχειρηματικότητας του Ν. 4399/2016 και υπήχθησαν 48 επενδυτικά σχέδια ύψους 25.364.869,38 ευρώ.

Είναι επίσης Ενδιάμεσος Φορέας Διαχείρισης για τις ακόλουθες Δράσεις:

  • ΕΞΩΣΤΡΕΦΕΙΑ ΔΙΕΘΝΟΠΟΙΗΣΗ ΤΩΝ ΜΙΚΡΟΜΕΣΑΙΩΝ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ ΤΗΣ ΠΔΕ Έτη 2018 και 2019
  • ΕΝΙΣΧΥΣΗ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΚΩΝ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ ΤΗΣ ΠΔΕ
  • ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΗ ΕΚΚΙΝΗΣΗ, ΕΝΙΣΧΥΣΗ ΝΕΩΝ ΚΑΙ ΥΠΟ ΣΥΣΤΑΣΗ, ΠΟΛΥ ΜΙΚΡΩΝ ΚΑΙ ΜΙΚΡΩΝ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ ΤΗΣ ΠΔΕ

Το 2022 υποβλήθηκαν και εγκρίθηκαν 150 τροποποιήσεις επενδυτικών σχεδίων και πιστοποιήθηκαν 118 έλεγχοι επενδυτικών σχεδίων, συνολικού ύψους 3.779.915,10 ευρώ.

Στην κοπή της πίτας της ΔΙΑΠ παρευρέθηκαν ακόμη οι Αντιπεριφερειάρχες Επιχειρηματικότητας Έρευνας και Καινοτομίας Φωκίωνας Ζαΐμης, Συντονισμού Διοίκησης και Ηλεκτρονικής διακυβέρνησης Τάκης Παπαδόπουλος, Υποδομών και Έργων Θανάσης Μαυρομμάτης.

 

Tags: Ν. Φαρμάκης
Συντακτική Ομάδα

Συντακτική Ομάδα

Η συντακτική ομάδα του AgrinioNet.gr δεσμεύεται να παρέχει έγκυρη, έγκαιρη και αξιόπιστη ενημέρωση για όλα τα θέματα που αφορούν την τοπική και εθνική επικαιρότητα. Με επαγγελματισμό και αφοσίωση, καταγράφουμε τις εξελίξεις, αναλύουμε τα γεγονότα και φέρνουμε στο προσκήνιο θέματα που ενδιαφέρουν τους αναγνώστες μας. Στόχος μας είναι η αντικειμενική πληροφόρηση και η ουσιαστική κάλυψη των ειδήσεων με υπευθυνότητα και σεβασμό στην αλήθεια.

Διαβάστε ακόμα.

Μεσολόγγι: ανοικτή διαβούλευση για προαιρετική κυριακάτικη λειτουργία εμπορικών καταστημάτων Μεσολογγίου
Δυτική Ελλάδα

Διάθεση κλιματιζόμενων χώρων για τις ημέρες του καύσωνα στον Δήμο Ιεράς Πόλεως Μεσολογγίου

      Ο Δήμος Ιεράς Πόλεως Μεσολογγίου ενημερώνει για την διαθεσιμότητα κλιματιζόμενων αιθουσών, για...

by Συντακτική Ομάδα
24/08/2026, 14:38
Άτομο με ψυχολογικά προβλήματα εκφόβισε σήμερα υπαλλήλους του Δήμου Αγρινίου
Αγρίνιο

Κλιματιζόμενοι χώροι για την προστασία αστέγων και ευάλωτων πολιτών λόγω υψηλών θερμοκρασιών

  Ο Δήμος Αγρινίου, με γνώμονα την προστασία των πολιτών και ιδιαίτερα των ευάλωτων κοινωνικών...

by Συντακτική Ομάδα
24/08/2026, 14:33
Σφαίρα εξοστρακίστηκε σε πανηγύρι στο Αιτωλικό – Τραυματίστηκε 21χρονη
Δυτική Ελλάδα

Σφαίρα εξοστρακίστηκε σε πανηγύρι στο Αιτωλικό – Τραυματίστηκε 21χρονη

Αναστάτωση προκλήθηκε κατά τη διάρκεια του πανηγυριού της Αγίας Αγάθης στο Αιτωλικό, όταν μία 21χρονη...

by Συντακτική Ομάδα
22/08/2026, 21:33
«Λεωφορείο ή μπουζουκλερί;» Καταγγελία για οδηγό του ΚΤΕΛ Αιτωλοακαρνανίας
Αγρίνιο

«Λεωφορείο ή μπουζουκλερί;» Καταγγελία για οδηγό του ΚΤΕΛ Αιτωλοακαρνανίας

    Λεωφορείο του Υπεραστικού ΚΤΕΛ Αιτωλοακαρνανίας ή… κινητή μπουζουκλερί; Το ερώτημα δεν είναι υπερβολικό,...

by Συντακτική Ομάδα
19/08/2026, 22:31
«Η συμβολή της Ιεράς Μονής και της Ενορίας Λεσινίου στον Αγώνα των επαναστατημένων Ελλήνων»
Εκδηλώσεις

«Η συμβολή της Ιεράς Μονής και της Ενορίας Λεσινίου στον Αγώνα των επαναστατημένων Ελλήνων»

  Με αφορμή τη συμπλήρωση διακοσίων ετών από την Ηρωική Έξοδο των Ελεύθερων Πολιορκημένων (1826–2026),...

by Συντακτική Ομάδα
19/08/2026, 21:56
Αθλητικός θεσμός το 3on3 στον Μύτικα
Δυτική Ελλάδα

Αθλητικός θεσμός το 3on3 στον Μύτικα

Με απόλυτη επιτυχία ολοκληρώθηκε στον Μύτικα το 2nd Basketball Tournament 3on3 Mytikas, επιβεβαιώνοντας ότι η...

by Συντακτική Ομάδα
16/08/2026, 11:53
Τεχνική Εταιρεία A4B

RSS Sara & Mara | Blog

  • «Φωτισμένος» για το μεταβατικό, σκοτάδι για το 2028... Η καρέκλα μπορεί να έχει προσωρινό ένοικο, αλλά η παράταξη ψάχνει ακόμη ποιος θα κρατήσει το τιμόνι. sara-mara
  • Όταν η χημεία φέρνει έργα... sara-mara
  • Ο Φαρμάκης επενδύει εκεί που άλλοι μένουν στα λόγια sara-mara
  • Βασίλης Καραθανάσης: Ένα νέο πρόσωπο που κερδίζει πολιτικό έδαφος sara-mara
  • Αμπάρια Παναιτωλίου: Η παιδική χαρά… για τους λάτρεις της άγριας φύσης! video foto sara-mara
  • Αγρίνιο: Διατηρητέο κτίριο και δίπλα… αποθήκη. Λίγα μέτρα από το δημαρχείο Αγρινίου εικόνες ντροπής. Κανείς από τους αρμόδιους δεν βλέπει; sara-mara

agrinionet .gr

Αγρίνιο

Τοπικά Νέα

Δυτική Ελλάδα

Ελλάδα

Πολιτική

Παραπολιτική

Coloured Stories

Ροή Ειδήσεων

 

Οικονομία

Υγεία

Πολιτισμός

 

Συνεντεύξεις

Info

Ταυτότητα

Πολιτική Απορρήτου

Πολιτική Cookies

Όροι Χρήσης

 

Επικοινωνία

....

Web Design & Development

© 2025 Agrinionet

Το σύνολο του περιεχομένου και των υπηρεσιών του agrinionet.gr διατίθεται στους επισκέπτες αυστηρά για προσωπική χρήση. Απαγορεύεται η χρήση ή επανεκπομπή του, σε οποιοδήποτε μέσο, μετά ή άνευ επεξεργασίας, χωρίς γραπτή άδεια του εκδότη.

agrinionet .gr

Αγρίνιο

Τοπικά Νέα

Δυτική Ελλάδα

Ελλάδα

Πολιτική

Παραπολιτική

Coloured Stories

Ροή Ειδήσεων

 

Οικονομία

Υγεία

Πολιτισμός

 

Συνεντεύξεις

Info

Ταυτότητα

Πολιτική Απορρήτου

Πολιτική Cookies

Όροι Χρήσης

 

Επικοινωνία

....

Web Design & Development

© 2024 Agrinionet

Το σύνολο του περιεχομένου και των υπηρεσιών του agrinionet.gr διατίθεται στους επισκέπτες αυστηρά για προσωπική χρήση. Απαγορεύεται η χρήση ή επανεκπομπή του, σε οποιοδήποτε μέσο, μετά ή άνευ επεξεργασίας, χωρίς γραπτή άδεια του εκδότη.

No Result
View All Result
  • Αγρίνιο
  • Τοπικά Νέα
    • Αγρίνιο
    • Άκτιο Βόνιτσας
    • Αμφιλοχία
    • Θέρμο
    • Μεσολόγγι
    • Ναύπακτος
    • Ξηρόμερο
  • Δυτική Ελλάδα
  • Ελλάδα
  • Πολιτική
  • Παραπολιτική
  • Coloured Stories
  • Οικονομία
  • Υγεία
  • Πολιτισμός
    • Εκδηλώσεις
    • Θέατρο
    • Σινεμά

© 2024 Agrinionet.gr. Όλα τα δικαιώματα διατηρούνται.