• Ακούστε τώρα | KosmosFM
  • Sara & Mara | Blog
Δευτέρα, 16 Ιουνίου, 2025
agrinionet.gr
Κανένα αποτέλεσμα
Προβολή όλων των αποτελεσμάτων
  • Αγρίνιο
  • Τοπικά Νέα
  • Δυτική Ελλάδα
  • Ελλάδα
  • Πολιτική
  • Παραπολιτική
  • Coloured Stories
  • Οικονομία
  • Υγεία
  • Πολιτισμός
agrinionet.gr
  • Αγρίνιο
  • Τοπικά Νέα
  • Δυτική Ελλάδα
  • Ελλάδα
  • Πολιτική
  • Παραπολιτική
  • Coloured Stories
  • Οικονομία
  • Υγεία
  • Πολιτισμός
Κανένα αποτέλεσμα
Προβολή όλων των αποτελεσμάτων
agrinionet.gr
Κανένα αποτέλεσμα
Προβολή όλων των αποτελεσμάτων

Ο Δημήτρης Τραπεζιώτης με την εκπαιδευτική κοινότητα

από Συντακτική Ομάδα
05/09/2023
σε Αγρίνιο
Χρόνος ανάγνωσης: 1 ′
A A
0
Ο Δημήτρης Τραπεζιώτης με την εκπαιδευτική κοινότητα
Share on FacebookShare on Twitter

 

Η πρότασή μας για την παιδεία

Σχετικά Άρθρα.

Δ. Τραπεζιώτης: υπερασπιζόμαστε το ΕΠΑΛ Καινουρίου

ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΗΜΕΡΑ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ 2024 : Για τη γη μας και  το μέλλον μας  στέλνουμε σήμα κινδύνου.

Συλλυπητήρια Τραπεζιώτη για την απώλεια της Λένας Ντζούρβα

Τραπεζιώτης: «Όλοι στις επάλξεις», για να αποτρέψουμε μια δυσμενή εξέλιξη για την περιοχή μας

Με πρωτοβουλία του υποψηφίου Δημάρχου Αγρινίου κ. Δημήτρη Τραπεζιώτη, ο οποίος είναι επικεφαλής της παράταξης «ΑΓΡΙΝΙΟ ΑΝΟΙΧΤΟ ΚΑΙ ΠΡΑΣΙΝΟ – ΥΠΕΡΚΟΜΜΑΤΙΚΗ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ» και  προκειμένου να ενημερωθεί επίσημα για τα προβλήματα των σχολείων του Δήμου μας, πραγματοποιήθηκε συνάντηση με τους εκπροσώπους της εκπαιδευτικής κοινότητας την Δευτέρα 04/09 το απόγευμα  στο ξενοδοχείο «ΕΣΠΕΡΙΑ».

Οι εκπρόσωποι όλων των πλευρών που συμμετείχαν κατά την διάρκεια του διαλόγου που αναπτύχθηκε,  επικεντρώθηκαν στην ιεράρχηση των προβλημάτων που αφορούν στην Α’ ΘΜΙΑ και στην  Β’ΘΜΙΑ εκπαίδευση και από κοινού προτάθηκαν λύσεις και αναζητήθηκαν τρόποι, ώστε να επιτευχθεί μια ανθρώπινη και δημοκρατική παιδεία με σχολεία για όλους τους μαθητές στον δήμο μας.

Ακολούθησε γόνιμη και επικοδομητική συζήτηση στην οποία συμμετείχαν: Η Πρόεδρος και μέλη του Δ.Σ. του Συλλόγου Εκπαιδευτικών Α/θμιας Εκπαίδευσης Αγρινίου – Θέρμου και ο αιρετός εκπρόσωπος του συλλόγου στο ΑΠΥΣΠΕ Δυτικής Ελλάδος. Ο Πρόεδρος και μέλη του Δ.Σ. της Β’ ΕΛΜΕ  και ο Προϊστάμενος του τμήματος Γ’ Προσωπικού Δ/νσης  Β/θμιας Εκπαίδευσης Αιτ/νίας. Η Πρόεδρος και Αντιπρόεδρος του Σωματείου Καθαριστριών Σχολικών Κτιρίων. Η π. Πρόεδρος των Σχολικών Τροχονόμων και μέλος του Δ.Σ. του Σωματείου Καθαριστριών Σχολικών Κτιρίων. Μέλος της Ένωσης Γονέων και Κηδεμόνων Αγρινίου. Παραβρέθηκαν οι υποψήφιοι εκπαιδευτικοί του Συνδυασμού μας.

Ο Συνδυασμός και ο επικεφαλής του κ. Δημήτρης Τραπεζιώτης, αφού έλαβε υπόψη  του τις προτάσεις, τις ανάγκες, την ιεράρχηση και την προτεραιοποίηση των αναγκών και των προβλημάτων που αντιμετωπίζουν τα σχολεία μας με βάση και την αξιολογική κρίση των εκπροσώπων της εκπαιδευτικής κοινότητας διαμόρφωσε οριστικά την πρότασή του για την παιδεία η οποία έχει ως ακολούθως:

                                                                          ΠΑΙΔΕΙΑ 

Ο Δήμος παρουσιάζει βασικές ελλείψεις σε υποδομές εκπαίδευσης και αθλητισμού.

Στο Αγρίνιο που προτείνουμε κανείς δε θα μείνει αποκλεισμένος από Παιδεία, Μόρφωση και Εκπαίδευση. Το ζήτημα Παιδεία-Εκπαίδευση-Μόρφωση αποτελεί για μας θέμα πρώτης προτεραιότητας.

Άξονες Δημοτικής πολιτικής στον τομέα της Παιδείας

  1. Υπερασπιζόμαστε το δημόσιο χαρακτήρα της παιδείας σε αντίθεση με τις νεοφιλελεύθερη αντίληψη που θεωρεί την παιδεία ως πεδίο επικερδούς επιχειρηματικής δραστηριότητας. Αγωνιζόμαστε μαζί με την εκπαιδευτική κοινότητα και όλο το λαό του Αγρινίου για αύξηση των δαπανών και επιχορηγήσεων (κρατική χρηματοδότηση) για την Παιδεία.

Δεσμευόμαστε :

α) για κατανομή των δαπανών στις σχολικές κοινότητες με αντικειμενικά κριτήρια (αριθμός μαθητών, μέγεθος και χωροταξική κατανομή σχολείων, παλαιότητα κτιρίων και μηχανημάτων, εργαστηριακές υποδομές, βιβλιοθήκες)

β) Για οργάνωση συλλογικών δράσεων των γονέων και εκπαιδευτικών των σχολείων για κοινωνική και ψυχολογική στήριξη στις χειμαζόμενες από την κρίση οικογένειες.

  1. Σχολεία ανοιχτά στη νεολαία και στην τοπική κοινωνία. Κέντρα μόρφωσης, αθλητισμού και παραγωγής πολιτισμού. Πυλώνες αλληλεγγύης και συλλογικότητας. Παλεύουμε μαζί με γονείς, μαθητές και εκπαιδευτικούς για ένα σχολείο μόρφωσης και ολόπλευρης απελευθερωτικής Παιδείας. Ανοιχτές συνελεύσεις στα σχολεία όλων των γειτονιών του Δήμου με στόχο τη συνεχή καταγραφή των προβλημάτων, την κριτική της πολιτικής μας για την παιδεία και τον επανασχεδιασμό της όπου χρειάζεται.
  2. Άμεση συντήρηση των σχολικών κτιρίων και υποδομών. Θα δοθεί άμεση προτεραιότητα στη σχολική ασφάλεια και υγιεινή. Τούτο σημαίνει ότι :

α) Θα διασφαλιστεί η ασφαλής μετάβαση στα σχολεία όλων των μαθητών με διαβάσεις πεζών και σήματα οδικής κυκλοφορίας στους δρόμους γύρω από τα σχολικά κτίρια.

β) Επειδή τα επιτρεπόμενα όρια εκπομπής των κεραιών κινητής τηλεφωνίας μεταβάλλονται συνεχώς, θα κατέβουν όλες οι κεραίες κινητής τηλεφωνίας σε απόσταση μέχρι και 500 μέτρων περιμετρικά κτιριακών εγκαταστάσεων βρεφονηπιακών σταθμών, σχολείων, παιδικών χαρών και χώρων άθλησης.

γ) Έγκαιρος και έγκυρος αντισεισμικός έλεγχος.

  1. Άμεση καταγραφή των εκρηκτικών κτιριακών προβλημάτων σχεδόν όλων των Νηπιαγωγείων της πόλης, που τα περισσότερα «στενάζουν» στεγασμένα σε κτίρια- μαγαζιά χωρίς παράθυρα και χώρους εξαερισμού και προαυλισμού.

ΟΙ ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ ΜΑΣ

  • Αναβάθμιση αύλειων χώρων – Δημιουργία πράσινων σχολείων
  • Ενεργειακή αναβάθμιση όλων των σχολείων του Δήμου και τοποθέτηση συστημάτων αυτοπαραγωγής ηλεκτρικού ρεύματος όπως τα φωτοβολταϊκά πανό.
  • Συγκρότηση δημοτικών συνεργείων για την άμεση αντιμετώπιση των κτιριακών και άλλων προβλημάτων των σχολείων μας (κοπή δέντρων και χόρτων, καθαρισμός αύλειων χώρων…).
  • Σταδιακή δέσμευση οικοπέδων για την ανέγερση σύγχρονων σχολικών εγκαταστάσεων, ακόμα και αποκεντρωμένων με ταυτόχρονη εξασφάλιση της  μεταφοράς των μαθητών.
  • Πρόσληψη καθαριστριών πλήρους απασχόλησης.
  • Καθαρίστριες, σχολικοί φύλακες. Αγώνα για μόνιμο προσωπικό με συγκεκριμένα καθήκοντα και ωράριο.
  • Σχολικοί τροχονόμοι: Ένταξη στο μόνιμο προσωπικό των σχολικών μονάδων με ταυτόχρονη κατοχύρωση των εργασιακών δικαιωμάτων τους.
  • Συντήρηση και φύλαξη όπου είναι απαραίτητη των σχολείων με δαπάνες του Δήμου και όχι από την επιχορήγηση για τις λειτουργικές ανάγκες τους.
  • Αξιοποίηση των εγκατελελλειμένων παλαιών σχολικών κτιρίων του Δήμου για κοινωφελείς σκοπούς με θεματικό αντικείμενο την ιστορία και τον τοπικό πολιτισμό.
Tags: Δημήτρης Τραπεζιώτης
Συντακτική Ομάδα

Συντακτική Ομάδα

Η συντακτική ομάδα του AgrinioNet.gr δεσμεύεται να παρέχει έγκυρη, έγκαιρη και αξιόπιστη ενημέρωση για όλα τα θέματα που αφορούν την τοπική και εθνική επικαιρότητα. Με επαγγελματισμό και αφοσίωση, καταγράφουμε τις εξελίξεις, αναλύουμε τα γεγονότα και φέρνουμε στο προσκήνιο θέματα που ενδιαφέρουν τους αναγνώστες μας. Στόχος μας είναι η αντικειμενική πληροφόρηση και η ουσιαστική κάλυψη των ειδήσεων με υπευθυνότητα και σεβασμό στην αλήθεια.

Διαβάστε ακόμα.

Η Κυριακή των Αγίων Πάντων στην Ι. Μ. Αιτωλοακαρνανίας
Αγρίνιο

Η Κυριακή των Αγίων Πάντων στην Ι. Μ. Αιτωλοακαρνανίας

Στον Ιερό Ενοριακό Ναό των Αγίων Πάντων στον Μαραθιά Τριχωνίδος, της Αρχιερατικής Περιφέρειας Θέρμου χοροστάτησε...

από Συντακτική Ομάδα
16/06/2025, 19:58
Αγρίνιο: αγροτικό “μπήκε” μέσα σε φούρνο στην ΗΡ. Πολυτεχνείου. Από θαύμα δεν τραυματίστηκε η ιδιοκτήτρια
On Camera

AgrinioNet.gr Αποκλειστικό: Η στιγμή που το αγροτικό μπουκάρει στο φούρνο στην Ηρ. Πολυτεχνείου στο Αγρίνιο VIDEO

Ήταν γύρω στις 8 και κάτι το πρωί όταν ένα αγροτικό αυτοκίνητο το οποίο οδηγούσε...

από Συντακτική Ομάδα
16/06/2025, 19:09
Αγρίνιο: αγροτικό “μπήκε” μέσα σε φούρνο στην ΗΡ. Πολυτεχνείου. Από θαύμα δεν τραυματίστηκε η ιδιοκτήτρια
On Camera

Αγρίνιο: αγροτικό “μπήκε” μέσα σε φούρνο στην ΗΡ. Πολυτεχνείου. Από θαύμα δεν τραυματίστηκε η ιδιοκτήτρια

Το χάρο με τα μάτια της είδε σήμερα λίγο μετά τις 8 το πρωί ιδιοκτήτρια...

από Συντακτική Ομάδα
16/06/2025, 09:31
Τι απαντά ο Γ. Φαρμάκης περί αεροδρομίου – βοσκότοπου
Αγρίνιο

Παραίτηση βόμβα Γιάννου Φαρμάκη από αυτοδιοικητικά του καθήκοντα.

Παρελθόν αποτελεί πλέον ο αντιδήμαρχος Γιάννος Φαρμάκης από το δήμο Αγρινίου Ερωτηματικά προκαλεί η παραίτηση...

από Συντακτική Ομάδα
15/06/2025, 23:05
Ελ. Κρητικού: στον ΕΦΚΑ Αγρινίου αντιμετωπίζαμε ντροπιαστικές συμπεριφορές. Γραμματέας απέτρεπε ΑΜΕΑ να κάνουν ενστάσεις για τα ποσοστά αναπηρίας
Αγρίνιο

Ελ. Κρητικού: στον ΕΦΚΑ Αγρινίου αντιμετωπίζαμε ντροπιαστικές συμπεριφορές. Γραμματέας απέτρεπε ΑΜΕΑ να κάνουν ενστάσεις για τα ποσοστά αναπηρίας

Διαστάσεις φαίνεται παίρνει το σκάνδαλο στον ΕΦΚΑ Αγρινίου όπου 55χρονη επιχειρηματίας, υπάλληλοι του ΕΦΚΑ αλλά...

από Συντακτική Ομάδα
15/06/2025, 20:54
Αγρίνιο ΕΦΚΑ: Ποια είναι η ξανθιά επιχειρηματίας του κυκλώματος που εξαρθρώθηκε από το Εσωτερικών Υποθέσεων. Εμπλέκεται και πολιτικό πρόσωπο της αυτοδιοίκησης;
Αγρίνιο

Αγρίνιο ΕΦΚΑ: Ποια είναι η ξανθιά επιχειρηματίας του κυκλώματος που εξαρθρώθηκε από το Εσωτερικών Υποθέσεων. Εμπλέκεται και πολιτικό πρόσωπο της αυτοδιοίκησης;

Μέσα σε όλα αυτά που βλέπουν το φως της δημοσιότητας για αυτούς που συνελήφθησαν για...

από Συντακτική Ομάδα
15/06/2025, 14:16

Αφήστε μια απάντηση Ακύρωση απάντησης

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Τεχνική Εταιρεία A4B

RSS Sara & Mara | Blog

  • Εις την Γαλλικήν ... sara-mara
  • Άτολμος λόγω πολιτικής ομηρίας; sara-mara
  • Μην τάξεις στον άγιο κερί... sara-mara
  • Ο Βοεβόδας... μήνυσε ... sara-mara
  • Μια βοσκοπούλα έμορφη... sara-mara
  • ΔΕΥΑ Αγρινίου: “ξεβούλωσαν” τα φρεάτια στην οδό Αγγελοκάστρου sara-mara

agrinionet .gr

Αγρίνιο

Τοπικά Νέα

Δυτική Ελλάδα

Ελλάδα

Πολιτική

Παραπολιτική

Coloured Stories

Ροή Ειδήσεων

 

Οικονομία

Υγεία

Πολιτισμός

 

Συνεντεύξεις

Info

Ταυτότητα

Πολιτική Απορρήτου

Πολιτική Cookies

Όροι Χρήσης

 

Επικοινωνία

....

Web Design & Development

© 2025 Agrinionet

Το σύνολο του περιεχομένου και των υπηρεσιών του agrinionet.gr διατίθεται στους επισκέπτες αυστηρά για προσωπική χρήση. Απαγορεύεται η χρήση ή επανεκπομπή του, σε οποιοδήποτε μέσο, μετά ή άνευ επεξεργασίας, χωρίς γραπτή άδεια του εκδότη.

agrinionet .gr

Αγρίνιο

Τοπικά Νέα

Δυτική Ελλάδα

Ελλάδα

Πολιτική

Παραπολιτική

Coloured Stories

Ροή Ειδήσεων

 

Οικονομία

Υγεία

Πολιτισμός

 

Συνεντεύξεις

Info

Ταυτότητα

Πολιτική Απορρήτου

Πολιτική Cookies

Όροι Χρήσης

 

Επικοινωνία

....

Web Design & Development

© 2024 Agrinionet

Το σύνολο του περιεχομένου και των υπηρεσιών του agrinionet.gr διατίθεται στους επισκέπτες αυστηρά για προσωπική χρήση. Απαγορεύεται η χρήση ή επανεκπομπή του, σε οποιοδήποτε μέσο, μετά ή άνευ επεξεργασίας, χωρίς γραπτή άδεια του εκδότη.

Welcome Back!

Login to your account below

Forgotten Password?

Retrieve your password

Please enter your username or email address to reset your password.

Log In
Κανένα αποτέλεσμα
Προβολή όλων των αποτελεσμάτων
  • Αγρίνιο
  • Τοπικά Νέα
    • Αγρίνιο
    • Άκτιο Βόνιτσας
    • Αμφιλοχία
    • Θέρμο
    • Μεσολόγγι
    • Ναύπακτος
    • Ξηρόμερο
  • Δυτική Ελλάδα
  • Ελλάδα
  • Πολιτική
  • Παραπολιτική
  • Coloured Stories
  • Οικονομία
  • Υγεία
  • Πολιτισμός
    • Εκδηλώσεις
    • Θέατρο
    • Σινεμά

© 2024 Agrinionet.gr. Όλα τα δικαιώματα διατηρούνται.