• Ακούστε τώρα | KosmosFM
  • Sara & Mara | Blog
Δευτέρα, 16 Ιουνίου, 2025
agrinionet.gr
Κανένα αποτέλεσμα
Προβολή όλων των αποτελεσμάτων
  • Αγρίνιο
  • Τοπικά Νέα
  • Δυτική Ελλάδα
  • Ελλάδα
  • Πολιτική
  • Παραπολιτική
  • Coloured Stories
  • Οικονομία
  • Υγεία
  • Πολιτισμός
agrinionet.gr
  • Αγρίνιο
  • Τοπικά Νέα
  • Δυτική Ελλάδα
  • Ελλάδα
  • Πολιτική
  • Παραπολιτική
  • Coloured Stories
  • Οικονομία
  • Υγεία
  • Πολιτισμός
Κανένα αποτέλεσμα
Προβολή όλων των αποτελεσμάτων
agrinionet.gr
Κανένα αποτέλεσμα
Προβολή όλων των αποτελεσμάτων

ΠΑΣΟΚ: Εκλογικός συναγερμός, ανακοινώνουν ψηφοδέλτια ως τα τέλη Ιουλίου

από Συντακτική Ομάδα
27/06/2022
σε Πολιτική
Χρόνος ανάγνωσης: 1 ′
A A
0
ΠΑΣΟΚ: Εκλογικός συναγερμός, ανακοινώνουν ψηφοδέλτια ως τα τέλη Ιουλίου
Share on FacebookShare on Twitter

Τα στελέχη εκτίμησαν ότι το Μέγαρο Μαξίμου αναζητεί άλλοθι για εκλογές το φθινόπωρο και αδιαφορεί για την παραγωγή κυβερνητικού έργου στο μεσοδιάστημα – Τι ειπώθηκε στην συνεδρίαση

Σε κατάσταση εκλογικού συναγερμού κινείται πλέον το ΠΑΣΟΚ, προσβλέποντας στην προσέγγιση όσο το δυνατόν περισσότερων ψηφοφόρων από τον ευρύτερο κεντροαριστερό χώρο κατά την προεκλογική περίοδο.

Σχετικά Άρθρα.

Γ.Ζήσιμος κάνει “άνοιγμα” στο ΣΥΡΙΖΑ. “Δεν θα δεχτούμε στο ΠΑΣΟΚ στελέχη που πλήγωσαν την παράταξη”

ΠΑΣΟΚ: «Παρέλαση» υποψηφίων προέδρων στο Αγρίνιο, αύριο (17/9) ο Γερουλάνος – Δείτε τις ημερομηνίες

Γ. Ζήσιμος “Αυτοί που αμφισβήτησαν τον Ανδρουλάκη είναι πολλοί γιατί θέλουν ένα ΠΑΣΟΚ ισχυρό που θα γίνει κυβέρνηση”

Αποτελέσματα ευρωεκλογών 2024: Στο 27,7% η ΝΔ, στο 14,8% ο ΣΥΡΙΖΑ, στο 13% το ΠΑΣΟΚ

«Ο χρόνος είναι …μηδέν», είπε χαρακτηριστικά ο Μιχάλης Κατρίνης συμπληρώνοντας το μήνυμα-προτροπή «διαρκούς» προεκλογικής προετοιμασίας προς τα στελέχη, που έστειλε με την αρχική ομιλία του ο Νίκος Ανδρουλάκης στην πρώτη συνεδρίαση του Πολιτικού Συμβουλίου. Ηγεσία και στελέχη του οργάνου συμφώνησαν ότι το Μέγαρο Μαξίμου αναζητεί άλλοθι για να κάνει τη ρητορική στροφή και να προκηρύξει εκλογές πολύ νωρίτερα από το τέλος της τετραετίας. Διαπίστωσαν επίσης ότι οι υπουργοί έχουν κατεβάσει τα μολύβια κι ότι το Μαξίμου επιλέγει «ένα βαθύ τακτικισμό σε μια ιδιαίτερα κρίσιμη περίοδο για τα εθνικά θέματα και την οικονομία, αδιαφορώντας για την παραγωγή κυβερνητικού έργου στο μεσοδιάστημα». Και έκλεισαν τη συνεδρίαση με την πεποίθηση ότι το ΠΑΣΟΚ/ΚΙΝΑΛ θα καταγράψει -όπως είπε χαρακτηριστικά ο Κώστας Σκανδαλίδης– ισχυρά διψήφια ποσοστά σε πρώην «κάστρα» του κόμματος, πχ σε Κρήτη, Δωδεκάνησα, Ηλεία, την Αχαΐα, Αιτωλοκαρνανία και άλλες περιοχές.

Ο αρχηγός του ΠΑΣΟΚ κάνοντας σφοδρή επίθεση στην κυβέρνηση για τον χειρισμό της ενεργειακής ακρίβειας και την άρνηση να λάβει μέτρα –«τα οποία η ίδια η Ε.Ε έχει προτείνει και θα μπορούσαν να βοηθήσουν τους καταναλωτές αυτή τη δύσκολη περίοδο»- έθεσε τις προτεραιότητες του σχεδιασμού της Χαριλάου Τρικούπη και τις κατευθυντήριες γραμμές όσον αφορά στην συγγραφή του προγράμματος, που έχει αναλάβει ο Νίκος Χριστοδουλάκης ως αρμόδιος της αρμόδιας Επιτροπής. Ο κ. Ανδρουλάκης άκουσε αρκετά στελέχη του Πολιτικού Συμβουλίου -μεταξύ των οποίων τον πρώην πρωθυπουργό, Γ. Παπανδρέου, τους κ.κ. Σκανδαλίδη, Σαλαγιάννη, Μαργαρίτη, Μήλη, Παπαγεωργόπουλο κα- να τοποθετούνται υπέρ της ουσιαστικής στήριξης των ευάλωτων νοικοκυριών και της μεσαίας τάξης, της μάχης κατά των κοινωνικών ανισοτήτων και των στρεβλώσεων στους χώρους εργασίας. Ο Γ. Γιάνναρος εστίασε στα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι εργαζόμενοι στον χώρο του τουρισμού- και όλοι μαζί σημείωσαν την ανάγκη περιγραφής με απλά λόγια μιας φορολογικής πολιτικής, η εφαρμογή της οποίας δεν θα ρίχνει διαρκώς βάρη στις πλάτες της μεσαίας τάξης.

Το ζήτημα συγκρότησης φορολογικού χάρτη έθεσε ο Νίκος Χριστοδουλάκης, ο οποίος «τρέχει» μαζί με τον Ηλία Κικίλια τις βασικές ενότητες του προγράμματος για την οικονομία, την εργασία, την ανάπτυξη και την αδιαμφησβήτητη σύνδεσή τους με ένα αποτελεσματικό σύστημα Παιδείας, Έρευνας και Τεχνολογίας.

Για την εντεινόμενη τουρκική προκλητικότητα ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής τόνισε ότι απαιτείται ένα ευρωπαϊκό σχέδιο αποτροπής και όχι κατευνασμού, επισημαίνοντας τα του εμπάργκο όπλων προς την γειτονική χώρα. Ζήτησε εκ νέου συμβούλιο πολιτικών αρχηγών με στόχο την κοινή στρατηγική και έψεξε τόσο τους κ.κ Μητσοτάκη, Δένδια, όσο και τον Α. Τσίπρα λέγοντας ότι δεν άκουσε από το στόμα τους μια ολοκληρωμένη στρατηγική για το πώς η Ευρώπη θα αποκτήσει αποτρεπτικό σχέδιο σε σχέση με το σχέδιο κατευνασμού που έχει σήμερα. Με ιδιαίτερο ενδιαφέρον σημείωσαν δε στελέχη του Πολιτικού Συμβουλίου τις επισημάνσεις του Πέτρου Ευθυμίου και του Γιώργου Παπανδρέου για τη στάση και τα μηνύματα της χώρας εν΄ όψει της Συνόδου του ΝΑΤΟ- στη λογική ότι τα ελληνοτουρκικά είναι ζητήματα διεθνούς δικαίου.

Ο Βαγγέλης Αργύρης ενημέρωσε τους συμμετέχοντες στη συνεδρίαση- πολλοί εξ αυτών θα δώσουν τη μάχη του «σταυρού»- ότι γίνεται προσπάθεια να ανακοινωθεί μέχρι το τέλος του Ιούλη το 80% των ψηφοδελτίων, ενώ υπογράμμισε τους όρους και τις προϋποθέσεις για την ένταξη στη λίστα κάθε εκλογικής περιφέρειας. Άφησε να εννοηθεί ότι όλοι οι ενδιαφερόμενοι περνούν από κρησάρα και τους διαβεβαίωσε ότι οι λίστες θα έχουν ισχυρές δόσεις ανανέωσης, μαχητικές γυναίκες και πρόσωπα από κάθε γεωγραφικό διαμέρισμα των εκλογικών περιφερειών, χώρο εργασίας κα.

«Να μην εντάξουμε στα ψηφοδέλτια πρόσωπα που μας «πλήγωσαν», υποστήριξε η Λίτσα Λιακούλη ενώ άλλα στελέχη έδειξαν να επιθυμούν την άμεση ανακοίνωση των λιστών, ώστε οι υποψήφιοι να μπουν εγκαίρως στη μάχη. Η αίσθηση πάντως που επικρατεί είναι ότι η ανακοίνωση των ψηφοδελτίων θα γίνει τελικά με την προκήρυξη των εκλογών- ειδικά αν αυτό συμβεί προς το τέλος του Αυγούστου.

Για τις κυβερνητικές συνεργασίες και τα διλήμματα που έχει μπροστά του το ΠΑΣΟΚ δεν έγινε κάποια ιδιαίτερη συζήτηση- παρότι έχει ανάψει στα «πράσινα» γραφεία. Μόνο ο Θόδωρος Μαργαρίτης ζήτησε την περιφρούρηση της πολιτικής αυτονομίας του χώρου και την ανάδειξη των διαχωριστικών γραμμών με τη Νέα Δημοκρατία.

protothema

 

Tags: εκλογέςπασοκυποψήφιοι
Συντακτική Ομάδα

Συντακτική Ομάδα

Η συντακτική ομάδα του AgrinioNet.gr δεσμεύεται να παρέχει έγκυρη, έγκαιρη και αξιόπιστη ενημέρωση για όλα τα θέματα που αφορούν την τοπική και εθνική επικαιρότητα. Με επαγγελματισμό και αφοσίωση, καταγράφουμε τις εξελίξεις, αναλύουμε τα γεγονότα και φέρνουμε στο προσκήνιο θέματα που ενδιαφέρουν τους αναγνώστες μας. Στόχος μας είναι η αντικειμενική πληροφόρηση και η ουσιαστική κάλυψη των ειδήσεων με υπευθυνότητα και σεβασμό στην αλήθεια.

Διαβάστε ακόμα.

Τι απαντά ο Γ. Φαρμάκης περί αεροδρομίου – βοσκότοπου
Αγρίνιο

Παραίτηση βόμβα Γιάννου Φαρμάκη από αυτοδιοικητικά του καθήκοντα.

Παρελθόν αποτελεί πλέον ο αντιδήμαρχος Γιάννος Φαρμάκης από το δήμο Αγρινίου Ερωτηματικά προκαλεί η παραίτηση...

από Συντακτική Ομάδα
15/06/2025, 23:05
Κώστας Πιστιόλας: «Δεν κάνουμε αντιπολίτευση για να δημιουργούμε πιρουέτες»
Αγρίνιο

Κώστας Πιστιόλας: «Δεν κάνουμε αντιπολίτευση για να δημιουργούμε πιρουέτες»

Συνέντευξη εφ’ όλης της ύλης παραχώρησε ο επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης του Δήμου Αγρινίου Κώστας...

από Συντακτική Ομάδα
12/06/2025, 19:13
Τι είπε στον ΔΥΤΙΚΑ FM ο Γιώργος Αποστολάκης για τα όσα έγιναν στο Δ.Σ. του Δήμου Ακτίου Βόνιτσας για τις πλωτές εξέδρες
Άκτιο Βόνιτσας

Τι είπε στον ΔΥΤΙΚΑ FM ο Γιώργος Αποστολάκης για τα όσα έγιναν στο Δ.Σ. του Δήμου Ακτίου Βόνιτσας για τις πλωτές εξέδρες

Για τα όσα συνέβησαν στην τελευταία συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Ακτίου Βόνιτσας σχετικά...

από Συντακτική Ομάδα
11/06/2025, 22:03
Η Άννα Διαμαντοπούλου στο Αγρίνιο στις 19 Ιουνίου
Αγρίνιο

Η Άννα Διαμαντοπούλου στο Αγρίνιο στις 19 Ιουνίου

Την Πέμπτη 19 Ιουνίου στις 8:30 το βράδυ, η Άννα Διαμαντοπούλου θα επισκεφθεί το Αγρίνιο,...

από Συντακτική Ομάδα
11/06/2025, 18:57
Άτολμος λόγω πολιτικής ομηρίας;
Coloured Stories

Άτολμος λόγω πολιτικής ομηρίας;

 Είναι αλήθεια ότι στην πολιτική πιάτσα κυκλοφορεί η ατάκα "αυτός δεν πρόκειται να φύγει από...

από Συντακτική Ομάδα
10/06/2025, 13:57
Στην Κομισιόν το αίτημα για καταχώρηση της «ΑΦΡΙΝΑ» ως ΠΓΕ στο Μητρώο της ΕΕ
Μεσολόγγι

Μίλτος Ζαμπάρας “Ελληνικές Αλυκές: Από το Μεσολόγγι ως την Καλλονή πωλείται ακόμα και το αλάτι της γης”

Στην Ολομέλεια της Βουλής συζητήθηκε η Επίκαιρη Ερώτηση του Βουλευτή Αιτωλοακαρνανίας του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, Μίλτου Ζαμπάρα,...

από Συντακτική Ομάδα
07/06/2025, 18:42

Αφήστε μια απάντηση Ακύρωση απάντησης

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Τεχνική Εταιρεία A4B

RSS Sara & Mara | Blog

  • Εις την Γαλλικήν ... sara-mara
  • Άτολμος λόγω πολιτικής ομηρίας; sara-mara
  • Μην τάξεις στον άγιο κερί... sara-mara
  • Ο Βοεβόδας... μήνυσε ... sara-mara
  • Μια βοσκοπούλα έμορφη... sara-mara
  • ΔΕΥΑ Αγρινίου: “ξεβούλωσαν” τα φρεάτια στην οδό Αγγελοκάστρου sara-mara

agrinionet .gr

Αγρίνιο

Τοπικά Νέα

Δυτική Ελλάδα

Ελλάδα

Πολιτική

Παραπολιτική

Coloured Stories

Ροή Ειδήσεων

 

Οικονομία

Υγεία

Πολιτισμός

 

Συνεντεύξεις

Info

Ταυτότητα

Πολιτική Απορρήτου

Πολιτική Cookies

Όροι Χρήσης

 

Επικοινωνία

....

Web Design & Development

© 2025 Agrinionet

Το σύνολο του περιεχομένου και των υπηρεσιών του agrinionet.gr διατίθεται στους επισκέπτες αυστηρά για προσωπική χρήση. Απαγορεύεται η χρήση ή επανεκπομπή του, σε οποιοδήποτε μέσο, μετά ή άνευ επεξεργασίας, χωρίς γραπτή άδεια του εκδότη.

agrinionet .gr

Αγρίνιο

Τοπικά Νέα

Δυτική Ελλάδα

Ελλάδα

Πολιτική

Παραπολιτική

Coloured Stories

Ροή Ειδήσεων

 

Οικονομία

Υγεία

Πολιτισμός

 

Συνεντεύξεις

Info

Ταυτότητα

Πολιτική Απορρήτου

Πολιτική Cookies

Όροι Χρήσης

 

Επικοινωνία

....

Web Design & Development

© 2024 Agrinionet

Το σύνολο του περιεχομένου και των υπηρεσιών του agrinionet.gr διατίθεται στους επισκέπτες αυστηρά για προσωπική χρήση. Απαγορεύεται η χρήση ή επανεκπομπή του, σε οποιοδήποτε μέσο, μετά ή άνευ επεξεργασίας, χωρίς γραπτή άδεια του εκδότη.

Welcome Back!

Login to your account below

Forgotten Password?

Retrieve your password

Please enter your username or email address to reset your password.

Log In
Κανένα αποτέλεσμα
Προβολή όλων των αποτελεσμάτων
  • Αγρίνιο
  • Τοπικά Νέα
    • Αγρίνιο
    • Άκτιο Βόνιτσας
    • Αμφιλοχία
    • Θέρμο
    • Μεσολόγγι
    • Ναύπακτος
    • Ξηρόμερο
  • Δυτική Ελλάδα
  • Ελλάδα
  • Πολιτική
  • Παραπολιτική
  • Coloured Stories
  • Οικονομία
  • Υγεία
  • Πολιτισμός
    • Εκδηλώσεις
    • Θέατρο
    • Σινεμά

© 2024 Agrinionet.gr. Όλα τα δικαιώματα διατηρούνται.