• Ακούστε τώρα | KosmosFM
  • Sara & Mara | Blog
Παρασκευή, 12 Δεκεμβρίου, 2025
agrinionet.gr
Κανένα αποτέλεσμα
Προβολή όλων των αποτελεσμάτων
  • Αγρίνιο
  • Τοπικά Νέα
  • Δυτική Ελλάδα
  • Ελλάδα
  • Πολιτική
  • Παραπολιτική
  • Coloured Stories
  • Οικονομία
  • Υγεία
  • Πολιτισμός
agrinionet.gr
  • Αγρίνιο
  • Τοπικά Νέα
  • Δυτική Ελλάδα
  • Ελλάδα
  • Πολιτική
  • Παραπολιτική
  • Coloured Stories
  • Οικονομία
  • Υγεία
  • Πολιτισμός
Κανένα αποτέλεσμα
Προβολή όλων των αποτελεσμάτων
agrinionet.gr
Κανένα αποτέλεσμα
Προβολή όλων των αποτελεσμάτων

Ν. Φαρμάκης “στόχος η στήριξη της τοπικής οικονομίας”

από Συντακτική Ομάδα
22/05/2020
σε Αγρίνιο, Οικονομία
Χρόνος ανάγνωσης: 1 ′
A A
0
Ν. Φαρμάκης “στόχος η στήριξη της τοπικής οικονομίας”
Share on FacebookShare on Twitter

 

Διαβούλευση με τους παραγωγικούς φορείς στο Περιφερειακό Συμβούλιο για το σχέδιο «Δυτική Ελλάδα: Η επόμενη μέρα της πανδημίας»

Σχετικά Άρθρα.

Ν. Φαρμάκης και Λ. Μπλέτσας στα έργα του φυσικού αερίου στο Αγρίνιο

Ν. Φαρμάκης: «Μεγάλη επιτάχυνση του ΕΣΠΑ 2021-2027, μέσα στο 2024 η πλήρης ενεργοποίηση των ΟΧΕ και ΒΑΑ (video)

Ν. Φαρμάκης: «Τίποτα δεν μπορεί να σταματήσει την πρόοδο ενός τόπου με ισχυρές δυνατότητες και ικανούς ανθρώπους»

Ν. Φαρμάκης: «Αρχίζει η δουλειά για μία Δυτική Ελλάδα… πιο γρήγορα, πιο ψηλά, πιο δυνατά!»

H στήριξη και ενίσχυση της επιχειρηματικότητας, όπως επίσης η ενίσχυση της κοινωνικής συνοχής είναι οι δύο βασικοί πυλώνες στους οποίους στηρίζει η Περιφέρεια το σχέδιο «Δυτική Ελλάδα: Η επόμενη μέρα της πανδημίας».

Το γενικό πλαίσιο του σχεδίου, που θα τεθεί σε δημόσια διαβούλευση με τους τοπικούς παραγωγικούς φορείς, παρουσίασε ο Περιφερειάρχης Νεκτάριος Φαρμάκης στη διάρκεια της συνεδρίασης του Περιφερειακού Συμβουλίου που πραγματοποιήθηκε με τηλεδιάσκεψη σήμερα Παρασκευή 22 Μαΐου 2020, στην οποία συμμετείχαν και εκπρόσωποι των φορέων της Δυτικής Ελλάδας, οι οποίοι κλήθηκαν να καταθέσουν και τις δικές τους προτάσεις, καθώς όπως είπε ο Περιφερειάρχης, «τίποτα δεν μπορεί να γίνει χωρίς την άποψη και συγκατάθεση αυτών που αφορά το σχέδιο και αυτών που ήδη δέχονται τις οικονομικές επιπτώσεις της υγειονομικής κρίσης».

Ο κ. Φαρμάκης επεσήμανε ότι το σχέδιο στήριξης της τοπικής οικονομίας δεν πρέπει να έχει μόνο βραχυπρόθεσμα μέτρα και αποτελέσματα. «Ο ορίζοντάς μας δεν πρέπει να είναι μόνο η βραχυχρόνια αντιμετώπιση της ύφεσης. Δεν χρειαζόμαστε απλά ένα «χάπι» που θα αντιμετωπίσει τα πρόσκαιρα συμπτώματα. Θέλουμε, μέσα από αυτό το σχέδιο να βγει ο τόπος μας πιο ισχυρός. Να ενισχύσουμε τις μηχανές της τοπικής οικονομίας και όχι μόνο να μην μιλάμε για απώλεια θέσεων εργασίας, αλλά να φτάσουμε να μιλάμε για αύξηση θέσεων εργασίας» τόνισε ο Περιφερειάρχης.

Συνεχίζοντας την τοποθέτησή του, εξειδίκευσε στον «Πυλώνα 1» που αφορά την στήριξη της επιχειρηματικότητας και ανέφερε: «Θα μπορούσε να ενταχθεί ένα πρόγραμμα business recovery, δηλαδή στήριξης των πληττόμενων μικρομεσαίων επιχειρήσεων στη Δυτική Ελλάδα με κατηγοριοποίηση των επιχειρήσεων βάσει του αριθμού θέσεων εργασίας που είχαν ακριβώς πριν το ξέσπασμα της κρίσης και το lockdown. Η συγκεκριμένη δράση θα πρέπει να πάρει έγκριση από το Υπουργείο Ανάπτυξης. Επίσης, μπορεί να δημιουργηθεί ένας μηχανισμός στήριξης των επιχειρήσεων που θα περιλαμβάνει ηλεκτρονικά «εργαλεία» υποβοήθησης της επιχειρηματικότητας, ένα «παρατηρητήριο επιχειρηματικότητας», παροχές μικρών χρηματοδοτήσεων αλλά και έμμεσες χρηματοδοτήσεις μέσω δράσεων επιμόρφωσης και έξυπνης ειδίκευσης, ενίσχυσης της καινοτομίας και του μεγέθους ή της ανταγωνιστικότητας των τοπικών επιχειρήσεων».

Συνεχίζοντας στον «Πυλώνα 2», ο κ. Φαρμάκης είπε ότι  μπορεί να συμπεριλάβει έναν περιφερειακό μηχανισμό διάγνωσης των αναγκών στην τοπική αγορά εργασίας, καθώς έναν μηχανισμό συντονισμού της κοινωνικής πολιτικής, αλλά και της κοινωνικής καινοτομίας στην Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας.

Τόνισε επίσης ότι μέρος του σχεδίου μπορεί να αποτελέσει και ένας τρίτος πυλώνας. «Εμείς προτείνουμε να συνεχίσει να υπάρχει η προστασία της δημόσιας υγείας και η υποστήριξη της εξ αποστάσεως εργασίας καθώς και των υπηρεσιών ιατρικής συνδρομής» ανέφερε ο Περιφερειάρχης και κατέληξε: «Η ώρα που το σύνθημα «μένουμε ασφαλείς» θα συνδυαστεί με το σύνθημα «μένουμε οικονομικά υγιείς». Και αυτό θέλουμε να ισχύσει, οριζόντια για όλους. Γιατί όπως λέγαμε και στις δύσκολες μέρες της καραντίνας, «όλοι μαζί μπήκαμε στην καταιγίδα και όλοι μαζί πρέπει να βγούμε από αυτή»».

ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΟ ΦΥΣΙΚΟ ΑΕΡΙΟ

Στο ξεκίνημα της συνεδρίασης ο Περιφερειάρχης ενημέρωσε το Περιφερειακό Συμβούλιο και τους εκπροσώπους των παραγωγικών τάξεων για τις εξελίξεις που υπάρχουν σε σχέση με το Σύμφωνο Συνεργασίας μεταξύ 13 εμπλεκόμενων φορέων για την έλευση του Φυσικού Αερίου στην Δυτική Ελλάδα. Όπως ανέφερε με απαντητική επιστολή που απέστειλε στην Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας την Πέμπτη 21 Μαΐου 2020, ο Δήμαρχος Πατρέων, Κώστας Πελετίδης, δηλώνει ότι δεν θα προχωρήσει στην υπογραφή. «Εφόσον η άρνηση δεν συνδυάζεται με προβλήματα στην υλοποίηση του έργου, για εμάς δεν σημαίνει κάτι. Συνεχίζουμε αταλάντευτα στην κατεύθυνση υλοποίησης του έργου. Προχωράμε στη συνέχιση της εμβληματικής πρωτοβουλίας για την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας» ανέφερε ο κ. Φαρμάκης και πρόσθεσε ότι μπορεί η μεταφορά υγροποιημένου φυσικού αερίου να μην ικανοποιεί στο έπακρο τη Δυτική Ελλάδα είναι όμως ένας δρόμος να βγει η περιοχή από την ενεργειακή απομόνωση, ενώ παραμένει ως διεκδίκηση η επέκταση του αγωγού Φυσικού Αερίου για την ολοκλήρωση του έργου.

ΠΟΙΟΙ ΣΥΜΜΕΤΕΙΧΑΝ

Η  συνεδρίαση συνεχίζεται με τις τοποθετήσεις των εκπροσώπων φορέων. Ειδικότερα  συμμετέχουν και τοποθετούνται για τις οικονομικές επιπτώσεις από την πανδημία, ο Πρόεδρος του ΣΕΒ Πελοποννήσου και Δυτικής Ελλάδας, Κλεομένης Μπάρλος, οι Πρόεδροι των Επιμελητηρίων Αχαΐας Πλάτων Μαρλαφέκας, Αιτωλοακαρνανίας Παναγιώτης Τσιχριτζής, Ηλείας Κωνσταντίνος Νικολούτσος, του ΤΕΕ Δυτικής Ελλάδας Βασίλης Αϊβαλής, του 10ου Περιφερειακού Τμήματος Δυτικής Ελλάδος του Οικονομικού Επιμελητηρίου Γεώργιος Παππάς, του ΓΕΩΤΕΕ Πελοποννήσου και Δυτικής Ελλάδας Θανάσης Πετρόπουλος, της Ομοσπονδίας Εμπορικών Συλλόγου  Πελοποννήσου & Νοτιοδυτικής Ελλάδος Γιώργος Βαγενάς, της Ομοσπονδίας Εμπορικών Συλλόγων Ηλείας Νίκος Καρυώτης, του Εμπορικού Συλλόγου Πάτρας Κωνσταντίνος Ζαφειρόπουλος, των Εμπορικών Συλλόγων Αιγιάλειας Χαράλαμπος Παπαδόπουλος, Ακράτας Γιώργος Σακελλαρόπουλος, Αρχαίας Ολυμπίας Νίκος Σκορδαλής, Λεχαινών Παναγιώτης Καρκαβίτσας, Κρεστένων Τάσος Καρνάρος, του Συλλόγου Εστίασης και Αναψυχής Αχαΐας Σπύρος Στεργίου, της Ένωσης Εστίασης Αγρινίου Κωνσταντίνος Ναστούλης, του Συλλόγου Ξενοδόχων Καλαβρύτων Κωνσταντίνος Δαφαλιάς, ο αντιπρόεδρος ΣΕΒΙΠΑ Δημήτρης Λειβαδάρος, όπως επίσης ο Συμπαραστάτης του Πολίτης και της Επιχείρησης Γιώργος Τελώνης.

Tags: Ν. Φαρμάκης
Συντακτική Ομάδα

Συντακτική Ομάδα

Η συντακτική ομάδα του AgrinioNet.gr δεσμεύεται να παρέχει έγκυρη, έγκαιρη και αξιόπιστη ενημέρωση για όλα τα θέματα που αφορούν την τοπική και εθνική επικαιρότητα. Με επαγγελματισμό και αφοσίωση, καταγράφουμε τις εξελίξεις, αναλύουμε τα γεγονότα και φέρνουμε στο προσκήνιο θέματα που ενδιαφέρουν τους αναγνώστες μας. Στόχος μας είναι η αντικειμενική πληροφόρηση και η ουσιαστική κάλυψη των ειδήσεων με υπευθυνότητα και σεβασμό στην αλήθεια.

Διαβάστε ακόμα.

Γιατί η ελληνική αγορά ηλεκτρισμού παραμένει ακριβή – Νέα ανάλυση του Green Tank για ΑΠΕ, αέριο και αποθήκευση
Διάφορα

Γιατί η ελληνική αγορά ηλεκτρισμού παραμένει ακριβή – Νέα ανάλυση του Green Tank για ΑΠΕ, αέριο και αποθήκευση

Παρά την αύξηση της παραγωγής από ΑΠΕ, η Ελλάδα παραμένει σταθερά ανάμεσα στις ακριβότερες χώρες...

από Συντακτική Ομάδα
12/12/2025, 00:23
Η Ελλάδα στο επίκεντρο: Εκδήλωση για την Ελληνική Οικονομία στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο – Παρουσία Τζιτζικώστα, Αυτιά και κορυφαίων στελεχών
Ειδήσεις

Η Ελλάδα στο επίκεντρο: Εκδήλωση για την Ελληνική Οικονομία στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο – Παρουσία Τζιτζικώστα, Αυτιά και κορυφαίων στελεχών

Στην καρδιά της Ευρώπης, στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο στις Βρυξέλλες,  η Ελλάδα είχε την τιμητική της...

από Συντακτική Ομάδα
12/12/2025, 00:17
Γιώργος Κώτσηρας: «Λύνουμε προβλήματα – Βάζουμε τάξη στις κοινωφελείς περιουσίες και τις δωρεές»
Διάφορα

Γιώργος Κώτσηρας: «Οικοδομούμε μια ανθεκτική και δίκαιη οικονομία» – Ομιλία στην εκδήλωση UN Global Compact Greece 2025

Η βιώσιμη ανάπτυξη είναι στο πυρήνα του νέου παραγωγικού μοντέλου που οικοδομούμε, με έμφαση στην...

από Συντακτική Ομάδα
12/12/2025, 00:03
ΕΛΓΑ: Παράταση εισφοράς έως 30/6/2026 και προκαταβολές αποζημιώσεων για ζημιές 2025
Διάφορα

ΕΛΓΑ: Παράταση εισφοράς έως 30/6/2026 και προκαταβολές αποζημιώσεων για ζημιές 2025

Σειρά ρυθμίσεων για την ασφαλιστική εισφορά του ΕΛΓΑ και τη διαχείριση των ζημιών του 2025...

από Συντακτική Ομάδα
11/12/2025, 23:58
Κ. Σκρέκας στη Συνέλευση ΕΛΚ: Παρεμβάσεις για αγροτικό κόστος και στεγαστική πολιτική
Διάφορα

Κ. Σκρέκας στη Συνέλευση ΕΛΚ: Παρεμβάσεις για αγροτικό κόστος και στεγαστική πολιτική

Στις Βρυξέλλες πραγματοποιήθηκε το διήμερο 8-9 Δεκεμβρίου η Πολιτική Συνέλευση του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος (ΕΛΚ).Τη Νέα...

από Συντακτική Ομάδα
11/12/2025, 22:44
Θ. Παπαθανάσης: Προχωρά η αναβάθμιση του ΔΑΚ Αγρινίου «Μιχάλης Κούσης» – Επίσκεψη Γ. Βρούτση
Αγρίνιο

Θ. Παπαθανάσης: Προχωρά η αναβάθμιση του ΔΑΚ Αγρινίου «Μιχάλης Κούσης» – Επίσκεψη Γ. Βρούτση

Θανάσης Παπαθανάσης: «Η παρουσία του Γιάννη Βρούτση στο Αγρίνιο επανεπιβεβαιώνει ότι το ΔΑΚ “Μιχάλης Κούσης” προχωρά...

από Συντακτική Ομάδα
11/12/2025, 22:39

Αφήστε μια απάντηση Ακύρωση απάντησης

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Τεχνική Εταιρεία A4B

RSS Sara & Mara | Blog

  • Κακός οιωνός το φαναράκι που πιάστηκε στο Χριστουγεννιάτικο δέντρο; sara-mara
  • Επίπληξη σε αντιδήμαρχο για φήμες περί «διαδοχής» σε δήμο της Αιτωλοακαρνανίας sara-mara
  • Γιατί ο Παπαναστασίου έψαχνε στη σακούλα; sara-mara
  • Οι "πολέμιοι" και τα μονοκούκια... sara-mara
  • Ποια είναι η "Σιδηρά Κυρία" του πικρού πρωινού καφέ; sara-mara
  • Ανάβω Φωτιές... sara-mara

agrinionet .gr

Αγρίνιο

Τοπικά Νέα

Δυτική Ελλάδα

Ελλάδα

Πολιτική

Παραπολιτική

Coloured Stories

Ροή Ειδήσεων

 

Οικονομία

Υγεία

Πολιτισμός

 

Συνεντεύξεις

Info

Ταυτότητα

Πολιτική Απορρήτου

Πολιτική Cookies

Όροι Χρήσης

 

Επικοινωνία

....

Web Design & Development

© 2025 Agrinionet

Το σύνολο του περιεχομένου και των υπηρεσιών του agrinionet.gr διατίθεται στους επισκέπτες αυστηρά για προσωπική χρήση. Απαγορεύεται η χρήση ή επανεκπομπή του, σε οποιοδήποτε μέσο, μετά ή άνευ επεξεργασίας, χωρίς γραπτή άδεια του εκδότη.

agrinionet .gr

Αγρίνιο

Τοπικά Νέα

Δυτική Ελλάδα

Ελλάδα

Πολιτική

Παραπολιτική

Coloured Stories

Ροή Ειδήσεων

 

Οικονομία

Υγεία

Πολιτισμός

 

Συνεντεύξεις

Info

Ταυτότητα

Πολιτική Απορρήτου

Πολιτική Cookies

Όροι Χρήσης

 

Επικοινωνία

....

Web Design & Development

© 2024 Agrinionet

Το σύνολο του περιεχομένου και των υπηρεσιών του agrinionet.gr διατίθεται στους επισκέπτες αυστηρά για προσωπική χρήση. Απαγορεύεται η χρήση ή επανεκπομπή του, σε οποιοδήποτε μέσο, μετά ή άνευ επεξεργασίας, χωρίς γραπτή άδεια του εκδότη.

Welcome Back!

Login to your account below

Forgotten Password?

Retrieve your password

Please enter your username or email address to reset your password.

Log In
Κανένα αποτέλεσμα
Προβολή όλων των αποτελεσμάτων
  • Αγρίνιο
  • Τοπικά Νέα
    • Αγρίνιο
    • Άκτιο Βόνιτσας
    • Αμφιλοχία
    • Θέρμο
    • Μεσολόγγι
    • Ναύπακτος
    • Ξηρόμερο
  • Δυτική Ελλάδα
  • Ελλάδα
  • Πολιτική
  • Παραπολιτική
  • Coloured Stories
  • Οικονομία
  • Υγεία
  • Πολιτισμός
    • Εκδηλώσεις
    • Θέατρο
    • Σινεμά

© 2024 Agrinionet.gr. Όλα τα δικαιώματα διατηρούνται.