• Ακούστε τώρα | KosmosFM
  • Sara & Mara | Blog
Τρίτη, 17 Ιουνίου, 2025
agrinionet.gr
Κανένα αποτέλεσμα
Προβολή όλων των αποτελεσμάτων
  • Αγρίνιο
  • Τοπικά Νέα
  • Δυτική Ελλάδα
  • Ελλάδα
  • Πολιτική
  • Παραπολιτική
  • Coloured Stories
  • Οικονομία
  • Υγεία
  • Πολιτισμός
agrinionet.gr
  • Αγρίνιο
  • Τοπικά Νέα
  • Δυτική Ελλάδα
  • Ελλάδα
  • Πολιτική
  • Παραπολιτική
  • Coloured Stories
  • Οικονομία
  • Υγεία
  • Πολιτισμός
Κανένα αποτέλεσμα
Προβολή όλων των αποτελεσμάτων
agrinionet.gr
Κανένα αποτέλεσμα
Προβολή όλων των αποτελεσμάτων

Η ΕΛΟΠΥ είχε δυναμική παρουσία με σημαντικές παρεμβάσεις σε όλα sessions του Συνεδρίου

από Συντακτική Ομάδα
01/07/2024
σε Οικονομία
Χρόνος ανάγνωσης: 1 ′
A A
0
Η ΕΛΟΠΥ είχε δυναμική παρουσία με σημαντικές παρεμβάσεις σε όλα sessions του Συνεδρίου
Share on FacebookShare on Twitter

 

Σχετικά με τις «Επενδύσεις και Χρηματοδότηση στην Ιχθυοκαλλιέργεια», ο κ. Σπύρος Γιαννουλάτος,  Μέλος του ΔΣ της ΕΛΟΠΥ, υπογράμμισε ότι «…ενώ η περίοδος 2022-2023 υπήρξε δύσκολη, από το 2024 προσβλέπουμε στην ανάκαμψη μέσα από λύσεις διαρθρωτικών προβλημάτων που ταλανίζουν τον κλάδο.»

Σχετικά Άρθρα.

H Ελληνική Οργάνωση Παραγωγών Υδατοκαλλιέργειας (ΕΛΟΠΥ)  και ο Οργανισμός Aquaculture Advisory Council (ΑSC), υποδέχονται στην Ελλάδα διεθνές κλιμάκιο αγοραστών ιχθυηρών και δημοσιογράφων γεύσης

ΕΛΟΠΥ: Προδιαγραφές και Σύστημα Επικύρωσης Ασφάλειας Κατανάλωσης Νωπών Ιχθύων

«Η ΕΛΟΠΥ, σε γαστρονομικές δράσεις εξωστρέφειας στις ΗΠΑ και στη Μεγάλη Βρετανία»

Ελληνική ιχθυοκαλλιέργεια: σταθερότητα στις πωλήσεις, ενίσχυση της εξωστρέφειας, έντονος ανταγωνισμός και ανησυχία για την αύξηση του κόστους παραγωγής.

Η κα Lara Barazi Γερουλάνου, Πρόεδρος της Ομοσπονδίας Ευρωπαίων Παραγωγών Υδατοκαλλιέργειας (FEAP) και μέλος του ΔΣ της ΕΛΟΠΥ, αναφέρθηκε στο μικρό περιβαλλοντικό αποτύπωμα του κλάδου και τις καταλυτικές επιπτώσεις της κλιματικής κρίσης στη βιοποικιλότητα, την υγεία των ιχθυοαποθεμάτων και τις τοπικές κοινωνίες που στηρίζονται στην ιχθυοκαλλιέργεια. Στη συζήτηση « Διεθνείς Τάσεις της Αγοράς για τα Προϊόντα Ιχθυοκαλλιέργειας», ο κ. Νίκος Λυμπέρης, Αντιπρόεδρος του ΔΣ της ΕΛΟΠΥ, επεσήμανε: «Σύντομα θα ζήσουμε την αλλαγή από τα φρέσκα ψάρια στο πάγο, σε εδέσματα  έτοιμα προς κατανάλωση λόγω απαίτησης για πρακτικότητα των καταναλωτών.» Αναπτύσσοντας θέματα που αφορούν στην «Υγεία & Ιχθυοκαλλιέργεια», ο κ. Κωνσταντίνος Μπόκας, Ταμίας της ΕΛΟΠΥ είπε «… είμαστε υπερασπιστές του περιβάλλοντος εφόσον κάθε επιβάρυνση σε αυτό έχει επιπτώσεις στην υγεία των ψαριών και κατ’ επέκταση στις επιχειρήσεις μας.»  Στο Τραπέζι Εργασίας με θέμα «Πολιτική & Χρηματοδοτήσεις», ο κ. Ιωάννης Χεκίμογλου Γενικός Γραμματέας της ΕΛΟΠΥ,  σε σχέση με την ευρωπαϊκή  πολιτική στην Υδατοκαλλιέργεια, σημείωσε ότι «η έλλειψη συνοχής με άλλες πολιτικές της ΕΕ, διευκολύνει την εισαγωγή αλιευμάτων που έχουν παραχθεί από τρίτες χώρες με διαφορετικά στάνταρντ και είναι πιο φτηνά και άρα πιο δελεαστικά για τον καταναλωτή».

Σύμφωνα με τον κ. Τουραλιά “…θα είναι σημαντική επιτυχία  του συνεδρίου αν τελικά οι συζητήσεις που θα αναπτυχθούν πάνω στους στόχους από θεωρία γίνουν πράξη, αν ευοδωθούν οι προοπτικές σύναψης διακρατικών συμφωνιών και αν μέσω των συζητήσεων εμπλουτιστεί η γνώση μας σε επιστημονικά θέματα, υπόβαθρο για την ευημερία και την ευζωία των ψαριών μας, του θαλάσσιου οικοσυστήματος και του περιβάλλοντος”.

Σχετικά με την Ελληνική Οργάνωση Παραγωγών Υδατοκαλλιέργειας (ΕΛΟΠΥ)

Η ΕΛΟΠΥ, κύριος φορέας ανάπτυξης της ελληνικής ιχθυοκαλλιέργειας, ιδρύθηκε το 2016 με σκοπό την ενίσχυση της παραγωγής και διάθεσης των προϊόντων των εταιρειών-Μελών της και την εδραίωση της ελληνικής ιχθυοκαλλιέργειας ως ηγετική δύναμη στην Ελλάδα και τις διεθνείς αγορές. Σήμερα, η ΕΛΟΠΥ έχει 22 Μέλη, τα οποία αντιπροσωπεύουν περίπου το 80% της εγχώριας παραγωγής, εξάγοντας τα προϊόντα τους σε 40 χώρες του κόσμου. Ταυτόχρονα, είναι δραστήριο μέλος της Ευρωπαϊκής Ομοσπονδίας Παραγωγών Υδατοκαλλιέργειας (FEAP), του Γνωμοδοτικού Συμβουλίου για την Υδατοκαλλιέργεια (AAC) και του European Aquaculture Society (EAS), αναδεικνύοντας έμπρακτα τον διεθνή προσανατολισμό και την εξωστρέφεια που τη χαρακτηρίζουν.

Η ΕΛΟΠΥ λειτουργεί με γνώμονα το σεβασμό μεταξύ των Μελών και προς τον καταναλωτή, τη συλλογικότητα, την υπερηφάνεια για τον κλάδο και τα προϊόντα του και σύμφωνα με τις αρχές της Βιώσιμης Ανάπτυξης και της Γαλάζιας Οικονομίας.

Παράλληλα ενός σύνθετου πλέγματος δράσεων προώθησης, η ΕΛΟΠΥ παρέχει πολύπλευρη υποστήριξη και οφέλη στα Μέλη της όσον αφορά στη συνεργασία, υποστήριξη, ενημέρωση, δικτύωση, ανάπτυξη, έρευνα, εκπαίδευση, συλλογικότητα, πρόοδο, επίλυση προβλημάτων, επικοινωνία με τους κρατικούς φορείς και πολλά άλλα. Επιπλέον, υλοποιεί ένα ολοκληρωμένο πρόγραμμα κοινωνικής ευθύνης στηρίζοντας ενεργά την τοπική κοινωνία, τις ευπαθείς ομάδες, το περιβάλλον και τον αθλητισμό.

Διαχρονική δέσμευση της ΕΛΟΠΥ αποτελεί η υγιεινή τροφίμων, η ευζωία των ιχθύων και η προστασία του περιβάλλοντος στο οποίο μεγαλώνουν τα ψάρια και σε αυτό το πλαίσιο δημιούργησε το πρότυπο Σχήμα Πιστοποίησης Fish from Greece σε συνεργασία με την TUV Austria Hellas και αναπτύσσει καινοτόμα ερευνητικά προγράμματα και Οδηγούς Καλών Πρακτικών σε συνεργασία με την Επιστημονική και Ακαδημαϊκή κοινότητα της χώρας.

Σχετικά με το Fish from Greece

Τα φρέσκα ελληνικά ψάρια εκτροφής Fish from Greece έχουν απαράμιλλη φρεσκάδα, υπέροχη γεύση, εξαιρετική  ποιότητα και πλούσια θρεπτικά συστατικά. Αναπτύσσονται στο φυσικό τους περιβάλλον, την πεντακάθαρη διαυγή θάλασσα της χώρας μας, σύμφωνα με αυστηρές ευρωπαϊκές προδιαγραφές και τρέφονται με εξαιρετικής ποιότητας, πλήρως ισορροπημένες μη γενετικά τροποποιημένες ιχθυοτροφές.

Tags: ΕΛΟΠΥ
Συντακτική Ομάδα

Συντακτική Ομάδα

Η συντακτική ομάδα του AgrinioNet.gr δεσμεύεται να παρέχει έγκυρη, έγκαιρη και αξιόπιστη ενημέρωση για όλα τα θέματα που αφορούν την τοπική και εθνική επικαιρότητα. Με επαγγελματισμό και αφοσίωση, καταγράφουμε τις εξελίξεις, αναλύουμε τα γεγονότα και φέρνουμε στο προσκήνιο θέματα που ενδιαφέρουν τους αναγνώστες μας. Στόχος μας είναι η αντικειμενική πληροφόρηση και η ουσιαστική κάλυψη των ειδήσεων με υπευθυνότητα και σεβασμό στην αλήθεια.

Διαβάστε ακόμα.

Πρώτη «καμπάνα» €392 εκατ. από την Ευρωπαϊκή Ένωση για τον ΟΠΕΚΕΠΕ – Πώς θα πληρωθεί
Ελλάδα

Πρώτη «καμπάνα» €392 εκατ. από την Ευρωπαϊκή Ένωση για τον ΟΠΕΚΕΠΕ – Πώς θα πληρωθεί

Παρατυπίες, ελλιπείς ελέγχους και κακή διαχείριση των κοινοτικών αγροτικών επιδοτήσεων περιγράφει σε απόφασή της η...

από Συντακτική Ομάδα
17/06/2025, 09:48
Τέλος οι ουρές στα φαρμακεία ΕΟΠΥΥ – Πώς πήγε η πρώτη μέρα αποστολής φαρμάκων κατ’ οίκον
Ελλάδα

Τέλος οι ουρές στα φαρμακεία ΕΟΠΥΥ – Πώς πήγε η πρώτη μέρα αποστολής φαρμάκων κατ’ οίκον

Οι αιτήσεις για κατ’ οίκον παραλαβή έως και χθες το βράδυ, ανέρχονταν σε 1.000 -...

από Συντακτική Ομάδα
17/06/2025, 09:43
«Νέα γενιά» έργων ενεργειακής αναβάθμισης στη Δυτική Ελλάδα, συνολικού προϋπολογισμού 21.657.292,28 ευρώ
Δυτική Ελλάδα

Με ποσό πάνω από 4,5 εκ. ευρώ η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας ενισχύει τις επιχειρησιακές δυνατότητες Πολιτικής Προστασίας των Δήμων

Με ποσό πάνω από 4,5 εκ. ευρώ η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας ενισχύει τις επιχειρησιακές δυνατότητες...

από Συντακτική Ομάδα
07/06/2025, 18:44
Θ. Μαυρομμάτης: «δεν υπάρχει απόφαση που να αφορά στη μεταβολή της οργανωτικής δομής των ΔΟΥ Μεσολογγίου και Αγρινίου»
Δυτική Ελλάδα

Θ. Μαυρομμάτης: «δεν υπάρχει απόφαση που να αφορά στη μεταβολή της οργανωτικής δομής των ΔΟΥ Μεσολογγίου και Αγρινίου»

Συνάντηση με αντιπροσωπεία του Συλλόγου Εργαζομένων στις Δημόσιες Οικονομικές Υπηρεσίες (Δ.Ο.Υ.) Αγρινίου και Μεσολογγίου είχε...

από Συντακτική Ομάδα
04/06/2025, 19:19
Οι Έμποροι του Αγρινίου ούτε απειλούνται και ούτε τρομοκρατούνται από κανέναν
Αγρίνιο

Δημοσίευση Υπουργικής Απόφασης για παρατάσεις δηλώσεων σε περίπτωση αδυναμίας του Λογιστή

Ο Σύλλογος Έμπορων και Επιχειρηματιών Δήμου Αγρινίου ΣΕΕΔΑ ενημερώνει, ότι εκδόθηκε και δημοσιεύτηκε στην Εφημερίδα...

από Συντακτική Ομάδα
03/06/2025, 21:16
Μίλτος Ζαμπάρας: Πολύ λίγα και καθυστερημένα, τα μέτρα της κυβέρνησης για την ακρίβεια στο ρεύμα
Οικονομία

Μίλτος Ζαμπάρας: Ανέκρουσε πρύμναν η κυβέρνηση για το κλείσιμο των ΔΟΥ σε Μεσολόγγι και Αγρίνιο

Στην Ολομέλεια της Βουλής συζητήθηκε η Επίκαιρη Ερώτηση του Βουλευτή Αιτωλοακαρνανίας και Αναπληρωτή Κοινοβουλευτικού Εκπροσώπου...

από Συντακτική Ομάδα
03/06/2025, 10:07

Αφήστε μια απάντηση Ακύρωση απάντησης

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Τεχνική Εταιρεία A4B

RSS Sara & Mara | Blog

  • Εις την Γαλλικήν ... sara-mara
  • Άτολμος λόγω πολιτικής ομηρίας; sara-mara
  • Μην τάξεις στον άγιο κερί... sara-mara
  • Ο Βοεβόδας... μήνυσε ... sara-mara
  • Μια βοσκοπούλα έμορφη... sara-mara
  • ΔΕΥΑ Αγρινίου: “ξεβούλωσαν” τα φρεάτια στην οδό Αγγελοκάστρου sara-mara

agrinionet .gr

Αγρίνιο

Τοπικά Νέα

Δυτική Ελλάδα

Ελλάδα

Πολιτική

Παραπολιτική

Coloured Stories

Ροή Ειδήσεων

 

Οικονομία

Υγεία

Πολιτισμός

 

Συνεντεύξεις

Info

Ταυτότητα

Πολιτική Απορρήτου

Πολιτική Cookies

Όροι Χρήσης

 

Επικοινωνία

....

Web Design & Development

© 2025 Agrinionet

Το σύνολο του περιεχομένου και των υπηρεσιών του agrinionet.gr διατίθεται στους επισκέπτες αυστηρά για προσωπική χρήση. Απαγορεύεται η χρήση ή επανεκπομπή του, σε οποιοδήποτε μέσο, μετά ή άνευ επεξεργασίας, χωρίς γραπτή άδεια του εκδότη.

agrinionet .gr

Αγρίνιο

Τοπικά Νέα

Δυτική Ελλάδα

Ελλάδα

Πολιτική

Παραπολιτική

Coloured Stories

Ροή Ειδήσεων

 

Οικονομία

Υγεία

Πολιτισμός

 

Συνεντεύξεις

Info

Ταυτότητα

Πολιτική Απορρήτου

Πολιτική Cookies

Όροι Χρήσης

 

Επικοινωνία

....

Web Design & Development

© 2024 Agrinionet

Το σύνολο του περιεχομένου και των υπηρεσιών του agrinionet.gr διατίθεται στους επισκέπτες αυστηρά για προσωπική χρήση. Απαγορεύεται η χρήση ή επανεκπομπή του, σε οποιοδήποτε μέσο, μετά ή άνευ επεξεργασίας, χωρίς γραπτή άδεια του εκδότη.

Welcome Back!

Login to your account below

Forgotten Password?

Retrieve your password

Please enter your username or email address to reset your password.

Log In
Κανένα αποτέλεσμα
Προβολή όλων των αποτελεσμάτων
  • Αγρίνιο
  • Τοπικά Νέα
    • Αγρίνιο
    • Άκτιο Βόνιτσας
    • Αμφιλοχία
    • Θέρμο
    • Μεσολόγγι
    • Ναύπακτος
    • Ξηρόμερο
  • Δυτική Ελλάδα
  • Ελλάδα
  • Πολιτική
  • Παραπολιτική
  • Coloured Stories
  • Οικονομία
  • Υγεία
  • Πολιτισμός
    • Εκδηλώσεις
    • Θέατρο
    • Σινεμά

© 2024 Agrinionet.gr. Όλα τα δικαιώματα διατηρούνται.