• Ακούστε τώρα | KosmosFM
  • Sara & Mara | Blog
Τρίτη, 9 Ιουνίου, 2026
agrinionet.gr
No Result
View All Result
  • Αγρίνιο
  • Τοπικά Νέα
  • Δυτική Ελλάδα
  • Ελλάδα
  • Πολιτική
  • Παραπολιτική
  • Coloured Stories
  • Οικονομία
  • Υγεία
  • Πολιτισμός
agrinionet.gr
  • Αγρίνιο
  • Τοπικά Νέα
  • Δυτική Ελλάδα
  • Ελλάδα
  • Πολιτική
  • Παραπολιτική
  • Coloured Stories
  • Οικονομία
  • Υγεία
  • Πολιτισμός
No Result
View All Result
agrinionet.gr
No Result
View All Result

Σπήλιος Λιβανός: Η Αριστερά του Τσίπρα δεν έχει σχέση με την Αριστερά των Ηλιού, Φλωράκη

by Συντακτική Ομάδα
12/07/2020
in Πολιτική, Συνεντεύξεις
Reading Time: 1 min read
A A
0
Ενημέρωση για το τμήμα Μηχανικών Περιβάλλοντος από τον Σπ. Λιβανό

Για αποκαλύψεις που αποδεικνύουν ότι «η Αριστερά του κ. Τσίπρα δεν έχει καμία σχέση με την Αριστερά των αρχών και των αξιών» κάνει λόγο ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της Ν.Δ. Σπήλιος Λιβανός, σε συνέντευξή του στον Ελεύθερο Τύπο της Κυριακής και επισημαίνει ότι η κυβέρνηση «διαθέτει εφεδρείες για να καταπολεμήσει τις επιπτώσεις της πανδημίας στην οικονομία».

Η συμπλήρωση του πρώτου έτους διακυβέρνησης βρίσκει τη Ν.Δ. σε θέση ισχύος. Ποιο είναι κατά την άποψή σας το κλειδί για να μπορέσει να διατηρήσει τον υψηλό βαθμό εμπιστοσύνης στην κοινωνία;

Σχετικά Άρθρα.

Σπήλιος Λιβανός: για τη φυλάκιση του εκλεγέντος, πλέον, Δημάρχου Χειμάρας Φρέντυ Μπελέρη

Συγκλονιστική προσέλευση του κόσμου, με πολλαπλά μηνύματα, στην ομιλία Λιβανού στο Μεσολόγγι

Την μεγαλύτερη πολιτική συγκέντρωση στον Ορεινό Βάλτο των τελευταίων 10ετιών  πέτυχε ο Σπηλιος Λιβανός

Συνάντηση Σπ. Λιβανού με τον πρόεδρο του ΤΕΕ Λίνου Μπλέτσα

Το κλειδί είναι μία λέξη μόνο, δουλειά. Δουλειά, σε συνδυασμό με ισχυρή πολιτική βούληση, σοβαρότητα, αξιοπιστία και συνέπεια. Αυτή η σοβαρότητα είναι που επέτρεψε στην Ελλάδα να διαχειριστεί με επιτυχία την κρίση του κορονοϊού, όταν ισχυρότερες χώρες λύγιζαν. Αυτή ακριβώς η σκληρή δουλειά της κυβέρνησης είναι που κάνει τον λαό να την τιμά με την εμπιστοσύνη του.

Κορυφαία πρόκληση μετά την επιτυχή διαχείριση της πανδημίας είναι η αντιμετώπιση των οικονομικών επιπτώσεων και η στήριξη της απασχόλησης. Εχει τις αντοχές η οικονομία ώστε και στις έκτακτες ανάγκες να ανταποκρίνεται και οι πολιτικές φορολογικών  ελαφρύνσεων να συνεχίζονται;

Οπως έχει τονίσει ο πρωθυπουργός, η κυβέρνηση διαθέτει εφεδρείες, διαθέτει χρηματοδοτικά όπλα για να καταπολεμήσει τις επιπτώσεις της πανδημίας στην οικονομία. Ηδη, όμως, έχει απλώσει δίχτυ προστασίας 24 δισ. για την προστασία της εργασίας. Πρόσφατα από το βήμα της Βουλής ανακοίνωσε 3,5 δισ. ακόμα προς υποστήριξη των πληττόμενων επιχειρήσεων. Η ίδια η Κομισιόν αναγνωρίζει πως το πακέτο στήριξης που δημιούργησε η κυβέρνηση είναι από τα μεγαλύτερα στην Ευρώπη. Ταυτόχρονα, θα συνεχίσουμε την προσπάθεια στήριξης της μεσαίας τάξης και της δημιουργίας φιλικού επενδυτικού περιβάλλοντος.

Ο ΣΥΡΙΖΑ πάντως μιλά για επιδείνωση στην οικονομία πριν από την πανδημία και μάλιστα καταλογίζει στη Ν.Δ. ότι «ασχολείται με σκανδαλολογία για να καλύψει την ύφεση».

Ο ΣΥΡΙΖΑ επιχειρεί να μετατρέψει την αναπόφευκτη ύφεση που προκάλεσε  ο κορονοϊός σε κρίση Μητσοτάκη. Στην αλγεινή αυτή προσπάθεια ισχυρίζεται ότι η οικονομία ήταν σε ύφεση ήδη από το 2019. Ας δούμε όμως τα νούμερα, που αποδεικνύουν πλήρως το θράσος του ΣΥΡΙΖΑ. Τον Οκτώβριο του 2019 η κυβέρνηση δανείστηκε με 1,5% επιτόκιο στο δεκαετές ομόλογο. Τον Δεκέμβριο του 2019 ο Δείκτης Οικονομικής Εμπιστοσύνης άγγιξε τις 107 μονάδες, το υψηλότερο από το 2007. Μεγάλοι επενδυτές στρέφονται προς την Ελλάδα, όπως η Microsoft και η Pfizer. Ούτε όμως η πανδημία μάς βρήκε απροετοίμαστους. Παρά τους παγκόσμιους κλυδωνισμούς, η Ελλάδα δανείστηκε τον Απρίλιο, στην καρδιά της κρίσης του κορονοϊού, με επιτόκιο 2%. Η μεθοδική δουλειά της κυβέρνησης και η πίστη στις μεταρρυθμίσεις αποδεικνύουν την αντοχή της οικονομίας.

Ποιο είναι το δικό σας πολιτικό συμπέρασμα μετά από όλες αυτές τις καταγγελίες σχετικά με την περίοδο της προηγούμενης διακυβέρνησης;

Οι αποκαλύψεις για μαγαζιά και μαγαζάκια, για οργανωμένο παρακράτος που επιχειρούσε την κατάληψη των αρμών της εξουσίας αποδεικνύει τη σήψη και την παρακμή που υπήρχε επί της διακυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝ.ΕΛ. Αποδεικνύει ότι η Αριστερά του κ. Τσίπρα δεν έχει καμία σχέση με την Αριστερά των αρχών και των αξιών, με την Αριστερά του Ηλιού και του Φλωράκη. Αντιθέτως, ο κ. Τσίπρας αποτελεί άξιο συμπαραστάτη και συνοδοιπόρο της χειρότερης λαϊκίστικης Δεξιάς, όπως αυτή εκφράζεται από τον Πάνο Καμμένο και τον Δημήτρη Παπαγγελόπουλο.

Γιατί η Ν.Δ. επιμένει ότι οφείλει ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ να τοποθετηθεί ο ίδιος για όσα αποκαλύπτονται, αλλά και να αποπέμψει τον κ. Παππά;

Διότι οφείλει να λογοδοτήσει ενώπιον των Ελλήνων πολιτών, αφού διαχειρίστηκε την τύχη της χώρας για 4,5 χρόνια. Γιατί είτε δεν γνώριζε «τι γινόταν κάτω από τη μύτη του» στο Μέγαρο Μαξίμου, οπότε ήταν ανίκανος, είτε  γνώριζε και δεν έχει σήμερα το πολιτικό θάρρος να αναλάβει την ευθύνη. Και διότι όσο κρατάει τον κ. Παππά στη θέση του, παρέχοντάς του μάλιστα απόλυτη κάλυψη, τόσο ενισχύεται η υποψία για τους λόγους για τους οποίους ο κ. Τσίπρας δεν τολμά να πράξει το αυτονόητο για την προσωπική του υστεροφημία αλλά και για τη σωτηρία του κόμματός του.

Τα ελληνοτουρκικά ζητήματα είναι ευρωτουρκικά ζητήματα

Η πρόσφατη επικοινωνία Μητσοτάκη-Ερντογάν δείχνει ενεργοποίηση διαύλων επικοινωνίας, αλλά η τουρκική προκλητικότητα συνεχίζεται. Τι επιδιώκει και ποια η στάση της Ελλάδας;

Η Τουρκία, κατά παράβαση κάθε έννοιας διεθνούς δικαίου, επιδιώκει να αυξήσει την επιρροή της στην Ανατολική Μεσόγειο. Η κυβέρνηση με την  πολυεπίπεδη, εξωστρεφή εξωτερική πολιτική της έχει καταστήσει σαφές ότι τα ελληνοτουρκικά ζητήματα είναι ευρωτουρκικά ζητήματα αλλά και ότι η Τουρκία του Ταγίπ Ερντογάν αποτελεί αποσταθεροποιητική δύναμη στην Ανατολική Μεσόγειο. Και αυτό το μήνυμα έχει ληφθεί από τις Βρυξέλλες και το Βερολίνο αλλά και πέρα από τον Ατλαντικό, στην Ουάσιγκτον.

Από την έντυπη έκδοση του Ελεύθερου Τύπου της Κυριακής 

Tags: Σπήλιος Λιβανός
Συντακτική Ομάδα

Συντακτική Ομάδα

Η συντακτική ομάδα του AgrinioNet.gr δεσμεύεται να παρέχει έγκυρη, έγκαιρη και αξιόπιστη ενημέρωση για όλα τα θέματα που αφορούν την τοπική και εθνική επικαιρότητα. Με επαγγελματισμό και αφοσίωση, καταγράφουμε τις εξελίξεις, αναλύουμε τα γεγονότα και φέρνουμε στο προσκήνιο θέματα που ενδιαφέρουν τους αναγνώστες μας. Στόχος μας είναι η αντικειμενική πληροφόρηση και η ουσιαστική κάλυψη των ειδήσεων με υπευθυνότητα και σεβασμό στην αλήθεια.

Διαβάστε ακόμα.

Περιβαλλοντικούς όρους σημαντικών έργων ενέκρινε η Επιτροπή Περιβάλλοντος και Φυσικών Πόρων 
Δυτική Ελλάδα

Συμμετοχή Λάμπρου Δημητρογιάννη στην 108η Ετήσια Συνέλευση του ΣΕΒ Δυτικής Ελλάδας και Πελοποννήσου

Στην 108η ετήσια Συνέλευση του ΣΕΒ Δυτικής Ελλάδας και Πελοποννήσου, που πραγματοποιήθηκε στην Πάτρα, συμμετείχε...

by Συντακτική Ομάδα
08/06/2026, 20:58
H Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας ολοκλήρωσε τις  διαγωνιστικές διαδικασίες για τη μεταφορά μαθητών
Δυτική Ελλάδα

Παρέμβαση του Αντιπεριφερειάρχη Αγροτικής Ανάπτυξης Α. Φίλια για τη στήριξη των κτηνοτρόφων που πλήττονται από την ευλογιά των αιγοπροβάτων

Επιστολή προς τον Υφυπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων Αθανάσιο Καββαδά και τον Γενικό Γραμματέα του...

by Συντακτική Ομάδα
03/06/2026, 18:22
Στο ΣτΕ η μάχη για την εκτροπή του Αχελώου – Αναμένεται η απόφαση
Αγρίνιο

Στο ΣτΕ η μάχη για την εκτροπή του Αχελώου – Αναμένεται η απόφαση

Συζητήθηκε σήμερα, Τετάρτη 3 Ιουνίου 2026, στο Ε’ Τμήμα του Συμβουλίου της Επικρατείας η αίτηση...

by Συντακτική Ομάδα
03/06/2026, 18:17
Λύσεις έναντι της κλιματικής αλλαγής μέσω του έργο SMARTER
Δυτική Ελλάδα

Λύσεις έναντι της κλιματικής αλλαγής μέσω του έργο SMARTER

Με επιτυχία ολοκληρώθηκαν τα τρία εργαστήρια του έργου SMARTER: Συστημικές λύσεις για την ανθεκτικότητα και...

by Συντακτική Ομάδα
02/06/2026, 19:44
«Βόμβες» Αναγνωστοπούλου για τα αδέσποτα στον Αχελώο: «Μας απειλούν για να κλείσουμε το στόμα μας»
Αγρίνιο

«Βόμβες» Αναγνωστοπούλου για τα αδέσποτα στον Αχελώο: «Μας απειλούν για να κλείσουμε το στόμα μας»

Σοβαρές καταγγελίες για τη διαχείριση των αδέσποτων ζώων στην περιοχή του Αχελώου διατύπωσε η πρόεδρος...

by Συντακτική Ομάδα
02/06/2026, 14:22
Λεχουρίτης: «Οι δήμοι πρέπει να αναλάβουν δράση για την απομάκρυνση κεραιών κοντά σε σχολεία και κατοικίες»
Αγρίνιο

Λεχουρίτης: «Οι δήμοι πρέπει να αναλάβουν δράση για την απομάκρυνση κεραιών κοντά σε σχολεία και κατοικίες»

Την ανάγκη να αναλάβουν οι δήμοι πρωτοβουλίες για την απομάκρυνση κεραιών κινητής τηλεφωνίας που βρίσκονται...

by Συντακτική Ομάδα
01/06/2026, 22:55
Τεχνική Εταιρεία A4B

RSS Sara & Mara | Blog

  • Η καρέκλα της διαδοχής και τα υπόγεια ρεύματα στον Δήμο Αγρινίου sara-mara
  • Φισεκλίκια και ΕΛΑΣ… άκουσε και μη γελάς sara-mara
  • Η ανοχή τελείωσε... αλλά πότε άρχισε; sara-mara
  • Ποιος κάνει τις συστάσεις και γιατί; sara-mara
  • Το πολιτικό casting άρχισε στην Αιτωλοακαρνανία. Ποιοι κοιτούν προς την ΕΛΠΙΔΑ της Καρυστιανού sara-mara
  • Αράκυνθος: τα έργα κοινά, οι δάφνες… ιδιωτικές και οι κάλπες στον ορίζοντα sara-mara

agrinionet .gr

Αγρίνιο

Τοπικά Νέα

Δυτική Ελλάδα

Ελλάδα

Πολιτική

Παραπολιτική

Coloured Stories

Ροή Ειδήσεων

 

Οικονομία

Υγεία

Πολιτισμός

 

Συνεντεύξεις

Info

Ταυτότητα

Πολιτική Απορρήτου

Πολιτική Cookies

Όροι Χρήσης

 

Επικοινωνία

....

Web Design & Development

© 2025 Agrinionet

Το σύνολο του περιεχομένου και των υπηρεσιών του agrinionet.gr διατίθεται στους επισκέπτες αυστηρά για προσωπική χρήση. Απαγορεύεται η χρήση ή επανεκπομπή του, σε οποιοδήποτε μέσο, μετά ή άνευ επεξεργασίας, χωρίς γραπτή άδεια του εκδότη.

agrinionet .gr

Αγρίνιο

Τοπικά Νέα

Δυτική Ελλάδα

Ελλάδα

Πολιτική

Παραπολιτική

Coloured Stories

Ροή Ειδήσεων

 

Οικονομία

Υγεία

Πολιτισμός

 

Συνεντεύξεις

Info

Ταυτότητα

Πολιτική Απορρήτου

Πολιτική Cookies

Όροι Χρήσης

 

Επικοινωνία

....

Web Design & Development

© 2024 Agrinionet

Το σύνολο του περιεχομένου και των υπηρεσιών του agrinionet.gr διατίθεται στους επισκέπτες αυστηρά για προσωπική χρήση. Απαγορεύεται η χρήση ή επανεκπομπή του, σε οποιοδήποτε μέσο, μετά ή άνευ επεξεργασίας, χωρίς γραπτή άδεια του εκδότη.

No Result
View All Result
  • Αγρίνιο
  • Τοπικά Νέα
    • Αγρίνιο
    • Άκτιο Βόνιτσας
    • Αμφιλοχία
    • Θέρμο
    • Μεσολόγγι
    • Ναύπακτος
    • Ξηρόμερο
  • Δυτική Ελλάδα
  • Ελλάδα
  • Πολιτική
  • Παραπολιτική
  • Coloured Stories
  • Οικονομία
  • Υγεία
  • Πολιτισμός
    • Εκδηλώσεις
    • Θέατρο
    • Σινεμά

© 2024 Agrinionet.gr. Όλα τα δικαιώματα διατηρούνται.