• Ακούστε τώρα | KosmosFM
  • Sara & Mara | Blog
Παρασκευή, 6 Νοεμβρίου, 2026
agrinionet.gr
No Result
View All Result
  • Αγρίνιο
  • Τοπικά Νέα
  • Δυτική Ελλάδα
  • Ελλάδα
  • Πολιτική
  • Παραπολιτική
  • Coloured Stories
  • Οικονομία
  • Υγεία
  • Πολιτισμός
agrinionet.gr
  • Αγρίνιο
  • Τοπικά Νέα
  • Δυτική Ελλάδα
  • Ελλάδα
  • Πολιτική
  • Παραπολιτική
  • Coloured Stories
  • Οικονομία
  • Υγεία
  • Πολιτισμός
No Result
View All Result
agrinionet.gr
No Result
View All Result

«Olympassmark»: Νέα εποχή για τα Αθλητικά Σωματεία της Δυτικής Ελλάδας

by Συντακτική Ομάδα
23/02/2023
in Δυτική Ελλάδα
Reading Time: 1 min read
A A
0
«Olympassmark»: Νέα εποχή για τα Αθλητικά Σωματεία της Δυτικής Ελλάδας

 

 

Σχετικά Άρθρα.

Την Τετάρτη 11 Φεβρουαρίου 2026, ο απολογισμός του Περιφερειάρχη, Ν. Φαρμάκη, για το έτος 2025

Νέες δομές Ψυχικής Υγείας ύψους  6,76 εκατ. ευρώ από την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας

Στήριξη της «καρδιάς» της τοπικής οικονομίας της Δυτικής Ελλάδας με 23 εκατ. ευρώ από το πρόγραμμα «Ενίσχυση Μικρής Επιχειρηματικότητας»

22 εκατομμύρια ευρώ σε παραγωγούς από το Πρόγραμμα Σχεδίων Βελτίωσης του ΠΑΑ 2014-2022 της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας

Με ημερίδα που πραγματοποιήθηκε την Δευτέρα 20 Φεβρουαρίου 2023, στην Αγορά Αργύρη, στην Πάτρα, ολοκληρώθηκε ο κύκλος των ενημερωτικών συναντήσεων της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας με τα αθλητικά σωματεία για την παρουσίαση του καινοτόμου εργαλείου «OLYMPIANLANDSPORTCLUBSPASSMARK».Το «Olympassmark» θα βοηθήσει στην αποδοτικότερη οργάνωση και λειτουργία των ερασιτεχνικών  Αθλητικών Σωματείων.

Προηγήθηκαν άλλες δύο επιτυχημένες ημερίδες σε Πύργο και Αγρίνιο που  Πρόκειται για ένα δυναμικό εργαλείο που ήδη αρχίζει να τυγχάνει ανταπόκρισης από τα σωματεία, τα οποία εγγράφονται στην πλατφόρμα, ενώ στο πλαίσιο της εκδήλωσης τέθηκαν ερωτήματα από τους άμεσα εμπλεκόμενους και δόθηκαν απαντήσεις.

Την ημερίδα χαιρέτισε με μήνυμά του ο Γενικός Γραμματέας Αθλητισμού, Γιώργος Μαυρωτάς, ο οποίος αναφέρθηκε στην σημασία του προγράμματος, το οποίο αποτελεί μια πρωτοποριακή πρωτοβουλία της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας.

Χαιρετισμούς επίσης απηύθυναν ο Περιφερειάρχης Δυτικής Ελλάδας, Νεκτάριος Φαρμάκης και ο  Αντιπεριφερειάρχης Αθλητισμού, Εθελοντισμού και Ολυμπισμού, Δημήτρης Νικολακόπουλος. Το «Olympassmark» παρουσίασε ο Βασίλης Τουντόπουλος,  Managing Partner της Εταιρείας Συμβούλων MPDO, που ανέπτυξε και υλοποίησε την πλατφόρμα.

Γ. ΜΑΥΡΩΤΑΣ: Η ΔΥΤΙΚΗ ΕΛΛΑΔΑ ΠΡΩΤΑΓΩΝΙΣΤΕΙ ΣΤΗΝ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ ΤΗΣ ΑΚΕΡΑΙΟΤΗΤΑΣ ΤΟΥ ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΥ

Ανοίγοντας τις εργασίες της ημερίδας ο Γ.Γ. Αθλητισμού  κ. Γιώργος Μαυρωτάς τόνισε σχετικά με το «Olympian Land Sport Clubs Passmark» ότι πρόκειται για ένα  πρόγραμμα αξιολόγησης των αθλητικών σωματείων με αντικειμενικά και αμερόληπτα  κριτήρια. «Μετράει ουσιαστικά την ποιότητα διακυβέρνησης και τις επιδόσεις των σωματείων χρησιμοποιώντας σύγχρονες μεθόδους management» ανέφερε ο κ. Μαυρωτάς και συμπλήρωσε: «Τέτοιες μεθόδους χρησιμοποιούμε πλέον και στη Γενική Γραμματεία Αθλητισμού για την αξιολόγηση των Ομοσπονδιών, το γνωστό πλέον πρόγραμμα «Χίλων». Αν δεν μετρήσεις κάτι άλλωστε, δεν μπορείς να το βελτιώσεις. Τα θέματα χρηστής διακυβέρνησης είναι πολύ ψηλά στην διεθνή αθλητική ατζέντα γιατί συνδέονται άμεσα με τα θέματα αθλητικής ακεραιότητας. Και η Ελλάδα, και ειδικά η περιοχή της Δυτικής Ελλάδας που περιλαμβάνει την Ολυμπία η οποία είναι και γενέτειρα του αθλητισμού που στηρίζεται σε αξίες, πρέπει να πρωταγωνιστεί στην προστασία της ακεραιότητας του αθλητισμού, κάτι που τα τελευταία χρόνια το έχουμε καταφέρει με την παρουσία μας στα Διεθνή Fora.To«OlympianLandSportClubsRassmark»  είναι άλλο ένα λιθαράκι προς αυτή την κατεύθυνση της ανάπτυξης του αθλητισμού που είναι βιώσιμος και θεμελιωμένος σε υγιείς βάσεις.

Να δώσω λοιπόν συγχαρητήρια στον Βασίλη Τουντόπουλο, γνωστό μου από τα χρόνια που έπαιζε πόλο στον Ναυτικό όμιλο Πατρών  στον Αντιπεριφερειάρχη Αθλητισμού, Εθελοντισμού και Ολυμπισμού Δημήτρη Νικολακόπουλο και βέβαια στον Περιφερειάρχη Δυτικής Ελλάδας Νεκτάριο Φαρμάκη που έχει καταλάβει τι αντιπροσωπεύει η περιοχή της Ολυμπίας και γενικότερα η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας όχι μόνο για τον εγχώριο αλλά για τον παγκόσμιο αθλητισμό.

Συνέργειες Πολιτείας, Τοπικής Αυτοδιοίκησης, Ομοσπονδιών, Αθλητικών Σωματείων και Ιδιωτικού Φορέα είναι άλλωστε το μυστικό της επιτυχίας», κατέληξε ο κ. Μαυρωτάς.

Ν. ΦΑΡΜΑΚΗΣ: ΒΑΖΟΥΜΕ  ΤΑ ΑΘΛΗΤΙΚΑ ΣΩΜΑΤΕΙΑ ΤΗΣ ΔΥΤΙΚΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ ΣΤΗ ΝΕΑ ΕΠΟΧΗ

«Η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας έχει αποδείξει με πράξεις ότι στηρίζει την αθλητική οικογένεια, στέκεται δίπλα στα αθλητικά σωματεία αναγνωρίζοντας ότι είναι τα κύτταρα του ελληνικού αθλητικού συστήματος» ανέφερε ο Περιφερειάρχης Δυτικής Ελλάδας Νεκτάριος Φαρμάκης επισημαίνοντας ότι ιδιαίτερα η Περιφερειακή Αρχή, έχει αποδείξει ότι αποδίδει έμφαση στον αθλητισμό, καθώς Ολυμπιακή Γη χωρίς αθλητισμό δεν υφίσταται.

«Αναγνωρίζουμε τη σπουδαία συμβολή των αθλητικών σωματείωνστην συστηματική αθλητική δραστηριότητα χιλιάδων νέων, γιατί προωθούν έναν υγιή τρόπο ζωής και αποτελούν κοιτίδες αλληλεγγύης, ευγενούς άμιλλας και αγάπης για τον αθλητισμό.Είμαστε δίπλα στα αθλητικά σωματεία και το αποδεικνύουμε με πράξεις. Μας βλέπετε συνδιοργανωτές σε αθλητικές εκδηλώσεις, διεκδικητές αθλητικών διοργανώσεων, πρωταγωνιστές σε αθλητικά γεγονότα.Με αυτόν τον τρόπο στηρίζουμε τις τοπικές κοινωνίες και καλλιεργούμε τις συνθήκες για τοπική ανάπτυξη. Είμαστε από αυτούς που πιστεύουν ότι η σύζευξη του αθλητισμού μετην τοπική κοινωνία, αποτελεί έναν δίαυλο επικοινωνίας ανάμεσα στους ανθρώπους, αλλά και δημιουργεί μία δυνατή τοπική ταυτότητα»επεσήμανε ο κ. Φαρμάκης

Σε ό,τι αφορά τηνεφαρμογή του προγράμματος OLYMPIAN LAND SPORT CLUBS PASSMARK – OLYMPASSMARK, όπως είπε αποτελεί μία πρωτοπόρα δράση η οποία  απευθύνεται στα ερασιτεχνικά Αθλητικά Σωματεία της Δυτικής Ελλάδας. «Είναι ένα σύστημα αξιολόγησης των αθλητικών οργανισμών. Είναι σχεδιασμένο έτσι ώστε να σας βοηθήσει να κερδίσετε το στοίχημα της οργανωτικής αποτελεσματικότητας, να δείτε τα δυνατά σας σημεία, αλλά και τις αδυναμίες σας, να διασφαλίσετε τη νομιμότητα σας, ώστε να μπορείτε να έχετε πρόσβαση στη δημόσια χρηματοδότηση, αλλά και να αναζητήσετε νέους δρόμους και πόρους που θα βελτιώσουν την αειφόρο βιωσιμότητά σας.Έρχεται να βάλει τα αθλητικά σωματεία της Δυτικής Ελλάδας στη νέα εποχή» εξήγησεο κ. Φαρμάκης.

Tags: αθλητικάΝεκτάριος φαρμάκης
Συντακτική Ομάδα

Συντακτική Ομάδα

Η συντακτική ομάδα του AgrinioNet.gr δεσμεύεται να παρέχει έγκυρη, έγκαιρη και αξιόπιστη ενημέρωση για όλα τα θέματα που αφορούν την τοπική και εθνική επικαιρότητα. Με επαγγελματισμό και αφοσίωση, καταγράφουμε τις εξελίξεις, αναλύουμε τα γεγονότα και φέρνουμε στο προσκήνιο θέματα που ενδιαφέρουν τους αναγνώστες μας. Στόχος μας είναι η αντικειμενική πληροφόρηση και η ουσιαστική κάλυψη των ειδήσεων με υπευθυνότητα και σεβασμό στην αλήθεια.

Διαβάστε ακόμα.

Αναθεωρημένη αίτηση καταχώρισης της ονομασίας «Γαρίδα Αμβρακικού/Γάμπαρη Αμβρακικού» στο μητρώο γεωγραφικών ενδείξεων ως ΠΓΕ
Αμφιλοχία

Αναθεωρημένη αίτηση καταχώρισης της ονομασίας «Γαρίδα Αμβρακικού/Γάμπαρη Αμβρακικού» στο μητρώο γεωγραφικών ενδείξεων ως ΠΓΕ

  Το Τμήμα Αλιείας της Διεύθυνσης Αγροτικής Οικονομίας γνωστοποιεί ότι για την καταχώριση της ονομασίας...

by Συντακτική Ομάδα
04/11/2026, 21:34
Π.Δ.Ε.: Επιστολή του Αντιπεριφερειάρχη, Ανδρέα Φίλια για την οικονομική ενίσχυση των κτηνοτρόφων εξαιτίας των μέτρων αντιμετώπισης της ευλογιάς
Δυτική Ελλάδα

Πρόταση ένταξης της Ελληνικής Μελισσοκομίας στη νέα ΚΑΠ 2028–2034, ζητάει επιστολή του ο Αντιπεριφερειάρχης, Ανδρέας Φίλιας

    Επιστολή στον Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, Μαργαρίτη Σχοινά , απέστειλε ο Αντιπεριφερειάρχης...

by Συντακτική Ομάδα
04/11/2026, 20:44
Τοπικές βροχές και παροδικές χιονοπτώσεις
Δυτική Ελλάδα

Νέα Επιδείνωση του καιρού με ισχυρές βροχές, καταιγίδες και χαλαζοπτώσεις

  Με έγγραφό της, η Αυτοτελής Διεύθυνση Πολιτικής Προστασίας της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας ενημερώνει το...

by Συντακτική Ομάδα
02/11/2026, 23:08
Μίλτος Χατζηγιαννάκης από το Αγρίνιο: «Θέλουμε να φτιάξουμε ένα σχέδιο μαζί με τους πολίτες, για τους πολίτες»
On Camera

Μίλτος Χατζηγιαννάκης από το Αγρίνιο: «Θέλουμε να φτιάξουμε ένα σχέδιο μαζί με τους πολίτες, για τους πολίτες»

Στο Αγρίνιο βρέθηκε ο Μίλτος Χατζηγιαννάκης, γραμματέας της Πολιτικής Επιτροπής της Ελληνικής Αριστερής Συμπαράταξης ΕΛΑΣ ,...

by Συντακτική Ομάδα
29/10/2026, 19:28
Σπύρος Βλαχόπουλος: Η πολιτική ορθότητα, η αυτολογοκρισία και η εξουσία των social media
Αγρίνιο

Σπύρος Βλαχόπουλος: Η πολιτική ορθότητα, η αυτολογοκρισία και η εξουσία των social media

  Στο όριο ανάμεσα στον σεβασμό της ανθρώπινης αξιοπρέπειας και στον περιορισμό της ελευθερίας της...

by Συντακτική Ομάδα
25/10/2026, 21:18
Η ΕΛ.Α.Σ. επεκτείνει την παρουσία της στη Βόνιτσα – Συνάντηση μελών και φίλων
Άκτιο Βόνιτσας

Η ΕΛ.Α.Σ. επεκτείνει την παρουσία της στη Βόνιτσα – Συνάντηση μελών και φίλων

  Την πρώτη της συνάντηση με μέλη και φίλους στη Βόνιτσα πραγματοποίησε η Ελληνική Αριστερή...

by Συντακτική Ομάδα
25/10/2026, 20:37
Τεχνική Εταιρεία A4B

Ροή RSS: Sara & Mara | Blog Sara & Mara | Blog

  • Και μη χειρότερα! Το «χειρότερό μου» του δημάρχου Γάκια και τα χειρότερα που έρχονται για τους δημότες… sara-mara
  • Θάμα- Θάμα ... sara-mara
  • Ο Πέτρος και ο λύκος της υποψηφιότητας… sara-mara
  • Ο δήμαρχος Γάκιας, η ΚΕΔΕ και τα κουκιά που δεν βγαίνουν... sara-mara
  • Ποιος θα βγάλει τα κάστανα από τη φωτιά και ποιος θα πληρώσει τη θράκα; sara-mara
  • «Βοηθήστε τον κόσμο»… αλλά μην ξεχνάτε ποιος πρέπει να ξαναβγεί sara-mara

agrinionet .gr

Αγρίνιο

Τοπικά Νέα

Δυτική Ελλάδα

Ελλάδα

Πολιτική

Παραπολιτική

Coloured Stories

Ροή Ειδήσεων

 

Οικονομία

Υγεία

Πολιτισμός

 

Συνεντεύξεις

Info

Ταυτότητα

Πολιτική Απορρήτου

Πολιτική Cookies

Όροι Χρήσης

 

Επικοινωνία

....

Web Design & Development

© 2025 Agrinionet

Το σύνολο του περιεχομένου και των υπηρεσιών του agrinionet.gr διατίθεται στους επισκέπτες αυστηρά για προσωπική χρήση. Απαγορεύεται η χρήση ή επανεκπομπή του, σε οποιοδήποτε μέσο, μετά ή άνευ επεξεργασίας, χωρίς γραπτή άδεια του εκδότη.

agrinionet .gr

Αγρίνιο

Τοπικά Νέα

Δυτική Ελλάδα

Ελλάδα

Πολιτική

Παραπολιτική

Coloured Stories

Ροή Ειδήσεων

 

Οικονομία

Υγεία

Πολιτισμός

 

Συνεντεύξεις

Info

Ταυτότητα

Πολιτική Απορρήτου

Πολιτική Cookies

Όροι Χρήσης

 

Επικοινωνία

....

Web Design & Development

© 2024 Agrinionet

Το σύνολο του περιεχομένου και των υπηρεσιών του agrinionet.gr διατίθεται στους επισκέπτες αυστηρά για προσωπική χρήση. Απαγορεύεται η χρήση ή επανεκπομπή του, σε οποιοδήποτε μέσο, μετά ή άνευ επεξεργασίας, χωρίς γραπτή άδεια του εκδότη.

No Result
View All Result
  • Αγρίνιο
  • Τοπικά Νέα
    • Αγρίνιο
    • Άκτιο Βόνιτσας
    • Αμφιλοχία
    • Θέρμο
    • Μεσολόγγι
    • Ναύπακτος
    • Ξηρόμερο
  • Δυτική Ελλάδα
  • Ελλάδα
  • Πολιτική
  • Παραπολιτική
  • Coloured Stories
  • Οικονομία
  • Υγεία
  • Πολιτισμός
    • Εκδηλώσεις
    • Θέατρο
    • Σινεμά

© 2024 Agrinionet.gr. Όλα τα δικαιώματα διατηρούνται.