• Ακούστε τώρα | KosmosFM
  • Sara & Mara | Blog
Δευτέρα, 14 Σεπτεμβρίου, 2026
agrinionet.gr
No Result
View All Result
  • Αγρίνιο
  • Τοπικά Νέα
  • Δυτική Ελλάδα
  • Ελλάδα
  • Πολιτική
  • Παραπολιτική
  • Coloured Stories
  • Οικονομία
  • Υγεία
  • Πολιτισμός
agrinionet.gr
  • Αγρίνιο
  • Τοπικά Νέα
  • Δυτική Ελλάδα
  • Ελλάδα
  • Πολιτική
  • Παραπολιτική
  • Coloured Stories
  • Οικονομία
  • Υγεία
  • Πολιτισμός
No Result
View All Result
agrinionet.gr
No Result
View All Result

Τέταρτη Συνάντηση Σχολής Γονέων της Ι. Μ. Αιτωλοακαρνανίας

by Συντακτική Ομάδα
10/02/2025
in Αγρίνιο, Εκδηλώσεις
Reading Time: 1 min read
A A
0
Τέταρτη Συνάντηση Σχολής Γονέων της Ι. Μ. Αιτωλοακαρνανίας

Την Κυριακή 9 Φεβρουαρίου 2025 πραγματοποιήθηκε η τέταρτη συνάντηση της Σχολής Γονέων της Ιεράς Μητροπόλεως Αιτωλίας και Ακαρνανίας στο Αγρίνιο, παρουσία του Σεβασμιωτάτου Ποιμενάρχου μας κ. Δαμασκηνού.

Σχετικά Άρθρα.

Αγρίνιο: Εκδηλώσεις για την Ημέρα των Ενόπλων Δυνάμεων στις 21 Νοεμβρίου 2025

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΑΠΟ ΒΥΡΩΝΙΚΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΙΕΡΑΣ ΠΟΛΕΩΣ ΜΕΣΟΛΟΓΓΙΟΥ

Η Ανάμνηση της Καταθέσεως της Τιμίας Ζώνης της Υπεραγίας Θεοτόκου  στην Ιερά Μητρόπολη Αιτωλίας και Ακαρνανίας

Αγρυπνία για τον Άγιο Καλλίνικο στο Ιερό Παρεκκλήσιο Μεταμορφώσεως του Σωτήρος Χριστού Πάρκου Αγρινίου

Ο κ. Ιάκωβος Θ. Μαρτίδης, Ψυχίατρος – Ψυχοθεραπευτής ανέπτυξε το θέμα: «Πλάθοντας ευτυχισμένα παιδιά: Μύθος ή πραγματικότητα;»

Ο εισηγητής μιλώντας για την ανατροφή των παιδιών τόνισε, ότι το μεγάλωμά τους έχει κόπο και ο κόπος γίνεται μεγαλύτερος, όταν ο γονιός δεν κατέχει τις απαραίτητες γνώσεις. Γονείς δεν γεννιόμαστε, γονείς γινόμαστε.

«Υπάρχουν ευτυχισμένοι άνθρωποι και ευτυχισμένα παιδιά; Μπορούμε να γίνουμε ευτυχισμένοι; Η απάντηση στις ανωτέρω ερωτήσεις είναι, ναι μπορούμε. Η λέξη ευτυχία είναι μία αρχαία ελληνική λέξη που προέρχεται από το επίρρημα εὖ που σημαίνει καλά και το ρήμα τεύχω, που σημαίνει φτιάχνω. Η ευτυχία λοιπόν σμιλεύεται», ανέφερε μεταξύ άλλων ο κ. Μαρτίδης και συνέχισε θέτοντας μια σειρά από θέματα και προβληματισμούς, τα οποία συζήτησε με τους γονείς που συμμετείχαν. Μερικά από αυτά ήταν τα ακόλουθα:

«Για να μεγιστοποιήσεις τις πιθανότητες να βιώνεις την ευτυχία ως ενήλικας, χρειάζονται τα θεμέλια να μπουν στην πρώτη παιδική ηλικία.

Να μπορέσουν οι γονείς να σου μάθουν τί είναι αγάπη, να μπορέσουν να σου μάθουν να χαίρεσαι με το μικρό, το απλό, το ταπεινό, το καθημερινό, διότι εκεί κρύβεται η ευτυχία.

Να σου μάθουν να μοιράζεσαι, να προσφέρεις,  να ευχαριστείς τους ανθρώπους και να καλλιεργείς μια ευχαριστιακή στάση ζωής.

Να σου μάθουν, ότι ο πλούτος μας είναι η ποιότητα των σχέσεων και όχι η ποσότητα των υλικών αγαθών.

Να σου μάθουν ποιά είναι η ουσία της ζωής και να μην εστιάζουν μόνο στα περί την ουσία, δηλαδή την περιουσία.

Να σου μάθουν, ότι άλλο είναι η τιμή των πραγμάτων και άλλο η αξία τους. Το ρολόι των 20 ευρώ έχει διαφορετική τιμή από το ρολόι των 1000 €, αλλά κάνει την ίδια δουλειά, δείχνει την ίδια ώρα.

Να σε βοηθήσουν να αναγνωρίσεις τις πραγματικές σου ανάγκες και να βρεις ποιό είναι το καίριο και το σημαντικό στη ζωή.

Να σε βοηθήσουν να δώσεις νόημα και προοπτική σε όσα ζεις και κάνεις».

Την εισήγηση ακολούθησε εποικοδομητικός διάλογος μεταξύ των συμμετεχόντων, κατά τη διάρκεια του οποίου τέθηκαν διάφορες ερωτήσεις στις οποίες ο εισηγητής έδωσε τις κατάλληλες απαντήσεις.

Κλείνοντας την συνάντηση ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Αιτωλίας και Ακαρνανίας κ. Δαμασκηνός τόνισε, ότι ο άνθρωπος δεν δημιουργήθηκε από τον Θεό για να βιώνει τον πόνο, το άγχος και τον θάνατο, αλλά πλάστηκε για να βιώνει μέσα στον παράδεισο την μακαριότητα. Όταν όμως ο άνθρωπος αρνήθηκε την παρουσία του Θεού, τότε εισήλθε μέσα στη ζωή του ο θάνατος, ο πόνος, το άγχος και η δυστυχία.

Συνεχίζοντας ανέφερε, ότι το «κλειδί» για να νικήσουμε όλα τα παραπάνω είναι η σχέση που θα αναπτύξουμε με τον Θεό. Λαμβάνοντας αφορμή από την έναρξη του Τριωδίου τόνισε ότι «όλες οι Κυριακές του Τριωδίου είναι μια πνευματική κλίμακα, που θα μπορούσε να αποτελέσει τη θεματολογία μιας Σχολής Γονέων και Συζύγων. Η ταπείνωση, που ακούσαμε στο σημερινό ευαγγελικό ανάγνωσμα είναι το θεμέλιο για να μπορέσουμε να οικοδομήσουμε σε υγιείς βάσεις τη σχέση μας με τον Χριστό αλλά και με τους συνανθρώπους μας. Το δεύτερο σκαλοπάτι είναι η μετάνοια για την οποία μιλάει η Παραβολή του Ασώτου Υιού ή του Φιλεύσπλαχνου Πατέρα, που θα ακούσουμε την επόμενη Κυριακή. Το τρίτο σκαλοπάτι είναι η αγάπη που προβάλλει στην Παραβολή της Μελλούσης Κρίσεως. Ο Χριστός θα μας κρίνει με βάση την αγάπη που προσφέραμε στους συνανθρώπους μας. Την αγάπη που μοιράσαμε και δεν κρατήσαμε για τον εαυτό μας».

«Αν είχαμε όλοι εφαρμόσει τα μηνύματα του Τριωδίου, τότε θα είχαμε κάνει τις ανθρώπινες σχέσεις και ολόκληρη τη ζωή μας ένα μικρό παράδεισο» ανέφερε ολοκληρώνοντας τον χαιρετισμό του και ευχαρίστησε τον ομιλητή για την εμπνευσμένη ομιλία του, αλλά και όλους τους γονείς που συμμετείχαν στην εκδήλωση.

Η επόμενη συνάντηση της Σχολής Γονέων θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή 16 Μαρτίου 2025, με ομιλητή τον Αιδεσιμολογιώτατο Πρωτοπρ. Σπυρίδωνα Βασιλάκο, Κληρικό της Ιεράς Μητροπόλεως Θηβών, Λεβαδείας και Αυλίδος, ο οποίος θα αναπτύξει το θέμα: «Η πνευματική ζωή στις σχέσεις μεταξύ γονέων και παιδιών».

Μπορείτε να δείτε φωτογραφίες στον ακόλουθο σύνδεσμο     https://photos.app.goo.gl/1yHPDAZ1xgU4qamm8

Tags: εκδηλώσεις
Συντακτική Ομάδα

Συντακτική Ομάδα

Η συντακτική ομάδα του AgrinioNet.gr δεσμεύεται να παρέχει έγκυρη, έγκαιρη και αξιόπιστη ενημέρωση για όλα τα θέματα που αφορούν την τοπική και εθνική επικαιρότητα. Με επαγγελματισμό και αφοσίωση, καταγράφουμε τις εξελίξεις, αναλύουμε τα γεγονότα και φέρνουμε στο προσκήνιο θέματα που ενδιαφέρουν τους αναγνώστες μας. Στόχος μας είναι η αντικειμενική πληροφόρηση και η ουσιαστική κάλυψη των ειδήσεων με υπευθυνότητα και σεβασμό στην αλήθεια.

Διαβάστε ακόμα.

«Κυνήγι» χαλκού στο Τμήμα Μεταφορών Αγρινίου – Ξήλωσαν τις σωληνώσεις των κλιματιστικών video foto
Αγρίνιο

Νέα κλοπή στο Μηχανολογικό Αγρινίου – Χτυπούν ξανά και ξηλώνουν σωλήνες για λίγα κιλά χαλκού

Τα ξημερώματα σημειώθηκε νέα διάρρηξη στο Μηχανολογικό Αγρινίου, με τους επιτήδειους να χτυπούν ξανά τον...

by Συντακτική Ομάδα
14/09/2026, 09:33
Αγιασμός για την έναρξη της νέας χρονιάς  στα Σπίτια Γαλήνης Χριστού στο Αγρίνιο
Αγρίνιο

Αγιασμός για την έναρξη της νέας χρονιάς στα Σπίτια Γαλήνης Χριστού στο Αγρίνιο

    Το απόγευμα της Παρασκευής 11ης Σεπτεμβρίου 2026 στον παλαιό Ιερό Ναό του Αγίου...

by Συντακτική Ομάδα
13/09/2026, 22:30
Μίλτος Ζαμπάρας: Βασική Ενίσχυση–Βατερλό: Μικρότερα ποσά, λιγότεροι δικαιούχοι, περισσότερη κοροϊδία
Αγρίνιο

ΟΣΔΕ 2026: Κυβερνητικό φιάσκο με τον παραγωγό να πληρώνει τον λογαριασμό

      Το ΟΣΔΕ 2026 εξελίσσεται σε ακόμη ένα κυβερνητικό φιάσκο, με τους παραγωγούς...

by Συντακτική Ομάδα
13/09/2026, 22:19
Αιτωλοακαρνανίας Δαμασκηνός: «Η Μικρασία ζει στις καρδιές μας – Δεν θα επιτρέψουμε ποτέ να χαθεί η μνήμη»
Αγρίνιο

Αιτωλοακαρνανίας Δαμασκηνός: «Η Μικρασία ζει στις καρδιές μας – Δεν θα επιτρέψουμε ποτέ να χαθεί η μνήμη»

      Στον Ιερό Ναό Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης Αγρινίου χοροστάτησε στην ακολουθία του...

by Συντακτική Ομάδα
13/09/2026, 22:12
Ιερός Ναός Κοιμήσεως Θεοτόκου στη Μεγάλη Χώρα. Ένας ναός με ιστορία αιώνων, θαυματουργή παράδοση και ένα μεγάλο στοίχημα για την ανάδειξή του
On Camera

Ξεκίνησαν οι εργασίες αναστήλωσης και αρχαιολογικής διερεύνησης στον Ι.Ν. Κοιμήσεως της Θεοτόκου στη Μεγάλη Χώρα

Ξεκίνησαν οι εργασίες αναστήλωσης και αρχαιολογικής διερεύνησης στον ιστορικό Ιερό Ναό Κοιμήσεως της Θεοτόκου στη...

by Συντακτική Ομάδα
13/09/2026, 21:50
Ιερός Ναός Κοιμήσεως Θεοτόκου στη Μεγάλη Χώρα. Ένας ναός με ιστορία αιώνων, θαυματουργή παράδοση και ένα μεγάλο στοίχημα για την ανάδειξή του
On Camera

Ιερός Ναός Κοιμήσεως Θεοτόκου στη Μεγάλη Χώρα. Ένας ναός με ιστορία αιώνων, θαυματουργή παράδοση και ένα μεγάλο στοίχημα για την ανάδειξή του

  Σε έναν τόπο όπου η ιστορία, η πίστη και η μνήμη συναντώνται, η Παναγία...

by Συντακτική Ομάδα
13/09/2026, 21:31
Τεχνική Εταιρεία A4B

RSS Sara & Mara | Blog

  • Σηκώνει βάρη και δεν κλατάρει... sara-mara
  • Πρέπει να πλημμυρίσει το Αγρίνιο για να θυμηθεί ο Δήμος να καθαρίσει τα φρεάτια; sara-mara
  • «Πισίνα» έκανε το μνημείο των 120 στο Αγρίνιο – Βουτιές μέσα στον ιερό χώρο VIDEO FOTO sara-mara
  • Αγρίνιο: Νέα καταγγελία συμπολίτισσας για επίθεση από αγέλη σκύλων – «Η τρομάρα που πήρα δεν περιγράφεται» sara-mara
  • Μαυρομμάτης… εκτός πόλης, αλλά εντός χωριών sara-mara
  • Το Τάμα του Γάκια sara-mara

agrinionet .gr

Αγρίνιο

Τοπικά Νέα

Δυτική Ελλάδα

Ελλάδα

Πολιτική

Παραπολιτική

Coloured Stories

Ροή Ειδήσεων

 

Οικονομία

Υγεία

Πολιτισμός

 

Συνεντεύξεις

Info

Ταυτότητα

Πολιτική Απορρήτου

Πολιτική Cookies

Όροι Χρήσης

 

Επικοινωνία

....

Web Design & Development

© 2025 Agrinionet

Το σύνολο του περιεχομένου και των υπηρεσιών του agrinionet.gr διατίθεται στους επισκέπτες αυστηρά για προσωπική χρήση. Απαγορεύεται η χρήση ή επανεκπομπή του, σε οποιοδήποτε μέσο, μετά ή άνευ επεξεργασίας, χωρίς γραπτή άδεια του εκδότη.

agrinionet .gr

Αγρίνιο

Τοπικά Νέα

Δυτική Ελλάδα

Ελλάδα

Πολιτική

Παραπολιτική

Coloured Stories

Ροή Ειδήσεων

 

Οικονομία

Υγεία

Πολιτισμός

 

Συνεντεύξεις

Info

Ταυτότητα

Πολιτική Απορρήτου

Πολιτική Cookies

Όροι Χρήσης

 

Επικοινωνία

....

Web Design & Development

© 2024 Agrinionet

Το σύνολο του περιεχομένου και των υπηρεσιών του agrinionet.gr διατίθεται στους επισκέπτες αυστηρά για προσωπική χρήση. Απαγορεύεται η χρήση ή επανεκπομπή του, σε οποιοδήποτε μέσο, μετά ή άνευ επεξεργασίας, χωρίς γραπτή άδεια του εκδότη.

No Result
View All Result
  • Αγρίνιο
  • Τοπικά Νέα
    • Αγρίνιο
    • Άκτιο Βόνιτσας
    • Αμφιλοχία
    • Θέρμο
    • Μεσολόγγι
    • Ναύπακτος
    • Ξηρόμερο
  • Δυτική Ελλάδα
  • Ελλάδα
  • Πολιτική
  • Παραπολιτική
  • Coloured Stories
  • Οικονομία
  • Υγεία
  • Πολιτισμός
    • Εκδηλώσεις
    • Θέατρο
    • Σινεμά

© 2024 Agrinionet.gr. Όλα τα δικαιώματα διατηρούνται.