• Ακούστε τώρα | KosmosFM
  • Sara & Mara | Blog
Δευτέρα, 15 Σεπτεμβρίου, 2025
agrinionet.gr
Κανένα αποτέλεσμα
Προβολή όλων των αποτελεσμάτων
  • Αγρίνιο
  • Τοπικά Νέα
  • Δυτική Ελλάδα
  • Ελλάδα
  • Πολιτική
  • Παραπολιτική
  • Coloured Stories
  • Οικονομία
  • Υγεία
  • Πολιτισμός
agrinionet.gr
  • Αγρίνιο
  • Τοπικά Νέα
  • Δυτική Ελλάδα
  • Ελλάδα
  • Πολιτική
  • Παραπολιτική
  • Coloured Stories
  • Οικονομία
  • Υγεία
  • Πολιτισμός
Κανένα αποτέλεσμα
Προβολή όλων των αποτελεσμάτων
agrinionet.gr
Κανένα αποτέλεσμα
Προβολή όλων των αποτελεσμάτων

Save our Hospital  – Σώστε το Nοσοκομείο μας

από Συντακτική Ομάδα
25/11/2022
σε Αρθρογραφία, Υγεία
Χρόνος ανάγνωσης: 1 ′
A A
0
Συνελήφθη γνωστός γιατρός από το νοσοκομείο Μεσολογγίου. Μετέφερε ναρκωτικά φάρμακα
Share on FacebookShare on Twitter

 

 

Σχετικά Άρθρα.

Έναρξη Εργασιών Αποκατάστασης και Ανάδειξης της Ιεράς Μονής Μυρτιάς

Γ. Λεχουρίτης : Το ΙΝΚΑ ξεκίνησε το μποϊκοτάζ στο κρέας

Μέσα στις επόμενες μέρες πέφτουν οι υπογραφές για την Γέφυρα στη Μεγάλη Χώρα

 Σύσκεψη Κώστα Τσιάρα με Περιφερειάρχες για την ευλογιά – Σχέδιο δέκα ημερών με σταθμούς απολύμανσης σε οδικούς άξονες και αυστηροποίηση μέτρων

Γεννήθηκα στην Αθήνα το 1979. Οι γονείς μου, δύο επαρχιωτάκια από τ’ “Αντλικό”, σπούδασαν και στη συνέχεια δημιούργησαν την οικογένειά τους στην Αθήνα. Μεσαία τάξη στις δεκαετίες ΄80 – ΄90, η οικογένειά μου, μας έδωσε ότι προβλέπονταν για την εποχή (ιδιωτικά σχολεία, γαλλικά και πιάνο, σπουδές κτλ!). Όπως ακριβώς τα παιδιά των μεταναστών, μέσα μου υπήρχε μια ανάγκη να αποτινάξω την επαρχιώτικη καταγωγή μου, παρά τα σχετικά κηρύγματα για τις ρίζες μας. Δεν αισθάνθηκα ποτέ ότι είμαι μέρος του χωριού και δε φαντάστηκα ποτέ να ζω μόνιμα σε αυτό.

Όμως για πολλούς και διάφορους λόγους βρέθηκα κάποια στιγμή μπροστά στην ανάγκη λήψης μιας ιδιαίτερης απόφασης: Αθήνα ή Μεσολόγγι ως τόπος κατοικίας;…. Και η απόφαση αυτή θα αφορούσε τη δική μου πλέον οικογένεια. Πέρα λοιπόν από τα χαζοκομπλεξικά των «τάχαμου Αθηναίων» που κουβαλούσα (και για τα οποία ντρέπομαι τώρα), έπρεπε να σκεφτώ πρακτικά ζητήματα, όπως η πρόσβαση στην εκπαίδευση και στην υγειονομική περίθαλψη. Δε θα κάνω την έξυπνη, δεν ήταν πολύ συνειδητή απόφαση, έγινε απλά χωρίς ιδιαίτερες άμυνες η μετοίκιση της οικογένειάς μου από την Αθήνα στο Μεσολόγγι το 2017.

Από τότε πολλά τα καλά, τα άσχημα, τα περίεργα, δε θα μπω σε τέτοιες λεπτομέρειες διότι όλα αυτά τα γράφω για να καταλήξω στο Σάββατο 12 Νοεμβρίου 2022, τη μέρα που χρειάστηκα περίθαλψη από το νοσοκομείο Μεσολογγίου «Χατζηκώστα». Έκανα εισαγωγή για παρακολούθηση ως περιστατικό ύποπτο για έμφραγμα του μυοκαρδίου. Ναι, είχα συμπτώματα και φόβο!

Τρεις μέρες στην καρδιολογική κλινική γιατροί και νοσηλευτές, μου φέρθηκαν με τον καλύτερο τρόπο. Από 12 έως 15 Νοεμβρίου έκανα ένα πλήρες σετ κλινικοεργαστηριακού έλεγχου για οξύ στεφανιαίο σύνδρομο (αρνητική hs/cTnI, triplex καρδιάς κφ, ΗΓΚΓραφήματα επιφανείας κφ, φυσιολογική στεφανιογραφία), με ευτυχώς υπέροχα αρνητικά αποτελέσματα! (Ναι, θα ζήσω, να ξέρετε όσοι προλάβατε να χαρείτε).

Έρχομαι ξανά τώρα στα πρώτα που έγραψα παραπάνω, να αναρωτηθώ μαζί σας αν η περίπτωση μου σε νοσοκομείο της Αθήνας θα τύγχανε αυτής της φροντίδας…. Εγώ θα ποντάρω στο Όχι… Και το όχι, για να μην παρεξηγηθώ, δεν είναι γιατί εμείς στο Μεσολόγγι έχουμε καλύτερους επιστήμονες που κάνουν πρόληψη και στην Αθήνα όχι αλλά γιατί ο αριθμός των περιστατικών εκεί δεν το επιτρέπει.

Άρα… εγώ, ένας πρώην προκατειλημμένος με την επαρχεία άνθρωπος, συνειδητοποιώ πως το μεγαλύτερο μου άγχος πριν μετακομίσω εδώ (η υγειονομική περίθαλψη) ήταν απλά ένα κατάλοιπο της εποχής συγκέντρωσης όλων των επιστημόνων στα μεγάλα αστικά κέντρα.

Ναι, οι ελλείψεις είναι ασύλληπτες, ναι το νοσοκομείο είναι υποστελεχωμένο, ναι, ναι και πάλι ναι. Όμως η προσπάθεια που γίνεται πρέπει να ενισχυθεί όχι να σταματήσει. Και τι έγινε αν υπάρχει το νοσοκομείο Αγρινίου στο νομό? Και πραγματικά η Πάτρα είναι κοντά?

Η πόλη και ο νομός χρειάζεται το νοσοκομείο Μεσολογγίου, είναι ζωή, είναι ασφάλεια είναι πρέπον για την πόλη του Μεσολογγίου η ενίσχυση αυτής της μονάδας.

Γράφω για να παρακαλέσω οποιονδήποτε μπορεί να δει το θετικό αντίκτυπο σε μία πόλη που τη θέλουμε γεμάτη κόσμο που νιώθει ικανοποίηση και ασφάλεια, όχι μία πόλη που θα κατοικείται από τα φαντάσματα των εξοδιτών.

Είμαι μαζί με κάθε φωνή που διαφωνεί με την αποδυνάμωση του Νοσοκομείου της πόλης μου, της πόλης όπου αποφάσισα να μεγαλώσω τα παιδία μου.

 

Ευχαριστώ πολύ τους γιατρούς της καρδιολογικής κλινικής, την οικογένειά μου, τους αγαπημένους μου φίλους και εύχομαι οι περιπέτειες υγείας όλων να είναι τόσο ασήμαντες όσο ήταν η δική μου!

 

Μεσολόγγι 25/11/2022

Λίνα Στέφου

Συντακτική Ομάδα

Συντακτική Ομάδα

Η συντακτική ομάδα του AgrinioNet.gr δεσμεύεται να παρέχει έγκυρη, έγκαιρη και αξιόπιστη ενημέρωση για όλα τα θέματα που αφορούν την τοπική και εθνική επικαιρότητα. Με επαγγελματισμό και αφοσίωση, καταγράφουμε τις εξελίξεις, αναλύουμε τα γεγονότα και φέρνουμε στο προσκήνιο θέματα που ενδιαφέρουν τους αναγνώστες μας. Στόχος μας είναι η αντικειμενική πληροφόρηση και η ουσιαστική κάλυψη των ειδήσεων με υπευθυνότητα και σεβασμό στην αλήθεια.

Διαβάστε ακόμα.

ΙΣΑ Αγρινίου: ‘’Σ’ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΔΟΤΗ-THANK YOU DONOR’’
Αγρίνιο

ΙΣΑ Αγρινίου: ‘’Σ’ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΔΟΤΗ-THANK YOU DONOR’’

Ο Ιατρικός Σύλλογος Αγρινίου και ο Σύλλογος Εθελοντών Αιμοδοτών & Δωρητών Οργάνων Σώματος Ν. Αιτωλοακαρνανίας,...

από Συντακτική Ομάδα
12/09/2025, 21:08
Πάτρα: Οι 4 υποθέσεις κακοποίησης παιδιών που επανεξετάζονται μετά τις εξελίξεις στην ιατροδικαστική υπηρεσία
Δυτική Ελλάδα

Πάτρα: Οι 4 υποθέσεις κακοποίησης παιδιών που επανεξετάζονται μετά τις εξελίξεις στην ιατροδικαστική υπηρεσία

Το τμήμα Εσωτερικών Υποθέσεων διερευνά πλέον όλες τις καταγγελίες κακοποίησης παιδιών που μπήκαν στο αρχείο...

από Συντακτική Ομάδα
10/09/2025, 10:54
Χειροπέδες στον διευθυντή καρδιοχειρουργικής του Ιπποκράτειου – Ζητούσε φακελάκια χιλιάδων ευρώ
Ελλάδα

Χειροπέδες στον διευθυντή καρδιοχειρουργικής του Ιπποκράτειου – Ζητούσε φακελάκια χιλιάδων ευρώ

Ο γιατρός ζητούσε από ασθενείς «φακελάκια» ύψους μέχρι και 4.000 ευρώ Χειροπέδες στον διευθυντή της Καρδιοχειρουργικής του Ιπποκράτειου Νοσοκομείου Αθηνών...

από Συντακτική Ομάδα
09/09/2025, 13:02
Νέο σύγχρονο φαρμακείο στον Άγιο Θωμά Μεσολογγίου. Την Κυριακή τα εγκαίνια
Μεσολόγγι

Νέο σύγχρονο φαρμακείο στον Άγιο Θωμά Μεσολογγίου. Την Κυριακή τα εγκαίνια

Ένα νέο υπερσύγχρονο φαρμακείο άνοιξε της πύλες του στον Άγιο Θωμά Μεσολογγίου. Εξοπλισμένο φαρμακείο, με...

από Συντακτική Ομάδα
04/09/2025, 19:40
«Νέα γενιά» έργων ενεργειακής αναβάθμισης στη Δυτική Ελλάδα, συνολικού προϋπολογισμού 21.657.292,28 ευρώ
Αρθρογραφία

Νεκτάριος Φαρμάκης: Ας σηκώσουμε το «χαλί του θορύβου»

Άρθρο του Νεκτάριου Φαρμάκη Περιφερειάρχη Δυτικής Ελλάδας «Η πολιτική είναι η τέχνη του εφικτού». Η...

από Συντακτική Ομάδα
04/09/2025, 18:50
Μητροπολίτης Δαμασκηνός: Μήνυμα Μεγάλης Παρασκευής “Η τόλμη της αγάπης απέναντι στην παραφροσύνη της βίας”
Αρθρογραφία

Η δόξα της Εκκλησίας στηρίζεται στην ελευθερία από τα μάταια και φθαρτά αυτού του κόσμου και στην ένωση με τον Χριστό

Του Μητροπολίτου Αιτωλίας και Ακαρνανίας κ. Δαμασκηνού Στη σημερινή αποστολική περικοπή, ο Απόστολος Παύλος μιλάει...

από Συντακτική Ομάδα
17/08/2025, 12:46

Αφήστε μια απάντηση Ακύρωση απάντησης

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Τεχνική Εταιρεία A4B

RSS Sara & Mara | Blog

  • Μέσα στις επόμενες μέρες πέφτουν οι υπογραφές για την πεζοέφυρα στη Μεγάλη Χώρα sara-mara
  • Τι συμβαίνει με την Duchess του ΠΑΣΟΚ; sara-mara
  • Το γερό κομπόδεμα sara-mara
  • Γαβαλού: Αποκαταστάθηκε η βλάβη στο δίκτυο ύδρευσης. Σε μια ώρα θα υδροδοτηθεί η περιοχή. Έτοιμη η μελέτη, λέει η ΔΕΥΑ αλλά δεν υπάρχουν χρήματα για το έργο sara-mara
  • Ποιος "γυροφέρνει" τον τοξοβόλο Κυριάκο; sara-mara
  • Ποιο πρόσωπο είχε συνάντηση στο Μαξίμου για το ψηφοδέλτιο της Ν.Δ.; sara-mara

agrinionet .gr

Αγρίνιο

Τοπικά Νέα

Δυτική Ελλάδα

Ελλάδα

Πολιτική

Παραπολιτική

Coloured Stories

Ροή Ειδήσεων

 

Οικονομία

Υγεία

Πολιτισμός

 

Συνεντεύξεις

Info

Ταυτότητα

Πολιτική Απορρήτου

Πολιτική Cookies

Όροι Χρήσης

 

Επικοινωνία

....

Web Design & Development

© 2025 Agrinionet

Το σύνολο του περιεχομένου και των υπηρεσιών του agrinionet.gr διατίθεται στους επισκέπτες αυστηρά για προσωπική χρήση. Απαγορεύεται η χρήση ή επανεκπομπή του, σε οποιοδήποτε μέσο, μετά ή άνευ επεξεργασίας, χωρίς γραπτή άδεια του εκδότη.

agrinionet .gr

Αγρίνιο

Τοπικά Νέα

Δυτική Ελλάδα

Ελλάδα

Πολιτική

Παραπολιτική

Coloured Stories

Ροή Ειδήσεων

 

Οικονομία

Υγεία

Πολιτισμός

 

Συνεντεύξεις

Info

Ταυτότητα

Πολιτική Απορρήτου

Πολιτική Cookies

Όροι Χρήσης

 

Επικοινωνία

....

Web Design & Development

© 2024 Agrinionet

Το σύνολο του περιεχομένου και των υπηρεσιών του agrinionet.gr διατίθεται στους επισκέπτες αυστηρά για προσωπική χρήση. Απαγορεύεται η χρήση ή επανεκπομπή του, σε οποιοδήποτε μέσο, μετά ή άνευ επεξεργασίας, χωρίς γραπτή άδεια του εκδότη.

Welcome Back!

Login to your account below

Forgotten Password?

Retrieve your password

Please enter your username or email address to reset your password.

Log In
Κανένα αποτέλεσμα
Προβολή όλων των αποτελεσμάτων
  • Αγρίνιο
  • Τοπικά Νέα
    • Αγρίνιο
    • Άκτιο Βόνιτσας
    • Αμφιλοχία
    • Θέρμο
    • Μεσολόγγι
    • Ναύπακτος
    • Ξηρόμερο
  • Δυτική Ελλάδα
  • Ελλάδα
  • Πολιτική
  • Παραπολιτική
  • Coloured Stories
  • Οικονομία
  • Υγεία
  • Πολιτισμός
    • Εκδηλώσεις
    • Θέατρο
    • Σινεμά

© 2024 Agrinionet.gr. Όλα τα δικαιώματα διατηρούνται.