Wednesday, April 25, 2018
Home  >  Άρθρα  >  Δήλωση Φαρμάκη για τον Απολογισμό 2016 της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας
Δήλωση Φαρμάκη για τον Απολογισμό 2016 της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας
Αξιολόγηση Χρήστη: / 0
ΧείριστοΆριστο 
Περισσότερα - Αρθρα Αgrinionet! - ΑΡΘΡΑ
Συντάχθηκε απο τον/την Administrator   
Δευτέρα, 30 Ιανουάριος 2017 20:21

Μοιραστείτε το άρθρο

Αποτέλεσμα εικόνας για νεκτάριος φαρμάκης

Στις 30 Ιανουαρίου 2017 συνεδριάζει το Περιφερειακό Συμβούλιο με θέμα «Απολογισμός πεπραγμένων της Περιφερειακής Αρχής Δυτικής Ελλάδας έτους 2016».

«Διαβάζει κανείς τον (πολυσέλιδο) απολογισμό , ο οποίος έχει ήδη αποσταλεί στους περιφερειακούς συμβούλους και νομίζει πως ζει σε άλλη χώρα. Μιλάμε για κοσμογονία! Με την απαραίτητη δόση μετάθεσης ευθυνών φυσικά. Με λίγα λόγια : Για τη φτώχια μας φταίνε οι άλλοι, για την απραξία μας φταίει η κρίση κι εμείς διαχειριζόμαστε τη μιζέρια μας (ομολογουμένως) με επικοινωνιακή δεινότητα. Αυτό είναι το ρεζουμέ…» σχολιάζει χαρακτηριστικά ο Αιτωλοακαρνάνας Περιφερειακός Σύμβουλος Νεκτάριος Φαρμάκης.

Ο κ.Φαρμάκης επισημαίνει με δήλωσή του πως «μεγαλόπνοα σχέδια και οράματα, μεγαλεπήβολες στρατηγικές στοχεύσεις, παράθεση στοιχείων χωρίς ουσιαστικό «αποτύπωμα» και φυσικά το απαραίτητο «λιβάνισμα», συνθέτουν τον απολογισμό του 2016 για τον κ.Κατσιφάρα και την κ.Σταρακά».

Συνεχίζοντας τη δήλωσή του ο κ.Φαρμάκης διαπιστώνει πως «Δυστυχώς για όλους εμάς όμως τους πολίτες της Δυτικής Ελλάδας και δη της Αιτωλοακαρνανίας, η πραγματικότητα είναι πολύ διαφορετική. Απουσία, απραξία, διαχειριστική ανεπάρκεια και κακός προγραμματισμός είναι αυτά που χαρακτηρίζουν την Περιφερειακή Αρχή για το 2016. Γι’ αυτό και θα προσπαθήσουμε να θυμίσουμε σύντομα και περιεκτικά, στα πιο βασικά της σημεία, την «παρουσία» της Περιφερειακής Αρχής για το 2016. Είναι καλό εξάλλου, να θυμόμαστε….»

Κλείνοντας τη δήλωσή του ο κ.Φαρμάκης τόνισε «το 2017 πριν λίγο άρχισε και το μόνο σίγουρο είναι ότι, όσον αφορά την Περιφερειακή Αρχή,  θα φύγει το ίδιο άπραγο και ανούσιο , όπως το 2016. Το μόνο καλό είναι ότι το 2019 είναι ακόμα πιο κοντά…»

 

****************

 Ακολουθεί η καταγραφή των σημαντικότερων γεγονότων που αφορούν στην Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας (Π.Ε Αιτωλοακαρνανίας) για το έτος σε απάντηση του απολογισμού από την Περιφερειακή Αρχή

 

******************************* 

«Δεν είμαστε υπεύθυνοι μόνο γι’ αυτό που κάνουμε

                                                                                                                                     αλλά και γι’ αυτό που δεν κάνουμε»                                                                                                                                             ~Μολιέρος 

Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας – Π.Ε. Αιτωλοακαρνανίας

Ημερολόγιο 2016

Ιανουάριος

Ο κ.Κατσιφάρας, στην ειδική μόνιμη επιτροπή Περιφερειών στη Βουλή των Ελλήνων, δηλώνει ότι «η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδος, ήδη προχωρά σε επανεκκίνηση της οικονομίας». Όταν η πολιτική χρησιμοποιεί τους αριθμούς όχι για να εφαρμοσθεί αλλά για να πείσει, συχνά παρουσιάζεται μια "μαγική εικόνα", με σκοπό την παραπλάνηση των πολιτών. Όμως, στην συγκεκριμένη περίπτωση, οι πολίτες βιώνουν καθημερινά μια άλλη πραγματικότητα που απέχει πολύ από τα όσα περιέγραψε ο κ.Κατσιφάρας. Και η ίδια η πραγματικότητα τον διέψευσε στο χρόνο που πέρασε.

Αργότερα τον ίδιο μήνα συζητείται στο Π.Σ θέμα με τίτλο «Δράσεις για την ενίσχυση της επιχειρηματικότητας». Από την εισήγηση του αρμόδιου Αντιπεριφερειάρχη προκύπτει μια ακόμη συνεδρίαση ενημερωτικού χαρακτήρα με μορφή «ευχολογίου». Πλήρης απουσία συγκεκριμένων δράσεων. Παταγώδης αποτυχία απάντησης των αιτημάτων των φορέων εκπροσώπησης των επιχειρήσεων. Επίδειξη παράθεσης στατιστικών στοιχείων που αφορούν στο συζητούμενο θέμα, χωρίς τη σύνδεσή τους με αντίστοιχες πρωτοβουλίες. Στείρα και γενικόλογη αναφορά κατευθύνσεων ως προς την πολιτική που η Περιφερειακή Αρχή θέλει να ακολουθήσει. Και τέλος παιδαριώδες ευχολόγιο ως προς την άσκηση πίεσης στην κεντρική εξουσία για αλλαγή πλεύσης στον τομέα της φορολόγησης των επιχειρήσεων και της στήριξης των ΜμΕ. Καμία ουσιαστική πρόταση , κανένα "παράθυρο" ελπίδας! Στα χνάρια του παρελθόντος!

Φεβρουάριος

Συζήτηση στο Π.Σ για το χωροταξικό της Περιφέρειας. Η Περιφερειακή Αρχή ήταν ανέτοιμη και η μελέτη σαφώς ελλιπής. Πολύ σύντομα όμως θα φανεί αν αυτές οι ελλείψεις ήταν θέμα τεχνικής πλημμέλειας ή πολιτική απόφαση, όταν θα παρουσιασθεί εκ νέου η μελέτη. Θα δούμε λοιπόν τότε αν θα έχουν ληφθεί υπόψη οι καθόλα σοβαρές και τεκμηριωμένες επισημάνσεις και προτάσεις του Δ. Μεσολογγίου, του Δ. Αγρινίου αλλά και του ΤΕΕ Αιτωλοακαρνανίας. Αν αυτό δεν γίνει τότε θα μιλάμε για κατάφορη αδιαφορία μπροστά στα αιτήματα ενός Νομού για το μέλλον του , αφού άλλοι σχεδιάζουν γι’ αυτόν χωρίς ουσιαστικά να τον ρωτάνε, «Κύριος οίδε» με ποια λογική και εξυπηρετώντας ποια συμφέροντα. Μπροστά στις παλινωδίες που έλαβαν χώρα, το θέμα αναβλήθηκε.

Μάρτιος

Σύσκεψη στην Περιφέρεια για το προσφυγικό και τις φήμες (;) για δημιουργία hotspotστην περιοχή. Μία ακόμα επικοινωνιακή συνεδρίαση Π.Σ από τον Περιφερειάρχη, που δεν ήθελε να πάρει αποφάσεις και να ενεργήσει προληπτικά, ως όφειλε, αλλά  προτίμησε να συμμετάσχει σε ένα ιδιότυπο παιχνίδι ευθυνών.

Στα τέλη του μήνα δεύτερη σύσκεψη φορέων Π.Δ.Ε για το προσφυγικό και τον καθορισμό χώρων φιλοξενίας προσφύγων. Δυστυχώς επιβεβαιώθηκαν τα όσα λέγαμε. Καμία στρατηγική ούτε από την κυβέρνηση ούτε από τον Περιφερειάρχη. Ο Γ.Γ της Αποκεντρωμένης Διοίκησης δεν απάντησε σε καμία ερώτηση. Ο Περιφερειάρχης αρκέστηκε στο ρόλο συντονιστή της συζήτησης και ήταν διάχυτο το ερώτημα γιατί εν τέλει έγινε αυτή η σύσκεψη. Μια ακόμα επικοινωνιακή φιέστα. Ένα ακόμη "δρώμενο" στα πλαίσια του ΤΙΠΟΤΑ. Πεδίο δόξης λαμπρό για τους γνωστούς θιασώτες των επιδείξεων ανθρωπιάς και των επίδοξων δεκανικιών της εκάστοτε κυβέρνησης. Την παρτίδα ως προς την σοβαρότητα της σύσκεψης έσωσαν οι εκπρόσωποι της Εκκλησίας.

Απρίλιος

Κατά τη συζήτηση (μετά από αναβολή) του Περιφερειακού Χωροταξικού Σχεδίου κατά τη  συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου, η Περιφερειακή Αρχή, για μια ακόμα φορά επέδειξε προχειρότητα στο σχεδιασμό και αδιαφορία για τις προτάσεις των τοπικών φορέων, έχοντας ομολογήσει κατ' ουσίαν, ότι στη φερόμενη προς συζήτηση μελέτη ουδόλως ελήφθησαν υπόψη οι προτάσεις των Δήμων της Αιτωλοακαρνανίας, του ΤΕΕ Αιτωλοακαρνανίας, του Επιμελητήρια και κάθε άλλου αρμόδιου φορέα ή ιδιώτη που προσέτρεξε στον ανοιχθέντα διάλογο με σοβαρές και εμπεριστατωμένες προτάσεις. Ομολόγησε με άλλα λόγια η Περιφερειακή Αρχή ότι η όλη διαδικασία διαβούλευσης είναι ένα μεγαλειώδες φιάσκο και αρκέστηκε στην δήλωση ότι οι προτάσεις ΘΑ αξιολογηθούν. Συνεπεία τούτων αρνηθήκαμε να γνωμοδοτήσουμε θετικά τη μελέτη που παρουσιάστηκε και καταγγείλαμε τόσο την ίδια τη μελέτη όσο και τη διαδικασία ως απολύτως πρόχειρη, παρωχημένη και απαράδεκτη αναφορικά με τις ουσιαστικές ανάγκες της Αιτωλοακαρνανίας. Δεν είναι τυχαία άλλωστε και η αντίδραση των εκπροσώπων των φορέων της Αιτωλοακαρνανίας που ήταν παρόντες, όπως πχ. του Δήμου Αγρινίου και του Δήμου Ακτίου - Βόνιτσας. Επιβεβαιώθηκε, δυστυχώς, για μια ακόμη φορά, ότι η Περιφερειακή Αρχή σχεδιάζει για εμάς ΧΩΡΙΣ εμάς!!!

Μάιος

Συζήτηση για τις Ολοκληρωμένες Χωρικές Επενδύσεις στη Δυτικής Ελλάδα. Ελπίζουμε και προσδοκούμε το καλύτερο αποτέλεσμα, αφού νιώθουμε ότι οι παρεμβάσεις μας ίσως έστρεψαν την πολιτική της Περιφέρειας και κάπου που έως σήμερα δεν είχε ασχοληθεί. Δεν μπορούμε όμως να μη σχολιάσουμε την επικοινωνιακή τακτική που ακολουθεί και το γεγονός ότι παρουσιάζεται η Ο.Χ.Ε απλά σαν ένας κατάλογος έργων. Προκαλεί δε κατάπληξη , αν όχι θυμηδία, η δήλωση-αυτοδέσμευση  ότι «Στην Αιτωλοακαρνανία θα είμαστε ικανοποιημένοι μόνο όταν το ποσοστό ολοκλήρωσης της ΟΧΕ ξεπεράσει το 100%». Αλήθεια, ποιόν νομίζουν ότι κοροϊδεύουν;Εμείς από την πλευρά μας, ευχόμαστε αυτή η στρατηγική που αποφασίσθηκε από την Περιφερειακή Αρχή (με τις όποιες ελλείψεις) , να έχει τα καλύτερα δυνατά αποτελέσματα για το καλό του τόπου αφενός και αφετέρου για να μην πάει χαμένο το χρηματοδοτικό αυτό εργαλείο. Ελπίζουμε, οι σωστές, αν μη τι άλλο, προτάσεις των εμπλεκόμενων φορέων (της Ι.Π. Μεσολογγίου, του Επιμελητηρίου Αιτωλοακαρνανίας κλπ) να αξιολογηθούν και να «προτεραιοποιηθούν» σωστά από την Περιφέρεια αλλά και να «τρέξουν» γρήγορα σε επίπεδο ωρίμανσης. Αν και είμαστε σχεδόν βέβαιοι, ότι στο μέλλον θα γίνουμε μάρτυρες ενός ιδιότυπου παιχνιδιού ευθυνών, όταν κάτι δεν πάει όπως σχεδιάστηκε. Και τότε θα ξέρουμε ότι υπεύθυνη θα είναι η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας και συγκεκριμένα η νυν Περιφερειακή Αρχή.

Ιούνιος

Το Υπουργείο Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Αλληλεγγύης ανακοίνωσε ότι ξεκινάει η πρώτη φάση του «Κοινωνικού Εισοδήματος Αλληλεγγύης» σε 30 επιλεγμένους Δήμους της χώρας. Στην ουσία μιλάμε για το πρόγραμμα του «Εγγυημένου Κοινωνικού Εισοδήματος» το οποίο έχει ήδη εφαρμοστεί πιλοτικά σε 13 Δήμους και θα έπρεπε να έχει ξεκινήσει η καθολική εφαρμογή του σε όλους τους Δήμους από 1/4/2016, όπως προβλέπονταν. Από τη λίστα των Δήμων απουσιάζουν όλοι οι Δήμοι της Αιτωλοακαρνανίας! Από την Περιφέρειά μας (Π.Δ.Ε) υπάρχει ο Δήμος Αιγιαλείας και ο Δήμος Πύργου. Από ό,τι φαίνεται η Αιτωλοακαρνανία θεωρείται προνομιούχα. Δεν έχει φαίνεται καμία σημασία το γεγονός ότι η ανεργία στο Νομό μας είναι από τις υψηλότερες στην Επικράτεια. Ούτε φυσικά λαμβάνεται υπόψη η δυναμική που έχουν αναπτύξει κοινωνικές δομές κατά της φτώχειας, όπως το Κοινωνικό Παντοπωλείο κλπ, που καταδεικνύει την ανάγκη που υπάρχει σε τοπικό επίπεδο. Για να μη μιλήσουμε για τα προσφάτως δημοσιευθέντα από την Π.Δ.Ε στοιχεία περί της οικονομικής εικόνας της Αιτωλοακαρνανίας, που δείχνουν συνεχόμενη καθοδική πορεία.

Στην Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας, «αγρόν ηγόραζαν». Καμία διεκδίκηση, κανένα διάβημα κανένα σχόλιο. Αντίθετα, την ώρα που η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας, κατατάσσεται τελευταία (!!!) στο διαθέσιμο κατά κεφαλήν εισόδημα πανηγυρίζει για το βραβείο Ευρωπαϊκής Επιχειρηματικής Περιφέρειας!!!

Ιούλιος

Οι Περιφέρειες της Ελλάδος μπορούν να υποβάλουν απευθείας αίτηση για χρηματοδότηση έργων τους από το Σχέδιο Γιούνκερ, χωρίς κυβερνητική διαμεσολάβηση, εξηγεί η Επίτροπος κυρία Κορίνα Κρέτσου. Οποιαδήποτε επιχείρηση ή δημόσιος ή ιδιωτικός φορέας δύναται να υποβάλει αίτηση απευθείας στην Ευρωπαϊκή Τράπεζα Επενδύσεων (ΕΤΕπ) για χρηματοδότηση συνήθων δραστηριοτήτων είτε στο πλαίσιο της ΕΤΕπ, είτε στο πλαίσιο του Ευρωπαϊκού Ταμείου Στρατηγικών Επενδύσεων ΕΤΣΕ. Πεδίο δόξης λαμπρό για τους ασκούντες Διοίκηση. Με θέληση, οργάνωση και φαντασία μπορούν να γίνουν πολλά. Φτάνει να θέλουν... Καταθέτουμε σχετική ερώτηση στον Περιφερειάρχη διερωτώμενοι αν η εν λόγω είδηση αποτελεί "Ευκαιρία για τη σύνδεση του Αγρινίου με την Ιόνια Οδό και άλλα έργα υποδομής στο Νομό Αιτ/νίας ή άλλη μια χαμένη ευκαιρία;". Απάντηση δόθηκε με τις πράξεις της Περιφερειακή Αρχής. Μάλλον χαμένη ευκαιρία λοιπόν… Αντ’ αυτού, η Περιφερειακή Αρχή, τον ίδιο μήνα θέλησε να «αυτολιβανιστεί» ανακοινώνοντας ότι η εκτέλεση του διαμορφωθέντος προϋπολογισμού αγγίζει το 92%. Εκτέθηκαν όμως και πάλι. Από μια προσεκτικότερη μελέτη των αριθμών  το ποσοστό αυτό πέφτει στο 60% όσον αφορά στην Αιτωλοακαρνανία και στο 58% όσον αφορά στα «ενταλθέντα», δηλαδή στις πληρωμές που έχουν γίνει. Με απλά λόγια αλλού πληρώνουμε καλύτερα, αλλού όχι. Τα κριτήρια άγνωστα. «Αν είσαι καλοπροαίρετος χρεώνεις στην Περιφερειακή Αρχή διαχειριστική ανισοκατανομή σε επίπεδο περιφερειακών ενοτήτων, αν είσαι κακοπροαίρετος χρεώνεις ψηφοθηρική στρατηγική. Διαλέγει ο καθένας και παίρνει».

Αύγουστος

Πέντε τα κρούσματα ελονοσίας (!!!) στην Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας (Αχαΐα & Ηλεία). Σε καραντίνα 12 Δήμοι λόγω ελονοσίας (2 παρουσίες από την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδος). Από καθαρή τύχη δεν υπάρχουν κρούσματα στην Αιτωλοακαρνανία. Διανύουμε αισίως τον Αύγουστο του 2016 και ο διαγωνισμός κουνουποκτονίας της Π.Δ.Ε για το 2016 μόλις τελείωσε. Ο κίνδυνος για τη Δημόσια Υγεία είναι μεγάλος και για μια ακόμη φορά η Περιφερειακή Αρχή τρέχει πίσω από τις εξελίξεις.

Σεπτέμβριος

Επιστολή Κατσιφάρα στον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα, ενόψει της τότε επίσκεψής του στο Νομό Αιτωλοακαρνανίας. Σε μια επιστολή - "ποίημα" διεκδικητικότητας ο κ.Κατσιφάρας δείχνει να μην μπορεί να κόψει το "χούι". Δύο απλές αναφορές (ως λέξη και μόνο) στην Αιτωλοακαρνανία και την Ιόνια Οδό και φυσικά πλήρης και εμπεριστατωμένη παράθεση της κατάστασης για την Ολυμπία Οδό. Μια απλή ανάγνωση της επιστολής φανερώνει την πλήρη προσήλωση της Περιφερειακής πολιτικής στην Ολυμπία Οδό και τις αναπτυξιακές υποδομές της Αχαΐας. Η αναφορά στην Αιτωλοακαρνανία και την Ιόνια Οδό, γίνεται για να σώσει τα προσχήματα και δεν έχει κανένα συγκεκριμένο θέμα. Καμία αναφορά στην ανάγκη σύνδεσης του Αγρινίου με την Ιόνια Οδό, κανένα σχόλιο για τα υπόλοιπα έργα υποδομής και προσβασιμότητας στο Νομό (οδικές συνδέσεις). Κανένα σχόλιο για την ανάγκη ενίσχυσης και προώθησης του λιμανιού του Πλατυγιαλιού και του Αεροδρομίου του Ακτίου.

Αν στα "λόγια" η αντιμετώπιση είναι τέτοια, ας αναλογιστούμε τί συμβαίνει στα "έργα". 
Ο Περιφερειάρχης κλείνει την επιστολή με τη φράση : «Το όραμά μας θέλουμε να γίνει και δικό σας όραμα». «Θα πρέπει να ξέρετε ότι το ΔΙΚΟ σας όραμα για μια Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας που «γέρνει» προς τη μια πλευρά, δεν θα γίνει ποτέ και δικό μας. Το δικό μας όραμα περιλαμβάνει ισόρροπη ανάπτυξη, ίδιες διεκδικήσεις και άμβλυνση ανισοτήτων», σχολιάζουμε δηκτικά.

Ο μήνας κλείνει με επερώτησή μας για την (ανύπαρκτη) αντιπλημμυρική πολιτική και για αγροτικές οδοποιίες στους Δήμους Ακτίου – Βόνιτσας και Ξηρομέρου, όπου επισημάνθηκε η σκοπιμότητα των έργων και η αναντιστοιχία κόστους-οφέλους.

Οκτώβριος

Η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας ανακοινώνει με υπερηφάνεια το Δίκτυο Επιχειρηματικότητας Π.Δ.Ε. «Τι να το κάνεις το δίκτυο επιχειρηματικότητας όταν σε λίγο δεν θα έχεις επιχειρηματικότητα;» αναρωτιέται εύλογα ο πολίτης της τελευταίας σε κατακεφαλήν εισόδημα περιφέρειας στην Ε.Ε.

Τέλη Οκτωβρίου: Η Περιφερειακή Αρχή ανακοινώνει με δόξες και τιμές ότι είναι έτοιμη να αντιμετωπίσει το χειμώνα και εκδίδει πανηγυρικό δελτίο τύπου για τη σύγκληση του Συντονιστικού Οργάνου της Πολιτικής Προστασίας. Την επόμενη μέρα ακριβώς, το Μεσολόγγι και η Ναύπακτος δοκιμάζονται από ισχυρή καταιγίδα και εκτεταμένες πλημμύρες. Οι περιοχές Δοκιμίου, Καλυβίων και Αγγελοκαστρου πλήττονται από την υπερχείλιση της λίμνης, αφού οι διώρυγες Δ20 και Δ28 ήταν κλειστές. Η ολιγωρία είναι χαρακτηριστική και η κακή προετοιμασία εμφανής. Τα αποτελέσματα γνωστά…

Νοέμβριος

Αναλαμβάνουμε πρωτοβουλία για το άνοιγμα διαλόγου με σκοπό την αξιοποίηση της ακίνητης περιουσίας της Π.Δ.Ε. Καταθέτουμε συγκεκριμένη πρόταση. «Δεν μπορεί από τη μια συνεχώς να παραπονούμαστε για την έλλειψη πόρων και από την άλλη να μην έχουμε ιδέα ως Περιφέρεια για το πόσα και πόσης αξίας είναι τα ακίνητα ιδιοκτησίας μας. Ένα ιδιότυπο «περιφερειακό ΤΑΙΠΕΔ», με σκοπό την άντληση πόρων ανά Π.Ε, θα ήταν μια κάποια λύση. Ενώ σε κάθε περίπτωση, η λεπτομερής καταγραφή της ακίνητης περιουσίας μας θα βοηθούσε στην καλύτερη αξιοποίησή της. Η κρατικοδίαιτη πολιτική (που είναι το φόρτε του κ.Κατσιφάρα) είναι ατελέσφορη και προτάσεις σαν τη δική μας δείχνουν τον δρόμο προς μια σύγχρονη και παραγωγική άσκηση πολιτικής σε Περιφερειακό επίπεδο.», σχολιάζουμε σχετικά, για να λάβουμε την απάντηση από τον αρμόδιο Αντιπεριφερειάρχη ότι ο Νόμος δεν επιτρέπει την αξιοποίηση (γεγονός αναληθές).

Δεκέμβριος

Πάνω στη «φούρια» της για επικοινωνιακή επίδειξη, η Περιφερειακή Αρχή ανακοινώνει έργα ύψους 175.000.000 € στην Αιτωλοακαρνανία!!! Προτού όμως βρέξει Ευρώ, φροντίσαμε να ξεκαθαρίσουμε ότι στα 175 εκατομμύρια Ευρώ που δήθεν θα πλημμυρίσουν την Αιτωλοακαρνανία , έχουν συνυπολογισθεί και τα χρήματα από τις ΒΑΑ και τις ΟΧΕ που αφορούν στην Ηλεία και την Αχαΐα. Μιλάμε για ποσό που ΔΕΝ υπερβαίνει τα 60 εκατομμύρια Ευρώ, στην καλύτερη περίπτωση. Πολύ χοντρό για να είναι απλό λάθος. «Το μόνο πράγμα που δεν χορταίνει ο κόσμος είναι οι υπερβολές» είχε πεί ο Salvador Dali και μάλλον ο κ.Κατσιφάρας συμφωνεί. . .και επαυξάνει!

Τελευταία Ενημέρωση στις Δευτέρα, 30 Ιανουάριος 2017 20:25
 

Facebook comments: