Wednesday, April 25, 2018
Home  >  ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ  >  Αποκλειστική συνέντευξη του πρ. ΚΤΕΛ Αιτωλ/νιας στο AgrinioNet.gr
Αποκλειστική συνέντευξη του πρ. ΚΤΕΛ Αιτωλ/νιας στο AgrinioNet.gr
Αξιολόγηση Χρήστη: / 0
ΧείριστοΆριστο 
Περισσότερα - Αρθρα Αgrinionet! - ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
Συντάχθηκε απο τον/την ΔΗΜΗΤΡΑ ΛΑΟΠΟΔΗ   
Πέμπτη, 31 Ιούλιος 2014 22:09

Μοιραστείτε το άρθρο

 

Πολύ μεγάλο ενδιαφέρον παρουσιάζει η συνέντευξη που παραχώρησε το AgrinioNet.gr ο πρόεδρος του ΚΤΕΛ Αιτωλοακαρνανίας Γιώργος Καψιαμπέτης.

Ο κ. Καψιαμπέτης αναφέρεται στην κατασκευή του νέου σταθμού λεωφορείων στη Ναύπακτο και στο κόστους του έργου ενώ επισημαίνει ότι η πολεοδομική επιτροπή της Πάτρας ανέφερε ότι πρόκειται για κομψοτέχνημα. Μιλά επίσης για το κόστος του έργου που θα ανέλθει στις 500 χιλ ευρώ «Το ΚΤΕΛ Αιτωλοακαρνανίας ξεκινά την κατασκευή του σταθμού στη Ναύπακτο, ενός σύγχρονου σταθμού, που θα εξυπηρετεί τις ανάγκες της περιοχής του νομού Αιτωλοακαρνανίας, αλλά και όλων των διερχόμενων λεωφορείων από άλλα ΚΤΕΛ.  Παράλληλα θα στεγάσει και το μέχρι τώρα ΚΤΕΛ από τη Φωκίδα. Όλοι γνωρίζουμε ότι πολλές περιοχές της Φωκίδας εξυπηρετούνται από τη Ναύπακτο. Ο σταθμός αυτός δεν θα έχει καμιά σχέση με αυτόν του Αγρινίου αναφορικά με το χώρο, θα είναι πολύ μικρότερος αλλά πολύ λειτουργικός. Έχει επίσης σχεδιαστεί πολύ όμορφα ώστε η πολεοδομική επιτροπή της Πάτρας ανέφερε ότι πρόκειται για κομψοτέχνημα. Θέλω να πιστεύω ότι οι εργασίες θα ολοκληρωθούν μέχρι τέλος του έτους και αμέσως μετά θα δοθεί στο κοινό. Η κατασκευή του έργου με τη διαμόρφωση του χώρου είναι περίπου 500 χιλ ευρώ. Σε αυτά τα χρήματα θα προστεθούν άλλα 500 χιλ ευρώ που στοίχισε η αγορά του οικοπέδου από την Κτηματική υπηρεσία, πριν από 5 χρόνια. Τα χρήματα με τα οποία θα κατασκευαστεί ο σταθμός της Ναυπάκτου προέρχονται από το υστέρημα των μετόχων. Είχαμε υποσχεθεί στους κατοίκους της Ναυπάκτου, στους 32 μετόχους από την περιοχή αλλά και στη δημοτική αρχή».

Ο κ. Καψιαμπέτης ευχαριστεί τον δήμαρχο Ναυπάκτου Γιάννη Μπουλέ ο οποίος όπως αναφέρει « ήταν από τους πρώτους που πλήρωσε τις οφειλές του δήμου από το πρόγραμμα ΣΥΝκοινωνία του 2009. Παίρνοντας τα χρήματα αυτά, ταμειακώς,  είχαμε τη δυνατότητα να ξεκινήσουμε την κατασκευή του σταθμού».

«Ο δήμος Ναυπακτίας», σύμφωνα με τον πρόεδρο του ΚΤΕΛ Αιτωλοκαρνανίας, «όφειλε 170 χιλ ευρώ από το πρόγραμμα ΣΥΝκοινωνία και αποδόθηκαν στο ΚΤΕΛ πριν από 10 μήνες Ο δήμαρχος λοιπόν προκειμένου να μας εξυπηρετήσει ταμειακώς ήταν από τους πρώτους που μας πλήρωσε τη στιγμή που ο δήμος Αγρινίου δεν μας έχει πληρώσει. Ο δήμος Αγρινίου μας χρωστάει χρήματα από το 2009. Μας οφείλει για το συγκεκριμένο πρόγραμμα πάνω από 100 χιλ ευρώ».

Η οφειλή των 500 χιλ ευρώ από το δήμο Μεσολογγίου και η μήνυση στους εκκαθαριστές

Ερωτηθείς για την οφειλή του δήμου Μεσολογγίου ο πρόεδρος του ΚΤΕΛ Αιτωλοακαρνανίας αναφέρει «αυτό όμως που ακούγεται το τελευταίο διάστημα για χρήματα που οφείλει ο δήμος Μεσολογγίου, δεν έχει καμία σχέση με το ΚΤΕΛ Αιτωλ/νιας. Ο δήμος Μεσολογγίου δεν οφείλει ούτε ένα ευρώ στο ΚΤΕΛ Αιτωλ/νιας. Η πραγματικότητα είναι ότι το 1950 ιδρύθηκε ένας συνεταιρισμός στον οποίο ήταν μέτοχοι μέρος των μετόχων των αστικών Αγρινίου, τα αστικά Μεσολογγίου, τα αστικά της Ναυπάκτου και ορισμένοι μέτοχοι του υπεραστικού ΚΤΕΛ Αιτωλοακαρνανίας. Αυτός ο συνεταιρισμός αριθμούσε 140 μέλη και είχε σκοπό να προμηθεύει καύσιμα και λιπαντικά στους μετόχους αυτούς. Κάποια στιγμή το 2007 πάρθηκε απόφαση από τη Γενική Συνέλευση αυτού του συνεταιρισμού να κλείσει. Τα περιουσιακά στοιχεία να εκποιηθούν και αφού πληρωθούν οι φόροι και οι υποχρεώσεις του συνεταιρισμού, τα υπόλοιπα θα διανεμηθούν στους μετόχους του συνεταιρισμού. Έτσι με απόφαση της Γενικής Συνέλευσης ορίστηκαν 2 εκκαθαριστές, 1 δικηγόρος και 2 λογιστές με σκοπό να υλοποιήσουν την απόφαση. Οι εκκαθαριστές πούλησαν τα περιουσιακά στοιχεία του συνεταιρισμού πλήρωσαν εφορία και άλλες υποχρεώσεις, πλην όμως ένα περιουσιακό στοιχείο πουλήθηκε στο δήμο Μεσολογγίου. Επρόκειτο για ένα οικόπεδο στην πλατεία Μεσολογγίου. Εγώ όλα αυτά τα γνωρίζω ως μέλος του συνεταιρισμού και όχι ως ΚΤΕΛ Αιτωλ/νιας.

Τα χρήματα όμως αυτά δεν πάρθηκαν ποτέ από το δήμο Μεσολογγίου καίτοι πέρασαν 5 χρόνια από την εκποίηση ενώ έπρεπε να πληρωθούν άμεσαν με την υπογραφή συμβολαίου.  Συνέπεσε η αλλαγή δημοτικών αρχόντων με αποτέλεσμα η νέα δημοτική αρχή του κ. Κατσούλη να μην πληρώσει ποτέ το οικόπεδο. Οι εκκαθαριστές δεν γνωρίζω ποιες νομικές ενέργειες έκαναν για να πάρουν τα χρήματα, γνωρίζω όμως ότι κάποιοι μέτοχοι μετά την πάροδο κάποιου χρονικού διαστήματος 3-4 ετών στράφηκαν εναντίον των εκκαθαριστών με μήνυση που κατέθεσαν ότι δεν περιφρούρησαν τα συμφέροντα τους και δεν φρόντισαν να πάρουν τα χρήματα από το δήμο Μεσολογγίου.

Η μήνυση κατατέθηκε πριν από ένα ή ενάμιση χρόνο αλλά εγώ δεν είμαι ανάμεσα στους μηνυτές, ούτε γνωρίζω την πορεία της υπόθεσης. Δεν γνωρίζω επίσης εάν έχουν ποινικές ευθύνες οι εκκαθαριστές. Εκείνο που γνωρίζω, επειδή το ποσό είναι μεγάλο, 500χ ιλ ευρώ, εάν έχουν ποινικές ευθύνες μιλάμε για κακούργημα. Οι εκκαθαριστές από την πλευρά τους βρίσκονται σε δικαστική διαμάχη με το δήμο Μεσολογγίου για να πάρουν τα χρήματα. Γνωρίζω επίσης ότι υπάρχουν υποχρεώσεις από δικαστική απόφαση για ατύχημα που έγινε μέσα στο συνεταιρισμό και σκοτώθηκε υπάλληλος. Οφείλουν περίπου 150 χιλ ευρώ και δεν έχουν χρήματα να δώσουν αφού δεν έχει εξοφληθεί ο συνεταιρισμός".


Οι οφειλές του δήμου Αγρινίου  και τριών δήμων του νομού στο ΚΤΕΛ Αιτωλοακαρνανίας

Ο κ. Καψιαμπέτης ρωτήθηκε ποιοι είναι οι δήμοι που οφείλουν στο ΚΤΕΛ  χρήματα από το πρόγραμμαΣΥΝκοινωνία«Από το πρόγραμμα ΣΥΝκοινωνία οι οφειλές ανέρχονται σε 150 χιλ ευρώ. Ο δήμος Αγρινίου οφείλει μόνο ένα κομμάτι. Τα υπόλοιπα οφείλονται από τους δήμους που συνενώθηκαν. Οφείλουν επίσης οι δήμοι Αμφιλοχίας, Ακτίου Βόνιτσας και Ξηρομέρου. Είναι χρήματα έρχονται από το 2009 από το πρόγραμμα  ΣΥΝκοινωνία, από το 2009, από το πρόγραμμα που υλοποιήθηκε τότε για αύξηση δρομολογίων σε ορεινές περιοχές που δεν υπάρχει επιβατική κίνηση. Τα χρήματα αυτά υποτίθεται ότι θα δίνονταν ξεχωριστά σε κάθε δήμο για να μας πληρώσουν. Δόθηκε ένα μεγάλο μέρος, δεν δόθηκαν όμως όλα. Δόθηκε  η δυνατότητα στους δημάρχους, πέρυσι από το υπουργείο Εσωτερικών να εντάξουν όλες τις οφειλές τους στα χρήματα που εισέπρατταν ως δάνειο και κάποιοι δήμοι πήραν δάνειο και εκπλήρωσαν όλες τις υποχρεώσεις τους, ενώ κάποιοι άλλοι όπως ο δήμος Αγρινίου δεν το έκαναν. Εμείς ήδη καταθέσαμε αγωγές στους δήμους, πήραν την πρώτη αναβολή από το δικαστήριο και τον Οκτώβριο θα συζητηθούν αυτές οι υποθέσεις».

Ο διαγωνισμός για τη μεταφορά μαθητών

Πολύ ευχαριστημένος δηλώσει με την εξέλιξη στο θέμα της μεταφοράς των μαθητών και τις οφειλές της Περιφέρειας «Η μεταφορά μαθητών έχει φύγει από την αρμοδιότητα των δήμων και έχει περάσει στην περιφέρεια. Θεωρώ ότι η πολιτεία έχει κάνει ότι καλύτερο μπορούσε, διαφορετικά τα πράγματα θα γίνονταν πολύ δύσκολα. Η περιφέρεια έχει ξεκινήσει τη διαδικασία διεθνούς διαγωνισμού για τα επόμενα δυο χρόνια, ο οποίος πραγματοποιείται στις 26 Αυγούστου. Πιστεύω εάν όλα πάνε καλά θα υπάρξει μειοδότης μέχρι τις 10 Σεπτεμβρίου, ο οποίος θα αναλάβει την εκτέλεση της μεταφοράς μαθητών. Όσον αφορά τις οφειλές δεν έχουμε ακόμη εξοφληθεί αλλά είμαστε σε πολύ καλό επίπεδο σε σχέση με το παρελθόν» ανέφερε ο κ. Καψιαμπέτης.

Τελευταία Ενημέρωση στις Δευτέρα, 09 Φεβρουάριος 2015 21:30
 

Facebook comments: