• Ακούστε τώρα | KosmosFM
  • Sara & Mara | Blog
Κυριακή, 29 Μαρτίου, 2026
agrinionet.gr
Κανένα αποτέλεσμα
Προβολή όλων των αποτελεσμάτων
  • Αγρίνιο
  • Τοπικά Νέα
  • Δυτική Ελλάδα
  • Ελλάδα
  • Πολιτική
  • Παραπολιτική
  • Coloured Stories
  • Οικονομία
  • Υγεία
  • Πολιτισμός
agrinionet.gr
  • Αγρίνιο
  • Τοπικά Νέα
  • Δυτική Ελλάδα
  • Ελλάδα
  • Πολιτική
  • Παραπολιτική
  • Coloured Stories
  • Οικονομία
  • Υγεία
  • Πολιτισμός
Κανένα αποτέλεσμα
Προβολή όλων των αποτελεσμάτων
agrinionet.gr
Κανένα αποτέλεσμα
Προβολή όλων των αποτελεσμάτων

Σεμινάρια διαλογισμού από  νεογνωστική αποκρυφιστική  παραθρησκευτική ομάδα στο Αγρίνιο.

από Συντακτική Ομάδα
09/10/2019
σε Τοπικά Νέα
Χρόνος ανάγνωσης: 1 ′
A A
0
Μητροπολίτης Αιτωλίας και Ακαρνανίας Κοσμάς:  «πεθαίνει η Ελλάδα… χάνεται η Πατρίδα μας!»
Share on FacebookShare on Twitter

 

Μετά από επικοινωνία πολλών πιστών με την Ιερά Μητρόπολη, σχετικά με αφίσες και δημοσιεύσεις για σεμινάριο διαλογισμού που διοργανώνει ο Σύλλογος “Samael Lakhsmi” σε γνωστό ξενοδοχείο του Αγρινίου, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης μας κ.κ. ΚΟΣΜΑΣ, ανέθεσε στο γραφείο για θέματα αιρέσεων της Μητροπόλεως και την σχετική επιτροπή, να ενημερώσει τον πιστό λαό και όποιον άλλο το επιθυμεί για την συγκεκριμένη κίνηση.

Παρουσιάζεται ως  Γνωστική Πολιτιστική Εταιρεία “Samael-Lakhsmi” και ως μία μη κερδοσκοπική οργάνωση της οποίας τα μέλη συγκεντρώνονται με σκοπό την Πρακτική, τον Διαλογισμό, και την Μελέτη των βιβλίων των Δασκάλων. Στην πραγματικότητα είναι μια παγκόσμια νεογνωστική αποκρυφιστική και παραθρησκευτική ομάδα με όλα εκείνα τα γνωρίσματα της νεοεποχήτικης σέκτας.

Σχετικά Άρθρα.

Σκουπίδια στον δρόμο, «καθαριότητα» στο Facebook – Το Αγρίνιο της 20ής θέσης

Σοκ: Μαχαίρωσαν 16χρονο στο κέντρο του Αγρινίου – Μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο

Θωμάς Στάππας: «Η πολιτική αλλαγή ξεκινά από την περιφέρεια» – Ολόκληρη η ομιλία στο 4ο Τακτικό Συνέδριο του ΠΑΣΟΚ – Κινήματος Αλλαγής

Ομόφωνα εγκρίθηκε η πρόταση για τη δημιουργία Μουσείου Εθνικής Αντίστασης στο Αγρίνιο

Κύριός  σκοπός τους η υπηρεσία προς την ανθρωπότητα μέσω της διάδοσης των Διδασκαλιών.  Αυτό πραγματώνεται μια σειρά από καθοδηγούμενες πρακτικές όπως, πρακτικές διαλογισμού, χαλάρωσης, ενεργοποίησης των μαγνητικών κέντρων του σώματος, πρακτικές για συνειδητό αστρικό ταξίδι και ρουνικές ασκήσεις για την αφύπνιση της συνείδησης.  Υποστηρίζουν πως η Γνώση διδάχτηκε σε εσωτερικές και φιλοσοφικές σχολές σ’ όλους τους αρχαίους πολιτισμούς. Δόθηκε στην ανθρωπότητα στην αρχαία Ινδία, Αίγυπτο, Κίνα, Περσία, Ελλάδα, Ρώμη, Μεξικό, κλπ..Η Γνώση υπάρχει στον Βουδισμό, Ταοϊσμό, Μωαμεθανισμό, Χριστιανισμό. Οι μεγάλοι πνευματικοί δάσκαλοι της ανθρωπότητας όπως ο Χριστός, ο Βούδας, ο Κρίσνα, ο Ερμής Τρισμέγιστος, ο Ζωροάστρης, ο Μωυσής, ο Μωάμεθ, ο Ντάντε, ο Κετζαλκοάτλ, ήταν Γνωστικοί, δηλαδή είχαν μια ανώτερη θεϊκή γνώση των μυστικών του Ανθρώπου και του Σύμπαντος.  Αυτοί οι σοφοί δάσκαλοι, έφεραν στον πλανήτη μας υπερβατική γνώση που βοηθά τον άνθρωπο να αντιμετωπίσει το πεπρωμένο του και του επιτρέπει να αναπτύξει όλες τις λανθάνουσες δυνατότητές του.

Κατά τη διάρκεια του εικοστού αιώνα ο Δάσκαλος Σαμαέλ Αούν Βεόρ, (το όνομα του φέρει η οργάνωση) ,  ανέλαβε την αποστολή να αποκαλύψει αυτή την πρότερα κρυμμένη γνώση και να την παρουσιάσει  σ’ όλη την ανθρωπότητα. Μ’ αυτό τον τρόπο, η Γνώση, η Χριστιανική εσωτερική γνώση που άφησε ο Ιησούς πριν από δύο χιλιάδες χρόνια, παρουσιάζεται ξανά στον πλανήτη. Κυρίαρχη διδασκαλία του πως «ο δρόμος του ανθρώπου είναι μοναδικός και οι άλλοι δεν είναι παρά παράλληλες τροχιές, που μας εξυπηρετούν ή μας δυσχεραίνουν στην πορεία μας προς την Αυτοπραγμάτωση του Είναι».

Στα πλαίσια της θεωρίας αυτής κάθε συγκίνηση ή ευαισθησία προς τους άλλους, κάθε ένδειξη τρυφερότητας και ανθρωπιάς λογίζεται «Ταύτιση» και πρέπει να ξεπερνιέται, βυθίζοντας έτσι στην πραγματικότητα τον άνθρωπο σε ένα πέλαγος απέραντης μοναξιάς.

Η Οργάνωση συνεργάστηκε δυστυχώς με δημόσιους φορείς, με δημοτικές αρχές και πανεπιστημιακά ιδρύματα και «επιμόρφωσε» έλληνες πολίτες, όπως η ίδια ισχυρίζεται, μέσω προγραμμάτων του Οργανισμού Απασχολήσεως Εργατικού Δυναμικού (Ο.Α.Ε.Δ.).

Η Οργάνωση  κατόρθωσε να δημιουργήσει το προφίλ πολιτιστικού και επιμορφωτικού, μη κερδοσκοπικού σωματείου. Έτσι ο αποκρυφισμός και η παραθρησκεία διοχετεύονται έντεχνα και αποτελεσματικά.

Άλλαξε και το όνομά της, αφού διασπάστηκε αρκετές φορές στα 30 τελευταία χρόνια.

Δεν λέγεται πια «Κέντρο Γνωστικής Ανθρωπολογίας». Ένα της παρακλάδι, που σήμερα διαλύθηκε κι αυτό, ονομαζόταν «Παγκόσμια Γνωστική Χριστιανική Κίνηση της Ελλάδας. Της Νέας Τάξης», ενώ λειτούργησε πριν κι επί αρκετά χρόνια με το όνομα: «Πανελλήνιο Κέντρο Γνωστικών Σπουδών». Και οι τρεις αυτές μορφές είχαν «Δάσκαλο» τον Κολομβιανό V. M. Ravolou, μαθητή του ιδρυτή Σαμαέλ Αούν Βεόρ.

Ο προσηλυτισμός γίνονταν συνήθως με εισαγωγικές διαλέξεις, άλλοτε σε χώρους της οργάνωσης, άλλοτε σε δημόσιους χώρους, όποτε η Οργάνωση  χρησιμοποιούσε τις ανυποψίαστες ή τις αδιάφορες, κατά περίπτωση, αρχές.

Σήμερα, οι Γνωστικοί αυτοί προωθούν τα πιστεύω τους διακινώντας το βιβλίο: «ΕΡΚΟΛΟΥΜΠΟΥΣ. Ο Κόκκινος Πλανήτης». Σήμερα στη χώρα μας και στο διαδίκτυο κυκλοφορούν ομάδες νεογνωστικών με αρχηγούς διάφορους άλλους μαθητές του Σαμαέλ και συχνά με βασικές διαφορές στον τρόπο εφαρμογής της διδασκαλίας. Κάποιες απ’ αυτές είναι: η «Γνωστική Πολιτιστική Εταιρεία Samael-Lakhsmi”», με δάσκαλο τον Λάκσμι (Lakshmi), από Χιλή.

Η Ιερά Μητρόπολη προτρέπει τα πιστά μέλη της Εκκλησίας και γενικότερα τους πολίτες της περιοχής, να μην συμμετέχουν σε συγκεντρώσεις παραθρησκευτικών ομάδων και σεκτών που κρύβονται πίσω από ΜΚΟ ή πολιτιστικούς συλλόγους εμφανιζόμενοι ,ως προβατόσχημοι  λύκοι , διότι κινδυνεύει η πνευματική και ψυχική τους υπόσταση. Αξίζει κάποιος να διαβάσει την επιστολή του πρώην μέλους αυτής της παραθρησκευτικής ομάδας Γιώργου Καραϊσαρίδη με τίτλο ¨Υπήρξα αρχηγός των γνωστικών¨ Αθήνα 2013, στο διαδίκτυο,  για να συναισθανθεί τον κίνδυνο που διατρέχει όποιος από ενδιαφέρον σε κάτι ¨νέο¨ επιχειρήσει να διεισδύσει στην γνωστική ομάδα που παραδίδει τα σεμινάρια, αυτή την περίοδο στην πόλη του Αγρινίου, ανενόχλητη.

Ο μόνος δρόμος για τον φωτισμό του νου και την Σωτηρία, είναι η Ορθόδοξη Πνευματικότητα ΄0πως αυθεντικά διδάσκεται στην Ορθόδοξη Εκκλησία. Στείλτε τα παιδιά σας στα κατηχητικά, ώστε να ξεφύγουν από κακοτοπιές και καταστροφές.

 

 

Συντακτική Ομάδα

Συντακτική Ομάδα

Η συντακτική ομάδα του AgrinioNet.gr δεσμεύεται να παρέχει έγκυρη, έγκαιρη και αξιόπιστη ενημέρωση για όλα τα θέματα που αφορούν την τοπική και εθνική επικαιρότητα. Με επαγγελματισμό και αφοσίωση, καταγράφουμε τις εξελίξεις, αναλύουμε τα γεγονότα και φέρνουμε στο προσκήνιο θέματα που ενδιαφέρουν τους αναγνώστες μας. Στόχος μας είναι η αντικειμενική πληροφόρηση και η ουσιαστική κάλυψη των ειδήσεων με υπευθυνότητα και σεβασμό στην αλήθεια.

Διαβάστε ακόμα.

Σκουπίδια στον δρόμο, «καθαριότητα» στο Facebook – Το Αγρίνιο της 20ής θέσης
Αγρίνιο

Σκουπίδια στον δρόμο, «καθαριότητα» στο Facebook – Το Αγρίνιο της 20ής θέσης

Καταγγελίες που πληθαίνουν, επαρχιακός δρόμος μετατρέπεται σε χωματερή και ο Δήμος Αγρινίου πανηγυρίζει επιδόσεις που...

από Συντακτική Ομάδα
29/03/2026, 09:12
Σοκ: Μαχαίρωσαν 16χρονο στο κέντρο του Αγρινίου – Μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο
Αγρίνιο

Σοκ: Μαχαίρωσαν 16χρονο στο κέντρο του Αγρινίου – Μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο

Τραγικό περιστατικό σημειώθηκε το βράδυ του Σαββάτου 28 Μαρτίου στο κέντρο του Αγρίνιο, όταν άγνωστοι...

από Συντακτική Ομάδα
29/03/2026, 00:11
Θωμάς Στάππας: «Η πολιτική αλλαγή ξεκινά από την περιφέρεια» – Ολόκληρη η ομιλία στο 4ο Τακτικό Συνέδριο του ΠΑΣΟΚ – Κινήματος Αλλαγής
Αγρίνιο

Θωμάς Στάππας: «Η πολιτική αλλαγή ξεκινά από την περιφέρεια» – Ολόκληρη η ομιλία στο 4ο Τακτικό Συνέδριο του ΠΑΣΟΚ – Κινήματος Αλλαγής

Στο 4ο Τακτικό Συνέδριο του ΠΑΣΟΚ – Κινήματος Αλλαγής, ο σύνεδρος από το Αγρίνιο, Θωμάς...

από Συντακτική Ομάδα
29/03/2026, 00:06
To “Αγρίνιο Ανοιχτό & Πράσινο” για το τροχαίο του ιατρού Αριστείδη Τζιόβα
Αγρίνιο

Ομόφωνα εγκρίθηκε η πρόταση για τη δημιουργία Μουσείου Εθνικής Αντίστασης στο Αγρίνιο

Με ομόφωνη απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου Αγρινίου, εγκρίθηκε η πρόταση του επικεφαλής της δημοτικής παράταξης...

από Συντακτική Ομάδα
28/03/2026, 20:47
Η 18η Ημερίδα Boccia στο Δ.Α.Κ. Αγρινίου «Μιχάλης Κούσης»
Αγρίνιο

Η 18η Ημερίδα Boccia στο Δ.Α.Κ. Αγρινίου «Μιχάλης Κούσης»

Ο «ΒΙΩΣΙΜΟΣ ΚΟΣΜΟΣ»  συμμετείχε ως συνδιοργανωτής σε μια ιδιαίτερα σημαντική αθλητική διοργάνωση που φιλοξενήθηκε στο...

από Συντακτική Ομάδα
28/03/2026, 20:39
Αιτωλοακαρνανίας Δαμασκηνός: «Τα τοπικά μνημεία αποτελούν ζωντανό και διαρκή διάλογο του παρελθόντος με το παρόν»
Αγρίνιο

Αιτωλοακαρνανίας Δαμασκηνός: «Τα τοπικά μνημεία αποτελούν ζωντανό και διαρκή διάλογο του παρελθόντος με το παρόν»

Μαθητικό Συνέδριο για τα αρχαία μνημεία από το 5ο Γυμνάσιο Αγρινίου «Τα τοπικά μνημεία, που...

από Συντακτική Ομάδα
28/03/2026, 02:03

Αφήστε μια απάντηση Ακύρωση απάντησης

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Τεχνική Εταιρεία A4B

RSS Sara & Mara | Blog

  • «Άξιος» από κάτω… «παγωμάρα» στην πρώτη σειρά sara-mara
  • Καθαριότητα στα χαρτιά, βρωμιά στους δρόμους: η άλλη όψη του Αγρινίου sara-mara
  • Καθάρισαν άλλοι, φωτογραφήθηκαν οι «αρμόδιοι» sara-mara
  • Δήμαρχος Γάκιας κυνηγά καρέκλα στη Βουλή... sara-mara
  • Ποιος θα καθίσει στην καρέκλα και ποιος… λογαριάζει χωρίς τον ξενοδόχο sara-mara
  • Άγριο πολιτικό καρφί: η καρέκλα που άναψε φωτιά μεταξύ Παπαναστασίου – Καραγκούνη sara-mara

agrinionet .gr

Αγρίνιο

Τοπικά Νέα

Δυτική Ελλάδα

Ελλάδα

Πολιτική

Παραπολιτική

Coloured Stories

Ροή Ειδήσεων

 

Οικονομία

Υγεία

Πολιτισμός

 

Συνεντεύξεις

Info

Ταυτότητα

Πολιτική Απορρήτου

Πολιτική Cookies

Όροι Χρήσης

 

Επικοινωνία

....

Web Design & Development

© 2025 Agrinionet

Το σύνολο του περιεχομένου και των υπηρεσιών του agrinionet.gr διατίθεται στους επισκέπτες αυστηρά για προσωπική χρήση. Απαγορεύεται η χρήση ή επανεκπομπή του, σε οποιοδήποτε μέσο, μετά ή άνευ επεξεργασίας, χωρίς γραπτή άδεια του εκδότη.

agrinionet .gr

Αγρίνιο

Τοπικά Νέα

Δυτική Ελλάδα

Ελλάδα

Πολιτική

Παραπολιτική

Coloured Stories

Ροή Ειδήσεων

 

Οικονομία

Υγεία

Πολιτισμός

 

Συνεντεύξεις

Info

Ταυτότητα

Πολιτική Απορρήτου

Πολιτική Cookies

Όροι Χρήσης

 

Επικοινωνία

....

Web Design & Development

© 2024 Agrinionet

Το σύνολο του περιεχομένου και των υπηρεσιών του agrinionet.gr διατίθεται στους επισκέπτες αυστηρά για προσωπική χρήση. Απαγορεύεται η χρήση ή επανεκπομπή του, σε οποιοδήποτε μέσο, μετά ή άνευ επεξεργασίας, χωρίς γραπτή άδεια του εκδότη.

Welcome Back!

Login to your account below

Forgotten Password?

Retrieve your password

Please enter your username or email address to reset your password.

Log In
Κανένα αποτέλεσμα
Προβολή όλων των αποτελεσμάτων
  • Αγρίνιο
  • Τοπικά Νέα
    • Αγρίνιο
    • Άκτιο Βόνιτσας
    • Αμφιλοχία
    • Θέρμο
    • Μεσολόγγι
    • Ναύπακτος
    • Ξηρόμερο
  • Δυτική Ελλάδα
  • Ελλάδα
  • Πολιτική
  • Παραπολιτική
  • Coloured Stories
  • Οικονομία
  • Υγεία
  • Πολιτισμός
    • Εκδηλώσεις
    • Θέατρο
    • Σινεμά

© 2024 Agrinionet.gr. Όλα τα δικαιώματα διατηρούνται.