• Ακούστε τώρα | KosmosFM
  • Sara & Mara | Blog
Σάββατο, 22 Νοεμβρίου, 2025
agrinionet.gr
Κανένα αποτέλεσμα
Προβολή όλων των αποτελεσμάτων
  • Αγρίνιο
  • Τοπικά Νέα
  • Δυτική Ελλάδα
  • Ελλάδα
  • Πολιτική
  • Παραπολιτική
  • Coloured Stories
  • Οικονομία
  • Υγεία
  • Πολιτισμός
agrinionet.gr
  • Αγρίνιο
  • Τοπικά Νέα
  • Δυτική Ελλάδα
  • Ελλάδα
  • Πολιτική
  • Παραπολιτική
  • Coloured Stories
  • Οικονομία
  • Υγεία
  • Πολιτισμός
Κανένα αποτέλεσμα
Προβολή όλων των αποτελεσμάτων
agrinionet.gr
Κανένα αποτέλεσμα
Προβολή όλων των αποτελεσμάτων

Σύσκεψη για το πανεπιστήμιο με ηχηρές απουσίες

από Συντακτική Ομάδα
14/04/2019
σε Αγρίνιο, Μεσολόγγι, Πολιτική
Χρόνος ανάγνωσης: 1 ′
A A
0
Σύσκεψη για το πανεπιστήμιο με ηχηρές απουσίες

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Share on FacebookShare on Twitter

Σύσκεψη για το μέλλον των πανεπιστημιακών τμημάτων σε Αγρίνιο και Μεσολόγγι πραγματοποιήθηκε  την Παρασκευή το βράδυ μετά από το κάλεσμα των τριών δημάρχων Αγρινίου, Μεσολογγίου και Ναυπακτίας, Παπαναστασίου, Καραπάνου και Λουκόπουλο στο Μεσολόγγι.Στην σύσκεψη παρευρέθησαν εκτός από τους δημάρχους μόνο οι τρεις βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ, ενώ σχολιάστηκε αρνητικά το γεγονός ότι δεν υπήρχε εκπρόσωπος από την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας.

Οι δήμαρχοι Γ. Παπαναστασίου, Ν. Καραπάνος και Τ. Λουκόπουλος εμφανίστηκαν με κοινές θέσεις επί του θέματος, απέναντι στους δύο βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ.

Σχετικά Άρθρα.

Δέσμευση Υπουργού Υγείας για την ανεξαρτητοποίηση του Νοσοκομείου Μεσολογγίου

Αγρίνιο: Με επιτυχία ολοκληρώθηκε η δράση προληπτικού ελέγχου ακοής «Ακούω Καλά»

Ερώτηση ΚΚΕ για την ακαταλληλότητα του κτηρίου του 6ου ΓΕΛ Αγρινίου

Μεσολόγγι: Το Κοινωνικό Παντοπωλείο διένειμε τρόφιμα και πραγματοποίησε δωρεάν μετρήσεις υγείας

Η πρότασή τους δεν ήτανάλλη από το να ιδρυθεί Πανεπιστήμιο Δυτικής Ελλάδας που θα συμπεριλάβει τα πανεπιστημιακά τμήματα του Αγρινίου, τα τμήματα του ΤΕΙ στο Μεσολόγγι και τη Ναύπακτο, καθώς επίσης τα (πολυτεχνικής υφής) τμήματα του ΤΕΙ στην Πάτρα, που το Πανεπιστήμιο Πατρών αρνείται τη απορρόφησή τους και τα οποία στο σχέδιο Γαβρόγλου παραμένουν μεν στην Πάτρα, αλλά θα υπάγονται πλέον στο Πανεπιστήμιο Πελοποννήσου.

Οι τρεις δήμαρχοι στις ομιλίες τους αναφέρθηκαν  στο γεγονός ότι είναι πρωτοφανές τμήματα να πηγαίνουν σε άλλη Περιφέρεια και τόνισαν ότι η ίδρυση Πανεπιστημίου Δυτικής Ελλάδας με σχολές και στους τρίτους νομούς είναι μια χρυσή ευκαιρία, προκειμένου να μην συμβεί κάτι τέτοιο.

Ο δήμαρχος Αγρινίου Γ. Παπαναστασίου αρκετές φορές στη διάρκεια της συζήτησης μίλησε για δύο μέτρα και δύο σταθμά, θυμίζοντας τη δημιουργία δεύτερου Πανεπιστημίου στην Κρήτη, αλλά και το γεγονός πως η επανίδρυση του Πανεπιστημίου που καταργήθηκε με το «σχέδιο Αθηνά» ήταν δέσμευση του ΣΥΡΙΖΑ, ενώ εκτίμησε πως το Πανεπιστήμιο Πατρών έχει τη βούληση είτε να μην προχωρήσουν τα τμήματα, είτε να μετακινηθούν στην Πάτρα.

Επίσης οι δήμαρχοι τόνισαν στους βουλευτές πως είναι θέμα πολιτικής βούλησης να υλοποιήσει η κυβέρνηση το αίτημα της Αιτωλοακαρνανίας, που όπως είπαν ουσιαστικά δεν είναι αίτημα της Αιτωλοακαρνανίας, αλλά της Δυτικής Ελλάδας.

Ο δήμαρχος Μεσολογγίου Νίκος Καραπάνος επανέλαβε πως οι ανεκμετάλλευτες εγκαταστάσεις του ΤΕΙ στο Μεσολόγγι, μπορούν να εξασφαλίσουν υποδομές στο νέο ίδρυμα και τόνισε το αίτημα για Πανεπιστήμιο Δυτικής Ελλάδας δεν αντιτίθεται με το σχεδιασμό του Υπουργείου Παιδείας σε άλλους νομούς, όπως π.χ. η Ηλεία, αντιθέτως λύνει το πρόβλημα με τα τμήματα του ΤΕΙ στην Πάτρα.

Ο δήμαρχος Ναυπακτίας Τάκης Λουκόπουλος ανέφερε πως η Ναύπακτος με το σχέδιο αυτό μένει «γυμνή» από τριτοβάθμια δομή εκπαίδευσης και εμφανίστηκε απαισιόδοξος σχετικά με τη λειτουργία και την παραμονή Πανεπιστημιακού Ερευνητικού Κέντρου, όπως προβλέπει το σχέδιο.

Ανέφερε επίσης ότι  είναι ενοχλημένος με τις διαρροές του σχεδίου λίγο πριν την επίσημη δημοσιοποίησή του, κάνοντας δηκτικά λόγο για «αρμονική ταλάντωση» του ΠΕΚ ανάμεσα σε Ναύπακτο και Πάτρα.

Από την πλευρά τους οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ δεν ήταν αρνητικοί απέναντι στην πρόταση των δημάρχων.

Η Μ. Τριανταφύλλου όμως είπε πως κάτι τέτοιο θα πρέπει να γίνει με τη σύμφωνη γνώμη του ακαδημαϊκού κόσμου και φυσικά δεν υπήρξε οποιαδήποτε δέσμευση…

Η Μ. Τριανταφύλλου χαρακτήρισε πολύ σημαντική τη ίδρυση της Γεωπονικής Σχολής και τόνισε πως το σημαντικό είναι να υπάρξουν οι ασφαλιστικές δικλείδες, ώστε τα νέα τμήματα να κατοχυρωθούν με το να υπάρξουν μέλη ΔΕΠ και υποδομές.

Όσο για τον Γ. Βαρεμένος τόνισε τη βούληση και των δύο βουλευτών να αποσαφηνιστούν τυχόν ασάφειες του σχεδίου και να γίνει προσπάθεια μέχρι την τελευταία στιγμή, ώστε να μην συμβεί κάτι που θα υπονομεύσει τα όσα προβλέπει το σχέδιο.

Και οι δύο βουλευτές απέκρουσαν τις αιτιάσεις για δύο μέτρα και δύο σταθμά, με το Γ. Βαρεμένο να λέει με νόημα πως «ο Μητσοτάκης δεν θέλει νέα Πανεπιστήμια» και την Μ. Τριανταφύλλου να τονίζει πως «άλλοι κατήργησαν Πανεπιστήμια, εμείς χτίζουμε».

Λίγο έλειψε η συζήτηση να πάρει τον χαρακτήρα κομματικής αντιπαράθεσης, με τον δήμαρχο Ναυπακτίας να λέει στους βουλευτές «μη μας πετάτε τη μπάλα στην εξέδρα», την Μ. Τριανταφύλλου να στέκεται στην απουσία των άλλων βουλευτών του νομού και τον δήμαρχο Μεσολογγίου να λέει «συμφωνήστε εσείς για το Πανεπιστήμιο και θα τους «πυροβολήσουμε» εμείς».

Φανερό στους παρευρισκόμενους ήταν ότι και οι τρεις δήμαρχοι δεν έκρυψαν ούτε την δυσαρέσκεια τους ούτε την απογοήτευση τους για τους άλλους βουλευτές του νομού και τους εκπροσώπους της περιφέρειας που έλαμψαν δια της απουσίας των…

Όσο για την Μ. Τριανταφύλλου εξέφρασε την άποψη πως ακαδημαϊκά και δημοσιονομικά θα είναι δύσκολο το εγχείρημα ενός νέου Πανεπιστημίου καθώς και επιφυλάξεις σχετικά με το να έρθουν μέλη ΔΕΠ, θυμίζοντας στην τελευταία προκήρυξη 500 μελών ΔΕΠ, οι περισσότερες θέσεις έμειναν αδιάθετες καθώς καλύφθηκαν περίπου 100. Εξέφρασε επίσης και τον προβληματισμό της αναφορικά με την προτεινόμενη Σχολή Γεωπονίας, λέγοντας ότι θα έπρεπε να έχει και ένα γενικό τμήμα και όχι μόνο τμήματα εξειδίκευσης.

Ο δήμαρχος Αγρινίου Γ. Παπαναστασίου απάντησε θυμίζοντας ότι η Πρύτανης δεν είχε καν κατανείμει θέσεις μελών ΔΕΠ στο Αγρίνιο, παρά τις υποσχέσεις της τότε Υπουργού Σ. Αναγνωστοπούλου και πως η Γεωπονική ήταν εξαγγελία για την Αιτωλοακαρνανία, αλλά το τμήμα Γεωπονίας ιδρύεται στην Αμαλιάδα.

Τέλος υπογράμμισε πως με την πρόταση για υπαγωγή των πολυτεχνικών τμημάτων του ΤΕΙ στην Πάτρα στο υπό ίδρυση Πανεπιστημίο Δυτικής Ελλάδας θα μπορούσαν να μετακινηθούν μηχανικοί προς το τμήμα ΔΠΦΠ στο Αγρίνιο, ώστε να αποκτήσει το απαιτούμε αριθμό μηχανικών μελών ΔΕΠ το τμήμα και να πάρουν οι φοιτητές του επαγγελματικά δικαιώματα.

Tags: ΑγρίνιοΜεσολόγγιΠανεπιστήμιο
Συντακτική Ομάδα

Συντακτική Ομάδα

Η συντακτική ομάδα του AgrinioNet.gr δεσμεύεται να παρέχει έγκυρη, έγκαιρη και αξιόπιστη ενημέρωση για όλα τα θέματα που αφορούν την τοπική και εθνική επικαιρότητα. Με επαγγελματισμό και αφοσίωση, καταγράφουμε τις εξελίξεις, αναλύουμε τα γεγονότα και φέρνουμε στο προσκήνιο θέματα που ενδιαφέρουν τους αναγνώστες μας. Στόχος μας είναι η αντικειμενική πληροφόρηση και η ουσιαστική κάλυψη των ειδήσεων με υπευθυνότητα και σεβασμό στην αλήθεια.

Διαβάστε ακόμα.

Δέσμευση Υπουργού Υγείας για την ανεξαρτητοποίηση του Νοσοκομείου Μεσολογγίου
Δυτική Ελλάδα

Δέσμευση Υπουργού Υγείας για την ανεξαρτητοποίηση του Νοσοκομείου Μεσολογγίου

Δεκτό το αίτημα του Δημάρχου Σπύρου Διαμαντόπουλου για ανεξαρτητοποίηση Στη σημερινή μου επίσκεψη στον Υπουργό...

από Συντακτική Ομάδα
22/11/2025, 00:29
Αγρίνιο: Δράσεις για την 25η Νοεμβρίου – Εξάλειψη της Βίας Κατά των Γυναικών
Αγρίνιο

Αγρίνιο: Δράσεις για την 25η Νοεμβρίου – Εξάλειψη της Βίας Κατά των Γυναικών

Η Διεύθυνση Κοινωνικής Προστασίας &Δημόσιας Υγείας, ο Ξενώνας Φιλοξενίας Γυναικών Θυμάτων βίας και των παιδιών...

από Συντακτική Ομάδα
22/11/2025, 00:24
Ερωτοαπαντήσεις – Συνέντευξη Τύπου για τον Προϋπολογισμό του 2026
Ελλάδα

Ερωτοαπαντήσεις – Συνέντευξη Τύπου για τον Προϋπολογισμό του 2026

Μ. ΒΟΥΡΓΑΝΑ: Εγώ θα ήθελα να σας ρωτήσω σε σχέση με την πορεία των καθαρών...

από Συντακτική Ομάδα
22/11/2025, 00:00
Πιερρακάκης – Πετραλιάς: Συνέντευξη Τύπου για τον Προϋπολογισμό 2026 και τη στρατηγική ανάπτυξης της ελληνικής οικονομίας
Ελλάδα

Πιερρακάκης – Πετραλιάς: Συνέντευξη Τύπου για τον Προϋπολογισμό 2026 και τη στρατηγική ανάπτυξης της ελληνικής οικονομίας

ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ ΤΥΠΟΥ ΥΠΕΘΟΟ: Κυρίες και κύριοι καλημέρα σας. Σας καλωσορίζουμε στην παρουσίαση του προϋπολογισμού για...

από Συντακτική Ομάδα
21/11/2025, 22:20
ΚΕΦΕ Νέας Δημοκρατίας: Ένα βήμα πριν τις εσωκομματικές εκλογές της 23ης Νοεμβρίου
Ειδήσεις

ΚΕΦΕ Νέας Δημοκρατίας: Ένα βήμα πριν τις εσωκομματικές εκλογές της 23ης Νοεμβρίου

Συνεδρίασε σήμερα η Κεντρική Εφορευτική Επιτροπή (ΚΕΦΕ) της Νέας Δημοκρατίας ενόψει των εσωκομματικών εκλογών της...

από Συντακτική Ομάδα
21/11/2025, 22:09
Συνεδριάζει τη Δευτέρα το Περιφερειακό Συμβούλιο Δυτικής Ελλάδας – Πρώτη φάση Στρατηγικού Σχεδιασμού 2025-2028
Δυτική Ελλάδα

Συνεδριάζει τη Δευτέρα το Περιφερειακό Συμβούλιο Δυτικής Ελλάδας – Πρώτη φάση Στρατηγικού Σχεδιασμού 2025-2028

Με πρώτο θέμα στην ημερήσια διάταξη την πρώτη φάση του  Στρατηγικού Σχεδιασμού 2025-2028 της Περιφέρειας...

από Συντακτική Ομάδα
21/11/2025, 21:53

Αφήστε μια απάντηση Ακύρωση απάντησης

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Τεχνική Εταιρεία A4B

RSS Sara & Mara | Blog

  • Οι "πολέμιοι" και τα μονοκούκια... sara-mara
  • Ποια είναι η "Σιδηρά Κυρία" του πικρού πρωινού καφέ; sara-mara
  • Ανάβω Φωτιές... sara-mara
  • Oπεκεμπέεεεε ωρέ Λιβανέεεε sara-mara
  • Οι Σωτήρες της Ελλάς sara-mara
  • Ο λυρικός δήμαρχος Τζον Κητς στην πόλη sara-mara

agrinionet .gr

Αγρίνιο

Τοπικά Νέα

Δυτική Ελλάδα

Ελλάδα

Πολιτική

Παραπολιτική

Coloured Stories

Ροή Ειδήσεων

 

Οικονομία

Υγεία

Πολιτισμός

 

Συνεντεύξεις

Info

Ταυτότητα

Πολιτική Απορρήτου

Πολιτική Cookies

Όροι Χρήσης

 

Επικοινωνία

....

Web Design & Development

© 2025 Agrinionet

Το σύνολο του περιεχομένου και των υπηρεσιών του agrinionet.gr διατίθεται στους επισκέπτες αυστηρά για προσωπική χρήση. Απαγορεύεται η χρήση ή επανεκπομπή του, σε οποιοδήποτε μέσο, μετά ή άνευ επεξεργασίας, χωρίς γραπτή άδεια του εκδότη.

agrinionet .gr

Αγρίνιο

Τοπικά Νέα

Δυτική Ελλάδα

Ελλάδα

Πολιτική

Παραπολιτική

Coloured Stories

Ροή Ειδήσεων

 

Οικονομία

Υγεία

Πολιτισμός

 

Συνεντεύξεις

Info

Ταυτότητα

Πολιτική Απορρήτου

Πολιτική Cookies

Όροι Χρήσης

 

Επικοινωνία

....

Web Design & Development

© 2024 Agrinionet

Το σύνολο του περιεχομένου και των υπηρεσιών του agrinionet.gr διατίθεται στους επισκέπτες αυστηρά για προσωπική χρήση. Απαγορεύεται η χρήση ή επανεκπομπή του, σε οποιοδήποτε μέσο, μετά ή άνευ επεξεργασίας, χωρίς γραπτή άδεια του εκδότη.

Welcome Back!

Login to your account below

Forgotten Password?

Retrieve your password

Please enter your username or email address to reset your password.

Log In
Κανένα αποτέλεσμα
Προβολή όλων των αποτελεσμάτων
  • Αγρίνιο
  • Τοπικά Νέα
    • Αγρίνιο
    • Άκτιο Βόνιτσας
    • Αμφιλοχία
    • Θέρμο
    • Μεσολόγγι
    • Ναύπακτος
    • Ξηρόμερο
  • Δυτική Ελλάδα
  • Ελλάδα
  • Πολιτική
  • Παραπολιτική
  • Coloured Stories
  • Οικονομία
  • Υγεία
  • Πολιτισμός
    • Εκδηλώσεις
    • Θέατρο
    • Σινεμά

© 2024 Agrinionet.gr. Όλα τα δικαιώματα διατηρούνται.