• Ακούστε τώρα | KosmosFM
  • Sara & Mara | Blog
Παρασκευή, 23 Ιανουαρίου, 2026
agrinionet.gr
Κανένα αποτέλεσμα
Προβολή όλων των αποτελεσμάτων
  • Αγρίνιο
  • Τοπικά Νέα
  • Δυτική Ελλάδα
  • Ελλάδα
  • Πολιτική
  • Παραπολιτική
  • Coloured Stories
  • Οικονομία
  • Υγεία
  • Πολιτισμός
agrinionet.gr
  • Αγρίνιο
  • Τοπικά Νέα
  • Δυτική Ελλάδα
  • Ελλάδα
  • Πολιτική
  • Παραπολιτική
  • Coloured Stories
  • Οικονομία
  • Υγεία
  • Πολιτισμός
Κανένα αποτέλεσμα
Προβολή όλων των αποτελεσμάτων
agrinionet.gr
Κανένα αποτέλεσμα
Προβολή όλων των αποτελεσμάτων

Προς παράταση στην αποχή των δικηγόρων από πλειστηριασμούς ευάλωτων νοικοκυριών

από Συντακτική Ομάδα
24/08/2021
σε Οικονομία
Χρόνος ανάγνωσης: 1 ′
A A
0
Κόκκινα δάνεια: «Κούρεμα» για οκτώ στoυς δέκα δανειολήπτες
Share on FacebookShare on Twitter

Σειρά ενστάσεων για το υπό διαβούλευση σχέδιο νόμου για την τροποποίηση του Κώδικα Πολιτικής Δικονομίας, καθώς μεταξύ άλλων «διαιωνίζει το καθεστώς πολυνομίας και κακονομίας και προκρίνει την εξυπηρέτηση των συμφερόντων των τραπεζών και των οικονομικά ισχυρών σε βάρος της προστασίας της πλειοψηφίας των Ελλήνων πολιτών και δη των πλέον ευάλωτων», διατυπώνει η Συντονιστική Επιτροπή της Ολομέλειας των προέδρων των Δικηγορικών Συλλόγων σε ανακοίνωση που εξέδωσε, κατόπιν συνεδρίασης της.

Ακόμη, η Συντονιστική Επιτροπή τάσσεται κατά της εισαγωγής του θεσμού της πιλοτικής δίκης στις πολιτικές υποθέσεις και αναφέρει πως προτίθεται να εισηγηθεί την παράταση αποχής των δικηγόρων μέχρι τις 30 Νοεμβρίου από πλειστηριασμούς ευάλωτων νοικοκυριών.Ειδικότερα, η Συντονιστική Επιτροπή της Ολομέλειας των Προέδρων των Δικηγορικών Συλλόγων Ελλάδος, που συνεδρίασε στις 23.8.2021, μέσω τηλεδιάσκεψης, σε σχετική ανακοίνωση που εξέδωσε αναφέρει τα εξής:

Σχετικά Άρθρα.

Ο νέος Κώδικας Τοπικής Αυτοδιοίκησης την Παρασκευή στο Περιφερειακό Συμβούλιο Δυτικής Ελλάδας

Ο Εμποροβιομηχανικός Σύλλογος στηρίζει την κινητοποίηση του Σωματείου Εργαζομένων Νοσοκομείου Μεσολογγίου

Αγρυπνία για την μνήμη της Οσίας Ξένης στην Ιερά Μονή Αγίας Ελεούσης Κλεισούρας

Θανάσης Παπαθανάσης: Περιοδεία στο Αγρίνιο με τον Κώστα Σκρέκα και τον Στέλιο Κονταδάκη – Επαφές με Δήμο, Επιμελητήριο και επιχειρήσεις.

«1. Το υπό διαβούλευση σχέδιο νόμου για την τροποποίηση του Κ.Πολ.Δ, παρά τις όποιες βελτιωτικές ρυθμίσεις του, δεν επιλύει τα προβλήματα, που αναδείχθηκαν από την εφαρμογή του ν. 4335/2015, διαιωνίζει το καθεστώς πολυνομίας και κακονομίας και προκρίνει την εξυπηρέτηση των συμφερόντων των τραπεζών και των οικονομικά ισχυρών σε βάρος της προστασίας της πλειοψηφίας των Ελλήνων πολιτών και δη των πλέον ευάλωτων.

Ιδιαίτερη μνεία πρέπει να γίνει στην εμμονή της κυβέρνησης να εισάγει το θεσμό της πιλοτικής δίκης στις πολιτικές υποθέσεις. Η πρόβλεψη της πιλοτικής δίκης, πέραν των ζητημάτων συνταγματικότητας που εγείρονται ως προς τον διάχυτο δικαστικό έλεγχο, στερεί από τους πολίτες την κρίση και προστασία στους προβλεπόμενους βαθμούς δικαιοδοσίας και στο ρυθμιστικό της πλαίσιο είναι βέβαιο ότι θα υπαχθούν, κυρίως, υποθέσεις τραπεζικών συμβάσεων και δανείων, εργατικών διαφορών και υπερχρεωμένων νοικοκυριών.

Η Συντονιστική Επιτροπή εκφράζει την κατηγορηματική της αντίθεση σε συγκεκριμένες ρυθμίσεις του υπό διαβούλευση σχεδίου νόμου για την τροποποίηση του Κώδικα Πολιτικής Δικονομίας αλλά και στην τακτική της κυβέρνησης να θέσει σε διαβούλευση, εν μέσω θέρους, ένα τόσο κρίσιμο σχέδιο νόμου.

Η Συντονιστική Επιτροπή δηλώνει ότι θα παρέμβει κατά τη διαδικασία της νομοθέτησης για την υιοθέτηση των προτάσεών της και την αποτροπή δυσμενών εξελίξεων για την προστασία των δικαιωμάτων των πολιτών και σε περίπτωση που η κυβέρνηση εμμείνει στις θέσεις της θα προχωρήσει σε στοχευμένου χαρακτήρα κινητοποιήσεις.

Είναι αδιανόητο σε μία περίοδο, όπου υπάρχουν τεράστιες καθυστερήσεις στην απονομή της Δικαιοσύνης για τις υποθέσεις των Ελλήνων πολιτών, η κυβέρνηση να ενδιαφέρεται για την επίσπευση μόνο των δικών που αφορούν σε υποθέσεις τραπεζών, funds , οικονομικά ισχυρών συσσωματώσεων και του ιδίου του Δημοσίου.

Η Συντονιστική Επιτροπή, λαμβάνοντας υπόψη τις ιδιαίτερα σημαντικές καθυστερήσεις που παρατηρούνται στην εκκαθάριση και καταβολή των αποζημιώσεων από την παροχή υπηρεσιών Νομικής Βοήθειας και την αδράνεια του υπουργείου, παρά τις υποσχέσεις του για αντιμετώπιση του θέματος, αποφάσισε να εισηγηθεί στην Ολομέλεια την παράταση της μη έκδοσης, από τους Δικηγορικούς Συλλόγους, γραμματίων προκαταβολής και ενσήμων σε υποθέσεις Νομικής Βοήθειας.

Η διεκδίκηση του δικηγορικού σώματος για την επίλυση του σημαντικού αυτού ζητήματος, που πλήττει και την αξιοπιστία του ίδιου του θεσμού, θα είναι διαρκής και συντεταγμένη.

3. Η Συντονιστική Επιτροπή αποφάσισε να εισηγηθεί στην Ολομέλεια την παράταση της αποχής των δικηγόρων μέχρι 30.11.2021 από τις διαδικασίες αναγκαστικής εκτέλεσης για επίσπευση πλειστηριασμών, με εντολείς τράπεζες ή εταιρείες διαχείρισης απαιτήσεων, κατά της πρώτης κατοικίας ευάλωτων νοικοκυριών, όπως ορίζονται με το ν. 4738/2020, σύμφωνα με το ειδικότερο πλαίσιο που έχει καθοριστεί, λαμβανομένου υπόψη ότι μέχρι σήμερα δεν έχει συσταθεί ο προβλεπόμενος Φορέας Απόκτησης και Επαναμίσθωσης, δεν έχει θεσπιστεί διά νόμου δεοντολογικό πλαίσιο λειτουργίας των εταιρειών διαχείρισης απαιτήσεων και δεν έχουν ανασταλεί οι πλειστηριασμοί, δεδομένης της ιδιαίτερα αρνητικής οικονομικής και κοινωνικής κατάστασης.

4. Τέλος, η Συντονιστική Επιτροπή αποφάσισε να παρέμβει ενώπιον του Συμβουλίου της Επικρατείας, επί εκκρεμούς αιτήσεως ακυρώσεως και αιτήσεως αναστολής της ΑΔΕΔΥ κ.λπ. κατά της αριθ. 45891/2021 απόφασης του υπουργού Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων, ως προς τη συμμετοχή δικηγόρων στη διαδικασία έκδοσης των συντάξεων, υπέρ του κύρους αυτής, λαμβανομένου υπόψη του δημοσίου χαρακτήρα του δικηγορικού λειτουργήματος και την ανάγκη επίλυσης ενός ιδιαίτερα σημαντικού κοινωνικού προβλήματος.

Την Τρίτη 31.8.2021 συγκαλείται η Ολομέλεια των Προέδρων των Δικηγορικών Συλλόγων Ελλάδος για να λάβει αποφάσεις επί των άνω θεμάτων».

dikaiologitika

Συντακτική Ομάδα

Συντακτική Ομάδα

Η συντακτική ομάδα του AgrinioNet.gr δεσμεύεται να παρέχει έγκυρη, έγκαιρη και αξιόπιστη ενημέρωση για όλα τα θέματα που αφορούν την τοπική και εθνική επικαιρότητα. Με επαγγελματισμό και αφοσίωση, καταγράφουμε τις εξελίξεις, αναλύουμε τα γεγονότα και φέρνουμε στο προσκήνιο θέματα που ενδιαφέρουν τους αναγνώστες μας. Στόχος μας είναι η αντικειμενική πληροφόρηση και η ουσιαστική κάλυψη των ειδήσεων με υπευθυνότητα και σεβασμό στην αλήθεια.

Διαβάστε ακόμα.

Κ. Πιστιόλας: «Το Αγρίνιο αδικεί τον εαυτό του όσο δεν αντιλαμβάνεται και δεν αξιοποιεί τις μεγάλες προοπτικές των χωριών». Περιοδεία στην Παντάνασσα
Αγρίνιο

Κ. Πιστιόλας: «Το Αγρίνιο αδικεί τον εαυτό του όσο δεν αντιλαμβάνεται και δεν αξιοποιεί τις μεγάλες προοπτικές των χωριών». Περιοδεία στην Παντάνασσα

Από τη λίμνη στο χωράφι: Ένα νέο σχέδιο για την Παντάνασσα και συνολικά τις παραλίμνιες...

από Συντακτική Ομάδα
21/01/2026, 21:25
ΠΟΦΕΕ: Επιτακτική η ανάγκη μεταφοράς των προθεσμιών λόγω των σοβαρών τεχνικών προβλημάτων στην υποβολή ΑΠΔ 
Ειδήσεις

ΠΟΦΕΕ: Επιτακτική η ανάγκη μεταφοράς των προθεσμιών λόγω των σοβαρών τεχνικών προβλημάτων στην υποβολή ΑΠΔ 

ΠΡΟΣ την Υπουργό Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης κα Νίκη Κεραμέως τον Διοικητή του e-ΕΦΚΑ κ....

από Συντακτική Ομάδα
21/01/2026, 06:55
Κώστας Τσιάρας προς τους αγρότες των μπλόκων: Η κυβέρνηση είναι πάντα παρούσα στο πλευρό των αγροτών – Είναι η στιγμή της ευθύνης για όλους
Ειδήσεις

Κώστας Τσιάρας προς τους αγρότες των μπλόκων: Η κυβέρνηση είναι πάντα παρούσα στο πλευρό των αγροτών – Είναι η στιγμή της ευθύνης για όλους

Ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων Κώστας Τσιάρας είχε δίωρη συνάντηση με εκπροσώπους αγροτών από...

από Συντακτική Ομάδα
20/01/2026, 21:05
Στήριξη της «καρδιάς» της τοπικής οικονομίας της Δυτικής Ελλάδας με 23 εκατ. ευρώ από το πρόγραμμα «Ενίσχυση Μικρής Επιχειρηματικότητας»
Δυτική Ελλάδα

Στήριξη της «καρδιάς» της τοπικής οικονομίας της Δυτικής Ελλάδας με 23 εκατ. ευρώ από το πρόγραμμα «Ενίσχυση Μικρής Επιχειρηματικότητας»

Στην στήριξη της μικρής επιχειρηματικότητας, που αποτελεί βασικό πυλώνα της αναπτυξιακής στρατηγικής για το σύνολο...

από Συντακτική Ομάδα
20/01/2026, 21:02
Πλάνα και φωτογραφίες από το σημερινό Eurogroup
Ελλάδα

Πλάνα και φωτογραφίες από το σημερινό Eurogroup

Ολοκληρώθηκε η συνεδρίαση του Eurogroup, που πραγματοποιήθηκε σήμερα, Δευτέρα 19 Ιανουαρίου 2026, με τη συμμετοχή...

από Συντακτική Ομάδα
20/01/2026, 15:41
Ολοκληρώθηκε η συνάντηση Μητσοτάκη με τα αγροτικά μπλόκα – Τσιάρας: Ειλικρινής και παραγωγική συζήτηση
Ελλάδα

Ολοκληρώθηκε η συνάντηση Μητσοτάκη με τα αγροτικά μπλόκα – Τσιάρας: Ειλικρινής και παραγωγική συζήτηση

Μετά από 4 ώρες και 30 λεπτά ολοκληρώθηκε η συνάντηση του Πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη με...

από Συντακτική Ομάδα
20/01/2026, 15:21

Αφήστε μια απάντηση Ακύρωση απάντησης

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Τεχνική Εταιρεία A4B

RSS Sara & Mara | Blog

  • Μικρές κινήσεις, μεγάλα παιχνίδια: Οι δελφίνοι χτίζουν το δικό τους δίκτυο... sara-mara
  • ΠΑΣΟΚ Αιτωλοακαρνανίας: Ποιοι παίρνουν τα ηνία; Ποιοι παρακολουθούν πίσω από τις κλειστές πόρτες; sara-mara
  • Ραμσής και Τουταγχαμούνα sara-mara
  • Ου Γάκιας ου Λιβάντς sara-mara
  • George Papanastasiou« L'État, c'est moi » sara-mara
  • Ποιο είναι το βαθύ λαρύγγι στο δημαρχείο... sara-mara

agrinionet .gr

Αγρίνιο

Τοπικά Νέα

Δυτική Ελλάδα

Ελλάδα

Πολιτική

Παραπολιτική

Coloured Stories

Ροή Ειδήσεων

 

Οικονομία

Υγεία

Πολιτισμός

 

Συνεντεύξεις

Info

Ταυτότητα

Πολιτική Απορρήτου

Πολιτική Cookies

Όροι Χρήσης

 

Επικοινωνία

....

Web Design & Development

© 2025 Agrinionet

Το σύνολο του περιεχομένου και των υπηρεσιών του agrinionet.gr διατίθεται στους επισκέπτες αυστηρά για προσωπική χρήση. Απαγορεύεται η χρήση ή επανεκπομπή του, σε οποιοδήποτε μέσο, μετά ή άνευ επεξεργασίας, χωρίς γραπτή άδεια του εκδότη.

agrinionet .gr

Αγρίνιο

Τοπικά Νέα

Δυτική Ελλάδα

Ελλάδα

Πολιτική

Παραπολιτική

Coloured Stories

Ροή Ειδήσεων

 

Οικονομία

Υγεία

Πολιτισμός

 

Συνεντεύξεις

Info

Ταυτότητα

Πολιτική Απορρήτου

Πολιτική Cookies

Όροι Χρήσης

 

Επικοινωνία

....

Web Design & Development

© 2024 Agrinionet

Το σύνολο του περιεχομένου και των υπηρεσιών του agrinionet.gr διατίθεται στους επισκέπτες αυστηρά για προσωπική χρήση. Απαγορεύεται η χρήση ή επανεκπομπή του, σε οποιοδήποτε μέσο, μετά ή άνευ επεξεργασίας, χωρίς γραπτή άδεια του εκδότη.

Welcome Back!

Login to your account below

Forgotten Password?

Retrieve your password

Please enter your username or email address to reset your password.

Log In
Κανένα αποτέλεσμα
Προβολή όλων των αποτελεσμάτων
  • Αγρίνιο
  • Τοπικά Νέα
    • Αγρίνιο
    • Άκτιο Βόνιτσας
    • Αμφιλοχία
    • Θέρμο
    • Μεσολόγγι
    • Ναύπακτος
    • Ξηρόμερο
  • Δυτική Ελλάδα
  • Ελλάδα
  • Πολιτική
  • Παραπολιτική
  • Coloured Stories
  • Οικονομία
  • Υγεία
  • Πολιτισμός
    • Εκδηλώσεις
    • Θέατρο
    • Σινεμά

© 2024 Agrinionet.gr. Όλα τα δικαιώματα διατηρούνται.