• Ακούστε τώρα | KosmosFM
  • Sara & Mara | Blog
Τετάρτη, 24 Δεκεμβρίου, 2025
agrinionet.gr
Κανένα αποτέλεσμα
Προβολή όλων των αποτελεσμάτων
  • Αγρίνιο
  • Τοπικά Νέα
  • Δυτική Ελλάδα
  • Ελλάδα
  • Πολιτική
  • Παραπολιτική
  • Coloured Stories
  • Οικονομία
  • Υγεία
  • Πολιτισμός
agrinionet.gr
  • Αγρίνιο
  • Τοπικά Νέα
  • Δυτική Ελλάδα
  • Ελλάδα
  • Πολιτική
  • Παραπολιτική
  • Coloured Stories
  • Οικονομία
  • Υγεία
  • Πολιτισμός
Κανένα αποτέλεσμα
Προβολή όλων των αποτελεσμάτων
agrinionet.gr
Κανένα αποτέλεσμα
Προβολή όλων των αποτελεσμάτων

Παρέμβαση του Δημάρχου Αγρινίου Γιώργου Παπαναστασίου στο 7ο Συνέδριο Περιφερειακής Ανάπτυξης στην Πάτρα

από Συντακτική Ομάδα
22/09/2019
σε Πολιτική
Χρόνος ανάγνωσης: 1 ′
A A
0
Παρέμβαση του Δημάρχου Αγρινίου Γιώργου Παπαναστασίου στο  7ο Συνέδριο Περιφερειακής Ανάπτυξης στην Πάτρα
Share on FacebookShare on Twitter

Παρέμβαση του Δημάρχου Αγρινίου Γιώργου Παπαναστασίου στο 7ο Συνέδριο Περιφερειακής Ανάπτυξης στην Πάτρα που διοργανώνει η Εφημερίδα ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ,  με θέμα:“Η περιφερειακή πόλη του 2030”.

“Η διοργάνωση του 7ου Αναπτυξιακού Συνεδρίου είναι μια καλή ευκαιρία να συζητήσουμε όσα έχουμε σχεδιάσει και δρομολογήσει ως τοπικοί άρχοντες αλλά και όσα ονειρεύονται οι πολίτες της Δυτικής Ελλάδας.

Σχετικά Άρθρα.

Υπεγράφη η παραγγελία για 23 νέα τρένα – Ιδιωτική επένδυση 308 εκατ. € και υλοποίηση έως το 2027

ΟΠΕΚΕΠΕ: Διευκρινίσεις για ενστάσεις σε αγροτεμάχια χωρίς ΚΑΕΚ και στο Μέτρο 23

Υπεγράφη η σύμβαση για την ενεργειακή αναβάθμιση του Νοσοκομείου «Άγιος Ανδρέας» στην Πάτρα

Εντάχθηκαν στο ΕΣΠΑ Δυτικής Ελλάδας τρία μεγάλα έργα σε Ναύπακτο, Μεγάλη Χώρα και Καλυδώνα

Ρώτησα έναν έφηβο πως φαντάζεται το Αγρίνιο του μέλλοντος. Πιο κοντά στις σύγχρονες μεγαλουπόλεις, ήταν η απάντηση. Με γρήγορη αποκωδικοποίηση μπορώ να σας πω ότι  εννοούσε, όπως όλοι φαντάζεστε,  περισσότερα ανοικτά δεδομένα  και ψηφιακές ευκολίες.

Αν αυτός ο έφηβος ζούσε στη Βιέννη, η οποία σύμφωνα με την τελευταία έρευνα είναι η πιο έξυπνη πόλη στον κόσμο, θα είχε προηγμένες υπηρεσίες ηλεκτρονικής υγείας, ένα ισχυρό σύστημα παρακολούθησης των ψηφιακών επιδόσεων και εθνικό Σχέδιο Ψηφιακής Ταυτότητας. Σύμφωνα με την ίδια έρευνα τα τελευταία δύο χρόνια έχει αυξηθεί παγκοσμίως ο  αριθμός των πόλεων με στοχευμένη στρατηγική.Και αυτό είναι το διακύβευμα  για όλους εμάς. Πως μπορούμε να ζήσουμε αποδοτικά και οικολογικά σε αστικό περιβάλλον.Πως μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε όλα τα σύγχρονα δεδομένα για να βελτιώσουμε τον τρόπο που ζούμε.Πως θα ισορροπήσουμε ανάμεσα στην τεχνολογία και την ασφάλεια. Αν όλοι συμφωνήσουμε ότι,  έξυπνη είναι η πόλη που επιδιώκει τη βέλτιστη αξιοποίηση των πόρων της μέσα από ταυτόχρονη διεύρυνση του  φάσματος των υπηρεσιών της προς τους πολίτες, τότε θα πρέπει να συμφωνήσουμε και στους παράγοντες που συντελούν σε αυτήν την κατεύθυνση. Παράγοντες εξέλιξης των πόλεων  είναι η δημιουργία ανταγωνιστικού περιβάλλοντος και η καλλιέργεια καινοτόμου πνεύματος. Η βιώσιμη διαχείριση των περιβαλλοντικών πόρων.Τα βιώσιμα και ασφαλή μέσα μεταφοράς. Έξυπνη είναι η πόλη που  χρησιμοποιεί με καινοτόμο και αποδοτικό τρόπο όλες τις ευκαιρίες. Είναι όλες εκείνες οι διαδικασίες με τις οποίες οι πόλεις γίνονται ελκυστικές, με μια πιο διαδραστική διοίκηση ώστε να ανταποκρίνονται με μεγαλύτερο ρυθμό στις νέες προκλήσεις. Στo Αγρίνιο, τα τελευταία χρόνια, επιχειρούμε άλματα προς τα εμπρός. Προχωρούμε  βήμα βήμα προς την υλοποίηση του φιλόδοξου σχεδίου μας  που αναδεικνύει την πόλη μας ως πράσινη, βιώσιμη και έξυπνη. Αξιοποιώντας τη Βιώσιμη Αστική Ανάπτυξη επενδύσαμε σε έργα που βελτιώνουν αισθητά το αστικό περιβάλλον και την ποιότητα ζωής των κατοίκων όπως η δημιουργία δακτυλίου εκτεταμένων πεζοδρομήσεων στο κέντρο της πόλης, η δημιουργία πράσινου δακτυλίου, η ενίσχυση του  αστικού πρασίνου,  ο  εκσυγχρονισμός και η επέκταση υποδομών συλλογής αστικών λυμάτων.

Σε εξέλιξη βρίσκεται το μεγάλο έργο της λειτουργικής αναβάθμισης του  επιχειρηματικού κέντρου στη νοτιοανατολική είσοδο της πόλης, που όχι μόνο αλλάζει την εικόνα της εισόδου της πόλης,  αλλά  δημιουργεί συνθήκες ανάπτυξης της επιχειρηματικότητας. Με παρεμβάσεις όπως η ενεργειακή αναβάθμιση του δημοτικού φωτισμού και η χρήση υπόγειων και έξυπνων κάδων απορριμμάτων δημιουργούμε συνθήκες  προστασίας του περιβάλλοντος  στοχεύοντας πάντα στην αύξηση της ανακύκλωσης.

Προχωρούμε στη δημιουργία Περιβαλλοντικού Παρατηρητηρίου το οποίο προβλέπει μεταξύ άλλων πλατφόρμα παροχής ανοικτών δεδομένων ποιότητας του αέρα  με χρήση σύγχρονων αισθητήρων.

Περιλαμβάνει ακόμη Σύστημα Παρακολούθησης του περιβάλλοντος,  με τη χρήση δορυφορικών δεδομένων,  και Σύστημα  Παρακολούθησης Υδάτινων Πόρων  με τη λειτουργία τηλεμετρικού συστήματος ποιοτικού και ποσοτικού ελέγχου.

Ήδη σχεδιάσαμε την  ενεργειακή αναβάθμιση  Δημοτικών κτιρίων και σχολικών μονάδων.  Προωθούμε την ηλεκτρονική διακυβέρνηση, μέσω της οποίας μειώνουμε την γραφειοκρατία και αυξάνουμε τη διαφάνεια.

Αναβαθμίσαμε τα  πληροφοριακά  συστήματα και  αξιοποιήσαμε τις νέες  τεχνολογίες πληροφορικής στις Δημοτικές Υπηρεσίες συμβάλλοντας στην καλύτερη εξυπηρέτηση των δημοτών. Εγκαταστήσαμε σημεία δωρεάν ασύρματου internet

σε όλες σχεδόν τις κοινότητες του Αγρινίου ενός Δήμου συνολικής έκτασης 1246 τ.χλμ. Προωθούμε την επέκταση και αναβάθμιση του συστήματος  GIS του Δήμου Αγρινίου και του συστήματος διαχείρισης του στόλου οχημάτων.

Παράλληλα ενισχύουμε το σύστημα διαχείρισης στάθμευσης και πληροφόρησης με τοποθέτηση ηλεκτρονικών ενημερωτικών πινακίδων που δίνουν πληροφορίες όπως η κίνηση των οχημάτων και  διαθέσιμες θέσεις στάθμευσης.

Οι πινακίδες θα συνδέονται μέσω WiFi με ένα κεντρικό σημείο ελέγχου και διαχείρισής τους και θα συνδέονται με το σύστημα ελεγχόμενης στάθμευσης προκειμένου να γίνεται  έλεγχος των θέσεων και των παραβάσεων,

καθώς και διευθέτηση της κυκλοφορίας μέσω συστήματος παρακολούθησης και ενημέρωσης. Τοποθετούμε 9 σταθμούς  ηλεκτρικών ποδηλάτων,  εκ των οποίων οι 2 θα διαθέτουν βάση για ποδήλατα ΑΜΕΑ.

Συνολικά θα τοποθετηθούν 81 ηλεκτρικά ποδήλατα και δύο ποδήλατα ΑΜΕΑ σε κοινόχρηστους χώρους που καλύπτουν μεγάλο τμήμα του Δήμου. Είμαστε έτοιμοι να προχωρήσουμε στην  ηλεκτρονική αναβάθμιση 7 δημοτικών αιθουσών και την  τοποθέτηση 6 έξυπνων ηλιακών πάγκων σε κεντρικά σημεία της πόλης. Δίνουμε έτσι την δυνατότητα στους πολίτες να έχουν πρόσβαση σε ηλιακούς συλλέκτες  που θα παρέχουν ενεργειακή αυτονομία και δωρεάν  σύνδεση στο διαδίκτυο. Όλες αυτές οι δράσεις εντάσσονται στην «Ψηφιακή Στρατηγική του Δήμου Αγρινίου» που συμβάλλει στην ανάπτυξη καινοτόμων διαδικασιών και υπηρεσιών, στην εισαγωγή Τεχνολογιών Πληροφορικής και Επικοινωνιών  και ενδυναμώνει τη συμμετοχή των πολιτών στη δημόσια ζωή και την πολιτική διαδικασία.  Κάναμε την αρχή. Σχεδιάσαμε, ενισχύσαμε και προβάλαμε τη νέα ιδιαίτερη ταυτότητα του Αγρινίου.

Το στοίχημα, για εμάς, είναι  να συνεχίσουμε αυτήν την πορεία. Πορεία που όμως χρειάζεται  βοήθεια. Βοήθεια από το κεντρικό κράτος και τον εθνικό σχεδιασμό.

Υπάρχουν τεράστιες περιφερειακές ανισότητες που  πρέπει να αμβλυνθούν.

Δυστυχώς δεν ξεκινάμε όλοι από την ίδια αφετηρία.Το εμπορικό και παραγωγικό Αγρίνιο των 100.000 κατοίκων  δεν έχει  σύνδεση με την Ιόνια Οδό.

Δεν έχει βιομηχανική περιοχή. Δεν έχει σιδηρόδρομο. Δεν έχει φυσικό αέριο.

Δεν έχει Πανεπιστήμιο παρά μόνο μερικά τμήματα που θέλουν να τα μετακινήσουν στην Πάτρα.

Η πορεία προς το μέλλον απαιτεί:

Αποκέντρωση

Περιφερειακή και ενδοπεριφερειακή σύγκλιση

Ισόρροπη ανάπτυξη

 

Με διασύνδεση των πόλεων με γρήγορα δίκτυα (αυτοκινητόδρομοι , επικοινωνίες,  μέσα σταθερής τροχιάς, ενεργειακά δίκτυα). Με  εσωτερική διασύνδεση με κάθε πρόσφορο μέσο. Με εναρμόνιση της αστικής ζωής με το φυσικό περιβάλλον.

Με την  προώθηση του τουριστικού προϊόντος  κάθε περιοχής  αξιοποιώντας τις πλέον αποδοτικές πολιτικές προβολής.Η απάντηση βρίσκεται στην συνεργασία και την επαγρύπνηση.Οι πολίτες επιβάλλεται να έχουν λόγο στις αλλαγές που αφορούν την ζωή τους.Οι πολίτες είναι εκείνοι που θα ωθήσουν τις πόλεις μας στο μέλλον.

Και η ΤΑ θα πρέπει να έχει την ευελιξία να υλοποιεί έργα χωρίς να σκοντάφτει στην  αβελτηρία και τον στρουθοκαμηλισμό της κρατικής μηχανής.

Το 2030 δεν είναι μακριά. Αν έχουμε ονειρευτεί την επόμενη ημέρα των  περιφερειακών πόλεων,  ήρθε η ώρα να ενώσουμε όλα τα κομμάτια”.

 

 

 

Συντακτική Ομάδα

Συντακτική Ομάδα

Η συντακτική ομάδα του AgrinioNet.gr δεσμεύεται να παρέχει έγκυρη, έγκαιρη και αξιόπιστη ενημέρωση για όλα τα θέματα που αφορούν την τοπική και εθνική επικαιρότητα. Με επαγγελματισμό και αφοσίωση, καταγράφουμε τις εξελίξεις, αναλύουμε τα γεγονότα και φέρνουμε στο προσκήνιο θέματα που ενδιαφέρουν τους αναγνώστες μας. Στόχος μας είναι η αντικειμενική πληροφόρηση και η ουσιαστική κάλυψη των ειδήσεων με υπευθυνότητα και σεβασμό στην αλήθεια.

Διαβάστε ακόμα.

Υπεγράφη η παραγγελία για 23 νέα τρένα – Ιδιωτική επένδυση 308 εκατ. € και υλοποίηση έως το 2027
Διάφορα

Υπεγράφη η παραγγελία για 23 νέα τρένα – Ιδιωτική επένδυση 308 εκατ. € και υλοποίηση έως το 2027

Αλλάζει η Σύμβαση Ελληνικού Δημοσίου με Hellenic Train: Συνολικές επενδύσεις 420 εκ. € και νέοι...

από Συντακτική Ομάδα
24/12/2025, 02:27
Κ. Πιερρακάκης: Στον πυρήνα της πολιτικής μας η αφαίρεση εμποδίων για οικογένειες και νέους
Διάφορα

Κυριάκος Πιερρακάκης: «Η Θεσσαλονίκη μπορεί να συμβολίζει το νέο παραγωγικό μοντέλο της Ελλάδας» – Συνέντευξη στη «ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ»

Κύριε Υπουργέ, είναι μία από τις πρώτες συνεντεύξεις σας υστερα από την εκλογή σας στην...

από Συντακτική Ομάδα
22/12/2025, 18:12
Γιώργος Κώτσηρας: Ο Προϋπολογισμός του 2026 θέτει τα θεμέλια για ένα ακόμα καλύτερο αύριο
Διάφορα

Γιώργος Κώτσηρας: Άμεσα τα οφέλη του Προϋπολογισμού 2026 στην καθημερινότητα των πολιτών

Ο Προϋπολογισμός του 2026, που ψηφίστηκε προ ημερών από την Ολομέλεια της Βουλής, αποτυπώνει ξεκάθαρα...

από Συντακτική Ομάδα
22/12/2025, 17:59
Κοινό μέτωπο κυβέρνησης Περιφερειαρχών κατά της ευλογιάς
Διάφορα

Κώστας Τσιάρας: Υπευθυνότητα από τους αγρότες – Στήριξη και στη μηδική

Την αισιοδοξία του, ότι, τελικά, οι αγρότες θα επιδείξουν υπευθυνότητα και θα προσέλθουν σε διάλογο...

από Συντακτική Ομάδα
21/12/2025, 20:29
Μπλόκο Αγγελοκάστρου: «20 κυβερνητικά ψέματα» – Κάλεσμα σε συνέλευση και νέες κινητοποιήσεις
Διάφορα

Μπλόκο Αγγελοκάστρου: «20 κυβερνητικά ψέματα» – Κάλεσμα σε συνέλευση και νέες κινητοποιήσεις

Συνεχίζεται το κυβερνητικό αφήγημα για στήριξη  της πραγματικής παραγωγής. Φυσικά για άλλη μια φορά  προσπαθεί...

από Συντακτική Ομάδα
20/12/2025, 19:01
Κοινό μέτωπο κυβέρνησης Περιφερειαρχών κατά της ευλογιάς
Διάφορα

Τσιάρας: «Οι λύσεις δεν περνούν από τα μπλόκα, αλλά από τον διάλογο» – Δήλωση ΥΠΑΑΤ για τις αγροτικές κινητοποιήσεις

Ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων Κώστας Τσιάρας προέβη στην ακόλουθη δήλωση:  «Βρισκόμαστε λίγο πριν...

από Συντακτική Ομάδα
20/12/2025, 18:53

Αφήστε μια απάντηση Ακύρωση απάντησης

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Τεχνική Εταιρεία A4B

RSS Sara & Mara | Blog

  • Το γούρι του Μητσοτάκη "γκαντεμιά" για wanna be βουλευτή... sara-mara
  • Κακός οιωνός το φαναράκι που πιάστηκε στο Χριστουγεννιάτικο δέντρο; sara-mara
  • Επίπληξη σε αντιδήμαρχο για φήμες περί «διαδοχής» σε δήμο της Αιτωλοακαρνανίας sara-mara
  • Γιατί ο Παπαναστασίου έψαχνε στη σακούλα; sara-mara
  • Οι "πολέμιοι" και τα μονοκούκια... sara-mara
  • Ποια είναι η "Σιδηρά Κυρία" του πικρού πρωινού καφέ; sara-mara

agrinionet .gr

Αγρίνιο

Τοπικά Νέα

Δυτική Ελλάδα

Ελλάδα

Πολιτική

Παραπολιτική

Coloured Stories

Ροή Ειδήσεων

 

Οικονομία

Υγεία

Πολιτισμός

 

Συνεντεύξεις

Info

Ταυτότητα

Πολιτική Απορρήτου

Πολιτική Cookies

Όροι Χρήσης

 

Επικοινωνία

....

Web Design & Development

© 2025 Agrinionet

Το σύνολο του περιεχομένου και των υπηρεσιών του agrinionet.gr διατίθεται στους επισκέπτες αυστηρά για προσωπική χρήση. Απαγορεύεται η χρήση ή επανεκπομπή του, σε οποιοδήποτε μέσο, μετά ή άνευ επεξεργασίας, χωρίς γραπτή άδεια του εκδότη.

agrinionet .gr

Αγρίνιο

Τοπικά Νέα

Δυτική Ελλάδα

Ελλάδα

Πολιτική

Παραπολιτική

Coloured Stories

Ροή Ειδήσεων

 

Οικονομία

Υγεία

Πολιτισμός

 

Συνεντεύξεις

Info

Ταυτότητα

Πολιτική Απορρήτου

Πολιτική Cookies

Όροι Χρήσης

 

Επικοινωνία

....

Web Design & Development

© 2024 Agrinionet

Το σύνολο του περιεχομένου και των υπηρεσιών του agrinionet.gr διατίθεται στους επισκέπτες αυστηρά για προσωπική χρήση. Απαγορεύεται η χρήση ή επανεκπομπή του, σε οποιοδήποτε μέσο, μετά ή άνευ επεξεργασίας, χωρίς γραπτή άδεια του εκδότη.

Welcome Back!

Login to your account below

Forgotten Password?

Retrieve your password

Please enter your username or email address to reset your password.

Log In
Κανένα αποτέλεσμα
Προβολή όλων των αποτελεσμάτων
  • Αγρίνιο
  • Τοπικά Νέα
    • Αγρίνιο
    • Άκτιο Βόνιτσας
    • Αμφιλοχία
    • Θέρμο
    • Μεσολόγγι
    • Ναύπακτος
    • Ξηρόμερο
  • Δυτική Ελλάδα
  • Ελλάδα
  • Πολιτική
  • Παραπολιτική
  • Coloured Stories
  • Οικονομία
  • Υγεία
  • Πολιτισμός
    • Εκδηλώσεις
    • Θέατρο
    • Σινεμά

© 2024 Agrinionet.gr. Όλα τα δικαιώματα διατηρούνται.