• Ακούστε τώρα | KosmosFM
  • Sara & Mara | Blog
Πέμπτη, 13 Νοεμβρίου, 2025
agrinionet.gr
Κανένα αποτέλεσμα
Προβολή όλων των αποτελεσμάτων
  • Αγρίνιο
  • Τοπικά Νέα
  • Δυτική Ελλάδα
  • Ελλάδα
  • Πολιτική
  • Παραπολιτική
  • Coloured Stories
  • Οικονομία
  • Υγεία
  • Πολιτισμός
agrinionet.gr
  • Αγρίνιο
  • Τοπικά Νέα
  • Δυτική Ελλάδα
  • Ελλάδα
  • Πολιτική
  • Παραπολιτική
  • Coloured Stories
  • Οικονομία
  • Υγεία
  • Πολιτισμός
Κανένα αποτέλεσμα
Προβολή όλων των αποτελεσμάτων
agrinionet.gr
Κανένα αποτέλεσμα
Προβολή όλων των αποτελεσμάτων

Ν. Φαρμάκης: «Τώρα είναι η ώρα για μία σημαντική επένδυση στην Αυτοδιοίκηση και στην περιφερειακή Ελλάδα!»

από Συντακτική Ομάδα
13/11/2025
σε Δυτική Ελλάδα, Ειδήσεις, Ελλάδα, Πολιτική
Χρόνος ανάγνωσης: 1 ′
A A
0
Ν. Φαρμάκης: «Τώρα είναι η ώρα για μία σημαντική επένδυση στην Αυτοδιοίκηση και στην περιφερειακή Ελλάδα!»
Share on FacebookShare on Twitter

Ως ευκαιρία για να ανοίξει ένας νέος κύκλος στην Αυτοδιοίκηση, χαρακτήρισε ο Περιφερειάρχης Δυτικής Ελλάδας, Νεκτάριος Φαρμάκης, τον νέο Κώδικα Αυτοδιοίκησης που είναι «προ των πυλών», μιλώντας σήμερα, Πέμπτη 13 Νοεμβρίου 2025, στην Γενική Συνέλευση της Ένωσης Περιφερειών Ελλάδας.

Ο κ. Φαρμάκης, υπογράμμισε την ανάγκη για «ένα μεγάλο άλμα» και όχι για «άλλο ένα μικρό και διστακτικό βήμα σαν αυτά που έγιναν στο παρελθόν», προσθέτοντας ωστόσο την πεποίθηση πως «ο αγώνας της Αυτοδιοίκησης είναι μαραθώνιος και όχι σπριντ, άρα όποιος τον τρέχει, ξέρει πως δεν υπάρχουν γραμμές τερματισμού, μόνο επόμενα βήματα». Μάλιστα, χαρακτηρίζοντας τον εαυτό του ως «παιδί της Περιφερειακής Αυτοδιοίκησης», υπογράμμισε πως οι ανάγκες βελτιώσεων θα είναι διαρκείς και μετά τη νομοθέτηση του νέου Κώδικα. «Έτσι είναι η ζωή, έτσι προχωράει ο άνθρωπος. Και έτσι προχωράει και ένας θεσμός που υπηρετεί ανθρώπους. Εύχομαι, ωστόσο, τα χρόνια που πέρασαν να μας δίδαξαν πολλά. Να μας έδειξαν ότι τα βουνά τα ανεβαίνεις με δυνατές δρασκελιές και όχι περιμένοντας τις πλαγιές να γίνουν πεδιάδες. Γι’ αυτό και εύχομαι, να μικρύνουν κατά πολύ οι αποστάσεις που μας χωρίζουν από μια πραγματικά συμμετοχική δημοκρατία και μια Ελλάδα, όπου η Αυτοδιοίκηση δεν θα είναι ο “υποκατάστατος” του κράτους, αλλά ο δεύτερος δυνατός πνεύμονας του.  Γιατί χωρίς δύο πνεύμονες, καμία χώρα δεν μπορούν να αναπνεύσει βαθιά» υπογράμμισε χαρακτηριστικά.

Σχετικά Άρθρα.

Συναγερμός στη Ναύπακτο για την εξαφάνιση 31χρονου

Κλείνουν οι δήμοι στις 19 Δεκεμβρίου

ΣΕΑ – Κινητοποίηση Συνταξιούχων στη Δυτική Ελλάδα, Τετάρτη 12 Νοεμβρίου στην Πάτρα

Υπουργείο Υγείας: Προκηρύχθηκαν θέσεις ειδικευμένων γιατρών στα Κέντρα Υγείας Αγρινίου, Ναυπάκτου και Αμφιλοχίας

Ακόμα, κατά την ομιλία του ο κ. Φαρμάκης μίλησε για δύο «μύθους», που όπως επεσήμανε, πρέπει να πάψουν να υπάρχουν. Ο πρώτος, αφορά την πεποίθηση που υπάρχει σε κάποιους ότι «οι Αυτοδιοικητικοί ζητάνε πάντα περισσότερα χρήματα». Όπως είπε ο Περιφερειάρχης Δυτικής Ελλάδας, «η χρηματοδότηση είναι κρίσιμη, αλλά δεν είναι το καύσιμο που κινεί τον κινητήρα, είναι το λάδι που τον βοηθά να λειτουργήσει ομαλά». Γι’ αυτό υπογράμμισε τη σημασία μίας συνολικής στρατηγικής που πέρα από επαρκή και σταθερή χρηματοδότηση πρέπει να εμπεριέχει και ιεράρχηση προτεραιοτήτων «Το κεντρικό κράτος έχει τις δικές του προτεραιότητες και είναι εθνικές. Και η Αυτοδιοίκηση όμως, έχει τις δικές της προτεραιότητες. Και είναι επίσης πολύ σημαντικές. Για παράδειγμα, πρέπει να συμφωνήσουμε ότι όσο αναγκαίες είναι για το κράτος μας οι στρατηγικές επενδύσεις, άλλο τόσο σημαντικές είναι για εμάς τις Περιφέρειες ο καθαρισμός κάποιων ποταμών για να μην πλημμυρίσει ο κόσμος ή ακόμα και μία νέα πεζοδρόμηση για κάποιον δήμο που αναβαθμίζει την ποιότητα ζωής των πολιτών. Και πρέπει επίσης να καταλάβουμε ότι ενώ είμαστε όλοι ίσοι, δεν είμαστε όλοι ίδιοι.  Άρα, δεν έχουμε και όλοι τις ίδιες ανάγκες ή προτεραιότητες. Και αυτό είναι πλούτος, όχι πρόβλημα» ανέφερε.

Ο δεύτερος μύθος που πρέπει να καταρριφθεί, σύμφωνα με τον κ. Φαρμάκη, είναι ότι υπάρχουν αποστάσεις μεταξύ των δύο βαθμών Αυτοδιοίκησης. «Πρώτος και δεύτερος βαθμός Αυτοδιοίκησης, δεν σημαίνει “ανώτεροι“ και “κατώτεροι”. Είμαστε δύο κρίκοι της ίδιας αλυσίδας, που μόνο όταν είναι δεμένοι, μπορούν να τραβήξουν το κάρο της χώρας μπροστά. Στην Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας είμαι περήφανος γιατί έχουμε πετύχει να δουλεύουμε ενωμένοι με όλους τους Δήμους.  Δεν υπάρχουν ”εμίρηδες και κακομοίρηδες”, λοιπόν.  Και όσοι επιχειρούν να διαιρέσουν την Αυτοδιοίκηση, προσφέρουν κακές υπηρεσίες στην κοινωνία» επεσήμανε, προσθέτοντας ότι οι Περιφέρειες δεν έχουν δικό τους πορτοφόλι και πολλά από τα χρήματα που διαχειρίζονται μέσω του ΕΣΠΑ, του ΕΠΑ και άλλων προγραμμάτων, μετατρέπονται σε έργα προς όφελος της κοινωνίας από τους Δήμους. «Και τελικά, αυτό δεν είναι το ζητούμενο; Όχι να μετράμε ποιος υπέγραψε το έργο, αλλά ποιος ωφελήθηκε απ’ αυτό» τόνισε.

Κλείνοντας την τοποθέτησή του, ο κ. Φαρμάκης, σημείωσε την ανάγκη αποκέντρωσης και ενίσχυσης της περιφερειακής Ελλάδας και της περιφερειακής διακυβέρνησης. «Ζούμε σε εποχές όπου η Ελλάδα αντιμετωπίζει πολλές και μεγάλες προκλήσεις. Στεγαστική κρίση, δημογραφικό, ανάγκη για παραγωγική ανασυγκρότηση. Η απάντηση είναι μία: Αποκέντρωση. Η δύναμη να δοθεί ξανά εκεί όπου χτυπά η καρδιά της κοινωνίας: Στην Ελληνική περιφέρεια. Μπορούμε να δώσουμε ζωή στους τόπους που ερημώνουν, να φέρουμε φως εκεί που σβήνει το μέλλον, να χτίσουμε, όχι μόνο δρόμους και γέφυρες, αλλά ελπίδες και προοπτικές. Η χώρα μας διαθέτει πολλές ξεχασμένες πλουτοπαραγωγικές δυνατότητες, τόπους που μπορούν να θρέψουν ανθρώπους και να οδηγήσουν στην προκοπή τους Έλληνες» σημείωσε, καταλήγοντας ως εξής: «Η Αυτοδιοίκηση είναι ο ζωντανός ιστός της χώρας και αξίζει μία σημαντική επένδυση σε αυτή, για να ζωντανέψει η περιφερειακή Ελλάδα. Τώρα είναι η στιγμή να τρέξουμε, να βαθύνουμε τη δημοκρατία και να δώσουμε λόγο και ρόλο στον πολίτη. Τώρα είναι η ώρα!».


Tags: Δυτική ΕλλάδαΕιδήσειςΕλλάδαΕπικαιρότηταΠολιτική
Συντακτική Ομάδα

Συντακτική Ομάδα

Η συντακτική ομάδα του AgrinioNet.gr δεσμεύεται να παρέχει έγκυρη, έγκαιρη και αξιόπιστη ενημέρωση για όλα τα θέματα που αφορούν την τοπική και εθνική επικαιρότητα. Με επαγγελματισμό και αφοσίωση, καταγράφουμε τις εξελίξεις, αναλύουμε τα γεγονότα και φέρνουμε στο προσκήνιο θέματα που ενδιαφέρουν τους αναγνώστες μας. Στόχος μας είναι η αντικειμενική πληροφόρηση και η ουσιαστική κάλυψη των ειδήσεων με υπευθυνότητα και σεβασμό στην αλήθεια.

Διαβάστε ακόμα.

Το Κάστρο της Ναυπάκτου πρώτο σε επισκεψιμότητα στην Αιτωλοακαρνανία και δεύτερο στην Δυτική Ελλάδα
Ειδήσεις

Συναγερμός στη Ναύπακτο για την εξαφάνιση 31χρονου

Τη δήλωση εξαφάνισης 31χρονου άνδρα είχαμε σήμερα από την οικογένειά του. Ο νεαρός δεν έχει...

από Συντακτική Ομάδα
13/11/2025, 21:18
Υπεγράφη η σύμβαση για την ανακαίνιση υποδομών στο ογκολογικό νοσοκομείο «Άγιος Σάββας»
Ειδήσεις

Υπεγράφη η σύμβαση για την ανακαίνιση υποδομών στο ογκολογικό νοσοκομείο «Άγιος Σάββας»

Υπεγράφη, σήμερα, στο Υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών η σύμβαση για την ανακαίνιση και τον εκσυγχρονισμό...

από Συντακτική Ομάδα
13/11/2025, 17:35
Κυριάκος Πιερρακάκης: «Το πραγματικό τεστ αξιοπιστίας θα είναι οι πράξεις, όχι τα σχέδια»
Ειδήσεις

Κυριάκος Πιερρακάκης στο ECOFIN: «Ζητάμε παράταση στην εξαίρεση της φορολογίας καυσίμων για αγροτικό τομέα, ναυσιπλοΐα και αεροπλοΐα» 

Τις θέσεις της Ελλάδας σχετικά με την Οδηγία της ΕΕ για τη φορολογία της ενέργειας,...

από Συντακτική Ομάδα
13/11/2025, 17:32
Γιώργος Αυτιάς προς Κομισιόν: Αποκλείστε την Τουρκία από την αμυντική χρηματοδότηση μέσω Invest EU
Ειδήσεις

ΑΥΤΙΑΣ ΣΕ ΚΟΜΙΣΙΟΝ «ΣΤΗΡΙΞΗ ΤΩΝ ΚΟΙΝΩΝΙΩΝ ΚΑΙ  ΠΛΗΡΗ ΑΠΟΚΛΕΙΣΜΟ ΤΗΣ ΤΟΥΡΚΙΑΣ

ΑΠΟ  ΤΑ ΑΜΥΝΤΙΚΑ  ΚΟΝΔΥΛΙΑ» «Έχουμε χρέος να στηρίξουμε τις κοινωνίες μας, άμεσα και αποφασιστικά, με...

από Συντακτική Ομάδα
13/11/2025, 17:30
Νίκος Παπαθανάσης – Αναπληρωτής Υπουργός Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών σε ομιλία για το πρόγραμμα ΤΕΠΙΧ ΙΙΙ.
Ειδήσεις

Νίκος Παπαθανάσης: Στο ΕΣΠΑ η ενεργειακή αναβάθμιση των Νοσοκομείων «Κοργιαλένειο-Μπενάκειο» και Ρεθύμνου

Από το Γραφείο Τύπου του Υπουργείου Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών εκδόθηκε η ακόλουθη ανακοίνωση: Με...

από Συντακτική Ομάδα
13/11/2025, 17:26
Χρ. Δήμας: Υλοποιούμε μεγάλο πλήθος έργων σε όλες τις Περιφέρειες της χώρας
Ειδήσεις

Χρ. Δήμας: Υλοποιούμε μεγάλο πλήθος έργων σε όλες τις Περιφέρειες της χώρας

Η βασική προτεραιότητα του Υπουργείου Υποδομών και Μεταφορών είναι η ολοκλήρωση των έργων που βρίσκονται...

από Συντακτική Ομάδα
13/11/2025, 17:24

Αφήστε μια απάντηση Ακύρωση απάντησης

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Τεχνική Εταιρεία A4B

RSS Sara & Mara | Blog

  • Οι Σωτήρες της Ελλάς sara-mara
  • Ο λυρικός δήμαρχος Τζον Κητς στην πόλη sara-mara
  • Ποιοι "μουρμούριζαν" στον Άγιο Κων/νο για το κήρυγμα του Δεσπότη; sara-mara
  • "Πολιτικοί γυρολόγοι" θέλουν να επιστρέψουν στο ΠΑΣΟΚ sara-mara
  • Έσπευσε να δηλώσει ότι είναι σταθερά και αταλάντευτα με το ΠΑΣΟΚ... sara-mara
  • Ποιοι κοιτάζουν δεξιότερα της Ν.Δ. μετά την "μεταγραφή" Λοβέρδου; sara-mara

agrinionet .gr

Αγρίνιο

Τοπικά Νέα

Δυτική Ελλάδα

Ελλάδα

Πολιτική

Παραπολιτική

Coloured Stories

Ροή Ειδήσεων

 

Οικονομία

Υγεία

Πολιτισμός

 

Συνεντεύξεις

Info

Ταυτότητα

Πολιτική Απορρήτου

Πολιτική Cookies

Όροι Χρήσης

 

Επικοινωνία

....

Web Design & Development

© 2025 Agrinionet

Το σύνολο του περιεχομένου και των υπηρεσιών του agrinionet.gr διατίθεται στους επισκέπτες αυστηρά για προσωπική χρήση. Απαγορεύεται η χρήση ή επανεκπομπή του, σε οποιοδήποτε μέσο, μετά ή άνευ επεξεργασίας, χωρίς γραπτή άδεια του εκδότη.

agrinionet .gr

Αγρίνιο

Τοπικά Νέα

Δυτική Ελλάδα

Ελλάδα

Πολιτική

Παραπολιτική

Coloured Stories

Ροή Ειδήσεων

 

Οικονομία

Υγεία

Πολιτισμός

 

Συνεντεύξεις

Info

Ταυτότητα

Πολιτική Απορρήτου

Πολιτική Cookies

Όροι Χρήσης

 

Επικοινωνία

....

Web Design & Development

© 2024 Agrinionet

Το σύνολο του περιεχομένου και των υπηρεσιών του agrinionet.gr διατίθεται στους επισκέπτες αυστηρά για προσωπική χρήση. Απαγορεύεται η χρήση ή επανεκπομπή του, σε οποιοδήποτε μέσο, μετά ή άνευ επεξεργασίας, χωρίς γραπτή άδεια του εκδότη.

Welcome Back!

Login to your account below

Forgotten Password?

Retrieve your password

Please enter your username or email address to reset your password.

Log In
Κανένα αποτέλεσμα
Προβολή όλων των αποτελεσμάτων
  • Αγρίνιο
  • Τοπικά Νέα
    • Αγρίνιο
    • Άκτιο Βόνιτσας
    • Αμφιλοχία
    • Θέρμο
    • Μεσολόγγι
    • Ναύπακτος
    • Ξηρόμερο
  • Δυτική Ελλάδα
  • Ελλάδα
  • Πολιτική
  • Παραπολιτική
  • Coloured Stories
  • Οικονομία
  • Υγεία
  • Πολιτισμός
    • Εκδηλώσεις
    • Θέατρο
    • Σινεμά

© 2024 Agrinionet.gr. Όλα τα δικαιώματα διατηρούνται.