• Ακούστε τώρα | KosmosFM
  • Sara & Mara | Blog
Τρίτη, 9 Δεκεμβρίου, 2025
agrinionet.gr
Κανένα αποτέλεσμα
Προβολή όλων των αποτελεσμάτων
  • Αγρίνιο
  • Τοπικά Νέα
  • Δυτική Ελλάδα
  • Ελλάδα
  • Πολιτική
  • Παραπολιτική
  • Coloured Stories
  • Οικονομία
  • Υγεία
  • Πολιτισμός
agrinionet.gr
  • Αγρίνιο
  • Τοπικά Νέα
  • Δυτική Ελλάδα
  • Ελλάδα
  • Πολιτική
  • Παραπολιτική
  • Coloured Stories
  • Οικονομία
  • Υγεία
  • Πολιτισμός
Κανένα αποτέλεσμα
Προβολή όλων των αποτελεσμάτων
agrinionet.gr
Κανένα αποτέλεσμα
Προβολή όλων των αποτελεσμάτων

Σύσκεψη για το πανεπιστήμιο με ηχηρές απουσίες

από Συντακτική Ομάδα
14/04/2019
σε Αγρίνιο, Μεσολόγγι, Πολιτική
Χρόνος ανάγνωσης: 1 ′
A A
0
Σύσκεψη για το πανεπιστήμιο με ηχηρές απουσίες

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Share on FacebookShare on Twitter

Σύσκεψη για το μέλλον των πανεπιστημιακών τμημάτων σε Αγρίνιο και Μεσολόγγι πραγματοποιήθηκε  την Παρασκευή το βράδυ μετά από το κάλεσμα των τριών δημάρχων Αγρινίου, Μεσολογγίου και Ναυπακτίας, Παπαναστασίου, Καραπάνου και Λουκόπουλο στο Μεσολόγγι.Στην σύσκεψη παρευρέθησαν εκτός από τους δημάρχους μόνο οι τρεις βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ, ενώ σχολιάστηκε αρνητικά το γεγονός ότι δεν υπήρχε εκπρόσωπος από την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας.

Οι δήμαρχοι Γ. Παπαναστασίου, Ν. Καραπάνος και Τ. Λουκόπουλος εμφανίστηκαν με κοινές θέσεις επί του θέματος, απέναντι στους δύο βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ.

Σχετικά Άρθρα.

Τοπική Αργία στο Μεσολόγγι – Κλειστά τα καταστήματα στις 12 Δεκεμβρίου 2025

Γ. Αγραφιώτης: εβδομάδα πρόληψης με την στήριξη του υπουργείου Παιδείας και του ΕΚΠΑ VIDEO

Εορταστικό Ωράριο Καταστημάτων Αγρινίου 2025 – Ανακοίνωση ΣΕΕΔΑ

Αποκλειστικό:Η Σοφία Ζαχαράκη απαντά γιατί δεν στέλνει ο “Διόφαντος” τα βιβλία στα σχολεία. Τι καταγγέλλουν οι εκπαιδευτικοί VIDEO

Η πρότασή τους δεν ήτανάλλη από το να ιδρυθεί Πανεπιστήμιο Δυτικής Ελλάδας που θα συμπεριλάβει τα πανεπιστημιακά τμήματα του Αγρινίου, τα τμήματα του ΤΕΙ στο Μεσολόγγι και τη Ναύπακτο, καθώς επίσης τα (πολυτεχνικής υφής) τμήματα του ΤΕΙ στην Πάτρα, που το Πανεπιστήμιο Πατρών αρνείται τη απορρόφησή τους και τα οποία στο σχέδιο Γαβρόγλου παραμένουν μεν στην Πάτρα, αλλά θα υπάγονται πλέον στο Πανεπιστήμιο Πελοποννήσου.

Οι τρεις δήμαρχοι στις ομιλίες τους αναφέρθηκαν  στο γεγονός ότι είναι πρωτοφανές τμήματα να πηγαίνουν σε άλλη Περιφέρεια και τόνισαν ότι η ίδρυση Πανεπιστημίου Δυτικής Ελλάδας με σχολές και στους τρίτους νομούς είναι μια χρυσή ευκαιρία, προκειμένου να μην συμβεί κάτι τέτοιο.

Ο δήμαρχος Αγρινίου Γ. Παπαναστασίου αρκετές φορές στη διάρκεια της συζήτησης μίλησε για δύο μέτρα και δύο σταθμά, θυμίζοντας τη δημιουργία δεύτερου Πανεπιστημίου στην Κρήτη, αλλά και το γεγονός πως η επανίδρυση του Πανεπιστημίου που καταργήθηκε με το «σχέδιο Αθηνά» ήταν δέσμευση του ΣΥΡΙΖΑ, ενώ εκτίμησε πως το Πανεπιστήμιο Πατρών έχει τη βούληση είτε να μην προχωρήσουν τα τμήματα, είτε να μετακινηθούν στην Πάτρα.

Επίσης οι δήμαρχοι τόνισαν στους βουλευτές πως είναι θέμα πολιτικής βούλησης να υλοποιήσει η κυβέρνηση το αίτημα της Αιτωλοακαρνανίας, που όπως είπαν ουσιαστικά δεν είναι αίτημα της Αιτωλοακαρνανίας, αλλά της Δυτικής Ελλάδας.

Ο δήμαρχος Μεσολογγίου Νίκος Καραπάνος επανέλαβε πως οι ανεκμετάλλευτες εγκαταστάσεις του ΤΕΙ στο Μεσολόγγι, μπορούν να εξασφαλίσουν υποδομές στο νέο ίδρυμα και τόνισε το αίτημα για Πανεπιστήμιο Δυτικής Ελλάδας δεν αντιτίθεται με το σχεδιασμό του Υπουργείου Παιδείας σε άλλους νομούς, όπως π.χ. η Ηλεία, αντιθέτως λύνει το πρόβλημα με τα τμήματα του ΤΕΙ στην Πάτρα.

Ο δήμαρχος Ναυπακτίας Τάκης Λουκόπουλος ανέφερε πως η Ναύπακτος με το σχέδιο αυτό μένει «γυμνή» από τριτοβάθμια δομή εκπαίδευσης και εμφανίστηκε απαισιόδοξος σχετικά με τη λειτουργία και την παραμονή Πανεπιστημιακού Ερευνητικού Κέντρου, όπως προβλέπει το σχέδιο.

Ανέφερε επίσης ότι  είναι ενοχλημένος με τις διαρροές του σχεδίου λίγο πριν την επίσημη δημοσιοποίησή του, κάνοντας δηκτικά λόγο για «αρμονική ταλάντωση» του ΠΕΚ ανάμεσα σε Ναύπακτο και Πάτρα.

Από την πλευρά τους οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ δεν ήταν αρνητικοί απέναντι στην πρόταση των δημάρχων.

Η Μ. Τριανταφύλλου όμως είπε πως κάτι τέτοιο θα πρέπει να γίνει με τη σύμφωνη γνώμη του ακαδημαϊκού κόσμου και φυσικά δεν υπήρξε οποιαδήποτε δέσμευση…

Η Μ. Τριανταφύλλου χαρακτήρισε πολύ σημαντική τη ίδρυση της Γεωπονικής Σχολής και τόνισε πως το σημαντικό είναι να υπάρξουν οι ασφαλιστικές δικλείδες, ώστε τα νέα τμήματα να κατοχυρωθούν με το να υπάρξουν μέλη ΔΕΠ και υποδομές.

Όσο για τον Γ. Βαρεμένος τόνισε τη βούληση και των δύο βουλευτών να αποσαφηνιστούν τυχόν ασάφειες του σχεδίου και να γίνει προσπάθεια μέχρι την τελευταία στιγμή, ώστε να μην συμβεί κάτι που θα υπονομεύσει τα όσα προβλέπει το σχέδιο.

Και οι δύο βουλευτές απέκρουσαν τις αιτιάσεις για δύο μέτρα και δύο σταθμά, με το Γ. Βαρεμένο να λέει με νόημα πως «ο Μητσοτάκης δεν θέλει νέα Πανεπιστήμια» και την Μ. Τριανταφύλλου να τονίζει πως «άλλοι κατήργησαν Πανεπιστήμια, εμείς χτίζουμε».

Λίγο έλειψε η συζήτηση να πάρει τον χαρακτήρα κομματικής αντιπαράθεσης, με τον δήμαρχο Ναυπακτίας να λέει στους βουλευτές «μη μας πετάτε τη μπάλα στην εξέδρα», την Μ. Τριανταφύλλου να στέκεται στην απουσία των άλλων βουλευτών του νομού και τον δήμαρχο Μεσολογγίου να λέει «συμφωνήστε εσείς για το Πανεπιστήμιο και θα τους «πυροβολήσουμε» εμείς».

Φανερό στους παρευρισκόμενους ήταν ότι και οι τρεις δήμαρχοι δεν έκρυψαν ούτε την δυσαρέσκεια τους ούτε την απογοήτευση τους για τους άλλους βουλευτές του νομού και τους εκπροσώπους της περιφέρειας που έλαμψαν δια της απουσίας των…

Όσο για την Μ. Τριανταφύλλου εξέφρασε την άποψη πως ακαδημαϊκά και δημοσιονομικά θα είναι δύσκολο το εγχείρημα ενός νέου Πανεπιστημίου καθώς και επιφυλάξεις σχετικά με το να έρθουν μέλη ΔΕΠ, θυμίζοντας στην τελευταία προκήρυξη 500 μελών ΔΕΠ, οι περισσότερες θέσεις έμειναν αδιάθετες καθώς καλύφθηκαν περίπου 100. Εξέφρασε επίσης και τον προβληματισμό της αναφορικά με την προτεινόμενη Σχολή Γεωπονίας, λέγοντας ότι θα έπρεπε να έχει και ένα γενικό τμήμα και όχι μόνο τμήματα εξειδίκευσης.

Ο δήμαρχος Αγρινίου Γ. Παπαναστασίου απάντησε θυμίζοντας ότι η Πρύτανης δεν είχε καν κατανείμει θέσεις μελών ΔΕΠ στο Αγρίνιο, παρά τις υποσχέσεις της τότε Υπουργού Σ. Αναγνωστοπούλου και πως η Γεωπονική ήταν εξαγγελία για την Αιτωλοακαρνανία, αλλά το τμήμα Γεωπονίας ιδρύεται στην Αμαλιάδα.

Τέλος υπογράμμισε πως με την πρόταση για υπαγωγή των πολυτεχνικών τμημάτων του ΤΕΙ στην Πάτρα στο υπό ίδρυση Πανεπιστημίο Δυτικής Ελλάδας θα μπορούσαν να μετακινηθούν μηχανικοί προς το τμήμα ΔΠΦΠ στο Αγρίνιο, ώστε να αποκτήσει το απαιτούμε αριθμό μηχανικών μελών ΔΕΠ το τμήμα και να πάρουν οι φοιτητές του επαγγελματικά δικαιώματα.

Tags: ΑγρίνιοΜεσολόγγιΠανεπιστήμιο
Συντακτική Ομάδα

Συντακτική Ομάδα

Η συντακτική ομάδα του AgrinioNet.gr δεσμεύεται να παρέχει έγκυρη, έγκαιρη και αξιόπιστη ενημέρωση για όλα τα θέματα που αφορούν την τοπική και εθνική επικαιρότητα. Με επαγγελματισμό και αφοσίωση, καταγράφουμε τις εξελίξεις, αναλύουμε τα γεγονότα και φέρνουμε στο προσκήνιο θέματα που ενδιαφέρουν τους αναγνώστες μας. Στόχος μας είναι η αντικειμενική πληροφόρηση και η ουσιαστική κάλυψη των ειδήσεων με υπευθυνότητα και σεβασμό στην αλήθεια.

Διαβάστε ακόμα.

ΔΕΗ Tour of Hellas 2025 – Ετήσια Απολογιστική Εκδήλωση & Ανακατασκευή Ταρτάν
Αγρίνιο

ΔΕΗ Tour of Hellas 2025 – Ετήσια Απολογιστική Εκδήλωση & Ανακατασκευή Ταρτάν

Σας αποστέλλουμε δελτίο τύπου που αφορά την ετήσια απολογιστική εκδήλωση του “ΔΕΗ Tour of Hellas...

από Συντακτική Ομάδα
09/12/2025, 02:30
Τοπική Αργία στο Μεσολόγγι – Κλειστά τα καταστήματα στις 12 Δεκεμβρίου 2025
Δυτική Ελλάδα

Τοπική Αργία στο Μεσολόγγι – Κλειστά τα καταστήματα στις 12 Δεκεμβρίου 2025

Ο Εμποροβιομηχανικός Σύλλογος Μεσολογγίου υπενθυμίζει στις επιχειρήσεις – μέλη του ότι η Παρασκευή, 12 Δεκεμβρίου...

από Συντακτική Ομάδα
09/12/2025, 02:22
Γ. Αγραφιώτης: εβδομάδα πρόληψης με την στήριξη του υπουργείου Παιδείας και του ΕΚΠΑ VIDEO
On Camera

Γ. Αγραφιώτης: εβδομάδα πρόληψης με την στήριξη του υπουργείου Παιδείας και του ΕΚΠΑ VIDEO

Σε κλίμα υψηλού επιστημονικού κύρους πραγματοποιήθηκε στο Αγρίνιο το 3ο καρδιολογικό. Η παρουσία διακεκριμένων εκπροσώπων...

από Συντακτική Ομάδα
08/12/2025, 19:59
Άρθρο Γιώργου Κώτσηρα: Προϋπολογισμός 2026 με επίκεντρο την κοινωνία
Ειδήσεις

Άρθρο Γιώργου Κώτσηρα: Προϋπολογισμός 2026 με επίκεντρο την κοινωνία

Προϋπολογισμός με επίκεντρο την κοινωνία Ο Προϋπολογισμός του 2026 αναδεικνύει με τον πιο ξεκάθαρο τρόπο...

από Συντακτική Ομάδα
08/12/2025, 16:49
Γαλόδεντρο 2025 | Σχολεία Αιτωλοακαρνανίας στηρίζουν το «Χαμόγελο του Παιδιού» στην Πλατεία Μεσολογγίου
Διάφορα

Γαλόδεντρο 2025 | Σχολεία Αιτωλοακαρνανίας στηρίζουν το «Χαμόγελο του Παιδιού» στην Πλατεία Μεσολογγίου

Μαθητές από σχολεία ολόκληρης της Αιτωλοακαρνανίας ενώνουν δυνάμεις για το «Χαμόγελο του Παιδιού» Ένα δέντρο...

από Συντακτική Ομάδα
08/12/2025, 16:38
Εορταστικό Ωράριο Καταστημάτων Αγρινίου 2025 – Ανακοίνωση ΣΕΕΔΑ
Αγρίνιο

Εορταστικό Ωράριο Καταστημάτων Αγρινίου 2025 – Ανακοίνωση ΣΕΕΔΑ

Τα εορταστικά ωράρια για τα καταστήματα του Αγρινίου ανακοίνωσαν οι δύο φορείς-εκπρόσωποι του εμπορικού κόσμου...

από Συντακτική Ομάδα
08/12/2025, 15:47

Αφήστε μια απάντηση Ακύρωση απάντησης

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Τεχνική Εταιρεία A4B

RSS Sara & Mara | Blog

  • Κακός οιωνός το φαναράκι που πιάστηκε στο Χριστουγεννιάτικο δέντρο; sara-mara
  • Επίπληξη σε αντιδήμαρχο για φήμες περί «διαδοχής» σε δήμο της Αιτωλοακαρνανίας sara-mara
  • Γιατί ο Παπαναστασίου έψαχνε στη σακούλα; sara-mara
  • Οι "πολέμιοι" και τα μονοκούκια... sara-mara
  • Ποια είναι η "Σιδηρά Κυρία" του πικρού πρωινού καφέ; sara-mara
  • Ανάβω Φωτιές... sara-mara

agrinionet .gr

Αγρίνιο

Τοπικά Νέα

Δυτική Ελλάδα

Ελλάδα

Πολιτική

Παραπολιτική

Coloured Stories

Ροή Ειδήσεων

 

Οικονομία

Υγεία

Πολιτισμός

 

Συνεντεύξεις

Info

Ταυτότητα

Πολιτική Απορρήτου

Πολιτική Cookies

Όροι Χρήσης

 

Επικοινωνία

....

Web Design & Development

© 2025 Agrinionet

Το σύνολο του περιεχομένου και των υπηρεσιών του agrinionet.gr διατίθεται στους επισκέπτες αυστηρά για προσωπική χρήση. Απαγορεύεται η χρήση ή επανεκπομπή του, σε οποιοδήποτε μέσο, μετά ή άνευ επεξεργασίας, χωρίς γραπτή άδεια του εκδότη.

agrinionet .gr

Αγρίνιο

Τοπικά Νέα

Δυτική Ελλάδα

Ελλάδα

Πολιτική

Παραπολιτική

Coloured Stories

Ροή Ειδήσεων

 

Οικονομία

Υγεία

Πολιτισμός

 

Συνεντεύξεις

Info

Ταυτότητα

Πολιτική Απορρήτου

Πολιτική Cookies

Όροι Χρήσης

 

Επικοινωνία

....

Web Design & Development

© 2024 Agrinionet

Το σύνολο του περιεχομένου και των υπηρεσιών του agrinionet.gr διατίθεται στους επισκέπτες αυστηρά για προσωπική χρήση. Απαγορεύεται η χρήση ή επανεκπομπή του, σε οποιοδήποτε μέσο, μετά ή άνευ επεξεργασίας, χωρίς γραπτή άδεια του εκδότη.

Welcome Back!

Login to your account below

Forgotten Password?

Retrieve your password

Please enter your username or email address to reset your password.

Log In
Κανένα αποτέλεσμα
Προβολή όλων των αποτελεσμάτων
  • Αγρίνιο
  • Τοπικά Νέα
    • Αγρίνιο
    • Άκτιο Βόνιτσας
    • Αμφιλοχία
    • Θέρμο
    • Μεσολόγγι
    • Ναύπακτος
    • Ξηρόμερο
  • Δυτική Ελλάδα
  • Ελλάδα
  • Πολιτική
  • Παραπολιτική
  • Coloured Stories
  • Οικονομία
  • Υγεία
  • Πολιτισμός
    • Εκδηλώσεις
    • Θέατρο
    • Σινεμά

© 2024 Agrinionet.gr. Όλα τα δικαιώματα διατηρούνται.