• Ακούστε τώρα | KosmosFM
  • Sara & Mara | Blog
Τρίτη, 16 Σεπτεμβρίου, 2025
agrinionet.gr
Κανένα αποτέλεσμα
Προβολή όλων των αποτελεσμάτων
  • Αγρίνιο
  • Τοπικά Νέα
  • Δυτική Ελλάδα
  • Ελλάδα
  • Πολιτική
  • Παραπολιτική
  • Coloured Stories
  • Οικονομία
  • Υγεία
  • Πολιτισμός
agrinionet.gr
  • Αγρίνιο
  • Τοπικά Νέα
  • Δυτική Ελλάδα
  • Ελλάδα
  • Πολιτική
  • Παραπολιτική
  • Coloured Stories
  • Οικονομία
  • Υγεία
  • Πολιτισμός
Κανένα αποτέλεσμα
Προβολή όλων των αποτελεσμάτων
agrinionet.gr
Κανένα αποτέλεσμα
Προβολή όλων των αποτελεσμάτων

Η Δυτική Ελλάδα βγαίνει από την ενεργειακή απομόνωση – Ξεκινούν τα δίκτυα φυσικού αερίου για χιλιάδες συνδέσεις

από Συντακτική Ομάδα
17/05/2022
σε Δυτική Ελλάδα, Οικονομία
Χρόνος ανάγνωσης: 1 ′
A A
0
Η Δυτική Ελλάδα βγαίνει από την ενεργειακή απομόνωση – Ξεκινούν τα δίκτυα φυσικού αερίου για χιλιάδες συνδέσεις
Share on FacebookShare on Twitter

 

«Σήμερα είναι μία μέρα δικαίωσης για όλους μας. Μία μέρα νέας ελπίδας για το σύνολο της Δυτικής Ελλάδας, αφού το όραμά μας για έναν τόπο στον οποίο το φυσικό αέριο θα φτάνει παντού, δεν ακυρώνεται και δεν αναστέλλεται. Αντίθετα, εργαστήκαμε σκληρά και με σχέδιο για να είμαστε σε θέση να λέμε ότι τα τοπικά δίκτυα φυσικού αερίου θα αποτελέσουν την πολύτιμη βάση πάνω στην οποία θα στηθεί αργότερα ένα πολύ πιο εκτεταμένο δίκτυο ροής φυσικού αερίου, που δεν θα φτάνει πλέον με βυτιοφόρα σε δεξαμενές, αλλά μέσω αγωγού».

Σχετικά Άρθρα.

Καλάβρυτα: Προφυλακίστηκαν ο ηγούμενος και ακόμη πέντε συλληφθέντες για αρχαιοκαπηλία

 Ομόφωνη έγκριση του έργου μεταφοράς μαθητών σε έκτακτη συνεδρίαση της Περιφερειακής Επιτροπής

Η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας στον επίσημο ιστότοπο του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας

Επιβεβαιώθηκαν κρούσματα ευλογιάς των αιγοπροβάτων σε εκτροφές της Αιτωλοακαρνανίας

Με την αρχή μιας νέας εποχής συνέδεσε ο Περιφερειάρχης Δυτικής Ελλάδας,Νεκτάριος Φαρμάκης,την έναρξη κατασκευής του έργου «Ανάπτυξη δικτύων φυσικού αερίου χαμηλής και μέσης πίεσης», που παρουσιάστηκε σήμερα Τρίτη 17 Μάϊου 2022 σε ειδική εκδήλωση που συνδιοργάνωσαν στην Πάτρα (πολυχώρος Royal) η ΔΕΔΑ και η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας, παρουσία του Υπουργού Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Κώστα Σκρέκα.

Ο Υπουργός στη διάρκεια της ομιλίας του χαρακτήρισε  σημαντικό βήμα για την περιφερειακή ανάπτυξη την επέκταση του δικτύου διανομής φυσικού αερίου στη Δυτική Ελλάδα. «Φέρνουμε ένα καθαρό και φθηνό καύσιμο σε πολίτες που μέχρι σήμερα δεν έχουν πρόσβαση. Ένα καύσιμο που διευκολύνει τη λειτουργία συστημάτων θέρμανσης και βοηθάει ιδιαίτερα την επιχειρηματικότητα και ειδικότερα τις παραγωγικές μονάδες. Έτσι οι επιχειρήσεις της Δυτικής Ελλάδας θα αποκτήσουν ανταγωνιστικό πλεονέκτημα ώστε να μπορούν με ίσους όρους να ανταγωνίζονται άλλες επιχειρήσεις εντός και εκτός Ελλάδας»τόνισε μεταξύ άλλων ο κ. Σκρέκας, κάνοντας προσωπική αναφορά στον Περιφερειάρχη σε σχέση την μεθοδικότητα και επιμονή που επέδειξε για την υλοποίηση του έργου.

Από την πλευρά του ο διευθύνων σύμβουλος της ΔΕΔΑ,Μάριος Τσάκας, αναφέρθηκε στο στόχο γιαισότιμη πρόσβαση όλων των Ελλήνων στο μεγάλο αγαθό της ενέργειας και έκανε ιδιαίτερη αναφορά στις αλλαγές που σηματοδοτεί για τη Δυτική Ελλάδα η προμήθεια υγροποιημένου αερίου. Συγκεκριμένα τόνισε, μεταξύ άλλων, στην ομιλία του:

«Με μεγάλη υπερηφάνεια, εγκαινιάζουμε σήμερα, από την πόλη της Πάτρας, το έργο επέκτασης του δικτύου διανομής φυσικού αερίου στην Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας.

Ένα έργο μοναδικό και πρωτοποριακό τόσο για τη χώρα μας όσο και για την Ευρώπη, που βγάζει από την ενεργειακή απομόνωση μια από τις πιο σημαντικές και παράλληλα, πιο αδικημένες γεωγραφικά ζώνες της χώρας. Είναι γνωστό ότι η Πάτρα, όπως και το σύνολο των πόλεων της Δυτικής Ελλάδας και της Ηπείρου, βρίσκεται μακριά από την όδευση του αγωγού μεταφοράς του αερίου και, συνεπώς, είναι αποκλεισμένη από την τροφοδοσία με φυσικό αέριο για περισσότερα από 20 χρόνια.

Αυτόν τον αποκλεισμό έρχεται να άρει η ΔΕΔΑ, εφαρμόζοντας για πρώτη φορά στην Ελλάδα τη σύγχρονη τεχνολογία του Υγροποιημένου Φυσικού Αερίου, η οποία είναι ασφαλής, καινοτόμος και περιβαλλοντικά πιο ήπια.

Με το εμβληματικό αυτό έργο, χιλιάδες νοικοκυριά και επιχειρήσεις στην Πάτρα, το Αγρίνιο και τον Πύργο θα αποκτήσουν πρόσβαση στο φυσικό αέριο, ενώ θα κινητοποιηθούν μεγάλες επενδύσεις που θα συμβάλλουν στην ανάπτυξη της τοπικής οικονομίας και τη μείωση της ανεργίας με τη δημιουργία πολλών νέων θέσεων εργασίας».

Ο Πρόεδρος της  ΔΕΔΑ, Πολιτικός Μηχανικός ΕΜΠ, Βασίλης Κοτρώνης υπογράμμισε:«Η σημερινή ημέρα σηματοδοτεί για την Πάτρα, το Αγρίνιο και τον Πύργο, την έναρξη του μεγαλύτερου ενεργειακού έργου, με άμεσο όφελος στον πολίτη, από την εποχή της ηλεκτροδότησης τους.

Επενδύσεις σε δίκτυα φυσικού αερίου ύψους 42,3 εκατ. ευρώ για τις πόλεις αυτές έως το 2023, έρχονται να αλλάξουν το ενεργειακό αποτύπωμα της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδα, η οποία μέσω της διοίκησης της και προσωπικά του Περιφερειάρχη κ. Νεκτάριου Φαρμάκη, έτρεξε να ενστερνιστεί το όραμα της εταιρείας μας, συγχρηματοδοτώντας τα έργα από το ΕΣΠΑ και να το κάνει μέρος του δικού της οράματος για τον τόπο σας».

Συνεχίζοντας ο Περιφερειάρχης παρατήρησε: «Όπως βλέπετε λοιπόν, όχι μόνο δεν αφήσαμε τίποτα να πέσει κάτω και δεν εγκαταλείψαμε το παραμικρό, αλλά αυτό που βρήκαμε ως μία πρωτόλεια σκέψη, το μετατρέψαμε σε συγκεκριμένο σχεδιασμό και σε έργο» τόνισε ο κ. Φαρμάκης κάνοντας εκτενή αναφορά στις συντονισμένες ενέργειες που ξεκίνησαν από το 2019 και έφτασαν έως του σημείου, αφενός να υπερδιπλασιαστούν οι αρχικώς προβλεφθέντες οικιακοί χρήστες των τοπικών δικτύων και αφετέρου, η ΔΕΣΦΑ να εντάξει στο σχέδιο ανάπτυξής της, την κατασκευή αγωγού υψηλής πίεσης προς τη Δυτική Ελλάδα.

Όπως είπε ο κ. Φαρμάκης τα πρώτα νοικοκυριά και οι πρώτες επιχειρήσεις θα μπορούν να συνδεθούν με το δίκτυο φυσικού αερίου, σε λίγους μήνες. Θύμισε πως πρόκειται για ένα έργο που μέσω της Περιφέρειας συγχρηματοδοτείται από το Ευρωπαϊκό Ταμείο Περιφερειακής Ανάπτυξης με ποσό περίπου 22,5 εκ. ευρώ και προβλέπει την κατασκευή ενός δικτύου 208 χλμ, που θα συνδέσει χιλιάδες οικιακούς, εμπορικούς και βιομηχανικούς χρήστες με το φυσικό αέριο στις τρεις μεγάλες πόλεις, δηλαδή την Πάτρα, το Αγρίνιο και τον Πύργο.

Συγκεκριμένα, βάσει του σχεδιασμού, προβλέπονται οι εξής συνδέσεις:

  • Για την πόλη της Πάτρας προβλέπεται η σύνδεση 5.747 οικιακών χρηστών αντί για 3.747 του παλαιού προγράμματος καθώς επίσης, 178 εμπορικών και 20 βιομηχανικών χρηστών.
  • Για την πόλη του Αγρινίου προβλέπεται η σύνδεση 2.824 οικιακών χρηστών αντί για 724, καθώς επίσης 232 εμπορικών και 3 βιομηχανικών χρηστών.
  • Για την πόλη του Πύργου προβλέπεται η σύνδεση 607 οικιακών χρηστών αντί για 347, καθώς επίσης 51 εμπορικών χρηστών.

«Το ποτάμι δεν γυρίζει πίσω» υπογράμμισε ο Περιφερειάρχης και κατέληξε: «Και δεν γυρίζει πίσω, ειδικά για τη Δυτική Ελλάδα, που μέρα με τη μέρα γίνεται πια ο τόπος που θα έπρεπε ήδη να είναι, δηλαδή ένας τόπος ισχυρής αναπτυξιακής προοπτικής, ένας τόπος εξωστρέφειας, ένας τόπος καλύτερος για όλους».

Σε βιντεοσκοπημένο μήνυμά του ο υφυπουργός Εξωτερικών Ανδρέας Κατσανιώτης τόνισε μεταξύ άλλων ότι Περιφέρεια και ΔΕΔΑ έκαναν τεράστιες προσπάθειες για να φθάσουμε στην υλοποίηση ενός τόσο σημαντικού έργου και παρατήρησε ότι μία – μία οι εκκρεμότητες της Δυτικής Ελλάδας αντιμετωπίζονται.

Στην εκδήλωση χαιρετισμό απεύθυναν οι Δήμαρχοι Πύργου Τάκης Αντωνακόπουλος, Αγρινίου Γιώργος Παπαναστασίου, όπως επίσης οι βουλευτές Αχαΐας Χριστίνα Αλεξοπούλου, Ιάσων Φωτήλας καιΆγγελος Τσιγκρήςτου οποίου αναγνώστηκε

Tags: δυτική ελλάδαΝεκτάριος φαρμάκηςΠεριφερειάρχης Δυτικής Ελλάδας
Συντακτική Ομάδα

Συντακτική Ομάδα

Η συντακτική ομάδα του AgrinioNet.gr δεσμεύεται να παρέχει έγκυρη, έγκαιρη και αξιόπιστη ενημέρωση για όλα τα θέματα που αφορούν την τοπική και εθνική επικαιρότητα. Με επαγγελματισμό και αφοσίωση, καταγράφουμε τις εξελίξεις, αναλύουμε τα γεγονότα και φέρνουμε στο προσκήνιο θέματα που ενδιαφέρουν τους αναγνώστες μας. Στόχος μας είναι η αντικειμενική πληροφόρηση και η ουσιαστική κάλυψη των ειδήσεων με υπευθυνότητα και σεβασμό στην αλήθεια.

Διαβάστε ακόμα.

 Σύσκεψη Κώστα Τσιάρα με Περιφερειάρχες για την ευλογιά – Σχέδιο δέκα ημερών με σταθμούς απολύμανσης σε οδικούς άξονες και αυστηροποίηση μέτρων
Δυτική Ελλάδα

 Σύσκεψη Κώστα Τσιάρα με Περιφερειάρχες για την ευλογιά – Σχέδιο δέκα ημερών με σταθμούς απολύμανσης σε οδικούς άξονες και αυστηροποίηση μέτρων

Σε καθεστώς επιχειρησιακής ετοιμότητας θέτει το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων τη χώρα, μετά τη...

από Συντακτική Ομάδα
15/09/2025, 19:35
Κόκκινα δάνεια: «Κούρεμα» για οκτώ στoυς δέκα δανειολήπτες
Ειδήσεις

Συνάντηση του Υπουργού Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών Κυριάκου Πιερρακάκη με την ΠΟΜΙΔΑ

Συνάντηση με τον Υπουργό Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών Κυριάκο Πιερρακάκη και τους Υφυπουργούς Θάνο Πετραλιά...

από Συντακτική Ομάδα
12/09/2025, 09:49
Καλάβρυτα: Προφυλακίστηκαν ο ηγούμενος και ακόμη πέντε συλληφθέντες για αρχαιοκαπηλία
Δυτική Ελλάδα

Καλάβρυτα: Προφυλακίστηκαν ο ηγούμενος και ακόμη πέντε συλληφθέντες για αρχαιοκαπηλία

Προφυλακιστέοι κρίθηκαν αργά το βράδυ της Πέμπτης και οι έξι κατηγορούμενοι για την υπόθεση της...

από Συντακτική Ομάδα
12/09/2025, 09:23
Ξεκίνησε η ηλεκτρονική υποβολή αιτήσεων για ειδικότητα νέων γιατρών
Δυτική Ελλάδα

 Ομόφωνη έγκριση του έργου μεταφοράς μαθητών σε έκτακτη συνεδρίαση της Περιφερειακής Επιτροπής

Με σκοπό την όσο το δυνατόν καλύτερη προετοιμασία της νέας Σχολικής χρονιάς, ο Αναπληρωτής Περιφερειάρχης...

από Συντακτική Ομάδα
11/09/2025, 21:49
Η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας στον επίσημο ιστότοπο του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας
Δυτική Ελλάδα

Η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας στον επίσημο ιστότοπο του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας

Η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας, σε συνέχεια της ένταξής της στο Δίκτυο Υγιών Περιφερειών του Παγκόσμιου...

από Συντακτική Ομάδα
11/09/2025, 21:42
Συγκρότηση Προεδρείου στο Π.Σ.Ε.Κ. Δυτικής Ελλάδας σε συνεδρίαση υπό τον Αντιπεριφερειάρχη Επιχειρηματικότητας, Έρευνας και Καινοτομίας, Τάκη Παπαδόπουλο
Δυτική Ελλάδα

Συγκρότηση Προεδρείου στο Π.Σ.Ε.Κ. Δυτικής Ελλάδας σε συνεδρίαση υπό τον Αντιπεριφερειάρχη Επιχειρηματικότητας, Έρευνας και Καινοτομίας, Τάκη Παπαδόπουλο

Συνεδρίασε το Περιφερειακό Συμβούλιο Έρευνας και Καινοτομίας (Π.Σ.Ε.Κ.) της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας, κατόπιν πρόσκλησης του...

από Συντακτική Ομάδα
11/09/2025, 21:28

Αφήστε μια απάντηση Ακύρωση απάντησης

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Τεχνική Εταιρεία A4B

RSS Sara & Mara | Blog

  • Σόι πάει το βασίλειο; sara-mara
  • Μέσα στις επόμενες μέρες πέφτουν οι υπογραφές για την πεζοέφυρα στη Μεγάλη Χώρα sara-mara
  • Τι συμβαίνει με την Duchess του ΠΑΣΟΚ; sara-mara
  • Το γερό κομπόδεμα sara-mara
  • Γαβαλού: Αποκαταστάθηκε η βλάβη στο δίκτυο ύδρευσης. Σε μια ώρα θα υδροδοτηθεί η περιοχή. Έτοιμη η μελέτη, λέει η ΔΕΥΑ αλλά δεν υπάρχουν χρήματα για το έργο sara-mara
  • Ποιος "γυροφέρνει" τον τοξοβόλο Κυριάκο; sara-mara

agrinionet .gr

Αγρίνιο

Τοπικά Νέα

Δυτική Ελλάδα

Ελλάδα

Πολιτική

Παραπολιτική

Coloured Stories

Ροή Ειδήσεων

 

Οικονομία

Υγεία

Πολιτισμός

 

Συνεντεύξεις

Info

Ταυτότητα

Πολιτική Απορρήτου

Πολιτική Cookies

Όροι Χρήσης

 

Επικοινωνία

....

Web Design & Development

© 2025 Agrinionet

Το σύνολο του περιεχομένου και των υπηρεσιών του agrinionet.gr διατίθεται στους επισκέπτες αυστηρά για προσωπική χρήση. Απαγορεύεται η χρήση ή επανεκπομπή του, σε οποιοδήποτε μέσο, μετά ή άνευ επεξεργασίας, χωρίς γραπτή άδεια του εκδότη.

agrinionet .gr

Αγρίνιο

Τοπικά Νέα

Δυτική Ελλάδα

Ελλάδα

Πολιτική

Παραπολιτική

Coloured Stories

Ροή Ειδήσεων

 

Οικονομία

Υγεία

Πολιτισμός

 

Συνεντεύξεις

Info

Ταυτότητα

Πολιτική Απορρήτου

Πολιτική Cookies

Όροι Χρήσης

 

Επικοινωνία

....

Web Design & Development

© 2024 Agrinionet

Το σύνολο του περιεχομένου και των υπηρεσιών του agrinionet.gr διατίθεται στους επισκέπτες αυστηρά για προσωπική χρήση. Απαγορεύεται η χρήση ή επανεκπομπή του, σε οποιοδήποτε μέσο, μετά ή άνευ επεξεργασίας, χωρίς γραπτή άδεια του εκδότη.

Welcome Back!

Login to your account below

Forgotten Password?

Retrieve your password

Please enter your username or email address to reset your password.

Log In
Κανένα αποτέλεσμα
Προβολή όλων των αποτελεσμάτων
  • Αγρίνιο
  • Τοπικά Νέα
    • Αγρίνιο
    • Άκτιο Βόνιτσας
    • Αμφιλοχία
    • Θέρμο
    • Μεσολόγγι
    • Ναύπακτος
    • Ξηρόμερο
  • Δυτική Ελλάδα
  • Ελλάδα
  • Πολιτική
  • Παραπολιτική
  • Coloured Stories
  • Οικονομία
  • Υγεία
  • Πολιτισμός
    • Εκδηλώσεις
    • Θέατρο
    • Σινεμά

© 2024 Agrinionet.gr. Όλα τα δικαιώματα διατηρούνται.