• Ακούστε τώρα | KosmosFM
  • Sara & Mara | Blog
Τρίτη, 14 Οκτωβρίου, 2025
agrinionet.gr
Κανένα αποτέλεσμα
Προβολή όλων των αποτελεσμάτων
  • Αγρίνιο
  • Τοπικά Νέα
  • Δυτική Ελλάδα
  • Ελλάδα
  • Πολιτική
  • Παραπολιτική
  • Coloured Stories
  • Οικονομία
  • Υγεία
  • Πολιτισμός
agrinionet.gr
  • Αγρίνιο
  • Τοπικά Νέα
  • Δυτική Ελλάδα
  • Ελλάδα
  • Πολιτική
  • Παραπολιτική
  • Coloured Stories
  • Οικονομία
  • Υγεία
  • Πολιτισμός
Κανένα αποτέλεσμα
Προβολή όλων των αποτελεσμάτων
agrinionet.gr
Κανένα αποτέλεσμα
Προβολή όλων των αποτελεσμάτων

Ο Θ. Μωραίτης αποφάσισε να μην είναι υποψήφιος στις επόμενες εκλογές

από Συντακτική Ομάδα
16/12/2018
σε Αγρίνιο, Πολιτική
Χρόνος ανάγνωσης: 1 ′
A A
0
Ο Θ. Μωραίτης αποφάσισε να μην είναι υποψήφιος στις επόμενες εκλογές
Share on FacebookShare on Twitter

Ίσως τελικά να μην ήταν κεραυνός εν αιθρία η απόφαση του Θ. Μωραίτη να μην είναι υποψήφιος με το ΚΙΝΑΛ στις επικείμενες εθνικές εκλογές. Ίσως γιατί πέρα από αυτά που ο ίδιος υποστηρίζει, έγιναν κάποιες μετρήσεις και ήταν χαμηλά στην προτίμηση των πολιτών; Ίσως γιατί ποτέ δεν του συγχώρεσαν το ότι «άδειασε» τον κόσμο του ΠΑΣΟΚ το 2015 και ακολούθησε τον μέντορά του Γιώργο Παπανδρέου; Ίσως γιατί οι σχέσεις του με τη Φώφη Γενηματά να μην ήταν στο καλύτερο επίπεδο;

Όποιοι και αν είναι οι λόγοι ο ίδιος με ανάρτηση στον προσωπικό του λογαριασμό ενημέρωσε τους φίλους του ότι δεν θα είναι υποψήφιος…

Σχετικά Άρθρα.

Εκπρόσωποι της ΑΜΚΕ Γαία Αγριωνίς συναντήθηκαν με το Θάνο Μωραίτη

Θ. Μωραΐτης στον “Δυτικά Fm 92,8”: “Ανακοίνωσαν «ασπιρίνες» και πέντε υπουργοί αυτοθαυμάζονταν”

Φέτος βρήκατε να έρθετε στο Αγρίνιο;

Θέλει ο Θάνος να κρυφτεί και η χαρά δεν τον αφήνει…

Η ανάρτηση του Θ. Μωραίτη στο fb

“Δε θα είμαι υποψήφιος – Η παράταξη είναι σε οριακό σημείο, οι προοδευτικοί πολίτες δεν μας έδωσαν λευκή επιταγή»

Αγαπητές φίλες και φίλοι με επιστολή μου προς τον Γραμματέα του Κινήματος Αλλαγής ξεκαθαρίζω τους λόγους που με οδήγησαν στην απόφαση να μη συμμετάσχω ως υποψήφιος στις προσεχείς εθνικές εκλογές.

Ολόκληρη η επιστολή μου:

Από το 2014 μιλούσα και πάλεψα με πάθος για την ανάγκη ενός προοδευτικού πόλου που θα πρωταγωνιστήσει και θα γίνει ξανά κυρίαρχος στην ελληνική κοινωνία.

Πίστεψα ότι δεν αξίζει η ιστορική αποδρομή σε μια παράταξη που

  • άλλαξε την μοίρα της χώρας και του ελληνικού λαού με τις κυβερνήσεις ΠΑΣΟΚ του Ανδρέα Παπανδρέου,
  • άνοιξε την ευρωπαϊκή πορεία του τόπου με τις κυβερνήσεις του Κώστα Σημίτη,
  • κράτησε την πατρίδα μακριά από την χρεωκοπία υλοποιώντας παράλληλα μεγάλες μεταρρυθμίσεις με τις κυβερνήσεις του Γιώργου Παπανδρέου .

Μια παράταξη που πλήρωσε βαρύ πολιτικό κόστος για να στηρίξει τη χώρα, όταν ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ ήταν χέρι χέρι στις πλατείες των αγανακτισμένων βαθαίνοντας τον διχασμό στην ελληνική κοινωνία, τροφοδοτώντας αυταπάτες και μύθους στους πολίτες.

Όσα ακολούθησαν δίχασαν βαθιά εσωτερικά και την ίδια την παράταξη.

Τα δυο τελευταία χρόνια οι τολμηρές πρωτοβουλίες της Φώφης Γεννηματά, η γενναία ανταπόκριση του Γιώργου Παπανδρέου, η τολμηρή υποψηφιότητα του Γιώργου Καμίνη (που έδωσε τον Αύγουστο του 2017 υπόσταση στην εκλογική αναμέτρηση), η δυναμική συμμετοχή και μαχητικότητα του Νίκου Ανδρουλάκη είχαν ως αποτέλεσμα πέρυσι το Νοέμβριο 210.000 προοδευτικοί πολίτες να πιστέψουν ότι πραγματοποιείται μια ιστορική επανεκκίνηση της παράταξης η οποία άλλαξε την πορεία του τόπου.

Πιστεύω ότι οι προοδευτικοί πολίτες έδωσαν μια γενναιόδωρη και όχι αυτονόητη, ιστορική ευκαιρία για να πυροδοτήσουμε ένα big-bang στο χώρο της κεντροαριστεράς που θα ανέτρεπε το δίπολο ΣΥΡΙΖΑ-ΝΔ.

Ήμουν ένας από αυτούς τους χιλιάδες πολίτες που πίστεψαν και πάλεψαν ώστε να καταφέρουμε να φτάσουμε στην 11η Νοεμβρίου 2017 γιατί πίστευα και πιστεύω ακράδαντα ότι η ενότητα των προοδευτικών δυνάμεων αποτελεί προϋπόθεση για να πειστούν οι πολίτες οτι ο χώρος αφήνει πίσω τις παθογένειες του παρελθόντος.

Ωστόσο, η ενότητα αποτελεί απλά την θεμέλια βάση του εγχειρήματος . Οι θέσεις, οι προτάσεις , το ιδεολογικό και πολιτικό στίγμα που θα προτάξουμε και θα εκπέμψουμε είναι το βασικό και απαραίτητο βήμα ώστε να δίνεται λόγος ύπαρξης σε έναν κομματικό σχηματισμό.

Φοβάμαι ότι παρά τις καλές προθέσεις δεν καταφέραμε να ανταποκριθούμε στο αίτημα των πολιτών για μια αυτόνομη πολιτική ταυτότητα..

Εδώ και καιρό η εικόνα που έχουν οι πολίτες για εμάς είναι ότι ασχολούμαστε αποκλειστικά με διευθετήσεις ψηφοδελτίων και μελλοντικών θέσεων.

Ως προς τις θέσεις οι πολίτες διακρίνουν ένα κόμμα που δεν υπερασπίζεται την ιστορία του, που δεν τολμά να αναφέρει το όνομα ανθρώπων που πρόσφεραν στην παράταξη.

Οι θέσεις ετεροκαθορίζονται συνεχώς από το τι πράττει κάθε φορά είτε ο ΣΥΡΙΖΑ, είτε η ΝΔ. Άσκοπες λεκτικές ακρότητες θυμίζουν ως νοοτροπία εποχές αντιπασοκ του 2011 από ΝΔ-ΣΥΡΙΖΑ και θολώνουν το στίγμα μας.

Φοβικές νοοτροπίες και απολίτικοι τακτικισμοί οδήγησαν την παράταξη που σύστησε στην ελληνική κοινωνία την έννοια της εσωκομματικής συμμετοχικής δημοκρατίας, να μην καταφέρει να εκλέξει τα εσωκομματικά της όργανα.

Πορευόμαστε προς μια εκλογική μάχη χωρίς να απαντάμε σε κρίσιμα ερωτήματα ΓΙΑ ΤΟ ΑΥΡΙΟ. Φυσικά αυτές οι απαντήσεις «καίνε» και δεν είναι απλές και εύκολες.

Όμως το να κρύβεσαι πίσω από στρογγυλές και απολίτικες δηλώσεις που χωράνε όλους και όλα, καίνε ΣΗΜΕΡΑ την ίδια μας την αξιοπιστία . Αυτές οι θέσεις καθίστανται και βαθιά συντηρητικές μιας και μας οδηγούν σε «διαζύγιο» με θεμελιώδεις προοδευτικές θέσεις και αξίες που υπηρετήσαμε υπερήφανα ως παράταξη για δεκαετίες .

Για ακατανόητους λόγους κρύβουμε, σα να ντρεπόμαστε, σύμβολα και ονόματα που καθόρισαν θετικά με την συμβολή τους την πορεία της παράταξης και του τόπου.

Δεν υπερασπιζόμαστε το συνολικό αφήγημα της παράταξης , τις μεταρρυθμίσεις , το έργο των κυβερνήσεων, την ίδια την προοδευτική μας ταυτότητα, αλλά μόνο κατά περίπτωση και ξεχνώντας ότι η παράταξη είχε συγκεκριμένους ανθρώπους που σήκωσαν την ιστορία της…

Σαν η παράταξη να μην έχει συνέχεια.

Το στίγμα της παράταξης ακόμα καθορίζεται (αφού αφήνεται χώρος) από πολιτικές νοοτροπίες που θεωρούν ακόμα ότι «περνάει» το κούνημα του δαχτύλου σε μια καθημαγμένη κοινωνία.

Μιλάμε για «σανόφαγους» σε άλλα κόμματα αλλά θεωρούμε ότι οι πολίτες μπορούν να τρώνε εύκολα το δικό μας «σανό» όταν αποφεύγουμε να δώσουμε απαντήσεις , όταν εκπέμπουμε έναν πολιτικό συντηρητισμό , όταν δίνουμε μάχες οπισθοφυλακής απλά για να τηρηθούν ισορροπίες και τακτικισμοί. Μια βαθιά συντηρητική νοοτροπία ότι «κάνουμε σα να μην υπάρχει ότι δυσκολεύει να απαντήσουμε».

Οι χειρισμοί στην υπόθεση του Ποταμιού ήταν λανθασμένοι και πολύ φοβάμαι ότι μπροστά μας μπορεί να υπάρξουν και νέες απώλειες.

Αντί να βγούμε ΜΠΡΟΣΤΑ, εγκλωβιζόμαστε καθημερινά εδώ και ένα χρόνο σ’ έναν δικό μας μικρόκοσμο.

Δεν έχουμε αντιληφτεί το οριακό σημείο που βρισκόμαστε. Θεωρήσαμε ότι 210.000 πολίτες έδωσαν κάποιου τύπου λευκή επιταγή.

Στη πολιτική μου πορεία, ακόμη και σε λανθασμένες επιλογές πολιτικής ή προσώπων, πάντα έδινα τον αγώνα με πάθος γιατί με ενέπνεε και πίστευα ένα μίνιμουμ πολιτικό πλαίσιο το οποίο να υποστηρίξω.

Δεν μίλησα δημοσίως εδώ και καιρό γιατί δεν ήθελα να δημιουργήσω πρόβλημα στον χώρο μας.

Η σημερινή εικόνα ωστόσο, προσωπικά για εμένα (και πιστεύω όχι μόνο) είναι απογοητευτική και ναρκοθετεί το εγχείρημα σε όλα τα επίπεδα.

Αναλαμβάνω και εγώ το μερίδιο της ευθύνης μου.

Δε με αφορά η προσωπική καρέκλα. Το 2013 αρνήθηκα την πρόταση που μου έγινε για να συμμετάσχω στην κυβέρνηση. Το 2015 δυο φορές χωρίς αντάλλαγμα και με προσωπικό πολιτικό κόστος πηρά πολύ δύσκολες αποφάσεις γιατί έκρινα ότι η παράταξη εκείνη τη στιγμή το είχε ανάγκη.

Στήριζα πάντα με πάθος ότι πίστευα.

Θέλω να ευχαριστήσω την επιτροπή Ψηφοδελτίων για την τιμή που μου έκανε, ωστόσο μετά από πολύ σκέψη αποφάσισα να μην αποδεχτώ την πρόταση αυτή και δε θα είμαι υποψήφιος στις επόμενες εθνικές εκλογές.

Είναι μια πολύ δύσκολη, επίπονη απόφαση. Γνωρίζω καλά ότι είτε θα στενοχωρήσει, είτε δεν θα βρει σύμφωνους συντρόφους και φίλους με τους οποίους συμπορευτήκαμε για χρόνια υπηρετώντας προοδευτικές αξίες και θέσεις. Τους διαβεβαιώνω ότι η κοινή μας πορεία και ο πολιτικός μας αγώνας συνεχίζεται υπηρετώντας τους ίδιους στόχους και τις ίδιες αξίες.

Ελπίζω, τα όσα αναφέρω, αλλά κυρίως τα όσα λένε οι προοδευτικοί πολίτες με αγωνία πλέον απ’ άκρη σ’ άκρη στην χώρα να σημάνουν ηχηρές καμπάνες κινδύνου και να κινητοποιήσουν αυτούς που πρέπει ώστε να πάρουν τις απαραίτητες αποφάσεις ΤΩΡΑ και το εγχείρημα μας έστω και τώρα να αλλάξει πορεία .

Η παράταξή μας είναι σε οριακό σημείο. Ή αλλάζει ΤΩΡΑ πορεία και αποκτά ταυτότητα και αφήγημα ή διαλύεται οριστικά μεταξύ του διπόλου ΣΥΡΙΖΑ-ΝΔ.

Plan B δεν υπάρχει για τον χώρο.

 

 

Tags: θάνος μωραίτης
Συντακτική Ομάδα

Συντακτική Ομάδα

Η συντακτική ομάδα του AgrinioNet.gr δεσμεύεται να παρέχει έγκυρη, έγκαιρη και αξιόπιστη ενημέρωση για όλα τα θέματα που αφορούν την τοπική και εθνική επικαιρότητα. Με επαγγελματισμό και αφοσίωση, καταγράφουμε τις εξελίξεις, αναλύουμε τα γεγονότα και φέρνουμε στο προσκήνιο θέματα που ενδιαφέρουν τους αναγνώστες μας. Στόχος μας είναι η αντικειμενική πληροφόρηση και η ουσιαστική κάλυψη των ειδήσεων με υπευθυνότητα και σεβασμό στην αλήθεια.

Διαβάστε ακόμα.

ΟΠΕΚΕΠΕ: Στο εδώλιο τα βοσκοτόπια των Αγρινιωτών στα Κύθηρα – Δίκη στο Αγρίνιο
Αγρίνιο

ΟΠΕΚΕΠΕ: Στο εδώλιο τα βοσκοτόπια των Αγρινιωτών στα Κύθηρα – Δίκη στο Αγρίνιο

Δίκη στο Αγρίνιο για 38 παραγωγούς που κατηγορούνται ότι εμφάνισαν πλαστά μισθωτήρια για ανύπαρκτα βοσκοτόπια...

από Συντακτική Ομάδα
14/10/2025, 20:30
Πρόσκληση σε Ενημερωτικό Σεμινάριο Γ.Ε.ΜΗ. Σάββατο 18 Οκτωβρίου 2025, Ώρα: 17:00 – 22:00, Συνεδριακή Αίθουσα Επιμελητηρίου Αιτωλοακαρνανίας
Αγρίνιο

Πρόσκληση σε Ενημερωτικό Σεμινάριο Γ.Ε.ΜΗ. Σάββατο 18 Οκτωβρίου 2025, Ώρα: 17:00 – 22:00, Συνεδριακή Αίθουσα Επιμελητηρίου Αιτωλοακαρνανίας

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ Το Επιμελητήριο Αιτωλοακαρνανίαςσε συνεργασία με το 10ο Περιφερειακό Τμήμα Βορειοδυτικής Πελοποννήσου & Δυτικής Ελλάδας...

από Συντακτική Ομάδα
14/10/2025, 19:43
To “Αγρίνιο Ανοιχτό & Πράσινο” για το τροχαίο του ιατρού Αριστείδη Τζιόβα
Αγρίνιο

Το «Αγρίνιο Ανοιχτό & Πράσινο» στηρίζει την τοπική κοινωνία της ΔΚ Παντάνασσας Αγρινίου στον αγώνα της  ενάντια στην υποβάθμιση του Δημοτικού της Σχολείου.  

Η τοπική κοινωνία της Παντάνασσας Αγρινίου εκφράζει την έντονη αντίθεσή της στην απόφαση για υποβάθμιση...

από Συντακτική Ομάδα
14/10/2025, 19:40
Κοινή δήλωση των Ευρωβουλευτών της Ν.Δ. για την απαράδεκτη αναφορά των κατεχόμενων ως «Τουρκική Δημοκρατία της Βόρειας Κύπρου» σε κείμενο για τις ενεργειακές πηγές
Πολιτική

Κοινή δήλωση των Ευρωβουλευτών της Ν.Δ. για την απαράδεκτη αναφορά των κατεχόμενων ως «Τουρκική Δημοκρατία της Βόρειας Κύπρου» σε κείμενο για τις ενεργειακές πηγές

Βρυξέλλες, 13 Οκτωβρίου 2025 Κοινή δήλωση των Ευρωβουλευτών της Ν.Δ. "Ύστερα από την έντονη αντίδραση...

από Συντακτική Ομάδα
14/10/2025, 19:35
Δήμος Ξηρομέρου: Πρόσκληση για Ειδική Συνεδρίαση Λογοδοσίας Δημοτικής Αρχής 5ου διμήνου 2025.
Ξηρόμερο

Δήμος Ξηρομέρου: Πρόσκληση για Ειδική Συνεδρίαση Λογοδοσίας Δημοτικής Αρχής 5ου διμήνου 2025.

Πρόσκληση για Ειδική Συνεδρίαση Λογοδοσίας Δημοτικής Αρχής 5ου διμήνου 2025. Σύμφωνα με τις διατάξεις των...

από Συντακτική Ομάδα
14/10/2025, 19:24
Συνεχίζονται οι έλεγχοι κλινικής επιτήρησης της πανώλης από τις κτηνιατρικές υπηρεσίες της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας
Αγρίνιο

Π.Δ.Ε. : Μέτρα πρόληψης για την ευλογιά των αιγοπροβάτων και ενίσχυση των σταθμών απολύμανσης

Η Διεύθυνση Κτηνιατρικής ενημερώνει ότι, με βάση εγκύκλιο της Γενικής Διεύθυνσης Κτηνιατρικής του Υπουργείου Αγροτικής...

από Συντακτική Ομάδα
14/10/2025, 19:15

Αφήστε μια απάντηση Ακύρωση απάντησης

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Τεχνική Εταιρεία A4B

RSS Sara & Mara | Blog

  • Ποιοι "μουρμούριζαν" στον Άγιο Κων/νο για το κήρυγμα του Δεσπότη; sara-mara
  • "Πολιτικοί γυρολόγοι" θέλουν να επιστρέψουν στο ΠΑΣΟΚ sara-mara
  • Έσπευσε να δηλώσει ότι είναι σταθερά και αταλάντευτα με το ΠΑΣΟΚ... sara-mara
  • Ποιοι κοιτάζουν δεξιότερα της Ν.Δ. μετά την "μεταγραφή" Λοβέρδου; sara-mara
  • Σόι πάει το βασίλειο; sara-mara
  • Μέσα στις επόμενες μέρες πέφτουν οι υπογραφές για την πεζοέφυρα στη Μεγάλη Χώρα sara-mara

agrinionet .gr

Αγρίνιο

Τοπικά Νέα

Δυτική Ελλάδα

Ελλάδα

Πολιτική

Παραπολιτική

Coloured Stories

Ροή Ειδήσεων

 

Οικονομία

Υγεία

Πολιτισμός

 

Συνεντεύξεις

Info

Ταυτότητα

Πολιτική Απορρήτου

Πολιτική Cookies

Όροι Χρήσης

 

Επικοινωνία

....

Web Design & Development

© 2025 Agrinionet

Το σύνολο του περιεχομένου και των υπηρεσιών του agrinionet.gr διατίθεται στους επισκέπτες αυστηρά για προσωπική χρήση. Απαγορεύεται η χρήση ή επανεκπομπή του, σε οποιοδήποτε μέσο, μετά ή άνευ επεξεργασίας, χωρίς γραπτή άδεια του εκδότη.

agrinionet .gr

Αγρίνιο

Τοπικά Νέα

Δυτική Ελλάδα

Ελλάδα

Πολιτική

Παραπολιτική

Coloured Stories

Ροή Ειδήσεων

 

Οικονομία

Υγεία

Πολιτισμός

 

Συνεντεύξεις

Info

Ταυτότητα

Πολιτική Απορρήτου

Πολιτική Cookies

Όροι Χρήσης

 

Επικοινωνία

....

Web Design & Development

© 2024 Agrinionet

Το σύνολο του περιεχομένου και των υπηρεσιών του agrinionet.gr διατίθεται στους επισκέπτες αυστηρά για προσωπική χρήση. Απαγορεύεται η χρήση ή επανεκπομπή του, σε οποιοδήποτε μέσο, μετά ή άνευ επεξεργασίας, χωρίς γραπτή άδεια του εκδότη.

Welcome Back!

Login to your account below

Forgotten Password?

Retrieve your password

Please enter your username or email address to reset your password.

Log In
Κανένα αποτέλεσμα
Προβολή όλων των αποτελεσμάτων
  • Αγρίνιο
  • Τοπικά Νέα
    • Αγρίνιο
    • Άκτιο Βόνιτσας
    • Αμφιλοχία
    • Θέρμο
    • Μεσολόγγι
    • Ναύπακτος
    • Ξηρόμερο
  • Δυτική Ελλάδα
  • Ελλάδα
  • Πολιτική
  • Παραπολιτική
  • Coloured Stories
  • Οικονομία
  • Υγεία
  • Πολιτισμός
    • Εκδηλώσεις
    • Θέατρο
    • Σινεμά

© 2024 Agrinionet.gr. Όλα τα δικαιώματα διατηρούνται.